OneUp pregled – ažurirano 2020

OneUp pregled

OneUp ima puno zvona i zvižduka, ali pati kada je u pitanju upotrebljivost. Međutim, njegov je popis inventara najbolje što smo vidjeli u bilo kojem softveru za računovodstvo na mreži, što ga možda čini savršenom za neke tvrtke. Pročitajte naš cjeloviti pregled OneUp za sve detalje.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

OneUp je jedinstveni softver za računovodstvo na mreži koji je savršen za mala poduzeća koja prodaju fizičke proizvode. Njegove najjače točke su značajka upravljanja zalihama i ugrađena CRM funkcija, zajedno s velikim cijenama planova. Ako vam se to čini kako treba, nastavite čitati ovu cjelovitu OneUp recenziju.

Za 9 USD mjesečno OneUp vam omogućava pristup svim njegovim značajkama, ali ograničava broj korisnika i podršku koju dobijate od predstavnika kupaca. Drugi nedostatak OneUp-a je to što nema plaćenu značajku, niti nudi integraciju s aplikacijama trećih strana – što uključuje čak i Stripe, tako da ne možete prihvaćati plaćanja kreditnom karticom.

Značajka fakturiranja dovoljno je dobra i dobro funkcionira s značajkom inventara. Međutim, ne postoje podsjetnici ili ponavljajući unosi za njegovo izdavanje računa i fakturiranje. Izgled je mnogo složeniji od konkurencije jer je podijeljen na mnogo različitih stranica.

Predlošci izvještaja, iako su dovoljni za jednostavnu analizu, nemaju mogućnosti prilagodbe ili filtriranja potrebne za dublju inspekciju.

Ako tražite automatizirane značajke i jaku računovodstvenu funkciju, potražite članak o najboljem računovodstvenom softveru kako biste pronašli nešto što najbolje odgovara vašim poslovnim potrebama.

prednosti & nedostaci

Alternativa za OneUp

Značajke

OneUp je savršen za male tvrtke temeljene na zalihama. Osim što ima izvrsnu značajku čuvanja trgovina, OneUp je upotpunjen i jednostavnom ugrađenom CRM funkcijom. Oboje dobro funkcioniraju s značajkama prodaje i kupnje usluga OneUp.

Međutim, OneUp ne nudi značajku plaće niti bilo kakve integracije. Osim automatskog naručivanja zaliha, ne pruža puno automatiziranih značajki, što smanjuje njegovu vrijednost ako tražite nešto za povećanje efikasnosti. OneUp također nema značajku praćenja vremena, što ga čini neprikladnim za tvrtke koje se bave projektima i freelancere.

OneUp CRM

OneUp-ovu CRM funkciju možete pronaći putem gumba „mogućnosti“ na navigacijskoj traci. Ova je stranica podijeljena na četiri kartice: “vodiči”, “prilike”, “zadaci za mogućnosti” i “pozivi”.

Kroz stranicu “vodiča” možete pohraniti poslovne i kontaktne podatke svog potencijalnog klijenta. Na stranici “prilika” pomoću gumba “nova prilika” možete dodati detalje za određeni potencijal. Da biste pratili svoj napredak, na ovu stranicu možete dodati i faktor vjerojatnosti.

oneup_new-pril

Stranica “zadaci za prilike” i “pozivi” omogućuju vam organiziranje zadataka i poziva kako biste povećali vjerojatnost dobitka mogućnosti. Kada stvarate unose, možete ih označiti kao “obaviti” ili “obavljeno”. Ako zadatak ili poziv morate označiti kao “gotov”, kliknite na ime i promijenite status preko preklopnog gumba, u kojem će biti zabilježen i datum promjene.

oneup_new-pril

OneUp-ova ugrađena CRM funkcija izvrsna je ako ostvarujete uvjerljivu prodaju, tako da možete imati sve potrebne alate na jednoj platformi. Možete odmah pretvoriti priliku u citat preko stranice “prilika”. Fakturirani potencijalni kupci također će se automatski pretvoriti u kupca, štedeći vas od unosa tih podataka dva puta.

OneUp inventar

Upravljanje zalihama OneUp-a jedna je od najnaprednijih softverskih opcija u usporedbi s konkurentima, poput Sage ili Zoho Books.

Možete pronaći funkciju upravljanja zalihama klikom na gumb “inventar” na navigacijskoj traci. Značajka upravljanja zalihama OneUp-a ima puno funkcija, tako da morate provesti neko vrijeme s njim da biste naučili kako ga pravilno koristiti.

Na kartici “Zaloge” možete vidjeti popis svojih zaliha, njihove cijene, cijene i količine. Možete prilagoditi pojedinosti predmeta klikom na naziv predmeta. No da biste dodali novu stavku, morate otići na stranicu “novi proizvod” tako što ćete kliknuti ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu navigacijske trake inventara i odabrati “novi proizvod”.

oneup_new-pril

Podešavanje količine artikla u OneUpu malo je teže nego kod konkurencije. Idite na stranicu “upisi u zalihe” ili na “povlačenje oglasnog prostora”. Zatim kliknite “novi unos” i unesite zadnju količinu proizvoda za podešavanja.

Kupnju ili prodaju koja utječe na zalihe možete zabilježiti putem stranice “narudžba” ili “nalog za prodaju”. Prilikom stvaranja unosa navedite svog dobavljača ili kupca i stavke narudžbe. Kliknite “primi” za automatsko generiranje primitka. Račun također možete automatski stvoriti putem stranice „primanje bilješke“ klikom na gumb „račun” na kartici.

oneup-kupnja reda

Isti sustav vrijedi i za „nalog za prodaju“ i „napomenu isporuke“. Ova značajka može vam pomoći u praćenju stavki i osigurati da se svaki predmet prikaže.

OneUp je također jedna od rijetkih platformi koja nudi upravljanje projektima, a koju možete pronaći na stranici “prodaja” na kartici “više”. Možete svoje unose – poput računa, računa i zadataka – organizirati prema projektu. No, ne nudi praćenje vremena, tako da nije tako učinkovit kao njegovi konkurenti, poput FreeAgent-a ili FreshBooks-a.

cijena

OneUp ima pet planova za odabir između: Self, Pro, Plus, Team i Unlimited. Slično kao Xero, OneUp omogućuje korisnicima pristup svim njegovim značajkama odmah od šišmiša. Međutim, ograničava broj korisnika za svaki plan cijena, što je savršeno za mala poduzeća koja rastu.

Samoplanski plan košta 9 USD mjesečno, ali vas ograničava na jednog korisnika i ne dozvoljava vam pristup korisničkoj podršci OneUp-a. Ako mislite da će vam trebati često koristiti OneUp korisničku podršku, možete nadograditi na Pro plan koji košta 19 USD mjesečno. Osim pružanja korisničke podrške, Pro udvostručuje i broj korisnika na dva.

Sljedeći planovi samo povećavaju broj ljudi koji mogu koristiti OneUp, što nema smisla, jer postoji veliki jaz u cijenama između planova. 

Plan Plus košta 29 dolara mjesečno i omogućava vam do tri korisnika. Sljedeći plan, Team, košta 69 dolara mjesečno i omogućuje vam da imate do sedam korisnika. Posljednji plan, Neograničeno, omogućuje vam neograničene korisnike i košta 169 dolara mjesečno.

Za usporedbu, Xerov najskuplji plan, uspostavljen, košta 60 dolara mjesečno, omogućava vam neograničene korisnike i ima značajku upravljanja projektima (pročitajte naš Xero pregled kako biste saznali više). Međutim, značajka inventara tvrtke OneUp naprednija je i dolazi s ugrađenom CRM funkcijom.

Najskuplji plan programa QuickBooks Online, Napredni, košta 150 USD mjesečno i to je ukupan bolji računovodstveni program. Možete platiti račune i obrađivati ​​plaćanje kreditnom karticom putem platforme QuickBooks Online. Ovaj plan također uključuje alat za praćenje vremena i voditelja projekata, a QuickBooks Online može vam pomoći podnijeti porez ako vam je mala tvrtka sa sjedištem u SAD-u.

No ako je vaš proračun manji od toga, OneUp nudi bolje planove jer možete dobiti pristup svim značajkama OneUp-a i korisničkoj podršci za 19 dolara mjesečno. Planovi za QuickBooks online počinju od 25 USD mjesečno, a čak i po toj cijeni ne nudi praćenje zaliha niti račune.

Razumljivost

Navigacijsku traku OneUpa možete pronaći na lijevoj strani zaslona. Sadrži osam kategorija: “dom”, “mogućnosti”, “prodaja”, “kupovina”, “zaliha”, “računovodstvo”, “izvještaji” i “aplikacije”. Većina kategorija na kartici ima svoje značajke na vrhu stranice.

Za razliku od većine svojih konkurenata, nadzorna ploča OneUpa skrivena je u kategoriji „računovodstvo“, što uništava svrhu uopće korištenja nadzorne ploče. Umjesto toga, dobivate funkciju pretraživanja kako biste pregledali račune i brzi pristup ostalim stranicama na “početnoj” stranici, što je besmisleno jer ih sve možete pronaći u navigacijskoj traci.

oneup-Nadzorna ploča

Ako smatrate da OneUp ima značajke koje vam nisu potrebne u vašoj maloj tvrtki, možete ih onemogućiti i putem kategorije “aplikacije” na navigacijskoj traci.

Sve u svemu, OneUp je jednostavan za upotrebu nakon što se naviknete. Međutim, postoji puno dodatnih stranica koje se mogu lako zamijeniti jednostavnim gumbom. Ove dodatne stranice čine vam zbunjujuće kad prvi put započnete, tako da ćete možda morati potrošiti neko vrijeme na istraživanje OneUp-a prije nego što ga znate savršeno iskoristiti za svoje poslovne potrebe.

Fakturiranje

Da biste ručno stvorili fakturu, idite na karticu “fakture” u kategoriji “prodaja” na navigacijskoj traci i kliknite gumb “nova faktura”. Tada možete popuniti podatke o fakturi, poput klijenta, datuma i predmeta.

oneup novi-Račun

Nakon što kliknete „Gotovo“ u donjem desnom kutu stranice „nova faktura“, OneUp će vas pitati želite li ažurirati zalihe fakturiranih stavki. Račun koji prati zalihe automatski će generirati novu novčanicu. Međutim, otkazivanje računa neće automatski izbrisati dostavnicu, što može uzrokovati miješanje u vašem inventaru.

Plaćanje možete zabilježiti putem stranice “plaćanja kupca” na odjeljku “više” na kartici “prodaja”. OneUp vam omogućuje i snimanje plaćanja putem stranice fakture, koju možete otvoriti klikom na karticu na stranici “faktura”. Možete prijeći na drugu stranicu klikom na gumb na dnu stranice fakture i klikom na “primi dospijeće plaćanja”.

oneup-invoicep2

Račun također možete automatski dodati preko kartice „citati” na stranici „prodaja” i „novčanice isporuke” na stranici „fakture”..

No, fakturiranje tvrtke OneUp nema alat za praćenje faktura, ponavljajući račun ili integrirani procesor plaćanja i ne može se integrirati ni sa Stripeom. Neke od ovih značajki dostupne su i s besplatnim računovodstvenim softverom, kao što je Wave. 

S obzirom na to da je riječ o računovodstvenom softveru, nedostatak značajki i komplicirani tijek rada stavljaju OneUp u veliki nedostatak u usporedbi s konkurentima, kao što su QuickBooks Online ili FreshBooks. Pročitajte našu recenziju FreshBooks ovdje.

Troškovi

Svoje račune i troškove možete pratiti pomoću kategorije “kupovine” na navigacijskoj traci. Da biste ručno stvorili trošak, kliknite karticu “trošak”. 

Klikom na “novi trošak” možete ručno stvoriti trošak ili učitati račun u OneUp. Također možete preslikati sliku svog primitka putem Android aplikacije OneUp, što je vrlo zgodno jer ne morate brinuti o gubitku računa.

oneup-upload-exp

Slično značajci fakturiranja, račun možete automatski generirati putem kartice “narudžba” u kategoriji “oglasni prostor”. Također možete posjetiti stranicu “projekti” u kategoriji “prodaja”, a zatim kliknite opciju “vrijeme računa” da biste platili račun za svoje zadatke..

Da biste ručno stvorili račun, kliknite karticu “više” i odaberite “računi” na navigacijskoj traci u kategoriji “kupovine”. Također možete stvoriti novi račun klikom na gumb “novi račun” u gornjem desnom kutu stranice. Izrada novog računa zahtijeva stavku, dobavljača i rok dospijeća. Pored “proizvoda i usluga”, možete kao stavku dodati i “troškove”.

oneup-newbill

Baš kao u “računima”, postoje dva načina za bilježenje plaćanja. Prvi put se nalazi na stranici “plaćanje računa” koja se nalazi na kartici “više” u kategoriji “kupovine”. Inače račun možete otvoriti klikom na naziv na stranici “Računi” i prelaskom na drugu stranicu pomoću gumba pri dnu stranice.

oneup-račun

Osim što prati svoje troškove i račune, značajka naplate OneUpa ne radi mnogo. Lijepo je imati mogućnost snimanja primitka iz svoje Android aplikacije. Međutim, nema opciju ponavljanja računa ili podsjetnik za naplatu. Račune također ne možete platiti putem interneta, kao što možete s QuickBooks Online. Pročitajte naš pregled QuickBooks Online kako biste saznali više.

Poslovno izvještavanje

OneUp ima samo osam predložaka izvještaja, što je znatno manje od konkurencije. Nema izvješća o njegovoj funkciji inventara, što iznenađuje s obzirom da je mnogo napredniji od konkurencije.

Predlošci izvještaja OneUp možete pronaći u kategoriji „izvješća“ na navigacijskoj traci. U ovoj su kategoriji tri kartice: “računovodstvo”, “prodaja” i “kupovina”. U odjeljku „prodaja“ postoje dva izvještaja: „Izvještaj o potraživanjima i gubicima od starenja“ i „Izjava o kupcu“. U odjeljku “kupnja” postoji samo jedno izvješće: “Izvještaj o plaćanju poreza na dobit / gubitak”.

oneup-aging-izvješće

Izvješće o kupcu prikazuje popis računa i plaćanja klijenta. Na vrhu stranice vidjet ćete ukupni saldo koji vam korisnik duguje. Klijenta možete odabrati klikom na gumb “promijeni kupca”. Pored preuzimanja izvješća možete ga i poslati e-poštom, što je opcija jedinstvena u ovom izvješću.

oneup-cust-izjava

„Izvještaj o naplati starenja i gubitka“ i „Izvještaj o plaćanju poreza na dobit“ imaju sličan obrazac. Oba izvješća podijeljena su prema dobavljačima / kupcima i datumima dospijeća, uključujući ukupno za svaku tvrtku s desne strane izvještaja. No, postoje samo tri opcije filtra, uključujući razdoblje izvješćivanja i format.

Financijska izvješća

Financijska izvješća OneUpa možete pronaći u odjeljku “računovodstvo” kategorije “izvještaji”. Ukupno postoji pet izvještaja: „dobitak i gubitak“, „bilanca“, „glavna knjiga“, probna bilanca i „izvješće o porezu na promet.“ No, i dalje nedostaju neki važni predlošci, poput izvješća o novčanom toku.

Većina izvješća, uključujući „dobit i gubitak“, „probni saldo“ i „opći saldo“, imaju sažetak na vrhu stranice. Izvješće o dobiti i gubitku i bilansu stanja omogućuje vam dodavanje više razdoblja kako biste ih mogli usporediti. Opcije filtra u ovim izvješćima znatno su bolje od poslovnih izvještaja. 

oneup-dobit-gubitak

Iako formati izvještaja nisu prilagodljivi, format je prilično jasan ako vam je potreban samo pregled vašeg financijskog zdravlja.

podrška

Podrška za OneUp uključuje centar za pomoć i podršku e-pošte. Za pretraživanje centra za pomoć kliknite gumb upitnika u gornjem desnom kutu stranice i otvorit će se prozor za chat. Možete potražiti članak pomoći s trakom za pretraživanje. Alternativno, kliknite “ostavi nam poruku” u donjem desnom kutu prozora za chat da biste kontaktirali korisničku podršku OneUpa.

Materijali koje pruža OneUp dovoljni su za početak. Međutim, njeni članci pomoći dostupni su samo u obliku teksta, što je nekim ljudima teško pratiti. Do centra za pomoć OneUpu možete doći s glavne stranice klikom na gumb “pomoć” na vrhu stranice.

Presuda

OneUp ima izvrsnu značajku inventara koja je mnogo naprednija od svojih konkurenata, poput QuickBooksa Online ili Sage. Njegova jednostavna CRM funkcija dobar je dodatak bilo kojem dijelu računovodstvenog softvera. Međutim, njegov nedostatak integracije za neke može predstavljati prekid posla, posebno imajući u vidu da ne pruža značajku obračuna plaća i obradu plaćanja.

Njegova značajka fakturiranja i naplate – iako je dobro integrirana s njenim oglasnim prostorom – nedostaje značajki i teško je koristiti zbog raspršene prirode. Ne postoje podsjetnici za plaćanje za obje značajke niti se ponavljaju unosi.

OneUp-ovi planovi cijena velikodušni su, jer – slično kao Xero – otključava sve značajke svojim najjeftinijim planom, koji košta 9 dolara mjesečno. Ograničava broj korisnika koji mogu koristiti značajke OneUpa, ali ako ste samostalni vlasnik, OneUp je prilično ukraden.

OneUp je dobra opcija za malu tvrtku koja se temelji na proizvodima i koja treba samo negdje pratiti svoje financije i zalihe. Međutim, neće vam puno pomoći ako trebate automatizirati većinu svojih računovodstvenih potreba. Ako ovo zvuči savršeno za vašu malu tvrtku, možete isprobati besplatnu probnu verziju programa OneUp u trajanju od 30 dana.

Jeste li već koristili OneUp? Recite nam što mislite u odjeljku za komentare. Hvala što ste pročitali ovaj pregled usluge OneUp.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map