IDrive za pregled poslovanja – One Stop Shop – Ažurirano 2020

Želite pregledati poslovanje

Uz to, IDrive for Business nudi još značajki, pristojnih brzina prijenosa i još mnogo toga. Provjerite odgovara li vašem poslovanju u ovom sveobuhvatnom pregledu IDrive for Business.

sigurnosna kopija poslovanja

Voditi tvrtku može biti nervozno, tako da vam ne trebaju dodatni problemi ako možete pomoći. Stvaranje sigurnosne kopije za vaše poslovne uređaje osigurava da kvarovi na tvrdom disku ili prirodni činovi ne postanu tako veliki problemi. Zahvaljujući raznim i fleksibilnim značajkama izrade sigurnosnih kopija, vrlo malo internetskih sigurnosnih kopija može se natjecati s IDrive for Business.

IDrive ne pruža neograničene sigurnosne kopije, kao što to radi njegov bliski konkurent CrashPlan for Small Business, ali omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja. To ne uključuje samo sigurnosne kopije računala, već i smartphone, vanjski tvrdi disk, NAS i sigurnosne kopije poslužitelja. 

To, zajedno s brojnim izvrsnim značajkama, pomaže da IDrive postane jedna od najboljih mrežnih sigurnosnih kopija za mogućnosti malih poduzeća dostupnih danas.

U ovom pregledu IDrive for Business govorit ćemo o pojedinostima IDrive for Business kako biste vidjeli je li prikladan za izradu sigurnosne kopije vaše tvrtke. Počet ćemo pregledom funkcija koje pruža.

prednosti & nedostaci

Alternativa za IDrive for Business

Značajke

IDrive je na vrhu naših najboljih usluga sigurnosne kopije na mreži, ali taj se popis fokusira na privatna sigurnosna rješenja. Ovdje ćemo pogledati IDrive for Business koji uključuje sve značajke dostupne u privatnim planovima s dodatnim dobrotama.

Kao i sve ostale sigurnosne kopije, i IDrive for Business pomaže vam da zaštitite svoje podatke u slučaju pada, tvrdog diska ili prirodnog ponašanja. Ako se dogodi takav događaj, bit ćete sigurni znajući da su vaši podaci pohranjeni u oblaku. 

Ne postoji neograničena sigurnosna kopija, a ako želite ovo, možete pročitati naš najbolji neograničen mrežni popis sigurnosnih kopija za ideje. Međutim, možete sigurnosno kopirati neograničene uređaje.

iDrive-poslovno-obilježja

Jedna pretplata IDrive for Business omogućuje sigurnosnu kopiju neograničenih računala. Osim toga, možete sigurnosno kopirati onoliko vanjskih tvrdih diskova i NAS uređaja za pohranu koliko želite (pogledajte naš NAS vodič, ako niste upoznati s njima). U stvari, svrstavamo ga u jednu od najboljih sigurnosnih kopija na mreži za dostupne NAS opcije.

Možete i sigurnosno kopirati mrežne pogone. To se proteže na poslužitelje koji uključuju:

  • Windows Server
  • Linux poslužitelj
  • Microsoft SQL Server
  • Microsoft Exchange Server
  • Microsoft SharePoint Server
  • Oracle poslužitelj
  • Hiper-V
  • VMWare

Također možete koristiti IDrive za izradu sigurnosnih kopija na lokalnim uređajima, što dodaje još jedan sloj zaštite vašim podacima i omogućuje vam da brzo napravite sigurnosne kopije brže nego ako to radite putem interneta. Ovaj pristup nazivamo hibridnim sigurnosnim kopijama, što se lijepo uklapa u pravilo 3-2-1 izrade sigurnosnih kopija. Ako vas zanima, pročitajte naše upute za postavljanje hibridnog sigurnosnog kopiranja za SMB vodič.

IDrive može stvoriti sliku diska, koja vam omogućuje stvaranje točne kopije vašeg tvrdog diska. Ovu sliku možete upotrijebiti za vraćanje operativnog sustava na računalo s kojeg je kreiran, ali ne možete ga koristiti za kloniranje tvrdog diska na novi hardver. Ako želite to, pročitajte naše mrežne preporuke za najbolji softver za obradu slika.

Oni koji trebaju zaštititi svoje mobilne uređaje zadovoljit će se saznanjem da IDrive omogućuje sigurnosno kopiranje podataka s pametnog telefona i za Android i iOS. 

Većina ostalih internetskih alata za izradu sigurnosnih kopija omogućuje vam pristup sigurnosnim kopijama datoteka putem mobilnog uređaja, a manji broj alata podržava sigurnosnu kopiju fotografija. IDrive, međutim, omogućuje sigurnosnu kopiju kontakata, medija i kalendarskih događaja na Androidu i iOS-u, kao i tekstove, zapise poziva, glazbu i podatke aplikacija na Androidu.

IDrive također može stvoriti sigurnosne kopije računa na Facebooku i Instagramu, što je korisno ako vaše poslovanje uključuje kampanje na društvenim mrežama.

Kada su u pitanju ostale sigurnosne mogućnosti, IDrive provjerava sve okvire. To uključuje kontinuirano sigurnosno kopiranje, napredne mogućnosti zakazivanja, kopiranje datoteka na razini bloka i obavijesti o sigurnosnoj kopiji. O tim ćemo aspektima govoriti više u nastavku, kada pokrivamo osnovni postupak sigurnosne kopije.

Verzija IDrive-a

Mogućnost verzije datoteke IDrive omogućuje vam vraćanje s prethodnih 30 verzija bilo koje datoteke. To vam pomaže da zaštitite svoje poslovne podatke od neželjenih promjena i oštećenja datoteka. Uz to, IDrive koristi snimke, koji pružaju povijesni pregled vaših datoteka koji vam omogućuju jednostavno izvršavanje trenutnih vraćanja..

Da biste dodatno zaštitili od gubitka podataka, možete upotrijebiti IDriveov oporavak od katastrofe bez metala ili kratki BMR. To vam omogućuje sigurnosnu kopiju cijelog tvrdog diska – uključujući operativni sustav i konfiguracije aplikacije – na internetski poslužitelj. Transferi koriste IDrive CTB tehnologiju za inkrementalne sigurnosne kopije kako bi se smanjilo vrijeme potrebno za prijenos novih i promijenjenih datoteka.

Ako ikada želite kopirati BMR sigurnosnu kopiju na svoj oblačni račun, to možete učiniti pomoću replike u oblaku. IDrive također neograničeno čuva izbrisane datoteke, tako da ih možete samo ručno očistiti iz kante za smeće ili pokrenuti automatizirano čišćenje arhive.

Povrh svega, IDrive, za razliku od mnogih drugih sigurnosnih službi, ne briše podatke iz sigurnosne kopije, čak ni ako ih izbrišete iz svog uređaja. To znači da podržava istinsko arhiviranje. Korisno je ako trebate osloboditi prostor na svojim uređajima.

Ako imate tvrtku koja ne može priuštiti čekanje da bi stvorili početnu sigurnosnu kopiju ili obnavljanje datoteka, okoristiti ćete IDrive Express. IDrive Express IDvirova je kurirska usluga sigurnosne kopije i oporavka.

Pomoću njega IDrive će vam poslati vanjski pogon na koji ćete učitati svoje podatke. Nakon što ih pošaljete natrag, tehničari tvrtke IDrive učitaće vaše podatke u oblak, obično u roku od dva do pet dana. Uslugu možete koristiti i za vraćanje datoteka, a to će, opet, trajati oko dva do pet dana. Kurirska usluga je besplatna do tri puta godišnje za poslovne korisnike.

Klijent stolnih računala IDrive bogata je značajkama, što ga čini dobrim izborom za tvrtke koje zahtijevaju mnoge prilagodljive sigurnosne mogućnosti. Pregledat ćemo u odjeljku “jednostavna upotreba”, u nastavku.

Osim sigurnosnih kopija značajki, IDrive ima i neke mogućnosti pohrane u oblaku, uključujući dijeljenje datoteka i sinkronizaciju datoteka. To pomaže da to bude sposoban alat za promicanje produktivnosti rada. U skladu s tim, ako želite namjensku uslugu produktivnosti u oblaku, trebali biste pogledati naš najbolji pregled EFSS-a. Tu je i značajka vremenske trake koja pregledava fotografije sigurnosne kopije s vašeg mobilnog uređaja.

U sljedećem ćemo odjeljku razgovarati o cijenama IDrive-a. Međutim, ako želite saznati više o sigurnosnom kopiranju i značajkama poslovnog oblaka, pročitajte našu biblioteku za pohranu poslovnog oblaka.

 IDrive za pregled poslovanja

IDrive za poslovni logotipwww.idrive.com

Započinje od 622 USD mjesečno za 250 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

Bare-metal Restore

Upravljanje korisnicima

Postavljanje korisničkih uloga

Postavite pravila sigurnosne kopije posla

Prilagodljivo izvještavanje

Pristupite sigurnosnoj kopiji korisnika

Nadgledajte povezane uređaje

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba

cijena

IDrive Business ima nekoliko slojeva koji vam omogućuju određeni stupanj skalabilnosti i kontrole troškova vašeg poslovanja. Prvih šest planova zahtijevaju da platite godinu ili dvije unaprijed, što vam daje 25 posto popusta. Možete plaćati mjesečno počevši od plana od 1,25TB i više.

Skalabilnost koju dobivate s IDrive odlična je za male tvrtke, ali ne može se uporediti s alatom za hosting datoteka u oblaku koji vam omogućuje plaćanje tačno količine prostora koji koristite. 

Jedna od takvih usluga je Backblaze B2, koja se lijepo spaja s rješenjem centra za nadzor sigurnosnih kopija kao što je CloudBerry Backup. Više o tome možete pročitati u našem CloudBerry Backup pregledu i našoj Backblaze B2 recenziji.

Slično tome, tvrtke kojima treba neograničena sigurnosna kopija neće IDrive smatrati atraktivnim jer nema neograničen plan. Najviše rezervnog prostora koji možete dobiti s jednom pretplatom IDrive Business iznosi 12,5TB.

Ako samo trebate zaštititi nekoliko računala koja imaju puno podataka za izradu sigurnosnih kopija, možete uštedjeti novac odlaskom na Backblaze for Business ili CrashPlan jer oba nude neograničenu sigurnosnu kopiju za jedno računalo. Više o njima možete pročitati u našim zasebnim recenzijama Backblaze for Business i CrashPlan.

Ipak, ako želite zaštititi mnoge uređaje, uključujući servere i mobilne uređaje, IDrive će vjerojatno postati bolja vrijednost.

Također je važno napomenuti da IDrive pruža jednake kvote za pohranu i za sigurnosno kopiranje i za sinkronizaciju na mreži. To znači da kad se prijavite za, recimo, 1,25TB plan, dobivate 1,25TB za sigurnosnu kopiju i isto toliko za sinkronizaciju. Ako namjeravate koristiti mogućnosti sinkronizacije u oblaku IDrive-a, to će povećati vrijednost s velikom maržom.

Jednostavnost korištenja

Pomoću IDrive for Business nećete moći napraviti sigurnosnu kopiju datoteka jednim klikom, kao što je to slučaj s Backblazeom. Ipak, imat ćete pristup više značajki.

iDrive-poslovnog-desktop-klijent

Klijent stolnog računala IDrive radi na Windows i Mac, ali ne i na Linuxu. Ako želite podršku za pingvine, trebali biste razmotriti jednu od usluga na našoj najboljoj internetskoj sigurnosnoj kopiji za Linux. 

Klijent nije najprivlačniji na tržištu, ali je jasan i jednostavan za upotrebu. Zahtijevate da odaberete datoteke i mape za sigurnosnu kopiju, ali barem to koristite stablostu strukturu. Neka druga rezervna rješenja to čak nemaju, pa odabir datoteka postaje dosadna stvar. IDrive također automatski bira uobičajene mape za izradu sigurnosnih kopija.

iDrive-poslovno-web-klijent

Na vrhu klijenta za radnu površinu, IDrive nudi nadzornu ploču koja se temelji na pregledniku, što je prikladno ako niste daleko od računala. Lako se kretati pomoću izbornika na lijevoj strani. Možete ga koristiti za pregled sigurnosnih kopija i sinkronizacijskih prostora, vidjeti što ste podijelili s drugima, što su drugi podijelili s vama, vremensku traku fotografija i nadzornu ploču.

iDrive-poslovno-nadzorna ploča

Nadzorna ploča omogućuje vam stvaranje radnih grupa i korisnika, kao i dodavanje korisnika u radne grupe. Možete ih dodati kao redovite korisnike ili im dati administrativna dopuštenja. Nakon što to učinite, moći ćete pristupiti sigurnosno kopiranim datotekama kao i datotekama svojih suradnika. 

iDrive-poslovno-armaturnoj postavke

Povrh toga, možete daljinski upravljati svim sigurnosnim kopijama računala, što uključuje opcije kao što su provjera i izmjena sigurnosnih kopija, postavljanje rasporeda i omogućavanje upozorenja i obavijesti. Također možete zaključati ili proširiti bilo koju od tih postavki u bilo koju skupinu.

Potpuni popis opcija previše je opsežan da biste ovdje ušli, ali dovoljan je da kaže da vam neće nedostajati nikakve administracijske kontrole.

Tu je i novi, tanki desktop klijent koji je dizajniran za upotrebu zajedno s web klijentom. Prikazuje samo podatke o sigurnosnim kopijama s golim kostima, ali je dobar izbor ako ne želite koristiti običnog klijenta.

Svojim sigurnosnim kopijama možete pristupiti i pomoću IDrive-ovih aplikacija za Android i iOS. Povrh toga, mobilne aplikacije IDrive omogućavaju sigurnosno kopiranje kontakata, fotografija, videozapisa, SMS-a i još mnogo toga. To je pomoglo da se dosegne prvo mjesto na našem najboljem internetskom sigurnosnom kopiju za pregled mobilnih uređaja. Uz to, pomoću aplikacije možete automatski sigurnosno kopirati fotografije i videozapise s telefona.

Jednom kada to učinite, možete pregledati svoje fotografije u značajki “vremenska traka” i također u njima otkriti lica. Datoteke možete i označiti za izvanmrežni pristup. Aplikacija je jednostavna i neće vam donijeti nikakve probleme.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

iDrive-poslovno-odabir-datoteke

U ovom smo odjeljku koristili Windows da bismo prikazali procese izrade sigurnosne kopije i vraćanja. Ovisno o kojoj platformi radite, pristup bi mogao biti malo drugačiji.

Kao što smo spomenuli, klijent za radnu površinu zahtijeva ručno odabir datoteka i mapa radi sigurnosne kopije. To može biti problem ako niste organizirani, ali IDrive olakšava teret automatski odabirom mape fotografija, dokumenata, glazbe, radne površine i videozapisa za sigurnosnu kopiju. 

iDrive-poslovni isključuje-datoteka

Ako želite odabrati mape, ali izuzeti određene datoteke i podmape, taj izbor morate prilagoditi izborniku s postavkama.

iDrive-poslovni-plan

Zatim odmah možete pokrenuti sigurnosnu kopiju klikom na gumb “sigurnosna kopija sada” ili to možete zakazati. Možete mu reći da se pokreće u određene dane u određeno vrijeme ili da se prebaci na satni raspored. Ako postavite satni raspored, možete odrediti vrijeme zaustavljanja sigurnosne kopije. Također možete omogućiti e-poštu i obavijesti sa radne površine.

Iako planer ima dovoljno opcija, želimo imati mogućnost postavljanja određenih sati za izradu sigurnosnih kopija, kao i tjednih i mjesečnih opcija. Acronis Backup pruža ih sve, a više o načinu rukovanja sigurnosnim kopijama možete pročitati u našem pregledu Acronis Backup..

U svakom slučaju, savjetujemo vam da uključite kontinuiranu zaštitu podataka iz izbornika postavki. Automatski izrađuje sigurnosne kopije izmijenjenih ili dodanih datoteka manjih od 500 MB. 

Druga rješenja za sigurnosno kopiranje ne nameću takva ograničenja veličine neprekidne izrade sigurnosnih kopija, tako da je IDrive ovo promašaj. Imajte na umu da se kontinuirana izrada sigurnosnih kopija ne odnosi na sistemske i privremene datoteke.

iDrive-poslovni-vratiti-odabir

Slično kao kod sigurnosne kopije, obnavljanje datoteka zahtijeva od vas da odaberete datoteke i mape iz strukture direktorija. Nakon što to učinite, možete ih vratiti na izvorno ili novo mjesto.

Ubrzati

Počinjanje početne sigurnosne kopije vašeg računala može potrajati dugo. Koliko dugo ovisi o različitim čimbenicima: vašoj udaljenosti od poslužitelja IDrivea u SAD-u, vašoj širini pojasa i koliko dobro IDrive upravlja prijenosima datoteka.

Da bismo vidjeli koliko dugo traje sigurnosna kopija, izveli smo nekoliko testova za prijenos i preuzimanje koristeći mapu komprimiranu u 1 GB sastavljenu od različitih vrsta datoteka. Napravili smo testiranje pomoću WiFi veze izvan Moskve, Rusija, sa brzinom prenosa od 36,55 MB / s i brzinom preuzimanja od 25,82 MB / s..

Prvi pokušaj Drugi pokušaj Prosječno
Vrijeme prijenosa:00:45:3400:38:4800:42:11
Vrijeme preuzimanja:00:40:0900:45:2500:42:47

S tim brzinama, trebali bismo očekivati ​​da će nam prijenos završiti za tri minute i 55 sekundi, bez ikakvih prevelikih troškova. Vrijeme prijenosa u prosjeku je bilo na 42 minute i 11 sekundi. Čak i ako se radi o šifriranju i ostalim procesima koji su uključeni u prijenos, odstupanje je preveliko. 

Isto možemo reći i za postupak preuzimanja, koji je u prosjeku trajao 42 minute i 47 sekundi, kada je trebao biti bliži pet minuta i 32 sekunde. Iako početne sigurnosne kopije obično traju dugo, takvi rezultati ne obećavaju da će IDrive iskoristiti vašu propusnost do punog potencijala. 

U skladu s tim, prijenosi bi trebali pokrenuti znatno brže nakon početnog sigurnosnog kopiranja, zahvaljujući algoritmu prijenosa na razini bloka. Ako ustanovite da IDrive uzima previše vašeg propusnog opsega, možete ga ugasiti ili podesiti da automatski upravlja vezom kako bi optimizirao svoje radno iskustvo. 

sigurnosti

Ako je sigurnost oblaka važna za privatne korisnike, to je još više zbog vlasnika tvrtki koji imaju tendenciju da se bave osjetljivim intelektualnim vlasništvom i financijskim podacima. Dobra vijest je da IDrive ne preskoči ritam kada je riječ o sigurnosnim značajkama.

IDrive koristi 256-bitnu AES enkripciju za zaštitu datoteka u mirovanju na poslužiteljima. To je isti algoritam koji financijske institucije i vojska koriste za zaštitu informacija. Prije dolaska do poslužitelja, podaci se također kriptiraju u tranzitu pomoću TLS / SSL protokola. O njima možete saznati više u našoj SSL usporedbi s TLS-om.

IDrive će prema zadanim postavkama zadržati lozinku za šifriranje i smjestiti je na zasebni poslužitelj odakle čuva vaše podatke. Stvar je u tome što tvrtka može resetirati vašu lozinku ako je ikada zaboravite. 

Loša strana je to što otvara mogućnost da je netko mogao dobiti pristup tom ključu za šifriranje, bilo da je skitnica ili haker koji je uspio pristupiti poslužitelju.

To također znači da, ako na to zakon mora, IDrive može biti prisiljen dijeliti svoje podatke s vladinim programima nadzora, poput PRISM-a. Da biste to izbjegli, možete sami stvoriti i zadržati ključ za šifriranje ako omogućite privatnu enkripciju prilikom prvog postavljanja IDrive-a. 

To nećete moći kad pokrenete postupak izrade sigurnosne kopije. Ako želite saznati više o privatnom šifriranju, pročitajte naš članak koji objašnjava nultu znanje u oblaku.

Jaka enkripcija neće pomoći ako netko pokuša ukrasti ili pokvariti vašu lozinku. To bi moglo biti prilično jednostavno ako imate slab. Svakako ne napravite nijednu od najčešćih pogrešaka lozinke. Umjesto toga, trebali biste stvoriti snažnu lozinku i omogućiti dvofaktornu provjeru identiteta s web klijenta.

Dvofaktorska provjera autentičnosti pomaže u zaštiti vaših vjerodajnica tako što ćete tražiti da unesete jednokratni token prilikom pokušaja prijave s nepoznatog uređaja. Obično dobivate takav token putem SMS-a ili e-pošte.

IDrive štiti svoje poslužitelje u otvrdnutim podatkovnim centrima dizajniranim za zaštitu od propadanja, prirodnih katastrofa i virtualnih napada. 

Mjere uključuju sustave za suzbijanje požara, sustave za kontrolu temperature s odvojenim zonama hlađenja, uzdignutim podovima i stalcima izgrađenim da izdrže potrese. Oni također imaju osiguran pristup, nadzor 24 sata dnevno, senzore pokreta i alarme za kršenje.

Još jedna korisna značajka je mogućnost daljinskog prekida sinkronizacije uređaja s vašeg računa. Na taj način, ako se laptop ili izgubi ili ukrade, možete osigurati da onaj tko ima taj uređaj neće moći pristupiti nijednom sinkroniziranom sadržaju. Međutim, to neće učiniti ništa za ostale datoteke na vašem računalu.

Privatnost

IDrive ima sjedište u SAD-u, zemlji koja nema najbolje zakone o privatnosti u oblaku. Sretno je, dakle, što IDrive ima privatnu enkripciju, što je najbolji način zaštite vaše privatnosti. Iako ima privatnu enkripciju, najbolje je vidjeti koje su, ako postoje, rupe u politici privatnosti. 

Kao i većina drugih usluga u oblaku, IDrive prikuplja osobne podatke koje im dajete, a koji mogu sadržavati vaše ime, prezime, važeće podatke o kreditnoj kartici, lozinku i e-poštu te poslovnu poštansku adresu. To, međutim, nije ništa.

Povrh prethodnih podataka IDrive prikuplja vaše “metapodatke”, što je simpatično ime informacija koje uključuju podatke o vašoj vezi, vrstu preglednika, IP adresu i trajanje sesije.. 

Metapodaci i osobni podaci koje dajete prikupljaju se radi poboljšanja i ažuriranja usluge, identifikacije vaših potreba, personalizacije vašeg iskustva s uslugom i pružanja najava o proizvodima.

Jednom kada IDrive prikupi informacije, kaže da ne “dobrovoljno dijeli podatke koji se mogu identificirati osobama s bilo kojom trećom stranom bez izričitog pristanka korisnika ili ako ih to ne obvezuje odgovarajući državni i savezni zakon.”

Međutim, uz vaš pristanak, oni mogu dijeliti informacije s trećim stranama, ako odlučite koristiti uslugu treće strane za pristup IDriveu. 

Uz to, IDrive može koristiti određene tvrtke i pojedinci kojima vjeruje pouzdano da pomognu u analizi i poboljšanju njegove upotrebe. Takva upotreba može uključivati ​​- ali nije ograničena na – upravljanje bazama podataka, web analitiku, obradu plaćanja i poboljšanje značajki.

IDrive može otkriti informacije u skladu sa zakonima ili drugim propisima, spriječiti prijevaru ili zlouporabu, zaštititi sigurnost bilo koje osobe od smrti ili ozljede ili zaštititi njena imovinska prava.

Ako je IDrive uključen u spajanje, kupnju ili prodaju, on može prenijeti vaše podatke odgovarajućoj stranci, ali će vas obavijestiti e-poštom o svakoj promjeni kontrole.

Imate kontrolu nad podacima koje dostavljate IDriveu. Imate pravo izmijeniti, ispraviti ili izbrisati sve osobne podatke koje ste dali IDriveu s računa. IDrive čuva vaše podatke sve dok imate aktivni račun ili trebate uslugu. 

Ako više ne želite koristiti uslugu, možete izbrisati svoj račun putem postavki računa ili zatražiti da IDrive više ne upotrebljava vaše podatke za pružanje usluge.

Uz to, IDrive je u skladu s EU-om. i Swiss-U.S. Okviri privatnosti koji upravljaju prikupljanjem, upotrebom i zadržavanjem osobnih podataka koje se prenose iz zemalja članica Europske unije i Švicarske u Sjedinjene Države. Imajte na umu da se IDrive pridržava daljnjih transfera iz EU-a i Švicarske u SAD.

Zainteresirani čitatelji iz EU-a sa zadovoljstvom će znati da je IDrive također u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a koja pomaže u zaštiti privatnosti mrežnih podataka korisnika. Također definira niz mrežnih prava na privatnost koja su dostupna građanima EU-a. Više o tome u našem GDPR vodiču.

podrška

IDrive je jedna od rijetkih internetskih sigurnosnih kopija koje pruža 24/7 podršku poslovnim i privatnim korisnicima. Primarni kanal za podršku je chat uživo i u ponedjeljak smo u 12:45 ujutro mogli doći do predstavnika podrške. To također uključuje podršku e-pošte.

Prije nego što pošaljete zahtjev za pomoć putem e-pošte, možete kontaktirati predstavnika za podršku IDrive telefonom. Telefonska podrška nije 24/7, ali djeluje od 18:00 PST do 23:30. PST, od ponedjeljka do petka.

iDrive-poslovne podrške

IDrive također ima bazu znanja o podršci, a sadrži članke za rješavanje problema, vodiče i često postavljana pitanja. Uključuje čak i video tutorijale. Odjeljak FAQ sadrži detaljne odgovore i snimke zaslona koji vam pomažu da slijedite dalje.

Općenito, IDrive ima dovoljne mogućnosti podrške koje osiguravaju da i najzahtjevnija poduzeća pravovremeno riješe svoj problem.

Presuda

Ako vodite tvrtku koja zahtijeva sigurnosnu kopiju više računala, NAS uređaja, pametnih telefona, vanjskih pogona, pa čak i poslužitelja, ne postavlja se pitanje koje pruža IDrive for Business. Jeftiniji je od plana sigurnosne kopije tvrtke Carbonite i pruža bolju podršku za platformu.

Istinsko arhiviranje, sigurnosna kopija za kurir, neodređeno zadržavanje izbrisanih datoteka i sigurnosno kopiranje golih metala samo su neke od značajki koje IDrive nudi. Osim toga, on podržava 24/7 chat podršku, kao i podršku putem e-pošte i telefona.

IDrive ne može napraviti sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke, spor je za prijenos datoteka i ima kontinuirano sigurnosno kopiranje koje je ograničeno na datoteke od 500 MB i manje. Da bismo bili pošteni, sigurnosno kopiranje prema vrsti datoteke nije uobičajeno s uslugama koje nisu neograničene. Zbog toga nije lako kopirati datoteke s IDrive-om, ali korisnici ne bi trebali imati problema.

Ako se nađete u grupi korisnika kojima je potrebna neograničena sigurnosna kopija ili vam je potrebno samo drugo rješenje, potražite alternativne ideje u našim recenzijama za pohranu poslovnog oblaka..

No, u cjelini, jasno je da IDrive spada blizu vrha liste za najbolju sigurnosnu kopiju za tvrtke na mreži, a mi se ne ustručavamo dati ovu uslugu našu preporuku..

Želite li preporučiti IDrive for Business? Želimo čuti vaše mišljenje, još više ako je ono drugačije od našeg. Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me