pCloud pregled – ažurirano 2020

pCloud pregled

pCloud je sigurna i jednostavna usluga koja omogućuje pohranu do 10 GB besplatno, nudi vijek trajanja do 2TB i obično će pohranjivanje datoteka biti lakše od većine konkurencije. Iako nije potpuno bez njegovih mana, nećemo se ustručavati preporučiti ga većini ljudi.


pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

pCloud se nalazi na vrhu našeg najboljeg popisa za pohranu u oblaku i često osvaja u našim najboljim člancima. To je zahvaljujući jakim multimedijskim značajkama, izvrsnim vrijednostima pretplatničkih vrijednosti, čvrstim mogućnostima sigurnosti i dijeljenja. Nekada je pohranjivao samo podatke u SAD-u, ali sada ima europske lokacije i udovoljava EU propisima o privatnosti.

Međutim, ima i svojih nedostataka, poput slabih mogućnosti suradnje i činjenice da trebate dodatno platiti da biste omogućili privatno šifriranje. Ako želite koristiti oblak za pohranu da biste radili u timu, pročitajte članak o najboljoj pohrani u oblaku za suradnju. Da biste izbjegli plaćanje privatnog šifriranja, pogledajte vrhunsku uslugu u našem najboljem vodiču za usluge pohrane u oblaku nula znanja.

No, ako vam ovi nedostaci ne predstavljaju veliku brigu, držite se nas dok detaljnije razgovaramo o njegovim mogućnostima u ovom pCloud pregledu..

pCloud recenzije i ocjene korisnika

Korisničke recenzije pCloud-a

Apsolutno voli pCloud. Definitivno bolje od Dropboxa – nisu se susreli s bilo kakvim problemima s ograničenjem propusnosti kao na Dropboxu. Također brže!
Ako se nešto promijeni, revidirat će se ovaj post. Do tada, za sada, idite na pCloud!

Tony

24.3.2017 u 20:16 –

Prikaži recenziju / komentar

Jako dobar oblak.
Mogao bih učitati svoje datoteke u 10Mo / s (80Mbits)! Možete odabrati bilo koju mapu po vašem izboru za sinkronizaciju, vrlo cool.
Dobro je i web sučelje i android aplikacija. Jedini problem je možda sigurnost, ne postoji 2FA (dvostruko faktor autentifikacija) i podaci nisu šifrirani na poslužitelju prema zadanim postavkama.

matematika

2016/09/15 u 05:04 –

Prikaži recenziju / komentar

Najbolji oblačni softver. Jednostavan za postavljanje i korištenje, puno bolji od Dropboxa. Razumno brzo u Sydneyu u Australiji.

Rudy

2016/07/13 u 22:44 –

Prikaži recenziju / komentar

Ja sam u Kini. pCloud ovdje vrlo dobro funkcionira. Izvrsna je. Toplo preporučujem.

lin

07.05.2016 u 07:45 –

Prikaži recenziju / komentar

Za mene je pCloud najbolji! Probala sam OneDrive, Dropbox i GoogleDrive, ali najviše mi se sviđa pCloud. Njegova je platforma doista jednostavna za korisnike, imaju dobru podršku i pCloud Crypto pomaže mi da se osjećam sigurno u vezi sa svojim datotekama.

Hans Zimmer

17.12.2015 u 23:37 –

Prikaži recenziju / komentar

Posljednjih sam dana proveo prolazeći kroz sve pružatelje usluga oblaka koje sam mogao pronaći na mreži. Mislim na sve velike igrače poput Mega, Dropbox, OneDrive itd.
Od ovog trenutka ne postoji dobavljač koji bi mogao daleko odgovarati pCloud-u!

surr3a1

23.10.2015 u 00:13 –

Prikaži recenziju / komentar

Doista je tako siguran i jednostavan za upotrebu. Najbolje što sam ikada koristio…

Mert Yamac

2014/10/13 u 11:40 –

Prikaži recenziju / komentar

prijašnji

Sljedeći

Posjetite pCloud

prednosti & nedostaci

Alternativa za pCloud

Značajke

Glavna značajka koju pCloud nudi je mogućnost pohranjivanja datoteka na udaljeno mjesto kako biste ih mogli sinkronizirati i dijeliti na uređajima i izbjegavati gubitke na neispravnosti tvrdog diska. Mi ćemo to više dotaknuti u kasnijem dijelu ovog pregleda pCloud-a. Ovdje ćemo pogledati što nude pCloud ponude koje nisu standardne za usluge pohrane u oblaku.

Jedan od njih, pCloud Drive, poboljšava standardni model sinkronizacije. Omogućuje vam pristup i rad s mrežnim datotekama kao da su na vašem računalu. pCloud pogon u osnovi djeluje poput mrežnog pogona, prikazujući datoteke koje ste prenijeli u pCloud bez prostora na tvrdom disku. Nedostatak tog pristupa je što morate pristupiti mreži kako biste pristupili svojim datotekama.

pcloud-audio player

pCloud je naš najbolji izbor u našem najboljem oblaku za pohranu članka o glazbi. Stoga nije čudo što ovaj uređaj s audio datotekama rukuje s lakoćom. Kao i moćniji desktop playeri, može učitati popis za reprodukciju, spremiti trenutni red kao jedan, promiješati pjesme i ponoviti popis pjesama. Svom popisu za reprodukciju na putu možete pristupiti putem mobilne aplikacije pCloud.

Usluga vam omogućuje pregled fotografija i reprodukciju videozapisa. Zapravo, prvo je došao u našu najbolju pohranu u oblaku za fotografije i videozapise. Preglednik slika može stvoriti prezentaciju i omogućuje vam izvršavanje standardnih operacija, kao što su brisanje, preimenovanje i kopiranje. Slike zadržavaju svoju razlučivost nakon prijenosa, ali možete preuzeti i promijenjene veličine.

pcloud-video player

Reprodukcija videozapisa zahtijeva da ih se pretvori u web format. Nakon toga možete koristiti integrirani video player koji radi bez mucanja. Postoji mogućnost odabira kvalitete – standardne ili visoke razlučivosti – što je lijep dodir. Budući da nema ograničenja veličine datoteke, pCloud dobro funkcionira ako želite pohraniti svoje HD filmove.

Korisnici Kodi-a mogu koristiti neslužbeni dodatak za strujanje filmova izravno s pCloud-a u Kodi videoplayeru. Pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za Kodi vodič za više informacija.

pCloud je kompatibilan s WebDAV. To znači da možete pristupiti svojoj pCloud pohrani pomoću alata treće strane koji sadrže WebDAV. Jedan je primjer MultCloud, alat za sinkronizaciju od oblaka do oblaka. Ako želite saznati više, pročitajte našu recenziju MultCloud.

U skladu s tim, ne treba vam MultCloud za premještanje datoteka iz oblaka u oblak ako koristite pCloud. Usluga ima još jedan trik u rukavu, a to je izrada sigurnosne kopije u oblak za oblačne usluge poput Dropboxa, Google diska i OneDrivea. Možete čak i sigurnosno kopirati podatke na Facebooku i Instagramu, što je izvrsno za sigurnosne kopije na društvenim mrežama.

Pregled značajki pCloud

pCloud Logowww.pcloud.com

Započinje od 399 USD mjesečno za 500 GBAll planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
NAS

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

U našim člancima za pohranu u oblaku, pCloud se nalazi na vrhu pri vrhu. Beta cijene Dropboxa, što nije teško, ali pobjeđuje i Amazon Drive i Google Drive. Zbog toga ne čudi što je jedna od najboljih ponuda u oblak pohrani. Ako vam je potrebna druga usluga pohrane u oblaku koja nudi sličnu vrijednost, pročitajte naš Sync.com pregled.

pCloud nudi besplatni plan od 2 GB, a za prijavu su potrebna samo vaša adresa e-pošte i zaporka. Ovom besplatnom planu možete dodati i do 8 GB ispunjavanjem određenih zadataka, poput preuzimanja klijenta za sinkronizaciju i aplikacije za pametne telefone. Za svakog prijatelja kojeg uputite možete dodati 1GB prostora za pohranu pCloud. Ovaj besplatni posao čini pCloud prikladnim da predvodi naš najbolji besplatni članak za pohranu u oblaku.

Postoji nekoliko načina plaćanja svoje pretplate: mjesečno, što vam omogućuje otkazivanje u bilo kojem trenutku, ali dugoročno je skuplje; godišnje, što nudi 20-postotni popust, ali zahtijeva plaćanje unaprijed; i životni vijek, što iziskuje veliku neposrednu uplatu, ali vam štedi mnogo novca. Oni koji žele ostati anonimni imaju mogućnost plaćanja putem bitcoina.

Ako ustanovite da vam je pCloud odličan odabir, ponuda za cijeli život je dobar izbor. Tehnički gledano vrijedi 99 godina ili dok ne počnete gurati tratinčice.

pCloud nudi svoj Premium 500GB plan za 4,99 USD mjesečno, što je snažna ponuda – košta 3,99 USD mjesečno kad se plaća godišnje – ali vrhunac je da Premium Plus 2TB plan košta samo 8 USD mjesečno na godišnjoj pretplati.

pCloud for Family omogućuje vam da pozovete do pet članova vaše obitelji da koriste pCloud i dodijelite im količinu prostora za pohranu i podijele kvote koju želite. Plan nudi 2TB prostora za pohranu pCloud i 2TB prometa veze za preuzimanje. Dijeljene mape zauzimaju samo prostor za pohranu od vlasnika mape.

Dobivate i 30 dana povijesti smeća uz 2TB Family plan koji vam omogućuje praćenje i vraćanje starijih verzija datoteka na vašem računu.

Da biste se pretplatili na 2TB Family plan, morate izdvojiti 1.400 dolara. Trenutno je snižen za 65 posto, što snižava cijenu na 500 USD.

pCloud nudi i Business verziju. Potrebno je najmanje pet korisnika i naplaćuje 544 USD godišnje ili 9 USD mjesečno. Također možete plaćati mjesečno, u tom slučaju cijena bi bila 56,68 USD mjesečno ili 11,34 USD mjesečno po korisniku.

Jednostavnost korištenja

Usluga pohrane u oblaku može imati značajke koje rade bez problema, ali sve je to za ništa ako korisničko iskustvo nije ugodno i intuitivno. To vrijedi za klijente za desktop, web i mobilne aplikacije. pCloud, međutim, ne razočara.

pcloud-desktop-app

Njegova radna površina za računala slijedi uobičajeni model sinkronizacije i sastoji se od ikone programske trake sustava i mape za sinkronizaciju koja se naziva pCloud Sync. U sustavu Windows mapa za sinkronizaciju zadano je stvorena u mapi “dokumenti”. Mnogo je značajnija mapa pCloud Drive, kojoj možete pristupiti pomoću ikone programske trake.

Gumbi uz vrh klijenta za radnu površinu olakšavaju kretanje između pregleda računa, zajedničkih veza, dodatka pCloud Crypto, postavki i mogućnosti pomoći i podrške. Pregled računa prikazuje vaš preostali prostor za pohranu i veze koje otvaraju vaš pCloud Drive, web klijent i njegovu stranicu smeća. Dizajn je zastario i udoban, ali to ne znači mnogo.

Klijent radi na Windows-u, macOS-u i Linuxu. U stvari, pCloud je na vrhu naše najbolje pohrane u oblaku za Linux rang.

pcloud-web-aplikaciju

Ako ste na nekom drugom računalu, datotekama možete pristupiti putem web-aplikacije pCloud. Glavne značajke možete vidjeti na bočnoj traci slijeva. Preglednik sadržaja može prikazati vaše datoteke i mape na popisu ili pločicama. Pored svake datoteke i mape nalazi se potvrdni okvir, tako da ih možete odabrati i izvršiti radnje pomoću gumba smještenih na vrhu.

Značajka povlačenja i ispuštanja mogla bi se poboljšati jer datoteke i mape ne možete prenositi povlačenjem bilo kuda, kao što to možete učiniti s, recimo, OneDriveom. Umjesto toga, morate ih ispustiti u mali skočni prozor koji se pojavljuje na sredini zaslona kada povučete svoj sadržaj. Pročitajte naš pregled usluge OneDrive za detalje o njegovom web iskustvu.

To možete učiniti za pojedinačne datoteke ili mape pomoću tri točke koje se pojavljuju kada miša iznad njih. Djeluje u redu, ali mi bismo radije koristili desni klik jer bi nas brže doveo do izbornika. U skladu s tim, web klijent je brz i jednostavan za korištenje.

pcloud-mobilne aplikacije

Ako ste u pokretu, možete koristiti aplikaciju za pametni telefon pCloud za pristup datotekama. Ikone na vrhu izbornika u mobilnoj aplikaciji omogućuju vam brz pristup fotografijama, videozapisima, dokumentima ili glazbi. Može automatski prenijeti fotografije i videozapise. Mobilna aplikacija je jednostavna za upotrebu i dostupna je za Android i iOS.

Sinkroniziranje datoteka & Dijeljenje

Dijeljenje je jedna od glavnih prednosti prijenosa datoteka u oblak, a ne upotrebe fizičkog tvrdog diska. Dijelite datoteke koristeći bilo koji od tri klijenta pCloud. Prvo ćemo pogledati web klijenta.

pcloud-web-Dijeli mape s opcijama

Mape i određene datoteke možete dijeliti putem veza. pCloud omogućuje dijeljenje mapa pozivanjem drugih i davanjem dozvola za “uređivanje” ili “pregledavanje”. Alternativno, možete generirati vezu za prijenos za ostale koji će je koristiti za prijenos izravno u mapu ili vezu za preuzimanje koja im omogućuje preuzimanje vaših datoteka.

pcloud-web-udio-link

Kad želite dijeliti datoteku, možete generirati vezu koja se može zaštititi lozinkom i datumom isteka. Možete je i skratiti, ali imajte na umu da je kratka verzija manje sigurna od uobičajene veze jer je lakše pogoditi. Kada dijelite datoteku, mjerne podatke za preuzimanje možete vidjeti na kartici statistike.

Možete dijeliti i veze do Facebooka i Twittera. Ako koristite pCloud Crypto, nećete moći dijeliti svoje šifrirane datoteke.

U web-aplikaciji pCloud postoji stranica “dijeljenja” koja vam pokazuje što ste podijelili s drugima i prikaz “podijeljeno sa mnom” koji vam govori što vidite što su drugi podijelili s vama.

pcloud-desktop-udio

Nekoliko usluga pohrane u oblaku ima klijente za stolna računala koji mogu dijeliti datoteke i mape, ali pCloud je jedan od njih. Dijeljenje mapa zrcali mogućnosti dostupne putem web aplikacije. Isto vrijedi i za dijeljenje datoteka, osim što ne možete vidjeti statistiku veza ili zaštititi svoje dionice zaporkom ili datumom isteka.

Aplikacija za pametne telefone omogućuje vam dijeljenje veza s aplikacijama za društvene mreže, ali pomoću pClouda možete i poslati e-poštu s vezom. Da biste nekoga pozvali u svoju mapu, ipak morate poslati e-poštu.

Možete sinkronizirati bilo koju mapu desnim klikom na nju i odabirom opcije “sinkroniziraj u pCloud”. To će ga dodati na vaš pCloud račun i započeti s prijenosom datoteka na poslužitelj. Također možete kopirati datoteku u postojeću mapu za sinkronizaciju. Drugi pristup je sinkronizirati ga s klijenta radne površine. Izbornik sinkronizacije omogućuje vam dodavanje nove sinkronizacije i prikazuje vaše postojeće sinkronizirane mape. Nismo imali problema prilikom sinkronizacije.

Ubrzati

U prosjeku je bilo potrebno oko 23 minute da se prebaci mapa s 1 GB komprimiranom malom teorijom što je brže. Preuzimanje je trajalo oko minutu i pol, što je najbrže što smo mogli očekivati ​​pri 100 megabita u sekundi. pCloud nije utjecao na resurse našeg sustava toliko da ne bismo mogli obavljati druge zadatke, ali ako se to dogodi, možete ručno ograničiti brzinu.

Koristili smo Ethernet vezu u Beogradu, Srbija, sa brzinom prenosa od 6 Mbps i brzinom prenosa od 100 Mbps..

Testovi Prvi pokušaji: Drugi pokušaji: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:24:0000:23:0000:22:00
Vrijeme preuzimanja00:01:3000:01:3000:01:20

pCloud drži poslužitelje u SAD-u, tako da će vam brzina biti bolja što ste se bliži njegovom glavnom podatkovnom centru u Dallasu, Texas. Da bi ubrzao stvari, pCloud koristi sinkronizaciju na razini bloka.

sigurnosti

pCloud ima jaku sigurnost. Koristi TLS protokol kako bi spriječio uspješne i šifrirajuće napade posrednika u sredini kako bi se osigurali podaci u tranzitu i u stanju mirovanja. Nakon što vaši podaci dosegnu podatkovni centar, oni će se kopirati na najmanje pet poslužitelja. Vaše će datoteke biti šifrirane 256-bitnim AES-om.

pcloud sigurnosti

Privatno, krajnje šifriranje sprječava da itko osim vas čita vaše datoteke, ali pCloud ih ne nudi prema zadanim postavkama. Umjesto toga, morate nabaviti dodatak zvan pCloud Crypto koji košta 3,99 dolara mjesečno. To znači da tvrtka ipak ne uključuje privatnu enkripciju u svoje planove. Potrošnja 3,99 USD mjesečno mogla bi biti dobra investicija, ali o tome ćemo više govoriti u sljedećem odjeljku.

pcloud-kripto

Šifriranje onemogućuje poslužitelju da razumije vaše podatke, tako da nećete moći generirati preglede datoteka. pCloud vam nudi mogućnost izbora datoteka koje želite šifrirati i zaključati, a koje želite ostaviti same.

pCloud koristi dvofaktorsku provjeru identiteta kako bi spriječio hakere koji su vam ukrali zaporku da pristupaju vašem računu. Ipak bi od samog početka trebali biti sigurni da imate jaku lozinku.

Privatnost

Sjedište pClouda je u Švicarskoj, koji ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu. pCloud čuva vaše podatke na poslužiteljima u SAD-u, ali mora biti u skladu sa švicarskim zakonima jer je švicarska tvrtka. U tom slučaju tvrtka može uključivati ​​i surađivati ​​s agencijama za provođenje zakona u specifičnim slučajevima kada korisnici krše njegove uvjete ponašanja.

Najbolje je zaštititi svoju privatnost korištenjem enkripcije sa nultim znanjem, što nije besplatno uz pCloud. Kupnja Cryptovog dodatka za 3,99 USD mjesečno dobro je ulaganje za sprječavanje provale vladinih agencija kroz vaše podatke. Također smo primili izvješća čitatelja da će pCloud provlačiti kroz vaše datoteke kako bi bio siguran da ništa ne krši njegove uvjete i odredbe ako ne koristite Crypto.

pCloud je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, ali vaši će podaci možda biti podložni američkim zakonima i propisima o oblaku ako su u SAD-u i oni će zamijeniti one uvjete u politici privatnosti koji odgovaraju GDPR-u.

Uz takve uvjete, morate biti svjesni da se vaši osobni podaci i komunikacije mogu prenijeti i održavati na poslužiteljima ili bazama podataka koji se nalaze izvan vaše države, provincije ili države.

Zakoni u Sjedinjenim Državama ili u EU-u možda ne štite vašu privatnost kao zakoni na vašoj lokaciji. Kada koristite pCloud, slažete se da ćete osobnim podacima otkriti uslugu i da će otkrivanje biti upravljano važećim zakonima SAD-a i EU-a.

Ti će osobni podaci ostati u pCloudu-u minimalno vrijeme koje je potrebno da ispuni zakonske ili regulatorne obveze i poslovne svrhe. Osobni podaci mogu ostati duže vrijeme nego što to zahtijeva zakon ako imaju legitimne poslovne interese i ako to zakonom nije zabranjeno.

pCloud može obrađivati ​​vaše osobne podatke iz različitih razloga koji su dopušteni zakonima o zaštiti podataka u Europskom gospodarskom prostoru i Švicarskoj.

Ako se ne slažete sa načinom na koji pCloud postupa s vašim podacima, možete odbiti svoj pristanak brisanjem vašeg pCloud računa. Izbrisati će se i vaši osobni podaci i datoteke. To odgovara “pravu na brisanje” od GDPR-a. Više informacija o mogućnostima privatnosti možete pronaći ovdje.

Kad koristite pCloud, on prikuplja i podatke o vama, koji mogu sadržavati vašu IP adresu, vrstu i verziju preglednika, operativni sustav, izvor preporuke i podatke o uređaju. Takvi podaci o metapodacima ipak ne bi trebali biti dovoljni da vas identificiraju.

pCloud koristi usluge praćenja za prikupljanje podataka o vama, kao što su duljina posjeta, pregleda stranice i staze za navigaciju, posjećene stranice i još mnogo toga. Pojedinosti možete pronaći u politici privatnosti.

Osim što metapodaci i statistički podaci pCloud okupljaju, što je uobičajena praksa, oni se pridržavaju GDPR-a. To, međutim, ne vrijedi za korisnike koji pohranjuju svoje podatke na američke poslužitelje. MEGA proširuje GDPR na sve svoje korisnike, ne samo one iz EU. Pročitajte našu recenziju MEGA da biste saznali više o tome i pogledajte kako se njih dvije uspoređuju u našoj usporedbi pCloud i MEGA.

Služba za korisnike

pcloud-help-centar

pCloud ima odjeljak s FAQ-om koji je podijeljen na kategorije. Svi imaju detaljne odgovore na uobičajena pitanja. Ako tamo ne pronađete svoj odgovor, možete zatražiti tehničku podršku pClouda za pomoć pomoću kontakt obrasca.

Podrška za telefon i chat nije dostupna, ali podrška e-pošte jest. Odgovara u roku od nekoliko dana, često u roku od nekoliko sati. Odgovor smo dobili za oko šest sati na besplatnom računu. Ako vam je potrebna trenutna podrška, u našoj recenziji Dropbox možete pročitati kako drugi oblačni servisi, poput Dropboxa. Pročitajte i naš pCloud vs Dropbox komad.

Presuda

pCloud je izvrstan servis za pohranu u oblaku. Njegove multimedijske značajke pomogle su mu da se domogne vrha naše liste u našoj najboljoj oblačnoj pohrani za fotografije i videozapise. Uz to, ima pCloud pogon koji pomaže uštedjeti prostor na tvrdom disku i značajku koja može sigurnosno kopirati vaše podatke s drugih usluga.

Aplikacije pClouda-a jednostavne su za upotrebu i neće vam donijeti glavobolju. Sva tri možete koristiti za dijeljenje datoteka i mapa koje možete zaštititi pomoću snažnih opcija kontrole usluge. Sinkronizacija također dobro funkcionira. Nećete imati problema s postizanjem velikih brzina, osim ako vaš davatelj internetskih usluga nema problem ili ako ste daleko od poslužitelja.

Snažna sigurnost pomaže u očuvanju podataka o virtualnom pogonu, ali pCloud ne uključuje zadanu šifriranje prema zadanim postavkama. Politika privatnosti poštuje GDPR za korisnike iz EU-a, ali preporučujemo korisnicima u SAD-u da kupuju kripto dodatak od 3,99 dolara mjesečno ako žele pohraniti osjetljive podatke.

pCloud ne košta bogatstvo. Zapravo, ova usluga pohrane u oblaku ima neke od najboljih ponuda na tržištu, a njen besplatni plan je više nego dovoljan za testiranje usluge.

Što mislite o pCloud? Pobjeđuje u mnogim kategorijama, ali je li to dovoljno da napustiš tvrdi disk ili uslugu virtualnog pogona koju koristiš? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala vam što ste pročitali ovu recenziju pCloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map