Online pregled QuickBooks – Računovodstvo u oblaku za profesionalce – Ažurirano 2020

Internetska recenzija QuickBooks

Cloud računovodstveni softver koji dobro funkcionira za sve, od ljudi koji tek počinju, kao i onih s više knjigovodstvenog iskustva. Međutim, za početak je potrebna neka mast od lakta, kao što možete pročitati u ovom cjelovitom QuickBooks online pregledu.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

QuickBooks Online zaslužuje svoje mjesto na našoj listi najboljeg računovodstvenog softvera. Izradio Intuit, QuickBooks Online pruža mnoštvo funkcija pomoću kojih možete brže i lakše upravljati svojim financijama.

Postoji brza krivulja učenja s QuickBooksom na mreži. Osnovne značajke je lako razumjeti, ali je naprednije značajke teže svladati. Srećom, QuickBooks Online posjeduje opsežnu bazu znanja pomoću koje možete najbolje iskoristiti svoj novac.

QuickBooks Online ima mnogo mogućnosti koje će vam pomoći da smanjite vrijeme koje trošite na upravljanje svojim financijama. Nudi automatizirane značajke, poput ponavljajućih transakcija, podsjetnika za fakture, pravila o cijenama i još mnogo toga. Uz dodatne troškove nudi i dodatne usluge, poput polaganja poreza ili upravljanja plaćom.

Sve u svemu, QuickBooks Online izvrstan je računovodstveni softver koji vam može pomoći upravljati financijama putem jedne platforme. Ako želite vidjeti kako dobro može pomoći vašem poslu, isprobajte njegovo besplatno 30-dnevno probno razdoblje ili pročitajte ovaj cjeloviti QuickBooks online pregled.

prednosti & nedostaci

Alternativa za QuickBooks online

Značajke

Osnovne značajke usluge QuickBooks Online, poput fakturiranja i osnovnog izvješćivanja, jednostavne su za upotrebu i vrlo prilagodljive. Tu su i značajke, poput nadzorne ploče i pregleda prodaje, koje vam mogu pomoći da ukratko nadgledate svoje financijsko stanje. Informacije se prikazuju grafikonima i brojevima koji vam mogu lako olakšati financijsko stanje.

QuickBooks-Nadzorna ploča

Slično Xero-u (pročitajte našu Xero recenziju da biste saznali više), možete dobiti i live feedove banke putem QuickBooks Online. Usklađivanje transakcija je jednostavno, a razliku između salda možete vidjeti na vrhu stranice.

QuickBooks-usklađenje

Puno je značajki koje se ističu u QuickBooks-u na mreži. Na primjer, njegova inventarna značajka omogućuje vam upravljanje stavkama i postavljanje preusmjeravanja. 

Da biste promijenili redoslijed predmeta, možete kliknuti na strelicu pokraj stavke i kliknuti na “preurediti”, što će vas odvesti do obrasca za narudžbu. Kada dodajete stavku u svoj inventar, možete dodati i nekoliko predmeta za stvaranje paketa, što će biti korisno ako u paketu imate posebne cijene..

QuickBooks-dodatak zalihama

Možete postaviti i pravila o cijenama, a to su popusti za artikle u vašem inventaru. Možete postaviti predmete, kupce, vrijeme i još mnogo toga. Kasnije, ako vrijedi pravilo, cijena će se automatski promijeniti, ali imate mogućnost da je promijenite na drugu cijenu ako želite.

Projekti programa QuickBooks Online pomažu vam da ostanete profitirani jasnim prikazivanjem prihoda i troškova vašeg projekta. Troškovi, kao što su sati i računi zaposlenika, bilježe se i uspoređuju s primanjima koja primate. Usporedba je prikazana na stranici vašeg projekta tako da možete vidjeti koliko novca zarađujete ili gubite.

QuickBooks-projekti

Snimanje potvrda putem mobilnih aplikacija jednostavno je. Automatski skenira vaše potvrde kako bi kategorizirao svoje podatke, tako da ne morate sve unositi ručno. Pregledani primici tada se spremaju u vaše troškove i možete ih povući kad god trebate, primjerice, prilikom sastavljanja poreza..

Za američke korisnike QuickBooks Online nudi dodatne značajke koje vam mogu pomoći u porezima.

QuickBooks Online omogućuje vam upravljanje transakcijama tako da imate sve potrebne podatke tijekom američke porezne sezone. Omogućuje vam praćenje poreza za 1099 izvođača i njihovo sastavljanje za vas. Uz dodatnu naknadu, poreze možete e-položiti i putem usluge QuickBooks Online.

Također ima značajku poreza na promet koja može automatski izračunati vaše poreze. Što je još bolje, budući da se automatski ažuriraju porezne stope kad se bilo koji zakon promijeni, možete zaboraviti sve na porez na promet i dopustiti da QuickBooks Online to učini za vas..

Njegova najnovija značajka, „kapital“, omogućava vam da vidite svoj kreditni rezultat kako biste vidjeli da li ispunjavate uvjete za kredit i pomaže vam da ga dobijete. Svoj kreditni rezultat možete jednom povući besplatno. Ako želite uzeti kredit za širenje poslovanja, QuickBooks Online također vam može pomoći pronaći kredit putem njegovog “tržišta”.

Internetski pregled QuickBooks-a

Internetski logotip QuickBooksquickbooks.intuit.com

Počinje od 1500 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Fakturiranje

Naplata

A / R

A / P

Bankovni feedovi

CC

Platiti račune

Više valuta

Mobilna aplikacija

Vrijeme praćenje

Inventar

Platni spisak

cijena

QuickBooks Online jedno je od najskupljih računovodstvenih rješenja, ali postoji i mnoštvo dodatnih značajki koje možete dobiti uz dodatni trošak.

Iako je skup, plan cijena QuickBooks Online ima smisla. Nudi četiri plana, uz dodavanje dodatnih mogućnosti i korisničkih slotova sa svakim planom. Razlika u cijeni je također razumna.

Njegov najjeftiniji plan, “jednostavan početak”, jasno je stvoren za mala poduzeća kojima je potrebno samo nešto da upravljaju svojim financijama. Sadrži osnovne značajke, kao što su osnovno izvješćivanje, fakture i porezi. Ovaj plan košta 20 dolara mjesečno, što je prilično skupo, posebno jer je ograničeno na osnovne značajke.

Nadogradnja na sljedeći plan, “osnovno”, omogućava vam upravljanje računima i praćenje vremena. Također omogućuje najviše tri korisnika. Cijena mu je 40 dolara, što je skok od 20 dolara samo za dobivanje tri dodatne značajke.

Druga nadogradnja na “plus”, cijena 70 USD, otključava inventar i projekte QuickBooks Online. Ako su vam potrebna oba ova alata, povećanje cijene za 30 dolara prilično je razumno jer su oba moćna alata koji vam mogu uštedjeti još više vremena i novca. 

Posljednja nadogradnja na “napredne” usmjerena je za veće poslovanje koje može platiti 150 dolara mjesečno za računovodstveni softver. Dolazi s puno nadogradnji, uključujući ubrzano fakturiranje, nadograđena izvješća i 20 besplatnih bankovnih transfera.

Drugi plan koji su nedavno pokrenuli QuickBooks Online je plan „samozaposlenih“, koji je stvoren za slobodnjake. Košta 15 dolara mjesečno, što ga čini jeftinijim od ostalih planova.

Ima osnovne značajke koje će freelanceri trebati, kao što su fakturiranje, izrada osnovnih izvještaja i praćenje vaših prihoda i troškova. Omogućuje vam i procjenjivanje tromjesečnih poreza, što FreshBooks nema.

S druge strane, QuickBooks Online nema značajku praćenja vremena poput FreshBooksa. Ako je to prekršaj za vas, pročitajte naš FreshBooks pregled da biste saznali više. Budući da je ovaj plan usmjeren prema freelancerima, ne možete nadograditi na drugi plan ako odaberete plan “samozaposlenih”..

Uz ove planove, QuickBooks Online nudi i puno plaćenih dodataka. Najočiglednije su obrada plaća i značajka „plaćanje računa“.

Korisnički susret

Prije nego što započnete sa QuickBooks Online, možete ga isprobati besplatno 30 dana. Ovo ispitivanje omogućuje vam da se naviknete na QuickBooks prije nego što odlučite odgovara li vašim potrebama.

Prijavljivanje je jednostavno. Trebate samo unijeti u svoju e-poštu, naziv vaše tvrtke i vaše industrije. Ako ste koristili QuickBooks za radnu površinu, od vas će se zatražiti da uvozite podatke prije nego što nastavite. Postupak je prilično jednostavan, a vi ćete imati detaljni vodič koji će vam pomoći.

Navigacijska traka nalazi se na lijevoj strani. Također se možete kretati između podizbornika kroz izbornik na vrhu.

QuickBooks-navigacija-računi

Ako se ne morate kretati do nove stranice za dodavanje transakcija, QuickBooks Online nudi gumb za brzo dodavanje. Znak “+” u gornjem desnom kutu zaslona može dodati većinu stvari, poput faktura, računa i unosa u časopis.

QuickBooks-plus-izbornik

Mnogo značajki programa QuickBooks Online sakriveno je u njegovim postavkama i QuickBooks laboratorijama, gdje korisnici mogu isprobati eksperimentalne dodatke.

Postavke koje možete vidjeti pored znaka „+“ mogu učiniti mnogo toga, poput stvaranja prilagođenih predložaka, uključivanja funkcija i otvaranja programa QuickBooks Labs.

QuickBooks-settings

Sve u svemu, osnovne značajke usluge QuickBooks Online jednostavne su za korištenje, a dodavanje novih transakcija je jednostavno. No, postoje neke značajke koje je teško pronaći, poput onih koje je potrebno uključiti iz postavki ili u Laboratoriji za brze knjige. Postoje i neke značajke, poput rutina i inventara, koje su teže koristiti i treba ih naučiti prije nego što ih učinkovito možete koristiti.

Fakturiranje

Račun možete stvoriti putem izbornika za brzo dodavanje koji je označen s “+”. To možete učiniti i tako da otvorite stranicu “fakture” koju možete pronaći na navigacijskoj traci pod “prodaja”. Klikom na gumb “nova faktura” preusmjerit ćete se na stranicu na kojoj možete popuniti detalje računa.

QuickBooks-račun

Računu možete dodijeliti postojećem kupcu, dodati novog kupca ili dodijeliti projektu. Ako postoje procjene za kupca, QuickBooks Online predložit će da ga dodate u fakturu putem skočnog prozora s desne strane..

U stupcu “proizvodi / usluge” možete odabrati stavku za koju želite fakturirati. Dodavanjem predmeta iz vašeg inventara aktivirat će se praćenje zaliha, što će automatski ažurirati količinu predmeta.

QuickBooks Online također ima vlastiti sustav za obradu plaćanja, sličan FreshBooks i Wave (pročitajte naš pregled Wave kako biste saznali više).

Kada koristite platni sustav QuickBooks Online, naplatit će vam se postotak svake transakcije, tako da ćete htjeti to pratiti.

Ako želite poslati fakturu iz usluge QuickBooks Online, možete prilagoditi e-poštu fakture dodajući osobni ton. Možete se povezati i sa svojim Gmail računom, tako da možete slati račune izravno s adrese e-pošte.

QuickBooks-poslati-račun

Na traci na dnu stranice možete prilagoditi fakturu pomoću predložaka. Također možete ispisati fakturu i listiće za pakiranje, ako morate stavku u fakturi poslati svojim kupcima.

Možete i stvoriti ponavljajuće račune pomoću gumba “napravi ponavljanje” na dnu stranice. Ovo će otvoriti stranicu na kojoj možete postaviti detalje o ponavljajućoj fakturi, uključujući interval fakture.

QuickBooks-ponavljajućih-račune

Podsjetnike možete ručno poslati u QuickBooks Online putem stranice “fakture”. Na ovoj stranici također možete vidjeti status svojih faktura.

QuickBooks-poslati-podsjetnici

Za slanje automatskih podsjetnika morate uključiti značajku “rutine” iz QuickBooks laboratorija. Nakon toga možete upravljati svojim rutinama kroz svoje postavke, u okviru “alata”, a zatim kliknite na “upravljanje svojim rutinama”.

QuickBooks-rutine

Morate učiniti puno samo da biste postavili jednostavan podsjetnik. Za razliku od Xero-a (pročitajte naš Xero pregled kako biste saznali više), QuickBooks Online “rutine” omogućuju vam prilagođavanje podsjetnika, uključujući i korisnike koje podsjećati.

Osim računa, također možete kreirati procjene i primitke od prodaje putem stranice “sva prodaja”, koju možete pronaći u izborniku “prodaja”. Kroz ovu stranicu možete pratiti i sve svoje prodajne transakcije.

QuickBooks-all-prodaja

Kada napravite procjenu, fakturu možete generirati klikom na gumb “stvori račun” u stupcu “Akcije”. Pomoću ove metode možete stvoriti djelomičnu fakturu koja je korisna ako vam je potreban predujam za projekt.

QuickBooks-djelomični-Račun

Općenito, sustav izdavanja računa QuickBooks Online izvrstan je za većinu poduzeća. Nudi mnoštvo funkcija koje rijetko viđate u drugom računovodstvenom softveru, poput djelomičnog fakturiranja, pakiranja na papiru i internetskih plaćanja.

Ručno je slanje podsjetnika, ali postavljanje automatskog podsjetnika je teže nego na većini platformi. Ako ste netko tko ovisi o podsjetnicima za automatsko plaćanje, možda ćete se ogroziti ovom značajkom.

Troškovi

Kada na navigacijskoj traci kliknete izbornik “troškovi”, vidjet ćete stranicu koja prikazuje sve svoje troškove, uključujući račune, narudžbe, troškove, kredit dobavljača i čekove.

QuickBooks-troškovi

Prilikom izrade računa možete koristiti postojećeg dobavljača ili stvoriti novog dobavljača. Također imate mogućnost pratiti plaćanja za 1099 izvođača, što vam može pomoći tijekom porezne sezone. 

Kada dodajete pojedinosti o stavci ili kategoriji, možete je platiti i uključiti kupca. Ti će se troškovi prikazati na traci prijedloga sljedeći put kada fakturirate tog kupca.

QuickBooks-račun

Baš kao u fakturama, kreiranje ponavljajućeg računa vrši se pritiskom na gumb “napravi ponavljanje” na dnu stranice.

Račune možete plaćati putem usluge QuickBooks Online tako da postavite plaćanje putem računa što vam omogućuje plaćanje dobavljačima izravno iz usluge QuickBooks Online putem mrežnog bankarstva. Ova će vam se dodatna usluga mjesečno naplaćivati ​​15,95 USD za najviše 20 plaćanja. .

Ako ne želite postaviti plaćanje računa, uvijek možete plaćati račune ručno, a kasnije bilježite transakcije u QuickBooks Online klikom na gumb “plati račune”. Ovu opciju možete pronaći i više kada kliknete strelicu pokraj gumba “plati račune na mreži”.

QuickBooks-pay-računa

Ako radije plaćate čekovima, možete ih koristiti „ispise čekove“ za ručni ispis. “Ček narudžbe” je još jedna QuickBooks usluga, koja počinje sa 36,99 USD za 50 čekova.

Izvještavanje

QuickBooks Online nudi puno predložaka izvještaja. Te predloške možete pronaći u izborniku “izvještaji” na navigacijskoj traci.

Svoje financijske izvještaje možete pronaći na kartici “standardno”. Na samom vrhu možete vidjeti svoja odabrana izvješća na kartici “favoriti”.

U odjeljku “Pregled poslovanja” naći ćete većinu izvještaja koja vam mogu pomoći da shvatite kako funkcionira vaše poslovanje, uključujući profit i gubitak, novčani tok i bilance. 

“Tko vam duguje” i “prodaja i kupci” omogućuju vam uvid u vašu prodaju. “Tko vam duguje” uglavnom se bavi vašim fakturama i koje su fakture dospjele. “Prodaja i kupci” mogu vam pomoći da vidite koji se proizvodi dobro prodaju ili koji kupci kupuju najviše predmeta iz vaše tvrtke.

S druge strane, “kome dugujete” može vam pomoći u praćenju vaših dospjelih ili neplaćenih računa. Kroz izvješća u odjeljku “Troškovi i dobavljači” možete vidjeti koji dobavljači pokrivaju vašu zalihu predmeta i pojedinosti o transakcijama. 

Oba ova izvješća ključna su kada želite odlučiti gdje smanjiti troškove ili s kojima želite nastaviti poslovati..

Izvješća tvrtke QuickBooks Online izrazito su prilagodljiva. Možete odabrati razdoblje izvješćivanja, poredati stupce ili usporediti izvještaj s drugim razdobljima, između ostalog.

QuickBooks-izvješća

Možete i filtrirati stavke koje želite pokazati po nekoliko kategorija, poput dobavljača, kupaca i proizvoda. Prilagodljivo je i zaglavlje i podnožje izvješća. Pomoću ovih prilagodbi možete odabrati koje će se podatke prikazivati ​​u vašim izvješćima.

QuickBooks-prilagodite-izvješća

Značajka izvještavanja QuickBooks Online može pružiti osnove ili puno više. U usporedbi s drugim uslugama, poput FreshBooksa i Wave-a, jasno je da je „plus“ plan QuickBooks-a Online pobjednik u svom broju značajki.

Međutim, usporedba QuickBooks-a i Xero-a pokazuje da oboje imaju puno sličnosti u svojim značajkama izvještavanja. Pored toga, i Xero i QuickBooks Online nude puno predložaka izvještaja. Dostupno je i mnogo mogućnosti prilagodbe, poput podataka koje treba prikazati i vremenskog razdoblja koje želite prikazati. 

podrška

Baza znanja QuickBooks Online je opsežna. Korak po korak vodič ili videozapisi se prikazuju svaki put kada otvorite novu značajku. Njegova baza znanja ne nudi samo stranice pomoći, već posjeduje i webinare, video zapise i tečajeve.

Stranicama pomoći možete pristupiti klikom na gumb “pomoć” koji se nalazi u gornjem desnom kutu navigacijske trake.

Kad kliknete gumb „pomoć”, pojavit će se mali prozor i predložiti neke teme. Postoji i traka za pretraživanje na kojoj možete potražiti rješenje za svoj problem na stranicama pomoći.

QuickBooks-pomoć

Ako ne pronađete ono što tražite, možete se obratiti timu za podršku klikom na gumb “kontaktirajte nas” na dnu prozora pomoći. Od vas se traži da umetnete ključnu riječ koja će biti korištena za sugeriranje nekih članaka.

Ako nijedan prijedlog ne odgovara na vaša pitanja, možete postaviti pitanje na forumu zajednice, poslati agentu ili pozvati za dodatnu pomoć. Međutim, agent za razmjenu poruka i pozivanje QuickBooks-a nije dostupan 24/7.

Presuda

QuickBooks Online izvrsna je opcija za mala i srednja poduzeća. Njegov višeslojni plan cijena omogućuje vam kupnju značajki koje će savršeno nadopuniti vaš posao, mada postoji i rizik kupnje značajki koje vam nisu potrebne.

Možete lako koristiti većinu značajki, ali neke su i teže. Osim toga, neke je funkcije teško postaviti, poput automatskih podsjetnika za fakture, ali ako posao obavite u početku, QuickBooks Online može vam pomoći brže i lakše upravljati svojim financijama.

Postoje i neke značajke skrivene u njegovim postavkama i QuickBooks laboratoriji. Postoji i puno dodatnih značajki koje možete dobiti uz dodatni trošak.

Značajka izvješćivanja QuickBooks na mreži vrlo je prilagodljiva. Stranica “nadzorna ploča” i “pregled” omogućuju vam da ukratko vidite svoje financijsko stanje. Informacije se prikazuju u grafikonima i brojevima, što olakšava razumijevanje financija.

Ako ste dio male i srednje tvrtke koja želi smanjiti vrijeme provedeno na upravljanju svojim financijama, predlažemo da isprobate besplatno 30-dnevno probno razdoblje kompanije QuickBooks Online..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map