Pregled JustCloud – Ažurirano 2020

JustCloud pregled

JustCloud nudi razočaravajuće iskustvo koje bi se moglo pretvoriti u katastrofalno. Cloudwards.net preporučuje da ne koristite ovu uslugu i saznajte zašto.


Recenzije pohrane u oblaku

JustCloud je ogromno razočaranje: njegov je niz značajki vrlo ograničen i smiješno je skup u usporedbi s bilo kojim drugim našim najboljim pružateljem prostora za pohranu i sigurnosnu kopiju. Ako to nije bilo dovoljno loše, korisnici su obavijestili da im datoteke jednostavno nedostaju s poslužitelja kad su im zatrebali.

Iako ovdje na Cloudwards.net preferiramo da se naši čitatelji izjašnjavaju, prekršit ćemo vlastito pravilo i snažno savjetujemo da ne koriste ovu uslugu. Ako se još uvijek želite fotografirati, posjetite Justcloud i prijavite se, besplatno dobivate 1 GB prostora za pohranu i 15 MB prostora za sinkronizaciju.

prednosti & nedostaci

Alternativa za JustCloud

Značajke

JustCloud se malo izdvaja iz gomile. Nudi hibrid za izradu sigurnosnih kopija i oblaka u jednoj aplikaciji.

Međutim, usluga izrade sigurnosnih kopija prilično je nepouzdan i usluga sinkronizacije slabo je integrirana i frustrirajuća za korištenje. JustCloud također omogućuje dijeljenje, ali samo s drugim JustCloud korisnicima i vrlo ih je malo.

Čak i najosnovnije značajke koje biste očekivali od usluge pohrane u oblaku – poput automatske sinkronizacije video datoteka u mapama ili prijenosa datoteka većih od 1 GB – dodaci su koje je potrebno kupiti uz visoku godišnju cijenu.

Čak i gumb “postavke” otvara preporuku za nadogradnju računa prije nego što vas pošalje u izbornik stvarnih postavki.

cijena

Cijene za JustCloud izuzetno su visoke. Čak su i veliki planovi s dugoročnom obvezom skuplji od prvog nivoa pohrane davatelja kao što je Google Drive (za više informacija o tome pročitajte našu recenziju na Google disku).

Možete čak koristiti uslugu kao što je Backblaze (pregled Backblaze) za neograničenu izradu sigurnosnih kopija dok također koristite neovisno rješenje za pohranu u oblaku za svakodnevne potrebe po nižoj cijeni nego što plaćate za JustCloud.

Cijene tvrtke JustCloud, koje kreću od preko 0,14 USD po GB-u, jednostavno nisu konkurentne na tržištu na kojem većina naših drugih najboljih usluga za pohranu u oblaku nudi planove koji počinju od 0,02 USD po GB-u, a od tamo jeftinije..

Iako je dobivanje prvog gigabajta besplatno lijepo, blijedi u odnosu na ono što nudi svaki od naših najboljih besplatnih pružatelja usluga pohrane u oblaku.

Jednostavnost korištenja

Nemoguće je koristiti JustCloud bez osjećaja da se vraćaju nazad. Mapa za sinkronizaciju ne integrira se sa strukturom datoteka vašeg računala, značajkom koja je prilično standardna za rješenja u oblaku za pohranu, čineći je dostupnom samo putem JustCloud klijenta.

Povrh toga, otvaranje datoteke iz JustClouda šalje je u mapu za preuzimanje. To znači da ćete morati spremiti datoteku u JustCloud ponovo kako biste spremili sve promjene koje ste unijeli. Da biste dodali ovu frustraciju, povuci i ispusti dosljedno ne radi na sučelju.

Također ne možete prenositi mape u JustCloud aplikaciju, što vas prisiljava na upravljanje datotekama iz sučelja mape za sinkronizaciju, što je prilično teško koristiti.

Ako želite pregledati sigurnosne kopije, ne postoji način da to učinite iz izvorne aplikacije. Gumb “Moje datoteke” jednostavno vas vodi do web sučelja, koje također izgleda prilično datirano i obično nije sinkronizirano.

Sve datoteke koje sam sigurnosno kopirao obično se ne pojavljuju. Umjesto toga, stranica bi izvijestila da nisam stvorio sigurnosnu kopiju nijedne datoteke. Usprkos tome, i dalje će postojati obavijest da sam ostao bez prostora i treba mi više.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

Dijelite datoteke pomoću JustClouda, ali samo s drugim JustCloud korisnicima. Odzivnik za dijeljenje kaže da će veza omogućiti pristup, ali ova će veza voditi izravno na stranicu za postavljanje računa. To može biti vrlo frustrirajuće ako očekujete da dijelite jednu datoteku s nekim brzo.

Sinkronizacija također nije u potpunosti funkcionalna. Nema verzije jer se datoteke moraju ručno učitavati svaki put kada ih uređujete iz mape za sinkronizaciju. To također znači da, ako se išta dogodi tijekom uređivanja, morat ćete se vratiti na najnoviji prijenos, a ne na najnoviji spremanje.

Ovo je za razliku od pouzdanijih rješenja za pohranu koja se automatski sinkroniziraju svaki put kad spremite. Jednostavna činjenica da vam neuspjeli pogon može uništiti posao, trebala bi vas držati podalje od ove usluge.

Ubrzati

Čini se da je brzina prijenosa u početku prilično upotrebljiva. S mojom vezom od 29,86Mbps i 6Mbps gore, mapa od oko 1GB završila je sigurnosno kopiranje u 1:15.

Međutim, nisam imao načina da potvrdim ovu brzinu jer se datoteka nikad nije pojavila na internetskom sučelju JustClouda, čak ni nakon 24 sata za koja kaže da bi mogla potrajati.

Brzine prijenosa i preuzimanja izgledaju velike, iako je teško potvrditi, no vrijeme potrebno za stvarnu sinkronizaciju datoteka mjeri se danima, a ne sekundama.

sigurnosti & Privatnost

JustCloud tvrdi da koristi “265 bitnu enkripciju.” 256-bitna enkripcija za koju JustCloud vjerojatno znači da zapošljava je lijepa osobina, ali vaša bi zabrinutost mogla porasti iz drugih razloga, a ne samo iz nepažljivog marketinga.

JustCloud kaže da se informacije korisnika mogu oglašavati s tvrtkama trećih strana u svrhu oglašavanja. JustCloud također ima pristup vašim datotekama, tako da u slučaju da ih ikad haraju ili im se izda nalog, vaši podaci su u opasnosti.

Ne samo da loše štiti vašu privatnost, već i JustCloud izbjegava odgovornost. JustCloud u svojoj politici privatnosti navodi da “ne mogu jamčiti potpunu sigurnost.” Ili bilo kakvu sigurnost čak: savjetujemo da ne držite bilo što čak i jako osjetljivo na JustCloudovim poslužiteljima.

Služba za korisnike

Mogli biste očekivati ​​da ako je proizvod toliko težak za upotrebu da biste mogli barem pogledati kako ga koristiti, ali dokumentacija JustClouda vrlo je ograničena. Web stranica je od male pomoći i ne postoji forum zajednice koji bi mogao dobiti pomoć drugih korisnika.

Telefonska podrška nije bolja: dok se JustCloud hvali 24-satnim vremenom odziva putem e-pošte – što je bolje nego mnoge druge usluge – podrška koju ćete dobiti nije vrijedna. Primjeri kojih je JustCloud prestrašan za svoje kupce, uključujući neumoljivu e-poštu nakon otkazivanja i stalnih telefonskih poziva.

JustCloud je čak optužio privatnog korisnika da koristi uslugu u poslu, a zatim je bez odobrenja nastavio povećavati cijenu svoje usluge. Vrijeme odgovora nije sve: ako su samo neiskrena neželjena pošta, to ne vrijedi.

Presuda

Uz lošu privatnost i sigurnost, gotovo nikakvu integraciju s vašim uređajima, upitnu pouzdanost i veliku cijenu, JustCloud samo nije pametno ulaganje za bilo koga u bilo kojoj situaciji.

Bez obzira trebate li pohranu ili sigurnosnu kopiju u oblaku, bolje je pročitati naše recenzije o najboljoj pohrani u oblaku ili pogledati naš članak o najboljim mrežnim uslugama sigurnosnih kopija i odabrati drugog davatelja usluga. Doslovno bilo koji drugi bit će bolji od JustClouda.

Imate li iskustva s JustCloudom? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map