Acronis Backup Review – solidna, ali skupa usluga – Ažurirano 2020

Acronis Backup Pregled

Preporučujemo Acronis Backup za gotovo sve SMB koji je bogat. Brz je, lagan za upotrebu i iznad svega siguran. Međutim, njegova cijena može vam dati stanku, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji Acronis Backup.


sigurnosna kopija poslovanja

U ovom pregledu Acronis Backup 12.5 istražit ćemo najnovije rješenje tvrtke Acronis sigurnosne kopije da bismo vidjeli gdje stoji u usporedbi s najboljom mrežnom sigurnosnom kopijom za usluge malih poduzeća. Ako tražite rješenje za izradu sigurnosnih kopija u kući, umjesto toga trebate pročitati naš pregled oblaka Acronis True Image.

Nedostatak je u tome što, ako si možete priuštiti plaćanje ogromne cijene priključene na Acronis Backup, profitirat ćete od vrhunskog softvera koji je toliko bogat značajkama kao i bilo koja druga sigurnosna usluga koja vam padne na pamet. Povrh svega, ima modernu oblačnu konzolu, stalnu podršku, snažnu sigurnost, brzu brzinu i još mnogo toga, o čemu ćemo govoriti u nastavku.

Ako to ne zvuči kao vaša šalica čaja, pročitajte naše mrežne sigurnosne kopije o alternativama. Inače, nastavite čitati da biste saznali što nam se još sviđa, a što nismo.

prednosti & nedostaci

Alternative za Acronis Backup

Značajke

Acronis Backup 12.5 može vam pomoći oporaviti se od gubitka podataka na velikom broju operativnih sustava. U stvari, Acronis se može pohvaliti sposobnošću izrade sigurnosnih kopija više od 20 platformi, uključujući Linux desktop. To je sjajan dodatak, obzirom da mnogi servisi izostavljaju Linux podršku. Za više opcija pročitajte našu najbolju sigurnosnu kopiju za Linux komad. 

U ovom ćemo se pregledu usredotočiti na sigurnosno kopiranje na radnoj stanici, koje je također dostupno za Windows i Mac, ali podržani su i fizički i virtualni poslužitelji. To uključuje Windows Server, VMware ESXi, Hyper-V, Citrix XenServer i još mnogo toga.

Povrh toga, Acronis Backup pruža alate za izradu sigurnosnih kopija Android i iOS pametnih telefona. Mnogi će se poslovni korisnici smatrati privlačnim zbog toga koliko podataka prikupljamo na svojim mobilnim uređajima. Ako želite namjenski alat za mobilne uređaje – i onaj koji je vjerojatno jeftiniji od Acronisa – pročitajte našu najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za pregled mobilnih uređaja.

Acronis Backup podržava i vanjske uređaje, što znači da su NAS uređaji i vanjski pogoni. Potrebna vam je jedna licenca po računalu, ali Acronis vam omogućuje sigurnosno kopiranje više vanjskih pogona ako su povezani tijekom postupka izrade sigurnosne kopije. Rezervne kopije s mreže skladišnih prostora – ili ukratko, SAN – dostupne su također.

Također možete koristiti svoje uređaje za lokalnu izradu sigurnosnih kopija. To znači da, umjesto sigurnosnog kopiranja u oblak, možete reći Acronisu da ga napravi sigurnosne kopije na vlastite poslužitelje ili NAS uređaje (više o njima u našem članku o tome što je NAS). 

To možete učiniti na temelju sigurnosne kopije u oblaku, što znači da Acronis podržava hibridno sigurnosno kopiranje. U stvari, Acronisova osobna inačica nalazi se na našem popisu najboljih sigurnosnih kopija na mreži za NAS.

Hibridna izrada sigurnosnih kopija prikladna je jer dodaje još jedan sloj zaštite i ubrzava postupak obnove (brže je vratiti s lokalnog uređaja nego putem interneta). Više o prednostima hibridne sigurnosne kopije i kako ih postaviti možete pročitati u našem vodiču za hibridne sigurnosne kopije za mala i srednja poduzeća..

Hibridna sigurnosna kopija bitna je ako želite implementirati pravilo sigurnosne kopije 3-2-1, pa preporučujemo da to učinite. Acronis se također može sigurnosno kopirati iz oblaka u oblak. 

Usluge u oblaku koje podržava Acronis uključuju Amazon EC3, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business i još mnogo toga. Ako je to jedina značajka koju želite, potražite ideje s našim najboljim pregledom usluga upravljanja oblakom i oblakom.

Posebne značajke tvrtke Acronis Backup

Acronis ima više trikova u rukavu, ako to nije bilo dovoljno za zahtjevnije korisnike vani. Acronis vam omogućuje da se vratite na uređaje s različitim hardverom, što je nešto što osnovne mrežne usluge sigurnosnih kopija ne pružaju. To je poznato kao izrada sigurnosnih kopija. Pročitajte naš najbolji softver softver za obradu slika za neke druge sigurnosne usluge koje ga mogu izvoditi.

To je slično obnavljanju golog metala, što znači da na uređaj koji želite vratiti nije potrebno instalirati nijedan program ili softver operativnog sustava. To nije ništa novo u svijetu sigurnosnih kopija, ali Acronis vam omogućuje pokretanje daljinskog restauriranja golog metala i njegovo korištenje s ESXi i Hyper-V domaćinima.

Još jedna zanimljivost je Acronis Instant Restore, koji vam omogućuje da pokrenete sigurnosnu kopiju sustava Windows ili Linux izravno iz pohrane kao VMware VM bez premještanja podataka nigdje. To je korisno ako vam računalo treba da radi što prije.

Acronis-backup-ovjeru

Acronis uključuje i druge značajke kao što su Acronis aktivna zaštita koja pomaže protiv ransomwarea i Acronis notar koja vam pomaže osigurati integritet sigurnosnih kopija.. 

Standardne značajke tvrtke Acronis

Standardne značajke programa Acronis Backup uključuju inkrementalnu izradu sigurnosnih kopija, planiranje izrade sigurnosnih kopija, verzije verzija, neodređeno zadržavanje izbrisanih datoteka, administraciju na temelju uloga i izvješća. Ipak, nema kontinuiranog sigurnosnog kopiranja. U nastavku ćemo govoriti o njima u kategorijama “jednostavnost upotrebe” i “sigurnosna kopija i obnova”.

Acronis Backup 12.5 jedna je od najbogatijih značajki sigurnosnih kopija na tržištu. Zapravo, ovo je bio samo općeniti pregled njegovih karakteristika. Kompletan popis značajki možete vidjeti ovdje. Imajte na umu da su neke značajke rezervirane za “naprednu” verziju Acronis sigurnosne kopije. Više o tome u sljedećem odjeljku.

Ako se želite dodatno educirati o značajkama izrade sigurnosnih kopija, konzultirajte našu mrežnu pričuvnu biblioteku za dodatno čitanje.

Pregled značajki sigurnosnih kopija Acronis

Logotip Acronis Backupwww.acronis.com

Započinje od 692 USD mjesečno za Neograničene GBAll planove

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

Bare-metal Restore

Upravljanje korisnicima

Postavljanje korisničkih uloga

Postavite pravila sigurnosne kopije posla

Prilagodljivo izvještavanje

Pristupite sigurnosnoj kopiji korisnika

Nadgledajte povezane uređaje

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
30

cijena

Pretplatite se na standardna ili napredna izdanja programa Acronis Backup 12.5. Obojica zahtijevaju najmanje jednogodišnju obvezu, pa je vjerojatno pametno prvo iskoristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste bili sigurni da je Acronis Backup rješenje koje trebate da biste zaštitili poslovne podatke.

Ako ste uvjereni da jeste, možete se prijaviti za dvije ili tri godine unaprijed, što vam daje popust. Ako dugoročno koristite Acronis Backup, možete čak kupiti stalnu (doživotnu) licencu.

No, trajne licence zahtijevaju da sami platite dodatnu naknadu za sigurnosno kopiranje i ažuriranje usluge, što znači da možda nećete dobiti važna ažuriranja softvera čim budu dostupne..

Također nemate pristup usluzi Acronis Backup koja pruža naprednu zaštitu podataka ili Acronis Disaster Recovery koji automatski izvršava neuspjeh kritičnih poslovnih aplikacija u oblaku Acronis. Trajna licenca ne uključuje ni sigurnosne kopije u oblaku u oblak Office 365 i G Suite.

Rezervna kopija 12.5
Workstation
Rezervna kopija 12.5
ServerBackup 12.5
Virtual HostBackup 12.5 Windows Server EssentialsBackup 12.5 Office 365Backup 12.5
G Suite
1-godišnja pretplata:Standard
$ 69.00
Napredna
$ 99.00
Standard
$ 499.00
Napredna
$ 839,00
Standard
$ 619,00
Napredna
$ 929,00
$ 229.00Standard
$ 119.00
Napredna
$ 279.00
$ cijeni od 199,99
Dvogodišnja pretplata:Standard
$ 129.00
Napredna
$ 179,00
Standard
$ 769,00
Napredna
$ 1,319.00
Standard
$ 969,00
Napredna
$ 1,469.00
$ 369,00Standard
$ 319,00
Napredna
$ 479,00
$ 319,99
Trogodišnja pretplata:Standard
$ 179,00
Napredna
$ 249,00
Standard
$ 1,049.00
Napredna
$ 1,799.00
Standard
$ 1,319.00
Napredna
$ 1,999.00
$ 499.00Standard
$ 399,00
Napredna
$ 599.00
$ 399,99
Trajna licenca:Standard
$ 89.00
Napredna
$ 199.00
Standard
$ 1,049.00
Napredna
$ 1,799.00
Standard
$ 1,319.00
Napredna
$ 1,999.00
$ 499.00n / an / a

Uz troškove licenciranja, Acronis naplaćuje korištenje svoje oblačne infrastrukture. Cijene Acronis Cloud Storage su sljedeće:

250GB500GB1TB2TB3TB4TB5TB
1-godišnja pretplata:$ 299.00$ 499.00$ 899,00$ 1,749.00$ 2,649.00$ 3,499.00$ 4,200.99
Dvogodišnja pretplata:$ 499.00$ 799.00$ 1,399.00$ 2,799.00$ 4,049.00$ 5,449.00$ 6,699.00
Trogodišnja pretplata:$ 699,00$ 1,049.00$ 1,899.00$ 3,699.00$ 5,449.00$ 7,349.00$ 8,999.00

Zahvaljujući tim zasebnim cijenama korištenja pohrane u oblaku, Acronis Backup daleko je skuplji od mrežnih servisa sigurnosnih kopija usmjerenih na vrijednost. Unatoč tomu, bogat je niz značajki, snažne podrške i velike brzine prijenosa.

Međutim, ovo nije sjajno rješenje ako ste manja tvrtka koja nema mnogo novca za uštedu. IDrive for Business ima planove cijena koje ne koštaju toliko i nudi besplatnu sigurnosnu kopiju i uslugu sigurnosne kopije, što pomaže umanjiti učinak prijenosa puno podataka. 

Za ilustraciju, dobivate 2,5TB sigurnosne kopije u oblaku (i isto toliko prostora za sinkronizaciju u oblaku) za 599,62 USD, što je mnogo jeftinije od 1,749 USD koje trebate platiti za 2TB na Acronis Cloud Storage. Nadalje, morate platiti prateću Acronis pričuvnu licencu. IDrive također ima neke svoje zanimljive značajke, o kojima možete pročitati u našem pregledu IDrive for Business.

Jednostavnost korištenja

Iako većina internetskih službi sigurnosnih kopija zahtijeva postavljanje sigurnosnih kopija planova putem desktop klijenta, Acronis zauzima drugačiji pristup. Morate preuzeti Acronisov agent da biste pokrenuli sigurnosne kopije, ali svim ostalim upravljate pomoću web klijenta. U skladu s tim, postoji web klijent za određenu radnu stanicu i administratorski klijent koji upravlja s više radnih stanica.

Prvo ćemo razgovarati o onom koji upravlja jednom radnom stanicom. Web klijent radne stanice nije rješenje jednim klikom, kao što je Backblaze for Business, ali Backblaze je iznimka kada je u pitanju jednostavna upotreba. Acronis Backup ne bi trebao dugo potrajati u usporedbi s uslugama poput IDrive for Business ili CloudBerry Backup. 

Ako vas ovi zaintrigiraju, pročitajte naše odvojene recenzije IDrive for Business, CloudBerry Backup i MozyPro. To će reći, ako vas zaintrigira jednostavnost korištenja Backblazea, pročitajte našu recenziju Backblaze for Business.

U cjelini, klijent je atraktivan i jednostavan za korištenje. Izbornik s lijeve strane omogućuje vam navigaciju između pregleda, povezanih uređaja, planova sigurnosnih kopija i mjesta i postavki sigurnosne kopije. Izbornik je jasan i ispod svakog unosa najviše razine nalazi se više opcija.

Sadržaj svakog izbornika možete vidjeti u desnom oknu. Kada komunicirate sa sadržajem s desne strane, izbornici će se pojaviti u isječku s desne strane, što maksimizira bijeli prostor i stvara moderan osjećaj.

Acronis-backup-korisnik-pregled

Acronisov web-administrator administratora sličan je radnoj stanici, samo što je njegov zadani prikaz korisnik upravitelj. Pomoću nje možete stvoriti nove korisnike, administratore ili jedinice (grupe korisnika s administratorom i odgovarajućim uređajima).

Imajte na umu da ako trebate upravljati s više korisnika, preporučujemo da koristite Backup 12.5 Advanced, umjesto izdanja Standard. To je zato što Standardno izdanje ne sadrži neke bitne značajke, poput prilagodljivog izvješćivanja i pristupa uloga sigurnosnom kopiji na temelju uloga.

Acronis-backup-mobile

Ako ste u pokretu, možete koristiti Acronisovu mobilnu aplikaciju za pristup sigurnosnim kopijama računala. Povrh toga, možete koristiti kontinuirane sigurnosne kopije za zaštitu svojih mobilnih podataka, uključujući kontakte, fotografije, videozapise, kalendare i poruke. Aplikacija je jednostavna i nećete imati problema s njenom upotrebom.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Nakon što se prijavite za uslugu, morate preuzeti agent Acronis Backup i instalirati ga na uređaj koji želite sigurnosno kopirati. Da biste to učinili, morate se prijaviti na svoj račun na Acronis.com kako biste pristupili upravljačkoj konzoli Acronis Backup.

Acronis-račun-download-Kratica

Nakon što se prijavite, poslat ćete na zadanu stranicu “proizvodi”, a to pokazuje što ste kupili od Acronisa. Morate kliknuti gumb “preuzmi sigurnosnu kopiju Acronis” pri dnu stranice. Zatim kliknite gumb “otvorena oblačna konzola” ili alternativno preuzmite klijenta za korištenje u lokalnoj mreži.

Nakon toga vidjet ćete skočni prozor koji će vam pomoći dodati uređaj za izradu sigurnosnih kopija. Ili možete kliknuti vezu “prikaži sve mogućnosti”. Ovo otvara izbornik s podržanim platformama s desne strane zaslona računala, omogućavajući vam preuzimanje odgovarajućeg agenta za vaš uređaj.

Acronis-sigurnosne-iskoristiti-uređaje

Nakon što se instalacija završi, možete započeti dodavanje uređaja u sigurnosne kopije s upravljačke konzole, gdje bi se vaš uređaj sada trebao pojaviti.

Acronis-backup-nova-kopija

Prvo što trebate učiniti je odabrati što želite sigurnosno kopirati. Prema zadanim postavkama ovo je postavljeno na “cijeli stroj”, ali možete odabrati sigurnosno kopiranje određenih pogona ili datoteka i mapa. Ako želite ograničiti svoje troškove, kao i većina poduzeća, najbolji su odabir često datoteke i mape. 

Tako funkcionira i većina ostalih mrežnih sigurnosnih kopija, s nekoliko izuzetaka, poput Backblaze for Business, koja pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija, ali bez svih izvrsnih značajki koje dobijate s Acronis Backup 12.5.

Ako odaberete datoteke i mape (ili diskove i sveske), sljedeći korak bit će odabir onoga što želite sigurnosno kopirati. To možete učiniti tako da pregledate strukturu direktorija i odaberete točno ono što želite zaštititi. Preglednik je spor, a mi bismo radije dobili lijepu strukturu stabla koja bi korisnicima omogućila da brzo odaberu što žele sigurnosno kopirati..

Acronis-sigurnosnu-add-lokaciju

Zatim trebate odabrati odredište za sigurnosnu kopiju. Ako ste kupili rezervni prostor u oblaku Acronis, možete ga odabrati. U suprotnom, morate odabrati lokalnu mapu.

Acronis-backup-raspored

U ovoj fazi također možete postaviti raspored ili onemogućiti ga tako da možete ručno pokrenuti izradu sigurnosnih kopija. Planer je fleksibilan, pa vam omogućuje da izradite sigurnosne kopije satno, dnevno, tjedno ili mjesečno. 

Acronis Backup Scheduling

Možete postaviti i vrijeme pokretanja i vrijeme isključivanja za pokretanje sigurnosnih kopija. Ostale opcije uključuju pokretanje sigurnosne kopije kada se sustav pokrene ili isključi, kada se korisnik prijavi na sustav i još mnogo toga.

Imajte na umu da sigurnosno kopiranje nije kontinuirano, što znači da ne štiti datoteke odabrane u sigurnosnoj kopiji čim su dodane ili promijenjene. To je jedna od najkorisnijih značajki sigurnosne kopije u oblaku, jer to znači da se nećete morati brinuti da biste zaboravili dodati bilo koju datoteku u svoj sigurnosni plan. 

To je veliki nedostatak Acronisu. Najbliže kojem možete doći je odabrati satni raspored i namjestiti ga da radi svakih 10 minuta tijekom dana.

Acronis-sigurnosnu-file-zadržavanje

Nakon zakazivanja možete definirati koliko dugo Acronis treba zadržavati prethodna stanja datoteka; ukratko, inačica politike. Možete definirati pravilo za svaki set sigurnosnih kopija ili definirati jedno za sve skupove sigurnosnih kopija. Kad definirate pravilo, možete odlučiti zadržati sigurnosne kopije u nedogled, prema broju sigurnosnih kopija ili prema dobi. Acronisov tim izvrsno je obavio sredstva za stvaranje fleksibilne politike.

Kratica-šifriranje

Posljednji korak uključuje uključivanje enkripcije, što ne možemo dovoljno preporučiti. Ipak ćemo govoriti o šifriranju u sigurnosnom dijelu. Nakon toga, kliknite “pokreni sada” i spremni ste.

Acronis-backup-adv-backup-opcije

Jednom kada stvorite svoj plan, postoje neke napredne postavke koje možete prilagoditi klikom na ikonu zupčanika i prelaskom na “rezervne opcije”. Uključuju mogućnost postavljanja izuzetaka tipa datoteke, upozorenja, naredbenih prije i poslije naredbi, rukovanja pogreškama, pa čak i razine kompresije datoteke.

Obnavljanje pomoću Acronis sigurnosne kopije

To je osnovni vodič za izradu sigurnosne kopije Windows radne stanice. Postupak je nešto drugačiji za izradu sigurnosnih kopija različitih platformi, ali značajke su iste.

Acronis-backup-vratiti-početak

Da biste pokrenuli postupak vraćanja, morate kliknuti na gumb “vrati” povezan s uređajem koji drži sigurnosnu kopiju koju želite vratiti. Nakon što to učinite, možete odabrati sigurnosnu kopiju koju želite vratiti.

Acronis-backup-vratiti-odabir

Zatim idite do i odaberite datoteke i mape koje želite vratiti. Možete ih vratiti na izvorno ili novo mjesto. Bez obzira na to što odaberete, imate mogućnost prepisati postojeće datoteke na toj lokaciji, prebrisati ako su starije ili zadržati obje verzije.

Kao i postupak izrade sigurnosnih kopija, postupak vraćanja ima neke napredne opcije koje možete koristiti. Uključuju provjeru sigurnosne kopije, izmjene performansi i izuzimanja datoteka i sigurnost datoteka.

Previše je opcija o kojima bismo mogli razgovarati, ali u cjelini, sigurnosno kopiranje i oporavak iskustvo koje Acronis pruža je izvrsno. Jedini pravi nedostatak je nedostatak kontinuiranog sigurnosnog kopiranja, ali to možete uvelike smanjiti podešavanjem satnog rasporeda. 

Inače, Acronis ima odličnu kombinaciju jednostavnosti uporabe i značajki, što ga čini dobrim i za veće poslovanje sa specifičnim potrebama i za manje tvrtke koje se žele brzo prilagoditi.

Ubrzati

Ranije smo spomenuli da je Acronis daleko skuplji od nekih drugih sigurnosnih rješenja, ali ta je brzina jedna od prednosti koje steknete takvim ulaganjem. To je stvarno slučaj, a mi smo to testirali pokretanjem nekoliko sigurnosnih kopija i vraćanja, koji su testirali Acronisove brzine prijenosa..

U našim testovima sigurnosno kopirali smo u oblak komprimiranu mapu od 1 GB, a zatim je vratili. Testove smo proveli iz Moskve, Rusija, putem WiFi mreže sa brzinom prenosa od 42,73 Mb / s i brzinom preuzimanja od 46,17 Mb / s. Naše rezultate možete vidjeti u tablici ispod:

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno;
Vrijeme prijenosa00:04:0300:03:3800:03:51
Vrijeme preuzimanja00:04:4600:04:3500:04:41

S našim brzinama trebali bismo očekivati ​​da ćemo prenijeti 1GB mapu za tri minute i 21 sekundu, a trebali bismo je preuzeti za tri minute i šest sekundi. Kao što možete vidjeti iz tablice, Acronisove prosječne brzine ne traju mnogo duže od onoga što očekujemo. Zanimljivo je napomenuti da je preuzimanje trajalo duže nego za prijenos naše mape.

Kratica-podatke-centri

Ako uključite šifriranje, vaš će prijenos trajati duže. Čak i tada, Acronis je među najbržim servisima jer mnogim mrežnim uslugama sigurnosnih kopija treba više od sat vremena (ponekad i puno duže) za učitavanje jednog gigabajte podataka. Acronis dostiže veće brzine, velikim dijelom zahvaljujući svojoj globalnoj mreži poslužitelja.

Naknadni prijenosi trebali bi se pokrenuti još brže jer su uvijek postupni, što znači da Acronis koristi algoritam kopiranja datoteka na razini bloka. To Acronisu omogućuje prijenos samo dijelova datoteka koje su se promijenile, a ne cijelih datoteka.

Ako trebate povećati brzinu prijenosa, možete smanjiti razinu šifriranja ili ugađati postavke kompresije. Niža kompresija teče brže, ali to znači da će sigurnosna kopija zauzeti više prostora.

Ne postoji usluga oporavka putem kurira, kao što je to slučaj s IDriveom, ali postoji “fizička značajka slanja podataka” koja omogućuje slanje tvrdog diska s početnom sigurnosnom kopijom u Acronis. To će vas koštati 99 dolara godišnje. Ipak, poslovni korisnici tvrtke IDrive mogu besplatno koristiti uslugu tri puta godišnje. No, u cjelini, nemamo brige oko procesa izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja.

sigurnosti

Acronis ne šifrira vaše podatke prema zadanim postavkama. Međutim, možete uključiti šifriranje prilikom stvaranja sigurnosnog plana. Svoje sigurnosne postavke možete promijeniti samo prije dovršetka plana sigurnosnih kopija. Ako kasnije odlučite promijeniti, morat ćete stvoriti potpuno novi rezervni plan.

Protokol šifriranja ukratko je Advanced Encryption Standard ili AES. Kao što mu ime kaže, to je standard koji se danas koristi. Možete odabrati između tri dostupne razine: 128-, 192- i 256-bitnu. Pored odabira razine šifriranja, od vas će se tražiti i da postavite lozinku. 

Imajte na umu da Acronis ne može vratiti vašu zaporku ako je izgubite. Ako se to dogodi, to znači da ćete izgubiti pristup sigurnosnoj kopiji. Da biste izbjegli problem, razmislite o čitanju naših najboljih vodiča za zaporke za male tvrtke.

Acronis-ovo šifriranje djeluje od kraja do kraja i privatno je. To znači da šifrira vaše datoteke prije nego što napuste vaše računalo i ne dešifrira ih dok ih ne oporavite. To je krajnji dio, a privatni dio znači da lozinka za šifriranje nije pohranjena nigdje u Acronisu, tako da niko osim vas neće moći dešifrirati datoteke.

Taj je pristup, koji se ponekad naziva i enkripcija nultih znanja, najbolja metoda koja osigurava maksimalnu zaštitu vaših podataka. Tijekom prijenosa tih podataka Acronis koristi HTTPS, koji ugrađuje SSL protokol kako bi zaštitio datoteke od neovlaštenog mijenjanja. Možete saznati više o SSL-u u našoj SSL usporedbi sa TSL-om.

Kada vaše datoteke dođu do Acronisovih podatkovnih centara, u slučaju kvara poslužitelja kopiraju se na više poslužitelja radi viška. Sami podatkovni centri dizajnirani su da izdrže katastrofe, s mjerama za suzbijanje požara, sigurnosnim kopijama i nadzorom temperature.

Acronis sigurnosna kopija i Ransomware

Kao što smo spomenuli, Acronis Backup 12.5 pruža i zaštitu protiv ransomwarea s Acronis Active Protection. Nadgleda vaše datoteke i način na koji se mijenjaju, tražeći dokaze o ransomware infekciji.

Data centri su također osigurani protiv infiltracije 24/7 patrole, visoke ograde, video nadzor, biometrijski skeneri i pristupne kartice.

Šifriranje ne pomaže ako netko pokušava provaliti vašu lozinku, što bi moglo biti lako ako ste počinili neke od najgorih zaporki. Međutim, dvofaktorska provjera autentičnosti pomaže u zaštiti vaših vjerodajnica tako da zahtijevate da unesete token poslan SMS-om prilikom prijave s nepoznatog uređaja. 

Nažalost, Acronis to ne pruža. Budući da se ne možete pouzdati u dvofaktorsku provjeru autentičnosti, budite sigurni da možete postaviti jaku lozinku.

Kratica aktivna zaštita

Acronis je u skladu i sa HIPAA, tako da ne bi trebalo biti problema za tvrtke koje rade s podacima o zdravlju pacijenata. Za više informacija o sigurnosnim značajkama pročitajte naš sigurnosni temelj za oblak i naš vodič za šifriranje.

Privatnost

Bez obzira na to što piše u politici privatnosti, za sigurnost podataka se oslonite na privatnu enkripciju. U skladu s tim, sumnjive klauzule u politici privatnosti mogu naštetiti vašim osobnim podacima koji nisu zaštićeni. Da bismo to izbjegli, pogledali smo što kaže u Acronisinoj politici privatnosti.

Ipak, ne bi trebalo postojati puno razloga za brigu, jer se Acronis pridržava Opće uredbe EU o zaštiti podataka. O tome možete saznati više u našem GDPR vodiču.

Najvažniji odjeljak detaljno prikazuje podatke koje Acronis prikuplja. Uključuju poslovne podatke koje dajete – kao što su naziv tvrtke, adresa tvrtke, adresa e-pošte i poslovni broj tvrtke – i sve ostale podatke koje dajete Acronisu.

Prikupljanje podataka tvrtke Acronis

Povrh toga, Acronis prikuplja podatke o kreditnoj kartici koje koristite pri kupnji pretplate i podatke koje dajete kada kontaktirate podršku. To također uključuje informacije koje Acronis dobiva od dobavljača i preprodavača. Također prikuplja metapodatke o načinu korištenja usluge, uključujući vašu IP adresu, vrstu preglednika, vremensku zonu i još mnogo toga.

Acronis može dati vaše podatke drugim strankama, kao što su:

 • Dobavljači koji pomažu Acronisu u radu pružanjem usluge kupcima, marketingom ili testiranjem sigurnosnih mjera. Acronis kaže da će osigurati da bilo koji dobavljač s kojim dijeli vaše osobne podatke pristane čuvati ga
 • Prodavači i ostale treće strane koje promoviraju i preprodaju Acronisove proizvode
 • Korporacije, kada su uključene u proces spajanja, prodaje, restrukturiranja, akvizicije ili drugog postupka
 • Agencije za provođenje zakona, kada to zahtijeva zakon ili druga zakonita otkrivanja
 • Ovo uključuje slučaj ako Acronis smatra da ste na svom računu zabranili podatke koji se koriste u ilegalne svrhe

Acronis također može kombinirati podatke prikupljene putem svojih usluga i ukloniti osobne podatke iz skupnih podataka. Dijeli te podatke s trećim stranama i ne ograničava njihovu upotrebu.

Kao korisnik, imate pravo znati kakve podatke Acronis ima o vama, pravo na njihovo ispravljanje ili brisanje i pravo na isključivanje marketinških poruka e-pošte. Ako živite u EU ili nekim drugim zemljama, također imate pravo podnijeti žalbu nadležnim tijelima za podatke.

Osim toga, stanovnici Kalifornije mogu zatražiti određene informacije u vezi s Acronisovim objavljivanjem osobnih podataka trećim stranama za potrebe izravnog marketinga.

Pravilo nema klauzule koje nas čine mrštenjem, a usluga vam pruža privatno šifriranje, tako da bi vaši podaci o tvrtki trebali biti sigurni.

podrška

Kratica-baze znanja

Acronis ima bazu znanja za sigurnosnu kopiju 12.5, gdje možete pronaći članke o osnovnim postupcima, upute, reference, rješavanje problema i često postavljana pitanja. Članci su razvrstani po kategorijama, ali možete upotrijebiti njegovu značajku pretraživanja za brži pronalazak relevantnog sadržaja.

Ako tamo ne možete pronaći ono što tražite, možete se obratiti podršci putem opcije “podrška” u vašem korisničkom izborniku.

Pristup podršci uživo uključuje 24/7 telefon i chat, što je još jedna prednost koju nećete dobiti od većine mrežnih alata za izradu sigurnosnih kopija. IDrive for Business približava se 24/7 chatu, ali ne postoji 24/7 telefonska podrška. Inicirali smo podršku za chat u 13:43 i započeli razgovor s tehničarom za podršku za manje od minute.

Ako vam se ne žuri, možete poslati zahtjev e-poštom. To smo učinili otprilike u isto vrijeme kao i naša sesija razgovora, a odgovor smo dobili za otprilike tri sata. Brz je odgovor s obzirom da neke usluge traju mnogo duže i da smo ih slali tokom noći.

Konačno, Acronis pruža pristup korisnoj zajednici korisnika koja često dobija odgovore stručnjaka iz zajednice.

Presuda

Na kraju dobijete ono što ste platili, a ne postoji nijedan proizvod koji ilustrira to više od Acronis sigurnosne kopije. Ako možete progutati visoku cijenu, uživat ćete u snažnim značajkama, snažnoj sigurnosti, podršci 24 sata u danu, sposobnom upravljanju korisnicima i još mnogo toga. U skladu s tim, nećete imati neograničenu sigurnosnu kopiju ili dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Ako vam ne nedostaju ovi nedostaci, Acronis Backup može biti prava usluga za vas. Svakako upotrijebite 30-dnevnu besplatnu probnu inačicu za testiranje. Što mislite o Acronis Backup-u? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map