Pregled MediaFire: Je li MediaFire siguran 2020. godine

MediaFire pregled

Izuzetno rješenje za pohranu golih kostiju, MediaFire ga malo preporučuje, osim zbog niske cijene. To je reklo, ako je jednostavno pohranjivanje svega što ste ikada željeli, ovaj pregled Mediafire možda je vrijedno pročitati.


Recenzije pohrane u oblaku

MediaFire ulazi na tržište skladišta oblaka svojom ružičastom bojom, ali ne može stajati rame uz rame s uslugama u našoj najboljoj usporedbi pohrane u oblaku. On ima pristupačne cijene, zajedno s besplatnim planom od 10 GB koji ima program za uputno preporučivanje, ali previše nedostataka da bismo ga mogli preporučiti za ozbiljniju upotrebu.

Glavni nedostatak je nedostatak klijenta za sinkronizaciju na radnoj površini koji je jedna od glavnih vrsta usluge oblaka za pohranu. Verzija je također uobičajena, ali MediaFire ne pruža to. I korisnici kojima je potrebna suradnja neće biti zadovoljni jer MediaFire nema domaće ili treće aplikacije za produktivnost.

Ako vas popis grešaka ne odvraća od pokušaja, obratite nam se za ovaj MediaFire pregled.

prednosti & nedostaci

Alternativa za MediaFire

Značajke

MediaFire koketira s uslugom pohrane u oblaku, ali nedostaju značajke odgovarajuće. Najistaknutiji među njima je klijent za sinkronizaciju na radnoj površini. Nekada ga je imao, ali ga se riješio, ostavljajući samo web i mobilni klijent. Možete ih koristiti samo za prijenos i pristup datotekama.

Za sposobne usluge koje nude klijente za radne površine za Windows i Linux pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku Windows i najbolju pohranu u oblaku za članke o Linuxu. Većina bira u bilo kojem vodstvu s podrškom za macOS.

Međutim, ako nedostatak podrške za radnu površinu nije narušivač, MediaFire nudi mnogo prostora po konkurentnim cijenama. Svatko tko treba osloboditi prostor na svom računalu dugoročnim pohranjivanjem datoteka, mogao bi imati koristi od pristupačnih cijena. Uz to, web aplikacija ima velike brzine prijenosa.

mediafire-foto-pregled

Mobilna aplikacija omogućuje vam automatsko stvaranje sigurnosnih kopija fotografija i videozapisa. To će koristiti korisnicima koji slikaju puno slika. Međutim, njegovi nedostaci onemogućavaju nam da napravimo najbolji vodič za pohranu fotografija na mreži. Web aplikacija omogućuje vam pregledavanje fotografija, ali ne i vrste datoteka na koje smo navikli pregledavati dok upotrebljavamo druge usluge.

Korisnici će otkriti da u MediaFire-u nedostaju mnoge druge ponude rješenja za pohranu, uključujući verziju datoteka. Jedina opcija za oporavak datoteka pomoću njih je izvlačenje iz smeća nakon što ste ih izbrisali.

Također možete naići na probleme ako trebate učitati velike datoteke. Iako se granica veličine 20 GB podudara s Microsoftovim OneDriveom, on se ne može natjecati sa Sync.com, što je naša najbolja pohrana u oblaku za usporedbu velikih datoteka. Sync.com ne postavlja ograničenje veličine datoteke, pa pročitajte naš pregled Sync.com ako vas to zanima.

Web-aplikacija MediaFire ima traku za pretraživanje koja vam pomaže pronaći datoteke koje su vam potrebne. Možete upisati naziv datoteke i odabrati vrste datoteka koje želite filtrirati.

MediaFire nije dobar za suradnju jer ne nudi uredski paket poput OneDrive i Google Drive, a nema integraciju aplikacija sa uslugama trećih strana..

Pregled značajki Mediafire

MediaFire Logowww.mediafire.com

Započinje od 375 USD mjesečno za 1000 GBAll planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
n / a

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
NAS

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

MediaFire ima besplatni plan od 10 GB, što je puno bolje od recimo OneDrive-a, koji pruža polovinu prostora za pohranu. To ipak nije pomoglo MediaFireu da napravi naš najbolji popis za pohranu besplatnih oblaka. Jedan od razloga je taj jer će ukloniti vaše podatke ako godinu dana ne pristupite svom besplatnom računu.

Premium planovi su trenutno sniženi 50 posto. Pretplata na njih uklanja dosadne oglase koji su prisutni na besplatnom računu. Premium planovi također uključuju prioritetnu podršku, napredne značajke dijeljenja veza i zaštitu lozinkom za datoteke. Podižu i ograničenje veličine datoteke na 20 GB.

Čak i ako ste na premium računu, na stranici za preuzimanje vidjet ćete oglase ako za preuzimanja koristite više od mjesečnog ograničenja propusnosti..

Pro plan iznosi 5 USD mjesečno ili ekvivalentno 3,75 USD mjesečno ako plaćate za godinu, što je mnogo. U stvari, on je rival nekim uslugama na našim najboljim ponudama na popisu za pohranu u oblaku. Ako želite dvaput prostora za pohranu za 96 dolara godišnje, pokušajte s pCloudom. Više o tome pročitajte u našem pCloud pregledu.

Poslovni plan prikladan je za male poslovne korisnike koji ne trebaju mnogo surađivati, ali trebaju pohraniti svoje datoteke. Osigurava 1 TB prostora za pohranu, ali možete imati i do 100TB. Omogućuje i do 100 korisničkih računa. Plan dodaje prilagodljivo brendiranje i pristup detaljnom zapisniku sigurnosti.

Ako vam treba puno prostora za pohranu i jake značajke suradnje i produktivnosti, predlažemo da se savjetujete s našim najboljim poslovnim datotekama za sinkronizaciju datoteka i podijelite članak o više usluga koje im pružaju.

Jednostavnost korištenja

mediafire-web-klijent

Budući da nema aplikacije za radnu površinu, imat ćete interakciju s MediaFireom putem web i mobilnih aplikacija. Web aplikacija je moderna i prilagođena korisnicima, a ima i lijep izgled. Možete pregledavati datoteke, zajedno s smećem za izbrisane datoteke, koristeći strukturu stabla koja je uvijek vidljiva na lijevoj strani.

Možete pregledati svoje datoteke u prikazu rešetki ili na popisu.

Za prijenos datoteka možete upotrijebiti funkciju povlačenja i ispuštanja koja vam omogućuje ispuštanje datoteka bilo gdje na stranici. To isto možete učiniti i s mapama.

Zadana stranica koju vidite kad uđete u web aplikaciju je “datoteke”, ali možete vidjeti svoju aktivnost na “nedavnoj” stranici i datoteke koje pratite na stranici “slijedi”.

Da biste izmijenili pojedinačne datoteke ili mape, možete kliknuti na znak sa strelicom koji je s njima povezan, desnom tipkom miša kliknite ih i odaberite radnju iz izbornika ili odaberite jednu ili više i izvršite akciju iz gornjeg izbornika.

mediafire-mobilne aplikacije

Mobilna aplikacija je također jednostavna za korištenje, ali njezin je dizajn korak iza ostalih rješenja. Gumb za prijenos nije tako istaknut, a gumb izbornika nije moderni gumb “burger” koji vam omogućuje brz pristup najrelevantnijim opcijama. To je rečeno, neće vam postavljati probleme. Djeluje na Android i iOS.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

MediaFire nije dobar u sinkronizaciji. Sinkronizacija između mobilnih uređaja odvija se prilično neometano, ali bez mogućnosti sinkronizacije na radnim površinama trošit ćete puno vremena na prijenos i preuzimanje, umjesto da samo stavite datoteke u mapu za sinkronizaciju i zaboravite na njih.

Tako to čini većina pružatelja usluga pregledavanja u oblaku, pa je iznenađujuće kada MediaFire ne radi. To se čak ne može smatrati nadzirom, jer je MediaFire odjednom ponudio aplikaciju za stolna računala, ali je postupno ukinuo, što ograničava potencijal usluge.

mediafire-dijeljenje

Dijeljenje datoteka djeluje onako kako bi trebalo, ali i izravno je koristiti. Pošaljite nekome vezu i oni će je moći koristiti za preuzimanje datoteke. Svoju vezu možete dijeliti izravno na Facebook, Twitter i druge društvene medije. Bez pretplate, veze koje dijelite bit će podržane na oglasima, pa budite svjesni da to nije čisto izgled.

Ako kupite jedan od premijum planova, možete stvoriti jednokratne veze koje će vam omogućiti da odlučite kada ističu. Svoje mape možete napraviti i FileDrop, tako da ih drugi mogu izravno prenijeti.

Ako trebate osigurati prethodno dijeljenu datoteku, vezu možete isključiti zatvorivši datoteku svima koji je ne prate.

Dijeljenje mapa funkcionira kao dijeljenje veza, što znači da ne možete pozvati druge u mapu i dati im dopuštenja.

Te značajke dijeljenja su pristojne, ali datumi isteka za sve veze i mogućnost zaštite lozinkom, zajedno s dijeljenjem mapa, bili bi korisniji. Usluge koje imaju moćnije mogućnosti dijeljenja i kontrole sadržaja možete pronaći u našem najboljem oblaku za pohranu u članku za dijeljenje.

MediaFire također omogućuje ljudima da prate datoteke. Ta sposobnost briše suradnju pa vam ne treba dugoročno slati veze naprijed i nazad.

Ubrzati

MediaFire nas je iznenadio u našem prvom pokušaju slanja, postigavši ​​brzine za koje smo mislili da nisu moguće. Drugi pokušaj bio je više u skladu s drugim službama i teorijom. Brzina prijenosa iznosila je u prosjeku 22 minute i sedam sekundi za fasciklu sa 1 GB, što je prilično brzo.

Napravili smo testove koristeći Ethernet vezu u Beogradu, Srbija, sa brzinom prenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 100 Mbps..

Vrijeme preuzimanja bilo je oko šest puta sporije od ostalih usluga koje smo testirali, prosječne brzine od 12 minuta i 47 sekundi. Teoretski bi trebalo potrajati minutu i pol.

Prvi pokušaj Drugi pokušaj Prosječno
Vrijeme prijenosa:00:18:0000:26:1500:22:07
Vrijeme preuzimanja:00:11:3400:14:0100:12:47

MediaFire ne koristi algoritam sinkronizacije na razini bloka koji bi ubrzao prijenos datoteka koje su već prenesene prijenosom samo promijenjenih dijelova. To bi bilo za očekivati, s obzirom da ne postoji aplikacija za radnu površinu za sinkronizaciju datoteka.

sigurnosti

Internetski svijet može biti zastrašujuće mjesto zbog prijetnji hakera i drugih zlonamjernih ljudi. To znači da je za sigurnost usluga u oblaku potrebna dobra sigurnost. Tražimo sigurnosne značajke koje odgovaraju tom opisu.

Sigurnost u oblaku oslanja se na protokole i enkripcije za zaštitu datoteka u tranzitu i u mirovanju. Oni uključuju TLS protokol za zaustavljanje napada “man-in-mid”, mirovanja u mirovanju i tijekom tranzita radi šifriranja datoteka i privatne enkripcije kako bi se osigurala vaša privatnost.

Dvofaktorna provjera identiteta zaustavit će hakeri koji su vam ukrali zaporku pristupiti vašem računu. Iako je davatelj usluga, ipak morate napraviti jaku lozinku.

Međutim, MediaFire ne sadrži informacije o sigurnosnim značajkama, pa moramo pretpostaviti da ne koristi nijednu od tih. Kao takav, udario je rame uz Yandex Disk i Amazon Drive. Ipak, Amazon Drive ocjenjujemo višim od MediaFire-a. Pogledajte zašto u našoj recenziji Amazon Drive.

Ako želite jaku sigurnost, savjetujemo vam da pročitate naš najsigurniji članak za pohranu u oblaku.

Ni MediaFire nije znanje o nuli, pa bi vaši podaci mogli biti ranjivi na hakove ili drugi neželjeni pristup. To nije nešto što treba zanemariti, pa ne biste trebali pohraniti ništa osjetljivo na njemu.

Preporučujemo vam da pogledate naš pregled najboljih oblačnih usluga s nultim znanjem kako biste izbjegli problem.

Privatnost

mediafire-privatnost-politika

MediaFire ne zloupotrebljava vaše osobne podatke koje prima iz vaših interakcija tijekom korištenja usluge. Tako funkcioniraju i druge usluge, ali MediaFire kaže da “sami dajete informacije dobrovoljno, kada komunicirate s [njegovim] oglasima.” To uključuje i kada gledate videozapise. Te informacije koriste za “prikazivanje relevantnih i zanimljivih sadržaja.”

Može prikupiti osobne podatke, poput imena i adrese e-pošte, koje dodate i u zajedničke mape i datoteke.

Činjenica da je pravila o privatnosti u tekstnom polju s malim fontom koji otežava čitanje ne donosi i bodove. Sviđa nam se pristup koji Tresorit zauzima. Njegova je politika privatnosti jasna, laka za čitanje, a sadrži čak i sažetak za one koji ne vole čitati na legalan način. Više o toj usluzi pročitajte u našem pregledu Tresorita.

MediaFire obećava da neće prodati vaše osobne podatke oglašivačima. Ipak će surađivati ​​s trećim stranama ako to zahtijeva zakon.

Usluga tvrdi da je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, ali u svojim pravilima o privatnosti nismo vidjeli nikakva prava povezana s GDPR-om. Pored toga, stranica o usklađenosti nije ažurirana prije nego što je GDPR stupio na snagu. O GDPR-u možete saznati više u našem GDPR vodiču.

Služba za korisnike

Ako imate problema, možete se obratiti bazi podataka ili kontaktirati podršku. Baza podataka MediaFire može biti korisna za osnovne zadatke. Podijeljen je u kategorije, što vam pomaže da lako pronađete odgovor.

Članci su napisani dobro i sadrže korisne snimke zaslona koje će vas voditi. Za složenije zadatke imat ćete sreću pronaći povezane članke, a MediaFire ne nudi korisničke forume za pomoć kod iskusnijih članova. Live chat i podrška putem telefona također nisu dostupni.

Ako ne pronađete odgovor, možete se obratiti izravno tehničkoj podršci. Jesmo, ali odgovor nismo dobili više od jednog dana.

Presuda

MediaFire ima puno propusta. Nema sinkronizaciju verzija ili radnu površinu. Mogućnosti dijeljenja i kontrole sadržaja su ograničene. Ne postoje ni treće ili domaće aplikacije za produktivnost. Također moramo pretpostaviti da nema sigurnosne mogućnosti jer ne daje podatke o njima.

Ako vam je to previše, potražite pomoć u našem najboljem vodiču za pohranu u oblaku za pomoć pri odabiru prave usluge za vas.

Nedostaje joj mnogo, ali ne nabija ruku i nogu. Brzina prijenosa je također brza. Možete testirati uslugu besplatnog prostora za pohranu od 10 GB za testiranje usluge i možete je povećati na uglednih 49 GB.

Što mislite o MediaFireu? Ima li previše nedostataka za vas ili ste ga spremni isprobati zahvaljujući pristojnim cijenama? Javite nam što mislite u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map