Gator pregled – Mali brat HostGatora – Ažurirano 2020

Gator pregled

Gator je graditelj web mjesta HostGator i kao takav namijenjen je prije svega mladima. Izgradnja jednostavnog web mjesta je jednostavna i gotovo zabavna, ali ako želite više dubine, možda ćete htjeti provjeriti neku drugu uslugu. Pročitajte našu cijelu Gatorovu recenziju za detalje.


Graditelj web mjesta HostGator, Gator, dostupan je na svim plaćenim planovima hostinga, ali može se kupiti i kao samostalni alat koji će vam pomoći da napravite web mjesto. Platforma je jeftina, lijepa i usmjerena prema manje pametnim korisnicima, tako da početnici ne bi trebali imati problema ući u nju.

Utoliko rečeno, Gator žrtvuje prilagodljivost za smještaj novorođenih, posebno u pogledu raznolikosti elemenata i dubine značajki. Odobreno, možete stvoriti nešto sjajno s njom, ali nedostaje joj dubine da bi se naš popis najboljih proizvođača web stranica napravio.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Gator

Značajke

Gatorove značajke nisu duboke, ali ni plitke. Osnove se uzimaju u obzir, ali neke se više nišne značajke ne pojavljuju.

Bloganje s Gatorom

Blogiranje s Gatorom je jednostavno. Prvo ste postavili značajku odabirom Gatorovih predložaka blogova. Svi su lijepi i susretljivi, tako da nema brige tamo. Sve što trebate učiniti je odabrati onaj koji vam lijepo izgleda.

Aligator-blog

Dodavanje posta na blogu samo je pitanje postavljanja stranice bloga i dodavanja novog posta. Osim toga, započinjete s nekoliko napisanih postova, tako da možete početi s uređivanjem istih. Možete ih formatirati s uobičajenom cijenom teksta – veličinom teksta, težinom, bojom – ali osim toga, nema mnogo prilagodljivosti.

Možete umetati samo slike, videozapise i tekst. Iako je to dovoljno za običan blog blog, ako želite napraviti nešto drugačije, poput posebne grafike ili vrtilja, neće funkcionirati ako ne znate svoj put oko Flash datoteka.

Bilo bi lijepo kada biste mogli uređivati ​​stranicu kao i običnu, s widgetima i elementima, ali to nije moguće. Ako želite graditi web mjesto koje to može učiniti, pogledajte našu Voog recenziju.

Osim toga, lijepo je što možete postaviti metapodatke za indeksiranje. Također je veliki plus što možete dodijeliti oznake i integrirati se s Facebookom za komentare. To pomaže povećati interakciju s vašim sadržajem, što je u Googleovim očima dobra stvar.

Sve u svemu, sustav bloganja je iznad prosjeka u usporedbi s drugim proizvođačima web stranica, ali inferiorniji je od onoga što biste postigli s cjelovitim sustavom za upravljanje sadržajem, kao što je WordPress. Ako vam je bloganje važno, pročitajte vodič za početnike za korištenje WordPress-a.

E-trgovina s Gatorom

Prodaja putem interneta s Gatorom je jednostavna. Započinjete postavljanjem informacija o zadnji dio trgovine, a zatim možete proizvode. Prvi put kada koristite značajku, čarobnjak će vas voditi kroz postupak. Da biste dodali proizvod, birate slike, napišite opis i postavite cijenu. Nakon toga, tehnički ste završili.

Za bolje indeksiranje, Gator podržava kategorije i inačice proizvoda koje korisniku pomažu u kretanju po vašoj web lokaciji i lakše pronalaženju proizvoda. Nadalje, Gatorov sustav e-trgovine podržava digitalne proizvode. Korisnici čak mogu preuzeti proizvod putem platforme, što vam daje veliku fleksibilnost.

Kada je u pitanju privlačnost kupcima, Gator se ističe. Ne samo da možete dodati kupone s popustima i prodaju, već možete prihvatiti i plaćanje putem PayPala, Stripea ili gotovine pri isporuci.

To je pristojna značajka trgovine, ali blijedi u odnosu na ono što biste mogli postići pomoću Shopifyja. Ako vam je e-trgovina bitna, pokušajte s tom platformom, ali ne prije nego što pročitate vodič za početnike Shopify.

SEO s Gatorom

Gator ne dolazi s posvećenim alatom za optimizaciju tražilice kao što to čini Wix. Umjesto toga, možete mijenjati metapodatke svake stranice prilikom upravljanja odjeljcima.

Aligator-SEO

Uz to, dobivate SSL certifikat s najjeftinijim planom. Ne samo da će posjetitelji imati više povjerenja u vas, već je to veliki plus za Google. Još jedna stvar koju Google voli je odzivnost, u čemu je Gator dobar, s elementima koji automatski mijenjaju veličinu kako bi se uklopili na mobilne zaslone.

Gator pomaže pri indeksiranju i rangiranju više, ali ako planirate rangirati prvo mjesto za puno ključnih riječi, trebali biste potražiti drugdje. Wix ima sjajan SEO alat, pa pročitajte našu Wix recenziju prije nego što odaberete graditelja web mjesta.

Pregled značajki Gatora

Gator logotipwww.hostgator.com

Počinje od 384 dolara mjesečnoSvi planovi

Oblikovati

Premade teme

Graditelj obrasca

HTML uređivač

Podrška foruma

Vektorska umjetnička galerija

zvučni

HD video

Upotrebljivost

Sučelje povuci i ispusti

SEO Editor

Podrška za mobilne uređaje

App Center

Blog podrška

Podrška e-trgovini

Uređivač stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

Dodaci

SSL potvrda

Naziv domene

Krediti za oglase

Pregled web mjesta

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodiči

Tekstualne poduke

Razno

Besplatni plan

cijena

Gator nije loše kada je u pitanju cijena, ali nedostatak besplatnog plana zadržava ga u odnosu na Wix ili Weebly.

Starter plan je jeftin i prikladan za većinu mrežnih potreba. Ako ne želite ući u e-trgovinu, ona ima sve što je potrebno za izradu prekrasne web stranice. Osim uređivača, dobivate i ime domene, SSL certifikat i besplatno hosting.

Na vrhu lanca, Premium plan je skup za ono što nudi. Za gotovo dvostruku cijenu, jedina korist u odnosu na Starter plan je prioritetna podrška. Za veće poduzeće koje ima zaposlenike koji rade na web stranici to bi moglo biti od koristi. To je rečeno, jer Starter plan već ima podršku 24 sata dnevno, to nije toliko važno.

I na kraju, plan e-trgovine samo je dobar izbor ako volite Gator i želite postaviti web trgovinu. Nadogradnja je skupa, ali kao što smo raspravljali, platforma za e-trgovinu je moćna i pogodna za sve tvrtke.

Gator ne nudi besplatni plan ili besplatno probno razdoblje, ali nadoknađuje ga svojim 45-dnevnim jamstvom povrata novca. To je bolje od tržišnog standarda 30 dana za traženje povrata, ali nije primjenjiv u svim slučajevima.

Nećete imati pravo na povrat sredstava ako tražite posebne namjenske poslužitelje, prilagođeni softver ili prilagođenu domenu. To je važno za Gatorove planove smještaja, ali manje brige ovdje.

Uz to, nećete dobiti povrat ako plaćate čekom, bankovnim doznakom ili novčanom doznakom. Iako postoje ograničenja, nisu prekomjerna, zato samo pazite da platite svojom kreditnom karticom ili PayPal računom i trebali biste biti u redu..

Oblikovati & alat

Dizajn izrađivača web stranica Gator je lijep, a njegovi su alati jednostavni za korištenje. Kako biste započeli postupak uređivanja, prilikom prvog otvaranja alata prikazat će vam se kratki vodič koji ističe glavne alate softvera. Nije iscrpan, ali daje vam dobru ideju što trebate učiniti da biste započeli.

Sučelje je jednostavno. Lijeva traka je ona koju ćete najviše koristiti. Kartica “Elementi” omogućuje vam dodavanje blokova i elemenata na vašu web stranicu. Uključuju ikone, igle za Google Maps, kontaktne obrasce, pa čak i Flash datoteke.

Sve u svemu, postoji značajan broj blokova koji se mogu privući na vašu stranicu, tako da ne biste trebali imati problema s prilagođavanjem odjeljaka kao što smatrate prikladnim..

Gatorova kartica

Kartica “stranice” omogućuje vam upravljanje stranicama vaše web stranice, što je česta nit među graditeljima web stranica.

Ono što je odlično na Gatorovoj kartici “stranice” je da na stranicama koje uređujete možete mijenjati pomoću ikona na vrhu alatne trake. Povrh svega, sve stranice započinju unaprijed definiranim skupom odjeljaka, što pomaže u razbijanju posla koji morate obaviti i omogućava vam učinkovitiju izradu web mjesta..

Gatorova kartica Odjeljci

Kartica “odjeljci” omogućuje vam uređivanje odjeljaka na određenoj stranici. Bilo koja stranica ima zaglavlje, podnožje i neke odjeljke s lutkama, sve dok ne odaberete početi s praznom stranicom.

Svaki odjeljak dolazi s vlastitim unaprijed definiranim blokovima i izgledom, slično PowerPoint dijapozitivima. To znatno olakšava uređivanje vaše web stranice u pokretu. Pored toga, dijelove možete sakriti od prikazivanja na različitim platformama. Na primjer, ako odjeljak koji ste napravili ne izgleda dobro na mobilnom uređaju, možete ga postaviti tako da se prikazuje samo za posjetitelje radne površine.

Kartica “dizajn” omogućuje vam da izmijenite izgled vaše web stranice. Možete urediti paletu boja, fontove i stil teksta, ali to se može očekivati ​​od stručnjaka za izradu web stranica. Izvrsno je to što možete dodati unaprijed pripremljene pozadine web mjesta, a ako ništa tamo ne bude zanimljivo, možete stvoriti vlastiti.

Gator-pozadina

Kartice “blog” i “trgovina” nisu složene, ali to je nabolje. Zbog jednostavnog sučelja lako možete prolaziti kroz tako složene sustave, što vaš posao čini jednostavnijim.

Kartica “statistika” prikazuje osnovnu analitiku za vaše web mjesto. Iako nije tako složen kao Google Analytics, pomaže vam ako želite brze novosti o izvedbi vaše web stranice, posebno ako vodite plaćenu kampanju ili želite provjeriti organski promet tijekom vremena.

Za napredne statistike možete se integrirati s Google Analyticsom. To je lako učiniti. Samo zalijepite svoj Analytics Analytics u označeno polje i Google će početi prikupljati podatke.

Gator-analitika

Upravljanje Gatorovim vikendom

Napokon, kartica “upravljanje” omogućuje vam da bavite s pozadinskim stvarima. Možete pristupiti cijeloj povijesti revizija, provjeriti podneske obrasca, ažurirati svoju vezu i čak upravljati društvenim vezama. To nije impresivan popis alata, ali potrebno vam je pomoći u izradi pristojne web stranice.

Sjajno je to što možete dodati linkove na svoje društvene medije iz odjeljka “upravljanje”, a zatim samo povucite odgovarajući element da biste se u trenu integrirali sa svojom Facebook stranicom ili YouTube kanalom..

Osim onih modova na lijevoj traci, možete napraviti i uređivanje na stranici, kao što je mijenjanje veličine elemenata, mijenjanje boje objavljenog elementa i slično. To je važno jer svaki put kada povučete element, on se automatski ne smije smjestiti unutar dijela i poravnati sa svim ostalim blokovima. Iako to znači više posla kad god dodate nešto novo, to znači i više mogućnosti prilagodbe, pa ćemo to računati kao plus.

Pored tih opcija uređivanja, Gatorov predložak umanjen je veliki broj grunt poslova povezanih sa stvaranjem web stranice..

Oni su lijepi i optimizirani za mobilne uređaje, kao i podijeljeni su u kategorije poduzeća. To čini sjajan start u proces stvaranja vaše web stranice, jer ne započinjete praznim platnom i možete samo pregledati predloške iz svoje industrije..

Iako je s predlošcima jednostavno raditi, nisu toliko raznoliki kao, recimo, kvadratni prostor. Ako želite izabrati veliku paletu izgleda web stranica, pogledajte našu recenziju Squarespace kako biste saznali više o njoj.

Jednostavnost korištenja

Upotreba Gatora jednostavna je kao i većina graditelja web stranica. Jednom kada se prijavite, odabirete predložak od gore navedenih i krećete u uređivanje.

Ako vam izgleda kao strma krivulja učenja, ne brinite. Prije nego što započnete povlačenjem i ispuštanjem, možete proći kroz Gatorov udžbenik na brodu. To je kratak korak od 15 sekundi koji vam pokazuje što radi svaka kartica i na kojem je svakom važnom gumbu.

Nakon toga možete početi koristiti uređivač. Uređivanje teksta i slika jednako je jednostavno kao i pisanje dokumenta Microsoft Word. Možete naići na probleme ako želite, na primjer, umetnuti svjedočanstvo, Gator nema tako unaprijed pripremljeni blok, ali alati koje posjeduje su jednostavni za upotrebu..

podrška

Gatorova podrška nije zvjezdana, već je dobro zaobljena. Centar za pomoć je dobro napravljen, koji sadrži osam kategorija vodiča, P&Kao i objašnjenja. To nije samo tekst. Te kategorije sadrže videozapise i slike kako bi prikazali što morate učiniti u svakom slučaju.

Aligator-pomoć

Ako tamo ne pronađete svoj odgovor, ne očajavajte. Bez obzira na vaš plan, podršku možete dobiti 24 sata dnevno putem chata, e-pošte ili telefona. Gatorovi agenti za podršku su ljubazni i korisni, ali postoji ulov. HostGator je velika platforma i njegovi agenti mogu se ponekad svladati. Tada je možda korisna podrška prioriteta. Ne pomaže ni to što nema podršku na forumu.

Morate sami odlučiti je li razlika u cijeni između Starter plana i Premium plana manje bitna od saznanja da ćete dobiti prioritetnu podršku kad god vam zatreba. Ako jeste, krenite prema tom planu i budite sigurni kad nastanu problemi.

Presuda

Gator je sjajan alat. Jednostavan je za korištenje nakon što ga objesite, jeftin je i ima pristojne značajke. Alat je na raspolaganju s našim najboljim proizvođačima web stranica, čak i ako su mogućnosti prilagođavanja s vremena na vrijeme ograničene, a vi ne dobivate najbolju podršku.

Ako želite bolju platformu za bloganje, pročitajte naš najbolji vodič za web hosting. Preporučujemo WordPress, ali nešto drugo može odgovarati vašim potrebama. Prije nego što odaberete WordPress, pročitajte naš najbolji web hosting za WordPress vodič.

Jeste li imali drugačije iskustvo s Gatorom? Javite nam u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map