Pregled poslovanja BigMIND – Sigurnosna kopija bogatih značajkama – Ažurirano 2020

BigMIND pregled poslovanja

BigMIND Business, koji dolazi iz Zoolz-ove stabilnice, bogato je značajkama i pristupačno sigurnosno kopiranje za tvrtke. Ima više zvižduka i zvižduka od većine svojih konkurenata, mada je i to ono što nedostaje. Pročitajte naš cijeli BigMIND Business pregled za detalje.

sigurnosna kopija poslovanja

Dobrodošli u našu recenziju BigMIND Business. Možda vam je poznat BigMIND Home, drugi proizvod tvrtke Zoolz za koji smo pregledali da je, kao što i ime kaže, proizvod za kućne korisnike. Ako ste takav korisnik i pogrešno ste došli, pročitajte našu recenziju BigMIND početne stranice.

Ako ste na pravom mjestu, ali ste privijeni za vrijeme, evo kratkog videa. BigMIND Business bogat je značajkama, uključujući AI analizu fotografija, dijeljenje i pohranu datoteka. Uz to, njegove sigurnosne kopije uključuju hibridno sigurnosno kopiranje, neograničeno sigurnosno kopiranje vanjskih uređaja i mobilnu izradu sigurnosnih kopija, kao i sigurnosne kopije iz usluga pohrane u oblaku, Facebooka i Instagrama, između ostalih.

Takav skup značajki, kao što ste mogli pretpostaviti, ne dolazi bez uobičajenog partnera: veća cijena. BigMIND Business nije toliko jeftin i ne nudi puno prostora za pohranu. Uz to, nema podršku za telefon i chat. Jedini kanal za podršku je e-pošta, a treba neko vrijeme da dobijete odgovor. Također ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija, što je u najmanju ruku korisna značajka.

Ne morate dugo čekati na početnu izradu sigurnosnih kopija – ili barem ne tako dugo dok to radite s nekim drugim uslugama – jer su prijenosi BigMIND Homea brzi. To je zahvaljujući globalnoj mreži Amazona koju koristi: AWS.

Ako ove nedostatke nisu postavile mrlje u vaš interes za BigMIND Business, pridržavajte se nas u nastavku detaljnije. U protivnom, potražite alternative zbog našeg najboljeg sigurnosnog popisa.

prednosti & nedostaci

Alternativa za BigMIND Business

Značajke

BigMIND Business ima bogat skup značajki. Zanimljivo je jer dijeli neke od tih funkcija za razliku od većine sigurnosnih kopija usluga s najboljim uslugama pohrane u oblaku. Prije nego što dođemo do njih, malo ćemo pogledati standardne sigurnosne značajke.

Značajke programa BigMIND Business Standard

Te značajke pomažu vam da oporavite važne poslovne datoteke u slučaju da neko od vaših računala neispravno radi (pogledajte naš članak o tome koliko dugo će tvrdi disk trajati radi procjene), ošteti se ili ga netko ukrade.

BigMIND Business može sigurnosno kopirati podatke s vaših Windows i Mac računala, Microsoft SQL baza podataka i Windows poslužitelja. Jednom BigMIND Business pretplatom možete sigurnosno kopirati neograničena računala, ali broj poslužitelja koje možete sigurnosno kopirati ovisi o vašem pretplatničkom planu. Više o tome u sljedećem odjeljku.

U skladu s tim, želimo vidjeti podršku za Linux poslužitelje i računala. Nedostaje i podrška za druge baze podataka, Hyper-V i VMware. Acronis Backup podržava sve te, pa ako želite to, pročitajte našu recenziju Acronis Backup. Inače, ako želite podršku za Linux, pročitajte našu najbolju sigurnosnu kopiju za Linux (no, on se bavi kućnim rješenjima).

Povrh sigurnosne kopije računala možete sigurnosno kopirati onoliko vanjskih tvrdih diskova i NAS uređaja za pohranu koliko želite (pročitajte naše upute za NAS kako biste saznali više). Zapravo, početna verzija BigMIND-a napravila je najbolju internetsku sigurnosnu kopiju za NAS-ov skup. BigMIND Business također vam omogućuje sigurnosnu kopiju Android i iOS pametnih telefona i tableta.

BigMIND vam također omogućuje da izvodite hibridno sigurnosno kopiranje pomoću njegove tehnologije Hybrid +. Omogućuje vam spremanje kopije podataka na lokalni pogon osim oblaka. Ako se odlučite za to, uživat ćete u još jednom sloju zaštite. To vam također pomaže da brzo vratite datoteke jer ih je brže vratiti s lokalnog uređaja.

Sa hibridnim sigurnosnim kopijama implementirate i pravilo 3-2-1 sigurnosne kopije. Više o hibridnim sigurnosnim kopijama i kako ih postaviti možete pročitati u našem vodiču za hibridne sigurnosne kopije za mala i srednja poduzeća..

bigmind-poslovni poduhvat-zadržavanje

Ostale karakteristike sigurnosnog kopiranja uključuju raspored sigurnosnih kopija, neograničeno inačice, neograničeno zadržavanje izbrisanih datoteka, administraciju na temelju uloge i izvješća. Kontinuirana sigurnosna kopija ipak nije dostupna. U nastavku ćemo govoriti o ovim značajkama u kategorijama “jednostavnost uporabe” i “sigurnosna kopija i obnova”.

Značajke poslovanja tvrtke BigMIND

bigmind-business-podvig-usluge

Ako koristite usluge pohrane u oblaku, BigMIND Business također je to pokrivao. Možete izraditi sigurnosnu kopiju podataka iz usluga za pohranu – kao što su Dropbox, Google pogon, One Drive i Box – na svoj BigMIND račun. Prva tri su poznata imena u industriji skladištenja u oblaku, no ako niste upoznati s posljednjom uslugom, pročitajte naš okvir pregleda da biste saznali više.

Za alternativne usluge koje imaju ovu značajku pročitajte našu najbolju usporedbu usluga upravljanja oblakom u oblak.

Ako vaše poduzeće ima medijsku kampanju koja uključuje Facebook i Instagram, BigMIND možete povezati i s tim računima da biste spremili svoje osobne fotografije i videozapise.

bigmind-poslovni podvig dijeljenje

BigMIND Business vam također omogućuje dijeljenje prenesenih datoteka sa suradnicima i postavljanje određenih opcija kontrole sadržaja. To možete učiniti slanjem veze putem e-pošte ili generiranjem kako biste je mogli kopirati i zalijepiti.

U obje metode možete omogućiti zaštitu lozinkom, preuzeti obavijesti, učiniti da veza isteče određenog datuma ili učiniti da je samo pregledna. To je jaka razina zaštite sadržaja i ona koja sramota određene namještene usluge pohrane u oblaku. 

bigmind-poslovni poduhvat-clouddrive

Slično tome, BigMIND omogućuje prijenos datoteka pomoću značajke oblačnog pogona, ali imajte na umu da njegov oblačni pogon koristi sigurnosni prostor za pohranu datoteka.

Ako radite s fotografijama, BigMIND ima nekoliko značajki koje će olakšati taj posao. BigMIND analizira prenesene slike i omogućuje vam pretraživanje po njima, ovisno o vrsti fotoaparata, rezoluciji, lokaciji, datumu snimanja, dominantnoj boji i još mnogo toga. Ako to nije dovoljno, možete dodati i vlastite oznake podataka da biste organizirali svoje fotografije.

Povrh toga, BigMIND koristi značajku otkrivanja fotografija da skenira vaše slike za različite predmete tako da možete pretraživati ​​po njima fraze poput “čaša”, “prijatelj” itd. To isto radi s licima, tako da možete pretraživati narod.

Ako imate mnogo skeniranih dokumenata koje trebate pretraživati, možete upotrijebiti BigMIND-ovo optičko prepoznavanje znakova ili kratki OCR. OCR pretvara dokumente u podatke koji se mogu pretraživati ​​i izvlači bilo koji tekst iz JPEG i TIFF slika. To vam omogućuje pretraživanje datoteka po sadržaju.

BigMIND nema podršku za Linux i neprekidno sigurnosno kopiranje i ne može poslužiti sigurnosne kopije osim Windows-a. Imati te značajke vjerojatno vam je važnije od dodatnih značajki BigMIND-a. 

Osim toga, BigMIND ima moćan skup značajki koji će zadovoljiti većinu poslovnih korisnika. Ako želite saznati više o sigurnosnim kopijama poslovanja, pročitajte našu pričuvnu knjižnicu.

Pregled poslovanja BigMIND-a

BigMIND poslovni logotipwww.zoolz.com

Započinje od 1125 USD mjesečno za 100 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

Bare-metal Restore

Upravljanje korisnicima

Postavljanje korisničkih uloga

Postavite pravila sigurnosne kopije posla

Prilagodljivo izvještavanje

Pristupite sigurnosnoj kopiji korisnika

Nadgledajte povezane uređaje

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
15

cijena

Prije nego što se odlučite pretplatiti na BigMIND Business kako biste zaštitili svoje poslovanje, možete koristiti njegovu 15-dnevnu besplatnu probnu inačicu da biste vidjeli je li opravdava raspodjelu s vašim novcem. BigMIND Business nudi tri plana: Starter, Standard Premium i Smart Archive.

Prva tri plana nude pohranu s vrućim oblakom dok posljednja nudi samo pohranu u hladnom. Ako koristite vruću pohranu, postupak vraćanja započinje automatski. To je ono na što mislimo kad kažemo “sigurnosna kopija u oblaku”. S druge strane, hladnjača je jeftinija i pogodna je za arhiviranje podataka. Nedostatak je to što je potrebno tri do 12 sati da započnete postupak vraćanja.

Starter plan nudi vam 250 GB mjesta sigurnosne kopije i omogućuje vam sigurnosno kopiranje samo jednog poslužitelja i 10 korisnika. To je 15 USD mjesečno, ali možete odlučiti plaćati godišnje kako biste ostvarili popust. Plan također nudi značajke upravljanja korisnicima i pravilima, zajedno s osnovnom revizijom (možete pregledati radnje u zadnjih 30 dana).

Standardni plan dodaje neograničenu podršku mreže i vanjskih pogona na popis značajki. Pored toga, možete sigurnosno kopirati 250 GB podataka, zaštititi 10 poslužitelja i imati 100 korisnika. Da biste uživali u tome, morat ćete pojesti 39 dolara mjesečno.

Premium plan ne povećava sigurnosni prostor, ali povećava maksimalan broj poslužitelja na 50, a broj korisnika na 500. Također dobivate pristup cjelovitoj reviziji sigurnosnih kopija i eDiscovery-a, koja vam omogućuje pretraživanje dokumenata riječi i izraze.

Standardni i Premium planovi omogućuju vam i povećanje prostora za izradu sigurnosnih kopija, dodavanje sigurnosne kopije SQL i mobilne uređaje za izradu sigurnosnih kopija. Možete dodati više prostora u koracima od 100 GB, do 10TB. Uz standardni plan cijena iznosi 8 USD po prirastu, dok Premium plan naplaćuje 10 USD.

Oba plana također vam omogućavaju dodavanje do 100 Microsoftovih SQL poslužitelja sa 10 USD po poslužitelju i do 1.000 mobilnih uređaja za 1 USD po uređaju.

Posljednji plan, Smart Archive, podržava isti broj poslužitelja i korisnika, ali osigurava 1TB prostora za hladnoću. Kao što smo spomenuli, pohrana u hladnoći je spora i najbolje funkcionira za arhiviranje datoteka koje ne morate često obnavljati. Taj će vam plan vratiti 40 USD mjesečno. Ako vam treba više prostora, možete dodati 1TB za 40 USD mjesečno, do 10TB.

BigMIND nudi mnoštvo mogućnosti, ali to ga čini jednim od skupljih poslovnih rješenja na tržištu. Uz to, ne nudi puno rezervnog prostora, a kamoli neograničenu sigurnosnu kopiju. 

Ako to želite, trebate se obratiti CrashPlan for Small Business ili Backblaze for Business. CrashPlan naplaćuje 10 USD po računalu mjesečno, dok Backblaze naplaćuje 6 USD po računalu mjesečno. Više o njihovim ponudama možete pročitati u našem pregledu CrashPlan for Small Business i pregledu Backblaze for Business.

Ako vam ne treba neograničena sigurnosna kopija i tražite rješenje slično kao BigMIND, razmislite o IDrive for Business. Dobivanje 2,5TB uz BigMIND Business vratit će vam 2.039,90 USD godišnje, dok će vas isti iznos rezervnog prostora s IDriveom za Business koštati 599,62 USD godišnje. Ako želite saznati više o IDrive-u, pročitajte našu recenziju IDrive for Business.

Sve u svemu, vrijednost usluge BiGMIND Business nije sjajna ako uzmete u obzir samo rezervni prostor koji ste dobili. Ovisno o vašim potrebama, dodatne značajke tvrtke BigMIND mogu cijene učiniti ugodnijim, ali to ovisi o tome trebaju li vam te značajke.

Jednostavnost korištenja

bigmind-poslovno-desktop-klijent

Klijent za stolna računala BigMIND radi u sustavu Windows i Mac. Njegov glavni prozor prikazuje status sigurnosne kopije, vrijeme zadnje izrade sigurnosne kopije, vrijeme do sljedeće sigurnosne kopije i koliko rezervnog prostora koristite. Istaknuti gumbi na dnu omogućuju vam odabir podataka za izradu sigurnosnih kopija, podešavanje postavki i pokretanje postupka vraćanja. Sve u svemu, lako je i jednostavno.

Također možete pokrenuti sigurnosnu kopiju ili vratiti s gumba izbornika u gornjem lijevom kutu. Također vam omogućuje pretraživanje po datotekama ili pokretanje web klijenta BigMIND Business.

bigmind-poslovno-web-klijent

Glavni je pregled nadzorne ploče i, slično klijentu na radnoj površini, prikazuje sve relevantne informacije koje su vam potrebne da biste dobili pregled čitave sigurnosne kopije poslovanja. 

Vrh prozora prikazuje status vaših povezanih uređaja. Ispod imate razna okna koja pokazuju koliko ste koristili prostora za pohranu, sigurnosne kopije i obnavljali promet, klijenta i lokatora aktivnosti.

Uz to, traka za pretraživanje na vrhu omogućuje vam pronalaženje datoteka tako da navedete naziv datoteke i kategoriju, veličinu datoteke i datum.

bigmind-poslovno-otkriti

Također možete upotrijebiti opciju za otkrivanje na lijevom izborniku da biste pregledali datoteke prema kategoriji ili uređaju. Isti izbornik omogućuje vam upravljanje korisnicima i poslužiteljima, mijenjanje pravila, podešavanje postavki, generiranje izvještaja i revizija sigurnosnih kopija.

bigmind-poslovni korisnici-poslužitelja

Možete pozvati korisnike putem e-pošte, sami ih registrirati ili pozvati skupne brojeve korisnika koji koriste CSV datoteku. Dodavanje poslužitelja je također jednostavno: morate samo kliknuti gumb “dodavanje poslužitelja” da biste generirali token servera, nakon čega možete preuzeti BIGMind.

bigmind-business-politika

Politike vam omogućuju daljinski odabir podataka za izradu sigurnosnih kopija, upravljanje postavkama i postavljanje privilegija za vaše korisnike. Možete odabrati vrste datoteka koje želite sigurnosno kopirati, omogućiti hibridno izradu sigurnosnih kopija, definirati privilegije, postaviti raspored i još mnogo toga. 

Stranica za reviziju prikazuje radnje svih korisnika, dok stranica izvješća može generirati različite izvještaje, uključujući naplatu, korištenje propusne širine, upozorenja i još mnogo toga.

Općenito, web klijent je atraktivan i izravan. Posebno nam se sviđa kako je stranica jasna i primamljiva za dodavanje korisnika i poslužitelja. S nekim se drugim uslugama može osjećati suzdržanošću i izgledati kao nešto od prije 20 godina.

Mobilni klijent možete koristiti i za prijenos podataka, uključujući zapisnike poziva, kontakte, fotografije, poruke, videozapise i druge vrste datoteka. Kao i desktop klijent, on nema kontinuirano sigurnosno kopiranje, ali možete zakazati sigurnosne kopije za pokretanje kada su spojeni na WiFi, prilikom punjenja ili u određeno vrijeme, dan ili razinu baterije.

Osim toga, ako vam ponestane prostora, možete uputiti aplikaciju da na vašem telefonu očisti videozapise i slike koje ste napravili sigurnosnu kopiju..

Jedino što možemo shvatiti je način na koji odabirete podatke za izradu sigurnosnih kopija. Kad uđete u aplikaciju, vidjet ćete značajku “otkrivanje”, ali ne postoji gumb koji dodaje podatke u sigurnosne kopije. Umjesto toga, morate dodirnuti gumb izbornika u gornjem lijevom kutu i unijeti “izbor podataka”. Nije to velika stvar, ali to još više umanjuje iskustvo korisnika.

Uz ove značajke, mobilna aplikacija omogućuje vam i povezivanje s aplikacijama za društvene mreže, kao što su Facebook i Instagram, i izradu sigurnosne kopije podataka na njima. Može se povezati i s uslugama pohrane u oblaku.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

bigmind-business-backup-podataka odaberite

BigMIND Business zahtijeva od vas da odaberete vrste datoteka ili određene datoteke i mape koje želite sigurnosno kopirati. Prvi se naziva “pametni odabir” i omogućuje vam označavanje uredskih dokumenata, financijskih datoteka, dokumenata i više. 

Potonja metoda zahtijeva da prođete kroz datotečni sustav i ručno odaberete datoteke i mape. Sviđa nam se što postoje dvije metode, što dodaje fleksibilnost.

Metoda odabira vrste podataka je prikladna, ali imajte na umu da odabire svaku datoteku odabrane vrste. To bi mogao postati problem jer BigMIND ne nudi neograničen sigurnosni prostor.

bigmind-poslovno-backup-datoteka filtar

Da biste to spriječili, možete dodati filtar datoteke. Omogućuje vam sigurnosno kopiranje samo datoteka i mapa na određenoj putanji, uključuje ili isključuje datoteke ekstenzijom ili izrazom i isključuje datoteke veće od određene veličine ili starije od određenog datuma.

bigmind-poslovno-backup-isključiti

Ako to ne riješi, možete dodati pravilo automatskog izuzimanja. Nakon što završite s izborom, možete postaviti sigurnosnu kopiju koja će se prikazivati ​​prema rasporedu.

bigmind-poslovno-backup-raspored

Prema zadanim postavkama, sigurnosna kopija će se izvoditi svaka dva sata. Možete ga pokretati toliko često kao svakih pet minuta ili rijetko 24 sata. Ako želite biti precizniji, možete postaviti raspored. Pomoću nje možete odrediti koji će se dan sigurnosna kopija moći pokrenuti, zajedno s vremenima njenog početka i završetka.

Ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija, a sigurnosno kopiranje svakih pet minuta najbliže vam je. To je glavni nedostatak, jer kontinuirana izrada sigurnosnih kopija pokreće postupak sigurnosne kopije čim promijenite ili dodate nove datoteke u svoj sigurnosni plan. To je rečeno, sviđa nam se koliko je jednostavno i lako uspostaviti rezervni plan.

Da biste pokrenuli postupak vraćanja, u glavnom prozoru kliknite veliki gumb za vraćanje. Nakon toga pojavit će se novi prozor koji vam daje mogućnost odabira onoga što želite vratiti. Možete čak i vratiti s drugog računa.

bigmind-poslovno-vratiti-start

U svakom slučaju, jednom kad odaberete datoteke i mape, pritisnite gumb “sljedeći”. Sljedeći prozor vam omogućuje prilagodbu opcija vraćanja. Možete vratiti datoteke na njihovo izvorno ili novo mjesto, omogućiti multithreaded preuzimanje za brže vraćanje, odrediti hibridno mjesto plus, vratiti datoteke s datumskog raspona i upravljati opcijama za zamjenu postojećih datoteka. 

bigmind-poslovni-vratiti-opcije

Jednom kada pritisnete “sljedeći”, započinje postupak izrade sigurnosnih kopija. To je jednostavno i ima sve potrebne opcije, tako da se ne možemo baviti time. Osim spomenutog nedostatka kontinuiranog sigurnosnog kopiranja, nalazimo da je BigMIND Business kompetentan kada je u pitanju sigurnosno kopiranje i obnavljanje datoteka.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu dugo potrajati. Koliko dugo ovisi o čimbenicima kao što su udaljenost do poslužitelja BigMIND-a, vašu propusnost i vaš davatelj internetskih usluga. Možda ćete gledati dane, tjedna ili više rezervnog vremena. Međutim, to ne bi trebalo biti slučaj s BigMIND Businessom.

bigmind-rente-server-lokacije

To se događa zato što se BigMIND oslanja na AWS Global Infrastructure, koja ima podatkovne centre raspoređene širom svijeta. Zahvaljujući tome, najbliži poslužitelj ne bi trebao biti daleko od vas. Ako živite u Velikoj Britaniji ili Europi, vaši će podaci biti smješteni u jednoj od pet europskih regija. 

Isto vrijedi za korisnike iz Australije i Novog Zelanda s azijsko-pacifičkom regijom. U međuvremenu se podaci za globalne i američke klijente nalaze u jednoj od sedam regija Sjeverne Amerike. Tamo su smješteni i naši podaci. Međutim, ako želite prenijeti svoje podatke u drugu regiju, možete se obratiti BigMIND-u kako biste to olakšali. 

Testirali smo kako funkcioniraju BigMIND-ovi prijenosi izvođenjem sigurnosnih kopija i vraćanja testova pomoću naše mape za testiranje u komprimiranom 1 GB. Proveli smo testove iz Moskve, Rusija, putem WiFi mreže sa brzinom prenosa od 36,99 Mbps i brzinom preuzimanja od 29,39 Mbps. Evo naših rezultata:

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:08:2200:05:4800:07:05
Vrijeme preuzimanja00:15:4600:17:1200:16:29

S našim propusnim opsegom trebali bismo očekivati ​​da ćemo izraditi sigurnosnu kopiju mape od 1 GB za otprilike tri minute i 52 sekunde, dok bismo je trebali obnoviti za oko četiri minute i 52 sekunde. To je teoretski i bez ikakvih dodatnih troškova. 

Uz to, proces izrade sigurnosnih kopija ima velike troškove u smislu enkripcije i drugih procesa, koji ga usporavaju. Kada dodate činjenicu da su naši podaci bili u Sjedinjenim Državama, rezultati su dobri. 

Uz to, imajte na umu da se BigMIND učitavao u svom “pametnom” načinu, gdje je veza uravnotežena kako ne bi ometala vaš rad. Međutim, možete povećati brzinu na “turbo” za povećanje brzine. Također možete omogućiti sigurnosno kopiranje s više niti i dodatno povećati brzinu.

Sigurnosne kopije nakon početnih također će se pokrenuti brže zahvaljujući algoritmu za kopiranje datoteka na razini bloka, koji ih ubrzava prijenosom samo promijenjenih dijelova datoteka.

To je bilo za sigurnosnu kopiju. Međutim, postupak preuzimanja trajao je četiri puta koliko bismo očekivali, a to je bez ikakvih procesa koji se izvode tijekom izrade sigurnosnih kopija. Iako je to u vidu, BigMIND je mnogo brži od, recimo, Carbonite Safe Backup Pro-a, za preuzimanje naše datoteke trebalo je više od sat vremena.

sigurnosti

BigMIND Business koristi AES 256-bitnu enkripciju i SSL protokol za zaštitu datoteka u tranzitu. Morate sami omogućiti SSL tako da otvorite karticu “veza” u postavkama i odaberete potvrdni okvir “koristi SSL”. SSL – i provjera autentičnosti poslužitelja BigMIND Home-a putem javnih certifikata – pomaže u sprječavanju napada “čovjek-u-sredini”.

Nakon što vaše datoteke dođu do BigMIND-ovih poslužitelja, AES 256-bitna enkripcija uklanja ih. BigMIND Business prema zadanim postavkama upravlja ključem za šifriranje. To znači da, ako to želi, može potencijalno dešifrirati vaše datoteke. 

Povrh toga, ne postoji način da se omogući privatno, krajnje šifriranje koje će vam omogućiti upravljanje ključem za šifriranje (saznajte više o tome u našem onome što je nulto znanje u oblaku objašnjenja).

BigMIND Business pohranjuje sve vaše datoteke na mnogim uređajima na više objekata kako bi osigurao da su zaštićene od kvara hardvera i sigurne od bilo kakvih katastrofa. To je slično postavljanju RAID-a. Baze podataka pregledavaju se najmanje jednom godišnje radi dovoljne sigurnosne kontrole.

Sljedeća korisna značajka koju pruža BigMIND Business je dvofaktorska autentifikacija. Štiti vaš račun tako što zahtijeva kôd pored vaših vjerodajnica za prijavu. Osigurava da zlonamerni pojedinci koji su uspjeli ukrasti vašu lozinku neće moći pristupiti vašem računu. 

Da biste koristili dvofaktorsku provjeru autentičnosti, morate je omogućiti u postavkama računa u BIGMind klijentu. Iako je omogućena dvofaktorska provjera autentičnosti, preporučujemo vam da stvorite snažnu lozinku kako biste izbjegli neuspjeh lozinke.

Općenito, BigMIND provjerava sve sigurnosne potvrdne okvire koje imamo, tako da možete biti sigurni da će vaše datoteke biti sigurne.

Privatnost

BigMIND Business pruža privatnu enkripciju, ali samo osigurava privatnost poslovnih podataka koje sigurnosno kopirate. Politika privatnosti obrađuje osobne podatke koje dajete Genie9, matičnoj tvrtki Zoolz.

Sjedište Genie9-a je u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Ujedinjeno Kraljevstvo se još uvijek pridržava Opće uredbe o zaštiti podataka koja štiti privatnost podataka na mreži. Još je uvijek u zraku kakvi će biti efekti Brexita.

Britanski zakoni o privatnosti jači su nego u američkim, no BigMIND Home koristi AWS Global Infrastructure, koja u SAD-u ima brojne svoje poslužitelje koji podatke stavljaju pod američke zakone, koji nisu među najboljim oblacima zakona o privatnosti, tako da mi provjerio politiku privatnosti radi bilo čega sumnjivog.

Što Genie9 prikuplja

Registracija kod Genie9 zahtijeva da navedete informacije koje mogu sadržavati naziv tvrtke, industriju, broj zaposlenika, telefonski broj, vaš naziv, grad, državu, zemlju, poštanski broj, korisničko ime i potvrđenu adresu e-pošte.

Ne iznenađuje da također pružate informacije o datotečnom sustavu, uključujući imena datoteka i mapa. Genie9 također može pohraniti vašu IP adresu kad pošaljete te podatke. Također možete dopustiti tvrtki da sakuplja povlastice i demografske podatke od vas.

Kako Genie9 koristi prikupljene podatke

U pravilima se kaže da se prikupljeni podaci koriste za pokretanje i poboljšanje svojih usluga i pružanje podrške. Također možete dobiti reklame za proizvode, promocije i događaje. U skladu s tim, Genie9 neće dati ili prodati osobne podatke korisnika trećim stranama.

Međutim, Genie9 će možda trebati dati osobne podatke korisnika trećim stranama kako bi mu pružili određene usluge. Treće strane morat će poštivati ​​načela privatnosti sigurne luke u SAD-u ili potvrditi da slijede zaštitu privatnosti jednake Genie9-ovim. 

Korisnici mogu isključiti prijenos svojih osobnih podataka trećim stranama. Osim toga, ako utvrdite da niste zadovoljni načinom na koji Genie9 postupa s podacima vaše tvrtke, možete kontaktirati tvrtku kako bi uklonili svoje podatke i otkazali račun. To možete učiniti i prijavom na svoj račun.

Još jedna stvar koju treba napomenuti je da pravilo kaže da Genie9 “neće pregledavati datoteke koje sigurnosno kopirate.” Međutim, metapodaci – poput proširenja datoteka i veličina – vidljivi su tehničkoj podršci.

Općenito, nismo našli ništa u pravilima koja su nam zastala. To je dobro s obzirom da nemate privatnu enkripciju. Osim toga, Genie9 se pridržava GDPR-a. To je pristojan skup načina zaštite da biste zaštitili svoju privatnost, ali bilo bi mnogo bolje ako bi uključivao i privatnu enkripciju.

podrška

bigmind-poslovne podrške

Najbrži način za tehničku podršku je ulazak u BigMIND-ov centar za pomoć koji ima nekoliko kategorija koje sadrže članke s odgovorima na najčešća pitanja. Da biste pronašli odgovor koji vam treba, možete koristiti traku za pretraživanje. 

Članci su dobro napisani i lako ih je pratiti zahvaljujući snimkama zaslona i numeriranim koracima. Neki imaju i video zapise koji će vam pomoći.

bigmind-poslovno-zoolz-wiki

Ako to ne pomaže, možete kontaktirati tehničku podršku putem obrasca zahtjeva. Agent za podršku chatova obavijestio nas je da tehnička podrška ima namjeru raditi 20 sati dnevno, svaki dan u tjednu. To smo testirali predajući pitanje u petak ujutro, a odgovor smo dobili dva dana kasnije. Nije sjajan rezultat bilo kojim potezom mašte.

Imajte na umu da je spomenuti agent za chat prodajni predstavnik, tako da se za tehničke probleme ne možete pouzdati u podršku za chat. Povrh svega, nedostaje telefonska podrška. Ovo su glavni promašaji, s obzirom na to da se očekuju oba oblika podrške za poslovne korisnike koji mogu izgubiti novac ako ne riješe svoje probleme na vrijeme.

Presuda

Bez sumnje, BigMIND Business je snažna usluga. Ima mnoštvo značajki, uključujući i one koje nisu standardne za sigurnosne kopije. To uključuje mogućnost dijeljenja datoteka, pohranu datoteka izravno u oblak, pretraživanje fotografija po različitim kriterijima i korištenje AI fotografije analize. Uz to, njegove standardne značajke uključuju neograničene vanjske uređaje i hibridne sigurnosne kopije.

Međutim, njegovi nedostaci uključuju i više plaćanja ograničenog prostora za rezervne kopije, nedostatka kontinuiranog sigurnosnog kopiranja i ograničene podrške. Ako mislite da nećete imati problema ili je vaš slučaj upotrebe jednostavan, ograničena podrška možda nije ozbiljan nedostatak. No ako ste odloženi, potražite alternativnu uslugu u našim poslovnim rezervama.

Što mislite o BigMIND Businessu? Jeste li ga koristili i imate li što za dijeliti? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me