One.com pregled – ažurirano 2020

One.com pregled

One.com nudi obilje mogućnosti za izvrsnu cijenu, ali je previše čvrst. Međutim, nakon što prođete preko njegova sučelja, možete u vrlo malo vremena nadgledati sjajno web mjesto. Pročitajte detalje prednosti i nedostataka ovog graditelja web stranica u našoj detaljnoj recenziji One.com.


One.com je jedan od manjih graditelja web stranica na tržištu, koji trenutno živi preko 1,5 milijuna kupaca. U mnogočemu, to je pomalo dijamant u grubom obliku, s izvrsnim nizom značajki i jeftinom cijenom. Iako su servis pomalo zasjenjeni najboljim graditeljima web stranica vani, svakako biste trebali smatrati One.com kao rješenje izbora.

Tijekom ovog pregleda na One.com razgovarat ćemo o tim značajkama i zašto su one važne za izgradnju vaše web stranice. Uz to, raspravljat ćemo o nekim slabim točkama usluge kao što je loša implementacija bloga i povremeno lagano sučelje..

Na kraju ćemo izreći konačnu presudu usluge, pa obavezno pročitajte prije nadogradnje. Ako biste radije to sami uzeli, možete to učiniti uz 15-dnevno jamstvo povrata novca.

Alternativa za One.com

prednosti & nedostaci

Značajke

Unatoč niskim troškovima One.com-a, postoji nekoliko značajki. Svi planovi kriptirani su sa SSL sigurnošću i podrškom za izgradnju web mjesta, s velikom količinom prostora za spremanje. Osim toga, većina mogućnosti dolazi na premiju, a to nije previše što bi se moglo uzeti u obzir kako su jeftini planovi sami.

Počevši s besplatnim značajkama, svaki plan dolazi s neograničenim adresama e-pošte i Google AdWords kreditom. E-pošta koristi bilo koji tipični klijent za web-poštu s ograničenjima poštanskih sandučića koji su definirani od strane korisnika. Nećete imati čisto sučelje nečega poput GSuite (jedne od naših najboljih usluga hostinga e-pošte), već umjesto bilo kojeg klijenta kojeg odaberete.

Svaki plan ima pristup i blogu, ali ne i blogu i tvorcu. Možete imati jedno ili drugo, a svaki se uklapa u svoj set predložaka. Predlošci blogova datiraju najmanje, bez vrsta nadoknade za organizaciju ili stvaranje postova. Ovo je jedno od najslabijih područja One.com, a o čemu ćemo kasnije raspravljati u odjeljku “dizajn”.

Jedino zaobilazno je korištenje poddomene koja je, na sreću, besplatna. Pri postavljanju bloga morate blog smjestiti na “blog.yourdomain.com” umjesto na uobičajenu domenu. To je jedini način da se zaobilazite koristeći arhaične predloške kao svoj glavni dizajn.

Međutim, nemaju sve besplatne značajke. One.com svima nudi sveobuhvatnu analitiku za svoju web lokaciju, FTP / sFTP pristup i zaštitu od virusa. Većina baza je pokrivena i sveobuhvatno pokrivena, što čini da je šteta od ružnog bloga daleko manja.

Sve u svemu, plaćene značajke su daleko impresivnije. Za dodatni trošak, na svoju web lokaciju možete dodati SiteLock, cjelovit sigurnosni paket za adresiranje zlonamjernog softvera i rješavanje neželjene pošte. Alat može skenirati do 500 stranica na web mjestu i pružiti cjelovit pregled svih ranjivosti. Čak će se raditi izvještaj o ugledu i pregled dana na crnoj listi, tako da znate gdje se nalazite u očima tražilica.

Govoreći o tome, One.com nudi i SEO usluge putem MarketGoo-a. Osnovni plan nudi vam osnovne SEO metrike, tjednu reviziju i do pet ključnih riječi za praćenje. Skuplji plan Evolucije proširuje se na onaj poboljšanim izvješćem s nadzornom pločom, do 15 ključnih riječi i dnevnom revizijom web mjesta..

Za novac, teško je pobijediti skup značajki One.com. Izdanje bloga leži više na području izbora dizajna, tako da ne ometa previše ovaj dio recenzije. Umjesto toga, značajke poput SSL certifikata, SiteLock i MarketGoo zaključavaju ovaj odjeljak kao laku pobjedu za One.com.

cijena

One.com malo osvjetljava planove u cijeloj ploči. Usluga, ukupno, nudi samo tri, od kojih dvije mogu iskoristiti graditelji web stranica. Unatoč ograničenom odabiru, stope su prilično niske, s iznenađujućim brojem značajki koje treba pokrenuti. Bez obzira na koji plan pristanete, dobit ćete veliku vrijednost za novac.

Standardni hosting je prilično jednostavan. To je zajednički plan koji vam daje jednostruku jezgru CPU-a i 512MB RAM-a. Međutim, možete iskoristiti i alat za izradu web stranica. Ograničen je na samo pet stranica, ali to bi trebalo biti dovoljno ako tražite jednostavnu web lokaciju.

Uz to, ovaj plan nudi fleksibilnost za ublažavanje budućeg graditelja web stranica. Imate potpun FTP / sFTP pristup vašoj web stranici, što omogućava instalaciju WordPressa. Ako želite naučiti kako to učiniti, pročitajte vodič za početnike o korištenju WordPress-a. Povrh svega, plan također sadrži neograničene adrese e-pošte i nešto Google AdWords kredita.

Ako ste svi u izradi web mjesta, posvećeni plan daleko je prikladniji. Ukida se ograničenje stranice i dodjeljuje se do 200 stranica, a sve samo za oko jedan dolar više mjesečno. To je daleko jeftinije od gotovo bilo kojeg drugog graditelja web stranica u prostoru, o kojem razmišljaju samo domaćini koji nude dodatnog graditelja kao što je GoDaddy (pročitajte našu recenziju GoDaddy GoCentral).

Dobivate sve iste značajke kao web hosting umanjen za FTP / sFTP pristup, što znači da WordPress ne dolazi u obzir. No, to je dobivanje premium predložaka koji su u potpunosti reagirani i optimizirani za mobilne uređaje. Imate sigurnosne kopije i vraćanje značajki i mogućnost uvoza HD slika.

Cijene su niske, ali ovdje je problem nedostatak slobodnog plana. Većina posvećenih graditelja web stranica nudi jedno, dok domaćini okrenuti graditelji to ne čine. Nažalost, One.com spada u potonju kategoriju. Nije iznenađujuće na bilo koji način, ali sigurno je razočaravajuće.

Planovi e-trgovine One.com-a

Postoje i planovi za e-trgovinu. Alat za izradu web stranica možete koristiti za web trgovinu ili WordPress, a ova zadnja opcija dolazi s nekoliko dolara više mjesečno. Na kraju sastavljača web mjesta, plan je potpuno isti kao i kod uobičajenog graditelja web mjesta, ali omogućuje vam i prodaju proizvoda.

Snažan je skok cijene, ali to ne znači da plan nije jeftiniji od konkurencije. Na primjer, internetska trgovina na Wixu (pročitajte našu Wix recenziju) košta gotovo pet dolara skuplje od cijene One.com.

Oblikovati & alat

One.com ima uređivač koji je jezivo sličan onome u Weeblyu (pročitajte naš Weebly pregled). Uprkos tome, to ne ovisi o razini fluidnosti tog pružatelja usluga, uz lagano sučelje i zbunjujuću segregaciju alata.

Imate pristup prilično širokom nizu predložaka i svi izgledaju prilično dobro. Neki su zaključani za one bez premijskog plana, ali to nije previše razočaravajuće. One.com ne krije dobre teme iza tog zida i ne ostavlja smeće. Umjesto toga, postoji lijepa kombinacija to dvoje, što znači da biste trebali imati dobru opciju, bez obzira na svom planu.


One.com omogućava vam da u bilo kojem trenutku promijenite predložak, ali to je malo teško učiniti. Za mnoge je slučaj odabira predloška, ​​a ne promjena, pokušaj poništenja svega postavljenog na sasvim uobičajen način. Razgovarat ćemo više o tome kako promijeniti predložak u odjeljku “jednostavna upotreba” u nastavku.

Odaberite predložak mudro jer ćete se vjerovatno držati njega. Ako želite sve rastaviti, to je moguće. One.com ima prilično otvoren uređivač, onaj koji vam ne drži ruku tijekom čitavog postupka. Pretpostavlja se da znate nešto o tome kako rade graditelji web stranica, pružajući fleksibilnost da promijene sve.

Sam uređivač radi kao Weebly. Imate pravo sučelje za povlačenje i ispuštanje s lijevim izbornikom koji drže elemente koje možete smjestiti na stranicu. Intuitivan je uređivač, ali jedan od loših optimizacija gubi nekoliko bodova. Donji strojevi će zaostajati s njim i izgubiti dio fluidnosti koju Weebly ima. To je mali zastoj, imajte na umu, ali ipak je i dalje tu.

Pravi problem je segregacija postavki predloška i postavki stranice. U uređivaču stranice možete povući oko sebe bilo šta, ali ne možete dodirnuti ništa što je uključeno u univerzalni dizajn vaše web stranice, poput zaglavlja i podnožja. One.com s zahvalnošću isijava ova područja da vas obavijesti. Iako je tako, dosadno je skakati naprijed i natrag između njih dva kako biste obavili nekoliko jednostavnih zadataka.

Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku o značajkama, možete blogirati na One.com, ali to nije uključeno u uređivač. Za razliku od većine graditelja web stranica, ne možete dodati stranicu bloga ili povući element bloga na bilo koju stranicu. Blog možete postaviti samo na upravljačkoj ploči i, iako je postupak prilično jednostavan, to je asininska implementacija koja vodi samo frustraciji.

Jednostavnost korištenja

Unatoč tim frustracijama, jednostavnost upotrebe zapravo je prilično dobra. One.com može donijeti čudne odluke s postavljanjem bloga i odabirom tema, ali sam proces sastavljanja osjeća se fluidno. Posuđuje stranicu Weebleove knjige, i to je dobra stvar. Sve dok vaša tema odgovara vašoj svrsi, trebali biste biti u mogućnosti dizajnirati web mjesto s nekoliko problema bez ikakvih problema.

Lijeva bočna alatna traka omogućuje potpuno interaktivno iskustvo. Elemente povlačite izravno na stranicu, tako da nema žurbe oko pokušaja pronalaženja ikone za dodavanje ili kopanja onoga što želite. One.com uključuje i neke oznake slične Photoshopu, tako da možete biti sigurni da se sve slaže.

Dodavanje novih stranica jednako je jednostavno. Vaš se uređivač nalazi na gornjoj alatnoj traci, a nekoliko klikova na njemu prikazat će zaslon za odabir stranice. Postoji širok spektar različitih opcija za web trgovine, galerije i stranice za kontakt, a sve su ispunjene lažnim sadržajem. Dodati novu stranicu i proširiti web lokaciju jednostavno je.

Što se tiče ukupnog izgleda vaše web stranice, možete prilagoditi predložak, ali to je pomalo teško. Morate ući u uređivač stranica, dodati novu stranicu i kliknuti na “istražiti predloške One.com” kako biste promijenili svoje. Što se tiče našeg testiranja, nismo našli drugi način da promijenimo predložak, što je pomalo neugodno.

Ako odabir novog predloška nije za vas, uvijek možete dizajnirati vlastiti. One.com omogućuje neobičnu značajku gdje se na različitim stranicama mogu koristiti različiti predlošci. Omogućuje veliku fleksibilnost, ali može biti i malo zbunjujuće za novorođenče.

S gledišta dizajna, stavljanje opcija predloška i opcija stranica u različita područja nema puno smisla. Iz perspektive jednostavne uporabe, ipak, pomalo pomaže. Iako se jedinstveni sustav malo navikava, prisiljava vas da segmentirate ono na čemu radite da ne morate brinuti o zabrljavanju univerzalnih elemenata web lokacije. Na primjer, povlačenjem jednog elementa na stranicu neće se dogoditi da slučajno dohvatite svoj logotip.

Da budemo jasni, to ne znači dijeljenje ovih alata dobra stvar. Pomaže u maloj upotrebi, ali mala žrtva na ovom području omogućila bi mnogo fluidnijeg graditelja usprkos nekim potencijalnim nesrećama.

Zbog čistog sastavljanja vaše web stranice, One.com je izuzetno jednostavan za korištenje zbog svoje poznanosti. Potpuno interaktivno sučelje znači da možete kliknuti mišem upravo ono što želite. Međutim, naprednije opcije poput prebacivanja predloška uzrokuju zabrinutost.

podrška

Kako je One.com punopravni web domaćin, podrška je prilično dobra. Mnogi graditelji web stranica ograničavaju podršku na centru za pomoć i adresi e-pošte. Iako isto vrijedi i za One.com, imate i ćaskanje uživo, svakodnevno rješenje za bilo kakav dosadan problem.

Centar za pomoć prilično je jasan. One.com ima devet različitih kategorija, od svega, od započinjanja upravljanja pretplatom. Područje početka rada posebno je korisno jer pruža lijep pregled svake usluge koju nudi One.com. Tako ćete se u nekoliko kratkih članaka upoznati i graditi web stranicu, WordPress, Microsoft Office 365 i više.

Sami dijelovi su napisani čisto s priloženom tablicom sadržaja za složenije udžbenike. Neki od članaka imaju snimke zaslona, ​​poput onih koji se odnose na graditelja web mjesta, ali bilo bi lijepo vidjeti snimke zaslona u više članaka, kao i neke popratne videozapise.

Nažalost, One.com upada u zamku koju mnogi graditelji web stranica rade u centru za pomoć. Tamo je dosta udžbenika: od aktiviranja pretplate do pokretanja bloga, ali nema vodiča za rješavanje problema. U našim recenzijama, Strikingly (pročitajte naš Strikingly review) je jedini graditelj koji ima ove članke, koji su izuzetno korisni za male, uobičajene probleme.

Umjesto toga, morat ćete kontaktirati podršku ako imate bilo kakvih problema. Live chat i e-pošta dostupni su s prilično brzim vremenima odziva. Odgovor smo dobili putem e-pošte za nešto više od 10 sati i live chat u roku od nekoliko minuta. Međutim, za govornike koji ne govore engleski jezik chat će biti sporiji. Dostupni su samo agenti koji govore engleski jezik 24 sata dnevno, dok drugi jezici imaju uobičajene, osmočasovne operacijske prozore.

Ipak, oblici podrške su na One.com izvrsni. Dodaci poput foruma ili telefonske podrške svakako bi bili dobrodošli, ali implementacija djeluje dovoljno dobro kako jest. Članci u centru za pomoć jasno su napisani s velikom dubinom i podrška se brzo reagira dok govorite engleski.

Presuda

Ako tražite graditelja web lokacija bogatih značajkama koji vam može uštedjeti nekoliko dolara, onda je One.com odličan izbor. Zaradite jako puno za svoj novac s obzirom na to kako važne značajke poput SSL certifikata postaju moderni preglednici. Jednostavnost upotrebe također je vrhunska, s poznatim sučeljem koje je usredotočeno na važna područja web dizajna.

Međutim, poslovični slon u sobi je dizajn samog graditelja. Čudni izbori doneseni su na kraju One.com, a najmanje od svega upravo je grozna implementacija bloga. U kombinaciji s razdvajanjem alata, teško pronaći opcije predloška i povremeno lagano sučelje čine uslugu pomalo opranom.

Za neke je ipak. Ako želite jeftinu web stranicu putem korisničkog sučelja, onda je One.com za vas. Samo ne planiraj mnogo blogirati.

Što mislite o One.com? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map