Pregled SugarSync – Ažurirano 2020

Pregled SugarSync

SugarSync ima temelje velikog pružatelja prostora za pohranu oblaka, ali jednostavno ima previše problema da bi bio i više od osrednjeg, ako je to tako. Sučelje je teško koristiti, nedostaju mu značajke koje smo očekivali i prilično je skupa. Pročitajte našu cjelovitu recenziju SugarSync za detalje.


Recenzije pohrane u oblaku

SugarSync je usluga skladištenja u oblaku iz SAD-a koja je pokrenuta 2009. Očekivali bismo da će to biti polirana usluga s obzirom na godine koje ima iza nje, ali SugarSync se nalazi na dnu ljestvice naših ocjena za pohranu u oblaku.

Ima atraktivnu aplikaciju za radne površine, jaku politiku privatnosti i pristojne verzije verzija, ali oni su zasjenjeni nedostatkom značajki, nezgodnim web klijentima, skupim planovima cijena i nedostatkom nula znanja.

Ako želite naučiti kako se SugarSync uspoređuje s najboljim uslugama pohrane u oblaku, slijedite nas za ovaj pregled SugarSync.

prednosti & nedostaci

Alternativa za SugarSync

Značajke

Kao i mnoge usluge pohrane u oblaku, SugarSync omogućuje sinkronizaciju i dijeljenje datoteka i mapa na uređajima, uključujući pametne telefone. Podržava i uređaje za pohranu priključene na mrežu. Da biste ga koristili, morate se pretplatiti na jedan od poslovnih planova SugarSync, pokrenuti Windows i preslikati mrežni pogon.

Ako želite rješenje koje nudi vlasnički klijent mrežnog pogona, konzultirajte naše vodiče o tome kako postaviti mrežni pogon u oblaku i najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za NAS.

sugarsync-aplikacije

SugarSync integrira se s mnogim aplikacijama drugih proizvođača, uključujući Zapier, Xendo, Genius Scan i još mnogo toga. U skladu s tim, to nije izvediv izbor za suradnju jer ne djeluje s Office Onlineom ili Google dokumentima. Za usluge koje to čine pročitajte članak o najboljoj pohrani u oblaku za suradnju. Google pogon je naš izbor za osobne korisnike. Pročitajte našu recenziju na Google disku da biste vidjeli zašto.

SugarSync ipak ne može reproducirati audio ili video datoteke. Za to vam je potrebna jedna od naših usluga u najboljem oblaku za pohranu glazbe ili najbolja pohrana u oblaku za članke o videozapisima.

Verzija omogućuje zadržavanje i vraćanje prethodnih verzija datoteka. Korisno je kada napravite neželjenu promjenu datoteke i želite je vratiti ili poništiti štetu koju stvara ransomware. Hakeri koriste ransomware za kriptiranje datoteka i zahtijevaju plaćanje kako bi ih otključali, ali izbjeći ćete plaćanje vraćanjem datoteka u njihovo prethodno stanje uz verziju.

Verzija SugarSync omogućuje vam čuvanje i vraćanje pet prethodnih verzija datoteka. Ako vam to nije dovoljno, omogućuje vam stvaranje zaštićene mape koja u njoj čuva zadnjih 12 verzija datoteka. Možete odabrati spremanje verzija na dnevnom, tjednom ili mjesečnom nivou. Imajte na umu da zaštićene mape će zauzeti prostor za pohranu svake spremljene kopije.

Za uslugu koja ne zauzima prostor za pohranu za prethodne verzije, konzultirajte naše najbolje usluge pohrane u oblaku s verzijom ili idite na pregled Sync.com.

Pregled značajki SugarSync

SugarSync Logowww.sugarsync.com

Započinje od 625 USD mjesečno za 100 GBAll planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
NAS

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

SugarSync je skup, tako da nije napravio naše najbolje ponude na popisu za pohranu u oblaku. Zapravo nudi niže cijene od Dropboxa, što ga čini jednom od usluga s najnižom vrijednošću na tržištu.

Pojedinačni planovi imaju iste značajke, ali se razlikuju u količini prostora za pohranu koji nude.

Prvi plan iznosi 7,49 USD mjesečno, ali nudi samo jedva 100 GB pohrane u oblaku. Možete dobiti bolju ponudu ako platite za godinu dana, u tom slučaju cijena pada na 6,25 USD mjesečno.

Sljedeći plan osigurava 250 GB prostora za pohranu za 9,99 USD mjesečno. Ipak ne može pobijediti pCloud ili Sync.com. Na primjer, možete se pretplatiti na pCloudov 2TB plan za istu cijenu, a još je jeftinije kada uzmete u obzir godišnji popust. Pogledajte tablicu cijena u našem pCloud pregledu kako biste saznali više o tome.

Plan od 500 GB ne nudi bolju vrijednost, ali plan Business 1TB pristojan je posao. Za jednog do tri korisnika trebate plaćati 55 dolara mjesečno. Cijena raste kako dodajete korisnike dok ne dođete do 10, što košta 133 dolara mjesečno. U planu je administratorska kontrola, podrška putem telefona i mogućnost daljinskog brisanja podataka s uređaja.

Poslovni prilagođeni plan ima iste značajke, ali omogućuje vam da imate više od 10 korisnika i prilagođeni prostor za pohranu.

Uslugu možete testirati koristeći 30-dnevnu besplatnu probnu inačicu na bilo kojem osobnom planu ili koristiti besplatni 90-dnevni plan od 5 GB koji ne zahtijeva unos podataka o vašoj kreditnoj kartici.

Jednostavnost korištenja

Usluge ponekad imaju složeno korisničko iskustvo koje korisnike odvraća. To uopšte nije slučaj sa SugarSync-om, ali njegovom web klijentu treba raditi.

sugarsync-web-klijent

Web klijent je funkcionalan, ali osjeća se zastarjelim jer je njegov dizajn ubogan, a aplikacija vas prolazi kroz više koraka za dovršavanje jednostavnih operacija s datotekom nego što to čine mnoge usluge. Na primjer, ako ste u korijenskoj mapi i želite učitati datoteku, morate prebaciti područje povlačenja i ispuštanja umjesto da se pojavljuje tek kad povučete datoteku preko.

Povlačenje i ispuštanje djeluje na neobičan način i za ostale mape, jer datoteku trebate prevući preko imena trenutne mape da biste je prebacili, a ne samo bacili bilo gdje u nju.

Aplikacijom možete kretati pomoću izbornika na vrhu, ali se stranice učitavaju polako. Izbornik s desne strane omogućuje vam pristup i podešavanje postavki računa. Pored njega nalazi se traka za pretraživanje koja vam omogućuje pretraživanje po nazivu datoteke.

sugarsync-desktop-klijent

Aplikacija za radnu površinu je atraktivnija i jednostavnija za upotrebu. Djeluje na Windows i macOS. Za usluge koje podržavaju Linux, konzultirajte ili najbolje pohranu u oblaku za Linux vodič. Aplikacija za radnu površinu sastoji se od ikone programske trake sustava i mape za sinkronizaciju. Nakon što ga instalirate, mapa “moj SugarSync”, koja je zadana mapa za sinkronizaciju, stavlja se u mapu “dokumenti”..

Sučelje je jasno i jednostavno za kretanje pomoću izbornika na lijevoj strani. Različite boje čine dobre kontraste, tako da je lako uočiti što tražite. Kad uđete u mape, možete se vratiti navigacijskom vezom sličnom istraživačima datoteka vašeg operativnog sustava za povratak. Gornji desni kut omogućuje vam pristup računu, dok gornji lijevi kut sadrži izbornik aplikacije.

sugarsync-mobilne istraživač

Ni mobilna aplikacija ne razočara. Jednostavan je za korištenje i daje vam mogućnost automatske izrade sigurnosnih kopija fotografija i videozapisa. Također omogućuje dijeljenje datoteka i spremanje za izvanmrežni pristup.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

Nakon što svoje datoteke prenesete na mrežu, htjet ćete ih dijeliti. Dijeljenje treba biti brzo i jednostavno. Uz to, trebali biste biti u mogućnosti dijeliti izravno s velikim društvenim mrežama, pojedincima i grupama. Također biste trebali moći zaštititi svoje dionice pomoću kontrola sadržaja, kao što su zaštita lozinkom, datumi isteka i dozvole.

SugarSync, međutim, nema te značajke zaštite dijeljenja. Ako trebate sačuvati svoje dionice, najbolje je upotrijebiti uslugu iz našeg najboljeg prostora za pohranu u oblaku za članak za dijeljenje.

sugarsync-udio

U skladu s tim, SugarSync omogućava dijeljenje datoteka putem web, desktop i mobilnih klijenata. Web klijent omogućuje dijeljenje veza izravno na društvene mreže, poput Twittera i Facebooka. Možete dijeliti mape na isti način ili pozivati ​​ljude putem e-pošte da sarađuju na njima. Kada dijelite mape putem poziva, možete dati dopuštenje za “uređivanje” ili “prikaz”.

Stranica “dijeljeno od mene” i “dijeli sa mnom” pomaže vam da pratite zajedničke datoteke.

Ako koristite klijent za radnu površinu, možete ga dijeliti tako da desnom tipkom miša kliknete datoteku ili mapu i odaberete “kopiraj javnu vezu”. Postoji i stranica “podijeljena sa mnom” koja pokazuje šta ste podijelili. To je korisno i nije nešto što sve usluge nude.

Mobilna aplikacija omogućuje dijeljenje sadržaja kopiranjem veze, slanjem e-pošte ili drugim metodama, ovisno o aplikacijama koje imate na svom pametnom telefonu.

Ubrzati

SugarSync je u prosjeku trajao oko 42 minute i 15 sekundi da bi prenio mapu sa 1 GB komprimiranim datotekama, što je puno sporije od 23 minute koliko bi teoretski trebalo da traje. Preuzimanje je trajalo dva puta više nego što je trebalo, u prosjeku dvije minute i pet sekundi. Ako SugarSync previše oduzima vašu propusnu širinu, možete je ugasiti iz izbornika postavki desktop aplikacije.

Koristili smo ethernet vezu u Beogradu, Srbija, sa brzinom prenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 100 Mbps. Nismo bili bliski SugarSync-ovim poslužiteljima u Sjedinjenim Državama, ali to nije imalo toliko utjecaja na ostale usluge koje tamo imaju poslužitelje, kao što je Dropbox. Sinkronizacija na razini bloka ubrzala bi prijenose, ali SugarSync ga ne koristi.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:42:2000:42:1000:42:15
Vrijeme preuzimanja00:02:0100:02:1000:02:05

sigurnosti

sugarsync sigurnosti

Imati dobru sigurnost za datoteke koje pohranjujete na mreži nije šala. Hakeri neće oklijevati ciljati vaše podatke napadima ransomwarea ili napada čovjeka u sredini.

Možda će pokušati ukrasti i vaše vjerodajnice za prijavu.

Usluge u oblaku koriste mnoge metode za zaštitu podataka od potencijalnih prijetnji. Na primjer, TLS protokol sprječava uspjeh napada čovjeka u sredini, a šifriranje osigurava vaše podatke u tranzitu i u mirovanju. Privatno, krajnje šifriranje sprečava čitanje datoteka osim bilo koga osim vas.

Dvofaktorna provjera identiteta zaustavit će hakeri koji su vam ukrali zaporku pristupiti vašem računu. Ipak bi od samog početka trebali biti sigurni da imate jaku lozinku. Iskoristite naš snažni vodič za lozinku jer SugarSync ne nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Usluga koristi 256-bitni AES za kriptiranje datoteka u mirovanju i TLS protokol kako bi ih zaštitili u tranzitu. Nažalost, to nije pružatelj nulta znanja. To znači da su zaposlenici tvrtke mogli čitati vaše datoteke. Da biste to izbjegli, možete isprobati bilo koju od usluga na našem najboljem popisu usluga oblaka s nultim znanjem.

Možete koristiti Boxcryptor za skeniranje datoteka i dodatno zaštititi svoju privatnost. Pročitajte naš pregled Boxcryptor da biste saznali više o korisnim dodacima.

Privatnost

Iako SugarSync nije usluga sa nultim znanjem, on neće prodavati vaše podatke oglašivačima i ne ide na način da nadgleda vaše podatke kao što to rade neki davatelji usluga. Osim toga, njegova politika o privatnosti kaže da ne pokušava prikupljati ili obrađivati ​​vaše osjetljive osobne podatke. Ako to treba učiniti, to će biti u skladu s primjenjivim zakonom.

Osjetljivi osobni podaci uključuju rasu ili nacionalnost, politička mišljenja, religijska ili filozofska uvjerenja, članstvo u sindikatima, tjelesno ili mentalno zdravlje i još mnogo toga.

Obrada vaših osobnih podataka potrebna je za: pružanje usluga vama, financijsko upravljanje, provođenje anketa, istraga, poštivanje važećih zakona i drugih razloga.

SugarSync ne otkriva vaše osobne podatke trećim osobama, osim ako su pravna i regulatorna tijela, vanjski savjetnici ili u vezi s pravnim postupcima.

Odlučite li ukinuti račun, SugarSync obećava da neće zadržati vaše osobne podatke duže nego što je potrebno.

Kao korisnik imate sljedeća prava:

 • Zahtjev za pristup ili primjerak vaših relevantnih osobnih podataka.
 • Da biste zatražili ispravku netočnosti svojih relevantnih osobnih podataka.
 • Da, na legitimnim osnovama, zatražite:
  1. Brisanje Vaših relevantnih osobnih podataka.
  2. Ograničenje obrade vaših relevantnih osobnih podataka.
 • Prigovor, na legitimnim osnovama, obradi Vaših relevantnih osobnih podataka od strane SugarSync ili u njegovo ime.
 • Da bi se određeni relevantni osobni podaci prenijeli drugom entitetu, u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom formatu, u mjeri u kojoj je to primjenjivo.
 • Da podnesete žalbe tijelu za zaštitu podataka u vezi s obradom vaših relevantnih osobnih podataka od strane SugarSync ili u njegovo ime.

Pravilo se lako čita i ima koristan tekst sažetka na vrhu za one koji ne vole legalese. Također je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, EU-ovim zakonom o privatnosti. O tome možete saznati više u našem GDPR vodiču. To je dobro znati jer SugarSync čuva svoje servere u SAD-u, zemlji koja nije poznata po najboljim zakonima o privatnosti na svijetu..

Služba za korisnike

sugarsync-help-centar

Dobra tehnička podrška najvažnija je kada se aplikacija ne ponaša onako kako želite. Prvo se zaustavite ako se to dogodi sa SugarSync centrom za pomoć. Podijeljen je u kategorije koje sadrže odgovore na mnoga pitanja. Ako to ne pomaže, možete otići na korisničke forume, ali oni nisu toliko aktivni i na mnoga pitanja ne možete odgovoriti..

Mnoga pitanja u općem odjeljku foruma bave se otkazivanjem računa jer može biti teško završiti pretplatu.

U skladu s tim, pomoć možete dobiti izravno od SugarSync stvaranjem zahtjeva za pomoć ili upućivanjem telefonskog poziva ako koristite poslovni plan. Ako ste pojedinačni klijent SugarSync, možete se pretplatiti na SugarSync Live. Trošak iznosi 99,99 USD godišnje i daje vam pravo na telefonsku podršku od 18:00 do 17:00. PST radnim danom. Podrška putem e-pošte funkcionira i tijekom tih sati.

Postavili smo nekoliko pitanja putem obrasca zahtjeva i dobili odgovor u 13 sati. To je sporije od većine usluga. Ako trebate brže odgovore i vrhunsku tehničku podršku, isprobajte Google pogon.

Presuda

SugarSync nalazi se na najboljoj listi za usporedbu pohrane u oblaku, ali daleko je od vrha. Ima solidan skup značajki, ali nedostaju mu dobre mogućnosti suradnje. Ni one ne mogu zaštititi vaše dionice onako kako bi trebale. Njegovi skupi planovi određivanja cijena dodaju na popis nedostataka.

Sigurnost IT-a je snažna, a njegov nedostatak privatne enkripcije ublažava integracija s Boxcryptor-om. Čak i ako nemate dodatak, politika privatnosti SugarSync nema sumnjive klauzule i pridržava se GDPR-a.

Aplikacije za radnu površinu i mobilne uređaje atraktivne su i jednostavne za korištenje, što je dobro s obzirom na netačnu web aplikaciju. Ipak se ne možemo pohvaliti brzinom prijenosa. To je rečeno da bi trebali biti bolji što se bliže poslužiteljima SugarSync-a u SAD-u.

Što mislite o SugarSync? Ima li previše nedostataka da biste ga mogli razmotriti ili ste pronašli svoj meč? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map