Voog pregled – ažurirano 2020

Voog pregled

Voog je jednostavan za korištenje i pristupačan graditelj web stranica koji čak ima neke mogućnosti kodiranja za one koji žele umazati ruke. Međutim, kako biste zaista iskoristili sve, možda će trebati da se zaprlja više nego što želite. Pročitajte našu cijelu recenziju Vooga za detalje.


Pokrenut i održavan u Estoniji, Voog pomaže malim tvrtkama da stvore lijepe web stranice i pretoče ih u globalnu publiku.

Ako vam je potrebna jednostavna značajka postavljanja, lokalizacije i kodiranja, Voog je dobar izbor. Njegov urednik i cijene olakšavaju dupliciranje vaše web stranice na različitim jezicima, a vještina kodiranja otvara mnoštvo mogućnosti prilagodbe.

Voog, doduše, ima pomalo strmu krivulju učenja, ali to je jedan od slučajeva gdje je alat lako koristiti, a teško ga je svladati. Nastavite čitati našu Voog recenziju i provjerite odgovara li onim vašim mrežnim potrebama.

Alternativa za Voog

prednosti & nedostaci

Značajke

Voog je dobro opremljen za stvaranje fantastične web stranice, posebno ako iskoristite prednost njegovog kodiranja. Problem s postavom značajki je da nije dobro prikupljati promet na vašoj web lokaciji jer ne postoji poseban SEO alat, što otežava rangiranje.

Imajući to na umu, postoje moćni alati koji čekaju da zasja u svom uređivaču, pa ćemo se pozabaviti najvažnijim.

Voog bloganje

Dodavanje novog posta na blogu na Voogu jednostavno je. Stvorite novi unos na blogu i softver će automatski generirati stranicu za njega, tako da sve što morate učiniti jest napuniti ga sadržajem.

Uređivanje stranice je također jednostavno. Možete urediti sadržaj tijela, naslov stranice i oznake i vidjeti konačni rezultat u stvarnom vremenu.

voog-blog-postovi

Rijetko je vidjeti tako jednostavan pristup bloganju u web builderu. Wix vas tjera da popunite obrasce za postavljanje novog posta i ne možete u potpunosti urediti stranicu kao što je početna stranica. To nadoknađuje i na drugim područjima, kao što možete vidjeti u našoj Wix recenziji.

Voog je pravi sustav za upravljanje sadržajem koji vam omogućuje spremanje skica, postavljanje datuma objave pa čak i dodavanje redovitih elemenata na stranici, poput društvenih gumba i vrtilja slika.

Nažalost, značajka nije bez greške. Ne možete sadržavati teme posta ili se integrirati s Facebookom za odjeljak komentara, što umanjuje korisničko iskustvo na vašoj web lokaciji.

Ipak, nema puno problema zbog čega je Voog dobar izbor za bloganje. Ako želite snažniji CMS, možete isprobati WordPress. Izrađen je za bloganje, pa ako vam to bude zanimljivo, pročitajte vodič za početnike za korištenje WordPress-a. Za razliku od Vooga, ipak ne uključuje web hosting. Ako idete tim putem, pročitajte i naš najbolji web hosting za WordPress vodič.

Voog i e-trgovina

Dodavanje e-trgovine na vašu web stranicu je također jednostavno. Ukratko, započinjete stvaranjem gumba “Dodaj u košaricu” na stranici, dodavanju informacija o proizvodu u element i stvaranju stranice proizvoda oko toga.

voog-buy-tipka

To je neuobičajeno, ali to radi svoj posao. Proces je postavljen tako da u početku uključite posao, a zatim sjednite i nakon toga napravite male promjene.

Prije dodavanja proizvoda morate postaviti detalje o web trgovini i gumbima. Nakon toga možete dodati slike proizvoda i opise, što je segmentacija koja daje dobar tijek rada.

Sa druge strane, Voog ne podržava kategorije prodavaonica. Njegov će sustav raditi samo za male internetske trgovine i platforme s ekskluzivnim ili rijetkim predmetima.

Pored toga, vaši kupci mogu plaćati samo putem PayPala ili MakeCommercea, tako da to nije svestran sustav. Na standardnom planu nedostaju napredne značajke e-trgovine, poput grupne obrade, ali on to čini svoj posao za male projekte.

Ako ste željni e-trgovine, bolje bi vam bilo da napravite izrađivača za to, poput Shopifyja. Ako ta platforma odgovara vašim potrebama, pročitajte vodič za Shopify našeg početnika.

Voog Lokalizacija

Jedan od najvećih Voog-ovih pluseva je njegova jednostavna lokalizacija. Tvrtka se ponosi time što govori “strani jezik” i to pokazuje.

Dodavanje nove verzije vaše web stranice na drugom jeziku je jednostavno. Sve što morate učiniti je da kliknete zastavicu u gornjem desnom kutu i bit ćete poslani u dupliciranu strukturu vaše web stranice.

voog-jezici

Nakon toga, samo zamijenite sadržaj željenim prijevodom i spremni ste. Posjetitelji web stranice moći će prelaziti s jezika na isti način kao i vi.

Svi Voogovi planovi podržavaju lokalizaciju. Najjeftinija verzija omogućuje vam dodavanje do tri jezika, što je više nego bilo koji drugi alat za izradu web stranica.

Site123 ima i značajku sjajne lokalizacije – to je vjerovatno drugo najbolje mjesto kod stvaranja web stranica – ali njegov je sustav krutiji. Možete dodati duplikat svoje web stranice, ali stranica će se automatski prikazati na drugom jeziku samo ako je osoba u određenoj regiji.

Voog daje veću kontrolu posjetitelju, ali ako to želite učiniti na način Site123, pročitajte našu recenziju Site123.

Razvojni alati

S kodiranjem, Voog otvara više mogućnosti. Ako nadogradite na Plus plan, dobivate potpuni pristup kodu vaše web lokacije.

Da biste pristupili alatu za kodiranje, idite na “postavke”, zatim na “uređivač predložaka”. To će otvoriti uređivač koda, koji sadrži elemente na vašoj stranici.

Možete kodirati koristeći različite programske jezike i Voog-ov API sve olakšava. Dokumentacija za alat je opsežna, što je veliki plus za značajku. Ako to zvuči dobro, provjerite vodič platforme za početak rada s uređivačem koda.

Pregled značajki Voog-a

Voog logotipwww.voog.com

Počinje od 057 dolara mjesečnoSvi planovi

Oblikovati

Premade teme

Graditelj obrasca

HTML uređivač

Podrška foruma

Vektorska umjetnička galerija

zvučni

HD video

Upotrebljivost

Sučelje povuci i ispusti

SEO Editor

Podrška za mobilne uređaje

App Center

Blog podrška

Podrška e-trgovini

Uređivač stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

Dodaci

SSL potvrda

Naziv domene

Krediti za oglase

Pregled web mjesta

podrška

Centar za pomoć

Forum
0

Live Chat
24/7

Telefon

E-mail

Podrška 24/7
0

Video vodiči

Tekstualne poduke

Razno

Besplatni plan

cijena

Čak su i Voogove cijene izraženije od ostalih proizvođača web stranica. Morate odabrati samo tri plana: Standard, Plus i Premium.

Prije nego što ih potaknete, nešto treba napomenuti o Voogu da nema slobodni plan. 30 dana možete besplatno isprobati njegov Standardni plan, ali ne možete objaviti web mjesto, tako da ne možete dugoročno koristiti platformu ako ne plaćate.

To je protivno normi, jer većina građevinara nudi poddomene bez ikakvog troška, ​​ali pomaže kupcu da poduzme mjere. Ako vam Voog odgovara, platit ćete ga, što će vas motivirati da pokrenete i pokrenete web mjesto.

Standardni plan nudi 2 GB prostora za pohranu podataka, tri jezika, 30 stranica i do tri suradnika. Dobivate SSL enkripciju i možete postaviti internetsku trgovinu, ali platforma zauzima tri posto svake prodane prodaje i nemate sve značajke e-trgovine. Možete dobiti prilagođenu domenu, ali morat ćete je platiti dodatno.

Standard je dobar ako započinjete s e-trgovinom i želite vidjeti da li je to za vas ili želite neko drugo mjesto proširiti vašu internetsku prisutnost. Na primjer, ako već prodajete male predmete, dobro je doći do novih kupaca.

Plan Plus povećava pohranu podataka na 10 GB i ne ograničava jezike, stranice ili korisnike. Dobijate i besplatnu domenu, potpuni pristup bazi podataka vaše web lokacije i sveobuhvatnom paketu e-trgovine, čak i ako web lokacija i dalje uzima 3 posto od svake prodaje.

Plus planovi savršeni su za tvrtku koja prodaje proizvode putem interneta međunarodnoj publici jer možete dodati onoliko jezika koliko želite. Međutim, provjerite jeste li sposobni ili dovoljno dobro financirani da iskoristite mogućnosti kodiranja.

Premium plan je sličan. Uklanja ograničenje pohrane podataka i naknadu za transakciju, ali ujedno uključuje i prilagođeni SSL, prilagođeni CDN i podršku prioriteta. Što god učinili, preporučujemo da započnete s drugim planovima, a zatim nadogradite na Premium ako Voog radi za vas.

Nije moguće da ćete platiti s platformom. Ako ste željni lokalizacije i lijepih rezultata, to će učiniti svoj posao, ali prednosti dodane na Premium planu nisu toliko bitne kada pokrenete.

Oblikovati & alat

Dizajn web stranice spremne za objavljivanje jednostavan je za Voog. Ima donji red s pet glavnih gumba koji vam omogućuju uređivanje svega i više opcija u desnom donjem kutu za pregled i slično.

Povrh toga, možete uređivati ​​neke aspekte elemenata izravno na stranici, poput lokacije umetnute Google mape. Nije teško naučiti što svaki gumb radi i pokrit ćemo svaku mogućnost, ali tu je velika upozorenja za Voog editor.

Možete napraviti stranicu kao što god zamislite, ali trebat će vam kod za to. Fina retuša i prilagođavanja elemenata mogući su samo putem Voog-ovih razvojnih alata, što je veliki problem početnicima ili osobama koje samo ne žele kodirati.

Na primjer, ako želite da se elementi prikazuju u stupcima, to ćete morati kodirati. Zadana struktura postavlja elemente jedan na drugi. Što se tiče samog urednika, postoji samo nekoliko opcija.

Voog sučelje

Gumb za dodavanje ne objašnjava sam. Možete ga koristiti za umetanje elemenata, poput tekstualnih blokova, obrazaca, video zapisa, zvukova ili čak i gumba za kupnju. Iako nije revolucionarno, lako je započeti s Voogom. Sve što trebate učiniti je dodati s donje trake do mjesta na kojem želite na stranici.

voog-povuci-točka

Odjeljak “datoteke” omogućuje vam prijenos sadržaja za daljnju upotrebu. U usporedbi s bibliotekom medija Squarespacea, mnogo je lakša za upotrebu jer elemente možete povući izravno s trake datoteka, za razliku od neke druge kartice.

U skladu s tim, SquareSpace to nadoknađuje zadivljujućim rezultatima, stoga svakako pogledajte naš SquareSpace pregled prije nego što se odlučite..

Na kartici “sadržaj” možete uređivati ​​postove blogova, kataloge, trgovinu i strukturu vaše web stranice. Ova je kartica dobro kategorizirana i omogućuje brzi pristup važnim postavkama i izbornicima, zbog čega je urednik jednostavan za kretanje.

voog-sadržaj

Kartica “statistika” najjednostavnija je. Omogućuje brz pristup analitikama web mjesta, poput posjetitelja, izvora i otprilike 0,01 posto onoga što pronađete s Google Analyticsom. Nije opsežno, ali je lijep način da na prvi pogled vidite kako vam ide.

Pozadinu vaše web stranice možete pronaći u kartici “postavke”. Ovdje možete izvršiti globalne izmjene web stranica, upravljati korisnicima i domenama ili postaviti prilagođenu datoteku robots.txt. Kao i ova druga, i kartica nudi neortodoksne mogućnosti, tako da je lijepo igralište za iskusne korisnike.

voog-settings

Ostali gumbi uključuju “spremanje”, “pregled” i “podrška”. Nećete ih naći previše često, ali dobro je imati u blizini.

Sve u svemu, uređivač je elegantan i moćan. Pomoću njega možete postići minimalno održiv proizvod, pa čak i sastaviti složene web stranice.

Ako želite nešto jednako lako za korištenje, ali mnogo moćnije, bez kodiranja, možete pokušati Weebly. Da biste vidjeli je li to ispravno za vas, pročitajte naš Weebly pregled.

Jednostavnost korištenja

Nakon što odaberete kategoriju web stranice i predložak, bit ćete ubačeni u uređivač. Postoji nekoliko predložaka za izbor, ali oni su slični jedni drugima. To nije veliki problem jer su svi lijepi, ali nedostatak složenosti mogao bi se pokazati problemom za korisnika koji ima jasnu sliku o tome kako bi trebala izgledati njihova web stranica.

Zatim slijedi dodatni vodič koji ističe što svaki gumb radi, ali nije toliko važno.

voog-tutorial

Programeri koji stoje iza urednika jako su se pobrinuli da sve postane intuitivno. Dodavanje slika, teksta, obrazaca ili čak proširenja Google karata je jednostavno.

Igrajte se oko uređivača 30 minuta, ali počet ćete imati ideje. “Što ako stavim ovu vrpcu slike pored kratkog isječka o meni?” ili “Pitam se mogu li pritisnuti pokazivač miša.”

Tada ćete početi osjećati preplavljenost. Platforma je moćna i ima mnogo neortodoksnih značajki, no one su skrivene iza mnogih istraživanja (i češće nego ne) kodiranja).

Ako postavite vrtiljku slike pored kratkog tekstnog isječka ili načinite pokazivač miša, morate se pobrkati s uređivačem koda. Ako imate iskustvo kodiranja, jednostavan je za upotrebu kao i sam uređivač. Dokumentacija je obilna i postupak je racionaliziran, ali za osobu koja nema tehničke vještine to je gipkost.

Softver je lako pokupiti i omogućuje vam da proizvodite minimalno održiv proizvod, ali bez malo mljevenja ili dodatnog novca, neće svi moći iskoristiti svoj puni potencijal.

Plus je što vam Voog pruža programere s kojima radite. Za to ćete platiti dodatno, ali dobro je jer znate da oni mogu softverom u potpunosti manipulirati.

podrška

Voog-ova podrška se ne ističe, ali čini svoj posao. Baza znanja sadrži nekoliko često postavljanih pitanja koja su navedena na vrhu stranice i ako se pomaknete prema dolje naći ćete 12 odjeljaka pomoći. Oni su sastavljeni od kratkih vodiča i povremenog Q-a&A, ali nisu iscrpni.

To jest, ako ne govorimo o dokumentaciji. Voog-ova API-ja i dokumentacija za razvojne programere vrhunska su.

voog-baze znanja

Problemi nastaju pa ćete možda trebati kontaktirati Voog. Tvrtka se može pohvaliti podrškom 24 sata dnevno, ali to nije nužno. Telefonskim putem možete ih kontaktirati između 8:00 do 16:00. Berlinsko vrijeme. Ako niste u tom intervalu, preostaje vam e-pošta ili chat.

Njegovi agenti odgovaraju na ulaznice sedam dana u tjednu, a sustav za razgovor je pristojan, a većina vremena odgovora je manje od sat vremena. E-poštom možete pričekati duže putem e-pošte, ali preporučujemo vam ako vaš problem nije hitan. Odgovor je uvijek temeljitiji.

Baza znanja mogla bi se proširiti i nitko ne bi imao ništa protiv bržeg vremena odziva, ali sveukupno je podrška dobra.

Presuda

Ako želite zadivljujuće rezultate ni u jednom trenutku, uz malo truda, možda bi vam bilo bolje ako koristite drugi graditelj. Možete provjeriti najbolje graditelje web stranica da biste vidjeli koji vam odgovara, ali općenito preporučujemo Wix. Da biste saznali zašto, pročitajte našu Wix recenziju.

To je reklo, ako se ne bojite da vam se prljave ruke i uruše dokumentacija i želite da se web lokacija lako lokalizira, uslikajte Voog.

Ako želite nešto drugačije, pročitajte članak o našim najboljim pružateljima web hosting usluga. Preporučujemo korištenje WordPressa kod ovih pružatelja usluga, ali pogledajte oko sebe i provjerite hoće li nešto drugo biti zanimljivo za vas.

Što misliš? Je li naše sudjelovanje na Voogu bilo fer? Ako se ne slažete s nama ili imate nešto što želite dodati, provjerite u odjeljku za komentare u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map