Sigurnosna kopija Zoolz Cloud Cloud za pregled poslovanja – Ažurirano 2020

Zoolz Cloud Backup za pregled poslovanja

Zoolz Cloud Backup for Business moćno je sigurnosno kopiranje rješenja namijenjeno tvrtkama i njihovim poslužiteljima. Iako mu nedostaje fleksibilnost brata BigMIND, on ima nešto bolju sigurnost, što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji Zoolz Business.

sigurnosna kopija poslovanja

Čitatelji dugogodišnjeg vremena prepoznat će Zoolz kao tvrtku koja stoji iza BigMIND Home i BigMIND for Business. Razlika između Zoolz Cloud Backup-a i BigMIND-a je u tome što Zoolz Cloud Backup for Business može zaštititi samo različite poslužitelje i SQL baze podataka, zajedno s običnim računalima.

Međutim, BigMIND Business također može sigurnosno kopirati vaše podatke iz različitih usluga za pohranu u oblaku, kao i Facebooka i Instagrama. Povrh toga, ima značajke otkrivanja fotografija, naprednu pretragu, optičko prepoznavanje znakova, dvofaktorsku provjeru autentičnosti i još mnogo toga. Ako ovo zvuči više kao vaša šalica čaja, pročitajte našu recenziju BigMIND Business.

Međutim, BigMIND ne pruža privatno šifriranje, ali Zoolz Business ne. Privatno šifriranje je najbolja metoda koja osigurava samo čitanje datoteka. Više o tome možete pročitati u našem odjeljku “sigurnost”.

Ako vam ove usluge ne odgovaraju, konzultirajte naš najbolji mrežni vodič za mala poduzeća za ostale ideje. Inače, držite se nas dok idemo ispod haube da vidimo što sprema Zoolz Cloud Backup. U nastavku ćemo započeti s značajkama.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Zoolz Cloud Backup for Business

Značajke

Zoolz Cloud Backup for Business možda nije značajka PowerMIND-a, ali još uvijek ima nekoliko trikova u rukavu. One uključuju sve standardne značajke za koje očekujemo da imaju sigurnosnu kopiju poslovanja.

Zoolz Cloud Backup za poslovne standarde

Standardne značajke pomažu vam oporaviti važne poslovne datoteke u slučaju da uređaji ne rade. Primarni osumnjičeni za kvar je vaš tvrdi disk i možete pročitati naš članak o tome koliko će dugo trajati vaš tvrdi disk. Također možete izgubiti podatke na tvrdom disku iz prirodnih djela ili ako ih netko ukrade.

Ako pak koristite Zoolz Cloud Backup for Business, možete sigurnosno kopirati sve svoje pogone u oblaku. Zapravo, ne postoji ograničenje broja računala, poslužitelja, vanjskih pogona i NAS uređaja koje možete sigurnosno kopirati. Ako vas je posljednja opcija zbunjivala, pročitajte naš vodič u vezi s NAS-om.

Međutim, ne možete sigurnosno kopirati svoj mobilni uređaj. Ako to trebate, pročitajte našu najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za mobilne preglede. Slično tome, ne postoji podrška za Linux, pa ako želite, posavjetujte se s najboljom mrežnom sigurnosnom kopijom za Linux (ipak, navedena rješenja za sigurnosne kopije u kući).

Zoolz Cloud može izvorno sigurnosno kopirati Windows Server, ali ako želite sigurnosno kopirati druge poslužitelje i baze podataka, trebate koristiti njihove zadane opcije za generiranje datoteka koje sigurnosno kopirate pomoću Zoolza. 

To je potrebno za Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server (BigMIND Business za to ima posebnu značajku), MySQL bazu podataka, Microsoft Outlook, Microsoft Access bazu, Act! baze podataka i Adobe Lightroom katalog.

To je u redu skup sigurnosnih kopija, ali želimo vidjeti podršku za Linux poslužitelje, Oracle servere, Hyper-V i VMware. Ako vam je potrebno takvo rješenje, pročitajte našu recenziju IDrive for Business.

Hibridna sigurnosna kopija dostupna je zahvaljujući Zoolzovoj Hybrid + tehnologiji. Omogućuje sigurnosno kopiranje podataka na lokalni pogon, osim u oblaku. To vam omogućuje da imate drugi sloj zaštite svojih podataka. To također znači da ćete datoteke moći brzo vratiti jer je brže vratiti ih lokalni uređaj nego oblak.

Osim toga, ako koristite hibridne sigurnosne kopije, možete implementirati pravilo 3-2-1 sigurnosne kopije. Za više informacija o prednostima hibridnog sigurnosnog kopiranja i kako ga postaviti, pročitajte naš hibridni sigurnosni kopija za SMBs vodič. 

Ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija, ali dostupne su i druge značajke, uključujući raspoređivač sigurnosnih kopija, pravila sigurnosne kopije, izvješća, neograničene verzije i zadržavanje izbrisanih datoteka. U nastavku ćemo govoriti o pojedinostima ovih značajki u kategorijama „jednostavnost uporabe” i „sigurnosna kopija i vraćanje”. Za sve sigurnosne kopije posjetite našu poslovnu pričuvnu knjižnicu.

Zoolz Cloud Backup za poslovne značajke

zoolz-poslovno-file-sharing

Nakon što se sigurnosna kopija napravi u oblaku, moći ćete dijeliti datoteke i mape unutar nje. Bez obzira na to koje želite podijeliti, to možete učiniti stvaranjem veze, određivanjem korisnika za dijeljenje ili slanjem e-pošte. U sva tri slučaja možete postaviti naziv dijeljenja, lozinku i datum isteka.

Ako dijelite putem e-pošte, možete priložiti poruku. Kad navedete korisnike, možete im dati ili dozvolu za prikaz i preuzimanje ili “potpuni pristup”. Postoji i stranica “podijeljena sa mnom”, što olakšava vidjeti što su drugi podijelili s vama.

Tvrtke koje trebaju sigurnosno kopirati fotografije imat će koristi od mogućnosti pregledavanja minijaturnih pregleda RAW slika. Moguće je pregledati i uobičajene slike.

Općenito, Zoolz Cloud Backup for Business ima značajke koje će zadovoljiti većinu poduzeća, ali nedostaje mu kontinuirana sigurnosna kopija i mobilna izrada sigurnosnih kopija, a to nisu mali propusti.

Zoolz Cloud Backup za pregled poslovanja

Zoolz Cloud Backup for Business logotipwww.zoolz.com

Započinje od 666 američkih dolara mjesečno za 2000 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

Bare-metal Restore

Upravljanje korisnicima

Postavljanje korisničkih uloga

Postavite pravila sigurnosne kopije posla

Prilagodljivo izvještavanje

Pristupite sigurnosnoj kopiji korisnika

Nadgledajte povezane uređaje

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba

cijena

Zoolz Cloud Backup for Business pruža solidan stupanj fleksibilnosti jer ima sedam planova koje možete izabrati. Ako vam treba više rezervnog prostora nego što pružaju, možete se obratiti Zoolzu da biste dobili procjenu za vaše potrebe s velikim podacima.

Imajte na umu da su svi ti planovi u hladnjači, što znači da, iako možete sigurnosnu kopiju podataka napraviti kao i obično, nećete ih moći odmah vratiti. To je zato što za skladištenje u hladnom treba tri do 12 sati za pokretanje postupka obnove. Zahvaljujući tome, hladnjača je najprikladnija za arhiviranje datoteka koje ne morate često obnavljati.

Međutim, ako trebate brzo vratiti datoteke, možete dodati “trenutnu pohranu” na svoj račun. Cijene su ispod:

Trenutna pohrana 2TB66,67 USD mjesečno
800 USD godišnje
Trenutna pohrana 3TB100 USD mjesečno
1200 USD godišnje
Trenutna pohrana 4TB116,67 USD mjesečno
1400 USD godišnje

Cijene hladnog skladištenja su dobra vrijednost, posebno u usporedbi s uslugom poput Carbonite Safe Backup Pro. Uz to će vam prikupljanje 500 GB prostora za pohranu koštati 799,99 USD godišnje, u usporedbi s Zoolzovim 2TB za 79,90 USD godišnje. Odobri se, to je hladna pohrana, ali čak i ako dodate trenutačnu pohranu od 1 TB, cijena dostiže i 479,90 USD godišnje, što je još jeftinije.

To je bliža utakmica u odnosu na IDrive for Business, koji ima 2,5 TB plan za 1,199,25 USD godišnje i osigurava vruću pohranu (svi ostali IDriveovi planovi također). 

Ne možete dobiti 2,5TB vruće pohrane pomoću Zoolza, ali možete dobiti 2TB za 800 USD godišnje ili 3TB za 1200 USD. To je dodatak planu cijena hladnog skladišta. Ako uzmemo jeftiniju opciju, na kraju ćete dobiti 2TB za 879 dolara. Ako idete s skupljim, dobit ćete 3TB za 1.279 dolara. Dodajte osnovni hladnjak za skladištenje od 2 TB i dobili ste veliku količinu.

Međutim, ako vam treba samo vruća pohrana i 4 TB od toga nije dovoljno (maksimum koji nudi Zoolz), pročitajte naš pregled IDrive for Business za više detalja. Kao dodatni bonus, IDrive vam omogućuje sigurnosnu kopiju svojih mobilnih uređaja.

Jednostavnost korištenja

zoolz-poslovno-desktop-klijent

Za upravljanje sigurnosnim kopijama upotrijebit ćete Zoolzov desktop klijent koji je dostupan za Windows i macOS. Njegov glavni prozor prikazuje status sigurnosne kopije, vrijeme zadnje izrade sigurnosne kopije, vrijeme do sljedeće sigurnosne kopije i koliko rezervnog prostora se koristi. 

Veliki, očiti gumbi na dnu omogućuju vam odabir podataka za izradu sigurnosnih kopija, podešavanje postavki i pokretanje postupka vraćanja. Sve u svemu, desktop klijent je izravan i atraktivan. 

U gornjem lijevom kutu nalazi se još jedan gumb. Omogućuje vam pokretanje sigurnosne kopije, vraćanje, provođenje pretraživanja, sinkroniziranje klijenta, provjeravanje ažuriranja i pokretanje web klijenta Zoolz Cloud Backup.

zoolz-poslovno-web-klijent

Zadani prikaz web klijenta je nadzorna ploča. Prikazuje vaš broj korisnika, poslužitelje, status vašeg računa, količinu trenutne i hladne pohrane koju ste koristili, veze za brze akcije, vašu aktivnost i upozorenja. Sviđa nam se kako pokazuje puno informacija, a pritom je jasno i nije pretjerano.

Izbornik na vrhu omogućuje pregled sigurnosnih kopija s računala, upravljanje korisnicima i poslužiteljima, definiranje pravila, podešavanje postavki i pregled različitih izvještaja.

zoolz-poslovni korisnici-poslužitelja

Stranica “korisnici / poslužitelji” omogućuje vam dodavanje korisnika putem e-pošte, njihovo registriranje sami ili skupno pozivanje pomoću CSV datoteke. Dodavanje poslužitelja je također jednostavno: morate samo kliknuti gumb “dodavanje poslužitelja”, odrediti detalje administratora, generirati token servera i zatim preuzeti datoteku za postavljanje poslužitelja..

Također možete izvršiti automatsko aktiviranje, što vam omogućuje istovremeno postavljanje više korisnika Zoolz-ovih klijenata. Ako imate mnogo korisnika, možete ih pretraživati ​​pomoću naljepnica. Nakon što pronađete određenog korisnika ili grupu korisnika, možete promijeniti njihova pravila, pod uvjetom da ste ih prvo dodijelili.

zoolz-business-politika

Da biste dodijelili politiku, prvo je morate kreirati, što možete učiniti i na stranici “pravila”. Pravilo vam omogućava da odredite određena pravila koja želite da se korisnici pridržavaju. 

Možete odrediti koji podaci idu u trenutnu pohranu u odnosu na hladnu. Dostupne su vrste iste kao za klijenta za desktop računare, a ručnim odabirom datoteka i mapa možete i ručno odabrati datoteke određivanjem puta.

Možete definirati i različita proširenja koja pročišćuju što želite uključiti ili isključiti. Ako želite izuzeti određene datoteke i mape, možete odrediti njihov put.

Kartica “Hybrid +” omogućuje vam omogućavanje Hybrid + i definiranje puta na kojem se spremaju vaši podaci. Možete dodati određene putove mapa koji pročišćavaju taj globalni put.

Zoolz za poslovne značajke

Na kartici postavki možete prilagoditi različite mogućnosti značajki, uključujući propusnost propusnosti, raspored sigurnosnih kopija, sigurnosne postavke i opće postavke. Opće postavke uključuju obradu RAW slike, sigurnosne kopije markera, dodavanje Zoolza pokretanju sustava i još mnogo toga.

zoolz-business-klijent-povlastice

Posljednja kartica na stranici “Pravila” jest “privilegiranje” koja vam omogućuje da odredite što korisnici mogu raditi. Možete im omogućiti brisanje podataka, dijeljenje, promjenu lozinke i korisničkog imena i još mnogo toga. Povrh toga možete definirati četveroznamenkasti pristupni kôd koji će biti potreban kad korisnik otvori, deinstalira ili obnovi podatke s klijenta..

zoolz-business-izvješća

Stranica “izvješća” sadrži različita izvješća koja možete generirati, uključujući upozorenja, korištenje propusne širine, naplate i Orwellov lokator klijenta koji vašim korisnicima prikazuje kartu svijeta.

Morat ćete se riješiti korištenja web klijenta za upravljanje sigurnosnim kopijama jer Zoolz nema mobilnu aplikaciju koja bi vam pomogla da pristupite sigurnosnoj kopiji u pokretu. Pokušali smo se prijaviti u BigMIND, ali uputili smo se za prijavu u Zoolz Viewer koji nije dostupan za preuzimanje iz Google Play Store-a ili Apple App Store-a.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Desktop klijent nije rješenje za sigurnosno kopiranje jednim klikom, ali omogućava vam odabir posebnih mapa u vašem datotečnom sustavu za izradu sigurnosnih kopija ili automatski sigurnosno kopiranje datoteka na temelju kategorija, poput pošte, dokumenata, glazbe, video zapisa, uredskih datoteka, financijskih datoteka i više. To olakšava sigurnosnu kopiju mnogih datoteka odjednom.

zoolz-poslovno-backup-start

Kad odaberete podatke za izradu sigurnosnih kopija, traka pri dnu će vam reći koliko hladnog i vrućeg prostora za pohranu koristite i koliko vam je preostalo. Ako želite napraviti sigurnosnu kopiju u hladnjači, morate odabrati karticu “hladnjača”, koja vam omogućuje i sigurnosnu kopiju koristeći bilo koju od dvije prethodno spomenute metode.

Sviđa nam se kako postoji struktura stabala koja vam pomaže brzo odabrati datoteke i mape za sigurnosnu kopiju. Neka rješenja zahtijevaju da prođete kroz vaš datotečni sustav ili osigurate njihov preglednik datoteka, koji je sporiji od onog izvornog za vaš OS.

zoolz-business-backup-settings

Nakon što odaberete podatke za početnu izradu sigurnosnih kopija, na sljedećoj će se stranici izmijeniti postavke sigurnosnih kopija. Oni uključuju planiranje sigurnosnih kopija, propusnost propusnosti, hibridno sigurnosno kopiranje i sigurnosne mogućnosti koje omogućuju privatno šifriranje (dostupno samo tijekom početnog postavljanja).

Zoolz za planiranje poslovanja

Planer vam omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija jednako često kao i svakih pet minuta, s rasponom do svaka 24 sata. Možete i izraditi i izraditi sigurnosne kopije u određeno vrijeme tijekom određenih dana. 

To je u redu skup opcija, ali nema načina da odredite rasporede tjednih ili mjesečnih sigurnosnih kopija. Uz to, kao što smo već rekli, nedostaje kontinuirana izrada sigurnosnih kopija. Ovo bi bilo korisno jer nadgleda vaš set sigurnosnih kopija i automatski označava nove i promijenjene datoteke za izradu sigurnosnih kopija, što smanjuje vaš rad.

Nakon dovršetka podešavanja postavki, sigurnosna kopija može započeti. To je sve što vam je potrebno za stvaranje prvog sigurnosnog kopiranja. Izravna je i brza.

zoolz-poslovno-backup-end

Da biste pokrenuli postupak vraćanja, pritisnite veliki gumb za vraćanje.

zoolz-poslovno-vratiti-start

Zatim ćete vidjeti prozor koji vam omogućuje odabir datoteka i mapa za sigurnosne kopije. Nakon što to učinite, pritisnite “sljedeći.”

zoolz-poslovni-vratiti-settings

U sljedećem prozoru možete vratiti datoteke na njihovo izvorno ili novo mjesto, omogućiti Hybrid +, vratiti datoteke samo iz određenog raspona podataka i odabrati što se događa s postojećim datotekama prilikom vraćanja na prvobitno mjesto (možete ih “prebrisati, “Uvijek zamijeni” ili “ne zamijeni” datoteke). Kliknite “sljedeći” i obnavljanje može započeti.

Opisali smo osnovne sigurnosne kopije i vraćanje procesa pomoću Windows računala. Ovisno o vašem postavljanju, sigurnosna kopija i vraćanje mogu biti malo drugačiji.

Obnova sa Zoolzom

Također možete koristiti stranicu “korisnici / poslužitelji” s web klijenta za pokretanje udaljenog vraćanja. Da biste to učinili, kliknite bilo kojeg korisnika i odaberite željeni stroj povezan s tim korisnikom. Zatim odaberite datoteke i mape koje želite vratiti. Nakon toga pritisnite gumb “više”. Ovo će pokrenuti skočni prozor koji možete koristiti za podešavanje postavki vraćanja i pokretanje.

Zoolz također nudi uslugu sigurnosne kopije i oporavka nazvanu “Zoolz uvoz / izvoz”. Dostupan je u Sjevernoj Americi i Europi, a ima dvije inačice: Aparat za snježnu kuglu i “Donesite svoj tvrdi disk.” Zoolz preporučuje da koristite Amazon Snowball ako je sigurnosna kopija veća od 10TB i da koristite svoj tvrdi disk ako je veći od 2TB.

Ako idete Snowball rutom, trebate platiti 500 USD plus naknade za obradu. Naknada za obradu ovisi o veličini vaših podataka, no naknada za obradu od 10TB iznosi 100 USD, a naknada za obradu od 50TB 300 USD. Amazon AWS isporučuje uređaj, a vi imate 10 dana da to kopirate i pošaljete natrag. Svaki dodatni dan koji uzmete da biste ga vratili koštat će vas 15 dolara po danu.

Slanje podataka na sigurnosne kopije na tvrdom disku koštat će vas ovisno o veličini sigurnosne kopije. Cijene su u tablici:

Veličina Vaših podataka: Cijena:
1TB$ od 160
2TB$ 225
4TB$ 380
8TB$ 740
16TB$ 1,500

Cijene koje smo naveli samo su za sigurnosnu kopiju. Ako trebate vratiti podatke iz Zoolz-a pomoću tvrdog diska ili Snowball-a isporučenog iz AWS-a, cijene će izračunati Zoolz. Također imajte na umu da je možete vratiti samo iz “trenutne” pohrane. Vraćanje iz hladnjaka je dopušteno samo ako trebate vratiti više od 50TB podataka.

Imati uslugu za oporavak putem kurira uvijek je dobrodošao dodatak, ali Zoolzova je usluga skupa u odnosu na IDrive Express. Osim toga, kada se koristi za izradu sigurnosnih kopija podataka, IDrive Express je besplatan do tri puta godišnje za poslovne korisnike. Obnavljanje podataka dolazi i s besplatnom povratnom pošiljkom za američke kupce.

U skladu s tim, ne pronalazimo nikakve greške u postupku izrade sigurnosnih kopija jer je jednostavno postavljanje i naknadno ugađanje. Postupak obnove je također povjetarac.

Ubrzati

Rekli smo da početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati, ali to ne bi trebao biti slučaj sa Zoolzom. Koliko vremena Zoolz traje, između ostalog, ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu Amazonovim poslužiteljima. Budući da Amazon ima globalnu mrežu, vjerovatno je da niste previše udaljeni od jedne. Što ste bliži, to će vam biti veće brzine. 

Proverili smo brzinu Zoolzovih prijenosa izvođenjem sigurnosnih kopija i vraćanja testova pomoću naše mape za testiranje u komprimiranom 1 GB. Proveli smo naše testove iz Beograda, u Srbiji, putem WiFi mreže sa brzinom prenosa od 9,74 Mbps i brzinom prenosa od 43,72 Mbps. Evo naših rezultata:

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:33:2300:37:5500:35:39
Vrijeme preuzimanja00:03:5300:03:5700:03:55

Bez ikakvih prevelikih brzina, naše brzine trebale bi nam omogućiti sigurnosno kopiranje mape od 1 GB u oko 14 minuta i 41 sekundu i vratiti je za oko tri minute i 16 sekundi. Rezultati, kao što možete vidjeti iz tablice, sporiji su od toga.

U skladu s tim, procesi enkripcije i deduplikacije predstavljaju realne režijske troškove, što uvijek usporava proces izrade sigurnosnih kopija. Neke su usluge tri ili četiri puta sporije od očekivanih, tako da je ovo dobar rezultat. Uz to, u teoriji je vrijeme preuzimanja gotovo ono što bismo očekivali.

Imajte na umu da smo koristili “pametni” način prijenosa datoteka, koji uravnotežuje korištenje Zoolzove vaše propusne veze tako da ne ometa vaš rad, ali postoji još jedan nazvan “turbo” koji je vjerojatno još brži. Također možete omogućiti “prijenos s višestrukim učitavanjima” da biste povećali brzinu izrade sigurnosnih kopija.

Ako te postavke preuzmu previše vašeg resursa sustava, možete smanjiti propusnost ili omogućiti način prezentacije, što pauzira sigurnosne kopije dok prikazujete prezentacije, igrate videoigre ili gledate filmove.

sigurnosti

Zoolz Cloud Backup for Business štiti vaše podatke prije nego što napusti računalo koristeći AES 256-bitnu enkripciju. To osigurava da nitko neće moći čitati vaše datoteke dok sjede na poslužitelju. 

Zoolz prema zadanom upravlja vašim ključem za šifriranje, ali možete ga i sami upravljati, ako želite. Kao što smo spomenuli, to trebate učiniti i tijekom početnog postavljanja sigurnosne kopije.

zoolz-poslovno-enc sigurnosti

Budući da možete upravljati ključem za šifriranje – plus činjenicom da Zoolz šifrira vaše datoteke prije nego što napuste vaše računalo – šifriranje Zoolz klasificirano je kao privatno, krajnje šifriranje, o čemu možete više saznati u onome što je nula znanja u oblačnom objašnjenju.

Međutim, postoji i nedostatak: Zoolz neće moći resetirati vašu lozinku ako je zaboravite. Ako mislite da postoji velika šansa, pokušajte jedan od najboljih upravitelja lozinki.

Uz privatnu enkripciju, Zoolz štiti vaše datoteke u tranzitu koristeći SSL protokol. Ako o tome ne znate puno, pročitajte našu usporedbu s SSL-om i TLS-om.

Zoolz sve vaše datoteke čuva u Amazonovoj AWS memoriji. Vaši podaci kopiraju se u više objekata kako bi se osiguralo da na njih neće utjecati kvarovi hardvera i druge katastrofe. To je slično načinu na koji radi RAID. 

Pored toga, Amazonovi podatkovni centri pregledavaju se najmanje jednom godišnje radi dovoljne sigurnosne kontrole. Oni također imaju 24/7 nadzor, straže, kontrolne točke sigurnosti i zapisnike pristupa, između ostalih sigurnosnih mjera.

Zoolz ne pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Ako to učini, uživat ćete još jedan sloj zaštite računa iznad vaše zaporke. Uz to, hakeri koji su vam ukrali zaporku ne bi mogli pristupiti vašem računu bez dodatnog sigurnosnog koda. No, jer značajka nedostaje, provjerite jeste li stvorili jaku lozinku.

Privatnost

Zoolz Cloud Backup for Business pruža privatnu enkripciju, tako da će vaše datoteke biti sigurne od znatiželjnih očiju. 

Genie9, matična tvrtka Zoolz, ima sjedište u Londonu, što je sretno jer su tamošnji zakoni o privatnosti jači nego u Sjedinjenim Državama, koji imaju spornu povijest, uključujući projekt PRISM i zakone poput CLOUD zakona. 

Osim toga, Ujedinjeno Kraljevstvo se pridržava Opće uredbe o zaštiti podataka, koja štiti privatnost podataka, iako ćemo vidjeti kakav će učinak Brexit imati na to.

Zakoni u Velikoj Britaniji jači su nego u Sjedinjenim Državama, ali zbog AWS-ove globalne mreže vaši će podaci možda završiti u Sjedinjenim Državama, pa smo odlučili provjeriti politiku privatnosti kako bismo vidjeli kako postupa s podacima koji vas mogu osobno identificirati.

Što Genie9 prikuplja

Kada se registrirate za račun kod Genie9, dajete informacije koje mogu sadržavati vaše ime, naziv tvrtke, broj zaposlenih, industriju, telefonski broj, vaš naziv, grad, državu, zemlju, poštanski broj, korisničko ime i potvrđenu adresu e-pošte. Također pružate podatke o datotečnom sustavu, uključujući imena datoteka i mapa, što je potrebno za izradu sigurnosne kopije.

Tvrtka također može spremiti vašu IP adresu i možete joj dopustiti da od vas prikuplja preferencije i demografske podatke.

Za što Genie9 koristi prikupljene podatke

Genie9 kaže da se informacije koriste samo za pokretanje i poboljšanje svojih usluga i pružanje podrške korisnicima. Također se može poslužiti korištenjem ponuđenih podataka da vas kontaktira i pošalje vam reklame za proizvode, promocije i još mnogo toga.

U skladu s tim, Genie9 se zalaže da neće dati vaše osobne podatke trećim osobama, osim ako to ne pomaže pružanju određenih usluga. Treće strane moraju se pridržavati načela privatnosti sigurne luke ili osigurati da slijede zaštitu privatnosti jednake Genie9-ovoj. Ako to nije pogodno za vas, možete isključiti prijenos svojih osobnih podataka trećim stranama.

Također možete odlučiti ukloniti svoje osobne podatke tako što ćete kontaktirati Genie9 i otkazati račun. To možete učiniti i prijavom na svoj račun.

Općenito, u politici o privatnosti nismo zabrinuli ništa, a vaše su datoteke zaštićene privatnim šifriranjem.

podrška

zoolz-poslovno-wiki

Zoolz održava bazu znanja koja je podijeljena u nekoliko kategorija kako bi vam pomogao da brzo pronađete odgovor na svoje pitanje. Ako to ne učini, uvijek možete koristiti traku za pretraživanje da biste pronašli odgovor.

Članci su lako pročitati, a snimke zaslona pomažu vam u tome. Neki daju rješenje određenog pitanja u obliku “kako”, dok drugi objašnjavaju.

Ako baza podataka ne pomaže, možete kontaktirati tehničku podršku putem obrasca zahtjeva. Poslali smo nekoliko pitanja i dobili odgovor u dva i pol sata. To je sjajno vrijeme odziva. Od agenta smo saznali da podrška putem e-pošte nastoji raditi 20 sati dnevno, sedam dana u tjednu.

Ne postoji telefonska podrška, a britanski i međunarodni telefonski brojevi dostupni na web lokaciji samo su za prodaju. Ne postoji ni tehnička podrška putem chata, ali općenite informacije o Zoolzu možete dobiti od prodajnih agenata, koji su ljubazni i uslužni.

Presuda

Općenito, Zoolz Cloud Backup for Business usluga je sposobna. To je brzo i omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih računala, poslužitelja i vanjskih uređaja. Osim toga, podržava neograničene korisnike. Također možete uživati ​​u značajkama kao što su hibridna sigurnosna kopija, pregled fotografija i dijeljenje datoteka. Neograničeno ažuriranje i neograničeno zadržavanje datoteka također olakšavaju rad sa Zoolzom.

Upravljanje korisnicima i poslužiteljima je jednostavno, a značajka stvaranja pravila omogućuje vam definiranje različitih pravila za korisnike i njihovo brzo primjenjivanje.

Jedini stvarni nedostaci su nedostatak dvofaktorske provjere autentičnosti i mobilne aplikacije. To su obilježja, a najmanje je čudna njihova odsutnost. Ako bi se to negativno odrazilo na vaše poslovanje, potražite alternativne usluge za naše sigurnosne kopije.

Što mislite o Zoolz Cloud Backup for Business? Jeste li ga koristili? Ako imate što za dijeliti, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me