Pregled Mobirise – Ažurirano 2020

Mobirise pregled

Mobirise je rijetka stvar za graditelja web stranica da radi bolje što više novca bacate na nju. Njegova osnovna forma je, dobro, osnovna, ali jednom kada uložite nešto novca, ona postaje prilično atraktivna opcija. Pogledajte koliko točno trošite na svoj dolar u ovoj cjelovitoj Mobirise recenziji.

Mobirise Website Builder drugačija je vrsta web stranica za izradu web stranica. Nije temeljen na pregledniku, pa ga morate preuzeti da biste nešto napravili. Sadrži inovativne mogućnosti uređivanja i planove cijena. Jednostavan je za upotrebu ako je možda teško postaviti.

Ako želite najbolje iz toga, u početku ćete morati uložiti novac jer su njegove moćne funkcije dostupne samo putem plaćenih dodataka.

Ako imate pristojno razumijevanje HTML-a i oko 100 USD koji ćete potrošiti, Mobirise Builder web stranica je odličan izbor za bilo koju industriju. To bi moglo reći da ako Mobirise možda neće raditi za vas, ako niste dovoljno tehničar ili tražite jeftinije opcije. U ovom pregledu Mobirise Builder web stranica, pomoći ćemo vam da vidite je li to slučaj.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Mobirise

Značajke

Prvo što treba spomenuti o značajkama Mobirise Buildera web stranica je nedostatak alata za bloganje. To je problem svima koji žele povećati promet organskim pretraživanjem i velika je prepreka da uslugu očiste tako da je uđu u naš popis najboljih proizvođača web stranica. Imajući to na umu, da vidimo što može učiniti.

Proširenja za graditelje web stranica Mobirise

Stranica “proširenja” je tržište aplikacija Mobirise Web Builder-a. Sadrži dodatke poput PayPal košarice koja vam omogućuje e-trgovinu i SEO alata koji omogućuje generiranje datoteka robots.txt i sitemapova.

mobirise-ekstenzije

Tržište aplikacija je način na koji Mobirise zarađuje. Kupite proširenja za nadogradnju vaše web stranice. O njima ćemo govoriti više u odjeljku “cijene”. Za sada ćemo pregledati nekoliko stvari.

Većina proširenja su jeftina za ono što nude. Na primjer, proširenje PayPal košarice za kupnju proizvoda putem interneta iznosi samo 39 USD i pokriva godinu dana ažuriranja i podrške.

Većina predložaka koje možete kupiti fantastična je i usmjerena prema određenoj publici. Ako je vaš posao među onima koje je Mobirise imao na umu, poput planiranja vjenčanja ili teretane, smatrat ćete da vam je tema korisna.

Na primjer, obrazovna tema je dobro napravljena. Ako želite prodati internetski tečaj, Mobirise Builder veb stranica obuhvatio je ovo proširenje, što vašoj alatnoj garnituri dodaje podršku za video, kolekciju obrazaca i prekrasan izgled.

To je pametan način da integrirate cijene u svoje tržište aplikacija. Možete stvoriti jednostavnu web stranicu i učitati je na GitHub, putem FTP-a ili svoje hosting tvrtke po izboru, ali za zapanjujući rezultat morate kupiti ekstenzije.

Ono što bi se moglo poboljšati je količina dodataka. Nisu sve industrije pokrivene proširenjima. Ako ste stomatolog ili freelancer koji želi koristiti Mobirise Builder web stranica, borit ćete se s predlošcima..

Iako je to istina, suparnički Mobiserov graditelj web stranica SiteBuilder ima samo sedam dodataka na svom tržištu i oni su nevažni. SiteBuilder, međutim, ima perkete, stoga pogledajte naš SiteBuilder pregled prije nego što izvučete zaključke. U skladu s tim, tržište aplikacija Mobirise Web Builder je miljama ispred mjesta SiteBuilder-a.

Mobirise SEO Builder web stranica

Što se tiče SEO-a, Mobirise Web Builder nije najbolji graditelj vani. Možete dodati proširenje koje će generirati sitemap i datoteke robots.txt, ali to je to.

Čak i bez tog proširenja, možete uređivati ​​kratke isječke metapodataka u uređivaču vanilije. Iako to nije izmjenjivač igara, važno je i to da pokrijete.

Također možete instalirati proširenje za uređivač koda kako biste osigurali da je sve čisto i olakšali Googleu da vas nađe.

Ipak, to je puno borbe za minimalne rezultate. Ako želite graditelja koji je jednostavan za korištenje, a koji pomaže vašoj Google ocjeni, pročitajte našu Wix recenziju.

E-trgovina Mobirise Web Builder

Mobirise Builder web stranica ne uključuje alat za e-trgovinu besplatno. Da biste započeli s prodajom na svojoj web stranici, morate kupiti ekstenziju PayPal košarice.

mobirise-paypal

Uz jednokratno plaćanje u iznosu od 39 USD, možete prodavati digitalne ili fizičke proizvode. To nije sveobuhvatni paket e-trgovine jer prihvaća samo PayPal transakcije, ali mnogo je jeftiniji od onoga što biste dobili drugdje.

Ono što nam se sviđa kod dodatka je to što sadrži iscrpan vodič, u kojem je detaljno opisano kako postaviti svoju trgovinu i dodati te upravljati proizvodima. Ima jasna, sažetka objašnjenja i video zapise za ilustraciju postignutih točaka.

Mobirise Builder web stranica, zajedno s proširivanjem PayPala, dobar je izbor ako se ne fokusirate na e-trgovinu, ali još uvijek želite malu trgovinu na vašoj web lokaciji.

Za bolje rezultate pokušajte Shopify. Ali nemojte samo uskočiti u to. To je složena platforma, pa prvo pročitajte vodič za početnike Shopify.

Obrasci za kontakt za graditelj web lokacije Mobirise

Izrada popisa e-pošte s Mobirise Builderom web stranica je teška ako ne kupite proširenje forme za graditelj forme od 39 dolara. Osim imena, telefona, e-pošte i polja za poruke, ne možete uključiti ništa drugo. Ne možete dodati posebne gumbe, promijeniti tipografiju ili prilagoditi polja.

To je veliki minus jer bi vam bilo bolje povezati se s Google obrascem nego koristiti alat za slanje obrasca Mobirise Builder web mjesta.

mobirise kontakta forma

Iako ograničen, proširenje obrasca graditelja oblika još uvijek može raditi na malom projektu ili zadatku. Dovoljno je, na primjer, ako vam trebaju samo ljudi da se nešto prijave.

Nemojte se obeshrabriti. Ako vam se sviđa Mobirise Builder web stranica i morate sastaviti popis e-pošte, kupnja dodatka Builder obrasca može zadovoljiti vaše potrebe.

Pregled značajki

Mobirise logomobirise.com

Besplatno

Oblikovati

Premade teme

Graditelj obrasca

HTML uređivač

Podrška foruma

Vektorska umjetnička galerija

zvučni

HD video

Upotrebljivost

Sučelje povuci i ispusti

SEO Editor

Podrška za mobilne uređaje

App Center

Blog podrška

Podrška e-trgovini

Uređivač stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

Dodaci

SSL potvrda

Naziv domene

Krediti za oglase

Pregled web mjesta

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodiči

Tekstualne poduke

Razno

Besplatni plan

cijena

Vanilla verziju Mobirise Website Builder možete besplatno preuzeti i koristiti. Kasnije ćemo razgovarati o tome što možete učiniti, ali za sada, pogledajmo što usluga nudi onima koji su spremni potrošiti novac.

Većina proširenja samo su nadograđeni predlošci usmjereni prema određenoj publici – na primjer, WorkshopAMP je namijenjen tvrtkama za popravke. Pored njih, dobivate proširenja za određena obilježja, poput Paypal košarice i Builder obrasca, koja dodaju mnoštvo mogućnosti prilagodbe.

Sjajno u kupnji dodataka je to što ih dobijate za život. Upućujete predujam koji vam omogućava pristup alatu. Uz to imate godinu dana prioriteta podrške i ažuriranja dodatka.

Iako je neortodoksna, ova metoda je puno bolja od ponude plaćenih planova.

Ako samo želite e-trgovinu, možete uložiti u to i ne morate kupovati najvišu razinu ponude kao što je to slučaj s većinom pružatelja usluga. U tim bi slučajevima planovi mogli biti skupi, jer dolaze s dodatnim jezicima, povećanom propusnošću i prioritetnom podrškom.

Na primjer, Voog je izvrstan za lokalizaciju, ali dobivanje najboljeg višejezičnog iskustva iz njega znači trošiti novac na certifikate i značajke koje vam nisu nužne. Mobirise Website Builder to čini i bolje, ali Voog i dalje ima zasluge, pa provjerite našu Voog recenziju.

To ne znači da su šanse da ćete na kraju godine postati bogatiji nego ako biste kupili pretplatu na viši nivo od drugog graditelja.

Oblikovati & alat

Razgovarali smo o proširenjima, značajkama vanilije i cijenama. E sad, pozabavimo se urednikom. Urednik Mobirise Web Builder-a usredotočen je na jednostavnost.

mobirise-editor- (komprimirani)

Sve je na nadzornoj ploči jasno organizirano. Iako alati za uređivanje nisu označeni onoliko koliko bi trebali biti, trebali biste to objesiti u roku od pet minuta igranja.

“Stranice”, iznenađujuće, omogućuje vam upravljanje stranicama vaše web stranice.

mobirise-stranice

Tu je i mjesto gdje možete prilagoditi URL svojih stranica i metapodatke za bolji SEO.

“Web lokacije” omogućuju vam upravljanje svim projektima web mjesta u aplikaciji.

mobirise-mjesta

Također je potrebno prilagoditi put izvoza web stranice. Povrh svega, to je mjesto na koje možete učitati favicon i aktivirati efekte za pomicanje po stranici. Iako nije kompliciran, odjeljak će biti važan pri objavljivanju vaše web stranice.

“Prijava” i “Pomozite mi!” su samorazumljivi. Prvi vam omogućuje da se registrirate na Mobirise Builder web stranica, a drugi će vas poslati na kontakt obrazac za kontakt s programerima..

Konačno, kartica “proširenja i teme” vodi vas na zaslon na kojem možete instalirati besplatne i plaćene dodatke za svoje web mjesto.

mobirise-teme

To ipak nije kruh i maslac Mobise Builder-a. Glavno što ćete učiniti ako koristite uslugu vrti se oko odjeljka “blokovi”.

mobirise blokova

Zaslon “blokovi” sadrži nekoliko potkategorija s preliminarnim odjeljcima stranica.

Kategorija “izbornika” je jednostavna. S verzijom vanilije možete birati između dva formata izbornika. Nakon što se smjestite na vrstu izbornika, spremni ste odabrati zaglavlje za svoju stranicu.

Kartica vanilije uvod ima devet zaglavlja. Dolaze sa slikama, klizačima, sloganima i naslovima kombiniranim na različite načine.

Ostale kategorije nisu složene, ali svejedno prođite kroz njih.

“Klizači” uključuju galerije i vrtiće za slike. “Značajke” imaju blokove dizajnirane da vam pomognu prikazati prednosti rada s vašim poduzećem. To je pametan dodatak, jer olakšava sastavljanje stranice “o uslugama” ili “o nama”.

“Media” vam omogućuje dodavanje svih vrsta video zapisa i samostalnih slika. Iako funkcionalno jest, bilo bi fenomenalno kada biste imali pristup zalihanom sadržaju s kartice.

“Članak” sadrži stvari kao što su naslovi, blokovi tijela i društvene integracije koji se koriste za sastavljanje i objavljivanje članaka. To nije sustav upravljanja sadržajem, ali dovoljno je ako samo želite blogirati o onome što ste namjeravali.

“Info” sadrži blokove koji vam pomažu da nacrtate dijelove podataka. Iako je korisno, sustav bi bio bolji ako bi se sadržaj spojio sa blokom “Značajke”. “Testimonials” omogućuje vam umetanje recenzija kupaca. Nažalost, ne postoji test-blok sa vrtićem slike u verziji vanilije, što bi bio veliki plus.

“Social” dijeli i prati blokove popularnih usluga društvenih medija. “Stolovi s cijenama” sadrže cool blokove plana cijena koje možete koristiti ako diverzificirate svoju ponudu. “Obrasci” imaju nekoliko predložaka za prikupljanje obrazaca, a “karte” vam omogućuju da integrirate Google kartu na svoju stranicu.

Konačno, na kartici podnožja vanile postoje četiri bloka podnožja koja možete koristiti. Podnožja tvrtke Mobirise Builder dobro su napravljena i popraćena društvenim ikonama, mapama i glatkim dizajnom.

mobirise-podnožja

Osim dodavanja blokova, možete napraviti i promjene na stranici.

mobirise na stranice uređivanja

Ova značajka omogućuje vam izmjenu teksta, tipografije i boja što optimizira vaš tijek rada. To nije neuobičajeno kod graditelja web stranica, ali Mobirise Builder web stranica to dobro radi jer su gumbi za uređivanje i polja mali, jednostavni i brzi.

Jednostavnost korištenja

Jednom kada se naviknete na uslugu, Mobirise Builder web stranica je jednostavan za korištenje. Nema puno naljepnica na kontrolama ili odjeljcima za prevlačenje i ispuštanje, pa vam treba vremena da vidite što sve možete učiniti, ali to možete potražiti u roku od 15 minuta.

Da biste započeli, morate preuzeti softver s Mobirise web stranice. Kad se to riješi, trebate se registrirati za pristup uredniku. Prijavite se i bit ćete spremni za rad.

Korisničko sučelje je jednostavno i estetski. WYSIWYG je zadani izgled uređivača koji vam omogućuje izgradnju strukture web stranice za manje od pola sata. Na temelju onoga što vam treba na vašoj web lokaciji, možda će trebati i više vremena ako kupite proširenja, ali 30 minuta je presudna vrijednost za izgradnju okosnice..

Svi blokovi dolaze s lutknim sadržajem, a zatim ćete trebati umetnuti slike i blokove teksta koji su potrebni za privlačenje posjetitelja. Ako nema potrebe za kodiranjem ili dodavanjem desetaka proizvoda, sve se može pobrinuti za jedno sjedenje.

Kada je u pitanju objavljivanje, stvari nisu tako sjajne. Kad završite s uređivanjem, možete objaviti svoju web lokaciju na lokalnom pogonu ili FTP-u.

mobirise objaviti

Nažalost, Mobirise ne nudi usluge hostinga, pa ćete morati platiti dodatni iznos za hosting platformu. Ako vam je potrebna pomoć pri pronalaženju, pročitajte naš vodič o tome kako odabrati davatelja web hostinga.

To je glavni nedostatak korištenja Mobirise Web Builder-a. Ne možete dobiti sveobuhvatni paket koji bi se brinuo o vašim mrežnim potrebama na jednom mjestu. Ako ste samo mali tehničar, to neće biti problem, ali za većinu ljudi objavljivanje web stranice s Mobirise Builderom web stranice bit će gnjavaža.

Ako radije stavite sva svoja jaja u jednu košaru, Squarespace i Weebly su bolji izbor. Oni nude predloške koji su jednostavno lijepi, ali dobivate i hosting i dublju prilagodbu. Pročitajte našu recenziju Squarespace i Weebly pregled da biste saznali više o njima.

podrška

Podrška Mobirise iscrpna je. Kliknite “pomoć” u uređivaču i dobit ćete skočni prozor s vezama do centra za pomoć, foruma i obrasca za kontakt.

Centar za pomoć je dobro organiziran.

mobirise-help-centar

Postoji šest kategorija FAQ-a i tutorijala, a oni dolaze s odličnim objašnjenjima i video priručnicima. Iako smo morali testirati prepreke prilikom testiranja Mobirise Builder web stranica, centar za pomoć bio je dovoljan da odgovori na naša pitanja.

mobirise-pomoć-pitanje

Ako ne dobijete odgovore koji su vam potrebni iz baze znanja Mobirise, možete krenuti na forume.

mobirise-forumima

Postoji ogromna zajednica programera Mobirise koja je spremna pomoći u nišnim pitanjima i pitanjima. Ako se još nitko nije pitao o vašem problemu, možete započeti temu i potražiti pomoć od kolega Mobirise Web Builder korisnika.

Ako ta dva ne funkcioniraju, možete se obratiti programerima pomoću obrasca za kontakt unutar aplikacije. Na e-poštu se odgovara brzo i profesionalno.

Sve u svemu, ne biste trebali susresti prepreke koje vam oduzimaju više od jednog dana.

Presuda

Mobirise Builder web stranica je sjajan alat. Inovativan je, ima dobru ponudu i možete dobiti nešto fenomenalno i pokrenuto za nekoliko dana (ili čak sati).

Nažalost, softver je pogodio zbog nedostatka značajki. Nijedan alat za bloganje nije veliko pitanje u 2019. godini, s obzirom na to koliko naporno rade druge tvrtke na probijanju formule algoritma Google. Dodajte loš SEO alat u miks i jednostavno vas nećete naći organsko.

Ako želite fenomenalnu platformu za bloganje, pročitajte članak o najboljim pružateljima usluga web hostinga. Preporučujemo WordPress, koji je kralj CMS-a, ali možda će vam nešto drugo uspjeti jednako dobro. Prije nego što krenete s WordPressom, obavezno pročitajte vodič za WordPress našeg početnika.

Je li naše sudjelovanje na Mobirise Web Builder sajmu? Jeste li imali drugačije iskustvo s tim? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me