BrightBook Review – Ažurirano 2020

Pregled recenzija knjiga

Brightbook je knjigovodstveno rješenje koje se odlikuje značajkama, samo je za radnim površinama, ali ipak uspijeva zadiviti. Iako je malo vjerojatno da će ikada imati široku privlačnost, male tvrtke kao i freelanceri mogu biti savršeno zadovoljni ovim besplatnim računovodstvenim softverom.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

Osnivači tvrtke Brightbook htjeli su opciju internetskog knjigovodstva koja je poslužila freelancerima, izvođačima i samostalnim poduzetnicima. Stvorili su rješenje koje bi se točnije moglo nazvati mrežnim programom za fakturiranje. Brightbook se može instalirati samo na stolno računalo tako da korisnici neće moći pristupiti njihovim knjigama kroz oblak.

To nije knjigovodstveni paket pune usluge. Ne vrši dvostruko računovodstvo, ne dopušta korisnicima da unose unose u časopise ili uključuju financijske izvještaje. Možete obavljati osnovne funkcije fakturiranja, plaćanja računa i usklađivanja vašeg bankovnog računa.

Ako vam je sve što trebate i pristup oblaku nije velika stvar, onda bi besplatni softver tvrtke Brightbook mogao biti za vas. Ako tražite više, pogledajte naš najbolji računovodstveni softver za neke prijedloge, poput QuickBooks Online.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Brightbook

Značajke

Brightbook ima zajedničke knjigovodstvene značajke kao što su fakturiranje i trošenje troškova. Usluga tvrdi da nudi “sigurnost na razini banke” i šifriranje SSL-a, ali ne daje nikakve detalje osim toga. Wave se bavi detaljima kako bi uvjerio korisnike u njihovu sigurnost podataka, kao što možete pročitati u našoj recenziji Wave.

I Wave i Brightbook nude svoje usluge besplatno.

Osnovni, temeljni

Ako sve što trebate učiniti je poslati fakture i platiti i pratiti račune, Brightbook je pokriven. Obrasci za fakture i troškove potraju samo nekoliko minuta, ali ne možete ih postaviti da se ponavljaju.

Brightbook se ne sinkronizira s vašim bankovnim računima. Umjesto toga, morate prenijeti svoje izjave. Nakon što je uvezena, morat ćete proći kroz nju red po red da biste uskladili transakcije u programu. Ako vaše poslovanje obavlja puno bankarstva, to će brzo postati dugotrajan i neugodan proces.

Ipak, Brightbook omogućuje neograničen broj korisnika, za razliku od Xeroa ili QuickBooks-a na mreži.

Ekstra

Brightbook ipak prevazilazi jednostavno fakturiranje. Omogućuje vam slanje procjena i pretvaranje u račune nakon što ih odobre. Kao i kod Wave i Xero, računi se također mogu slati u više valuta.

Samo plaćene značajke usluge Brightbook omogućavaju vam da uklonite njegovu marku s računa i izjava i dizajnirate vlastite predloške.

S ograničenom funkcionalnošću, osnovnom web stranicom i zbunjujućim dizajnom, Brightbook se ne ističe od konkurencije.

cijena

Kao i Wave, i Brightbook ne naplaćuje ništa za svoj osnovni računovodstveni paket. Umjesto toga, zarađuje se naplatom dodatnih usluga.  

Jedina obrada plaćanja koja nudi Brightbook je PayPal, koju ste postavili u izborniku “postavki”. To znači da ćete platiti naknadu ako ga upotrebljavate.

Razumljivost

Nakon prijave na novi račun, možete ostaviti potvrdni okvir da biste dodali demo podatke na svoj račun. Tako vas Brightbook uči koristiti softver, a isti se može ukloniti u bilo kojem trenutku. Na glavnom ekranu nema udžbenika, niti postoje savjeti, savjeti ili skočni prozori poput FreshBooksa ili Zoho Books.

Za više detalja, pročitajte našu recenziju FreshBooks i Zoho Books.

Gumbi na vrhu nadzorne ploče vode vas do zaslona na kojima možete dodati nove troškove ili račune.

Brightbook-ploča

Nadzorna ploča prikazuje grafikon računa, plaćanja i računa tijekom određenog vremenskog razdoblja. Iako je lijepo imati vizualni snimak vašeg poslovanja, to ne pokazuje neto prihod. Možete postaviti i pratiti cilj rasta za svoje poslovanje, ali smatramo da je to manje važno od ostalih opcija izvješćivanja koje želimo vidjeti, kao što su financijska izvješća.

armaturnoj bar dijagram

Tijekom navigacije programom gotovo uvijek ćete se morati vratiti na glavnu nadzornu ploču ili opcije izbornika da biste vidjeli dodatna povezana izvješća. Moglo bi se poboljšati povezivanje računa, izvještaja i troškova. Iako je moguće otkriti gdje treba kliknuti za izvršavanje zadataka poput fakturiranja i bilježenja računa, Brightbook nije ni približno intuitivan kao ostali računovodstveni softver. Pročitajte našu recenziju FreeAgent za još jedan računovodstveni softver kojem nedostaje prijatnost za korisnika.

Fakturiranje

Da biste dodali novu fakturu, kliknite “novu fakturu” pri vrhu nadzorne ploče. To je jedini način dodavanja računa. U Brightbook-u nema padajućih izbornika. Ako se nalazite na srodnom zaslonu, primjerice dodavanju klijenta, nemate mogućnost dodavanja računa. Morate se vratiti na početni zaslon.

Brightbook vas traži da odaberete klijenta i prije nego što vas odvede na glavni ekran, što se čini nepotrebnim korakom.

Prva Novi-Račun-zaslon

Postupak unosa računa je intuitivan. Možete odabrati bilo koje pojmove, dodati bilješke ili priloge i pojedinosti o stavci. Postoji mogućnost odabira porezne stope, ali ne možete primjenjivati ​​popuste.

Račun-zaslon

Kada završite, fakturu možete spremiti, spremiti i poslati e-poštom ili ispisati. Klikom na “spremanje i ispis pošiljke” isporučuje se .pdf na radnu površinu koji možete ispisati. Ne postoji serijski tisak. Ako spremite fakturu, umjesto da budete prevedeni na sažetak svih nepodmirenih faktura, prikazat će se izvještaj o svim nepodmirenim fakturama za tog kupca..

Račun-izjava-za-Korisniku

Na izjavi možete naznačiti je li plaćanje primljeno, dodati kreditnu bilješku ili povrat novca i e-poštu, ispisati ili kopirati. Račun se može ponoviti ako označite mali okvir na glavnom obrascu fakture, nakon čega je vaša jedina mogućnost odabira koliko dana želite da mu se pošalje..

Ne možete odrediti datum završetka ili ograničenja njegova ponavljanja.

make-ponavljajućih

Ipak, Brightbook nudi snažan postupak procjene. Obrazac za procjenu podržava dodavanje popusta i poreza, više stavki i bilješki. U padajućem izborniku za “stanje ponuda” možete odabrati je li citat pripremljen, je li u pregovorima, odobren ili je u nekoj drugoj državi. Provjera okvira “pretvori citat u fakturu” štedi vam vrijeme.

Procjena-Oblik

Za razliku od većine svojih konkurenata, Brightbook nema nadzornu ploču s fakturama koja na ekranu s fakturom prikazuje neizmirene fakture. Ako ste na glavnoj nadzornoj ploči i kliknete mali gumb “vidi svu prodaju” iznad “dospjeli novac”, bit će vam poslan popis faktura i plaćanja.

vidi-sve-prodaja

Alternativno, na zaslonu “klijenti” su navedeni vaši klijenti i što oni duguju. Međutim, ne pokazuje se koliko je neplaćeni iznos kupca otplatio. Ne uključuje podsjetnike o plaćanju e-poštom, dospjele obavijesti ili ne dodaje automatski kasne naknade.

Na dnu glavne nadzorne ploče nalazi se “kartica s dospjelim fakturama” koja također sadrži podatke. Ako ste navikli vidjeti snimku svojih potraživanja u odjeljku faktura vašeg računovodstvenog softvera, kao što je to slučaj s QuickBooksima na mreži ili Wave, prezentacija Brightbooka može biti zbunjujuća (pročitajte naš QuickBooks Online pregled).

fakture-zbog-kartica

Ne postoji obrada plaća i ne postoji aplikacija treće strane koja bi je dodala. Brightbook ne prati inventar tako da ga ne možete odabrati na fakturi. Općenito, funkcija fakturiranja omogućava vam slanje ili ispis računa, i to je razlog tome.

Troškovi

Račune možete unijeti klikom na “novi račun” na nadzornoj ploči. Ipak nismo mogli pronaći način da dodamo račun iz korisnikova profila ili izbornika. Novi obrazac za naplatu sadrži okvire s padajućim opcijama ili detalje možete unijeti ručno.

Novo-račun

Iako možete kategorizirati trošak na padajućim opcijama Brightbook-a, ne možete dodati vlastite kategorije. Ako ste platili porez, odaberite stopu i usluga će vam izračunati račun. Brightbook vam omogućuje prijenos i dodavanje računa ili potvrde u .pdf obliku, što je dobra osobina za tvrtke koje troškove prenose na svoje kupce..

dodati-račun za postojeću-računa

Troškovi se prikazuju na dnu glavne nadzorne ploče pod karticom “neplaćeni računi”.

neplaćene zapisi zaslon

Većina tvrtki ima račune koje plaća svakog mjeseca, kao što su stanarina ili struja. S Brightbookom ćete ih morati unositi iznova i iznova jer ne možete automatizirati troškove ili plaćanja, kao što je to slučaj s Xerom (pročitajte naš Xero pregled).

Kao i kod funkcija fakturiranja, opcije troškova ne prelaze osnovne okvire.

Poslovno izvještavanje

U Brightbook-u postoji samo šest izvještaja, što je manje nego FreshBooks i Wave.

Prva kartica izvještaja pod “izvještaji” je infografika. Odaberite godišnju shemu ili godišnju pita kako biste vidjeli račune, plaćanja i račune. Međutim, ne prikazuje neto dobit, a jedini datumski rasponi su zadnjih 12 mjeseci ili akumulirani.

grafički prikaz

Sljedeća kartica, „dobit i gubitak“, sadrži račun dobiti i gubitka i analizu starenja potraživanja. „Analiza starih dužnika“ posustaje dospjela potraživanja za 0-30, 30-60 60-90 i više od 90 dana. Može se izvesti, ali ne možete probušiti na kantama da biste vidjeli informacije o klijentu.

starenje dužnika-analiza

Kartica “openinsight” uspoređuje prodaju i troškove vaše tvrtke s drugim tvrtkama u vašoj kategoriji poslovanja. Brightbook ne kaže odakle potječu podaci za usporedbu i ne vidimo vrijednost istih umjesto drugih, korisnijih izvještaja.

OpenInsight-kartica

U odjeljku “sva prodaja” Brightbook vam prikazuje prodaju i plaćanja, što je u osnovi razlika između osnova gotovine ili obračuna. Zadržite mišem iznad broja fakture prikazuju vam njegove detalje, što je lijep dodir. Izvješće izračunava neto razliku između prodaje i plaćanja kako bi se prikazao neizmireni iznos.

Sve prodaje

Umjesto da ga stavite u obrazac na kojem unosite troškove, “svi računi i izdaci”, koji prikazuju račune dobavljača ili troškove za stvari kupljene u ime kupaca, nalazi se u području izvještaja.

svi zapisi-i-troškovi

Posljednja kartica “izvješća” uopće nije izvješće. Na ekranu se upisuje novi račun ili trošak. To je sjajni primjer rasporeda zaslona, ​​kartica i izbornika Brightbook-a.

Financijska izvješća

Budući da Brightbook nije računovodstveni softver za cijelu uslugu, daje vam samo jedno financijsko izvješće. Izvještaj o dobiti i gubitku može se izvoditi samo tjedno, mjesečno ili godišnje i ne može se izvoziti. Nećete moći usporediti razdoblja jedno pored drugo za praćenje uspješnosti vaše tvrtke, a ne izračunava postotne promjene.  

dobiti i gubitka-izvješće

Za razliku od Wave-a, on ne nudi bilancu stanja ili izvještaj o novčanom toku.

podrška

Nećete pronaći čvrstu podršku za Brightbook. Stranica sa FAQ-om daje odgovore na osnovna pitanja o korištenju softvera, ali nema snimaka zaslona ili videozapisa. Što je još gore, nije ažurirano od 2017. godine. Pretraživanje na YouTubeu nije dalo nikakve rezultate za tutorial videozapise.

Tvrtka ima kontakt obrazac i podršku e-pošte. Poslali smo testnu e-poštu tijekom radnog vremena i dobili odgovor u roku od 20 minuta.

Sveukupno, ostavili smo dojam da ako koristite Brightbook, sami ste.

Presuda

Računovodstveni softver tvrtke Brightbook osjeća i djeluje više kao hobi za svoje osnivače nego punopravni posao. Nedostaju mu mnoge funkcije pronađene u konkurenciji i kretanje softverom nije intuitivno. Skoro da se osjeća kao da ga je služba počela uspostavljati, a zatim odšetala na pola puta.

S obzirom da sve ostale opcije nude više izvještaja, aplikacija, mogućnost pristupa podacima s bilo kojeg mjesta i bolju podršku i dokumente pomoći, ne vidimo zašto bi se tvrtka prijavila za uslugu Brightbook.

Koristite li Brightbook? Što misliš o tome? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map