Shadow Cloud Gaming Review – Ažurirano 2020

Shadow Cloud Gaming Review

Trenutno je Shadow jedina u potpunosti realizirana usluga igranja u oblaku, što je prema našem zadanom najbolji izbor. Nudi dobre brzine i ugodno iskustvo, iako nije bez svojih grešaka. Pogledajte naš potpuni pregled Shadow za sve detalje.


Shadow je jedna od najprepoznatljivijih usluga igranja u oblaku, a s tvrdnjom da su “igranje visokih performansi svima dostupno” lako je razumjeti zašto. 

Nudi vrhunski računalni hardver u djeliću troškova, a ima i veliku biblioteku igara za pokretanje. U ovom pregledu Shadow vidjet ćemo ima li odrezaka kako bi ga uvrstio na naš popis najboljih usluga igara u oblaku. 

Na sreću, ne samo da ima sječke koje su ga uvrstile na popis, već ga čini vrhu. Shadow je trenutno definitivno iskustvo igranja u oblaku. Iako tehnologija i dalje ima nekoliko godina do potpunog ostvarivanja, Shadow pruža rijetki pogled u budućnost. Tekuća je kroz i kroz, što je teško pronaći na trenutnom tržištu igara na oblaku. 

Kliknite našu ekskluzivnu vezu kako biste dobili prvu cijenu od svoje prve narudžbe s Shadowom

Rečeno je, dolazi s cijenom koja se podudara. Ovo je skupa usluga, ona je još skuplja s obzirom na to da ćete morati donijeti svoje igre. Unatoč tome, to pokazuje performanse s kojima se druge platforme ne mogu suprotstaviti, a što je vrijedno cijene samog pristupa.

sjene Slider1

sjene slider2

sjene slider3

sjene slider4

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Shadow Cloud Gaming

Značajke

Najbolja atrakcija Shadow je način na koji je konfiguriran. Većina usluga igranja u oblaku nudi sesiju na uspostavljenom računalu za igranje igara. U većini slučajeva to je poslužitelj opremljen s više vrhunskih grafičkih kartica i procesora sa svim podržanim igrama unaprijed instaliranim na tvrdom disku. 

Postoji nekoliko problema s tim pristupom. Prvo, ne dobivate nikakve namjenske resurse. Slično kao i zajednički web hosting – o tome možete saznati više u našem pregledu vrsta hostinga – usluge igara u oblaku pružaju mnogo resursa za više korisnika i očekuju da će ih ti korisnici dijeliti. 

Kako djeluje Shadow Cloud Gaming?

Ako netko nešto previše guši ili je to jednostavno prometno vrijeme, imat ćete pomoćni doživljaj. Sa Sjenama to nije problem. Kada kupujete plan, zapravo kupujete namjensko računalo za igranje – uklapaju se u GTX 1080 grafičku karticu, 12 GB DDR4 RAM-a, 256 GB namjenskog prostora za pohranu i brzinu preuzimanja od 1 Gbps – kojem možete pristupiti na daljinu.

Potpuna je instalacija sustava Windows 10, što znači da na Windows 10 računalu možete učiniti sve što možete. Možete preuzeti svoj omiljeni preglednik, zabrljati se s pozadinom radne površine, prilagoditi razlučivost do 4K i više. To nije platforma za igru ​​u oblaku, već platforma za računalstvo u oblaku. 

shadow-windows-postavke

Nadalje, toj instalaciji sustava Windows 10 možete pristupiti na više uređaja. Istovremeno možete imati samo jedan uređaj, ali možete imati onoliko instalacija Shadow aplikacije koliko želite. Dostupno je za Windows, macOS, Ubuntu, Android i iOS, što znači da možete pokrenuti svoje računalo za igranje u oblaku gotovo bilo gdje. 

Nažalost, u vrijeme pisanja sustava Windows je jedini OS koji možete instalirati na udaljeni stroj. Shadow planira u budućnosti dodati podršku za Linux, u skladu sa svojim FAQ-om, ali za sada je to to. Međutim, instalaciju sustava Windows 10 možete konfigurirati po želji.

Pregled značajki igranja u oblaku sjene

Logotip Shadow Cloud Gamingshadow.tech

Počinje od 1199 američkih dolara mjesečno Svi planovi

platforme

Android

iOS

Windows

MacOS

preglednik

Podržane igre

pokrivenost
podruÄŤje

Podržane DRM platforme
svi

Baza znanja

razgovor

E-mail

Telefon

24/7 podrška

Podržane igre

Shadow podržava bilo koju igru ​​koja se može izvoditi na računalu sa sustavom Windows 10. Kao što je gore spomenuto, vi se zapravo niste pretplatili na uslugu igre u oblaku s Shadowom. Umjesto toga, pretplatite se na vrhunsko računalo kojem imate daljinski pristup. Zbog toga možete instalirati i igrati bilo koju igru ​​koju želite, sve dok imate način za preuzimanje te igre bez diska. 

To je lijepa promjena tempa u odnosu na usluge, poput Blacknut-a, koji nude ograničenu biblioteku igara (pročitajte našu Blacknut recenziju). Čak i usluge s velikom bibliotekom, kao što je Vortex, ne pružaju šansu u odnosu na Shadow (pročitajte našu Vortex recenziju). Zbog svog pristupa oblaku, ne morate brinuti o DRM platformama.

Na svoje računalo sjene možete instalirati bilo koju aplikaciju onoliko dugo koliko bi se obično izvodio na Windows 10. Izvan bujice, Shadow vam daje punu internetsku vezu od 1 Gbps do trenutka kad sadržaj vašeg srca. Za igranje je to ogromno, pogotovo ako ste ljubitelj usluga bez DRM-a poput GOG-a. 

Jedno od glavnih problema s oblačnim igrama je kako se integrira s platformama poput Steam i Origin. Iako te usluge pružaju većinu PC igara, mnogi stariji naslovi – primjerice, SWAT 4 – zahtijevaju određenu količinu dodatne emulacije za pokretanje na modernom OS-u kao što je Windows 10. 

To zahtijeva puno kodiranja i u većini slučajeva ne funkcionira. Platforme poput GOG-a su naporno radile za vas, a nude klasične PC naslove sa svom emulacijom koja vam je potrebna. Budući da vam Shadow omogućuje preuzimanje bilo čega, možete igrati te igre bez ikakvog problema. 

Ograničeni ste na 256 GB. Nije kraj svijeta – 256 GB može držati nekoliko igara – ali bilo bi lijepo imati više prostora za pohranu. Srećom, brzina preuzimanja vrlo je brza, pa je deinstalacija i ponovna instalacija igara lagan.

Kliknite našu ekskluzivnu vezu kako biste dobili prvu cijenu od svoje prve narudžbe s Shadowom

Cijena

Nema šanse za to: Shadow je jedna od najskupljih dostupnih platformi za oblačne igre. Uz 25 USD mjesečno za godišnji plan i 35 USD za mjesečni, teško je na vašoj džepnoj knjižici. Međutim, ne kupujete samo ograničeni niz PC igara; kupujete cijelo računalo.

Kliknite našu ekskluzivnu vezu kako biste dobili prvu cijenu od svoje prve narudžbe s Shadowom

To se mnogo mijenja i čini cijenu mnogo razumnijom u tom procesu. Budući da vam Shadow nudi toliku fleksibilnost u konfiguriranju vašeg računala i onome što instalirate na njega, cijena se ne čini nerazumnom. Iako bi stopa bila previsoka za biblioteku od 1.000 igara ili nešto više, Shadow nudi mnogo više. 

Dodatni trošak mogao bi biti vrijedan toga, ovisno o vašem slučaju. Važno je zapamtiti da s Shadow-om kupujete računalo, a ne igre koje se na njemu nalaze. Ako krenete od nule, a nemate Steam knjižnicu ili slično, morat ćete izdvojiti dodatni novac za kupnju svojih omiljenih igara.

To nije sjajno u usporedbi s uslugom poput PlayStation Now-a, koji nudi više od 800 igara iz duge povijesti PlayStation-a za manje od 10 USD mjesečno (ako kupite godišnji plan). Kao što možete vidjeti u našem pregledu PlayStation Now, ne radi tako dobro kao Shadow, ali nudi veliku vrijednost. 

Nema besplatnog suđenja ili garancije povrata novca. Umjesto toga, Shadow nudi uvodnu stopu od 9,95 USD za prvih 10 dana. Kad se prijavite, potrošit ćete 10 USD i započet ćete svoju uobičajenu pretplatu nakon 10 dana. 

Nismo obožavatelji uvodnog razdoblja. Iako se može činiti da postižete posao, u osnovi kupujete uslugu vrijednu trećinu mjeseca, što znači da će vam se ponovno naplatiti ubrzo nakon prijave. 

Nadalje, ako idete na godišnje obveze, prvih 10 dana zapravo trošite više. Nema šanse da se zaobiđe ni ovo uvodno razdoblje, što je šteta. 

Jednostavnost korištenja

Prijavljivanje za Shadow nije previše teško. Nakon što odaberete između mjesečnog ili godišnjeg plana i odaberete stanje u kojem živite, od vas će se zatražiti da stvorite račun, potvrdite svoju e-poštu pomoću jednokratnog pristupnog koda i unesete adresu usluge. Nakon toga moći ćete birati između upotrebe unaprijed konfiguriranog računala Windows 10 ili prilagođene instalacije.

shadow-znak-up

Shadow radi samo sa sustavom Windows 10, iako ima aplikacije za macOS, Android, iOS, Windows i Linux. Međutim, ako želite promijeniti način na koji se instalira Windows 10, Shadow vam daje tu mogućnost. Za testiranje smo koristili prethodno konfiguriranu uslugu.

Nakon toga od vas će se zatražiti da instalirate aplikaciju, ali još niste spremni koristiti Shadow. Budući da vam Shadow u osnovi nudi posvećeno računalo s igrama s kompletnom instalacijom sustava Windows 10, potrebno je neko vrijeme da se postavi. Srećom, to je razjašnjeno u e-pošti nakon što kupite pretplatu. 

Ipak treba neko vrijeme. Nakon potvrde plaćanja bilo je pola sata da počnemo koristiti računalo. Iskreno, ovaj je postupak reprezentativniji za to kako se koristi stvarnim igraćim računalom, tako da je teško pogrešiti Shadow. Međutim, nakon čekanja da se instalira, plus preuzimanja igara, prošlo je više sati prije nego što smo počeli igrati. 

U lokalnoj aplikaciji od vas će se zatražiti da se prijavite. Zatim će vam Shadow dati preporučenu optimizaciju, uključujući pauziranje svih preuzimanja i dijeljenja datoteka, zatvaranje bilo koje aplikacije za streaming i odabir opsega od 5 GHz na usmjerivaču..

sjene prijava

Shadow će zatim testirati vašu propusnost i, na kraju, možete pokrenuti svoje računalo klikom na gumb “start now”. Računalo se podiže unutar prozora koji se može mijenjati i, na naše iznenađenje, malo je vremena pokrenulo. Kada ga prvi put učitate, Shadow će prikazati vruću tipku za pristup brzom izborniku pomoću koje možete prilagoditi različite postavke sustava. 

shadow-startup

Prema zadanom, na radnoj površini imate upravljačku ploču Shadow, vezu za podršku i Microsoft Edge. Budući da je ovo puno računalo, brzo smo zamijenili zadani preglednik Google Chromeom (pročitajte naš pregled Microsoft Edge i pregled preglednika Google Chrome da biste saznali zašto). 

Sve je teklo fluidno tijekom konfiguriranja računala. Unos miša bio je neprimjetan i bez ikakvog smo problema uspjeli prebaciti kursor između Shadow i naše lokalne sesije. 

Najbolji dio koji se odnosi na daljinski stroj bio je taj što bismo mogli koristiti prečace za Windows. To ima smisla, s obzirom na to da je riječ o punoj instalaciji, ali svejedno je bilo iznenađujuće. 

Sjena treba neko vrijeme da se postaviš, ali za to vrijeme ne moraš biti spreman. Izvan 30-minutnog čekanja, postupak je u tijeku, a nakon što vam Shadow pošalje e-poštu u kojoj je navedeno da je vaš stroj spreman, doista jest. Osjećalo se kao da koristite bilo koje drugo Windows 10 računalo, što je sjajno.

Izvođenje

Kao što smo rekli, Shadow se osjeća kao normalno računalo. Nakon što ste dobili potvrdnu poruku e-pošte, nastavite s radom u roku od nekoliko sekundi, bez uočljivog ulaznog zaostajanja. Brzo smo pregledavali web i multitasking na Windows 10 bez razmišljanja. Sjena se osjeća kao lokalna sesija. 

Barem većinom. Bilo je nekoliko manjih štucanja – na primjer, pomicanje zaostajanja za samo malo – ali te probleme je lako zanemariti. Pritisci se registriraju odmah, a pokazivač miša ima isti odaziv kao i na lokalnoj sesiji. Za igre to čini veliku razliku.

Najveći problem s igranjem u oblaku je taj što mu treba puno propusnosti s vrlo malo pinga. Dajući vam cijelu radnu površinu sustava Windows 10, moći ćete preuzeti datoteke potrebne za korištenje udaljenog računala i imati pristup cijeloj sesiji. Činjenica da imate izolirane resurse također puno pomaže. 

U praksi se sustav Shadow isplati. Testirali smo četiri igre: Cuphead, DOOM 2016, remake Resident Evil 2 i Counter-Strike: Global Offtack. Počevši od Cuphead-a, bili smo šokirani kako se fluidnost osjećala. Čak štoviše nego druge igre, nije imalo osjećaj da igramo na virtualnom stroju, čak ni u igri preciznoj poput Cuphead-a.

shadow-parno instaliranja

DOOM 2016 ispao je bez problema i pomoću nadzora performansi tijekom igre uspjeli smo provjeriti je li igra pokrenuta pri 60 sličica u 4K i 120fps u 1080p. Bilo je i najmanjeg ulaznog zaostajanja, ali nedovoljno da se prekine iskustvo. Isto vrijedi i za remake Resident Evil 2. 

Counter-Strike: Globalna ofenziva je imala nekih problema. Sam gameplay je bio u redu – testirali smo nekoliko rundi s robotima – ali povremeni štucanje u streamingu pokazao bi se previše u natjecateljskom okruženju. To bi moglo reći da, ako želite da igrate CS: GO ležerno, Shadow funkcionira u redu.

Prema speedtest.net-u, imali smo ping od 9 milisekundi, brzinu preuzimanja 62.07 Mbps i brzinu prijenosa od 11.39 Mbps, što je daleko iznad preporučenog Shadow-a od 15 Mbps. 

Isprobali smo iste igre i na Androidu, i oni su radili jednako dobro kao i na radnoj površini. Međutim, ne postoji nijedna zaslonska kontrola u Androidovoj aplikaciji. Možete dodirnuti pokazivač miša i povući Android tipkovnicu, ali to je to. Ako se igrate u pokretu s Shadowom, morat ćete kupiti kontroler. 

Stvarno je teško opravdati druge usluge igara u oblaku kada je Shadow na stolu. Između i lokalnog PC-a za igranje ne postoji prijenos jedan na jedan – PC-veterani s oštećenim bitkama znat će razliku – ali prokleto je blizu. Cijena je visoka, ali s obzirom na izvedbu, itekako vrijedi.

pokrivenost

Shadow ima samo šest data centara, ali ti centri pokrivaju mnogo terena. U SAD-u postoje četiri lokacije: Dallas, Chicago, New York i Santa Clara. S tim centrima Shadow je u mogućnosti ponuditi uslugu 38 kontinentalnih država, preskačući Washington, Idaho, Montanu, Utah, Arizonu, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgia i Florida. 

U Europi postoje dva podatkovna centra: Pariz i Amsterdam. Pariški podatkovni centar pokriva Francusku, Belgiju, Luksemburg, Švicarsku i Veliku Britaniju, ali amsterdamski poslužitelj pokriva samo Njemačku. 

Budući da se server nalazi u Nizozemskoj, pretpostavili smo da će i Amsterdamski poslužitelj pokriti tamo. Međutim, prema međunarodnoj web stranici Shadow, tvrdi se da usluga tamo nije dostupna. 

Šest raspoloživih podatkovnih centara obavlja mnogo posla. Srećom, centri su pametno postavljeni u cijelom Sjedinjenim Državama kako bi osigurali puno pokrića, tako da je nekoliko europskih zemalja također imalo ukusa. Međutim, ne mogu se poreći potencijalna ograničenja pokušaja prilagodbe tolikog broja korisnika s tako malo podatkovnih centara. 

Međutim, Shadow ne pruža usluge dostupnima svima, što je, iako razočaravajuće, vjerojatno pametan potez. Ograničavajući dostupnost, Shadow osigurava da se njegovi podatkovni centri ne istegnu previše tanko jer već prekrivaju mnogo tla. Ipak, Project xCloud uništava pokrivenost Shadow-a, kao što možete pročitati u našoj Shadow vs Project xCloud usporedbi.

Presuda

Igranje u oblaku ima još nekoliko godina dok ne postane sve što se trenutno obećava. Međutim, Shadow se približava svojim obećanjima nego konkurenciji (pročitajte naš Shadow vs GeForce Now komad). Iako povremeno mucanje može biti previše za natjecateljsko igranje, svi ostali žanrovi djeluju besprijekorno. Shadow je vrhunsko iskustvo igranja u oblaku. 

Kliknite našu ekskluzivnu vezu kako biste dobili prvu cijenu od svoje prve narudžbe s Shadowom

Shadows izvodi skokove i granice iznad konkurencije. To je rečeno, to se čini po višoj cijeni. 

Planirate li isprobati Shadow? Javite nam svoje iskustvo u komentarima ispod. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map