GeForce Now Review – Odlično igranje u oblaku – Ažurirano 2020

GeForce Now Review

GeForce Now je Nvidia usluga oblačenja igara u oblaku i, kao što biste i očekivali od tvrtke s toliko resursa, vrlo je, vrlo dobra. Hoće li to ipak nadmašiti ostatak tržišta, ostaje za vidjeti. Pročitajte naš potpuni pregled GeForce Now za sve detalje.


GeForce-sada-Slider1

GeForce-sada-slider2

GeForce-sada-slider3

GeForce-sada-slider4

GeForce-sada-slider5

prijašnji

Sljedeći

GeForce Now upravo je izašao iz svog beta razdoblja, lansirajući s besplatnom i premium pretplatom. Tijekom našeg suđenja prije nekoliko mjeseci, proveli smo se sjajno s GeForce Nowom, hvaleći njegovu kvalitetu i konzistentnost u svim naslovima. Sad kad platformu mogu koristiti mase, mi smo tu da ga ponovo probijemo kroz prolaz. 

U ovom pregledu GeForce Now, detaljno ćemo opisati svoje iskustvo nakon što smo nekoliko dana proveli s ovom uslugom igre u oblaku, koju je razvila Nvidia. Prije nego što donesemo presudu, razgovarat ćemo o njenim značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, performansama i još mnogo toga. 

Jednostavno rečeno, Nvidia GeForce Now nema premca u većini usluga za igru ​​u oblaku, što je samo nešto manje od našeg najboljeg servisa za igre u oblaku, Shadow. Zahvaljujući povoljnim cijenama, odličnim besplatnim planom i beskompromisnim performansama, GeForce Now nudi savršen uvod u igranje u oblaku.

prednosti & nedostaci

Alternativa za GeForce Now

Značajke

Svježa od javne probne vožnje, Nvidia GeForce Now nema puno mogućnosti. Za razliku od Shadow-a, koji nudi potpuno radnu površinu sustava Windows 10, GeForce Now je ograničen na samo streaming igre (pročitajte naš Shadow review). U skladu s tim, jasno je da Nvidia ima na umu ovaj jedini cilj, uz izvrsnu platformu i perifernu podršku.  

Počevši od platforme, GeForce Now podržava Windows, macOS, Android i Nvidia Shield, koji pokreće modificiranu verziju Androida. Shield je mjesto na kojem sjajno zasijava GeForce Now, nudeći 1080p igara pri 60 sličica u sekundi vašem televizoru. Bez obzira na kojem uređaju igrate, možete odabrati mjesto na kojem ste ostali.

Na svim ovim platformama Nvidia automatski ažurira igre i upravljačke programe, iako ćete prvo trebati instalirati igru. Uz to, podržava prolaz audio zvuka, omogućujući vam korištenje chatova u igri bez obzira na kojoj se platformi igrate. 

GeForce sada preporučuje kontrolere i usmjerivače

Iako GeForce Now podržava niz kontrolera, Nvidia ima nekoliko preporuka za najbolje iskustvo. Primjetni su glap Play p / 1 i Razer Junglecat, koji nude Nintendo Switch nalik vašem mobilnom uređaju. Ovi su uređaji spremni za upotrebu s GeForce Now izvan okvira. 

Ostali preporučeni kontroleri uključuju SteelSeries Stratus Duo i Razer Raiju Mobile. Iako GeForce Now podržava matične kontrolere poput kontrolera Sony Dualshock 4 i Xbox One, ove su mogućnosti kompatibilne između računala i mobilnih uređaja i spremne su za upotrebu bez dodatnog softvera. 

Što se tiče usmjerivača, Nvidia daje nekoliko preporuka, uključujući Razer Sila i TP-Link Archer C5400X, iako većina rutera radi. Nvidia preporučuje 15Mbps za 720p streaming i 25Mbps za 1080p. Iako ćete dobiti najbolje iskustvo pomoću kabelske veze, podržan je i 5Ghz WiFi. 

Pregled značajki GeForce sada

GeForce Now Logowww.nvidia.com

Počinje od 499 dolara mjesečnoSvi planovi

platforme

Android

iOS

Windows

MacOS

preglednik

Podržane igre
400

pokrivenost
podruÄŤje

Podržane DRM platforme
Steam, uPlay, trgovina epskih igara, Bethesda Launcher, Battle.net

Baza znanja

razgovor

E-mail

Telefon

24/7 podrška

Podržane igre

Nvidia GeForce Now podržava puno igara, premda su iz njegove linije nedostajali neki naslovi. Za razliku od PlayStation Now-a, morat ćete dovesti vlastite igre na GeForce Now; ne postoje naslovi (pročitajte naš GeForce Now vs PlayStation Now komad). To je rečeno, ako ste početnik na računalu, možete započeti s više od 30 naslova za besplatno igranje koje GeForce Now podržava. 

Oni uključuju Sudbina 2, Apex legende, Fortnite, Dauntless, Warframe i Svijet tenkova. Inače će vam trebati licenca za igru ​​koju želite igrati na određenoj DRM platformi. GeForce Now uglavnom podrazumijeva Steam, iako postoji pregršt drugih DRM platformi. 

Iz pookreta, čini se da GeForce Now podržava uPlay, Steam, trgovinu Epic Games, Battle.net i pokretač Bethesde. Postoji ograničena podrška za ostale platforme, uključujući Origin, ali one su glavne. Važno je znati DRM platforme koje podržava GeForce Now jer ćete morati dodati odgovarajuću verziju igre u svoju biblioteku. 

GeForce-sada-metro

Gore su, primjerice, rezultati za Metro Exodus. Trenutno je dostupan putem Windows Store-a i Store Epic Games, iako dolazi u Steam za nekoliko tjedana.

Trebat ćete dodati odgovarajuću verziju u svoju knjižnicu, ovisno o tome koja DRM platforma sadrži vaša prava. Može postati zbunjujuće s nekim cross-platformi igrama, poput Metro Exodus, gdje biste mogli imati licencu na jednom od tri mjesta. 

Ipak, Nvidia ne može uskratiti podršku za PC platforme. Ostale usluge igranja u oblaku, poput Vortexa, ograničene su na Steam, dok neke ne podržavaju nijednu DRM platformu (pročitajte primjer Blacknutta). Iako nije savršen, GeForce Now nudi gustu biblioteku naslova na više platformi za upravljanje licencama. 

GeForce Now Games

Ako tehnički hug zaobiđete, pričajmo o igrama. GeForce Now podržava gotovo svako veliko izdanje na PC-u, bilo da je riječ o indie developeru ili AAA studiju. Novi naslovi dodaju se brzo, uz igre poput Borderlands 3, Sekiro: Shadows Die Twice i GreedFall već spreman za igru. 

GeForce-sada biblioteka

Međutim, i ovdje ih mnogo nedostaje. Sve sa Rockstara i većina EA-ovih naslova ne dolazi u obzir. Ako se želite igrati Otkup Red Reda 2 ili Grand Theft Auto V, morat ćete igrati lokalno. Čini se da Nvidia još nije postigla sporazum s Rockstarom, što pokazuje početnost platforme. 

Iako ima smisla za te igre, drugi propusti ne. Na primjer, GeForce Now nema nijedan Tomb Raider igre. U stvari, nema naslova objavljenih na Square Enixu, sa svim tim Konačna fantazija i Potraga za zmajevima naslovi izostali iz linije. 

Iako smo sretni kad vidimo takve favorite Mordhau i indie klasike poput Celeste, Nvidia ima još ponešto posla u dobivanju drugih popularnih naslova na svojoj platformi. Ako postoji određena igra koju želite igrati, budite sigurni da je GeForce Now podržava prije nego što povučete proverbialni okidač.

Cijena

Nvidia GeForce Now ima čudnu strukturu cijena. Umjesto fiksne mjesečne cijene, poput troškova sjenki, Nvidia nudi nešto slično kao Stadia, s besplatnim i premium članstvom (pročitajte našu recenziju Google Stadia). Iako čudno, GeForce Now je toliko jeftin da uvjetna usluga jedva ima veze. Pročitajte naš Google Stadia vs Shadow kako biste vidjeli kako se njih dvoje uspoređuju.

Počevši s besplatnim planom možete pristupiti svim naslovima koje GeForce Now podržava pri 1080p i 60fps. No, Nvidia kaže kako besplatni korisnici imaju samo “standardni pristup”, što znači da ćete možda trebati pričekati da se igra, ovisno o količini prometa. Uz to, besplatni korisnici ograničeni su na jednosatne sesije igranja, iako se možete ponovno pridružiti odmah po završetku sesije. 

Osnivački plan pokreće 4,99 USD mjesečno prvih 12 mjeseci. Prije toga, međutim, moći ćete besplatno koristiti uslugu tijekom uvodnog razdoblja od 90 dana. Pretplata vam pruža prioritetni pristup, što znači da ćete pucati na prednji red čekanja za igre, praćenje zračenjem u stvarnom vremenu i produljeno trajanje sesije od šest sati. 

Članstvo osnivača ipak ima neke poteškoće. Naplaćuje se mjesečno, ali Nvidia na stranici za odlaganje kaže da vrijedi samo do jedne godine. Mjesečna cijena od 4,99 USD porast će nakon 12 mjeseci, za ono što Nvidia tada naplaćuje za premium članstvo. Uz to, Nvidia nije objavila nikakve detalje o budućim cijenama u vrijeme pisanja teksta. 

Bez obzira na to, trenutno ne možemo poreći koliko vrijednost Nvidia uključuje s GeForce Nowom. Besplatna pretplata već nudi mnogo, s tim da osnivači planiraju uskladiti razinu usluge poput Shadow, ali po znatno nižoj cijeni. U skladu s tim, morat ćemo preispitati kad Nvidia otkrije pravu strukturu cijena. 

Jednostavnost korištenja

Unatoč prelasku na komercijalno izdanje, GeForce Now se u pogledu upotrebljivosti pomaknuo unatrag od svoje beta verzije. Beta aplikacija zapravo je lakša za upotrebu, a iako je još uvijek nije teško, dodavanje igara u vašu biblioteku jest. 

Spajanje je jednostavno, na sreću. Baveći se dizajnom na jednoj stranici, web mjesto uspijeva odgovoriti na većinu pitanja vezanih za uslugu, a da pri dizajnu ne prevlada. Višestruki gumbi za “pridruži se danas” na stranici usmjerit će vas prema blagajni, tako da se brzo možete prijaviti. 

GeForce-sada-stranica

Nakon preuzimanja aplikacije morat ćete se prijaviti na svoj račun. Srećom, ostajete prijavljeni pa ćete svoju lozinku morati unijeti samo jednom. Aplikacija se ne događa mnogo, prikazuje vrtiljak s istaknutim naslovima na vrhu i biblioteku igara na dnu. Ponovo ćemo pregledati potonje. 

GeForce-sada-sučelje

Jedino drugo područje je stranica s postavkama. Iako je prošlost lako preskočiti, GeForce Now se puno toga događa. Ono što je najvažnije, možete odabrati mjesto poslužitelja koje je najbolje za vas, kao i kvalitetu strujanja koja vam omogućava da prilagodite kvalitetu na temelju željene potrošnje podataka. 

GeForce-sada-postavke

Dodavanje igara u vašu knjižnicu

Sad za loše. Za igranje igre na GeForce Now, morat ćete je dodati u svoju biblioteku. To se postiže pretraživanjem naslova i klikom na ikonu plus pored nje; dovoljno jednostavno. Problem je što ne možete pregledavati igre koje GeForce Now podržava, iako biste mogli u beta verziji aplikacije. 

GeForce-sada-dodati-igra

Stranica za pretraživanje neophodna je, ali i opcije filtriranja bi bile dobre. Na primjer, možda želite pronaći samo akcijske igre ili naslove filtera na temelju ako podržavaju kontroler. GeForce Now već ima ugrađene ove metapodatke – doći ćemo do njih za minutu – tako da ne bi trebalo biti previše teško implementirati nekakav sustav filtriranja. 

Problem se nastavlja nakon što dodate igre u svoju biblioteku. Vaša je biblioteka ograničena na klizač na vašoj nadzornoj ploči, a nema dostupan prošireni prikaz. Ako imate 100 ili više igara, morat ćete ih kliknuti pet istodobno. U tom slučaju, bolje je koristiti traku za pretraživanje, čime biblioteka postaje zastarela. 

Tijekom testiranja, pronašli smo najbolje da samo pokrenemo Steam kroz GeForce Now i krenemo na igre na taj način. Čak i s ograničenim mogućnostima filtriranja iznenadili smo se koliko informacija pruža za igre koje se već nalaze u vašoj knjižnici. Nakon dodavanja igre moći ćete vidjeti ulaznu podršku, snimke zaslona, ​​datum izdanja, žanr, programere i još mnogo toga. 

GeForce-sada proširena-igra

Jedan korak naprijed, dva koraka natrag

Nvidia je riješila neke probleme koje smo imali s prethodnom aplikacijom, najvažnije kada je poznato koje su igre podržane i na kojim se platformama podržavaju. Međutim, redizajn donosi brojne izazove, zbog čega se osjeća više kao beta aplikacija od prethodne. 

Trenutačna iteracija očajnički treba namjensku stranicu knjižnice kao i karticu za pregledavanje na kojoj možete vidjeti sve podržane naslove. Da je Nvidia svoje stare i nove aplikacije kombinirala u jednu, to bi bilo najbolje što smo vidjeli.

Izvođenje

Kao što smo iskusili tijekom beta verzije, Nvidia GeForce Now nalazi se na vrhu paketa kada je u pitanju streaming igara. Utoliko rečeno, vraćao se kvaliteti kako bi se prilagodio većoj bazi igrača. Iako smo imali sjajno iskustvo na tvrdoj vezi, nismo bili u mogućnosti potisnuti razlučivosti na 4K.

Nije da bismo to trebali. GeForce Now je zaključan u 1080p, čak i ako pokušate promijeniti razlučivost u postavkama svake igre. U prethodnom testiranju bili smo u stanju potisnuti naslove poput sudbina do 4K tijekom boravka sjeverno od 60 kadrova u sekundi. Vjerojatno, Nvidia sada zaključava rezoluciju, tako da svaki igrač ima dobro iskustvo. 

Za naše testiranje koristili smo žičnu internetsku vezu sa brzinom prenosa od 143,19Mbps, više nego dovoljno da udovolji zahtjevu GeForce Now od 25Mbps. Testiranje Doom, Cuphead i Counter-Strike: Globalna uvreda, bilo je teško primijetiti razliku između GeForce Now i lokalnog igranja izvan rezolucije. 

Rečeno je, postoji nešto zaostajanje u ulazu. Iako je neprimjetan u igri, činilo se da je naš pokazivač u kotačima zaostao samo za dlakom. To bi trebalo predstavljati malo problema većini igrača. Međutim, oni koji žele igrati igre konkurentno će i dalje imati problema s količinom kašnjenja. 

GeForce Now na Androidu

Također smo testirali GeForce Now na Androidu pomoću Mrtve ćelije, Doom i Counter-Strike: Globalna uvreda kao naši podanici. Na 5Ghz WiFi vezi držala se iznenađujuće dobro, čak i kad ste izgubili puno paketa. To je reklo da je iskustvo s žičnim žicama bilo mnogo bolje u pogledu ulaznog kašnjenja i brzine okvira. 

Na mobilnom telefonu igre su bile podmlađene, a kada je internetska veza počela propadati, zaostajanje ulaza i umjetničko stvaranje postali su problemi. Međutim, za bežičnu vezu teško je pogriješiti GeForce Now. Uz izvrsno iskustvo na radnoj površini i prolaznu kvalitetu mobilnih uređaja, GeForce Now najbliža je snu igranja igara gdje god želite. 

pokrivenost

Prema stranici za Nvidia GeForce Now FAQ, usluga je dostupna u Sjevernoj Americi i Europi. U skladu s tim, stranica sa statusom poslužitelja prikazuje poslužitelje “partnerskog saveza” u Japanu i Rusiji, tako da je jasno da se Nvidia pokušava proširiti.. 

Srećom, Nvidia je puno stavila u regije koje podržava. U SAD-u postoji devet podatkovnih centara GeForce Now i još pet u Europi. Bez obzira gdje se nalazite, trebali biste imati svoju lokaciju u blizini, čime se smanjuje strašna latencija zbog koje igre u oblaku mogu biti problematične. 

Iako je trenutno dostupno obilje lokacija, Nvidijin doseg nije tako širok kao Microsoftov. Uspoređujući Nvidia GeForce Now s Microsoftovim projektom xCloud, koji koristi mrežnu mrežu poslužitelja Azure, Nvidia je i dalje iza krivulje (pročitajte našu recenziju Project xCloud). Ako živite izvan Sjeverne Amerike ili Europe ili putujete u inozemstvo, imat ćete neke probleme.

Presuda

Službeno izdanje Nvidia GeForce Now ima neke probleme, naime kada je u pitanju navigacija po sučelju. To kaže, po cijeni i kvaliteti, nema baš ništa slično. 

Iako nam je Shadow i dalje najdraži zbog svojih značajki i kvalitete, GeForce Now sve ostalo puše iz vode (pročitajte našu usporedbu Shadow vs GeForce Now). Ako gledate Google Stadia, učinite sebi uslugu i prijavite se za račun GeForce Now (pročitajte naš dio Google Stadia vs GeForce Now). 

Što misliš, doduše? Hoćete li dati priliku za GeForce Now? Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map