Pregled MiMedia – Ažurirano 2020

MiMedia Review

MiMedia je zanimljiva usluga koja se uglavnom usredotočuje na, medijske datoteke. Korisnicima nudi obilje, uključujući prilično prijateljsku shemu cijena, ali njegovo sučelje i sustav podrške mogli bi iskoristiti određeno poboljšanje.

Recenzije pohrane u oblaku

MiMedia je osobni pružatelj usluga pohrane u oblaku koji se fokusira na pohranu vaših fotografija, videozapisa, glazbe i dokumenata. Predstavljen je 2010. godine kako bi vam pomogao organizirati i upravljati datotekama u kojima se nalaze vaše memorije i dokumenti. U ovom MiMedia pregledu, vidjet ćemo kako je tvrtka uspjela to učiniti i koje druge značajke nudi da bude dobra alternativa Dropboxu.

Ima dobru brzinu prijenosa, zanimljive značajke i pristojne cijene, ali MiMedia mora poboljšati svoju podršku i korisničko iskustvo ako želi konkurirati najboljim pružateljima usluga pohrane u oblaku. Ako želite znati više, pročitajte dalje. Idemo u detalje oko određenih područja usluge i na kraju ćemo dati svoja konačna razmišljanja.

Alternativa za MiMedia

prednosti & nedostaci

Značajke

Usluge pohrane u oblaku olakšavaju premještanje vašeg rada u oblak, dijeljenje datoteka i suradnju s drugima. Oni također smanjuju vašu ovisnost o tvrdom disku, što bi se moglo slomiti ili srušiti.

MiMedia omogućuje vam prijenos datoteka, ali ne možete uređivati ​​ili surađivati ​​na njima. Usluge su više usredotočene na medijske datoteke. Ako vam je potrebna usluga pohrane u oblaku koja je dobra sa fotografijama i videozapisima, ali može podržavati i mnoge druge vrste datoteka i nudi mnoštvo značajki, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za fotografije i videozapise.

Ako biste radije preskočili popis i pročitali gornji odabir, pogledajte naš pregled pCloud.

Kada prenesete fotografije, MiMedia prikazuje ih na stranici “fotografije”. Možete ih sortirati samo prema datumu snimanja i datumu dodavanja. Filter može odabrati sve fotografije ili samo svoje favorite, koje označite klikom na ikonu srca.

Svojim fotografijama možete dodati i titlove.

mimedia-Webb-app-u godinu

Ako kliknete godinu u gornjem lijevom kutu stranice “fotografije”, možete vidjeti svoje fotografije sortirane po mjesecu i godini. Međutim, pristupanje njima može biti bol. Aplikacija nas je dovela do godine koja je drugačija od one koju smo kliknuli.

Ikona za pretraživanje u gornjem desnom dijelu omogućuje vam pretraživanje imena po imenu. Glavni izbornik sadrži nekoliko značajki: “favoriti”, “ovaj dan”, “otkrijte”, “kolekcije” i “MiDrive.” “Favoriti” predstavljaju vaše omiljene medije.

“Ovaj dan” prikazuje vam animaciju koja se sastoji od vaših fotografija snimljenih određenog dana uz glazbu u pozadini.

“Otkrivanje” skenira vaše oznake i prikazuje vaše fotografije u skupinama u skladu s njima. Također prikazuje Google kartu za koju vjerujemo da bi trebala biti mjesto snimanja fotografija, ali značajka je još uvijek u razvoju.

“Zbirka” grupira vaše fotografije i videozapise, a “MiDrive” je prostor u koji možete učitavati datoteke i pozivati ​​korisnike. O tome ćemo više razgovarati u donjoj kategoriji dijeljenja. Možete ostaviti komentare na fotografije u njoj i urediti njihov izgled.

Kada kliknete na fotografiju, možete je vidjeti uvećanu i modificiranu. Postoji samo jedna opcija uređivanja fotografija: rotirajte. S obzirom da se radi o usluzi posvećenoj medijskim datotekama, očekivali smo da ima osnovne mogućnosti uređivanja. Ostale aplikacije imaju ih, uključujući Flickr i 500px, a obje su na našem najboljem popisu aplikacija za upravljanje fotografijama.

Uz uvećanu fotografiju možete je dijeliti, dodavati u MiDrive ili kolekciju, upravljati njenim oznakama, preuzimati je ili brisati.

Aplikacija za radnu površinu MiMedia omogućuje vam da je koristite za određivanje izvora iz oblaka za pozadinu radne površine. Vremenski interval za promjenu pozadina može biti kratak od 10 sekundi ili kao jedan dan. Isto vrijedi i za čuvar zaslona.

cijena

Cijene su najbolje ako usluga ima dobre planove, što znači da za svoj dolar dobivate mnogo. Više pohrane za manje, nekoliko planova i mnoštvo značajki su dobri pokazatelji da dobijate dobru vrijednost. Ako su vam jeftini planovi glavna briga, pogledajte naše najbolje ponude u oblaku za pohranu.

I mi volimo vidjeti besplatni plan ili probno razdoblje, tako da možete testirati uslugu. MiMedia ima četiri plana koji se razlikuju u količini prostora za pohranu koji nude.

Besplatni plan, nazvan Starter, nudi 10 GB prostora za pohranu. To nije puno, ali dovoljno je pohraniti neke svoje medijske datoteke i osjetiti uslugu.

Sljedeći plan, Basic, naplaćuje 7,99 USD mjesečno ili 85 USD godišnje i daje vam 500 GB prostora za pohranu.

Ako vam treba više, možete se pretplatiti na Plus plan koji nudi 1TB za 9,99 USD mjesečno ili 100 USD godišnje. To je dobra vrijednost, ali Sync.com, naš sveukupni najbolji izbor u pohrani u oblaku, nudi 2TB za 96 USD godišnje. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Sync.com.

MiMedia ima vlastiti 2TB plan, koji se zove Premium, ali košta 15,99 USD mjesečno ili 160 USD godišnje. To je daleko od najbolje vrijednosti na tržištu.

Jednostavnost korištenja

MiMedia dostupna je za Android, iOS, Windows i macOS. Postoji i web aplikacija s modernim sučeljem koje je atraktivno i lako za korištenje.

Naslovnica prikazuje kolekciju vaših fotografija iza glavnog izbornika. Izbornik se nalazi na sredini stranice i prikazuje vaše mogućnosti. Lijeva strana prikazuje vrste datoteka koje možete prenijeti. Kada kliknete na jedan, preusmjerit ćete vas na stranicu koja odgovara toj datoteci. Desna strana omogućuje vam pristup značajkama i vašem korisničkom profilu.

Kad se pomaknete s početne stranice, izbornik se pretvara u gumb u gornjem lijevom dijelu koji prikazuje vaše mogućnosti kada zadržite pokazivač miša iznad njega. Atraktivna značajka povlačenja i ispuštanja olakšava prijenos datoteka.

Prijenos se odvija u obliku obavijesti s desne strane, koje ne pokrivaju radno područje, tako da možete nastaviti raditi dok čekate da se dovrši..

Pomicanje po fotografijama ipak nije tako glatko kao što bi moglo biti, jer se sličice slika prvo zamagljuju i traju sekundu da bi se dovoljno izoštrile da biste mogli vidjeti stvarnu fotografiju.

Brisanje fotografija nije mnogo bolje jer svaku morate odabrati ručno, što je mučno i potpuno grozno ako imate puno posla. Google Photos omogućuje vam odabir i poništavanje odabira fotografija na način koji je vrlo jednostavan, pa provjerite želite li bolje korisničko iskustvo.

Reprodukcija videozapisa funkcionira bez problema, ali isto se ne može reći za glazbu. Ne možete kliknuti na pjesmu da biste je reproducirali. Umjesto toga, morate ga odabrati, a zatim dodati u red. Povrh svega, pjesma nije počela svirati za nas.

Sinkronizacija datoteke & Dijeljenje

mimedia-desktop-app-start

Možete samo sinkronizirati fotografije, videozapise, glazbu i dokumente, a aplikacija za radnu površinu automatski ih skenira. Ono odabire sve pronađene datoteke i daje vam mogućnost da izuzmete pojedinačne ili vrste datoteka odabirom odgovarajućih gumba na vrhu. Možete postaviti parametre za automatsko isključenje u izborniku postavki.

mimedia-desktop-app-download-sadržaj

Fotografije možete prenijeti s računala, društvenih medija i drugog prostora za pohranu u oblaku. Mogući izvori uključuju Dropbox, Facebook, Flickr, Google i Instagram. Isprobali smo Flickr i zaglavili se u izborniku za odabir mapa. Kad smo isprobali Google, ništa se nije dogodilo. Dovoljno je reći, za prijenos s vanjskih izvora potrebno je popraviti.

Aplikacija za stolna računala ne slijedi klasični model sinkronizacije jer ne postoji određena mapa za sinkronizaciju. Umjesto toga, MiMedia skenira podržane datoteke i pokazuje vam popis mapa koje ih sadrže. Oni su unaprijed odabrani, ali možete birati i birati.

Možete desnom tipkom miša kliknuti bilo koju mapu u vašem upravitelju datoteka sustava i odabrati opciju MiMedia za “prijenos jednom”. To funkcionira kao sinkronizacija mape s drugim uslugama. 

Ako želite “sinkronizirati” svoj sadržaj, morate odabrati malu ikonu zupčanika u aplikaciji za radnu površinu, pomaknuti se do “preuzimanja”, a zatim kliknite “preuzmi sada”.

mimedia-Webb-app-udio

Možete dijeliti pojedinačne ili više fotografija na Facebooku ili Twitteru ili putem e-pošte.

mimedia novi-midrive

Ako trebate surađivati ​​s drugima, možete izraditi MiDrive, koji je poput kolekcije vaših fotografija koja omogućuje pozivanje ljudi na njega.

mimedia-Webb-app-midrive

Ubrzati

U prosjeku je bilo potrebno oko 12 minuta za prenošenje fotografija od 525MB, što je brže koliko je teoretski moguće. Naša veza ostvarena je preko WiFi-a izvan Beograda, u Srbiji brzinom prijenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 102 Mbps..

Pri našem prvom pokušaju zaostajalo je nekoliko fotografija, ali one su prenesene, bez obzira.

sigurnosti & Privatnost

Rad na mreži, uključujući pohranu datoteka u oblaku, riskira. Jednom kada su datoteke internetske, hakeri i drugi zlobni pojedinci neće oklijevati da ih ciljaju. To znači da je dobra sigurnost potrebna.

Sigurnost u oblaku koristi mnogo protokola i enkripcija za zaštitu datoteka u tranzitu i u mirovanju. Uključuju TLS protokol za zaustavljanje napada “man-in-the-middle”, dvofaktorna provjera identiteta za sprečavanje pristupa ako netko ukrade vaše vjerodajnice za prijavu i privatnu, en-end-enkripciju kako bi se osigurala vaša privatnost, zadržavajući bilo koga osim vas da ne čita vaše slika.

MiMedia ne koristi mnoge od njih, ali šifrira vaše datoteke tijekom prijenosa pomoću 128-bitne SSL enkripcije. Jednom na poslužitelju, suvišna arhitektura čuva vaše podatke od nezgoda.

Tvrtka se također obvezuje na privatnost izjavljujući da samo netko s vašim vjerodajnicama može pristupiti vašim podacima, stoga napravite sigurnu lozinku ili upotrijebite jednog od naših najboljih upravitelja lozinki.

podrška

mimedia-pomoć

MiMedia ima FAQ koji su podijeljeni u brojne odjeljke, što olakšava pronalazak onoga što tražite. Odjeljci uključuju “račun”, “sigurnost”, “mobilna aplikacija” i još mnogo toga. Traka na vrhu stranice omogućuje vam da unesete svoje pitanje za filtriranje kroz teme. Također piše da pitanje možete “postaviti”, ali ne postoji obrazac za predavanje timu za podršku.

U skladu s tim, obrazac do kojeg možete pristupiti idete na stranicu “o nama” i klikom na vezu “doprijeti do nas”. Stranica je pokazala nekoliko pogrešaka kad smo je otvorili i izvijestili da je potrebno izvršiti ispravke prije nego što smo postavili pitanje, ali nije bilo jasno koje su to.

Ne spominje se podrška za telefon i chat, pa pretpostavljamo da nisu dostupne.

Završne misli

MiMedia je usluga koja vam omogućuje upravljanje medijskim datotekama i dokumentima. Ima značajke koje vam omogućuju filtriranje i stvaranje zbirki. MiDrive je zanimljiv jer omogućava pozivanje drugih u svoju kolekciju i dobivanje njihovih povratnih informacija.

Rečeno je da jednostavnost uporabe treba raditi. Osnovne operacije, kao što su brisanje i odabir fotografija, su sitnica, pomicanje po fotografijama je zamorno, a sviranje glazbe ne funkcionira.

Međutim, nećete doživjeti malu brzinu prijenosa s MiMedijom. Sigurnost je pristojna, sa zaštitom vaših medija tijekom prijenosa i suvišnom arhitekturom poslužitelja za zaštitu datoteka. Isto se ne može reći za podršku, jer samo imaju FAQ i obrazac za kontakt koji ne funkcionira.

Ako vam je potrebna vrhunska usluga za upravljanje medijima, pogledajte naše preglede o pohrani u oblaku, ali ako nemate mnogo datoteka, morate ih brzo prenijeti i neće vam smetati par čudesa, dajte MiMedia pucanj.

Što mislite o MiMediji? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me