Redmine áttekintés – Frissítve 2020

Redmine Review

A Redmine egy meglepően hatékony projektmenedzsment eszköz, annál is inkább, mert nyílt forráskódú. Ez egyben a legnagyobb figyelmeztetés: a kívánt módon történő működtetés olyan feladat, amely az agy verejtékét igényli. Ezért nem javasoljuk a Redmine alkalmazását a technofóbok számára, amint az a teljes áttekintésből olvasható.


legjobb projektmenedzsment-szoftver

A Redmine egy nyílt forráskódú projektmenedzsment alkalmazás. Szeretnénk látni, hogy mennyire áll ellen a sok kiváló kereskedelmi ajánlat. Tudja meg, mit gondoltunk ebben a Redmine áttekintésben.

A Redmine a Ruby on Rails keretrendszerrel épül fel. 12 éve nem működik, tehát az idő próbájának is megfelel. Úgy tervezték, hogy letöltötte és telepítse a saját szerverére, amely különbözik a többi eszközöktől. Ez igényesebbé teszi, de sokkal sokoldalúbb is.

Ha érdekli a dolgok csinálása önmagában – és a Redmine-vel együtt kell lennie -, akkor nézze meg a legjobb weboldal-készítők listáját további lehetőségekről. Kiválónak találtuk, hogy mit csinál, és remek lehetőséget kínál a felhasználók számára, akik örömmel állítják be magukat. Hiányzik a harang és a síp, de funkcionális, hatékony és nagyrészt hibamentes.

Alternatívák a Redmine-hez

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Redmine a kérdések kezelésén alapszik. Ez lehetővé teszi, hogy űrlap kitöltésével készítsék el őket. A problémákat hibák, szolgáltatások vagy támogatás kategóriába sorolják, így a szoftverfejlesztésre irányulnak.

Redmine-new-kérdés

A kiadásokat feladatokra átnevezheti, vagy bármi másra, a Redmine programhoz mellékelt nyelvi fájlok szerkesztésével. Valójában ezt megteheti bármilyen szöveggel a platformon, ami megmutatja, hogy mekkora irányítást gyakorol.

Redmine nyelvű

Minden kiadásra szülői feladatot adhat, amely lehetővé teszi alfeladatok létrehozását. Azt is megjelölheti, hogy egy feladat blokkolja vagy megelőzi egy másik feladatot, amely függőségi kezelést biztosít.

A kérdéseket a Redmine-ban sok szempontból lehet megtekinteni. A Gantt-nézet lehetővé teszi, hogy időben nézzen rájuk, és megnézze, hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Az azonban tisztán annak látása, hogy mik a dolgok, mivel a Gantt nézetben semmit sem lehet átrendezni. Ennek ellenére láthatja, hogy mely kérdések másoktól függenek.

Nézzen meg egy TeamGantt-áttekintést egy Gantt-alapú eszközről, amely lehetővé teszi a problémák átrendezését és módosítását.

Redmine-gantt

A Redmine naptár nézete elvégzi azt, amit elvárt, és megjeleníti a kiadások ütemezését. A Gantt nézethez hasonlóan kiválaszthat problémákat is, de az átszervezéshez nem húzhatja őket körül.

Redmine-naptár

A Gantt és a naptár nézetek lehetővé teszik a megjelenített kérdések szűrését. Alapértelmezés szerint csak a nyitott feladatokat látja, de megváltoztathatja, hogy bármilyen állapottípus megjelenjen, valamint olyan feladatok is, amelyek visszajelzést kaptak vagy nem kaptak..

Felvehet további szűrőket, és több mint 20 típus közül választhat, amelyek mindegyikének megvan a saját lehetőségei, és hatalmas lehetősége van a megjelenített elemek módosítására..

A Redmine lehetővé teszi az ismétlődő problémák azonosítását és megjelölését, így ha sok ember jelent be hibákat, akkor ellenőrizheti, hogy a jelentések együtt vannak-e tartva.

Megosztás a Redmine-ben

Az Redmine többféle módon is megoszthatja az információkat. Feltölthet dokumentumokat, és megoszthatja azokat a csapatával. A tárhelyet Ön rangsorolja. Ha a saját szervert üzemelteti, és sok felhasználó van, a hely valószínűleg meglehetősen korlátozott, ezért javaslatokat nézze meg a legjobb felhőalapú tárolási cikkünkben.

A fájlok listájaként kerülnek bemutatásra. Néhány képet, például a képeket, rákattintva tekintheti meg, tehát bár ez nem bámulatos, egyszerű és könnyen használható.

Minden projekt tartalmaz wiki-t, amelyet egyszerűen lehet használni és beállítani. Ez nem olyan egyszerű, mint néhány eszköz, de ha szerkesztheti a Wikipedia-t, akkor nem lesz gondod. Ha biztos benne, hogy használja a Redmine wikit, ez nagyszerű módja annak, hogy dokumentálja termékeit és hasznos forrást nyújtson csapata számára.

Létrehozhat egy fórumot is, amely lehetővé teszi a csapata számára, hogy ott megvitassa a kérdéseket. Csak pár kattintás szükséges. Adjon nevet és leírást a fórumának, és készen áll.

Van egy híroldal is, amellyel szöveges cikkeket adhat hozzá a csapat minden tagja számára.

Ha olyan eszközt szeretne, amely egyszerűvé teszi a kommunikációt, nézzen meg Podio áttekintésünket. A Podio beépített chat-oldalsávval megkönnyíti a csevegést a csapattársakkal.

Redmine testreszabás

Nincs sok vizuális testreszabási lehetőség, de találtunk egy bővítményt, amely lehetővé teszi CSS vagy egyedi JavaScript hozzáadását az oldalaihoz. Vannak módok a témák beállítására, ám ezek kódolást is igényelnek, így piszkos kezét kell használnia, hogy kihasználhassa őket.

Ha olyan platformot szeretne, amelyet könnyen lehet testreszabni, és rengeteg vizuális témával rendelkezik, a WordPress jó választás. Vessen egy pillantást a WordPress használatával kapcsolatos kezdő útmutatónkra, amelyben tippeket találhat arról, hogy miként lehet felgyorsítani.

Noha nincsenek hivatalos mobil alkalmazások, a közösség számos harmadik fél által kínált ajánlatot kínál. Számos kliens alkalmazás létezik az iPhone és az Android számára, sőt a Windows Phone tulajdonosoknak is (néhányannak lehetnek!) Van néhány lehetőségük.

Az egyik legjobb dolog a nyílt forráskódú szoftvereknél az, hogy bármilyen szolgáltatást hozzáadhat, mert teljes hozzáféréssel rendelkezik a forráskódhoz. Ennek ellenére könnyebb mondani, mint megtenni, és feltételezzük, hogy ha tudod, hogyan kell ezt csinálni, alig van szükséged tanácsra tőlünk.

Ennek ellenére nyugodtan gondolkodj. Ha nem biztos benne a kóddal, keresse meg az ottani információkat. Lehet, hogy megtanul valamit, és ha sikeresen módosítja azt, megoszthatja a frissítéseket és hozzájárulhat a projekthez.

A Redmine magas pontszámot ad a szolgáltatások szempontjából. Hasznos eszközöket kínál vanília formájában és bővíthető. A felhasználáshoz azonban készség szükséges.

Ha kissé hangzik, nézzen meg Asana-véleményünket. Az Asana könnyen beállítható, de egyszerűsége ellenére hasznos.

A Redmine szolgáltatások áttekintése

Redmine logówww.redmine.org

Ingyenes

Kezelési szolgáltatások

feladatok

Résztevékenységek

Függőség menedzsment

Egyéni háttérrel

Egyéb testreszabási lehetőségek

Csapat méret korlátozása
Korlátlan

Tárhely
Korlátlan GB

Tábornok

Fizetés
Nyílt forráskódú (ingyenes)

Cryptocurrency elfogad

Mobil operációs rendszer támogatása
Harmadik fél

Ingyenes próbaverzió
Ingyenes

Biztonság

Két tényezős hitelesítés
Patch-en vagy plugin-on keresztül

Titkosítás
Plugins elérhető

SOC tanúsítás

Támogatás

Élő chat

E-mail / kapcsolatfelvételi űrlap

Telefonos támogatás

Felhasználóbarátság

A Redmine működésének előnye, hogy le kell töltenie és beállítania a saját szerverére. Ez nem a gyenge szíve, és bizonyos technikai know-how-t igényel. A folyamat nem félelmetes, de problémákkal találkozhat az út mentén, és önnek ki kell válogatnia ezeket, vagy segítségre van szüksége a közösségtől..

Ha egy szerver piacán van, akkor tekintse meg a legjobb webtárhely-szolgáltatók 2018 cikket. Ez átveszi néhány lehetőséget. Ne feledje, hogy a Redmine a Ruby on Rails-re épül, tehát olyan hostra van szükség, amely támogatja. Hasznos lehet a domain név útmutató regisztrálásának módja is.

Részletes utasítások találhatók a Redmine beállításáról a különféle operációs rendszerekre, beleértve a Linux számos ízét. Több lépést magyaráznak, mint például a szoftverfüggőségek telepítése, a rendszerfájlok módosítása és az adatbázis konfigurációja.

Tapasztalataink szerint az ilyen típusú beállítások az utasításokon felül hibaelhárítással járnak, ezért figyelmeztetni kell. Ehhez nem csak a letöltés és az ikon dupla kattintása tartozik.

Ha kipróbálni akarja, mielőtt minden bajba kerülne, a Redmine bemutató weboldalt kínál. Ha fontolja meg a platform használatát, javasoljuk, hogy nézd meg, hogy az Ön számára készült-e.

Ha olyan menedzser vagy, aki egyenesen a projekt menedzsmentjéhez szeretne lépni anélkül, hogy önállóan kellene beállítania azt, akkor tekintse meg a LeanKit áttekintésünket egy olyan üzleti menedzsment eszközről, amely az üzleti felhasználók számára készült.

A bemutató weboldalnak van néhány korlátozása. Nincsenek e-mail értesítések vagy kódtárok. A lemezterület szintén nem elérhető. A bemutató webhelyeket időnként is megtisztítják, tehát hosszú távon nem használhatják őket.

Redmine tárolás

Ha extra tárhelyre van szüksége a csapatának, tekintse meg a legjobb online tárhely csapatoknak című cikket, hogy megtekintse a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Szerencsére a Redmine használata sokkal könnyebb, mint a beállítás. A telepítés után egy új projekt létrehozása csupán egy űrlap kitöltésének és a létrehozás kattintásának kérdése.

Redmine új

Funkcionális és hatékony, kevés a harang és a síp. Ez szintén korszerűsített. Mivel rajongói építették, inkább bemutatja, amire szüksége van. A nem kereskedelmi célú előnye, hogy nem kell szolgáltatásokat rákényszerítenie, vagy olyan funkciókat eladnia, amelyek csak drágább szinteken érhetők el..

Ez nem a legvonzóbb platform a világon. Őszintén szólva, úgy néz ki, mint valami a 90-es évekből. Ennek ellenére világosan meg van határozva, és az ellenőrzések azt teszik, amit elvárnak tőle.

A harangok és a sípok hiánya a használhatóság szempontjából előnyös, mert minden annyira egyértelmű, de nincs engedmény a tapasztalat élvezetessé tételéhez, például a virágzás dizájnja vagy a bevezető útmutatás.

Ha valami könnyebbre vágyik, és segít az induláshoz, tekintse meg a Trello kezdő útmutatóját. Tippeket fog adni egy egyszerű, de hatékony alternatívával történő felépítéshez és futtatáshoz.

A Redmine beállításához készség szükséges, de ha ez megtörtént, megteheti azt, amit akar. Miután beállította a kívánt módon, egyszerűen használható eszköz, korlátozott számú vezérlővel, amelyek elvárják, amit elvárnak.

Jó pontszámot adunk neki, hogy tükrözze, hogy ez egy funkcionális, utilitárius eszköz, amelyet bármilyen módon kibővíthet. Nem túl magas, bár az emberek rengeteg pillantást vetnek rá, és a hegyek felé futnak. Ennek ellenére a célközönség érdekében végez munkát.

Költség

Ingyenes és nyílt forráskódú eszközként a Redmine nem kerül centbe, és alapértelmezés szerint a legmagasabb pontszámot kapja. Kiváló választás azoknak a hallgatóknak vagy bárkinek, akik szeretnének megismerkedni a szoftver beállításával, miközben készpénzt takarítanak meg.

Ha ki kell terjesztenie vagy testre kellene állítania, és nem biztos abban, hogy ezt maga elvégzi, akkor érdemes figyelembe vennie a fejlesztő bevonásának költségeit, amikor összehasonlítja azt más eszközökkel. Ha azt szeretné látni, hogy mi van még ott, nézd meg a legjobb projektmenedzsment szoftvercsomagot egy körfutásra.

Hacsak nem helyi hálózaton használja, a tárhelyért is fizetnie kell. Vessen egy pillantást olcsó web hosting cikkre, amelyben megtalálhatók a költségvetési lehetőségek.

Biztonság & Magánélet

Annak ellenére, hogy sokkal bonyolultabb használni, mint sok versenytársnál, a Redmine az egyszerűség szempontjából pontokat szerez az adatvédelmi politikája vonatkozásában. Az áthatolhatatlan legalaszok felhalmozása helyett egyértelmű szöveges oldalt kap, amely elmagyarázza, milyen információkat használ és ki fér hozzá. A rövid változat nem sok, és nem sok ember.

Az Ön adatai a Redmine-nál biztonságosak, de ha aggályai vannak, olvassa el a tippeket az adatvédelmi cikkről.

Csak annyit kell regisztrálnia egy e-mail címet, amelyet magánként kell kezelni, hacsak másként nem dönt. Még engedélyt ad arra, hogy álnevet használjon, ha a radar alá akar menni.

Mint sok nyílt forráskódú szoftvert, azt olyan emberek készítik, akiket érdekel, hogy mûködjenek, ahelyett, hogy csak jogilag fedeznék magukat.

Ami a biztonságot illeti, a Redmine felsorolja a korábbi biztonsági kérdéseit. Nagyon sok van, de ez már hosszú ideje zajlik, és a különbség más platformok között valószínűleg az, hogy nyitott és előre látható a múltbeli biztonsági hibáikkal kapcsolatban.

A számítógépes bűnözésről szóló cikkünk ismerteti az online rejtett veszélyeket, és hasznos lesz azok számára, akik önállóan beállítanak egy olyan eszközzel, mint a Redmine.

Mivel a Redmine szolgáltatást a saját szerveren állítja be, a biztonság a felelőssége. Ez kézhez ad egy linket egy leolvasó eszközhöz, amelyet fel lehet használni a sérülékenység vizsgálatához. Ez kiváló módszer webhelye biztonságának megőrzésére.

Mivel a dolgokat maga fogja elvégezni, érdemes lehet megnézni a webhely-biztonsági cikket, hogy megnézze, mi ellen áll a szerver védelme során..

Ha a saját biztonsága kezelésének gondolata hideg izzadást idéz elő, olvassa el a Wrike áttekintésünket. Nagyon lenyűgözött a biztonság és a magánélet, és könnyebb beállítani, mint a Redmine.

Két tényezőjű hitelesítés nincs a vaníliacsomagban, de javítás vagy plugin segítségével hozzáadható, ha szüksége van rá. Ha többet szeretne megtudni a szolgáltatásról, olvassa el a mi két tényezős hitelesítési cikkünket.

A titkosításhoz sem kap sok védelmet a dobozból, de plugineket találtunk a mellékletek és a wiki fájlok titkosításához, tehát lehetősége van további lehetőségekre, ha többet szeretne, mint amit az alapvető telepítés tartalmaz..

A Redmine-t nehéz a biztonság szempontjából értékelni, mivel bizonyos mértékben a saját eszközökre hagyod, bár van sok lehetősége, hogy megvédje magát. A szakértők a lehető legnagyobb mértékben eljuthatnak vele, de a kezdők nem fognak sok mindent megtalálni munka nélkül.

Erős pontszámot kaptunk magas konfigurálhatóság és sok elérhető lehetőség miatt, de ha nem tervezi testreszabni, ne számítson arra, hogy vanília állapotában tökéletes lesz.

Szolgáltatás & Támogatás

Mivel ez egy nyílt forráskódú eszköz, gondolhatja, hogy egyedül állsz támogatással, de nem erről van szó. Kiváló közösségével valószínűleg segítséget fog tudni találni bármilyen kérdésével kapcsolatban.

A nyílt forráskódú közösségek általában barátságosak és segítőkészek, bár senkinek sem fizet fizetése idejükért, tehát ne váljon túl idegesnek.

A Redmine webhelyén fórum található, amelyen egy súgó található. Az ott feltett kérdések körülbelül felére választ kap, de ha ésszerűen kérdezi és megkérdezi a dokumentációt, mielőtt megkérdezi, akkor valószínűbb, hogy választ kap..

A fórumban található egy szakasz, amelyben szakmai segítséget kérhet, ha valami trükkösre van szüksége, például fejlett testreszabáshoz.

Ha szüksége van egy fizetett támogatási csoport ügyfélszolgálatának védelmére, nézzen meg a Basecamp áttekintésünkről. Az Basecamp támogatása három perc múlva jött vissza hozzánk, amikor kapcsolatba léptünk velük. Szerencséd lesz, hogy bárki mást ilyen gyorsan megtalál.

Vannak olyan szolgáltatások, amelyek kiterjednek a Redmine szolgáltatásra, és fizetős támogatást kínálnak. Az Easy Redmine az egyik, de nem olcsó és még nem teszteltük, tehát regisztráljon a saját felelősségére.

A Redmine azoknak szól, akik tudják, mit csinálnak. Bár létezik kiváló közösség, amely segíthet, ne várja el, hogy mit kap egy dedikált támogató csoport. A Redmine-nek tisztességes pontszámot kaptunk, mert az annyit kínál, mint amit a nyílt forráskódú platformtól elvárhat.

Végső gondolatok

A nyílt forráskódú szoftver kiváló alternatíva a kifizetett eszközök számára, rugalmasságot és minőséget kínálva. A Redmine nagyszerű az alapoknál, és rengeteg plugin érhető el a kibővítéséhez. Ha szívesen látja a kódot, akkor bármilyen módon testreszabhatja azt.

Azok, akik valami könnyű beállítást akarnak, sima, modern felülettel, valószínűleg csalódni fognak. Ezt a műszaki emberek tervezték, és nem olyan fogyasztási cikk, mint a legtöbb legjobb projektmenedzsment szoftver. Ha olyan dolgot szeretne, amelyet minimális zavarral használhat, olvassa el a monday.com áttekintésünket a felhasználóbarát szoftverek jó példájáért.

Azok, akik kezelni tudják, kik vagytok. A Redmine erős platform mindenkinek, aki teljes mértékben irányítani akarja egy fejlett programot. Vele fogsz érzékelni a tulajdonjogot. Ez nem egy üres pala, mert sokat kínál neked, de ha úgy dönt, hogy kibővíti, akkor az ég a határ. Ugyanakkor nem lesz könnyű odajutni.

Ha sikeresen beállította a Redmine-t, vagy ha problémái merültek fel, nyugodtan ossza meg tapasztalatait a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map