GoDaddy Pregled graditelja web stranica GoCentral – Ažurirano 2020

GoDaddy GoCentral pregled

GoCentral je graditelj web mjesta GoDaddy, kojeg vjerojatno znate kao domenu i domaćina web mjesta. Iako je GoCentral dobro integriran u nadgradnju GoDaddy-a, nedostaju mu određene ključne karakteristike, kao što možete vidjeti u našem detaljnom pregledu GoDaddy GoCentral..

GoCadral graditelj web mjesta GoDaddy nedavno je dodatak svojoj liniji koja omogućava korisnicima da brzo izrade web mjesto bez ikakvog znanja o web dizajnu. Tvrtka je poznatija kao jedan od naših najboljih pružatelja usluga web hostinga i registrator domena (čak je to i registrator domena broj jedan na svijetu) i vjerojatno iz dobrog razloga: iako nije loše, postoje bolji graditelji web stranica.

U usporedbi s drugim najboljim proizvođačima web stranica, Godaddy web lokacija za izradu web stranica jednostavno ne pogađa ostale, iako je cijena barem poštena, jednostavna je za korištenje i nudi veliku podršku. Neki će ga korisnici, pak, možda više voljeti upravo iz tih razloga.

Bez dodatnih pokusa, pogledajmo GoCentral detaljno ili mozete kliknuti na nasu ocjenu GoDaddy ako ste tamo trebali biti na prvom mjestu.

Alternativa za GoDaddy GoCentral

prednosti & nedostaci

Značajke

GoCentral je pomalo prianjan za ostale usluge GoDaddyja. To je trend koji će se nastaviti tijekom ovog pregleda, prvi put pojaviti u setu značajki. Međutim, iako sam graditelj ne nudi mnogo, još uvijek ima mnogo mogućnosti oko toga.

Počevši s graditeljem, ali imate pristup nekoliko svestranih alata za izgradnju vaše web stranice. Odjeljci poput zakazivanja obveza, izbornici, kalendara događaja i rezervacija OpenTablea čine da se značajke prilično zaokruže izvan vrata. Unatoč tome, postoji problem.

Popis koji dobivate od početka je sve što dobijete. Izvan baze ne postoji centar za aplikacije, premium odjeljci ili bilo koje druge poslove. Ono što vidite je ono što dobivate. Linija ni na koji način nije razočarala, ali jest biti zaključana. Ako se vaša web lokacija odmakne od granice koju je postavio GoDaddy, jednostavno nema rješenja.

Ako ipak nacrtate crte unutar linija, naći ćete prilično gust popis značajki. Na primjer, zakazivanje obveza je lako kao i uvijek do sad. Vaši kupci jednostavno ispunite obrazac na vašoj web stranici i sastanak se sinkronizira s internetskim kalendarom.

Internetske trgovine također imaju na raspolaganju malo snage. Možete dodati do 1.500 proizvoda, prihvaćajući sve glavne kreditne kartice, PayPal pa čak i Apple Pay. GoDaddy također daje stope dostave u stvarnom vremenu i podsjetnike za kupnju u slučaju da bilo koji klijent napusti svoju košaricu.

Budući da GoDaddy radi puno više od web hostinga, imate neke dodatne značajke koje okružuju programera. To uključuje sve, od sigurnosti web mjesta uz uklanjanje zlonamjernog softvera do mrežnog marketinga sa SEO stručnjacima. Naravno, ove značajke možete pronaći negdje drugdje, ali ima se što reći o tome da imate sve pod jednim krovom.

S GoCentralom možete puno učiniti. Postoji puno mogućnosti za izgradnju vaše web stranice i vođenje vašeg poslovanja, ali ograničeni izbor znači nejasnoće vaših mogućnosti. Popis je moćan, ali neka vrsta centra za aplikacije dosta će poboljšati raznolikost vrsta web-lokacija izgrađenih na GoDaddyju.

cijena

Model cijene je pomalo zbunjujući kod GoDaddyja. Dok se osnovni plan lijepo slaže s Wixom (pročitajte našu Wix recenziju), ostale je teško procijeniti. Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku, GoDaddy ne postoji centar za aplikacije, što znači da planovi viših nivoa završavaju višom cijenom za značajke koje besplatno dobivaju kod drugih pružatelja usluga.

Počevši s osobnim planom, ali imate pristup osnovnom graditelju web stranica, podršci blogu i cjelovitom web hostingu. To nije posebno uzbudljiv plan, ali onaj koji vas pokreće i trčite bez previše problema. Cijena odgovara i Wixu i Weeblyu (pročitajte naš Weebly pregled), tako da vrijednost sigurno postoji.

Poslovni plan dolazi s gotovo dvostrukim troškovima za samo nekoliko dodatnih značajki. Na svoju domenu dobijate SSL certifikat, gumbe za donaciju PayPal-a i pristup SEO alatu o kojem ćemo govoriti u odjeljku u nastavku. Nažalost, za dvostruke cijene, čini se da značajke nisu toliko vrijedne.

Prije nego što se prebacite na drugu polovicu postave, važno je napomenuti da je ovih nekoliko značajki sve što ste dobili. Na primjer, nijedna vrsta e-trgovine nije podržana u prva tri plana. Pokušajte isprobati gumb PayPal za pojedinačni proizvod, ali to je stvar. Čak bi i ukinuti značajka e-trgovine, kao što su ograničeni proizvodi i veće naknade za transakcije, neizmjerno pomogla.

Lagana nadogradnja, “poslovni plus”, dodaje nekoliko dodatnih značajki u odnosu na osnovni poslovni plan. To uključuje marketing putem e-pošte, integraciju društvenih medija i uvrštavanje tvrtki na Google. Međutim, najzanimljivija je značajka online rezervacija termina, ona koja se sinkronizira s bilo kojim većim mrežnim kalendarom.

Zaokruživanje popisa je plan “internetske trgovine”. To je pogodno ime, jer je to jedini plan koji vam omogućuje izgradnju punopravnog fronta za e-trgovinu. Nije ni skupo cijena, i dolazi nekoliko dolara jeftinije od trgovine s SquareSpace-om (pročitajte našu recenziju SquareSpace-a).

Međutim, za razliku od SquareSpacea, nemate pristup toliko značajkama. Posvećena prodavaonica poput Shopifyja bolji je izbor u gotovo svakom slučaju, ali nedostatak značajki na GoDaddyju to čak i ne stavlja u pogon. Svakako, odustali ste od oporavka kolica, podrške za popuste i promocije i pregleda proizvoda, ali mnogo toga nema izvan toga.

Raspravit ćemo o tome kako ta ograničenja utječu na iskustvo u sljedećih nekoliko odjeljaka. Što se cijene tiče, značajke se mogu činiti previše nišama da bi opravdale troškove. Na primjer, rezervacija termina s Business Plus planom je korisna, ali samo onim tvrtkama koje brinu termine rezervacije.

Unatoč tome, cijene planova smatraju se prilično opravdanim. Međutim, izostavljanje bilo koje vrste centra aplikacija čini da se svaki plan osjeća ograničavajućim i, samim tim, manje vrijednim u usporedbi s drugim graditeljima.

Oblikovati & alat

Graditelj je u najmanju ruku ograničen na GoDaddy. Jasno je da je to bio dodatak uspostavljenom web hostingu, a ne obrnuto. Iako web stranicu možete dobiti na mreži, ona neće izgledati mnogo drugačije nego na bilo kojoj drugoj web-lokaciji koju je postavio graditelj.

To je posebno zbog odabira teme. GoDaddy vam daje izbor od samo osam tema i ne razlikuju se puno jedna od druge. Promjena teme samo se slaže s paletom boja i fontovima. Ove postavke također možete promijeniti kasnije, što dovodi u pitanje poantu tema.

Ovdje se radi o malo zloupotrijebljenom izrazu. Teme djeluju više kao predložena polazišta, a ne potpuni redizajni web stranice. Postoji nekoliko promjena među njima kao što je položaj zaglavlja, ali to je i dalje vrlo različita razlika, zbog čega graditelj osjeća pomalo kao MS Paint web dizajna..

Da biste dodali zbrku, dostupne su jedinstvene uvodne teme, samo ne u sastavljaču. GoDaddy naziva te „predlošcima“, a ne „temama“, distinkcijom koja je ovdje naizgled važna. Ono što je pametno kuckanje je zašto je razlika na prvom mjestu.

Trebali biste moći odabrati predložak od samog početka, umjesto da se petljate s osrednjim nizom tema. Predlošci su daleko prikladnija polazišta, ona koja će se, nažalost, obično otkriti kasnije u procesu dizajniranja.

GoDaddy zaključava osnovni izgled vaše web stranice, ali još uvijek imate mogućnosti rada unutar zadanih parametara. Uređujete web mjesto putem interaktivnog sučelja, slažući nove odjeljke jedan na drugi. To nije sučelje povuci i ispusti, ali osjeća se jednako intuitivno.

Prekrivanje vrha odjeljka omogućuje vam dodavanje drugog, izradu stranice linearno. Iako bismo željeli vidjeti više u načinu prilagodbe, postoji puno načina da se iz ograničene količine opcija stvori jedinstvena stranica.

Postavke mudre, izbor je ograničen, ali iznenađujuće prikladan. Na primjer, GoDaddy uključuje SEO alat koji vas vodi kroz uređivanje meta naslova i opisa izravno na ploči s postavkama. Alat smo pokušali razbiti rangiranjem ključne riječi “cupcakes” za našu lakomocijalnu prodavaonicu računala “Computers McGee” i dosta je dobro funkcioniralo..

Možete optimizirati bilo koju stranicu na vašoj web lokaciji, a iako alati obavljaju samo osnovne SEO funkcije, to je vrlo dobra polazna točka za one koji ne znaju o rangiranju pretraživanja..

Unatoč nedostatku opcija, još uvijek možete stvoriti web mjesto s izgledom s GoDaddyjem. Za mnoge je nekoliko alata sve što je potrebno, posebno kada je na raspolaganju jednostavnost uporabe. No, za one koji žele veću kontrolu, najbolje je potražiti drugdje.

Jednostavnost korištenja

Međutim, postoji ograničenje na ograničenom skupu alata. U graditelju ne možete puno učiniti, pa je zbog toga postupak izrade vaše web stranice vrlo jednostavan. Međutim, doći do te točke je malo gnjavaže.

To se uglavnom događa zbog segregacije tema i obrazaca. Ova dva pojma mogu se lako zamijeniti s bilo kojim drugim tvorcem web stranica, ali ovdje postoji razlika između njih. Teme se odnose na shemu boja, odabir slova i predloške jedinstvene su početne točke.

Kao što je već spomenuto, izbor predložaka je prilično velik, s puno mogućnosti za gotovo bilo koju web lokaciju. GoDaddy bi trebao koristiti ove predloške kao osnovnu liniju za korisnike. Razbijanje njih dvoje samo unosi zbunu u proces i često znači da ćete potrošiti malo vremena na dizajniranje prije nego što otkrijete pogodnije polazište.

No, nakon toga, GoDaddy je jednostavan kao što može biti. Glavna stranica za izgradnju pruža vam tri mogućnosti: temu, stranice i postavke web mjesta. Prvi je prilično neposredan. Jednostavno odaberete jednu od osam “tema” ili sami odaberete shemu fontova i shema boja. Stranice su samo jednostavna hijerarhija stranica koja je prilično jednostavna.

Snaga graditelja dolazi kroz posljednju opciju. Izbornik postavki upravlja svim internim funkcioniranjem vaše web stranice. Ovdje ćete pronaći široke mogućnosti poput povezivanja na društvenim mrežama i postavljanja oglasa, ali postoje i mogućnosti niša. Neki od napomena jesu odricanje od odgovornosti za kolačiće za posjetitelje, ugrađeni SEO alat i automatsko prevođenje s Google Translateom.

Nijedan od alata ovdje se ne bavi dizajnom vaše web lokacije. To rješavate preko interaktivnog uređivača. Kao što je spomenuto gore, prekrivanje bilo kojeg odjeljka omogućuje vam dodavanje drugog. Postoji ograničena količina opcija, ali moduli za prilagođeni HTML, MLS popis nekretnina i rezervacije OpenTable-a pružaju vam dovoljno fleksibilnosti za izradu web mjesta za vaše potrebe.

Iz ograničenog izbora jasno se očitava jednostavnost upotrebe. Za mnoge je izrada web stranice s GoDaddyjem jednostavna, s puno mogućnosti prilagodbe web mjesta prema vašim potrebama. Međutim, ako na popisu ne pronađete ono što vam treba, teško ćete imati sreće.

podrška

Taj se registrator domena pretvorio u web host koji je napravio graditelj web stranica već nekoliko godina. Zbog toga GoDaddy-u nije strana strana podrška, a iako je nedostaje u drugim područjima, odjeljak za podršku osjeća se u potpunosti ostvarenim.

Podrška je podijeljena na tri različita dijela. Imate udžbenike, forum i, naravno, pomoćno osoblje. Vodiči su opet podijeljeni u videozapise i članke, koji su jedan od najboljih koje smo vidjeli.

Možete pretraživati ​​članke kao u bilo kojoj bazi znanja. Međutim, GoDaddy također sadrži popis članaka “zaronite u”, skup kolekcija za početak rada s različitim područjima web hostinga. Primjerice, bitni članci za SSL certifikate uključuju provjeru vašeg certifikata, preuzimanje i uklanjanje problema.

Postoji čak i popis videozapisa posebno za graditelja web mjesta. Kako je GoDaddy tvrtka s raznolikim asortimanom proizvoda, dodavanje posebnog odjeljka za izradu web stranica izuzetno je korisno za brzo pronalaženje podrške.

Na dnu svakog članka i videa nalazi se nekoliko povezanih tema unutar foruma. Ovdje ćete pronaći odjeljke za svako područje usluge koje nudi GoDaddy, uključujući i graditelja web mjesta. To je u cijeloj zajednici, s izuzetkom moderatora, tako da većina odgovora neće doći izravno s GoDaddyja. To ipak nije previše bolno, s obzirom na to da GoDaddy povremeno ugosti AMA-e s drugim timom.

Ako ne možete pronaći odgovor između foruma i baze znanja, dostupna je izravna podrška 24/7. GoDaddy nudi isključivo chat i podršku putem telefona, što znači da se bilo koji kontakt putem e-pošte odustaje od stola. Tvrtke poput Bluehosta (pročitajte našu recenziju Bluehost) također su odustale od podrške putem e-pošte i, iako je pomalo razočaravajuće, nedostatak ne šteti cjelokupnom iskustvu.

Unatoč tome, GoDaddy blista podrškom za uradi sam. Baza znanja bogata je informacijama i forumi pružaju vezu sa zajednicom. Chat i podrška putem telefona dovoljni su, ali izravna linija osjeća pomalo razočaravanje zbog nedostatka podrške putem e-pošte.

Presuda

GoDaddy zasigurno gura svoju liniju proizvoda mimo osnovnog web hostinga. Unatoč tome, trenutna iteracija GoCentral graditelja propada kada se usporedi s drugim graditeljima web stranica. To je funkcionalni komad kompleta, ali sigurno nije idealan.

Čini se da je najbolja upotreba ovog pružatelja usluge strogo web hosting. Podrška i jednostavnost korištenja vrhunski su, s pristojnim vremenima odziva.

Što mislite o GoDaddyju? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me