uCoz Pregled – Ažurirano 2020

uCoz Pregled

uCoz by uKit je hardcore web dizajner koji se nalaže povlačenju i ispadanju, koristeći svoj kôd i naredbene crte. Vrlo je moćan, ali nije za dobro srce. Pročitajte naš cijeli uCoz pregled da biste pročitali sve detalje.


uCoz je u igri za izgradnju web mjesta od 2005. To nije graditelj povuci i ispusti, ali nije ni jednostavna hosting platforma. Umjesto toga, kombinira uređivanje i kodiranje prilagođeno korisnicima kako bi stvorilo zanimljivu, fleksibilnu i moćnu platformu.

Ako ste barem malo inteligentni, razumijete kako kodiranje funkcionira i želite veliku kontrolu nad vašom web stranicom, uCoz bi mogao biti jedan od najboljih graditelja web stranica za vas.

To kaže, ako ste novi u internetskom svijetu, točno je suprotno. Pokušaj shvatiti CSS knjižnice kada ni ne razumijete osnove HTML-a pokazaće se kao noćna mora. Ako vam se to čini kao vi, bolje pročitajte naš Weebly pregled.

U ovom ćemo pregledu uCoz-a demistificirati za koga je platforma, dubinski se udubiti u njene značajke, alate, dizajn i još mnogo toga. Držite se kraja do kraja, tako da možete pročitati našu presudu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za uCoz

Značajke

UCoz-ove značajke su dobro izrađene, nude duboku prilagodbu i moćne alate. Možda će biti teško sve shvatiti na licu mjesta, ali igranje oko njega dovest će do boljeg razumijevanja platforme. Značajke i alati uCoz se nazivaju „moduli“.

ucoz-modula

Neki su besplatni, neki su plaćeni, a neki nude opciju za bilo koji drugi. Razgovarajmo o najvažnijim za redovitu web stranicu.

uCoz Obrasci

Prikupljanje obrazaca važno je za izradu popisa e-pošte i privlačenje potencijalnih potencijalnih klijenata.

Stvaranje i korištenje obrasca s uCoz-om je jednostavno. Na upravljačkoj ploči morate aktivirati modul obrazaca za e-poštu. Nakon što se to pobrine, dobit ćete kôd za umetanje obrasca u stranicu.

ucoz forma

Jednostavno ga zalijepite na stranicu na kojoj želite da se obrazac nalazi i ako ste zadovoljni zadanim pitanjima, to je to. Ako ne, možete urediti pitanja i dizajn kako biste mu dali drugačiji izgled. Odobreno, za to će vam trebati vještine kodiranja, što znači da ne mogu svi preuzeti potpunu kontrolu nad alatom. Zbog toga bi trebalo biti dovoljno znanja o HTML oznakama i paletama boja.

Sve u svemu, korištenje obrazaca s uCozom lako je, ali teško savladati. Kao i kod mnogih alata, najbolje ih možete iskoristiti ako imate dovoljno pametne tehnologije, tako da početnici trebaju gledati prema nečemu kao što je Simvoly. To je puno jednostavnije korištenje, kao što možete pročitati u našoj Simvoly recenziji.

uCoz Store

Elektronsko poslovanje s uCozom je složeno. Sadrži puno naprednih funkcionalnosti, poput uvoza kataloga proizvoda, što vam omogućuje duboko prilagođavanje koliko želite. Nakon što instalirate modul, na njemu možete prodati bilo što, od fizičkih do digitalnih proizvoda samo za preuzimanje.

Za bilo koji unos možete izmijeniti opcije kao što su veličina slike, veličina teksta, težina i boja tako da vam se pruža velika fleksibilnost u postavljanju svega.

Nažalost, ta fleksibilnost dolazi s nedostacima. Izvrsno je jer možete postaviti sve što želite, ali ako ne znate što radite, uredit ćete puno izmjena i modifikacija prije nego što stvorite pristojnu trgovinu. Naporni rad nije štetan, ali puno izmjena znači neuredan kôd, što zauzvrat znači da je teže rangirati na Googleu.

Uz to, kad god govorimo o slobodi izbora pri izradi web stranica, kodiranje je obavezno. Jednostavno rečeno, napredne promjene mogu se izvršiti samo kodiranjem, tako da su početnici u jasnom nedostatku.

No, za naprednijeg korisnika sezona je uCoz. Na primjer, možete uvesti .yml datoteke što omogućuje vašoj platformi da izravno komunicira s Alibabom i AliExpressom. To znači da je lako postaviti platformu za dostavu pošiljaka, pa ako vam to zvuči kao dobra ideja, pokušajte uCoz.

Ako vam se čini da ima previše gnjavaže, pokušajte umjesto toga pokušati Shopify. To je iscrpan graditelj internetskih trgovina, ali je lakši za upotrebu od uCoz-a. U skladu s tim, i dalje postoje neke poteškoće, pa pročitajte vodič za Shopify za početnike prije nego što uskočite u njega.

uCoz Blogging

Bloganje s uCoz-om nije tako lako, ali je fleksibilno. Nakon što omogućite blog modul, možete početi dodavati postove na blogu. Nije potrebno složeno postavljanje.

ucoz-blog

Ono što je najbolje u bloganju s uCoz-om jest uređivanje na stranici. Možete vidjeti kako se vaš sadržaj prikazuje na vašoj web stranici u stvarnom vremenu s vizualnim uređivačem.

Možete raditi normalno oblikovanje teksta i manipulaciju s slikama radi bolje čitljivosti, ali to još nije kraj. Možete umetnuti isječke koda, tablice, pa čak i Flash datoteke ako želite začiniti svoj sadržaj.

Za novorođenče bi već sada trebalo biti jasno da je uCoz malo previše. U skladu s tim, ako vas sve što ste pročitali dosad uzbuđujete, bit će vam drago kada znate da je modul za pisanje blogova sam po sebi sustav za upravljanje sadržajem. Jedini nedostatak su nedostatak kvalitativnog alata za optimizaciju tražilice i dodataka treće strane.

Dobar SEO alat možete dobiti ako nadogradite na jedan od plaćenih uCoz-ovih planova. Bolje je od onog na čemu se većina alata za crtanje i spuštanje web mjesta, ali to nije Yoast. To je poznati SEO plugin za WordPress, i besplatan je.

Ako želite dobar SEO alat i veliku zajednicu oko izrade web stranica, pokušajte s WordPressom. Međutim, ne pruža hosting, pa potražite i naš najbolji web hosting za WordPress vodič.

uCoz Pregled značajki

uCoz Logowww.ucoz.com

Počinje od 299 dolara mjesečnoSvi planovi

Oblikovati

Premade teme

Graditelj obrasca

HTML uređivač

Podrška foruma

Vektorska umjetnička galerija

zvučni

HD video

Upotrebljivost

Sučelje povuci i ispusti

SEO Editor

Podrška za mobilne uređaje

App Center

Blog podrška

Podrška e-trgovini

Uređivač stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

Dodaci

SSL potvrda

Naziv domene

Krediti za oglase

Pregled web mjesta

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodiči

Tekstualne poduke

Razno

Besplatni plan

cijena

Možete koristiti uCoz besplatno, ali to je ograničena opcija. Ima bogat popis značajki i možete povezati vlastitu domenu, ali nećete moći iskoristiti sve što uCoz može ponuditi.

Dodajte lebdeće oglase u miks i to nije dugoročna opcija. Veći problem je što minimalni plan, koji je plaćeni plan, također ima plutajuće oglase.

Sve u svemu, planovi cijena nisu dobro osmišljeni. Glavni problem je što uCoz ima previše segmentacije onoga što nudi. Optimalni i Shop planovi jedini su koji jamče njihovu cijenu jer dodaju vrijednost vašem uCoz skupu alata.

Osnovni i minimalni planovi ne nude puno, a opcija Maximal previše je skupa za male dodatke automatske izrade sigurnosnih kopija, premium antivirusa i nekoliko drugih trikova. Ako vam je potrebna internetska trgovina, idite na plan trgovina. Ako samo želite izvući što više platforme, idite na Optimalni plan.

uCoz ima politiku povrata novca, ali ona se odnosi samo na neiskorišteni dio vašeg plana i čini se da ovisi o tome da dovedete do jakog slučaja.

Oblikovati & alat

Zbog složenog CMS-a i prilagođenog (ish) miksa, uCoz nije vaš prosječni graditelj web stranica. Značajke dizajna i pomoćni alati ne kombiniraju se u bešavnom uređivaču. S obzirom na količinu opcija prilagodbe to uopće ne bi bilo izvedivo.

uCoz Dizajn

uCoz dizajn može biti jednako jednostavan i jednostavan za upotrebu. Mnogobrojne su predloške prekrasne, optimizirane za mobilne uređaje i lako ih je raditi. Problem je u tome što i najmanja izmjena može zabrljati sav dobar dizajn predloška ako nemate svoje piksele ili odjeljke ispravno.

ucoz-predlošci

Način na koji uređujete stranicu u teoriji je jednostavan. Svaki modul ima zadani broj blokova i elemenata koje možete uređivati ​​pomoću CSS-a, HTML-a i skripti. Iako to olakšava posao programera, uCoz nema izvedivu opciju za ljude koji ne mogu kodirati.

uCoz Alati

uCozovi alati provode se putem modula. Postoje veliki, složeni moduli, ali postoje i manji koji mogu optimizirati mnoge zadatke za razvoj web mjesta.

Na primjer, postoji modul “FAQ”. Nakon što ga aktivirate s uCoz nadzorne ploče, možete ga koristiti u kombinaciji s modulom “korisnici” za slanje upita putem objavljene web stranice.

Za rješavanje pitanja kupaca možete odgovoriti tekstom, slikama, isječcima koda i Flash datotekama. To znači da postoji velika fleksibilnost u pogledu liječenja bodova posjetitelja. Teško je sastaviti dobar centar za podršku i ovaj alat nije dovoljan za to, ali to vam znatno olakšava posao. Svaka tvrtka za razvoj softvera mogla bi imati koristi od njenog korištenja.

Najvažniji modul za uređivanje vaše web stranice, i zapravo jedini na koji morate obratiti pažnju, je “uređivač stranica”.

uCoz-stranica-urednik

Upotrijebit ćete ga za uređivanje stvari poput vaše početne stranice ili magnetskog vodiča proizvoda. Početnicima koji žele naučiti kako kodirati pomoću uCoz, svidjet će se jer možete uređivati ​​stranice u kodnom ili vizualnom okruženju.

Uređivanje koda je jednostavno. Možete izmijeniti određene dijelove stranice ili pristupiti izvoru i raditi sve na stari način.

Da biste stranicu vizualno uredili, morat ćete joj dodati kôde na stranicu putem koda, a zatim ih pregledati na drugoj kartici. Proces je sličan uređivanju postova na blogu u WordPressu. Prikladnije je za korisnike od platforme u cjelini, ali nije dovoljno prijateljski za većinu korisnika.

Jednostavnost korištenja

Teško je govoriti o jednostavnosti upotrebe uCoz-a bez da se bavite tržišnim segmentima za koje je stvoren.

S jedne strane, postoje web programeri, programeri i trgovci koji se bave tehnologijom, za koje je uCoz šetnja parkom zbog svog CSS znanja. Čini sve načine kodiranja jednostavnim, ima veliku fleksibilnost i optimizira se za klasičan način razvoja web stranice. uCoz je odličan izbor za ovo tržište.

S druge strane, novi su korisnici jer uCoz također ima razvojne mogućnosti koje su im barem dijelom usmjerene. Ako ste odlagali učenje kodiranja, uCoz je najbolje mjesto za početak. Jednom kada se naviknete, kombinira korisnički pristup s najmanje moguće količine uređivanja plutanja i lebdenja.

Nažalost, za prosječnog početnika to jednostavno nije vrijedno toga. Ostale opcije poput Squarespacea ili čak SiteBuilder-a mnogo su jednostavnije za korištenje. Za više informacija o tim platformama pročitajte našu recenziju Squarespacea i SiteBuilder recenziju.

podrška

Centar za pomoć također je strukturiran na neortodoksan način. Postoje tri odjeljka: FAQ, udžbenik i uCoz zajednica.

ucoz-pomoć

FAQ i kategorije udžbenika su intuitivni. Sadrže mnoštvo udžbenika i vodiča o svemu o uCozu. FAQ je dostupan na stranici sa FAQ-om, a udžbenik je izvan mreže ako ga preuzmete.

To je važno jer pomaže korisnicima bilo koje razine vještine da razumiju što treba učiniti za stvaranje web stranice uCoZ.

UCoz zajednica je jednako korisna. To je forum na kojem se programeri i ostali korisnici zajedno okupljaju kako bi pomogli svima koji imaju prepreke u izgradnji web stranica.

To je prvi način na koji možete stupiti u kontakt s programerima. Drugi je podnošenje karte i čekanje na odgovor putem e-maila.

Ne postoje drugi načini za kontaktiranje uCoz-a, kao što je chat uživo ili telefonom. To bi mogao biti problem s obzirom na to koliko je platforma složena, ali to nije veliki problem s obzirom na kvalitetu udžbenika i velike zajednice.

Ako želite jednostavniju izradu web stranica, s puno boljom podrškom, Site123 bi mogao biti pravi izbor. Ako vam zvuči zanimljivo, pročitajte našu recenziju Site123.

Presuda

uCoz je izvrstan graditelj za osobu koja je obilazila web. Ako nemate problema prljati ruke izvornim kodom, CSS knjižnicama i HTML zaglavima, uCoz svrstava se među najbolje graditelje web stranica.

To ipak nije savršen graditelj. uCozu nedostaje prijaznost za korisnika koja bi bila dostupna svima koji žele stvoriti web stranicu. Većina će vjerojatno htjeti nešto jednostavnije za korištenje, poput Wixa. To je složen, ali pristupačan graditelj web stranica o čemu možete saznati više u našoj Wix recenziji.

uCozovo blogiranje i SEO također bi mogli biti bolji. Sa svojim bešavnim sustavom za upravljanje sadržajem i velikom raznolikošću dodataka drugih proizvođača, WordPress je u gotovo svim slučajevima strogo bolji.

Ponovo je to sjajna platforma, ali nema vlastito hosting, pa pročitajte naš najbolji pregled web hostinga kao i vodič za WordPress za početnike. Lakši je za upotrebu od uCoz-a, ali ipak ima pristojnu količinu složenosti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map