Koofr pregled – ažurirano 2020

Koofr pregled

Koofr je vrlo sigurna usluga čuvanja podataka koja izgleda pretežno ima za cilj čuvanje malih datoteka i njihovo dijeljenje. To vrlo dobro pokriva i brzo se pokreće, ali čini se da su aplikacije trećih strana propale. Pročitajte našu cjelovitu Koofr recenziju za sve detalje o ovoj pristojnoj usluzi.


Recenzije pohrane u oblaku

Koofr je smješten u Sloveniji, a njegovo ime jako sliči lokalnoj riječi za mali kofer. Istina je da ne nudi puno prostora za pohranu kao što su neka od velikih imena u našem najboljem komadu za pohranu u oblaku, ali to je i dalje sposobna usluga. Da bismo vidjeli što može ponuditi, podrobno ćemo ga pogledati u ovom Koofrovom pregledu.

Spremanje u oblaku omogućuje vam prijenos sadržaja u oblak da biste očistili tvrdi disk i surađivali s drugima. Koofr nije dobar za ovo drugo, zato biste za suradnju trebali potražiti našu najbolju pohranu u oblaku. Ako tamo ne možete pronaći onu koja bi odgovarala vašim potrebama, za više prijedloga pročitajte našu usporedbu najboljih usluga u oblaku.

Koofr ima velike brzine, mogućnosti dijeljenja i nudi dobro korisničko iskustvo. Ako vas to zaintrigira, držite se nas dok raspravljamo o njegovim mogućnostima u niže navedenim odjeljcima.

Alternativa za Koofr

prednosti & nedostaci

Značajke

Osim pohrane datoteka, usluge često imaju zanimljive i nove značajke koje ih nadopunjuju. Koofr ima Chrome proširenje koje vam omogućuje da jednim klikom spremite korisne veze, web stranice, slike i tekst s weba.

koofr-povezivanje-obilježje

Možete integrirati svoje postojeće račune za pohranu u oblaku, uključujući Dropbox, Google pogon, Amazon Drive i OneDrive da biste pristupili svom sadržaju kroz jedno sučelje. Ako niste upoznati s tim uslugama, pogledajte naš pregled usluge OneDrive da biste saznali više.

Možete pregledati fotografije i dokumente Microsoft Officea (.doc, .xls i .ppt), .pdf datoteke i reproducirati neke vrste video datoteka bez preuzimanja. Ako želite urediti dokumente, to morate učiniti izvan Koofra, jer se ne integrira s Google Office Suite, Microsoft Office ili Zoho Office Suite.

Ne postoji mogućnost uređivanja fotografija. Ako to trebate učiniti na mreži, pročitajte naš najbolji dio za upravljanje fotografijama za nekoliko opcija koje možete koristiti.

Glatki glazbeni uređaj reproducira vaše audio datoteke, ali ne omogućuje vam izradu popisa za reprodukciju ili dodavanje pjesama u red čekanja. Ako su vam potrebne ove značajke, pročitajte naš najbolji članak u oblaku za pohranu glazbe.

koofr-create-new-txt

Također nedostaje aplikacija za bilježenje. Ako vam treba, pogledajte naš članak o najboljim aplikacijama za bilježenje. Evernote, jedna od najpopularnijih aplikacija za bilješke, naš je glavni izbor, a slijede OneNote i Google Keep. Ako želite detalje, pročitajte našu recenziju Evernote. Ipak možete stvoriti običnu tekstualnu datoteku pomoću web sučelja ako ste u prsti.

Lokalne mape omogućuju vam pristup i dijeljenje datoteka s vašeg računala na drugi uređaj bez prenošenja bilo čega u Koofr. Ipak, računalo mora biti na mreži kako bi radilo.

cijena

Koofr ima dobru fleksibilnost plana jer nudi šest planova za odabir. Neke usluge, poput Dropboxa, nude samo jedan ili dva plana. Ipak, Dropbox ima neke otkupne kvalitete o kojima možete pročitati u našoj Dropbox recenziji.

Prvi plan, Starter, besplatan je i nudi 2 GB prostora za pohranu. To je mali iznos, ali dovoljan za testiranje usluge.

Plaćeni planovi nazivaju se veličinama košulja, tako da je prvi sloj, naravno, S. Za 57 centi mjesečno dobivate 10 GB prostora za pohranu. M košta 1,14 dolara mjesečno za 25GB. Pretplata na L plan košta 2,28 dolara mjesečno i daje vam 100 GB. XL vam daje 250GB za 4,55 USD mjesečno i, na kraju, XXL košta 11,38 USD mjesečno za 1TB prostora.

Planovi su daleko od najpovoljnijih ponuda na tržištu. Možete dobiti više prostora za manje pretplatom na Sync.com ili pCloud.

Sync.com nudi 2TB za 96 USD godišnje, ali ne možete plaćati mjesečno. Na pretplatu se možete pretplatiti plaćanjem mjesečne ili godišnje stope. Za 9,99 USD mjesečno ili 95,88 USD godišnje, pCloud nudi 2TB prostora. Ako vas zanima, pročitajte našu recenziju Sync.com i pCloud pregled.

Jednostavnost korištenja

koofr-web-aplikaciju

Web sučelje je jasno i ima puno negativnog prostora zbog čega je lako pronaći ono što tražite. Kontrastne boje dovode u fokus najvažnije postupke.

To funkcionira brzo i čini se kao da radite s aplikacijom za radnu površinu. Navigacijski izbornik nalazi se s lijeve strane. U gornjem desnom kutu možete prelaziti s popisa ili pločica ili pristupiti postavkama računa. Tu je i gumb oznaka koji vam omogućuje označavanje mapa radi bržeg pristupa i gumb za dijeljenje koji omogućuje dijeljenje sadržaja s drugima.

koofr-desktop-app-dobrodošli

Desktop klijent slijedi uobičajeni model sinkronizacije, koristeći mapu za sinkronizaciju i ikonu programske trake. Ikona vam omogućuje pristup postavkama i otvaranje mape za sinkronizaciju bez prolaska kroz aplikaciju za upravljanje datotekama. Izbornik s lijeve strane omogućuje vam kretanje kroz aplikaciju bez problema, dok središnji dio aplikacije prikazuje sadržaj izbornika. Gumb u donjem lijevom dijelu otvara web sučelje.

Sve što stavite u oblak preuzet će se u mapu za sinkronizaciju i obrnuto. Kad kopirate datoteku ili mapu u mapu za sinkronizaciju Koofr, ona se automatski počinje sinkronizirati u oblak. Traka napretka pojavljuje se na dnu, ali je zbunjujuća jer ne pokazuje napredak prijenosa ili preostalo vrijeme.

Koofr dodaje prečac i na radnu površinu tako da možete pristupiti mapi sa sinkronizacijom koristeći je. Aplikacija za radnu površinu dostupna je za Windows, macOS i Linux. Ako kupujete usluge dobre za Linux, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za Linux, komad.

Aplikacija za pametni telefon dostupna je za iOS i Android. Jednostavno je korištenje, a sučelje je jasno i atraktivno.

koofr-smartphone aplikaciji

Jednom kada se prijavite, vidjet ćete izbornik s istim opcijama kao i web aplikacija. Međutim, ona ima dodatnu mogućnost upotrebe datoteka izvanmrežno. Možete prenijeti postojeće medije, a nove fotografije i videozapisi mogu se automatski prenijeti. Ako imate ograničeni plan, možete ograničiti prijenos tako da se pojavljuju samo kada upotrebljavate WiFi mrežu.

Sinkronizacija datoteke & Dijeljenje

Ne možete sinkronizirati mape, ali možete kopirati datoteke i mape klikom desne tipke miša i odabirom opcije “dodaj u Koofr.” To će ih kopirati u mapu za sinkronizaciju Koofr i sinkronizirati ih u oblak.

Iako na besplatnom planu ne postoji selektivna sinkronizacija koja bi isključila sinkronizaciju za određene mape ili datoteke, postoji opcija za omogućavanje Koofr mrežnog pogona. Ili, alternativno, možete platiti jedan od plaćenih Koofr-ovih planova ako je selektivna sinkronizacija za vas sklopka posla. Mrežni pogon pohranjuje datoteke samo u oblak i omogućuje ih pregledavanje na računalu bez korištenja prostora na tvrdom disku.

Također možete omogućiti ikone za sinkronizaciju koje će vam obavijestiti status datoteka i mapa u Koofrovoj mapi za sinkronizaciju. Možete pronaći više usluga koje su dobre za sinkronizaciju u našem najboljem oblaku za pohranu sa člankom o sinkronizaciji.

Dijeljenje omogućuje dijeljenje s korisnicima u aplikaciji. Ne-članovi će biti pozvani da se pridruže kada ih dodate.

koofr-udio-link

Veze možete dijeliti na Facebook, Twitter, Reddit i Tumblr. U skladu s tim, ne možete zaštititi veze lozinkom prilikom dijeljenja na web stranice društvenih medija. Međutim, možete postaviti veze koje istječu za jedan sat, dan ili tjedan. Za razliku od mnogih usluga, Koofr besplatnim korisnicima omogućuje te značajke kontrole sadržaja.

Ako želite puno dijeliti, pročitajte naš najbolji oblak za pohranu za dijeljenje članka.

koofr-udio-sa-ljudima

Za dijeljenje mape morate pozvati ljude unosom njihove e-pošte. Pri tome im možete dati jedno ili više dopuštenja: “mogu komentirati (i vidjeti komentare)”, “mogu izmijeniti”, “mogu stvoriti veze za preuzimanje”, “mogu stvoriti veze za prijenos” i “mogu upravljati dionicama.”

Koofr ima stranicu na kojoj se prikazuju mape koje ste podijelili i s kime, što je korisno za praćenje ako često dijelite.

Ubrzati

Naši testovi pokazali su da prosječno treba oko 23 minute da bi se prenijela mapa sa 1 GB komprimirane mape. Povezali smo se putem WiFi u Beogradu u Srbiji brzinom prijenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 102 Mbps.

Vrijeme prijenosa je jednako teoretskom vremenu koje je potrebno za prijenos mape od 1 GB, pa možemo pretpostaviti da ćete iskusiti slične brzine ako ste bliski Koofrovim poslužiteljima u Njemačkoj.

Brzina prijenosa je veći faktor pri suradnji na već učitanim datotekama. Umjesto da prenesete cijelu datoteku nakon što je izmijenite, sinkronizacija na razini bloka može prenijeti samo dio koji se promijenio, što značajno smanjuje vrijeme prijenosa.

Koofr ne koristi sinkronizaciju na razini bloka. Znamo jer smo datoteke prenijeli nakon manje izmjene i nisu se brže prenijele. Predstavnik je rekao kako to zamjenjuje vaš sadržaj šifriranom verzijom. Povrh svega, Koofr ne nudi aplikacije koje poboljšavaju suradnju.

sigurnosti & Privatnost

Migracija datoteka putem Interneta rizik je bez odgovarajuće sigurnosti. Možete postati meta virusa, ransomwarea, napada čoveka u sredini ili netko tko vam pokušava ukrasti lozinku. Da bi se to spriječilo, usluge pohrane u oblaku trebale bi ponuditi dvofaktorsku provjeru autentičnosti za zaustavljanje neovlaštenog pristupa vašem računu, korištenje enkripcija u mirovanju i u tranzitu te TLS protokola radi zaštite podataka u prometu. Najbolja zaštita vaše privatnosti je privatno, krajnje šifriranje koje sprječava čitanje datoteka bilo kome osim vama.

Koofr osigurava vaše datoteke u tranzitu SSL / TLS enkripcijom. Nažalost, ne postoji privatna enkripcija koja bi osigurala vašu privatnost, ali Koofr u svojim pravilima o privatnosti nema sumnjive klauzule i mora se pridržavati Opće uredbe o zaštiti podataka.

Kako je potvrdio predstavnik Koofra, kada datoteke dođu do poslužitelja davatelja usluga, kriptira ih pomoću šifriranja na strani poslužitelja s 256-bitnim algoritmom AES-a koji je jedan od najjačih.

Možete uključiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako biste zaštitili vjerodajnice u postavkama računa, kao i “obaveznu zaštitu lozinkom”.

Koofrovi ISO 27001 certificirani podatkovni centri nalaze se u EU, što znači da se tvrtka mora pridržavati tamošnjih zakona. Koristi suvišne ili rezervne zalihe napajanja, suvišne podatkovne veze, kontrole okoliša (npr. Klima uređaj i suzbijanje požara) i sigurnosne uređaje..

Jednom kada vaše datoteke dođu do servera, Koofr ih kopira na najmanje tri fizički odvojena mjesta. Metapodaci i sadržaj čuvaju se na zasebnim slojevima ili čak na potpuno zasebnim poslužiteljima. S tim postavljanjem nitko ne može upotrijebiti vaše metapodatke za otkrivanje lokacije vašeg sadržaja na njegovim poslužiteljima. Na licu mjesta tehničari rade svakodnevno kako bi sustav radio u punom kapacitetu.

podrška

Postoji FAQ koji bi mogao biti detaljniji i uključuje snimke zaslona. Postoji i obrazac “kontaktirajte nas” gdje možete postavljati pitanja. Telefonska podrška, podrška za chat i forumi korisnika ipak nisu dostupni.

Ipak, postavili smo pitanje putem kontakt obrasca i dobili odgovor u roku od sat vremena. U skladu s tim, ne možemo biti sigurni koliko bi dugo trajala podrška da bismo odgovorili na pitanja nekoga s druge strane svijeta.

Završne misli

Koofr ne nudi integracije trećih strana koje utječu na suradnju, snažnu podršku, blok sinkronizaciju ili planove pretplate dobre vrijednosti.

Ipak, to je pristojna usluga koja ima mogućnosti dijeljenja kvalitete, omogućuje besplatnim korisnicima da zaštite svoje dionice opcijama kontrole sadržaja i poveže se s drugim uslugama pohrane u oblaku i prikazuje ih u jednom sučelju.

Povrh toga, brzina prijenosa je brza, a sigurnost tijesna. Štiti vaše datoteke pomoću TLS / SSL-a, smješta ih u sigurne podatkovne centre i u skladu je s GDPR-om radi zaštite vaše privatnosti. Sve je to zamotano u pojednostavljeno i ugodno korisničko iskustvo.

Ako Koofr poveća prostor za pohranu, cijene učini konkurentnijima i poboljšava podršku, mogao bi biti konkurent popularnijim uslugama među našim preglednicima pohrane u oblaku.

Što mislite o Koofru? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map