Pregled FlipDrive – Ažurirano 2020

FlipDrive pregled

Iskustvo FlipDrivea ometaju velika i mala pitanja. Iako ima nekoliko značajnih otkupnih značajki, u glavnom preporučujemo korisnicima da se ne drže dalje.


Recenzije pohrane u oblaku

Ako tražite rješenja izvan okvira za svoje potrebe za pohranu u oblaku, možda ćete biti u iskušenju da na audiciji bit playera FlipDrive. Tijekom ovog pregleda FlipDrive, uštedjet ćemo vam malo vremena i frustracije radeći upravo to za vas – i nadamo se da ćemo vas nagovoriti da razmislite o drugim mogućnostima u našem najboljem vodiču za pohranu u oblaku.

Slijedi zaključak da FlipDrive jednostavno nema značajke koje biste trebali očekivati ​​od sposobnog alata za pohranu u oblaku. Na popisu propusta se ne sinhroniziraju datoteke, verzije ili šifriranje na strani poslužitelja. U najboljem slučaju, FlipDrive nije uspio evoluirati s vremenima. U najgorem slučaju radi se o prikupljanju novca koji baš i ne zanima pružanje kompletne usluge.

Radije dajemo FlipDriveu korist sumnje i pretpostavljamo da je više nesposobnosti nego pohlepe koja je podloga mnogih njegovih problema. No, činjenica da je FlipDrive također sumnjivo precijenjena u usporedbi s mnogo boljim opcijama ne pomaže odagnavanju te misli.     

Ako želite izraditi svoje mišljenje o tom pitanju, možete se prijaviti za besplatni račun od 10 GB i pružiti mu vrtlog. Ako ste razočarani kao i mi, nema brige: vani je puno sjajnih usluga o kojima možete pročitati u našoj biblioteci s recenzijama u oblaku.

Alternativa za FlipDrive

prednosti & nedostaci

Značajke

Iako tehnički usluga skladištenja u oblaku, FlipDrive zapravo nema mnogo uobičajenih značajki koje smo povezali s tim pojmom. Razgovarat ćemo o onome što nedostaje u trenu. Prvo, pogledajmo što čini.

FlipDrive se može koristiti za prijenos datoteka u oblak – to jest udaljeni poslužitelj. Primarni je cilj uštedjeti prostor na tvrdom disku, iako kao što ćete vidjeti kada razgovaramo o cijenama, FlipDrive, osim toga, ne nudi mnogo u ukupnom gigabajtu.

Iskustvo FlipDrive u potpunosti se pokreće kroz web GUI; za razliku od većine drugih alata za pohranu u oblaku, on nema klijent za radnu površinu.

Unutar GUI-ja možete učitati datoteke izravno iz svog datotečnog sustava i kasnije im pristupiti s bilo kojeg drugog uređaja tako što ćete se prijaviti na svoj račun.

U ponudi su i mobilne aplikacije za Android i iOS. Pomoću bilo kojeg možete pregledati slike i reproducirati glazbu i videozapise u svojoj FlipDrive pohrani. Aplikacije također spremaju medijske datoteke u svrhu smanjenja propusnosti, što je korisno ako ste na ograničenom podatkovnom planu.

Web GUI ima namjensku stranicu za prijenos fotografija, kontaktne podatke i oznake web mjesta

FlipDrive također ima osnovne značajke dijeljenja datoteka dostupne putem GUI-a, ali morate biti pretplatnik koji plaća i stvarate veze za datoteke koje drugi mogu koristiti jer ta značajka nije dostupna na besplatnom planu od 10 GB.

Najveći propust FlipDrive je činjenica da se on ne može koristiti za sinkronizaciju datoteka između uređaja. Bez klijenta za radne površine nema mape za sinkronizaciju. Gotovo svaka druga usluga u našoj biblioteci s recenzijama u oblaku nudi sinkronizaciju.

Još jedna kritična i obično uobičajena značajka koja nedostaje iz repertoara FlipDrive je inačica datoteka, koja vam omogućuje vraćanje datoteka u prethodna stanja u slučaju neželjenih promjena ili oštećenja datoteka. FlipDrive također ne dopušta vam da oporavite slučajno izbrisane datoteke.  

Tijekom testiranja usluge primijetili smo i nekoliko izvanrednih propusta u pogledu sigurnosti. O njima možete pročitati u sigurnosnom dijelu ovog pregleda.

Imajte na umu da iako web-lokacija FlipDrive oglašava sposobnost usluga kao sigurnosnih kopija datoteka, tehnički nije rješenje mrežnog sigurnosnog kopiranja. Između ostalih odsutnih značajki, ne postoji način da zakažete sigurnosne kopije. Imamo članak o razlikama između sigurnosne kopije na mreži i pohrane u oblaku ako želite saznati više.

Ili provjerite naš najbolji vodič za izradu sigurnosnih kopija na mreži za prijedloge.

cijena

Postoji niz različitih pretplata koje možete odabrati ako odlučite ići uz FlipDrive kao uslugu pohrane u oblaku.

Sviđa nam se raznolikost. Ono što ne volimo jest da vam FlipDrive ne daje mnogo prostora za skladištenje u odnosu na ostale davatelje, a previsoko košta. Ako se prijavite za godinu dana unaprijed, dobit ćete dva mjeseca besplatno, ali to ne pomaže puno u poboljšanju njene vrijednosti.

Na primjer, najpopularniji plan za FlipDrive je FlipDrive Pro, koji vam nudi samo 100 GB prostora za pohranu za 10 dolara mjesečno. Usporedite to sa Sync.com, koji ima pretplatu od 2 TB za samo 10 USD mjesečno (pročitajte našu recenziju Sync.com).

Čak i ignorirajući Sync.com, što bi, možda, mogao biti najbolji posao u pohrani u oblaku, FlipDrive jednostavno nema smisla kada je u pitanju najniža vrijednost. Čini se da je 1TB Dropbox Professional plan, koji košta 20 dolara mjesečno, dobar posao u usporedbi.

Poslovni plan također ima lošu cijenu; na raspolaganju je mnogo bolje pohrane u oblaku za poslovne usluge o kojoj možete čitati u našem najboljem vodiču za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka za poslovne datoteke.

FlipDrive nudi besplatan plan od 10 GB. Iako se to može činiti velikodušnim, plan dolazi s nekoliko ograničenja koja ga sprječavaju da slete sa mjesta na našoj listi najboljih planova za pohranu besplatnih oblaka. Ta ograničenja uključuju maksimalnu veličinu datoteke od 25 MB i nijednu opciju za stvaranje veza do datoteka za dijeljenje.

Jednostavnost korištenja

Najveći problem kada je u pitanju jednostavna upotreba pomoću FlipDrive-a je nepostojanje desktop klijenta. S gotovo bilo kojom drugom uslugom pohrane u oblaku, možete jednostavno povući datoteku u posebnu mapu datotečnog sustava i poslati je u oblak. S FlipDriveom morate se prijaviti u internetski GUI i datoteke učitati ručno.

Problem s tim pristupom je da ako zatvorite GUI tijekom prijenosa datoteke, prijenos se neće dovršiti jer u pozadini ne postoji FlipDrive klijent. S obzirom na činjenicu da FlipDrive ne upravlja s velikim datotekama dobro – barem na temelju našeg testiranja brzine, detaljno opisanog u sljedećem odjeljku -, što čini potencijalno vrlo teško i frustrirajuće korisničko iskustvo.

Sam GUI koristi se više navikavanja nego što bi trebao. Za navigaciju postoji više prikaza, uključujući “moj pogon”, “fotografije”, “kontakte” i “oznake”. Pitanje je što se korisničko iskustvo s jednog pogleda na drugi osjeća potpuno drugačije, gotovo kao što je svaki od njih sastavio drugi razvojni tim.

Najveća je razlika što prikaz Moj pogon nema gornju karticu za navigaciju da bi se preskočili na druge poglede kao što to čine ostali kartici. Umjesto toga, trebate upotrijebiti gumb izbornika koji se nalazi u gornjem desnom dijelu stranice.

Čini se da i sve stranice djeluju malo sporo, s dugim čekanjem između klika na gumb i rezultirajuće radnje stranice..

Iako se značajka oznaka čini pametnim uključivanjem, postoje bolji dizajnirani i fluidniji alati, uključujući Pocket i Google Bookmark. Isto je i sa značajkom kontakata.

Općenito, ne treba dugo da shvatimo FlipDrive. Međutim, to ne mijenja činjenicu da se sve osjeća vrlo nespretno u usporedbi s modernijim alatima poput pCloud (pročitajte naš pCloud pregled).

Sinkroniziranje datoteka & Dijeljenje

Kao što je spomenuto kad smo ranije pregledali značajke FlipDrive-a, usluga ne nudi sinkronizaciju. To je trenutak koji nedostaje kada uzmete u obzir da se gotovo svaki drugi oblak pohrane sinkronizira.

No pomoću njega možete dijeliti i mape i datoteke. To se vrši putem prikaza My Drive klikom na gumb padajućeg izbornika pored stavke koju želite podijeliti.

Možete ili stvoriti izravnu vezu za dijeljenje datoteke ili možete pozvati ljude da joj pristupe unosom njihove adrese e-pošte. Obje su zajedničke značajke prilično česte. Možete dijeliti i mapu, drugima davati dozvole za čitanje, pisanje i upravljanje.

Dijeljenje mapa i datoteka e-adresom zahtijeva da oni s kojima dijelite postavljaju FlipDrive račun. Dijeljenje veza omogućuje svima da preuzmu datoteku.

FlipDrive pristup dijeljenju veza daleko je labav za naš ukus. Ne postoje mogućnosti za zaštitu lozinkom ili ih automatski istječu kao što možete s pCloud, Sync.com i Tresorit (pročitajte našu recenziju Tresorita).

Također, ne postoji način da se brzo izvrši revizija dijeljenog sadržaja, što olakšava gubitak iz vida sadržaja. Ovaj nadzor pojačava nedostatak sigurnosti veze, što olakšava neovlaštenim osobama pristup vašim datotekama.

Naš savjet: želite li sinkronizirati ili dijeliti datoteke, potražite drugdje. Sinkronizacija uopće nije opcija, a dijeljenje datoteka FlipDrive jednostavno je previše lagano da bi se smatralo sigurnom.

Ubrzati

Odlučili smo izvršiti niz testova za prijenos i preuzimanje kako bismo vidjeli koliko brzo FlipDrive može podnijeti te operacije. Kao i kod svih usluga pohrane u oblaku koje pregledavamo, i ova su ispitivanja izvedena pomoću komprimirane mape od 1 GB (koja djeluje kao jedna datoteka) preko WiFi mreže.

Rezultati nisu bili impresivni, ponajviše zato što nikad nismo uspjeli uspješno prenijeti našu testnu mapu. Svaki put je prijenos zastao nakon otprilike dva sata i nikad se nije nastavio.  

Većina usluga pohrane u oblaku koje preporučujemo mogu izvršavati isti prijenos za 15 do 30 minuta. Na primjer, testovi s Dropboxom – o kojima možete pročitati u našoj Dropbox recenziji – prenijeli su istu datoteku za otprilike 15 minuta.

Neki od tih nesumnjivo se pripisuju činjenici da smo radili s sporom internetskom vezom prilikom testiranja FlipDrive-a, no mnogo se toga vjerojatno odnosi na ograničenu infrastrukturu. FlipDrive ima samo jedan podatkovni centar koji se nalazi u New Yorku.

I izvršili smo prijenos manjih datoteka, a većina je prenijela u roku od oko 30 sekundi. S obzirom da se FlipDrive ne može koristiti za sinkronizaciju, te bi brzine trebale biti u redu za općenito. Ako ste ljubitelj filmova u potrazi za negdje gdje mogu založiti svoje ogromne medijske datoteke, pročitajte naš članak o najboljoj pohrani za video u oblaku za opcije koje će zapravo raditi.  

sigurnosti & Pravila o privatnosti

FlipDrive ne govori puno na svojoj web stranici o sigurnosti koju posjeduje. To može biti zato što se čini da nema mnogo toga za razgovarati.

Sigurni HTTP (HTTPS) nudi određenu sigurnost prijenosa datoteka koristeći 128-bitni SSL. Međutim, vaše datoteke nisu šifrirane u prijevozu i ne kriptiraju se dok su pohranjene na FlipDrive poslužiteljima. To znači da svaki zaposlenik FlipDrive-a ili svatko tko dobije neovlašteni pristup poslužiteljima FlipDrive može čitati vaše datoteke bez potrebe za ključem za dešifriranje..

Nedostatak šifriranja na strani poslužitelja trebao bi biti dovoljan da vas odvrati od korištenja FlipDrivea za pohranu datoteka – pod pretpostavkom da troškovi, mali kapacitet pohrane i nikakva sinkronizacija to već nisu učinili..

Ako zaista želite biti sigurni da su vaše datoteke sigurne, gotovo svaki drugi servis za pohranu u oblaku će učiniti bolji posao. Međutim, na Cloudwards.net favoriziramo one usluge koje nude mogućnost šifriranja nultih znanja, kao što je Sync.com.

FlipDrive također ne nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti, što znači da se svatko tko prihvati vašu lozinku ne može prijaviti na vaš račun, a da nema svoje računalo ili pametni telefon.

Nepostojanje verzije datoteka, što smo ranije spomenuli, znači i manju sigurnost protiv napada ransomwarea, koji djeluju korumpiranjem datoteka. Ako imate takvu verziju, ako napadnete takav napad, možete jednostavno ukloniti datoteke s oštećenim verzijama nakon što uklonite zlonamjerni softver..

Povrh svega toga, politika privatnosti FlipDrive sadrži neke zabrinjavajuće sitnice, uključujući pravo prikazivanja oglasa treće strane unutar internetskog sučelja. Tvrtke koje stoje iza ovih oglasa također mogu postaviti kolačiće na vaše računalo:

FlipDrive usluge ugovara s tvrtkama koje poslužuju oglase treće strane za prikazivanje oglasa unutar FlipDrive Services. Slažete se da ove tvrtke mogu staviti kolačiće na vaše računalo i potvrđujete da će FlipDrive usluge uložiti razumne napore da od naših dobavljača posluživanja postignu ugovorna ograničenja za upotrebu takvih kolačića samo u svrhu ispunjavanja svojih obveza prikazivanja oglasa prema nama..

O pristupu sigurnosti sigurnosti FlipDrive ne može se reći ništa dobro. Ako se odlučite za korištenje, barem se potrudite da ne pohranjujete osjetljive podatke jer se usluga čini lakim ciljem za kibernetičku kriminalnost. Također, razmislite o upotrebi VPN usluge kako biste spriječili prisluškivanje na mreži.

Jedan od onih u našem najboljem VPN vodiču trebao bi učiniti trik.  

podrška

Za one trenutke svog rada, nemojte računati da ćete dobiti veliku pomoć s web stranice FlipDrive. Baza znanja ograničena je na tanku stranicu s FAQ-om koja daje odgovore samo na osnovna pitanja. Članci za rješavanje problema i upute s uputama za vaš put ne postoje.

Ako ne možete pronaći odgovore na svoja pitanja, morat ćete se izravno obratiti FlipDrive-u. Ne postoje opcije podrške kao što su telefon ili razgovor; svi se izravni kontakti oslanjaju na e-poštu.

Tehničari za podršku rade 24/7 odgovaranje na e-poruke prema web stranici FlipDrive. Međutim, vrijeme provjere provjerili smo ispaljivanjem probne e-pošte i, eto, još uvijek čekamo.

Jedna stvar koja nas je iznervirala jest da FlipDrive nije dostavio automatizirani odgovor dajući nam do znanja da je primljen naš zahtjev za podršku. Preferiramo određenu razinu sigurnosti, čak i kod usluga koje nemaju tendenciju da klijente čekaju nekoliko dana.  

Presuda

Ne možemo reći ništa što bismo preporučili FlipDrive u bilo kojem scenariju. Iako se plan od 10 GB čini velikodušan, ograničenja veličine datoteka i druga ograničenja značajki sprječavaju da se taj plan natječe s boljim besplatnim ponudama pohrane, uključujući 10 GB besplatne pohrane u oblaku koje možete dobiti iz pCloud.  

Planovi pretplate precijenjeni su i ne pružaju dovoljno prostora za pohranu za modernu upotrebu. Čak i ako vam nije dobro s nedostatkom vrijednosti, postoji popis razloga za pranje rublja potražiti drugdje, uključujući:

 • Nema sinkronizacije datoteka
 • Nema verzije datoteke
 • Nema šifriranja na strani poslužitelja
 • Nema privatnog šifriranja
 • Nema dvofaktorske provjere autentičnosti
 • Slaba sigurnost dijeljenja datoteka

FlipDrive također ne rukuje velikim datotekama na temelju našeg testiranja, s malim brzinama prijenosa i čestim kvarovima.

Najbolje što možemo reći o FlipDriveu je da je to dobar primjer kako ne konstruirati uslugu pohrane u oblaku. Provjerite našu najbolju usporedbu pohrane u oblaku za više korisnih preporuka, koje će vam pomoći pronaći idealnu uslugu za vaše precizne potrebe.

Naravno, sretni smo što smo dokazali da nisam u pravu. Možete li iznijeti naše mišljenje o FlipDriveu? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map