Pozadina za pregled poslovanja – Ažurirano 2020

Backblaze za pregled poslovanja

Backblaze for Business preporučujemo gotovo svim malim tvrtkama. Brz je, jednostavan za upotrebu i, prije svega, jeftin. Međutim, nije sve bez njegovih nedostataka, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji Backblaze for Business.


sigurnosna kopija poslovanja

Backblaze je bio omiljen među privatnim korisnicima, dok je Backblaze B2 popularan IaaS izbor za programere. Backblaze za posao donosi i Backblaze sigurnosne kopije i B2 pohranu u oblaku, ali morate platiti za te dodatne proizvode. Pomoću Backblaze for Business također možete stvoriti i upravljati radnim skupinama.

U ovom ćemo se pregledu najviše usmjeriti na ovu administrativnu značajku, pored tradicionalnog sigurnosnog sigurnosnog alata Backblaze.

Jednostavno korisničko iskustvo i sjajne cijene Backblaze-a čine ga jednom od najboljih sigurnosnih kopija na mreži za male poslovne mogućnosti na tržištu. U skladu s tim, ima i nekih nedostataka, uključujući nedostatak stvarne privatne enkripcije, ograničenu verziju verzije i nemogućnost izrade sigurnosne kopije NAS-ovih ili poslužiteljskih uređaja bez da morate platiti B2, između ostalog..

To je rečeno, ako nemate ništa protiv propusta Backblaze-a, možete to iskoristiti za implementaciju plana sigurnosnog kopiranja za posao. 15-dnevno besplatno probno razdoblje pomoći će vam da odlučite je li zaista ono što vam treba. Ako još uvijek niste sigurni u funkciju Backblaze-a, pridržavajte se detalja u ovoj recenziji Backblaze for Business. 

Ako samo trebate zaštititi kućno računalo, pogledajte naš pregled Backblaze da biste vidjeli hoće li usluga odgovarati vašim potrebama.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Backblaze za posao

Značajke

Glavna prednost backblaze-a u odnosu na neke konkurencije je ta što osigurava neograničen sigurnosni prostor. Zahvaljujući tome, on je na vrhu naše najbolje neograničene online sigurnosne kopije. Backblaze for Business pruža iste značajke koje su dostupne kućnim korisnicima. Ako ste vlasnik računa ili određeni administrator, imat ćete nekoliko dodanih mogućnosti.

Imati iste značajke proizlazi iz činjenice da Backblaze koristi potpuno isti klijent za poslovne i kućne korisnike. To je prednost za vlasnike malih tvrtki koji traže jednostavno sigurnosno rješenje koje radi u pozadini i neće trebati puno vremena za održavanje. To će vam pomoći da se vaši zaposlenici usredotoče na produktivnost, umjesto da upravljaju procesom izrade sigurnosnih kopija.

Backblaze tu jednostavnost postiže koristeći neograničen prostor u oblaku za sigurnosno kopiranje svega. Izrađuje sigurnosne kopije datoteka na temelju ekstenzije, što znači da se dokumenti, slike, financijska izvješća, e-poruke i većina ostalih bitnih datoteka automatski sigurnosno kopiraju. U skladu s tim, sistemske i privremene datoteke isključene su prema zadanim postavkama.

Možete izraditi sigurnosnu kopiju jednog računala po licenci, ali možete ga koristiti i za sigurnosno kopiranje vanjskih pogona ako su oni povezani putem USB-a ili FireWire-a na vaše računalo. U skladu s tim, imajte na umu da je vaše vanjske tvrde diskove potrebno povezati s računalom i skenirati Backblaze najmanje jednom svakih 30 dana kako bi ih držali sigurnosnim kopijama.

Ako vam zvuči kao prekidač posla, konzultirajte našu najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za pregled vanjskih tvrdih diskova da biste vidjeli kako se Backblaze uspoređuje s drugim uslugama za izradu sigurnosne kopije vanjskog pogona.. 

Međutim, vanjska podrška ne odnosi se na NAS uređaje, Boot Camp particije ili virtualne strojeve. Ako to želite, pogledajte naš popis najboljih sigurnosnih kopija na mreži za NAS uređaje.

Backblaze se također ne može sigurnosno kopirati na vanjske pogone (za razliku od stvaranja sigurnosne kopije), što bi ga klasificiralo kao hibridnu sigurnosnu kopiju u oblaku. Ako to želite, morali biste razmisliti o suparničkoj usluzi, poput CrashPlana. Pročitajte više o korištenju za male tvrtke u našoj recenziji CrashPlan.

Inačica Backblaze-a zadržava izbrisane datoteke i njegove prethodne verzije samo 30 dana. Opet, više volimo CrashPlan-ov pristup koji korisnicima omogućuje definiranje vlastite politike inačica, koja može spremati nove verzije datoteka svakih 15 minuta i držati ih u neograničenom vremenu. Također vam daje mogućnost čuvanja izbrisanih datoteka neograničeno.

Posebnosti u pozadini osvjetljenja

U skladu s tim, Backblaze ima neke zanimljive značajke koje nadoknađuju one koje nedostaju. Na primjer, Backblaze omogućuje dijeljenje datoteka generiranjem veze koju možete kopirati i zalijepiti na društvenu mrežu. Još jedna zanimljivost je mogućnost nasljeđivanja stanja sigurnosnih kopija.

To znači da ako prenesete Backblaze na novo računalo ili instalirate novi operativni sustav, možete učitati stanje sigurnosne kopije da biste nastavili sigurnosne kopije tamo gdje ste stali.

Uz to, ako na web klijentu uključite značajku mapiranja, možete upotrijebiti značajku “lociraj moje računalo”. To je prikladno ako izgubite prijenosno računalo ili ga netko ukrade.

Pored ovih značajki, Backblaze ima sve standardne sigurnosne značajke. Tu spadaju i sigurnosni programi za planiranje koji vam omogućuju pokretanje sigurnosnih kopija po vašoj želji; brzinsko ugađanje pomoću kojeg možete kontrolirati brzinu prijenosa i preuzimanja; te kontinuirane i inkrementalne sigurnosne kopije. 

Neprekidna izrada sigurnosnih kopija znači da će Backblaze kontinuirano pratiti promjene datoteka. Nakon što otkrije promjenu, učitat će samo izmijenjene dijelove datoteka pomoću algoritma prijenosa na razini bloka. To je “inkrementalni” dio jednadžbe.

Backblaze ima mobilne aplikacije i za Android i iOS, ali omogućuju vam samo pristup i dijeljenje datoteka, a ne sigurnosne kopije mobilnih podataka. Poslovni korisnici koji žele sigurnosno kopirati svoje mobilne uređaje trebali bi razmotriti IDrive ili druge usluge iz naše najbolje sigurnosne kopije na mreži za mobilne uređaje. 

Što se tiče upravljanja računom, možete postaviti radne grupe pomoću web sučelja Backblaze. O tome ćemo više govoriti kada raspravljamo o jednostavnosti upotrebe. Sigurnosne značajke uključuju enkripciju u mirovanju i polu-privatnu enkripciju, ali mi ćemo ih detaljnije pogledati u našem odjeljku “sigurnosti”..

Ako želite pročitati više o značajkama i uslugama sigurnosnih kopija na mreži, konzultirajte našu poslovnu pričuvnu knjižnicu.

cijena

Za razliku od ostalih poslovnih usluga, Backblaze for Business ne naplaćuje se dodatno u usporedbi s onim što plaćaju kućni potrošači. Trošak za poslovnu sigurnosnu i osobnu sigurnosnu kopiju je isti: 6 USD mjesečno za neograničene sigurnosne kopije za jedno računalo.

To je puno za jedno računalo, a to košta CrashPlanove od 10 USD po računalu. To je bolje ako se prijavite za godišnji ili dvogodišnji ugovor. Ako platite unaprijed za godinu dana rezervnog, platit ćete samo 60 USD. Ako idete dvije godine, cijena pada na 110 USD, što znači da ćete platiti manje od 60 USD po računalu godišnje.

U skladu s tim, Backblaze ima nedostatak koji prirodno dolazi kada pružite neograničenu sigurnosnu kopiju: ne pruža neograničenu podršku sigurnosnih kopija uređaja. Ako to želite, umjesto neograničenog prostora za sigurnosne kopije, trebali biste dati IDrive Business ili Carbonite for Business. Pogledajte naše recenzije IDrive for Business i Carbonite for Office.

Ako već znate da se ta dva ne uklapaju, neke druge opcije možete vidjeti u našim mrežnim pregledima sigurnosnih kopija.

No, oba nude planove pretplate koji pružaju različite količine rezervnog prostora, što znači da možete odabrati jedan na temelju svojih potreba. Na primjer, IDrive Business nudi 250GB, 500GB, 1,25TB i više.

backblaze-poslovno-cijena-citat

Hoće li uštedjeti novac ili ne, u usporedbi s Backblaze-om, ovisi koliko uređaja zaposlenika morate zaštititi i koliko rezervnog prostora trebate. Ako imate samo nekoliko računala za zaštitu, Backblaze će vjerojatno biti bolji posao. Prije nego što se odlučite za to, za testiranje možete koristiti 15-dnevnu besplatnu probnu inačicu.

Jednostavnost korištenja

Ako volite da je postupak izrade sigurnosne kopije jednostavan, ne možete pogriješiti s Backblaze. Zahvaljujući mogućnosti automatske izrade sigurnosnih kopija na temelju vrste datoteke, klijent ne treba mnogo unosa od vas.

Ostale poslovne sigurnosne kopije – uključujući CrashPlan, IDrive i Carbonite – zahtijevaju da napravite sigurnosne kopije na temelju lokacije datoteke, što je obično ručniji i zamorniji postupak. Sve je to više ako imate mnogo datoteka na različitim lokacijama za sigurnosnu kopiju.

Backblaze skenira vaš tvrdi disk tijekom instalacije i bilježi svaku datoteku koja bi trebala biti sigurnosna kopija. Nakon što dovršite instalaciju i kliknete “u redu”, započinje proces izrade sigurnosnih kopija i to je to. Čim prikupite i stvorite nove datoteke, one će se automatski dodati vašem sigurnosnom kopiji.

backblaze-podataka isključenje

Ipak, ako niste zadovoljni automatskim odabirom sigurnosne kopije, možete otvoriti izbornik postavki koji vam omogućuje da isključite vrste datoteka i mapa. 

backblaze-poslovno-desktop-klijent

Kao i većina suvremenih mrežnih rješenja za backup, Backblaze koristi desktop klijent za upravljanje postupkom izrade sigurnosnih kopija. Klijenti su dostupni za Windows i MacOS, ali ne i Linux. Linux fanovi trebali bi se savjetovati s najboljom mrežnom kopijom sigurnosnih kopija za Linux za neke alternative.

Ipak, Desktop klijent Backblaze-a je jednostavan i lagan za korištenje. Nije začepljen postavkama i značajkama, poput mnogih drugih pričuvnih klijenata. Primarno okno klijenta ima samo tri gumba: “pauzirajte sigurnosnu kopiju”, “mogućnosti vraćanja” i “postavke”.

Osim izuzeća datoteka, postavke vam omogućuju poboljšanje sigurnosnih kopija, podešavanje rasporeda sigurnosnih kopija, unos vašeg privatnog ključa, prikaz datoteka zakazanih za sigurnosnu kopiju, kao i pregled izvještaja i problema.

backblaze-business-grupe

Web-klijent je također jednostavan za korištenje, što je prikladno jer ćete ga koristiti za upravljanje svojim radnim timom. Menadžment se vrti oko poslovnih grupa. 

backblaze-grupe stvaranje

Kao administrator, ako stvorite svoju poslovnu grupu kao upravljanu grupu, možete pristupiti računima zaposlenika kako biste resetirali njihove lozinke i čak pristupili njihovim datotekama. Međutim, vaši zaposlenici moraju pristati na pristup prilikom pristupanja grupi.

Unutar nadzorne ploče za upravljanje grupama možete kupiti licence i za internetsku sigurnosnu kopiju Backblaze i za pohranu oblaka Backblaze B2. Backblaze B2 je rješenje jeftine oblačne infrastrukture kao usluga koja se natječe s Amazon S3, Google Cloud i Azure.  

backblaze grupu pozvati

Posljednji korak u stvaranju vaše grupe uključuje slanje pozivnica zaposlenicima da se pridruže vašoj poslovnoj grupi. Pozive možete poslati e-poštom ili jednostavno kopirati i zalijepiti pozivnicu. Ako imate daljinske upravljačke i nadzorne povlastice, možete napraviti masovnu tihu instalaciju za svoje članove.

Ako ipak odlučite poslati pozivnice, imat ćete priliku odobriti pojedinačno članstvo prije nego što korisnici budu službeno dodani. Osim toga, pozvani korisnici morat će administratorima dati dozvolu za upravljanje svojim računima.

Pozvani zaposlenici koji već imaju povratni račun za koji plaćaju dobit će povrat poreza ako su platili unaprijed.

Sve u svemu, grupni je sustav jednostavan za uporabu i u skladu je s jednostavnim dizajnom Backblaze-a. Ne postoje detaljni alati za izvješćivanje koji se nalaze kod konkurentskih usluga, ali barem možete provjeriti osnovne statistike upotrebe kako biste osigurali da uređaji zaposlenika budu zaštićeni.

backblaze-poslovno-mobile

Isti jednostavan pristup krasi mobilnu aplikaciju. Omogućuje vam pregledavanje sigurnosnih kopija datoteka, pregledavanje onih koje ste preuzeli i pristupanje postavkama. Izbornik postavki omogućuje vam da zapamtite svoje podatke o prijavi, postavite prijavu otisaka prstiju i omogućite preuzimanja dok niste na WiFi. Značajke su gole kosti i nema načina za dijeljenje datoteka ili pokretanje obnavljanja iz aplikacije.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Sigurnosna kopija backblaze-a, kao što smo rekli, temelji se na vrsti datoteke. Zbog toga označava mnoge datoteke za sigurnosnu kopiju, isključujući sistemske i privremene datoteke. Ako datoteke ne izuzmete sami, početna izrada sigurnosnih kopija može razumljivo potrajati neko vrijeme. Zapravo će vjerojatno trebati nekoliko dana ili čak nekoliko tjedana.

backblaze-inital-sigurnosnu vrijeme

Da biste shvatili koliko dugo ćete čekati, kliknite gumb na klijentu za stolna računala koji kaže, “koliko će trajati moja sigurnosna kopija?” Kad se prva sigurnosna kopija izbaci iz ruke, nekoliko značajki pomaže ubrzati naredne sigurnosne kopije, ali o njima ćemo govoriti više u sljedećem odjeljku. 

Prema zadanom, Backblazeov klijent pokreće ovaj postupak primjenom kontinuiranog sigurnosnog kopiranja, što znači da se datoteke sigurnosno kopiraju čim ih stvorite. Međutim, kontinuirano sigurnosno kopiranje može biti previše gladno. U tom slučaju možete promijeniti raspored sigurnosnih kopija.

Opcije zakazivanja nisu toliko bogate kao kod konkurentskih usluga, kao što su IDrive i CloudBerry Backup. Na primjer, sigurnosne kopije možete pokrenuti jednom u određeno vrijeme ili samo kad kliknete gumb “sigurnosna kopija sada”..

Međutim, većina će korisnika imati koristi od neprekidne izrade sigurnosnih kopija. Ako želite neke naprednije opcije zakazivanja, pročitajte pregled CloudBerry sigurnosne kopije.

Obnavljanje datoteka zahtijeva prijavu na web sučelje. U klijentu radne površine postoji gumb “mogućnosti vraćanja”, ali on prikazuje samo vaše mogućnosti i otvara web klijent u vašem pregledniku.

backblaze-web-vratiti-start

Nakon što se prijavite na web klijent, možete odabrati datoteke koje želite vratiti tako da otvorite karticu “pregledavanje / vraćanje datoteka” ili kliknete gumb “vrati” iz pregleda. Imajte na umu da se preglednik datoteka nalazi pri dnu stranice.

backblaze-web-vratiti-metode

Zatim s popisa možete odabrati način vraćanja. Tipičan način da vratite datoteke je da ih preuzmete u zip datoteci. Ne morate čekati na mreži dok Backblaze priprema ovu ZIP datoteku za vas jer će vam poslati upozorenje e-poštom kada je datoteka spremna.

Oporavak zip datoteka također je ograničen na 500 GB po zahtjevu, s najviše 20 zahtjeva u bilo kojem trenutku. Ako imate više od toga, Backblazeova služba za oporavak putem računara mogla bi biti bolja opcija za oporavak datoteka. 

Ovom opcijom možete zatražiti da Backblaze pohrani sve vaše datoteke na USB flash pogon, s najviše 256 GB prostora ili 8TB vanjskim tvrdim diskom i pošaljite ovaj uređaj vama. To je prikladno, ali opcija za oporavak putem kurira zahtijeva plaćanje uređaja unaprijed. Međutim, ako uređaj pošaljete natrag u roku od 30 dana, dobit ćete puni povrat.

Uz to, ako ste pretplatnik Backblaze B2, tamo možete arhivirati svoje datoteke kao snimku. Fotografije će biti dostupne na vašem B2-u, čak i ako izbrišete datoteke s računa. To je korisno ako trebate očistiti malo prostora na tvrdom disku.

Ubrzati

Koliko dugo će trajati početna izrada sigurnosnih kopija, ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Vaša će veza biti bolja što ste bliže Backblazeovim podatkovnim centrima u Kaliforniji i Arizoni.

Obično koristimo mapu od 1 GB za testiranje brzine prijenosa, ali to nije bilo moguće s Backblazeom, jer automatski izrađuje sigurnosne kopije vaših podataka. Zbog toga smo se morali pouzdati u Backblazeovo predviđanje. Međutim, također smo izuzeli neke datoteke dok nismo postavili manji sigurnosni okvir za provjeru Backblazeovih predviđanja.

Prvo smo provjerili vezu s desktop klijenta, koja provjerava koliko dugo će trajati sigurnosna kopija. Pisalo je da će se naša podrška završiti za manje od jednog dana. S obzirom da smo imali 2,62 GB datoteka, to je uvjerljivo. Drugi alat nas je obavijestio da ćemo moći učitati 107 GB dnevno. To bi očekivali s obzirom na brzinu prijenosa od 9,9 Mb / s.

Ako se sigurnosne kopije ne izvode tako brzo koliko želite, možete povećati broj sigurnosnih kopija koje pokrećete kako bi prijenos bio što brži. Ako to ne pomaže, Backblaze preporučuje da isključite neželjene datoteke i datoteke koje ne trebate sigurnosno kopirati iz odabira. Nakon što se završi početna izrada sigurnosnih kopija, algoritam prijenosa na razini bloka pomoći će u sljedećim prijenosima.

Backblaze također vrši komprimiranje datoteka bez gubitaka, kako bi se smanjila njihova veličina prije prijenosa. Kopiranje datoteka i kompresija datoteka na razini bloka štede vrijeme i propusnost. S druge strane, ako Backblaze preuzima vašu širinu pojasa, možete ugasiti njegove brzine prijenosa.

sigurnosti

Sigurnost u oblaku Backblaze-a ima gotovo sve značajke koje volimo vidjeti. Mi kažemo „skoro“ jer ima privatnu enkripciju s twistom. Privatno šifriranje onemogućeno je prema zadanim postavkama pa ga morate omogućiti. Ako to ne učinite, Backblaze će zadržati vaš ključ za šifriranje.

Što god odabrali, njegova privatna enkripcija nije u potpunosti privatna jer morate poslati svoju lozinku za Backblaze kada želite vratiti svoje šifrirane datoteke. Razlog za to je što Backblaze obnavlja vaše datoteke putem weba umjesto korištenjem desktop klijenta (kojem možete dostaviti svoju lozinku, a da je ne pošaljete Backblazeu).

U skladu s tim, tvrtka tvrdi da “se vaša lozinka nikada ne pohranjuje na disk i odbacuje se jednom kada je upotrijebite.”

Backblaze koristi HTTPS koji uključuje SSL za osiguranje datoteka u prometu. Na taj ćete se način zaštititi od prisluškivanja pomoću napada putem čovjeka-u-sredini i sličnih cyber napada (postoje i druge opasnosti od javnog WiFi-a). Ako niste upoznati sa SSL protokolom, pročitajte našu usporedbu SSL vs TLS da biste saznali više o tome.

Kad vaše datoteke dođu do Backblaze-ovih poslužitelja, one se kriptiraju pomoću AES-ovog 128-bitnog algoritma za enkripciju. AES je standardna enkripcija koja se danas koristi. Koliko znamo, njegova 128-bitna verzija nikada nije propala, ali mi još uvijek dajemo više bodova uslugama koje koriste teže i 256-bitni rođak.

backblaze-2fa-settings

Backblaze također nudi dvofaktornu podršku za autentifikaciju koju kao administrator možete omogućiti svim svojim zaposlenicima. Autentifikacija s dva faktora pomaže u zaštiti vašeg računa ako jedan od vaših zaposlenika koristi slabu lozinku koja je probijena ili ukradena. 

Čak iu tom slučaju zlonamerni pojedinci i dalje neće moći pristupiti datotekama tog zaposlenika jer dvofaktorska provjera autentičnosti zahtijeva dodatni sigurnosni kôd prilikom prijave s nepoznatog uređaja. Zaposlenik može primiti taj kôd putem SMS-a ili aplikacija poput Google Authenticator ili Authy.

Još jedna poteškoća u pogledu sigurnosti Backblaze-a je ograničena sposobnost inačice. Backblaze 30 dana pohranjuje prethodne verzije datoteka, što je čini malo manje sposobnim za bavljenje napadima ransomwarea od mrežnih servisa sa izdašnijim pravilima verzije, poput IDrive i CrashPlan.

To nije ništa za podsmjehnuti jer napadi protiv rasona uglavnom ciljaju tvrtke i rade šifriranjem datoteka. Kada šifriraju vaše datoteke, od vas traže da otkupite račun kako biste ih dešifrirali. S verzijom u reprodukciji, nakon što uklonite zlonamjerni softver koji stoji iza napada, datoteke možete jednostavno vratiti u prethodne nešifrirane verzije.

Privatnost

Backblaze koji zahtijeva da pošaljete svoj privatni ključ za vraćanje datoteka nije najbolje za vašu privatnost. Backblaze tvrdi da će ga kasnije izbrisati, ali za to morate preuzeti njegovu riječ. Povrh svega, Backblaze je američka tvrtka koja se mora pridržavati američkih zakona i propisa. Oni nisu među najboljim zakonima o privatnosti u oblaku, a tu je i projekat PRISM o kojem treba razmišljati. 

Prema svojim pravilima o privatnosti, Backblaze prikuplja osobne podatke koje dajete prilikom registracije – što omogućuje dvofaktorsku provjeru identiteta (vaš telefonski broj) – i kada razgovarate s timom za podršku Backblaze-a ili e-poštom šaljete e-poštom. Uz to, Backblaze skuplja metapodate, što pomaže da poboljšaju svoje proizvode.

Pravilo kaže da Backblaze ne “iznajmljuje, ne prodaje ili ne dijeli vašu adresu ili e-mail (sic) adresu s bilo kojom drugom tvrtkom u marketinške svrhe bez vašeg pristanka.”

Backblaze informacije koje prikuplja mogu koristiti za postavljanje mrežnih računa; upravljati svojom platformom; poboljšati izgled, sadržaj i navigaciju svojih proizvoda; razumjeti kako korisnici koriste njegove proizvode; slanje marketinških komunikacija i još mnogo toga.

Backblaze dijeli vaše podatke s davateljima usluga treće strane koji pomažu u pokretanju njegove platforme. Te usluge trećih strana uključuju Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp i druge. 

Backblaze također može otkriti vaše podatke trećim stranama kada to zahtijeva zakon, sudski nalog ili drugo sudsko odobrenje. Prodaja, transferi ili spajanja također će zatražiti Backblaze da svoje podatke podijeli s relevantnom trećom stranom.

Štit privatnosti u pozadini

Backblaze se pridržava EU-a. i Swiss-U.S. Okviri privatnosti, što znači da će se Backblaze pridržavati zakona u vašoj zemlji ili području ako osobne podatke iz Europskog gospodarskog prostora ili Švicarske prenesete u Sjedinjene Države, ili obrnuto.

Povrh toga, Backblaze se pridržava Opće uredbe o zaštiti podataka, koja je strogi zakon Europske unije o internetskoj privatnosti korisnika. Imate sljedeća prava koja odgovaraju Općoj uredbi o zaštiti podataka:

 • Možete pristupiti osobnim podacima koje Backblaze prikuplja o vama.
 • Brisanje svojih podataka na računu možete ispraviti, ažurirati ili zatražiti prijavom na svoj račun.
 • Ako ste rezident EEA-a, možete prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka, zamolite Backblaze da ograniči njihovu obradu ili zatražite prenosivost tih podataka, kada je to tehnički moguće..
 • Slično tome, ako je Backblaze prikupio i obradio vaše osobne podatke uz vaš pristanak, u bilo kojem trenutku možete ih povući.
 • Možete se žaliti tijelu za zaštitu podataka zbog prikupljanja i upotrebe Backblaze-a vaših osobnih podataka.
 • Također imate pravo napustiti marketinšku komunikaciju tvrtke Backblaze.

Još jedna korisna stvar koja se mora napomenuti je da će Backblaze “zadržati vaše osobne podatke tijekom razdoblja potrebnog za ispunjavanje ciljeva navedenih u ovoj Obavijesti o privatnosti, osim ako je duži rok zadržavanja ili dopušten zakonom.”

Kada Backblaze koristite posebno u poslovne svrhe, imajte na umu da administrator može pristupiti vašem računu i kontrolirati ga. Ipak, takvo se ponašanje očekuje. Međutim, u politici privatnosti nismo pronašli ništa zabrinuti i imate određena prava koja vam pomažu da preuzmete kontrolu nad svojom privatnošću.

podrška

backblaze-help-odjeljak

Ako naiđete na problem sa sigurnosnom kopijom, najbrži način za pronalaženje odgovora je prijelaz na internetsku bazu znanja. Baza podataka Backblazea sadrži članke koji odgovaraju osobnoj sigurnosnoj kopiji, sigurnosnoj kopiji i pohrani B2 oblaka. 

Sviđa nam se kako na prvi pogled možete vidjeti najčešća pitanja za proizvod. Oni su također podijeljeni u kategorije kako bi lakše pronašli odgovor koji vam je potreban. Ako ne možete, međutim, možete pretraživati ​​čitavu bazu znanja.

U slučaju da ne pronađete odgovor, možete kontaktirati tim za podršku. Međutim, to ne možete učiniti i telefonom, čak i ako ste poslovni korisnik. U skladu s tim, možete koristiti podršku uživo u chatu koja djeluje od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 i 13:00. do 17:00 PST.

Ako je za vaše poslovanje potreban stalan pristup live podršci, IDrive je definitivno bolja opcija, zahvaljujući telefonskoj podršci radnim danom i 24/7 live podršci.. 

Ako mislite da možete pričekati nekoliko sati za odgovore tehničke podrške, Backblaze odgovara na ulaznice putem e-pošte svaki dan u tjednu. I opet, nije pokriveno 24/7.

Poslali smo zahtjev timu za podršku i dobili odgovor nakon 13 sati. Ipak, Backblaze vam omogućuje provjeru statusa ulaznice putem e-pošte na mreži, što je lijep dodir.

Presuda

Backblaze je odličan izbor ako ste poslovni korisnik koji želi zaštititi svoje radne datoteke na način koji ne zahtijeva vrijeme i trud. To je zahvaljujući mogućnosti Backblaze-a za sigurnosno kopiranje na temelju vrste datoteke i neograničenog prostora za sigurnosne kopije. Zbog toga nema potrebe ručno označavati datoteke za izradu sigurnosnih kopija, kao što imate, recimo, CrashPlan.

Pored toga što je jednostavna i ugodna usluga za korištenje, Backblaze ima veliku vrijednost. Za samo 6 USD mjesečno ili 5 USD ako platite godinu dana unaprijed, dobivate neograničenu sigurnosnu kopiju za jedno računalo. To bi se trebalo svidjeti malim poduzećima, pojedinačnim poslovnim korisnicima i startapima kojima novac treba drugdje. 

Backblaze također ima pristojnu sigurnost, no više bi nam se dopao ako je imao odgovarajuću en-end enkripciju. 

U tom slučaju, nećete morati brinuti o svojim pravima na privatnost ili nedovoljnim potezima podržanim sumnjivim klauzulama u politici privatnosti, jer u njemu nismo mogli pronaći ništa neobično..

Postoje i drugi nedostaci koji bi mogli biti bitni nekim poslovnim korisnicima, uključujući nedostatak sigurnosne kopije mobilnih uređaja, sigurnosne kopije NAS-a i Linuxa. To je također dodavanje vanjskih pogona svakih 30 dana kako bi ih držali sigurnosnim kopijama i da je verzija ograničena na 30 dana. 

Ako su to stvari koje vas ne zanimaju, Backblaze for Business je čvrst izbor sigurnosnih kopija na mreži koji bi vam trebao pomoći u zaštiti podataka vašeg poslovanja bez ikakvih problema..

Što mislite o Backblaze for Business? Ima li ono što vam treba za vaš posao? Javite nam u komentarima, u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map