Recenzija pogona Amazon – ažurirano 2020

Amazon Drive Review

Ogromno poboljšanje u odnosu na ranije verzije, Amazon Drive ima nekoliko previše problema da bi se smatrao uistinu dobrim pružateljem usluge pohrane u oblaku.


Recenzije pohrane u oblaku

Recenzije Amazon Drive uglavnom nisu bile ljubazne. Vodeći popis prigovora bio je nedostatak sinkronizirajuće funkcije, uporišta u pohrani u oblaku. Međutim, mnogo se toga promijenilo, uključujući i njegovo ime (nekada je to bio Amazon Cloud Drive), a uz malo fanfare usluga je postala puno bolja. Zapravo, nedavno je našla listu deset najboljih Dropbox alternativa, uglavnom zbog svoje izvrsne vrijednosti.

Hoće li Amazonova usluga pohrane u oblaku zaslužiti prvi, drugi ili deseti izgled od vas, uvelike će ovisiti o vašim potrebama. Još uvijek postoje problemi s uslugom, uključujući nedostatak alata za produktivnost i ne šifriranje na strani poslužitelja.

Ako ste spremni isprobati uslugu, možete se prijaviti za 5 GB besplatne pohrane i neograničeno pohranjivanje fotografija uputivši se na Amazon Cloud Drive. Ako se još uvijek odlučujete, slijedeći pregled Amazonskog diska pomoći će vam da utvrdite gdje stoji u odnosu na najbolje usluge pohrane u oblaku.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Amazon Drive

Značajke

Amazon Drive nalazi se na puno boljem mjestu nego što je bio prije godinu dana kada su u pitanju značajke, ali još uvijek ima malo posla.

Jedan od najvećih problema koji je Amazon Drive ranije imao je taj što nije imao klijent za sinkronizaciju, što ga je spriječilo da se natječe kao ozbiljna usluga pohrane u oblaku. Amazon je otklonio taj problem i sada koristi isti model mape za sinkronizaciju koji je popularizirao Dropbox. Također ima aplikacije za pametne telefone za Android i iOS.

Još bolje, koristi kopiranje datoteka na razini bloka prilikom sinkronizacije sadržaja. Ova metoda kopiranja datoteka proizvodi brže sinkroniziranje, jer kopira samo dijelove datoteka koji su se promijenili, a ne ponovno slanje cijele datoteke. To je jedini servis za pohranu u oblaku koji znamo osim Dropbox-a i Egnyte-a koji to radi.

Amazon Drive također sadrži obavijesti na traci zadataka koje vas upozoravaju na aktivnost i omogućuju vam da gasite brzinu sinkronizacije.

Pregled datoteka dostupan je za uobičajene vrste datoteka, uključujući Microsoftove ekstenzije. Također možete pregledavati fotografije i gledati videozapise. Možete pohraniti glazbu, ali ne možete je reproducirati izravno s web sučelja Amazon Drive. Međutim, Amazon Music trebao bi moći pristupiti vašoj glazbenoj mapi (to je učinio za nas).

Amazon Drive ne uključuje integracije produktivnosti u radu kao što su Office Online i Google Docs, što je vjerovatno njegov najveći preostali hendikep kao alternativa Dropbox, Google Drive ili OneDrive. Što je još neobičnije, usluga još ne izvršava verziju datoteke, što će neke korisnike odvesti. Druga dva velika propusta nisu enkripcija u mirovanju i nema zaštite lozinkom za veze.

Iako Amazon Drive ima sjajne značajke, jasno je da treba još puno posla.

cijena

Amazon Drive vam omogućuje 5GB besplatne pohrane. To je 3 GB više od Dropboxa, ali ne približava se stavljanju Amazon Drive na naš popis najboljih besplatnih pružatelja usluga pohrane u oblaku. No ako ste član Amazonove premijere, možete pohraniti neograničene fotografije.  

Ako vam 5 GB nije dovoljno, Amazon Drive trenutno ima na raspolaganju 13 planova za pohranu, što ga čini najfleksibilnijom opcijom pohrane u oblaku pretplate koju smo još vidjeli, čak i pobjedivši na Google disku. Povrh toga, stope su više nego razumne.

Amazon Drive nekada je imao neograničen plan pohrane za samo 60 dolara mjesečno. Međutim, tvrtka je ukinula svoj neograničeni plan pohrane u lipnju 2017. Iako bi to moglo biti razočaravajuće, skladišni plan kompanije Amazon Drive za šezdeset dolara vrijedan je oko 40 dolara manje od onih koje nude Dropbox i Google Drive.

Nažalost, Amazon Drive nema program preporuke za dobivanje dodatne besplatne pohrane. Ako je to nešto što vas zanima, Sync.com vam također daje 5 GB besplatnog prostora za pohranu, plus dodatni gigabajt za svakog vašeg prijatelja (pročitajte naš Sync.com pregled za više detalja).

Jednostavnost korištenja

Ako već imate račun Amazon Prime, možete se prijaviti na web mjesto Amazon Drive s istim vjerodajnicama i odmah trebate pristupiti svojih 5 GB besplatne pohrane. Korisničko sučelje je prilično jednostavno i većini ljudi ne bi trebalo predstavljati poteškoće, bilo da su koristile pohranu u oblaku prije ili ne.

Da biste prenijeli datoteku, samo kliknite gumb za prijenos u gornjem lijevom kutu. Možete prenijeti pojedinačnu datoteku ili cijelu mapu. Možete stvoriti i mape i povlačiti datoteke unutar korisničkog sučelja.

Klijenti za radne površine dostupni su za PC i Mac. Instalacija je brza i stvara mapu za sinkronizaciju u vašem datotečnom sustavu.

Sve datoteke koje upisuju u ovu mapu šalju se u oblak. Ako imate instalirana druga računala sa sinkronizacijskim klijentima, te datoteke će se proslijediti i njima. To znači da možete unositi promjene u datoteke i pristupiti izmijenjenim verzijama s drugih uređaja bez potrebe za ručnim prijenosom.

Izbornik alatne trake Amazon Drive omogućava vam da brzo provjerite status prijenosa datoteke i upravljate svojim postavkama klikom na “postavke”.

Također smo testirali Androidovu aplikaciju kako bismo izmjerili opće mobilno iskustvo. Mobilne aplikacije omogućuju vam pristup datotekama i slanje sadržaja na telefonu u oblak, uključujući fotografije

Općenito iskustvo ne baca kuglice na obline i sviđa nam se dizajn pomalo. Amazon Drive ne čini ništa spektakularno kada je u pitanju korisničko iskustvo, ali niti razočara.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

Amazon Drive sadrži osnovno dijeljenje datoteka i mapa koje se mogu pokrenuti s web sučelja, mape za sinkronizaciju ili mobilnih aplikacija. Sadržaj možete dijeliti klikom na njega i klikom na gumb “dijeli”.

Dostupno je nekoliko opcija za dijeljenje sadržaja: Možete generirati vezu, e-poštu ili objaviti svoj sadržaj izravno na Facebooku ili Twitteru.

To je dovoljno prikladno, ali Amazon ima neki posao da učini dijeljenje datoteka sigurnim poput usluge kao što je Sync.com ili čak Dropbox. Nedostajuće mogućnosti uključuju mogućnost zaštite lozinki veza i stavljanje datuma isteka pristupa na njih.

Amazon Drive, barem, ima karticu “zajedničko” za brzu reviziju sadržaja koji ste podijelili. To je nešto što mnoge usluge skladištenja u oblaku, uključujući Google Pogon, zanemaruju. 

Amazon vam omogućuje i dijeljenje mapa, ali ne dopušta korisnicima da uređuju dopuštenja za prijenos datoteka u te mape. To ozbiljno ograničava njegovu upotrebu za suradnju.

Sync, kao što smo spomenuli, sada je opcija s Amazon Driveom, a razvojni tim je čak dodao mogućnosti sinkronizacije na razini blokova. To stavlja Amazon Drive ispred većine konkurencije u pogledu sinkronizacije uređaja.

Da budemo pravedni, usluge nula znanja poput Sync.com i SpiderOak ne mogu uključiti sinkronizaciju na nivou bloka jer privatno šifriranje i sinkronizacija na razini bloka ne igraju dobro zajedno. Amazon Drive također uključuje značajku nazvanu selektivna sinkronizacija koja vam omogućuje isključivanje sinkronizacije za određene datoteke kako se ne bi spremile na vaš tvrdi disk.

Jedino pitanje koje ima pristup Amazon Drive-a selektivnoj sinkronizaciji je to da kad isključite sinkronizaciju, te mape više ne možete vidjeti u mapi za sinkronizaciju. Svidja nam se Dropboxov pristup koji jednostavno označava sadržaj koji nije dostupan izvan mreže, ali i dalje vam omogućava da vidite sve.

Ubrzati

Kao i obično, procjenjujući uslugu pohrane u oblaku, odlučili smo da brzo pogledamo kako Amazon Drive upravlja prijenosima i preuzimanjem datoteka. Kao i većina tehnoloških fanova, kratko i malo strpimo.

Naši testovi izvedeni smo pomoću testne mape od 10 GB koju koristimo za rutinsko testiranje. Testovi su izvedeni s lokacije u blizini Bostona, Massachusetts, putem WiFi veze sa brzinom preuzimanja od oko 200 Mbps i brzinom prijenosa od oko 12Mbps..  

Evo naših rezultata:

Test 1: Test 2: Prosjek:
Učitaj:15:5016:5016:20
Preuzimanje datoteka:02:1001:5002:00

Otprilike petnaest minuta po gigabajtu otprilike je tamo gdje volimo vidjeti prijenose, dok je dvije minute za preuzimanje malo brže od prosjeka.

Ove su brzine i za početni prijenos datoteka. Uz sinkronizaciju na razini bloka, imajte na umu da kad god se izvrše promjene u datoteci koja je već kopirana negdje drugdje, trebali biste očekivati ​​da će ažuriranja biti vidljiva znatno brže od gore objavljenih vremena.

Amazon Drive vam također omogućuje brzinu prijenosa i preuzimanja ako utvrdite da sinkronizacija utječe na resurse vašeg sustava. Međutim, tijekom testiranja nismo ustanovili da je to slučaj. Tijekom sljedećih testova bili smo u mogućnosti strujati videozapise s YouTubea dok je sinkronizacija trajala bez problema.

sigurnosti

Dobra sigurnost u oblaku započinje s enkripcijom, što bi ovih dana trebalo biti osnovno očekivanje. Nažalost, Amazon Drive zastaje s vrata ne uspijevajući šifrirati korisničke podatke u mirovanju na svojim poslužiteljima.

Postali smo sumnjivi kada nismo mogli pronaći nijedan protokol šifriranja koji se koristi putem interneta, pa smo se dvostruko provjerili s podrškom za Amazon Drive. Nakon nekoliko zbunjujućih runarunds (vidi podršku, dolje), konačno smo dobili potvrdu da se podaci ne šifriraju.

S druge strane, sigurnost podatkovnog centra s Amazonom trebala bi biti izvrsna. Oblak Amazon Drive koristi istu mrežnu mrežu poslužitelja koju Amazon koristi za Amazon S3 i vlastite interne podatke.

Amazon podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti za svoje vjerodajnice za prijavu koju možete uključiti putem stranice računa Amazon.com. To su isti podaci koji se koriste za platforme eCommerce, Amazon Video i Amazon Drive. Akreditivi s dva faktora sprječavaju slabu ili ukradenu lozinku za dopuštanje da se netko drugi prijavi na vaš račun.

Osim toga, to nisu dobre vijesti. Mi generalno preporučujemo korisnicima da preuzmu svoju privatnost u svoje ruke, ali u slučaju Amazon Drive-a mnogo je važnije to učiniti..

Ako se odlučite za upotrebu Amazonskog diska, prvo ćete kriptirati svoje datoteke pomoću usluge kao što je Boxcryptor.

podrška

Podrška za Amazon Drive ispod je prosjeka i to uglavnom zbog toga što Amazon povezuje podršku za sve svoje usluge zajedno. To znači da predstavnici podrške upravljaju platformom eCommerce, Amazon Video, Amazon Music, Amazon Drive i svim ostalim, što dovodi do problema s nedostatkom znanja. Neto rezultat je da iako su dostupna i podrška putem e-pošte i chat uživo, teško je dobiti jasne odgovore na svoja pitanja.

Na primjer, poslali smo adresu e-pošte za podršku Amazonu koja postavlja više pitanja o sinkronizaciji na razini bloka, protokolima šifriranja i drugim tehničkim pitanjima. Kao odgovor na to, dobili smo e-poštu koja nas povezuje s Amazonovim pravilima o privatnosti, osiguravajući nam da nitko u Amazonu ne pristupa našim datotekama i daje nam do znanja da su datoteke pohranjene “unutar usluge Amazon Simple Storage (S3); istu visoko skalabilnu, pouzdanu, brzu infrastrukturu za pohranu podataka koju Amazon koristi za pokretanje vlastite globalne mreže web stranica. “

Frustrirano, umjesto toga otvorili smo sesiju razgovora s Amazonom i postavili jednostavno pitanje: Jesu li datoteke pohranjene na Amazon Drive šifrirane?

Evo odgovora koji smo dobili: „Da, ako se prijavite onda imate pravo na pristup. Druga osoba ne može pristupiti vašim datotekama ako se ne prijavite. “

U redu, ne baš baš željeli smo znati, pa smo pojasnili pitanje i nakon nekoliko minuta dobili su nas savjetovanja da nas ponekad Amazon provede kroz postupak provjere u dva koraka na nepoznatim uređajima. Ipak nije ono što smo tražili.  

Poništeno, pokušali smo ponovo. Konačno, nakon dužeg čekanja, tehničar se vratio s odgovorom: “Dok sam provjerio da nema šifriranog, bit će isti kao što ste je postavili.”

Odgovor je, dakle, da ne, Amazon još ne šifrira vaše datoteke na svojim poslužiteljima, ali da će biti “promjena.” Pokušali smo otkriti kada se te promjene mogu dogoditi, ali ta rasprava nije nigdje brzo išla.

Dobra vijest je da su Amazonovi tehničari dostupni 24 sata dnevno, chat agenti su lako dostupni, a na e-mail poruke treba odgovoriti u roku od jednog dana na temelju naših testova. Jednostavno morate biti malo uporni i ne rješavati se nebitnim odgovorima.

Presuda

U posljednjih godinu dana Amazon Drive već je dosta napredovao i na više je načina ostao održiva opcija za pohranu u oblaku. Cijene su izuzetno konkurentne i omogućuju vam pohranu neograničenih fotografija, iako troškovi i pohrana nikada nisu bili problemi. Najveća je razlika što se Amazon Drive sada može koristiti za sinkronizaciju i čini se da taj proces upravlja bolje od većine usluga pohrane u oblaku.

Ipak, Amazon ima još posla.

Dijeljenje datoteka moglo bi se učiniti sigurnijom zaštitom lozinke i voljeli bismo vidjeti Office Online, Google Dokumente ili čak domaći program za bilješke dodan za produktivnost rada. Bez tih stvari, sinkronizacijske mogućnosti su ograničene. Uz to, iako je podrška lako dostupna, namjenska podrška za Amazon Drive osigurala bi bolje obučene predstavnike podrške.

Najveći nedostatak korištenja Amazon Drive je ta što tvrtka ne šifrira datoteke pohranjene na svojim poslužiteljima. S obzirom na popularnost Amazona, teško je ne zamisliti da je to velika meta potencijalnih hakera i to nas čini dvostruko nervoznima. Ako se odlučite za Amazon Drive, pametno bi igralo šifriranje datoteka prije slanja u oblak.

Obavještavat ćemo vas ako i kada Amazon Drive odluči dodati enkripciju u mirovanju. U međuvremenu smo se nadali da ste uživali u našoj recenziji Amazon Drive. Napišite svoje komentare u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map