4Sync pregled – ažurirano 2020

4Sync pregled

4Synch je prilično zanimljiva usluga pohrane u oblaku koja se čini uglavnom usmjerena na pohranu i dijeljenje medijskih datoteka. To radi dobro kao što je opisano u ovom pregledu 4Sync, ali njegov nedostatak fleksibilnosti čini ga neatraktivnim za mnoge korisnike.


Recenzije pohrane u oblaku

4Sync nije vaša usluga pohrane u oblaku. Jednostavniji je od većine i fokusiran na pohranu medijskih datoteka. To ne znači da ne možete pohraniti druge vrste, ali usluga nema aplikacije koje rade s njima. U ovom ćemo pregledu 4Sync detaljno pregledati njegove značajke i reći vam što nedostaje.

Iako nije jedna od naših najboljih usluga pohrane u oblaku, mogao bi biti suparnik za najbolju pohranu u oblaku za popis fotografija i videozapisa. 4Sync ne može odgovarati vrijednosti pCloud-a, koji zauzima prvo mjesto na tom popisu, pa pročitajte našu recenziju pCloud ako želite pohraniti svoje fotografije i videozapise u jeftinu cijenu..

4Sync ima velike brzine sinkronizacije i dobre opcije sinkronizacije i dijeljenja, ali treba poboljšanje u ostalim kategorijama. Za ostatak ovog članka detaljno ćemo razgovarati o značajkama i reći vam kako se one izvode.

Alternativa za 4Sync

prednosti & nedostaci

Značajke

4Sync osmišljen je kako bi vam pomogao da pohranite svoje važne datoteke u oblak i pristupite im bilo gdje, kod kuće ili u pokretu. Možete sinkronizirati između web, desktop, mobilnih i tabletnih uređaja.

Možete sigurnosno kopirati računalo u određenoj mjeri koristeći ga, ali za to biste trebali koristiti uslugu sigurnosne kopije u oblaku. Ako želite znati više o razlici, pročitajte naše objašnjenje. Ako trebate sigurnosno kopirati računalo, pogledajte naš najbolji popis sigurnosnih kopija na mreži.

4sync-web-slika-pregled

4Sync se fokusira na reprodukciju medija i omogućuje vam gledanje fotografija u prikazu sličica, tako da brzo možete pronaći ono što vam je potrebno. Možete rotirati pojedinačne fotografije ili ih pregledati u prezentaciji. Drugi mogu zakačiti komentare na vaše zajedničke fotografije i izraziti svoje misli o određenim područjima slike, što je izvrsno za primanje povratnih informacija.

Uslugu možete postaviti i tako da obrađuje snimke zaslona, ​​što će ih automatski prenijeti s računala.

4sync-web-glazbeni player

Glatki glazbeni player pojavljuje se kada pritisnete reprodukciju svojih audio datoteka u oblaku. Ima standardne značajke koje očekujete od glazbenog playera, uključujući izradu popisa za reprodukciju, dodavanje pjesama u red čekanja i izmjenu. Možete podijeliti i svoj popis za reprodukciju. Kada spustite prozor za to, manji će ostati iznad vašeg radnog područja i prikazati trenutnu pjesmu.

Ako želite znati koliko prostora i prometa ste koristili, možete pogledati stranicu sa statistikama na svom računu. Može prikazati potrošnju vašeg prometa za tekući ili prethodni mjesec. Također možete vidjeti svoje najpopularnije datoteke prema broju preuzimanja od posljednjeg dana do prethodnih 14 dana.

Pregled značajki 4Sync

4Sync logotipen.4sync.com

Započinje od 825 američkih dolara mjesečno za 10000 GBA svih planova

Sinkronizacija

Sinkroniziranje mape

Sinkronizacija na razini bloka

Selektivna sinkronizacija

Upravljanje propusnim opsegom

Sinkroniziraj bilo koju mapu

Dijeljenje datoteka

Dijeljenje veza datoteka

Povežite lozinke

Datum isteka veze

Dijeljenje mapa

Dopuštenja mapa

Ograničenja za preuzimanje veze

Prijenos veza

Produktivnost

Pregledi datoteka

Uređivanje datoteka

Suradnja putem aplikacija

Ured na mreži

Google dokumenti

Aplikacija Bilješke

Reprodukcija medija

Mobilne aplikacije

Izbrisano zadržavanje datoteka

Verziranje

WebDAV

sigurnosti

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja

Nula znanja

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Lokacija poslužitelja
Kanada

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Besplatni plan

cijena

Mnoge usluge nude nekoliko planova koje možete birati, što povećava fleksibilnost i omogućava vam da dobijete onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Međutim, to nije slučaj s 4Sync-om. Ima samo jedan plan: Premium.

Osigurava 1TB prostora za pohranu i 10TB propusne širine mjesečno, što možete dodati ako je potrebno. Ako se odlučite plaćati mjesečno, morat ćete pojesti 16,99 USD. To je 203,88 USD godišnje. Dobit ćete 50 posto popusta ako platite za godinu dana unaprijed, što je 99 USD, što je 8,25 USD mjesečno.

Možete plaćati samo 8 USD mjesečno za dobivanje 2TB sa Sync.com. pCloud je blizu 2TB za 9,99 USD mjesečno ili 96 USD godišnje, a Amazon Drive naplaćuje 60 USD godišnje za 1TB. Ako vas zanimaju, pročitajte našu recenziju Sync.com i Amazon Drive ili pročitajte o svim našim najboljim ponudama na našoj listi najboljih ponuda u oblaku za pohranu podataka.

4Sync ne nudi besplatni plan, ali postoji besplatno probno razdoblje od 60 dana, koje je znatno duže od onoga što nude druge usluge. Suđenje možete produžiti za mjesec dana za svakog prijatelja kojeg navodite, a oni zauzvrat dobivaju dodatni mjesec. Ako se pretplate na Premium, dobivate dodatna dva mjeseca.

Nakon probnog razdoblja, imate 30 dana za nadogradnju na Premium ili će vaš račun biti deaktiviran.

Korisničko iskustvo

Postoji mnogo načina za pristup datotekama pohranjenim u oblaku 4Sync. Možete koristiti desktop klijenta, web-aplikaciju ili aplikaciju za pametne telefone.

4sync-desktop-postavke

Aplikacija za radnu površinu sastoji se od mape za sinkronizaciju i ikone programske trake. Međutim, volimo vidjeti ikone na datotekama u mapi za sinkronizaciju koje pokazuju njihov status, ali one se prikazuju samo ako mapu ili datoteku uklonite iz sinkronizacije. Sučelje na radnoj površini osjeća se datirano, ali je jasno i lako za kretanje.

Tu je ikona koja otvara web aplikaciju i u vašem zadanom pregledniku.

Dostupno je za Windows i macOS, ali ne i za Linux. Ako trebate raditi na Linuxu, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za Linux.

4sync-web-sučelja

Web-aplikacija prikazuje vaše datoteke u prikazima sličica ili popisa. Također se osjeća, a prijatan je i jednostavan za upotrebu. Gumbi na vrhu pomažu vam da brzo izvodite uobičajene radnje, a navigacija slijeva slijedi uobičajenu strukturu stabla kako se ne biste zbunili. Možete se prebaciti na jednostavan prikaz koji skriva sve osim osnovnih značajki koje će vam pomoći da se fokusirate.

4sync-mobile-sučelja

Na mobilnoj aplikaciji možete koristiti većinu istih značajki. Na vrhu se nalazi traka za pretraživanje koja vam omogućuje filtriranje datoteka i skup ikona za navigaciju. Omogućuju vam pristup datotekama, prijenos s fotoaparata, pregled onoga što se dijeli s vama, spremanje datoteka za izvanmrežni rad i provjeru postavki vašeg feeda i računa. U postavkama možete omogućiti automatsko prijenos fotografijama.

Mobilna aplikacija dostupna je za Android ili iOS.

Sinkronizacija datoteke & Dijeljenje

Sinkronizacija i dijeljenje su važni za pohranu u oblaku jer su to osnovni mehanizmi koji vam omogućuju premještanje pohrane u oblak, pristupanje s različitih uređaja i dijeljenje.

4sync sinkronizacija-mapa

Klijent radne površine slijedi uobičajeni model sinkronizacije sa svojom mapom za sinkronizaciju i ikonom na programskoj traci. Ikona vam omogućuje pristup postavkama i otvaranje mape za sinkronizaciju bez prolaska kroz aplikaciju za upravljanje datotekama.

Sve što stavite u mapu za sinkronizaciju, sinkroniziraće se s oblakom i sve što stavite u oblak preuzet će se u mapu za sinkronizaciju..

Međutim, ne morate koristiti mapu za sinkronizaciju jer vam 4Sync omogućuje sinkronizaciju bilo koje mape. Ako to ne želite, možete desnom tipkom miša kliknite bilo koju mapu ili datoteku i odlučiti je kopirati u mapu za sinkronizaciju. Možete sinkronizirati samo odabrane mape, ali ako ih sinkronizirate ne brišete ih. Jednostavno prekida vezu ide naprijed. Da biste izuzeli pojedinačne datoteke, možete ih dodati na popis ignoriranja.

Možete i fino prilagoditi sinkronizaciju kada brišete datoteke. Kada se datoteka izbriše na webu, možete je automatski izbrisati na radnoj površini, podesiti da pita treba li to učiniti ili vratiti datoteku na poslužitelju s lokalnog stroja.

Osim sinkronizacije, desktop aplikacija omogućuje dijeljenje datoteka na Facebooku ili Twitteru ili generiranje veze koju možete kopirati i zalijepiti. Možete dijeliti vezu koja preuzima datoteku ili onu koja otvara vaš udio u web sučelju 4Sync. Uz to možete dobiti HTML ili kod foruma ako želite ugraditi udio. Međutim, ne možete postaviti lozinku za vezu ili datum isteka.

Svoju mapu možete postaviti na privatnu ako je ne želite dijeliti ili je učiniti javnom da biste joj dozvolili pristup svima koji su je pozvali. Osim toga, možete postaviti dopuštenja osobama koje pozovete da “pogledaju samo” ili “učitaju i uređuju”. Dijeljenje mape možete zaštititi tako da postavite lozinku i učinite je dijelom poddomene. HTML oznaka iframe dostupna je i za ugradnju u nju kao widget.

4sync-web-udio

Web aplikacija omogućuje vam isto, ali daje vam mogućnost da skratite vezu za dijeljenje i pošaljete je i putem e-pošte. Možete podijeliti mape na Facebooku, ali morat ćete se povezati na Twitter iz izbornika postavki kako biste ih podijelili.

Pomoću mobilne aplikacije možete dijeliti datoteke i mape s instaliranim aplikacijama, kao što su WhatsApp, Slack i Skype. Alternativno, možete poslati vezu.

Iako 4Sync ima dobre značajke dijeljenja, ne približava se pružateljima najboljih usluga za pohranu u oblaku za popis dijeljenja.

Ubrzati

U prosjeku je bilo potrebno oko 23 minute da bi se učitala testna mapa veličine 1 GB. Naša veza ostvarena je preko WiFi-a izvan Beograda, u Srbiji brzinom prijenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 102 Mbps..

Vrijeme prijenosa jednako je teoretskom vremenu koje je potrebno za prijenos mape od 1 GB, pa možemo zaključiti da ćete iskusiti brže brzine što ste bliže poslužiteljima 4Sync. Pretpostavljamo da su u SAD-u, jer je tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji, ali jedna je njezina politika spriječila tim za podršku u otkrivanju tih podataka.

Brzina je veći faktor pri suradnji na već učitanim datotekama. Umjesto da prenesete cijelu datoteku nakon što je izmijenite, algoritam sinkronizacije na razini bloka može prenijeti samo dio koji se promijenio, što značajno smanjuje vrijeme prijenosa. Nažalost, otkrili smo da 4Sync ne upotrebljava jer se naše testne datoteke ne prenose brže nakon što smo ih izmijenili.

sigurnosti & Privatnost

Ako datoteke pohranjujete na mreži bez odgovarajuće sigurnosti, u najmanju ruku imate kocku. Hakeri vas mogu pogoditi ransomware-om, presretnuti vaše datoteke tijekom prijenosa s napadima čovjek-u-sredini ili ukrasti zaporku.

Kako bi se spriječilo da usluge pohrane u oblaku upotrebljavaju enkripcije u mirovanju i tijekom tranzita, TLS protokol štiti vaše podatke u tranzitu i dvofaktorsku provjeru identiteta kako bi se spriječio neovlašteni pristup vašem računu. Najbolja zaštita vaše privatnosti je privatno, krajnje šifriranje koje sprječava čitanje datoteka bilo kome osim vama.

Nažalost, 4Sync ne očekuje svoje sigurnost. Znamo da SSL možete koristiti za zaštitu datoteka tijekom prijenosa s vašeg računala na poslužitelj i omogućiti HTTPS-u da osigura vezu ako je to primjenjivo.

Usluga ne koristi dvofaktorsku provjeru autentičnosti, stoga obavezno stvorite jaku lozinku.

U svojoj politici privatnosti 4Sync navodi da prikuplja samo metapodatke i druge podatke koji se odnose na statistiku, osim ako se za njih ne prijavite putem Googlea, Facebooka ili Twittera. U tom slučaju on prikuplja vaše osobne podatke. Ipak, privatnost vaših datoteka nije zagarantovana, kao što je to slučaj sa Tresoritom, jednom od najboljih usluga s nultim znanjem.

podrška

Podrška za 4Sync sastoji se od FAQ-a i obrasca koji vam omogućuje slanje poruke timu za tehničku podršku. Nema podrške za telefon ili chat FAQ je jednostavan za upotrebu jer je podijeljen na odjeljke: “općenito”, “Windows”, “Mac”, “Android” i “iPhone”.

Poslali smo poruku s nekoliko pitanja ekipi za podršku, a oni su odgovorili nekoliko dana kasnije. Nismo primili potvrdnu poruku e-pošte da su dobili našu poruku koja bi olakšala čekanje.

Presuda

4Sync je pristojna usluga koja pruža jednostavan način za pohranu i pregled vaših glazbenih, video i slikovnih datoteka. Možete dobiti povratne informacije od drugih o vašim slikama pomoću igle za komentare. Video player će reproducirati vaše filmove bez problema, dok glazbeni uređaj omogućuje uživanje u vašoj glazbenoj kolekciji iz oblaka.

Korisničko iskustvo je pristojno, ali osjeća se kao da je u usporedbi s, recimo, Dropboxom. Dijeljenje je moguće, ali nedostaju mogućnosti kontrole sadržaja. Brzine sinkronizacije mogu se usporediti s nekim bržim uslugama vani, ali isto se ne može reći za sigurnost jer 4Sync nedostaje mnogo opcija drugih pružatelja usluga koje smatramo zdravo za gotovo.

Usluga također mora poboljšati njezinu vrijednost, bilo snižavanjem cijene ili povećanjem prostora za pohranu. Ipak, ako vam ne pada na pamet platiti godinu dana, to je dobro mjesto za spremanje medijskih datoteka. Inače, pregledajte naše komentare o pohrani u oblaku za ostale usluge.

Što mislite o 4Sync? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map