Pregled Jumpshare – Ažurirano 2020

Jumpshare pregled

Jumpshare je jedan od boljih servisa dijeljenja koji smo pregledali, samo ako bi ponudio cijelu enchiladu…


Recenzije pohrane u oblaku

Dijeljenje datoteka jedan je od ključnih sastojaka bilo koje usluge pohrane u oblaku, no mnogi to ne čine gotovo jednako dobro kao predmet ove recenzije, Jumpshare.

Naravno, neki bi mogli tvrditi da se Jumpshare uopće ne klasificira kao rješenje za pohranu u oblaku, već se fokusira na uslugu dijeljenja datoteka u oblaku poput WeTransfera. To je zato što se Jumpshare ne može koristiti za sinkronizaciju datoteka na uređajima, još jedna uobičajena značajka pohrane u oblaku.  

Jumpshare se, međutim, može iskoristiti za uklanjanje prostora na tvrdom disku, i s besplatnim planovima od 2 GB i plaćenim 1 TB. Uz izvrsne značajke za dijeljenje datoteka, kao što su lozinke za veze i zakazivanje dijeljenja, Jumpshare također nudi prilagođene izglede i analitičke alate koji ga čine idealnim rješenjem za male i srednje tvrtke koje žele unaprijediti svoju marku..

Bez obzira na to je li Jumpshare prikladniji za vaše potrebe od Dropboxa ili nekih od najboljih Dropbox alternativa, pitanje je na koje ćete na kraju morati sami odgovoriti. Međutim, tijekom ovog pregleda Jumpshare-a nadamo se pružiti sve što vam je potrebno da utvrdite je li vaš najbolji potez skok na pojas Jumpshare.

Ne zaboravite provjeriti i naš najbolji vodič za pohranu u oblaku za neke alternativne usluge pohrane u oblaku koje osim sinkronizacije datoteka nude i izvrsne značajke dijeljenja datoteka.

Alternativa za Jumpshare

prednosti & nedostaci

Značajke

Iako se može koristiti za pohranu u oblaku, prebacivanje datoteka u oblak radi čišćenja prostora na radnoj površini, Jumpshare je najbolje koristiti kao uslugu dijeljenja datoteka. Istina, ne možemo misliti na uslugu pohrane u oblaku koja ne dopušta dijeljenje datoteka, zajedno s mnogim mrežnim servisima sigurnosnih kopija, ali malo ih radi tako lijepo kao Jumpshare.

Većina prednosti zbog kojih je Jumpshare izvrstan za dijeljenje sadržaja zahtijevaju plaćeni pretplatni plan, o čemu možete pročitati sljedeći odjeljak o cijenama. Međutim, za mnoge male i srednje tvrtke koje žele pohvaliti imidž svog branda i zaštititi svoje intelektualno vlasništvo, Jumpshare Plus bit će vrijedan troškova.

Postupak dijeljenja datoteka detaljno ćemo objasniti kasnije u ovom pregledu, ali ključne značajke uključuju dijeljenje mapa, povezivanje datoteka, lozinke veze, zakazivanje dijeljenja i prijenos veza kako biste drugima omogućili da datoteke stave u vašu pohranu u oblaku. Jumpshare također ima neobičnu značajku nazvanu “samouništavanje” koja uzrokuje brisanje datoteka nakon određenog broja dana. To je bomba.

Jumpshare Plus također omogućuje dijeljenje datoteka neograničene veličine i povećava raspon propusne širine za 40 puta u odnosu na besplatni plan. Konkretno, besplatni korisnici dobivaju 5 GB širine pojasa mjesečno, dok pretplatnici dobivaju 200 GB.

Jumpshare Analytics

Još jedna prednost rada s Jumpshare-om u odnosu na uobičajenu uslugu pohrane u oblaku je ta što ima nekoliko sjajnih analitičkih opcija za praćenje dijeljenja datoteka i drugo ponašanje. Odličan je alat poslovnim profesionalcima za praćenje načina korištenja sadržaja u marketinške, sigurnosne ili druge svrhe.

Povrh toga, svoj Jumpshare URL možete prilagoditi da odgovara vašem imenu tvrtke ili osobnom imenu i svoj Jumpshare račun brendirati s logotipom vaše tvrtke..  

Kao i kod većine usluga pohrane u oblaku, obrisane datoteke i inačice obrisane su i značajke. Verzija datoteke omogućuje vam vraćanje na prethodna stanja datoteka u slučaju neželjenih promjena. Jumpshare zadržava neograničen broj verzija datoteka, ali samo 30 dana. Isto tako, izbrisane datoteke čuvaju se 30 dana prije nego što se trajno uklone iz vašeg Jumpshare kante za smeće.

Iako je prepun značajki dijeljenja datoteka koje nećete naći s većinom usluga pohrane u oblaku, Jumpshare ne sinkronizira datoteke, još jednu uobičajenu značajku pohrane u oblaku. Ako je to potrebno, za savjete potražite našu najbolju pohranu u oblaku sa popisom za sinkronizaciju.

Iako nema mogućnosti za sinkronizaciju, Jumpshare ima klijent za radne površine i dobar u tome. Ne samo da vas spašava od mrežnog prijavljivanja za dijeljenje datoteka, već uključuje i snimke zaslona i zaslonske snimke. Iako nisu dovoljno sofisticirani da bi napravili naš popis najboljeg softvera za snimanje zaslona, ​​obje su još uvijek vrlo zgodne značajke i lijepo uklopljene u Jumpshare iskustvo.  

Desktop klijent ima i značajku bilješki za unos brzih bilješki, plus diktafon. Klijenti su dostupni za Windows i MacOS. Tu je i aplikacija za iPhone. Navodno je u tijeku i aplikacija za Android.

Za uslugu pohrane u oblaku koji ne sinkronizira datoteke, Jumpshare je u paketu s uobičajenim i neuobičajenim značajkama, što ga čini korisnim izborom ovisno o vašim potrebama. S sinkronizacijom mape nema sumnje da bi Jumpshare pripadao razgovoru za najbolju uslugu pohrane u oblaku.  

cijena

Mnogi koji samo traže Jumpshare za osnovni alat za dijeljenje datoteka trebali bi biti u redu s upotrebom besplatne verzije Jumpshare-a, koja vam daje 2 GB prostora za pohranu u oblaku. Ako to ne znači za vas, ako želite više prostora za pohranu i potpuno Jumpshare iskustvo, morat ćete kupiti pretplatu na Jumpshare Plus.

Jumpshare Plus uključuje 1 TB prostora za pohranu za 9,99 USD mjesečno. To je trošak Google diska i Dropboxa, ali ne baš toliko dobar posao kao Sync.com i pCloud, koji obojica nude planove od 2 TB za oko 8 USD mjesečno.

Međutim, pohrana nije sve što možete dobiti s pretplatom. Značajke koje smo detaljno opisali u prethodnom odjeljku ovog pregleda Jumpshare-a sve dodaju osnovnoj vrijednosti, što prema našem mišljenju itekako vrijedi cijene..   

Željeli bismo vidjeti lijep program preporuke za dodavanje prostora za pohranu i besplatnim i plaćenim računima, ali u suprotnom Jumpshare Plus pruža potpuno prihvatljivu vrijednost za vlasnike malih poduzeća i ostale koji traže alat za razmjenu datoteka kako bi pohvalili imidž marke.

Jednostavnost korištenja

Prijava za Jumpshare traje nekoliko minuta, nakon čega se možete prijaviti na svoj račun na mreži kako biste koristili Jumpshare GUI. Internetski GUI ima oskudan dizajn, što je dobra stvar kada je u pitanju korisničko iskustvo

Veze za navigaciju navedene su dolje s lijeve margine, s mnoštvom praznog prostora na stranici kako se ne bi ometali. Svaka veza vodi do različitog prikaza GUI-ja, uključujući: opću aktivnost, prijenos, favorite, dijeljenje, analitiku i smeće.

Opći prikaz aktivnosti daje vam brzi pregled svega što se događa, dok pogled favorita omogućava pristup datotekama koje ste označili kao “omiljene”, sprečavajući vas da ih ne morate loviti..

Analitički prikaz, dostupan samo pretplatnicima Jumpshare Plus, olakšava praćenje različitih ponašanja korisnika kako bi se stekli poslovni uvidi. Točke analize uključuju glavne preporuke, gornje datoteke, ukupne prikaze i preuzimanja.

Kao što je ranije napomenuto, postoji i desktop klijent s kojim možete izvršiti mnoge iste radnje koje možete koristiti putem internetskog sučelja, spašavajući vas od prijavljivanja svaki put kada želite nešto podijeliti

Iako ne možete pristupiti nekim značajkama pomoću klijenta za stolna računala, poput analitike, možete ga koristiti za učitavanje mapa i datoteka, snimanje zaslona i snimke na zaslonu te pisanje bilješki i glasovnih snimaka.

S postavki klijenta za desktop možete reći Jumpshare-u da automatski preuzima snimke zaslona u oblak, štedeći vas od toga da morate to raditi ručno. Moguće je pristupiti i brze tipke za brzo izvršavanje radnji poput otvaranja klijenta, dijeljenja putem e-pošte i snimanja zaslona.  

Sve u svemu, Jumpshare iskustvo je vrlo dobro osmišljeno. Iako ima nekoliko značajki, minimalistički dizajn i mogućnosti automatizacije sprečavaju da se stvari osjećaju neodoljivo, što biste trebali poželjeti od bilo kojeg oblačnog alata.

Dijeljenje datoteka & Sinkronizacija

Dijeljenje datoteka najčešće je Jumpshare, i sve dok ste pretplatnik Jumpshare Plus, izvršava se u ovom području kao i bilo koja druga usluga o kojoj možemo razmišljati..

Za dijeljenje iz internetskog sučelja, desnom tipkom miša kliknite bilo koju datoteku da biste pristupili izborniku radnji.

Opcija “share” u ovom izborniku omogućuje dijeljenje datoteka određenim pojedincima na temelju njihove adrese e-pošte, do 100 uz pretplatu Jumpshare Plus.

Možete generirati i vezu URL-a koja upućuje na vašu mapu ili datoteku, a koju možete podijeliti ručno. Veze se također mogu skratiti, što je idealno za društvene medije jer skraćene veze izgledaju bolje i sadrže manje znakova.

Što se tiče kontrole sadržaja, veze se mogu učiniti privremenima, dobrim samo nekoliko dana, tako da ih ne morate sjetiti sami onemogućiti. Tu je i mogućnost onemogućivanja preuzimanja na vezama, što znači da drugi mogu pregledavati samo vaše datoteke. Veze možete postaviti i nakon određenog broja pregleda ili preuzimanja.

Sljedeća korisna kontrola za ograničavanje neovlaštenog pristupa je samouništiva značajka, koja automatski briše datoteke umjesto veza koje istječu.

Jumpshare Link lozinke

Ne možete postaviti lozinke za veze kao što možete s drugim favoritom za dijeljenje datoteka Cloudwards.net, Sync.com (ovdje je naš pregled Sync.com), ali možete zasebno postaviti lozinku na bilo koju datoteku pomoću opcije “zaključavanje” dostupne u izbornik datoteka. Taj pristup djeluje, iako bi bilo prikladnije da značajku jednostavno prebacite u postavke veze.

Ako dijelite putem adrese e-pošte, Jumpshare ima izvrsnu opciju “zakazivanja” koja vam omogućuje planiranje dionica za kasniji datum koji su nam se prilično svidjeli..

Mnoge od tih značajki web GUI dostupne su putem desktop klijenta. Web GUI ima dodatnu prednost pružanja “zajedničkog” pogleda, gdje možete pregledati datoteke i mape koje trenutno dijelite.  

Pretplatnici također mogu omogućiti obavijesti na radnoj površini da vas upozoravaju kada se vaše datoteke pregledavaju ili preuzimaju ili kada netko s vama dijeli datoteku, što je prikladno.

Obično tijekom ovog segmenta pregledavamo i mogućnosti sinkronizacije pohrane u oblaku. Međutim, Jumpshare nema tu značajku. Rezultat za ovaj odjeljak prilagodili smo nekima zbog toga, ali smo također uzeli u obzir da je Jumpshare prvenstveno usluga dijeljenja datoteka, a u tome je i dobra..

Ubrzati

Obično u ovom odjeljku pregleda pohrane u oblaku testiramo brzinu sinkronizacije. Međutim, s obzirom da Jumpshare ne sinkronizira datoteke, jednostavno smo testirali brzinu prijenosa i preuzimanja putem web GUI-ja.

Testovi koje smo izveli bili smo s ispitnom datotekom od 1 GB, koja je bila komprimirana mapa, sastavljena od ostalih raznih vrsta datoteka. Testovi su provedeni preko WiFi veze sa brzinom preuzimanja 26,79 Mbps i brzinom prijenosa od 33,72 Mbps.

Evo rezultata naših testova brzine Jumpshare:

Jumpshare test jedan: test dva: prosjek:
Učitaj:10 minuta10 minuta10 minuta
Preuzimanje datoteka:12,5 minuta12 minuta12.25 minuta

Rezultati su prilično dobri, što je dijelom vjerojatno zbog činjenice da Jumpshare koristi Amazon Web Services (AWS) za host datoteka, uslugu oblačne infrastrukture s izvrsnim resursima.

U najboljem slučaju veza od 30 Mbps može prenijeti datoteku od 1 GB u oko pet minuta. Dok su nam vremena bila dvostruka ili više, također smo testirali iz jugo Azije. Ako živite bliže podatkovnom centru Virginia AWS i imate bolju internetsku vezu, možete očekivati ​​puno veće brzine.

sigurnosti

S obzirom na kršenje podataka i ostale slučajeve cyber kriminala koji, čini se, svakodnevno pogađaju naslove, sigurnost u oblaku i privatnost uvijek su popularna tema kod naših čitatelja. Jumpshare poduzima nekoliko mjera kako bi osigurao sigurnost datoteka, ali može ići i dalje.  

Pojedinosti o tim mjerama detaljno smo opisali, poput zaštite lozinkom datoteka, kada smo razgovarali o dijeljenju datoteka ranije. Drugi ključni sigurnosni korak koji je poduzeo Jumpshare je šifriranje datoteka koje prenosite, i u tranzitu i u mirovanju, na strani poslužitelja.

Korišteni protokol šifriranja je AES, što je protokol koji preporučuje američki Nacionalni institut za tehnologiju i standarde i onaj koji danas najčešće koristi oblačni servis. Konkretno, Jumpshare koristi 256-bitni AES, koji je prema svim računima tek trebao biti ispucan, a zapravo bi za to trebalo milijarde godina.

Nažalost, Jumpshare nema mogućnost dvofaktorske provjere identiteta. To je prilično velika pogreška, jer iako je kodiranje ključeva možda nemoguće probiti, slabe lozinke nisu, a čak i jake lozinke mogu se ukrasti. Autentifikacija s dva faktora umanjila bi taj problem.

Jumpshare također nema mogućnost privatnog, krajnjeg šifriranja ili enkripcije sa nultim znanjem. To znači da tvrtka upravlja vašim ključem za šifriranje i može iz zakonskih razloga dešifrirati vaše datoteke. Ako ste kriminalac ili jednostavno zagovornik privatnosti, mnogi žele pogledati naš najbolji vodič za pohranu oblaka nula znanja.

Jumpshare ne pokreće vlastiti podatkovni centar, kao što je spomenuto. Umjesto toga, tvrtka je izgradila svoju uslugu koristeći platformu Amazon Web Services, koristeći podatkovni centar AWS smješten u Virginiji.

To je i dobro i loše. S jedne strane, velike tvrtke poput Amazona i Microsofta više su primamljive mete za internetski kriminal. S druge strane, Amazonovi podatkovni centri dobro su upravljani i smatraju se izuzetno sigurnim. Napokon, to su isti objekti u kojima Amazon pohranjuje vlastite podatke.

Jumpshare nije usklađen s HIPAA, što znači da tvrtka neće s vama potpisati Ugovor o poslovnim suradnicima (BAA). Većina malih i srednjih poduzeća koja trebaju sukladnost s HIPAA-om bilo bi bolje pregledati naš najbolji EFSS vodič.

podrška

Jumpshare pruža podršku 24 sata tijekom radnog dana. Dostupno je više adresa e-pošte, uključujući one za opća pitanja, tehničku pomoć i poslovni razvoj.

Poslali smo testnu e-poštu kako bismo izmjerili vrijeme odziva Jumpshare, a šokirani smo dobili odgovor za samo sedam minuta, zabilježio je Cloudwards.net. Ono što je učinilo to još impresivnijim je to što smo u istragu uključili nekoliko pitanja, a na svako nije bilo odgovoreno samo, u obliku paragrafa i cjelovitih rečenica.

Iako Jumpshare ne pruža podršku uživo ni telefonom niti putem chata, vrijeme brzog odgovora putem e-pošte i sposobni tehničari podrške uglavnom to nadoknađuju.

Dostupna je i stranica za podršku na kojoj ćete pronaći stranice za opću podršku, značajke Jumpshare Plus, Mac, iOS i Windows. Svaka stranica sadrži često postavljana pitanja (FAQ), a ne zasebne članke o podršci. Ove su stranice dovoljno dobro napisane, ali mi bismo radije više segmentacije, zajedno s opcijom za pretraživanje članaka na temelju ključnih riječi.

Dostupan je i Jumpshare blog, Twitter i Facebook stranice da biste bili u tijeku s novim dostignućima.

Iako je podrška za Jumpshare zapravo prilično tanka, ipak smo joj dali nadprosječni rezultat na temelju izgleda brzih i temeljitih odgovora putem e-pošte..

Presuda

Ovo je bio naš prvi put da smo pregledali Jumpshare, za koji smo se odlučili nakon što je nekoliko čitatelja svjedočilo o njegovoj izvrsnosti. Iako smo ušli s nekim skepticizmom s obzirom da se Jumpshare ne može koristiti za sinkronizaciju datoteka, sveukupno je iskustvo bilo puno osvježavajuće nego što smo očekivali.

Jumpshare nije klon Dropboxa. Dok je nekoliko drugih usluga pohrane u oblaku pokušalo učiniti svoje, ne mnogi ga povlače kao i Jumpshare. To je zato što izgleda da Jumpshare ima stvarnu privlačnost za određenu nišu, a to su mala i srednja preduzeća koja žele dijeliti datoteke i izgledaju dobro što rade..

Veze zaporki, zakazivanje, uništavanje datoteka i slične značajke čine Jumpshare idealnim za kontrolu intelektualnog vlasništva. U međuvremenu, prilagođeni logotipi i analitika izvrsni su za izgradnju branda. 

Iako bismo željeli da Jumpshare poboljša svoj pristup sigurnosti dvofaktornom autentifikacijom i privatnom enkripcijom, sve dok poduzimate korake za stvaranje jakih lozinki i korištenje njegovih funkcija za kontrolu sadržaja, usluga bi trebala zaštititi vaše datoteke.

Suština je da je naša prva recenzija Jumpshare prošla dobro, nadmašivši neke od najboljih usluga pohrane u oblaku dostupnih na nekoliko ključnih područja. Svakako preporučamo da ga isprobate, ali morat ćete kupiti pretplatu od 1 TB da biste pristupili značajkama koje ga razdvajaju.

Što mislite o Jumpshare-u? Ako možete smisliti bolji oblačni servis za dijeljenje datoteka, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map