Trello Review – A Kanban táblák mindenki számára – Frissítve 2020

Trello Review

A Trello egy szilárd projektmenedzsment eszköz, amelyet a nagy és kicsi vállalatok használnak szerte a világon, beleértve a Cloudwards-ot is. Nagyon tetszik, de amint ezt a teljes Trello áttekintésből elolvashatja, annak komoly hatása van annak hasznosságára.

Trello-csúszka-1

Trello-csúszka-2

Trello-csúszka-3

Trello-csúszka-4

Trello-csúszka-5

Előző

Következő

A Trello valószínűleg az egyik legismertebb projektmenedzsment alkalmazás. Ingyenes és egyszerűen használható, ami népszerűségének nagy részét megmagyarázza. Ebben a teljes Trello áttekintésben áttekinti az előnyeit és hátrányait, hogy megnézze, vajon megérdemli-e a helyét a legjobb projektmenedzsment szoftver között.

A rövid válasz az, hogy igen, nagyon jó a munka elvégzéséhez. Valójában a Cloudwards.netnél magunkkal a Trello-t használjuk a szerkesztõi naptár nyomon követéséhez, alig vagy akár gond nélkül. Hogyan működik, könnyű megérteni, és mások rá képzése egy darab sütemény. Ez is nagyszerű, ha áttekintést nyújt Önnek arról, hogy mi folyik a csapatodban vagy a vállalkozásodban.

Ennek hiányában hiányosságok nélkül találkozik, és a projektmenedzsereknek, akiknek nemcsak azt kell megmondaniuk, hogy mit és mikor kell elvégezniük, hanem a munka elvégzéséhez szükséges követelményeket is, hiányzik a Trello. Ha Ön ebbe a kategóriába tartozik, javasoljuk, hogy nézze meg a monday.com áttekintésünket egy sokkal részletesebb alternatívát illetően.

Ha azonban nem ilyen nagy teljesítményű, és csak nyomon szeretné követni a feladatokat, akkor a Trello valószínűleg jegy lesz az ön számára. Ingyenes, mindaddig, amíg nincs szüksége egynél több bekapcsolásra – többet az alábbiakban az „árképzés” szakaszban -, így semmi sem akadályozza meg abban, hogy kipróbálja. Ha még nem biztos benne, maradjon körül, miközben kiszűrjük a Trello anyáit és csavarjait.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Trello-hoz

Jellemzők

Összességében a Trello vegyes táska, amikor a jellemzőkkel foglalkozik. Alapvetően csak egy kanban fórumot kínál – nézd meg a kanban táblákról szóló cikket, ha ez görög (Nos, japán) volt neked – és nem sok más. Teljesítményét és rugalmasságát az általa bemutatott automatizálási funkciók, valamint a kiegészítő elemekkel bővített kiegészítők képezik..

A lényeg azonban az, hogy az ingyenes terv csak egy bekapcsolást igényel. Frissítenie kell egy fizetett tervet, hogy hozzáférjen az összes bekapcsoláshoz és a hozzájuk tartozó szolgáltatásokhoz. A Trello-nak még akkor is hiányzik a haladóbb versenytársak ereje, mint például a monday.com vagy a Freedcamp.

Mielőtt elkezdenénk az energiaellátást, nézzük meg először a szolgáltatás alapjait, mivel feltételezzük, hogy ez az, ami a legtöbb olvasót érdekli. Trello a legjobb ingyenes projektmenedzsment eszközökkel foglalkozó cikkünkben a második helyet szerezte – a második csak Wrike – a kiváló funkcionalitásnak köszönhetően, közvetlenül a dobozból.

Trello-Board alapjai

A kanban fórum lényegében nem más, mint egy listák (vagy oszlopok) sorozata, amelyben kártyákat (feladatokat) mozgathat körül, és a Trello ennek megfelelő munkát végez. A felület alatt azonban nagyon sok létezik, és ha akarod, sokkal többet tehetsz, mint a kártyaváltást. Ugyanakkor ez semmit sem jelent a kanban táblák forradalmasításáért. Ehhez nézd meg a LeanKit alkalmazást.

Egyrészt testreszabhatja a hátteret, ahogy te látja, és hozzáadhat annyi táblát, listát és kártyát, amennyit csak akar – a Trello nem határoz meg korlátozást. 

A tapasztalatok szerint azt mondhatjuk neked, hogy itt szükség van valamilyen józan észre: ha túl sok lista van a táblán vagy túl sok kártya van egy listában, érdemes kissé felosztani a dolgokat, kivéve, ha meg akarja győzni a célt. az alkalmazás teljes használatát.

Te Rang, M’Lud?

A felületesen túl azonban a Trello sok energiát megszerez a Butler eszközből és a power-upokból. A komornyik egy hasznos funkció, amely lehetővé teszi a folyamatok és feladatok automatizálását, és ezt az eddigi viselkedésed alapján a táblán fogja megtenni.. 

Alapvetően nem csak abban fog segíteni, amelyben Önnek szüksége lehet, hanem segít megmutatni a folyamatainak olyan lyukait is, amelyeket figyelmen kívül hagyott..

Trello-Butler-First

Vagy legalábbis ezt kellene tennie. Az általunk létrehozott új táblán és a Cloudwards szerkesztõcsoporton ugyanazt az üzenetet kaptunk: „Úgy néz ki, hogy nem sok tevékenység folyik tőled ezen a fórumon”. 

Az új táblán ez érthető, de a szerkesztői több mint három éve állandó használatban vannak, így nem vagyunk biztosak benne, hogy Taco, a Trello szibériai husky kabalája dohányzik.

Nem mindent veszít el, mivel a Butler menüjére kattintva gyakorlati megközelítést is alkalmazhat. Ingyenes terv esetén csak a „szabályokhoz” és a kártyákkal és táblákkal kapcsolatos feladatok automatizálásához fér hozzá. A fizetett felhasználók a naptár és az esedékesség dátumainak magasabb szintű funkcióihoz is hozzáférést kapnak.

Trello-Butler-szabályzat

A Butlerrel végzett feladatok beállítása nem különbözik egymástól, mondjuk, az IFTTT vagy a Zapier használatától, bár használatát a Trello korlátozza, így határozottan hiányzik sokoldalúság ezekhez az eszközökhöz képest. Ez egy szép kiegészítés, különösen, ha fizet a hozzáadott funkcionalitásért, de az sem a gondolataiból, sem azért.

Trello Power-Ups

Kicsit lenyűgözőbbek azok a bekapcsolások, amelyek plug-inek, szkriptek és integrációk, amelyeket hozzáadhat a táblákhoz. Több, mint amennyit könnyen tudunk számolni, beleértve a naptár nézetét is, lehetővé teszi, hogy közvetlenül csatoljon fájlokat a Dropboxból, néhány nagyon fejlett fejlesztőeszközhöz, amelyeket nem tudunk használni – végül is csak egyszerű hackerek vagyunk.

Trello-powerups

Ez a sokféle választás nagyon jó és jó, de csak akkor, ha a Trello fizet. A Trello Business Class vagy az Enterprise terv választásakor hozzáférést biztosít minden bekapcsolódáshoz, kivétel nélkül, így csak annyit zavarhat, amennyit csak akar.. 

A legnépszerűbbek között megtalálhatók a Burndown for Trello, a Planyway (naptár alkalmazás), valamint a kedvenc felhőalapú tárolónk plug-injei. Van egy Slack-hoz is, amely úgy gondoljuk, hogy manapság nagyjából kötelező.

Az ingyenes terv azonban csak egy bekapcsolást tesz lehetővé fórumonként, és figyelembe véve, hogy nagyjából mindent, ami nem közvetlenül kapcsolódik a kanbanhoz, csak bekapcsolásként lehet hozzáadni, mindez a fejlett funkció nem elérhető. 

Még a naptár vagy az a lehetőség, hogy további mezőket adjon a kártyákhoz, bekapcsolásnak számít. Ez azt jelenti, hogy ha nem akar fizetni érte, akkor csak a kanban táblát kapja.

Igaz, hogy ez még mindig egy nagyon jó eszköz, ezért nem hibáztatjuk a Trello csapatot abban, hogy igyekszik az embereket ilyen módon korlátozni az ingyenes tervektől.. 

A rendelkezésre álló bekapcsolások megdöbbentő mennyisége azt is jelentheti, hogy megtalálja azt az egyet, amely mindent megtesz, amire szüksége van. Alternatív megoldásként bármikor hozzáadhat funkcionalitást a Zapier használatával, vagy egyszerűen csak a táblák elosztására.

Trello felszabadítása: Fizetett szolgáltatások

Ha azonban úgy dönt, hogy húzza a pénztárcáját, a Trello egyenesen lenyűgöző lesz. Amellett, hogy minden olyan plug-int felkínál, amelyet valaha is elképzelhet, majd néhányat, hozzáférhet még néhány nagyon szép beépített funkcióhoz. 

Ide tartoznak, de nem korlátozódnak ezekre: egyedi mezők, kártyákra való szavazás, beépített naptár, e-mail értesítések, valamint egy tömb az alkalmazások integrálásához. A Trello árazási oldala teljes listát nyújt, de valószínűleg megkapja az ötlet.

Röviden: a Trello ingyenes verziója egy jó kanban fórum, amely képes önállóan állni, de ha fizetni fog, akkor teljes értékű projektmenedzsment eszközt biztosít. 

A Trello még ha minden csengővel és sípdal sem tudja megtenni a versenytársait, ha a sokféle funkcióval rendelkezik. Még egy másik freemium-szolgáltató verte meg, amint az Asana vs Trello áttekintésünkből olvashat.

A Trello Business kiválasztásakor további probléma merül fel, amelyet a következő szakaszban fogunk megvizsgálni.

Jellemzők a Trello áttekintése

Trello logótrello.com

500 havonta kezdődik minden hónapban

Kezelési szolgáltatások

feladatok

Résztevékenységek

Függőség menedzsment

Egyéni háttérrel

Egyéb testreszabási lehetőségek
Egyéni matricák & hangulatjel

Csapat méret korlátozása
Korlátlan

Tárhely

Tábornok

Fizetés
Hitelkártya, Paypal, ingyenes

Cryptocurrency elfogad

Mobil operációs rendszer támogatása
iOS, Android

Ingyenes próbaverzió
Ingyenes terv

Biztonság

Két tényezős hitelesítés

Titkosítás
AES-256

SOC tanúsítás
SOC 2 1. típus

Támogatás

Élő chat

E-mail / kapcsolatfelvételi űrlap

Telefonos támogatás

Árazás

A Trello egy nagyszerű ingyenes eszköz, de a fizetéseért a funkciók szűkössége mellett egy másik probléma is van: ugyanúgy drága, mint az egész pokol. A Trello Business Class 10 dollárba kerül havonta egy felhasználónként, ami azt jelenti, hogy minden olyan személy, akit meghívsz a testületbe, évi 120 dollárba kerül.. 

Attól függően, hogy hány csapattaggal rendelkezik, a Trello használata költségekre tehet egy köteget, és nem vagyunk pontosan biztosak abban, hogy mit fizetne.

A Trello árainak lebontása

A Trello három szintet kínál: ingyenes, Business Class – amely szinte mindent kínál, amit a szolgáltatástól igényel – és az Enterprise, amely kibővíti a szokásos üzleti terv által kínált funkciókat. A vállalati árazás csúszó skálán működik, tehát ha 1000 felhasználója van, valójában sokkal olcsóbb, mint a Business Class. Ezután ismét 1000 felhasználóra van szükséged.

Noha nagyszerű lenne az extra szolgáltatások és a korlátlan bekapcsolás, a felhasználónként évente 120 dollárt fizetni túl sok. Még a kisebb vállalkozásoknál is öt vagy tíz ember használhat egy táblát – ez nem elképzelhetetlen, figyelembe véve, hogy hány vállalat használja fel a szabadúszókat -, vagyis azt jelenti, hogy néhány komoly moolah-t szedsz ki, csak azért, hogy a műveleteket nyomon kövesse..

Általában itt adunk példákat olcsóbb szolgáltatásokra, amelyeket megnézhet, de a projektkezelő szoftverek esetében attól tartunk, hogy havonta 10 dollár fizetés szokásos. Figyelembe véve azonban, hogy mennyit kapsz más szolgáltatókkal, kissé kényelmetlenül érezzük magunkat, ha a Trello-t ajánlja. 

Nézze meg az Asana vagy a Podio áttekintést két szolgáltatónál, amelyek kissé nagyobb ütést mutatnak nagyjából ugyanazon dollárért.

Minden, ami csillog …

A fentiek ellenére azonban van egy kiskapu, amely a Trello Gold. Ez csak az egyszemélyes használatra vonatkozik, és ez egy nagyszerű lehetőség, hogy egynél több bekapcsolást hatalmas pénz felszedése nélkül. 

A Trello Gold havi 5 dollárba, vagy egész évben 45 dollárba kerül, ami nagyobb fájl-mellékleteket és három bekapcsolást eredményez. Ezenkívül minden hónapban aranyat kaphat minden olyan személyért, akit meghívsz a Trello-ba, amely gyorsan felhalmozódhat.

Felhasználóbarátság

Visszatérve a jó hírhez: A Trello abszolút öröm a használata. A kártyák mozgatásával az új táblák felállításáig kevés a józan észen túlra kell használnia. A tapasztalat nagyjából megegyezik a Trello asztali alkalmazást, a webalkalmazást vagy a mobil alkalmazást használva. Összességében, amikor a könnyű használatról van szó, a Trello az egyik legjobb odakint.

A feliratkozás ugyanolyan egyszerű, mint a Trello weboldalra való belépés, vagy a képernyő közepén lévő sáv használatával történő feliratkozás, vagy a jobb felső sarokban lévő „feliratkozás” gomb megnyomásával. Be kell írnia az e-mail címét, és minden készen áll.

Trello-Main-oldal

Ezután egy bevezető képernyő jelenik meg néhány nagyon alapvető tanáccsal, és folytathatja a másik képernyőt, hogy új táblát készítsen. Válassza ki háttérét – és sablonját, ha szüksége van rá -, és most hivatalosan futtatja a legújabb projektet egy kanban táblán. 

Trello-Board alapjai

Van egy Trello oktatóprogram, ha bármilyen tippre van szüksége az induláshoz, és ha nem elégedett azzal, amit maga a szolgáltatás kínál. Oktatóprogramunk néhány, könnyen követhető Trello tábla példát kínál, és megismerheti a feladatkezelést.

A web kliens használata

A webes kliens és az asztali kliens valószínűleg az a hely, ahol a legjobban szervezi a tevékenységeket, mivel nagyobb képernyőt kínál Önnek, amely tökéletesen alkalmas listák és kártyák összeállítására áttekintés céljából. A webes klienst használjuk ennek a felülvizsgálatnak a céljára, bár vegye figyelembe, hogy nincs funkcionális különbség a Windows és a Mac alkalmazás között.

Összességében nagyon szeretjük ezt a nézetet, amikor a fórum a főképernyő kb. 80% -át elfoglalja.

Trello-Main-Screen-With-menü

A kártyák és a listák mozgatása mind a drag and drop segítségével történik, és az egérkerékkel görgetheti a listákat. A balról jobbra navigációt csak az alsó csúszka segítségével lehet elvégezni, ami kissé bosszantóvá válhat. Javasoljuk, hogy ne tegye túl messzire a táblát, hogy elkerülje ezt a problémát.

A listák meglehetősen egyszerűek: kattintson a képernyő felső részén az „Új lista hozzáadása” elemre, és az egyik megjelenik. Nevezze el, és készen áll a használatra. A kártyák ugyanolyan egyszerűek: Kattintson az „add a card” elemre, nevezze el, és készen áll a dobásra.

A móka azonban akkor kezdődik, amikor rákattint a kártyára, hogy felfedje annak hátulját. A felbukkanó képernyő mindenféle opcióval kitölti a képernyőt. Felvehet egy címkét – ami hasznos, ha később kártyákon válogatnak -, hozzáadhat egy leírást és az esedékesség dátumát. A csoport tagjait is kinevezheti, hogy Ön és ők is nyomon tudja követni, amit csinálnak.

Trello-Card-Back

Van néhány alapvető feladatkezelési lehetőség, például ellenőrzőlista és határidő, amelyek hasznosak lesznek nagyobb projektek kezelésekor. Összességében azonban azt javasoljuk, hogy az alfeladatokkal foglalkozzon külön listák és kártyák elkészítésével, mivel a Trello nem engedi, hogy könnyen nyomon kövesse a kártyák hátulján.

Trello menü

A képernyő jobb szélén található a menü megnyitásának lehetősége. Meglehetősen könnyű navigálni, bár magában foglalja gyakran a főképernyőre való visszatérést, ahelyett, hogy gyorsan egy másik navigációs sávon vagy valami máson keresztül összeköti Önt minden más almenübe.. 

Gondoljuk, hogy ez a fejlesztő tudatos döntése volt, hogy mindig a lehető legjobban szemléltesse a kanban fórumot, tehát érthető, de mégis bosszantó érzetet okozhat..

Trello-Main-menü

A menü azon része, amelyet valószínűleg a legtöbb idejét tölti, a „keresés” funkció, amely lehetővé teszi a címkék, a kijelölt tagok, valamint az általánosabb, szóalapú keresés segítségével történő szűrést..

Trello-Search-menü

Összességében a Trello felhasználók számára a szoftver könnyen navigálható és működtethető, tehát itt magas pontszámot kap. 

Trello Mobile App

Ez az élmény nagyjából ugyanaz a Trello mobil alkalmazással. Androidra és iOS-re, valamint a megfelelő áruházakban érhető el. Miután letöltötte és elmúlt a Trello bejelentkezési képernyőn, nagyjából ugyanaz a nézet jelenik meg, mint a webalkalmazás, bár lecsökkent és kissé alapvető.

Trello-Mobile

Nincs sok különbség itt, még a jobb oldali menü mellett is, három pont alatt, de be kell vallanunk, hogy a Trello mobil használatának teljes folyamata kissé finomabb, mint szeretnénk. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a kanban táblák olyan áttekintések, amelyek nem mutatják jól a kis okostelefon képernyőjén.

Biztonság & Magánélet

A Trello nem okoz csalódást a biztonság szempontjából, mivel vállalkozása adatainak jó, mindenre kiterjedő védelmét nyújtja. Azonban az Amazon Web Services segítségével tárolja az Ön adatait, amelynek nincs hibátlan rekordja. A magánélet védelme szempontjából azonban vannak bizonyos kérdések, amint azt a vonatkozó alszakaszban elolvashatja.

A Trello az Atlassian tulajdonában van, amely egy hatalmas vállalat (például Jira ugyanabból az istállóból származik), így a Trello számos biztonsági intézkedést alkalmaz, köztük 128 bites AES TLS protokollt tranzit közben és 256 bites AES titkosítást, míg pihenőn. Emellett rendszeresen ellenőrzi mind az ügyféloldalon található Atlassian, mind a szerver oldalon az Amazonot.

Összességében nagyon keveset látunk, ami szünetet ad nekünk a biztonságról, kivéve a szivárgó Amazon vödröket. Ennek oka azonban az, hogy az embereket rosszul kezelik, és úgy tűnik, hogy Trellonak vannak olyan adminisztrátorok, akik tudják, hogy dolgok működnek, tehát ott minden jó.

A Trello használatakor azonban a legnagyobb biztonsági kockázat az, hogy te vagy. Nyilvánvalóan sokan ostobaságon teszik közzé táblájukat létrehozásuk során, vagyis bárki hozzáférhet hozzájuk, ráadásul a Google robotjai számára is elérhetőek (tehát felbukkannak a keresések során). Ha sikerül elkerülnie ezt a bukást, a Trello biztonságosan használható.

Trello adatvédelem

Ami az adatvédelmet illeti – ami röviden annyira biztonságos az adatoktól magát a Trello-tól – nos, a hír nem túl jó. Az atlassiai adatvédelmi politika egyértelművé teszi, hogy naplózza az általunk elvégzett tevékenységeket és az általunk bevitt információkat, és hogy ezeket az adatokat megosztja harmadik felekkel, akik felhasználhatják vagy nem használhatják fel hirdetéseink célzásához.. 

A Cloudwards-on már több mint három éve használjuk a Trello-t, és ezt még nem támadhatta el a Trello-hoz kapcsolódó spam áradása, tehát az Atlassian úgy tűnik, nagyon tiszteletteljes benne, de nyilvánvalóan az Ön adatai nem privátak a Trello-val.. 

Kis díjat kell fizetni egy ingyenes szolgáltatásért, de ha inkább elkerüli ezt a fajta dolgot, akkor nézze meg Airtable áttekintésünket egy diszkrétebb alternatívaért.

Szolgáltatás & Támogatás

Ugyanúgy, mint a könnyű használat, a Trello kitűnő, ha segítséget nyújt Önnek. Rengeteg útmutatót kínál kezdőknek és tapasztaltabb felhasználóknak egyaránt, valamint webes szemináriumokat kínál konkrét kérdésekhez. Alig hiányzik az interaktív támogatás, de valószínűleg nem is lesz rá szüksége.

Ha fő problémád a Trello használatának megtanulása, akkor magában foglalja. A támogatási portálon keresztül hatalmas számú oktatóprogramhoz férhet hozzá, amelyek olyan kanbaninghoz vezetnek, mint amit egész életedben csináltál néhány órán belül.

Trello-Support-Main-oldal

Ha van valami olyan kérdése, amelyhez segítségre van szüksége, úgy tűnik, hogy az Atlassian inkább a Trello közösségbe (fórumba) fordulna, mint a támogatás használatával. Nagyon aktívnak tűnik, a felhasználók és az alkalmazottak egyaránt fel vannak rakva, és a keresési funkció is jól működik, így valószínűleg gyorsan megkapja a szükséges válaszokat..

Ha a fentiek mindegyike sikertelen, akkor közvetlenül is kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal a támogatási oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, bár úgy tűnik, inkább azoknak szól, akik hibákat jelentenek vagy feliratkozni szeretnének egy speciális tervre. A súgókérdések feltevése főleg azt jeleníti meg, hogy átirányítják a releváns útmutató vagy fórumoldal felé, bár a válaszok elég gyorsan megérkeznek, tekintve, hogy ingyenes tervet használunk..

Az ítélet

Összességében nagyon sok tetszik a Trello-hoz. Ha olyan alapvető kanban fórumot keres, amelyért nem kell fizetnie, valójában minden más lehetőségnél ajánljuk. Mindazonáltal, hogy a legtöbbet hozza ki a Trello, izmos árcédulával jár, és jobb lehetőségeket látunk, ha ugyanazon összegért többet kínálnak, vagy még kevesebbet kínálnak.. 

Például a Cloudwards kedvence, a monday.com drágább, de mindenféle finomságot és réteges nézetet nyújt, míg a TeamGantthoz hasonló program lehetővé teszi Gantt diagramok készítését, amelyek lehetővé teszik a függőségek nyomon követését (bár a BigPicture energiáját használhatná – tedd érted). 

Ennek ellenére adjon örvényt a Trello-nak, ha a kártya alapú megoldás az Ön számára megfelelőnek hangzik, és ha tetszik a bekapcsolás rugalmassága.

Használtad a Trello-t? Mit gondolsz erről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map