Pregled Blacknut Cloud Gaming – Igre za obitelj – Ažurirano 2020

Blacknut Cloud Gaming Review

Blacknut je pomalo razočaranje jer nudi jedno od najboljih sučelja igranja u oblaku koje smo vidjeli, ali isto tako pati od loše kvalitete slike i dosadne biblioteke igara. Pogledajte što bi moglo biti u našoj cjelovitoj Blackuttovoj recenziji.


Najbolje igranje u oblaku

Blacknut je jedinstvena usluga igranja u oblaku koja uz pretplatu nudi biblioteku s više od 300 igara. Usredotočen je na obitelji koje se žele upustiti u igranje u oblaku, a na raspolaganju su mogućnosti roditeljskog nadzora i obiteljski plan za četiri osobe. Međutim, ograničena biblioteka igara i neukusna kvaliteta slike čine ga napornim prodajom, obiteljskim ili ne. 

U ovom ćemo Blackuttovom pregledu vidjeti da li ima ono što je potrebno da bi ga uvrstio na naš najbolji popis igara u oblaku. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, podržanim igrama, cijeni, jednostavnosti upotrebe, izvedbi i pokrivenosti.

Uporaba Blacknut-a je razočaravajuća, ne zato što su lokalne aplikacije loše – zapravo suprotno – već zato što usluga nije sve što bi mogla biti. Sučelje i značajke su izvrsne, što čini gadniju biblioteku igara i lošu kvalitetu videozapisa još neuglednijima.

blacknut-Slider1

blackbut-slider2

blacknut-slider3

blacknut-slider4

blacknut-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Blacknut Cloud Gaming

Značajke

Blacknut ima niz odličnih značajki koje, iako nisu očite, čine da doživljaj postaje fluidniji. Netflix je preuzeo mnoge bilješke u pogledu dizajna i funkcionalnosti, koje ćemo ući u odjeljak „jednostavnost upotrebe“ u nastavku. Jedna od ključnih karakteristika koju je usvojila su profili. 

Kao i Netflix, na svom računu možete održavati onoliko profila koliko želite. Postoje ograničenja broja zaslona koji mogu biti aktivni u bilo kojem trenutku, ali ne i na vašim profilima. 

Nadalje, profili se mogu prilagoditi ovisno o tome tko ih koristi. Možete ograničiti biblioteku na samo igre za djecu, postaviti PIN broj za račune i čak prilagoditi vašu sliku profila. 

blacknut-dodati-račun

Iako ne mijenja način na koji usluga funkcionira previše, dodavanje profila pokazuje dobro promišljen pristup koji se rijetko viđa na tržištu oblačnih igara. Kako tehnologija postaje dostižnija, tvrtke žure na tržište s proizvodima koji imaju uvid u dizajn, kao što je PlayStation Now. 

Kompatibilnost je veliki plus i za Blacknut. Postoje dostupne aplikacije za Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux i odabrane televizore od Panasonic-a i Samsung-a. Prema Blacknuttu, u razvoju je iOS aplikacija, ali ona još nije objavljena. 

Paleta podržanih platformi odražava podršku kontrolera. Na PC-u većina igara podržava kontroler, tipkovnicu i miš, a na mobilnim uređajima možete koristiti kontroler ili prilagodljive gumbe na zaslonu. Ako igrate igre na pametnom televizoru, također možete koristiti svoj Amazon Fire TV ili Android TV daljinac. 

Podrška za ove uređaje za unos ne obuhvaća igre – nećete moći igrati novije naslove, poput Sniper: Ghost Warrior 3, s daljinskim upravljačem televizora – ali cijenimo da postoji fleksibilnost s većinom naslova. 

Ostale značajke uključuju uštedu u oblaku – što znači da možete preuzeti igru ​​na bilo kojem uređaju i nastaviti – i roditeljski nadzor. Blacknut nudi podršku za kontrolere i platforme kao nijedna druga usluga igranja u oblaku, s nizom korisnih značajki za sigurnosno kopiranje. 

Pregled značajki Blacknut Cloud Gaming-a

Logotip Blacknut Cloud Gamingwww.blacknut.com

Počinje od $ 1299per mjesečno Svi planovi

platforme

Android

iOS

Windows

MacOS

preglednik

Podržane igre

pokrivenost
podruÄŤje

Podržane DRM platforme
N / A

Baza znanja

razgovor

E-mail

Telefon

24/7 podrška

Podržane igre

Blacknut nudi ograničenu biblioteku igara. Međutim, za razliku od Vortex-a koji vam omogućuje igranje igara koje posjedujete na Steamu ili nekoj drugoj DRM platformi, Blacknut uključuje igre besplatno (pročitajte naš Vortex pregled). 

Iako se to može činiti kao pozitivno, nije. Knjižnica nudi više od 320 naslova, ali nema naslova koji bi se isticali kao doista sjajne igre. 

Prepoznatljivi naslovi su ili indikatori B razreda ili dvostruki A naslovi. Blacknut tvrdi da se nove igre „biraju pažljivo svaki tjedan“, za koje samo možemo pretpostaviti da se igre biraju na temelju onoga tko želi dati svoje stvari besplatno. Knjižnica je pitke veličine i kvalitete, u usporedbi s nečim poput PlayStation Now (pročitajte našu recenziju PlayStation Now). 

Teško je shvatiti Blacknut ozbiljno kad je Garfield Kart jedan od najboljih naslova u odjeljku “trkač brzine”. Svaka prepoznatljiva igra također je zamjena za dijelove za veće naslove. Lords of the Fallen, iako pristojna igra, je lošijih Dark Soulsa, a Sniper: Ghost Warrior 3 nema nokte za snajpersku mehaniku poput serije Sniper Elite. 

Najbolje igre izvan raspona nisu očite. Još jedan izgubljeni telefon: Laurina priča je skriveni Steam dragulj, a Evoland 2 slavi dugu povijest RPG-ova s ​​vrha prema dolje. Međutim, većina je tih naslova jeftina na Steamu i / ili dostupna na mobilnim uređajima. Zapravo je većina Blackuttove knjižnice dostupna na mobilnim uređajima. 

Neki od najboljih naslova su oni retro. Na primjer, Blacknut uključuje Metal Slug i trilogiju Double Dragon. Međutim, teško je opravdati plaćanje između 13 i 20 USD za igranje ovih igara jer su to samo nekoliko dolara na PC-u i mobilnim uređajima.

Nema se što prodati Blacknutta izvan nekoliko indie naslova i nekoliko retro igara. Ryse: Sin Rima jedini je pravi trostruki A naslov koji je dobio osrednje kritike. Biblioteka – i usluga u cjelini – usmjereni su na djecu i obitelji. Ima puno zrelih naslova, ali oni nisu sjajni.

Cijena

Blacknut je usluga za igre u oblaku koja je usmjerena na obitelj, a cijene podržavaju. Dostupna su dva plana i razlikuju se samo u cijeni i broju uređaja odjednom. Iako cijena nije visoka – pročitajte naš Shadow Review zbog toga – čini se da je to tako kada razmislite o biblioteci.

Na stranici proizvoda Blacknutta postoji popis značajki za svaki plan, ali iste su, uglavnom, iste između planova Family i Premium. Obje pretplate dolaze s čitavom bibliotekom igara, neograničenim pristupom, bez oglasa, roditeljskim nadzorom i uštedom u oblaku. Jedina razlika je u broju zaslona. 

Premium planovi dobri su za jedan zaslon, što znači da bez obzira na to koliko instalacija Blacknut imate, samo jedan zaslon može istovremeno koristiti uslugu. Za dodatnih 7 USD mjesečno možete nadograditi na Obiteljski plan koji vam omogućuje korištenje do četiri zaslona istovremeno. 

U vakuumu je cijena dobra i još bolja činjenica da ne morate kupovati dodatne igre. Međutim, ne možete kupiti nikakve dodatne igre. Kao što je spomenuto, knjižnica je u najboljem slučaju osrednja, tako da stvarno nije važno koja stopa Blacknut-a naplaćuje. Ako knjižnica ostane u svom trenutnom stanju, troškovi će uvijek biti previsoki. 

To kaže, ako nekoliko naslova izaziva vaš interes, cijena nije loša. Blacknut je jedna od, ako ne i jedina, usluga igranja u oblaku koja nudi plan koji vam omogućuje upotrebu više zaslona istovremeno. Postoji čak 14-dnevno suđenje za provjeru želite li i vi.

Jednostavnost korištenja

Zbog svih svojih grešaka, Blacknut ima vrlo gladak postupak prijave. Sastoji se od tri ekrana. Započet ćete unosom adrese e-pošte i odabirom zaporke, prijeđite na odabir plana koji želite i, na kraju, unos podataka o kreditnoj kartici. 

Imali smo mali štucanje prilikom automatskog popunjavanja podataka o našoj kreditnoj kartici LastPass-om (pročitajte našu recenziju LastPass), ali, sveukupno, postupak je bio u redu.

blacknut-prijavu

Tri koraka mogu se sažeti na jednom zaslonu, ali s načinom na koji se web stranica fluidno kreće, zadovoljni smo. Nakon potvrde plaćanja bit će prikazan zaslon za preuzimanje na kojem su prikazane sve platforme koje možete koristiti s Blacknutom.

blacknut-preuzimanje

Konačno, možete se prijaviti. U aplikaciji postoji opcija “stvaranja besplatnog računa Blacknut”, ali usprkos pretraživanju nismo mogli pronaći besplatan plan. U aplikaciji također imate mogućnost prijave putem Amazona ili Googlea, što nije opcija odobrena prilikom prijave na web mjestu. Unatoč tim nedosljednostima, početak rada s Windowsom bio je lagan. 

Aplikacija je jednostavna, ali divno dizajnirana. Istaknute igre dobivaju vrhunsku snimku zaslona i videozapis u visokoj rezoluciji, a ispod su popise nalik Netflixu za različite kategorije. Izbornik kojem se može pristupiti pomoću gumba u gornjem lijevom kutu omogućuje vam prelazak na svaku kategoriju, pregled omiljenih igara, pregled nedavno odigranih igara i pretraživanje.

blacknut-aplikacija

Na vrhu izbornika vidjet ćete i svoju adresu e-pošte. Kada kliknete tamo, otvorit ćete se zaslonu za odabir profila kada možete pregledati svoje postavke i dodati dodatne profile. Čak i ako imate plan s jednim zaslonom, možete dodati više profila. Nadalje, možete odabrati da li je to račun za odrasle i postaviti PIN broj. 

Ispod odjeljka profila možete pristupiti svojim postavkama. Iako nije iscrpan popis, Blacknut vam omogućuje kontrolu vašeg profila izravno u aplikaciji. Svoj plan možete promijeniti bez obzira gdje se nalazite u mjesecu, ažurirati zaporku i promijeniti način plaćanja. Možete čak i otkazati pretplatu u aplikaciji. 

blacknut-račun-settings

Aplikacija Android slična je jednostavnoj upotrebi i uključuje čak i zaslonske kontrole za igre. Međutim, aplikacija za Android ima ograničenu biblioteku. Na mobilnim uređajima dostupne su samo mobilne i retro igre, što ima smisla za performanse na LTE vezama. Međutim, s obzirom na mucanje koje smo doživjeli, malo je izgovora da ne uključimo cijelu knjižnicu. 

Odabir igre, bez obzira na Androidu ili radnoj površini, donijet će puno korisnih informacija. Možete vidjeti trailer za igru; pogledajte detalje kao što su trajanje, poteškoće i tipkovnice; vidjeti slične igre; i kompatibilnost s platformama i kontrolerima. 

blackbut-odabrati-igra

Kako bismo zaokružili testiranje upotrebljivosti, napravili smo dječji račun i pregledali biblioteku. Sigurno su uklonjeni svi zreli naslovi, ali su uklonjeni i mnogi naslovi pogodni za tinejdžere. Ne postoji precizan roditeljski nadzor; ili je angažirate ili nemate.

Izvođenje

Prije testiranja osigurali smo da smo ispunili preporučenu brzinu preuzimanja od 6 Mbps za optimalni učinak. Pomoću Speedtest.net-a procijenili smo brzinu s pingom od 9 milisekundi, brzinom prenosa od 49,17 Mbps i brzinom prijenosa od 21,33 Mbps. Naša brzina bila je dosta brza. 

Čini se da ovo nije ograničavajući faktor s Blacknutom. Testirali smo četiri igre, od kojih su tri na radnoj površini i jedna na Androidu. Na radnoj površini igrali smo Sniper: Ghost Warrior 3, Ryse: Sin Rima i Furi. Na temelju dostupnih grafičkih opcija pretpostavljamo da su ove igre PC verzije, a ne konzoli. 

Odmah smo prešli na grafičke mogućnosti jer su igre izgledale tako loše. Furi je bila u redu, ali s obzirom na njenu jednostavnu estetiku, to ima smisla. Sniper i Ryse, međutim, brzo su se pretvorili u pikselirani, blatni nered. Prema grafičkim postavkama u igri, obje su igre radile u 720p, ali sumnjamo da se isporučuju ispod toga. 

Možete promijeniti grafičke postavke – nagomilali smo rezoluciju da vidimo hoće li riješiti naše probleme – ali to ne mijenja način prikazivanja igre. I dalje ćete dobiti isti pikselirani tok bez obzira na rezoluciju koju odaberete. 

Međutim, promjena grafičkih postavki utječe na igru. Veće razlučivosti dovode do puno više kašnjenja ulaza i nižih okvira, iako izgledaju isto. 

Čudno je što vam Blacknut omogućava da uopće promijenite grafičke postavke jer se potok koji dobivate ne mijenja u kvaliteti. Srećom, kad smo koristili zadane postavke, igra je bila solidna. Iako je i dalje bilo primjetnog zaostajanja, uspjeli smo odigrati vrlo preciznu igru ​​poput Furija bez ikakvih problema. 

Naše mobilno iskustvo postavilo je više problema. Pokušali smo Contra s zaslonskim kontrolama na Samsung Galaxy S9 +, testirajući WiFi i LTE. Bez obzira na vezu, bilo je puno mucanja, što je i najskromnije igre postalo neizvedivim. 

blacknut-android

Čini se da je najveći problem s Blacknutom njegov hardver. S obzirom na to kako drastično opadaju performanse s višim postavkama grafike, možemo samo pretpostaviti da su poslužitelji koji ugošćuju igre premalo. 

Postoji nekoliko savjeta o tome. Smanjenje performansi, ali nedostatak kvalitete znači da ne upotrebljavate daljinsku sesiju; primate video stream. Zbog toga smanjenje performansi nema nikakve veze s vašom internetskom vezom, već s hardverom na kojem se igra pokreće. 

Zbog toga, bez obzira koliko brz bio vaš internet, imat ćete pomoćno iskustvo. Blacknut ne nudi nikakvu adaptivnu razlučivost, što znači da ste dobili istu kvalitetu loše slike bez obzira da li plaćate 10 Mbps ili 1.000 Mbps.. 

U najmanju ruku, Blacknut nudi iskustvo bez mucanja i neupotrebljivog ulaznog kašnjenja. Možete igrati igre koje se nude i igrati ih bez prepuštanja prevelike fluidnosti. Međutim, u procesu gubite puno kvalitete. Na primjer, prilikom pregledavanja izbornika Sniper: Ghost Warrior 3 nismo uspjeli reći razliku između ikone za tipke “e” i “f”. 

Pokrivanje kupina

Blacknut javno ne prikazuje svoj broj podatkovnih centara, a kad smo kontaktirali putem e-pošte, netko nam se obratio i na to se brzo vratio. Međutim, nisu odgovorili na naše pitanje, ali obavijestili smo nas da je usluga trenutno dostupna u Europi i Sjevernoj Americi. Nisu spomenute određene europske zemlje. 

Podrška je također rekla da “tehnički možemo uslugu globalno implementirati putem naše javne oblačne infrastrukture ili putem privatnog pristupa oblaku.” O ovom pitanju nema nikakvih pojašnjenja, ali to nam daje nagovještaj kako Blacknut vodi svoju mrežu. 

Vjerojatno je da Blacknut iznajmljuje prostor na poslužitelju iz postojećih oblačnih mreža što mu omogućava širenje na sva područja na kojima treba. To bi imalo smisla s obzirom i na predstavu koju smo vidjeli. Poslužitelji su vjerojatno oni opće namjene, koji bi trebali imati dovoljno snage za pokretanje većine mobilnih igara.

Najzahtjevnije igre – Ryse: Rimski sin i Gospodari padlih – zahtijevaju skromne specifikacije po današnjim standardima, a još manje kada se izvode u 720p. Što se tiče dostupnosti, Blacknut je službeno dostupan u Sjedinjenim Državama i većini europskih zemalja. Ako živite negdje drugdje, najbolje je kontaktirati Blacknut prije kupnje pretplate.

Presuda

Blacknut ne nudi loše igranje u oblaku – daleko od toga, zapravo – ali ograničenu biblioteku igara je teško prevladati. Iako cijena nije loša, kupujete u popis naslova koji ne mogu sadržavati svijeću do modernih izdanja. Postoji nekoliko indie dragulja i nekoliko retro igara, ali po vrlo povoljnoj cijeni, to nije dovoljno. 

Ako bi Blacknut mogao podržati DRM platforme poput Steam-a, to bi bila puno drugačija priča. No, s obzirom na nekoliko osrednjih naslova i nisku kvalitetu strujanja, teško je preporučiti Blacknut. 

Šteta, s obzirom na to koliko je korisničko sučelje izvrsno i koliko značajki je dostupno.

Planirate li iskoristiti Blacknuttovo 14-dnevno suđenje? Javite nam svoje iskustvo u komentarima ispod. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map