Pregled ThunderDrive – Ažurirano 2020

ThunderDrive pregled

Ovaj pregled u cjelini nije ažuriran od rujna 2019. godine, ali nakon nekoliko izvještaja čitatelja, kako u komentarima ispod, tako i putem e-pošte, odlučili smo povući našu već neznatnu preporuku ThunderDrive-a. Jednostavno je previše problema s njegovom brzinom, cjenovnom politikom i podrškom za nas da bismo nastavili kao da ništa nije u redu s ovim pružateljem usluga. 


ThunderDrive je usluga pohrane u oblaku koja kao da je pojurila na tržište. Nedostaju mu kritične značajke, poput klijenata za radne površine i mobilnih uređaja, ali one su u tijeku. Ostale značajke koje nedostaju su dvofaktorska provjera autentičnosti, privatno šifriranje i inačica datoteka. Osim toga, nedostaju mu članci i vodiči za pomoć koji bi vam pomogli da popravite probleme s kojima se susrećete. 

Kao da to nije dovoljno, ThunderDrive ne nudi besplatan plan ili probno razdoblje, što je očigledno neobično s obzirom da je to uobičajena praksa za ostale usluge na tržištu. Ako ne želite potrošiti novac, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku s velikim besplatnim planovima. Većina usluga na njemu predstavljena je u našoj najboljoj usporedbi pohrane u oblaku.

Ipak, ThunderDrive nije bez rezultata. Ima planove cijena koji konkuriraju vrhunskim uslugama na tržištu, snažnu politiku privatnosti koja će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike, ojačani podatkovni centri čuvat će vaše podatke od uljeza i velike brzine prijenosa..

Ako želite vidjeti kako ThunderDrive stoji u naših osam različitih kategorija, pogledajte dolje. 


★★★ 10GB besplatno

Možete pogledati i naš najbolji Thunderdrive alternativni pCloud s 10 GB slobodnog prostora za pohranu. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za ThunderDrive

Značajke

ThunderDrive je rijetka zvijer, ne zbog toga što se zbog karakteristika njegove kvalitete izdvaja, već zato što nedostaju čak i standardnim. To bismo mogli pripisati činjenici da se čini da ThunderDrive djeluje u tijeku, ali Icedrive je također nov i provjerava još kutija. Da biste vidjeli kako funkcionira Icedrive, pročitajte našu recenziju Icedrive.

Najočitija mana ThunderDrive-a je nedostatak bilo koje vrste desktop ili mobilnih aplikacija. Mogli biste reći da je premještanje svega putem interneta dobar izbor, ali važno je imati i aplikacije pored web klijenta. U skladu s tim, prema planu puta ThunderDrive, aplikacije se planiraju objaviti u drugoj polovici 2019. godine..

Takve aplikacije omogućuju vam automatsku sinkronizaciju datoteka u stvarnom vremenu na uređajima, ažurirajući datoteke i onemogućavajući ih da to radite ručno. Mobilni klijenti vam obično omogućuju isto dok ste u pokretu.

Sve usluge u našem najboljem vodiču za pohranu u oblaku imaju te aplikacije, pa provjerite ne želite li propustiti ove glavne značajke.

ThunderDrive ipak ne nedostaje dijeljenje datoteka, pa ga možete koristiti za dijeljenje vaših internetskih datoteka s prijateljima. To je prikladnije nego za slanje USB stickova, vanjskih pogona ili drugih uređaja. 

ThunderDrive omogućuje dijeljenje putem veze ili pozivanje ljudi u svoju mapu. O tim ćemo značajkama govoriti više u odjeljku za dijeljenje u nastavku.

grom-search-opcija

Postoji traka za pretraživanje pomoću koje možete brzo pronaći svoju datoteku ili mapu. To je uobičajena značajka, ali sviđa nam se kako vam ThunderDrive omogućava pregledavanje najčešćih vrsta datoteka odabirom vrste iz izbornika koji se otvara ispod trake za pretraživanje. Također možete odabrati da vidite samo mape.

ThunderDrive ne može pregledati Office datoteke, ali to može učiniti za PDF datoteke. I datoteke ne mogu uređivati. To je zato što se ne integrira s Office Online, Google dokumentima ili bilo kojim drugim uređivačem dokumenata treće strane. 

Ako tražite proizvod koji predstavlja internetsku snagu za produktivnost, trebali biste isprobati Box jer se integrira s Office Onlineom i Googleovim Office Suiteom. Više o njegovim karakteristikama produktivnosti možete pročitati u našem pregledu Box. Ako to ne funkcionira za vas, pogledajte popis naših najboljih oblaka za popis suradnje.

Ne iznenađuje da ThunderDrive nema ni integriranu aplikaciju za bilješke. Ako vam treba, pročitajte članak o najboljim aplikacijama za bilježenje ideja. Aplikacija s najviše rangiranja koja je povezana s uslugom pohrane u oblaku je Microsoft OneNote. Ako želite saznati više o tome pročitajte našu recenziju OneNote.

grom-image-pregled

ThunderDrive vam omogućuje pregled slika, ali ne nudi značajke koje vam omogućuju mnogo više rada s njima. Ako vam treba, možete saznati ove usluge na našem najboljem popisu za pohranu fotografija na mreži.

ThunderDrive također ne nudi verziju datoteke koja štiti od ransomwarea ili slučajnih promjena i brisanja datoteka. Ako je to značajka koja vam je potrebna, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za pregled verzije. Također možete pogledati naše savjete za zaštitu protiv računa.

Pregled značajki ThunderDrive-a

ThunderDrive logotipthunderdrive.eu

Započinje od 500 USD mjesečno za 500 GBAll planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
N / A

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
NAS

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

ThunderDrive nema besplatni plan ili čak probno razdoblje, što je rijetki pristup koji usluga za pohranu u oblaku može iskoristiti. Tražiti korisnike da se pretplate samo na slijepu vjeru nije dobra poslovna strategija. Uz to, dva plana za cijene donekle nadoknađuju tu propust.

Pro plan vam omogućuje pohranjivanje do 2TB podataka za 10 USD mjesečno, što iznosi 120 USD godišnje. Međutim, morate platiti cijelu godinu jer ne postoji opcija mjesečne pretplate. ThunderDrive također ne osigurava godišnji popust, a ograničeni ste i na 2 TB mjesečne propusnosti.

Ako vam ne treba toliko prostora, možete se pretplatiti na Osobni plan koji vam daje 500 GB prostora za pohranu i isto toliko propusne moći za 60 dolara godišnje. Ako ustanovite da vam ThunderDrive odlično odgovara, možete se pretplatiti na doživotne verzije dva plana. Pro Lifetime iznosi 1.200 USD, dok Personal Lifetime 600 USD.

Te cijene mogu pratiti neke od najkonkurentnijih usluga na tržištu, poput pCloud i Sync.com. Kažemo “natjecati se”, ali ThunderDrive se ne može prilagoditi njihovoj vrijednosti iako je razlika mala. 

pCloud ima iste mjesečne cijene, ali daje vam popust ako plaćate cijelu godinu i ne ograničava vašu propusnost. Osim toga, životne cijene pClouda su pristupačnije. Možete saznati više u našem pCloud pregledu.

Kao i ThunderDrive, Sync.com vam ne dopušta plaćanje mjesečno, već samo godinu dana unaprijed. Međutim, oba su njegova plana jeftinija od ThunderDriveova. Također, kao i pCloud, Sync.com ima besplatan plan koji vam omogućuje testiranje usluge prije pretplate. Ako vas zanima Sync.com, pročitajte naš Sync.com pregled.

Jednostavnost korištenja

S obzirom da ThunderDrive ima samo web klijenta, on bi trebao raditi bez problema i to uspijeva. Takođe je brz i jednostavan za upotrebu. Slično web klijentima s drugih usluga, ona ima lijevu navigacijsku traku, prikazuje vaše datoteke i mape u središnjem oknu i daje vam njihove detalje u desnoj bočnoj traci.

grom-web-klijent

Lijeva bočna traka omogućuje vam navigaciju između pogona, sadržaja koji se dijeli s vama, nedavnih i najdražih predmeta i smeća. Također možete upotrijebiti svoja dva gumba za prijenos datoteka ili stvaranje mape. 

Ne morate koristiti glomazan gumb za učitavanje datoteka. Umjesto toga, možete ih samo povući i ispustiti. Nakon što učinite, vidjet ćete prozor za prijenos koji pokazuje koliko će vremena prijenosa trebati da se dovrši. Mjerač vremena je lijep dodir, koji nemaju sve usluge.

Središnje okno omogućuje pregled datoteka i mapa u popisu ili mrežnom prikazu. Uz to možete prebaciti bočnu traku s informacijama i izvršiti radnje poput premještanja, preimenovanja, kopiranja, preuzimanja i još mnogo toga. 

Kao što smo spomenuli, takva jednostavnost upotrebe ne odnosi se na radnu površinu ili mobilne aplikacije jer ih ThunderDrive nema. Otkrivanje načina dok mobilna aplikacija ne izađe jest pristupanje programu ThunderDrive putem web preglednika.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

Dijeljenje i sinkronizacija datoteka ključne su značajke za pohranu u oblaku jer one određuju kako ćete datoteke prenositi u oblak, a zatim ih dijeliti. 

ThunderDrive vam omogućuje korištenje njegovih značajki za dijeljenje dok ste povezani s Internetom, ali dijeljenje sa radne površine i mobilnog uređaja nedostaje iz očiglednih razloga. Ako je dijeljenje važno, a želite imati više opcija, uključujući dijeljenje s različitih uređaja, pročitajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku za dijeljenje.

grom-djeljiv-link

Datoteke i mape možete dijeliti s web klijenta stvarajući zajedničku vezu. Prije nego što to učinite, možete povezati vezu da bi imali datum isteka, lozinku, onemogućeno uređivanje i preuzimanje onemogućeno. To je snažan skup značajki kontrole sadržaja. Nakon što stvorite vezu, možete je kopirati i zalijepiti ili objaviti izravno na Facebooku, Twitteru i Googleu+.

Thunder-Dijeli pod-mape

Dijeljenje mape zahtijeva da desnom tipkom miša kliknete mapu i odaberete loše imenovanu opciju “upravljanje ljudima”. Nakon toga vidjet ćete prozor koji vam omogućuje da unesete adrese e-pošte osoba koje želite dodati i dodijelite im razine dozvola, uključujući “mogu uređivati”, “mogu preuzeti” i “mogu pregledati”.

Da je ovo pregled cjelovitog proizvoda, a ne proizvod koji je u tijeku, razgovarali bismo o različitim opcijama sinkronizacije klijenta sa radnim površinama i o tome kako dobro funkcioniraju. U ovom slučaju, međutim, možemo reći da sinkronizacija ne postoji. Ako vam je potrebna sinkronizacija, konzultirajte našu najbolju pohranu u oblaku s usporedbom sinkronizacije za neke druge opcije.

Ubrzati

Informacije o ThunderDriveu su rijetke i nisu bile dostupne o lokaciji njihovih podatkovnih centara. Ipak, udaljenost do poslužitelja, pretpostavljamo, nije utjecala puno na rezultate testa. Proveli smo test putem Wi-Fi veze u Beogradu, Srbija, sa brzinom prenosa od 7.95Mbps i brzinom prenosa od 118.58Mbps..

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:26:1200:19:1600:22:44
Vrijeme preuzimanja00:02:0300:01:2800:01:46

Vrijeme prijenosa u prosjeku je bilo 22 minute i 44 sekunde za učitavanje testne mape od 1 GB, što je oko tri minute više od vremena koje bismo očekivali bez režijskih troškova. Brzina preuzimanja bila je slična jer je trebalo oko 30 sekundi više nego što bi trebalo u teoriji. Ipak, to su dobri rezultati.

ThunderDrive nema načina da umanji brzine prijenosa kako bi spriječio da previše preuzmu vaš podatkovni plan, što je i za očekivati, s obzirom da nema klijenta za radnu površinu. Isto se može reći i za nedostatak kopiranja datoteka na razini bloka, što bi pomoglo ubrzati prijenos sljedećih prijenosa.

sigurnosti

Sigurnosni odjeljak ThunderDrive kaže da koristi mirovanje i tijekom tranzita (pročitajte naš opis članka šifriranja), ali ne spominje koju vrstu. Zatražili smo podršku u vezi s tim, ali oni su nas vratili u sigurnosni odjeljak.

Ipak, nadamo se da koristi AES 256-bitni jer je ovo standard šifriranja. Znamo da ThunderDrive koristi TLS / SSL za zaštitu datoteka u tranzitu, a on koristi HTTPS za zaštitu vaše komunikacije sa svojim poslužiteljem. 

Budući da nemaju desktop klijenta, znamo i da ThunderDrive ne može pružiti privatno, krajnje šifriranje. (Ako želite znati više informacija o tome, pročitajte naš članak o nultom znanju u oblaku i kako to funkcionira.)

Šifriranje nije sve jer određeni propust lozinke može ugroziti i najsigurnije sustave. Zbog toga je važna dvofaktorska provjera autentičnosti. Ako je dostupan i omogućen, zahtijeva se da prilikom prijave s nepoznatog računala dodate sigurnosni kôd uz svoje vjerodajnice za prijavu. Nažalost, ThunderDrive to ne pruža.

U skladu s tim, ThunderDrive se jako brine za to kako pohranjuje vaše podatke u svojim podatkovnim centrima. Koristi tipove IV postrojenja koji su suvišni te usklađene sa SOC-2 i ISO 27001. U podatkovnim centrima zaposleno je tijekom cijele godine, a osoblje sigurnosnog osoblja štiti od neovlaštenog ulaska. 

Ostale sigurnosne mjere uključuju sigurnosne kamere, biometrijske čitače i dvofaktorne (ili veće) mehanizme provjere identiteta koji osiguravaju pristup zgradi.

Ovo je snažan skup mjera koji štite od fizičkog upada. Međutim, ako opis softverske zaštite zvuči nejasno, o drugim sigurnosnim metodama možete čitati u našim najčuvanijim preglednicima oblaka za pohranu podataka u oblaku.

Privatnost

ThunderDrive ne pruža privatnu enkripciju, što je najbolji način da se osigura privatnost korisnika, tako da se moramo zaštititi klauzulama u politici privatnosti ThunderDrive kako bismo zaštitili prava korisnika. Međutim, odmah nakon šišmiša jasno je da je ona u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a. 

Zakon je koji ojačava privatnost korisnika kada je riječ o mrežnim podacima. Za tvrtke koje posluju u EU on je obvezan, no mnogi pružatelji usluga pohrane u oblaku koji rade širom svijeta udovoljavaju njegovim zahtjevima. Ako želite saznati više o tome pročitajte naš GDPR vodič.

ThunderDrive prikuplja vaše podatke kao rezultat dijeljenja vaših podataka s njim, na primjer, kada unosite podatke u kontakt obrazac. Ako unesete svoje podatke u kontakt obrazac, ThunderDrive pohranjuje te podatke kako bi vam odgovorio, ali neće ih dijeliti bez vašeg pristanka. Osim toga, njegov sustav automatski bilježi ostale podatke kada posjetite njegovu web stranicu. 

Ti podaci nazvani “metapodaci” sadrže tehničke podatke poput vrste vašeg web preglednika, IP adrese, operativnog sustava ili vremena pristupanja web mjestu. ThunderDrive koristi te podatke za pokretanje i osiguravanje svojih usluga.

ThunderDrive također koristi kolačiće kako bi svoju uslugu prilagodio vama. Kolačići su male tekstualne datoteke koje ne predstavljaju sigurnost, ali ako njima želite upravljati iz preglednika, to možete učiniti.

Ako kontaktirate ThunderDrive e-poštom, telefonom ili faksom, vaš zahtjev zajedno s relevantnim osobnim podacima ThunderDrive će pohraniti, ali, kao u slučaju kontakt obrasca, ThunderDrive ga neće dijeliti bez vašeg izričitog pristanka.

Slično ovom, ThunderDrive prikuplja informacije kada se registrirate za uslugu ili objavljujete komentare. To je sve unutar uobičajenog funkcioniranja usluge pohrane u oblaku i ne predstavlja ništa sumnjivo.

ThunderDrive koristi Google Analytics i Google Ads koji analiziraju vaš interes i pružaju relevantne oglase pomoću kolačića. U skladu s tim, možete odlučiti prigovoriti ponovnom marketingu koji provodi Google Analytics i postaviti preglednik da uskraćuje kolačiće Google Ads.

U skladu s GDPR-om imate pravo prigovora na prikupljanje podataka u posebnim slučajevima, pravo na prijavu žalbe kod nadzorne agencije, pravo na prenosivost podataka koja vam omogućuje prijenos podataka ThunderDrive prikupljene vama ili trećoj strani i pravo zahtijevati ograničenja obrade u određenim slučajevima.

Općenito, nismo mogli pronaći nikakve sumnjive klauzule ili izraze, a politika privatnosti slična je onima drugih službi i također je u skladu s GDPR-om. Imajući to na umu, trebali biste se osjećati sigurno u vezi sa svojim osobnim podacima.

Služba za korisnike

ThunderDrive nema FAQ, korisnički forum ili bazu znanja. Jedino što možete učiniti je kontaktirati podršku putem e-pošte ili obrasca za kontakt. Uz to, ne postoji način da unesete kontakt obrazac s web klijenta. Umjesto toga, morate otvoriti drugu karticu preglednika i pronaći veze na dnu početne stranice. Uz pozitivnu stranu, možete koristiti i mogućnost razgovora za podršku za podršku.

Kontaktirali smo podršku i dobili odgovor u roku od četiri sata što je brže od mnogih usluga. Ipak, odgovor je bio kratak i uputio nas je u odjeljak sigurnosti koji bi, vjerojatno, trebao imati odgovor za nas. Nadali smo se detaljnijem odgovoru koji će obogatiti podatke o razini šifriranja koju smo već pronašli u odjeljku sigurnosti.

Thunder-pitanja

Nema tutorijala, videozapisa s člancima ili odgovora na često postavljana pitanja, ali nadamo se da će se ta služba baviti u budućnosti..

Presuda

ThunderDrive je usluga s kukom. Izvrsno djeluje u nekim kategorijama kao što su cijena, sigurnost i privatnost, ali ne uspijeva u mnogim drugima. Najistaknutiji je nedostatak bilo kojeg desktop ili mobilnog klijenta. To znači da ne postoji način da se datoteke jednostavno sinkroniziraju na više uređaja ili dijele s radne površine ili mobilnog uređaja. Nedostaje i dvofaktorska provjera autentičnosti.

Verzija datoteka i privatno šifriranje neke su od značajki koje očekujemo od vrhunskih usluga, ali ThunderDrive im također nedostaje. Ipak, klijenti za radne površine i mobilne uređaje su u tijeku, a druge značajke su vjerojatno iza njih.

S druge strane, ThunderDrive ima sjajne cjenovne planove, snažnu politiku privatnosti, ojačane podatkovne centre, sposobno dijeljenje, velike brzine i korisnički web-klijent. S obzirom da dobro funkcionira, ThunderDrive je izvrsna usluga u radu, ali objavljena je prerano. Vrijeme će pokazati hoće li ThunderDrive realizirati svoj potencijal.

Što mislite o ThunderDriveu? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map