Pregled objavljivanja – Nova vrsta usluge – Ažurirano 2020

Pregled objavljivanja

Publist je zanimljiva usluga jer omogućuje upravljanje drugim oblacima, a ujedno nudi i vlastiti prostor. Radi li o tome, drugo je pitanje, i teško ćemo se spustiti "recimo." Pročitajte našu cjelovitu recenziju Publista za sve pojedinosti o ovoj novoj usluzi.


Recenzije pohrane u oblaku

Publist je drugačija usluga u usporedbi s onom koju obično pregledavamo u odjeljcima za pohranu i sigurnosne kopije u oblaku. Cilj mu je poboljšati suradnju, olakšati dijeljenje datoteka, spriječiti gubitak podataka zbog hardverskih kvarova i pomoći u uklanjanju prostora na tvrdom disku premještanjem datoteka u oblak.

No, Publist također definira drugu vrstu problema i pomaže ga riješiti. Zamislite da koristite mnoge različite usluge oblaka na našoj najboljoj usporedbi podataka o oblaku za pohranu. To možete učiniti jer jedna usluga pruža najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za fotografije, druga je najbolja pohrana u oblaku za timove, dok je treća najbolja pohrana u oblaku za dom.

Korištenje više usluga pohrane u oblaku otežava upravljanje sadržajem. Tamo dolazi Publist. On djeluje kao središnje središte vašeg sadržaja koji je raširen između različitih oblaka za pohranu i pružatelja usluga usluge kao što je usluga. 

Ako vam je potrebna usluga za hostiranje datoteka, pročitajte naš najbolji oblak IaaS za skup hostova datoteka. Uz to, ako želite mogućnost povlačenja sadržaja s jednog oblaka na drugi na vrhu onoga što Publist nudi, pročitajte naš popis najboljih usluga upravljanja oblakom u oblak.

Rečeno je da Publist ima puno potencijala, ali treba ga poboljšati da bi se mogao ostvariti. Značajke su trenutno ograničene, ali mnoge su u tijeku. Njegovi planovi cijena nisu ni među planovima s najviše vrijednosti. Treba proširiti i korisničku podršku. Stvari su u tome što ima velike brzine prijenosa, snažnu sigurnost i snažnu privatnost. U nastavku ćemo doći do više detalja.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Publist

Značajke

publist-raspoložive aplikacije

Budući da Publist djeluje kao centar za povezivanje i upravljanje različitim oblačnim uslugama, očekuje se da će imati drugačiji skup značajki u usporedbi sa standardnim uslugama pohrane u oblaku.

Radi s najpopularnijim od njih, kao što su Dropbox, Google Drive, OneDrive i Box. Vjerojatno ste upoznati s prve tri, ali ako ne znate o Boxu, možete saznati više o tome u našem pregledu Boxa.

Da biste se povezali s aplikacijom, sve što morate učiniti jest kliknuti vezu “+ Connect” na lijevoj bočnoj traci, odaberite aplikaciju koju želite dodati i kliknite vezu “+ install”. To je jednostavno i jednostavno. 

Povrh usluga pohrane u oblaku, Publist se može povezati s drugim aplikacijama, kao što su Trello, Slack i DocuSign. Za sada se Publist može povezati s 12 različitih aplikacija, ali još 34 aplikacije su u izradi.

Ako koristite Slack, od vas će vam koristiti najbolja pohrana u oblaku za usporedbu sa Slackom. Za više informacija o tome što je Trello, pogledajte našu Trello recenziju.

Trenutno Publist može pregledati samo vaše internetske datoteke – kao što su PDF, slike i Office datoteke – ali u odjeljku s FAQ-om spominje se da će uskoro biti dostupna njegova mogućnost uređivanja. Ako vam nije potrebno za čekanje, za neke ideje potražite naš najbolji oblak za pohranu za kolaboraciju. 

U skladu s tim, ako se povežete s Google diskom, možete stvoriti Google dokumente, tablice i dijapozitive izravno s Popisa. Djeluje bez problema, ali ne možemo reći isto za pregled datoteka. Google pogon ima sigurnosna pravila koja zahtijevaju ručno dodavanje datoteka s Publista, ali kad kliknete gumb “poveži datoteke Google diska”, ništa se ne događa.

publist-skladištenje-opcije

Ako ne upotrebljavate usluge pohrane u oblaku, a sadržaj spremate samo kod davatelja usluga, i Publist vam nudi leđa. Za sada to uključuje samo Amazon S3, ali će Publist uskoro podržavati Backblaze B2, Google Cloud Storage i DigitalOcean Spaces. 

Ako morate logično odvojiti datoteke i mape na novom pogonu, uvijek možete stvoriti novi oblak pogon Publist. Oni koji nisu upoznati s spomenutim uslugama, mogu se konzultirati u našim zasebnim pregledima Amazon S3, Backblaze B2 i Google Cloud.

Objava pohrane u oblaku

Iako se Publist može povezati s mnogim aplikacijama, oblakom za pohranu i uslugama hostinga, to nije sve što čini. Publist također nudi zaseban prostor za pohranu u oblaku koji možete koristiti za prijenos datoteka i mapa.

Za razliku od standardnih usluga pohrane u oblaku, Publist nema aplikaciju za radnu površinu koja bi vam omogućila sinkronizaciju datoteka u oblaku. Dolazi, međutim, prema mapu Publista. Isto vrijedi i za Androidove i iOS-ove programe Publista, koji trenutno nedostaju. 

Ostale značajke uključuju zadržavanje izbrisanih datoteka, ugrađenu multimediju i reprodukciju naprednih medija. Za usluge koje su izvrsne za glazbu i videozapise pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za glazbu i najbolju pohranu u oblaku za okrugle videozapise.

Ne spominjete verziju datoteke, pa ako vam zatreba, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za izdanje verzije. Ne postoji ni WebDAV podrška, ali predstavnik Publista nas je obavijestio da rade na tome. 

Ako ne znate što je WebDAV, obratite se našem vodiču za WebDAV. Za više informacija o značajkama i člancima za pohranu u oblaku posjetite našu biblioteku za pohranu u oblaku.

Pregled značajki izdavača

Logotip objavepublist.app

Započinje od 167 dolara mjesečno za 10 GBAll planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
NAS

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

Publist ima besplatan plan koji se zove Basic, a koji možete koristiti za testiranje usluge prije nego što se odlučite razdvojiti sa svojim teško zarađenim novcem. Omogućuje 10 GB besplatne pohrane i, kao i sve ostale planove, neograničene pogone.

Starter je prvi plaćeni plan i iznosi 4,99 USD mjesečno, ali spušta se na 3,99 USD mjesečno ako plaćate za godinu. Omogućuje vam povezivanje s dva različita računa po aplikaciji i osigurava 50 GB prostora za pohranu. 

Cijena je daleko od konkurentne. Za usporedbu, druge usluge pohrane u oblaku, poput Icedrivea, daju vam 1TB prostora za istu pohranu. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji Icedrive.

Sljedeći plan, Personal, povećava prostor za pohranu na 500GB, ali također podiže cijenu na 9,99 USD mjesečno. Godišnja cijena košta 95,88 USD, što je dvostruko više od cijene koju pCloud traži za svoj 500GB plan. O cijenama pClouda možete pročitati u našoj recenziji pCloud.

Konačnim planom dobivate 1TB prostora za pohranu za 14,99 USD mjesečno ili 179,88 USD ako platite za godinu dana unaprijed. To nije mnogo u usporedbi s Sync.com 2TB planom, koji je 96 USD godišnje. Uronite više u cijene Sync.com u našoj recenziji Sync.com.

Da budemo pravedni, Publist ima dodanu vrijednost u smislu što vam omogućuje rad s više opcija za pohranu u oblaku, usluge hostinga datoteka i druge aplikacije. Koliko ćete izaći iz toga, u konačnici će se utvrditi koliko je Publish vrijedan za vas.

Jednostavnost korištenja

publist-web-klijent

Kad pogledamo jednostavnost upotrebe, obično to činimo na svim platformama koje usluga može koristiti. To može uključivati ​​klijente za web i radnu površinu, zajedno s mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Od tih platformi, Publist ima samo prvu.

Web klijent Publista odvojen je od “oblačnih pogona” i “povezanih aplikacija” na lijevoj bočnoj traci. Cloud Diskovi su vaši oblaci prostora u oblaku Publista i svi dijele kvotu vašeg prostora za pohranu. 

Povezane aplikacije očito predstavljaju povezanu pohranu u oblaku, hosting datoteka i ostale usluge. Takva podjela jasno pokazuje koje su datoteke u vašem skladištu Publist, a koje se pohranjuju s ostalim uslugama. 

Sve u svemu, Publist je jasan i atraktivan. Nećete biti zbunjeni gdje se nalazite ili što trebate učiniti, zahvaljujući akcijskim gumbima koje je lako uočiti. Većina njih nalazi se na vrhu aplikacije. Možete ih koristiti za prebacivanje s prikaza mreže i popisa, pretraživanje datoteka i stvaranje i prijenos novih mapa i datoteka. 

Da biste izveli radnje na pojedinačnoj datoteci ili mapi, morate kliknuti tri točke pokraj nje. Izbornik koji se otvori omogućava vam preimenovanje, brisanje i pregled datoteka između ostalih radnji. Ako otvorite izbornik pojedinačnih radnji pri dnu stranice, neke će akcije možda biti prikrivene. 

Drugi problem uključuje prijenos. To možete učiniti povlačenjem i ispuštanjem datoteke s računala ili s povezane usluge u bočnoj traci ili klikom na gumb za prijenos. Nekoliko smo puta koristili metodu povlačenja i ispuštanja s računala, ali to nije uvijek uspjelo.

Još jedna dvojba je da Publist automatski postavlja kvačicu pored datoteka koje se uspješno pohranjuju. To bi moglo zbuniti neke korisnike jer izgleda da su odabrane sve datoteke. Međutim, kada želite odabrati više datoteka, trebate “ctrl + lijevi klik” ili “cmd + lijevi klik”, ovisno o vašoj platformi.

Dijeljenje datoteka i sinkronizacija

Kao i u prethodnoj kategoriji, i naš odjeljak “dijeljenje i sinkronizacija datoteka” svodi se samo na dijeljenje datoteka jer Publist nema aplikaciju za radnu površinu koja može sinkronizirati datoteke.

publist-link-sharing

Dijeljenje datoteka ili mapa s Publistom lako je. Samo morate pritisnuti akciju “dijeljenje” iz izbornika pojedinačnih radnji ili odabrati datoteku ili mapu koju želite podijeliti i kliknite gornji izbornik gumb “dijeli”. To je rečeno, dijeljenje je rudimentarno jer vam daje samo dijeljenju vezu, koju možete kopirati.

Nema mogućnosti dijeljenja putem e-pošte ili izravno na društvenoj mreži. Također nedostaju opcije kontrole sadržaja, kao što su zaštita lozinkom, ograničenja preuzimanja veze i datumi isteka. 

Ne možete stvoriti veze za prijenos ili vidjeti sve svoje dionice na jednom mjestu. Međutim, portal za razmjenu veza je u izradi. Ako su vam potrebne napredne značajke dijeljenja, najbolja je opklada konzultirati našu najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje.

Ubrzati

Publist za pohranu podataka koristi poslužitelje Amazon AWS na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a. Što ste bliže njihovim poslužiteljima, to će vam biti veće brzine. Testirali smo brzinu prijenosa Publista iz Beograda, Srbije, tako da nismo baš bili u susjedstvu, ali to nije utjecalo puno na naše brzine. U skladu s tim, brzine prijenosa ovise i od vašeg davatelja internetskih usluga.

Za testiranje usluge koristili smo ethernet vezu sa brzinom prenosa od 9,76 Mb / s i brzinom preuzimanja od 101,19 Mb / s. S tim brzinama trebali bismo očekivati ​​da će se naša testna mapa od 1 GB učitati za otprilike 14 minuta i 40 sekundi te da se preuzme za 1 minutu i 24 sekunde, bez ikakvih dodatnih troškova.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:14:4200:13:4300:14:13
Vrijeme preuzimanja00:01:0000:01:0300:01:02

Publist je oborio očekivanja, jer smo datoteku učitali u prosjeku 14 minuta i 13 sekundi, dok je za preuzimanje trajalo samo minutu i dvije sekunde.

Budući da Publistu nedostaje klijent za radnu površinu, on ne može umanjiti brzinu prijenosa niti koristiti kopiranje datoteka na razini bloka što bi pomoglo ubrzati prijenos sljedećih prijenosa. Iz istog razloga također nedostaje opcija za omogućavanje prijenosa s više niti.

sigurnosti

publist sigurnosti

Publist štiti sve vaše datoteke pomoću AES-256 bitne enkripcije i omogućuje svom partneru za infrastrukturu, Amazonu, da obrađuje privatne ključeve za njih. Zbog toga ne pruža privatno enkripciju nule znanja. 

No, ova se značajka nalazi u razvojnom planu Publista. Ako je privatna enkripcija neophodna za vas, konzultirajte naš najbolji pregled nuklearnog znanja o oblaku za pohranu usluga koje ga podržavaju.

Publist koristi HTTPS, koji uključuje SSL kako bi osigurao vaše podatke u prometu i vaše interakcije s njima nakon što dođu do poslužitelja Publista. Ne postoji podrška u WebDAV-u, ali predstavnik nas je obavijestio putem e-pošte da rade na tome.

Ove metode neće vas zaštititi od nekoga tko bi želio probiti vašu slabu lozinku, ali dvofaktorska provjera identiteta hoće. Ako ga uključite, prilikom prijave s nepoznatog računala morate unijeti sigurnosni kôd uz uobičajene vjerodajnice. To sprječava pristup svima vašem računu svima koji su vam ukrali vjerodajnice.

Amazonovi AWS podatkovni centri podvrgavaju se revizijama treće strane, kontroliraju pristupne točke pomoću detekcijskih sustava, ograničavaju pristup na principu najmanje privilegiranja, čuvaju evidencije pristupa, obavljaju multifaktorsku provjeru autentičnosti i održavaju nadzor 24/7, između ostalih mjera.

Sigurnost njegova podatkovnog centra također osigurava da se objekti očvrsnu od prijetnji po okoliš – poput poplava, požara i zemljotresa – koristeći automatske senzore, osjetljivu opremu i mjere redukcije podataka, u slučaju da sve drugo ne uspije. Više o Amazonu možete pročitati u našoj recenziji Amazon S3.

Privatnost

Publist ne sadrži privatno šifriranje, što je jedna od naših omiljenih značajki jer štiti vašu privatnost. To znači da se morate pouzdati u politiku privatnosti Publista, pa smo zaronili u tome da vidimo koliko je jaka.

Prvi redoslijed poslovanja jest vidjeti što osobne podatke Publist prikuplja. To započinje prikupljanjem informacija koje dajete prilikom registracije, a koje mogu uključivati ​​vaše ime, e-poštu i još mnogo toga. To je u redu i u skladu je s ostalim uslugama. 

Također možete dijeliti informacije tako što ćete izdavaču dati izričito dopuštenje za pristup informacijama pohranjenim s drugim uslugama ili aplikacijama za pohranu u oblaku. S obzirom na to da se glavna funkcija Publiste vrti oko povezivanja drugih aplikacija, nema se čega brinuti.

Uz te informacije, Publist može također prikupljati podatke o korisnicima iz javno dostupnih izvora i metapodataka o vašim posjetima Publistu, koji uključuje web stranice koje ste pregledali, veze koje ste kliknuli i ostale podatke u vezi s njima. Uz to, on može prikupljati određene standardne podatke preglednika, poput vrste preglednika, IP adrese i vremena pristupa.

Prikupljanje javnih podataka nije uobičajena praksa, ali na kraju, to je javna informacija. Skupljanje metapodataka normalno je i mnoge usluge ga koriste kako bi dobili mjerne podatke koji im pomažu da poboljšaju svoje proizvode. Publist to čini iz istih razloga i može obaviti analizu vaših podataka s ciljem poboljšanja svojih usluga.

Dijeljenje podataka za objavljivanje

Zatim smo provjerili dijeli li Publist podatke sa trećim stranama. Publist može upotrebljavati neke od prikupljenih podataka za prilagođavanje prikazanih oglasa, ali vas podaci ne identificiraju. Osim toga, Publist također može koristiti vaše podatke za komunikaciju s vama. 

S vremena na vrijeme možete primati ankete ili promotivne poruke. 

Ugodno je znati da Publist ne prodaje, iznajmljuje, ne daje u zakup ili otkriva vaše osobne podatke. Povrh svega, samo će Publist i njegove podružnice i podružnice pod nadzorom koristiti vaše osobne podatke, a vaši podaci neće biti otkriveni bilo kojoj trećoj strani bez vašeg pristanka. 

Publist može također angažirati tvrtke da pružaju ograničene administrativne i komunikacijske usluge, što može zahtijevati otkrivanje vaših osobnih podataka. Te tvrtke imaju dozvolu dobiti samo za potrebe pružanja svojih usluga. 

Kao i mnogi drugi, Publist se mora pridržavati zakona tako da može pristupiti i / ili otkriti vaše osobne podatke i podatke vašeg računa bez vašeg prethodnog pristanka. 

Razlozi za to mogu biti poštivanje pravnog postupka, provođenje Uvjeta pružanja usluge ili poštivanje stečaja, spajanja, stjecanja, prijenosa kontrole ili nečeg sličnog..

Publist je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, EU zakonodavstvom kojim se definiraju i štite prava pojedinaca na njihove mrežne podatke. Nije iznenađujuće vidjeti kako se Publist toga pridržava, jer se mnoge kompanije koje posluju izvan EU odlučuju za to. Više o tome možete pročitati u našem GDPR vodiču.

Zahvaljujući ovom zakonu imate sljedeća prava:

 • Pravo na brisanje, što znači da u bilo kojem trenutku možete izbrisati svoje podatke pomoću Publista
 • Pravo da budete informisani, što vam omogućuje da dobijete informacije o postupcima Publista i ažurirate svoje podatke koje Publist ima u svakom trenutku
 • Pravo pristupa, koje korisnicima omogućuje da saznaju koje podatke obrađuje Publist
 • Pravo na prigovor, što korisnicima omogućuje prigovor na obradu određenih podataka
 • Pravo na žalbu na automatizirane odluke i profiliranje, što bi moglo uključivati ​​automatsko blokiranje korisnika

Općenito, nismo pronašli nikakve sumnjive klauzule ili izraze u pravilima o privatnosti. Publist kaže da će poštovati politiku privatnosti, bez obzira na to gdje se podaci pohranjuju ili obrađuju. To je rečeno, imajte na umu da je sjedište Publista u Sjedinjenim Državama, koje nemaju najbolje zakone i propise o oblaku.

Služba za korisnike

publist-kontakt-pomoć

Korisnička podrška obično uključuje korisnički forum, bazu znanja i često postavljana pitanja. Publist ima samo posljednju. Osim toga, pomoću kontaktnog obrasca možete poslati upit timu za podršku.

Stranica sa FAQ-om je rijetka, a činjenica da nema članaka pomoći, vodiča ili videozapisa veliki je propust. Kontaktirali smo podršku i dobili odgovor u više od jednog dana, što Publist čini jednom od najsporijih usluga za odgovor na pitanje putem e-pošte. Nadamo se da će Publist ove nedostatke moći riješiti u budućnosti.

Presuda

Nema sumnje da se Publist koristi ako imate više računa za pohranu papira aplikacija. Koliko korisnika zapravo ima tu potrebu, potpuno je drugo pitanje i pitanje koje je izvan okvira ovog članka.

Rečeno je da se Publist integrira s nekoliko usluga u ovom trenutku, ali obećava više integracija u budućnosti, kako s oblačnim servisima, tako i drugim aplikacijama. Popis obećanja opsežniji je od toga, ali uključuje i druge značajke koje trenutno nedostaju.

Najveći nedostaci su nedostatak klijenata za radne površine i mobilne uređaje, bez dozvola ili značajki kontrole sadržaja prilikom dijeljenja datoteka i mapa i nemogućnost sinkronizacije datoteka sa radne površine. 

Povrh toga, korisničkoj podršci nedostaju članci pomoći, vodiči i videozapisi. Potrebno je puno vremena da dobijete odgovor na upite. Cijene izdavača također nisu među najkonkurentnijim. Uz to, web klijent ima neke pogreške koje trebaju popraviti.

No, Publist ima jaku sigurnost i privatnost, zajedno s velikim brzinama prijenosa. Osim toga, trenutno nema puno dodataka na Publist, pa je presudan faktor trebate li integrirati više usluga i aplikacija za pohranu u oblaku na jednom mjestu. Uz to, vrijeme će pokazati hoće li Publist iskoristiti svoj potencijal.

Što mislite o Publitu? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map