Wrike áttekintés – Frissítve 2020

Wrike áttekintés

A Wrike egy átfogó és rugalmas projektmenedzsment-megoldás, amely a területén az egyik, ha nem a legjobb. Nézze meg a Wrike teljes beszámolóját, hogy megtudja a program összes vonzerejét és hátrányát.

legjobb projektmenedzsment-szoftver

A Wrike a projektmenedzsment világának egyik nehézsúlya. Vezető munkamenedzsment-megoldásként számolja magát, amelyet olyan követelésnek teszünk, amelyet tesztelni akarunk. Ebben a Wrike-beszámolóban átlépjük az eszközt, és láthatjuk, hogy mit tehet a csapata számára, mivel felhőben működik.

A Wrike jól megalapozott és azt állítja, hogy több mint 17 000 vállalat használja, köztük olyan óriások, mint az Airbnb, a TGI Fridays és a SurveyMonkey. Sok funkcióval rendelkezik, de a felhasználóbarátság nem jár együtt azzal, hogy a szolgáltatásban gazdag. A legjobb projektmenedzsment szoftver megfelelő egyensúlyt teremt.

Meg fogjuk vizsgálni, hogy Wrike milyen jól kezeli.

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A legtöbb projekt menedzsment szoftverhez hasonlóan a Wrike lehetővé teszi a dolgok külön projektekbe rendezését, amelyek mindegyike feladatokat tartalmaz. A feladatokat tovább lehet bontani alfeladatokra. A csapat tagjaihoz is hozzárendelhetők, így láthatja, hogy ki mit csinál.

A feladatok önálló létrehozása mellett olyan űrlapokat is létrehozhat, amelyek lehetővé teszik mások számára a kérdések megválaszolásával.

A projektben zajló események nyomon követésének többféle módja van. A patak egy blog stílusú események listája, amely mindent újból ismertet.

Ha szeretné tudni, mi történik a sarkon, akkor nézd meg a naptár nézetet, amely megmutatja, hogy mi történik egy adott időpontban. A naptárak beállíthatók a feladatok és a projektek széles szűrő szerinti rendezésű megjelenítésére.

wrike-naptár

A különböző naptárak egymásba is illeszthetők, lehetővé téve, hogy a projekt meghatározott területeire behatoljon, vagy széles áttekintést kapjon..

A Wrike magában foglalja a bizonyítékokat is, amelyek lehetővé teszik a fájlok megjegyzését. A videókkal a megjegyzések meghatározott pontokban jelenhetnek meg, ezáltal a szolgáltatás jó módszer a fájlokkal kapcsolatos kérdések megvitatására, amelyekkel a csapat dolgozik, vagy kiemeli az edzési videók részeit. Nagyon tetszik ez a funkció, bár a legjobb videószerkesztő programokkal is elvégezheti ezt, ezért lehet, hogy nem mindenki számára hasznos.

A munkaterület személyre szabásakor a Wrike-nak körülbelül egy tucat témája van, amelyek közül választhat. Minden felhasználó beállítja a sajátját. Nem osztják meg őket a csapattal. A Wrike javulhat, ha néhány lehetőséget kínál a projekt megjelenésének testreszabására mindenki számára.

A Wrike jelentős jelentéskészítő képességekkel rendelkezik, amelyekkel részletesebben megismerheti a projekt állapotát. A jelentések néhány kattintással elkészíthetők, és lehetővé teszik mindenféle hasznos információ megtekintését.

Megnézheti, ki csinál mit vagy mit esik le. Láthatja azt is, hogy mely feladatok vannak hozzárendelve. Ez a Wrike függőségi menedzsmentjével együtt különösen hasznos az akadályok kimutatásában. Hat előre beállított jelentés közül választhat, de az egyedi verziókat több lehetőség közül választhat, és az elrendezést is kiválaszthatja.

A Wrike számos integrációval rendelkezik, és olyan szolgáltatásokkal használható, mint például a Salesforce, a Dropbox és a Google Drive. Mint az Asana és a Trello esetében, egyes integrációk közvetítőként működnek, és további szolgáltatásokhoz biztosít hozzáférést.

wrike-integrációk

A Wrike használatakor rendszeresen frissítést kap e-mailben. Ide tartoznak például a felfüggesztett jelentések napi feladatlistái és heti frissítései. Néhányan leiratkozási linkeket tartalmaznak, de az e-mailek kikapcsolásának lehetősége néha egy kis vadászatot igényelt.

A Wrike a legtöbb platformon rendelkezik verziókkal. A webes kliensen kívül elérhető a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára is.

Összességében a Wrike kitűnő funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy rengeteg munkát végezzen, és nyomon kövesse a folyamatot.

Felhasználóbarátság

A feliratkozás egyszerű, és próbával kezdheti, ha nem akarja azonnal fizetni.

Miután feliratkozott és kiválasztotta a tervét, felkérést kap, hogy e-mailben hívja meg a csapattársait. Ezt később is megteheti, ha úgy akarja.

wrike meghívás

A következő lépés a munkaterület beállítása. Ahelyett, hogy a semmiből indulna, használhatja a Wrike egyik előre konfigurált sablonját. Kihúzzák a lábmunkát egy új projekt felépítéséből, és lehetővé teszik, hogy azonnal beállítsa az alapokat.

Még ha a kezdetektől is beállítani szeretne, akkor hasznos átnézni az előre beállított preferenciákat, hogy képet kapjon arról, hogy mire képes a Wrike, és hogyan állíthatja be legjobban az Ön igényeihez..

wrike-sablonok

A sablonokat kategóriákba osztják, mindegyikben van néhány választás. Ezek magukban foglalják a jegykiadó és az ügyfélszolgálat rendszerét, a Trello felhasználók számára ismerős Kanban fórumot, valamint az eseménykezelés, a termékindítás és a projektmenedzsment beállításait (a Trello és a Kanban táblákkal kapcsolatos további információkért lásd a Trello kezdő útmutatóját)..

Több mint valószínű, hogy olyan valamit talál, amely megfelel az üzleti tevékenységi körének, vagy legalábbis jó indul ahhoz, hogy finomítsa azt, hogy illeszkedjen ahhoz, amit csinál..

wrike-new-projekt

Amikor elindít egy új projektet, akkor ad nevet, az opcionális kezdési és befejezési dátummal együtt, és elindul. Minden sablon megnyílik egy rövid videóval, amely elmagyarázza, mit tehet vele.

A projektek feladatokra oszlanak. Kioszthatók a csapat tagjaihoz, és megadhatók a befejezési dátum. Ha feladatot szeretne hozzárendelni valakinek, aki nem Wrike tag, akkor meghívhatja őket e-mailben a munkaterületről.

A fő nézetben egy bal oldali panel található a feladatok listájával, a jobb oldalon pedig a kiválasztott feladat részleteit mutató panel. A feladatleírás lényegében szerkeszthető szöveges dokumentum, így szükség szerint hozzá lehet adni.

wrike-függőségek

A függőség kezelése egyszerű. Függőség létrehozásához csak kattintson a „Függőség hozzáadása” gombra a feladat részletei panelen. Bármelyik irányba felveheti őket, így a kiválasztott feladatot függővé teheti egy másik iránytól.

A felület sokkal zsúfoltabbnak érzi magát, mint Asanának, és hiányzik a Trello közvetlensége. Időnként valami kattintással olyan állapotba kerülhet, amelyből nem nyilvánvaló, hogyan lehet kijutni, ami arra késztetett bennünket, hogy előbb-utóbb fedezzük fel annak tulajdonságait, mint amennyit egyébként tehetnénk. Összehasonlítás céljából olvassa el az Asana kezdő útmutatóját.

Ugyanakkor a felhasználói felület rengeteg lehetőséget kínál, és amint megkapja, megkönnyíti a kívánt feladatok elvégzését..

Összességében a Wrike jól működik, de nem olyan hozzáférhető, mint néhány riválisa. Jó támogatást nyújt, ha elakad, amint később meglátjuk.

Költség

Ha a lábujját a vízbe szeretné meríteni, akkor nem kell megfizetnie a költségeket, mivel a Wrike ingyenes, 14 napos próbaverziót kínál, amely lehetővé teszi az új felhasználók számára annak összes funkciójának elérését. Nem félénk ösztönözni arra, hogy frissítsen, ha egy értékesítési e-mail érkezik körülbelül egy hét múlva.

Ha végül az ingyenes tervre vágyik, a Wrike továbbra is használható egyszerű feladatlistaként akár öt felhasználó számára. A professzionális terv havi 9,80 USD, és többféle lehetőség létezik a különféle típusú felhasználók számára.

Amint az a táblázatból látható, nem túl drága a Wrike-t kis csoportok számára használni, de a több száz tagú nagyprojektet futtató vállalkozások számára az árat figyelembe kell venni..

Biztonság & Magánélet

A biztonságot a Wrike komolyan veszi, a szolgáltatások széles választékával és az Enterprise felhasználók számára lenyűgöző extrákkal.

Kétfaktoros hitelesítés érhető el, amely megakadályozza, hogy bárki, aki bekerül az e-mailbe, egy külön biztonsági szint hozzáadásával képes legyen eltéríteni a Wrike-fiókot. A szolgáltatás engedélyezéséhez le kell töltenie a Google Authenticator alkalmazást az okostelefonjára. E-mail biztonsági útmutatónk tartalmaz néhány további tippet a beérkező levelek biztonságának megőrzéséhez.

A vállalati verzió fejlettebb biztonsági ellenőrzéseket kínál. Ez lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy szigorúan ellenőrizzék, mit tehetnek a felhasználók. Nem minden projektnek lesz szüksége a maximális biztonsághoz, de az érzékeny adatokat kezelő felhasználók számára rendelkezésre állnak a lehetőségek, amelyek biztosítják, hogy bizalommal dolgozzon a felhőn.

Vállalati projekt adminisztrátoraként finomhangolhatja a fájlok tárolásának és meghívásának beállításait a csapat minden tagjának.

Készíthet egy hálózati hozzáférési házirendet is, amely lehetővé teszi a projektekhez való hozzáférés korlátozását meghatározott IP-címekre és alhálózatokra.

Beállíthatja a jelszavas házirendjét annak biztosítása érdekében, hogy mindenki ésszerűen védje fiókját. Ha nem aggódik a biztonság miatt, akkor hagyhatja, hogy a felhasználók bármilyen jelszót válasszanak. A nagyobb adatvédelmet igénylő projekteknél azonban ellenőrizheti, hogy a csapatban mindenki erős jelszót használ-e.

Arra is kényszerítheti a csapatait, hogy rendszeresen cserélje a jelszavát, ha szoros hajót akar tartani (erről a legjobb jelszókezelőkről szóló cikkben olvashat). A jelszó néhány hetente visszaáll, azaz még akkor is, ha kiszivárog az egyik, bárki is megkapja, nem lesz képes örökre használni.

Szolgáltatás & Támogatás

Úgy tűnik, hogy a Wrike szívesen segít Önnek, mivel az élő csevegőablakok mindenütt felbukkannak a regisztráció folyamatától a közösségi területig, és még akkor is, amikor éppen elkezdi használni az alkalmazást. Többféle segítséget is kérhet, a képernyő jobb alsó sarkában található „Wrike asszisztens” gombbal, a menüben pedig a Wrike súgóportáljára mutató opcióval..

Felhívtuk a figyelmet Wrike élő chat-támogatására. Annak ellenére, hogy első sorban vagyunk, 90 másodperc elteltével automatikus üzenetet kaptunk, amelyben felszólította, hogy zárjuk be a csevegést, és várjunk egy e-mail válaszra, ha nem akartuk várni.

Úgy döntöttünk, hogy kikapcsoljuk, és három perc múlva egy segítségoldalra mutattunk, amely válaszolt a kérdésünkre. Egy idő múlva segítőkészen elküldtük a csevegés átiratát.

Megkíséreljük egy támogatási jegy benyújtását is, hogy ellenőrizzük a válaszidőt. A hálaadás utáni szombaton megcsináltuk, így nem számítottunk villámgyors választ arra a kérdésre, hogy a projekt az egész csapat számára testreszabható. Ennek ellenére 30 perc alatt kapott választ, ami lenyűgöző volt.

A jegyküldő rendszernek lehetősége van arra, hogy megkérje Wrike-t, hogy hívjon vissza, így beszélgethet valódi személlyel, ha inkább e-mailt kap..

Böngészve a súgótémákat, gyakran láttuk a Wrike közösség munkatársainak részvételét, de rengeteg kérdés is felmerült, amelyek körülbelül egy nap múlva még mindig megválaszolatlanok voltak. Úgy tűnik azonban, hogy mindent később kap válasz, és a válaszok minősége magas. A Wrike-nak jó közössége van, de nem olyan nagy, hogy a problémákat néhány órán belül megoldják.

Van egy nagy tudásbázis, amely rengeteg mélyreható leírást tartalmaz a dolgok elkészítéséhez. A súgórendszer cikkei általában hosszúak és átfogóak. Ha bármi is lenne, megtehetnék a kivágást, hogy könnyebben átjuthassanak.

Például egy mappastruktúra létrehozásáról szóló szakasz tartalmazza az ötletbörze és a csapat tájékoztatásának lépéseit, amelyek fontosak, de valószínűleg gyors, könnyen értelmezhető leírást nyújtanak arról, hogy mit kell kattintaniuk ahhoz, hogy elérjék a kívántt.

Ennek ellenére bőven van, és valószínű, hogy a legtöbb kérdésre választ talál. A cikkek szintén jó forrás arra, hogy többet megtudhassanak arról, hogy mit lehet tenni a szolgáltatással.

A Wrike erőfeszítéseket és erőforrásokat tett a támogatási lehetőségekbe, és elégedettek voltunk a talált eredményekkel.

Végső gondolatok

A Wrike-nak sok funkciója és testreszabási lehetősége van, így kiváló választás azok számára, akik komolyan gondolkodnak a projekt menedzsmentjében. Rengeteg dolgot lehet megbirkózni, de a menedzserek számára rendelkezésre álló lehetőségek sokkal inkább teszik ki.

Ha olyan kifinomult eszközt keres, amelyet testreszabhat a projekt igényeihez, akkor a Wrike fantasztikus lehetőség. Ez egy kiváló eszköz, amely számos helyzetben segít, és alkalmazkodni tudja vállalkozásához. Lehet, hogy a súlyos technofóbák azonban jobban néznek ki, ha valami egyszerűbbet keresnek.

Függetlenül attól, hogy első alkalommal próbálja ki a Wrike-t, vagy szakértő felhasználó, szeretnénk hallani az ezzel kapcsolatos tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben.

Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me