Létrehozható értékelés – Frissítve 2020

Könnyű felülvizsgálat

Az Airtable egy érdekes projektmenedzsment eszköz, amely úgy tűnik, hogy mindent egy kicsit másképp akar tenni, mint a versenytársai, és sikerrel jár. Nagyon sok kedvelő lehet itt, de a szokatlan megközelítés miatt egyesek számára alkalmatlanok. Nézze meg a teljes Airtable áttekintést a részletekért.


legjobb projektmenedzsment-szoftver

Az Airtable egy online együttműködési eszköz, amely lehetővé teszi bármi megszervezését, ideértve a projekteket is. Számlálja magát rész táblázatként és rész adatbázisként, amely lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a kívánt módon működjenek. Ezt az Airtable beszámolóban közelebbről megvizsgáljuk.

Számos magas rangú ügyfél van, köztük a Time, a BuzzFeed és a Slack. Tavaly több mint 50 millió dollárt finanszírozott be, tehát van pénze hosszú távú építésre és fejlesztésre.

Annak érdekében, hogy felfedezzük azt, amit gondolunk, nagyon tetszett az Airtable. Jó munkát végez, ha a hatékony funkciókat elegendő útmutatással ötvözi, hogy segítsen nekik. Nem tökéletes, de érdemes megnézni az erősségeit. Ennek ellenére a legjobb projekt menedzsment szoftver közé tartozik.

Egy olyan példaként egy olyan kezelőalkalmazásra, amely a táblázatkezeléssel korlátozódik, és jól mutat bennünket, tekintse meg az Smartsheet áttekintést.

Az Airtable néhány jellemzője szokatlan, és sok időt spórolhat meg, amellett, hogy tipikus előnyei vannak a projektek nyomon követésének és szervezésének. Érdemes alaposan megvizsgálni, amit az Airtable kínál, hogy megtudja, valamelyik niche-összetevő hasznos-e az Ön számára.

Ha csak egy egyszerű módra van szüksége a feladatok kiosztására és a munkavégzés során történő jelölésére, olvassa el az Asana-áttekintésünket, ahol láthatja a projektmenedzsment egyszerűbb feladatát..

Alternatívák az Airtable számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az Airtable „bázisok” köré szerveződött, amelyek valójában független projektek. Csoportosíthatók munkaterületekre, ha egy csoporthoz hozzáférést akar biztosítani egy csapat számára.

Az alapok olyan adatokat tartalmaznak, amelyeket mindenféle dolgok ábrázolására lehet szervezni. A mintaalkalmazás egy hibakövető, de könnyen létrehozhat projektkövető rendszereket, személyzeti menedzsment nyomkövetési vagy értékesítési célprojekteket.

Az alapok a mellékelt sablonok segítségével állíthatók be, vagy ha megszerezte akasztást, akkor azokat a semmiből építheti fel..

Az alapértelmezett nézet ugyanolyan, mint egy táblázat, azonban adatait többféle módon is megnézheti.

A kanban nézete lehetővé teszi, hogy elemeket kategorizált oszlopokban balról jobbra mozgatjon, amikor megközelítik a teljesítést. Ha érdekel egy koncentráltabb kanban alkalmazás, tekintse meg a Trello kezdő útmutatóját. A Trello könnyen használható és ingyenes. Olvassa el egy másik kanban alapú projektmenedzsment alkalmazást a LeanKit ismertetőnkben.

Amikor először megnyitja a kanban nézetet, megkérdezi, hogy milyen mezőkbe kell csoportosítani az adatokat, így könnyű kezelni. Ha eltérő választást szeretne választani, akkor többféle nézetet hozhat létre ugyanolyan típusú, de szűrve vagy csoportosítva más adatok felhasználásával.

Teendőnaptár

Könnyen létrehozhat naptár nézeteket, hogy megmutassa, mikor kell végrehajtani a feladatokat. Sajnos nincsenek részfeladatok, és a függőségkezelés nem érhető el. Ha szüksége van rájuk, nézze meg a Wrike áttekintésünket, amelyben megtalálható egy kiváló eszköz, amely magában foglalja őket.

A „blokkok” olyan extrák, amelyek lehetővé teszik, hogy funkcionalitást adjon az alapokhoz. Lehetnek olyan egyszerűek, mint a táblázatok vagy táblázatok, de sok meglepetés is létezik.

Van egy Google Hangouts-blokk, valamint egy, amely a Google-t használja a beszélgetések lefordításához. Van egy Google Vision modul is, amely automatikusan kinyeri a szöveget és az információkat a képekből.

airtable-blokkok

Könnyen felvehetők és beállíthatók. Mint a legtöbb, az Airtable dologban, végigvezeti őket a hozzáadás folyamatában. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a kívánt blokkot a listából, és talán kiválaszt egy használni kívánt mezőt (például a keresési blokk keresési mezőjét).

Ha hibát követ el, akkor a blokk törlése ugyanolyan egyszerű, így bizalommal kísérletezhet.

Az Airtablenek nincs sok akadálya a beépített kommunikációs lehetőségeknek, bár támogatást nyújt a blokkokon keresztüli külső szolgáltatások használatához. Van egy ablak a támogató csoporttal folytatott megbeszéléshez, de az eltűnt a képernyő jobb alsó sarkában, és nincs egyértelmű módja annak, hogy visszanyerjük, amikor bezártuk..

A kommunikációra összpontosítva a Basecamp jó alternatíva, ha az Airtable ebben a tekintetben túl korlátozott az Ön számára. Vessen egy pillantást a Basecamp áttekintésünkre további részletekért.

Ha tovább akarja bővíteni az Airtable-t, akkor ezt megteheti a Zapier-en keresztül. Ez lehetővé teszi az Ön számára mindenféle platformon való együttműködést, beleértve a Dropboxot, a Slackot és a WordPress szoftvert, valamint más projektkezelő szoftverekkel, például az Asana és a Basecamp..

Tárolható

Rengeteg tárhelyet kap az Airtable. A mellékletet a bázisok osztják el, és minden fióktípusnak lehet annyi bázisa, amennyit csak akar, így a tárolóhely ténylegesen korlátlan.

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen, de ha csak egy bázist akar használni a projekt kezelésére, akkor ez sokkal korlátozóbbá teszi.

Ha érdekli a dedikált tárolási megoldás felállítása a csapata számára, akkor a lehetőségek áttekintése érdekében olvassa el a legjobb online tárhely csapatoknak című cikket.

A böngésző verzióján kívül mobilalkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS rendszerre, valamint asztali alkalmazásokat Windows és macOS rendszerekre, így bárhonnan és bármilyen eszközön hozzáférhet hozzá..

Sokat találtunk az Airtable-ban. Hiányzik a legfontosabb jellemzők, például a feladatfüggőségek és az alfeladatok. Kommunikációs lehetőségei sem a legerősebbek. De a blokkok és a sablonok számos lehetőséget kínálnak a gyors beállításhoz, és különösen a blokkok tartalmazzák a nagy teljesítményű funkciókat.

Ebben a kategóriában magas pontszámokat adunk neki. Ha nem szüksége van a hiányzó néhány elemre, akkor ez megfelelhet neked.

A teendő szolgáltatások áttekintése

Könnyen elkészíthető logóairtable.com

Kezdődik: $ 1200 havi összes terve

Kezelési szolgáltatások

feladatok

Résztevékenységek

Függőség menedzsment

Egyéni háttérrel
A színek megváltoztathatók

Egyéb testreszabási lehetőségek
Ikon választható

Csapat méret korlátozása
Korlátlan

Tárhely
1000 GB

Tábornok

Fizetés
Hitelkártya

Cryptocurrency elfogad

Mobil operációs rendszer támogatása
iOS, Android

Ingyenes próbaverzió

Biztonság

Két tényezős hitelesítés

Titkosítás
AES-256

SOC tanúsítás
SOC 1, SOC 2

Támogatás

Élő chat

E-mail / kapcsolatfelvételi űrlap

Telefonos támogatás

Felhasználóbarátság

Táblázat és adatbázis kombinációjaként az Airtable nem a legizgalmasabb megjelenésű javaslat az új felhasználók számára, de csapata nagy munkát végzett annak érdekében, hogy barátságos és megközelíthető legyen..

A weboldal és a felhasználói felület jól megválasztott színekből és vonzó művészetből áll, amelyek használatát kellemesen kezelik, és megfelelő megjelenésűek is.

A feliratkozás nem lehet könnyebb, és néhány perc múlva megkezdheti az opcionális adatok megadását. Örömmel üdvözöljük az alkalmazásban egy rövid videóval, és rendelkezésre áll egy link egy hosszabb, 12 perces áttekintéshez a szolgáltatásokhoz.

Ezt követően kap egy súgó előugró ablakot a jobb alsó sarokban, és egy másik felbukkanó ablakot, amely elmagyarázza az alapok működését, tehát rengeteg segítség van korán.

Az Airtable használatának megkezdése

Ahelyett, hogy üres lapot mutatna be Önnek, egy mintaalkalmazással kezdje el, amely az Airtable sok sablonja egyikén alapul. Ebben az esetben ez egy hibakövető. Használata megmutatja, hogyan lehet az Airtable alapvető funkcióit felhasználni valami bonyolultabb felépítéséhez.

airtable-sablonok

Amikor létrehoz egy alapot, a sablonok segítségével előnyt jelenthet. Rengeteg van, 20 kategóriába sorolva, általában néhány tucat lehetőséggel együtt. Ennek ellenére van némi átfedés közöttük.

A hibakeresőn kívül tartalmazzák a szabványos projektkezelési sablonokat, valamint a sablonokat a blogokhoz, a filmkészítési ütemterveket és sok más használati esetet is..

Van egy lépésről lépésre felbukkanó túra, amely megtanítja a dolgok működésére is. Inkább a tanulást úgy végezzük, mint a videókat nézni, így élveztük a tanulást.

airtable-túra

A túra tiszta szöveget és animációkat használ, amelyek megegyeznek az alkalmazás kiemelt területeivel. Könnyen kezelhető és kiválóan bevezethető a platformba.

Az alapok rekordokat tartalmaznak. Az Airtable alapvető táblázati nézetében a rekordok soroknak tűnnek, és oszlopok mutatják az egyes adatokhoz csatolt adatokat. Az egyes rekordok kibővíthetők, hogy megtekinthessék a kapcsolódó adatok összefoglalását, ideértve például azt, hogy kinek az elemhez rendelték, annak állapota és prioritása.

Az oszlopok megváltoztathatók, hogy bármilyen információt tárolhassanak. Csoportosíthatja és szűrheti a nyilvántartásokat is, amelyek meghatározzák az információ struktúráját, és ellenőrizhetik, hogy miként mutatják be Önnek.

Fájlokat csatolhat az elemekhez, és megjegyzéseket fűzhet hozzá. Ha az egyes elemek megjegyzésszálakkal rendelkezik, akkor a kapcsolódó információkat egy helyen tárolhatja.

A többi felhasználó meghívása a bázisaira nagyon egyszerű. Csak kattintson a „megosztás” gombra, és megjelenik egy űrlap, amely lehetővé teszi, hogy e-mailben meghívókat küldjön. Az űrlap lehetővé teszi az engedélyek hozzárendelését is, amelyek a teljes alkotótól kezdve bármilyen formában elérhetők, csak olvashatóvá, így sok embernek küldhetnek információkat anélkül, hogy aggódnának, hogy összezavarják az Ön adatait.

A billentyűparancsok jó választéka is található, ezek listájával a Súgó menüből érhető el. Amellett, hogy örülök annak, hogy jó láthatóságuk is nagy segítséget nyújthat a termelékenységben, valamint a csapattagok termelékenységében.

A dolgok a semmiből történő felépítése nehezebb, mint a sablonok használata. Ez nem mindig intuitív, és időnként arra számítottunk, hogy valamit meg tudunk csinálni, amit nem tudunk. A sablonok minősége és köre ellenére van egy tanulási görbe, amikor a dolgokat úgy állítják be, ahogyan szeretnéd.

Az könnyen elkészíthető lehetőségek és az általa nyújtott segítség nagysága miatt az elvégzendő pontszám jó. Bónusz pontokat szerez a barátságos felhasználói felületért, és dicséretre méltó, hogy a táblázatkezelő eszközöket ugyanolyan kellemesen használják. Bár néhány pontot lekoptattak azért, mert alkalmanként nehéz kitalálni, ez nagyon jó pontszámot jelent.

Költség

Az Airtable egy ingyenes tervvel rendelkezik, így a forgás megadása nem fog semmit sem fizetni. Amellett, hogy további szolgáltatásokkal rendelkezik, a fizetett tervei megnövelik a rendelkezésre álló tárhelyet és lehetővé teszik, hogy több felvételt készítsen a bázisaira. Még a szabad terv mellett is annyi bázist kap, amennyit csak akar, ami nagylelkűnek hangzik nekünk.

Az ingyenes csomag magában foglalja a szükséges alapvető nézeteket és funkciókat, és 2 GB tárhelyet biztosít, alaponként 1200 rekordnal. A Plus szint növeli ezeket a korlátokat 5 GB-ra és 5000 rekordra.

A Pro rétegnél fejlett funkciókat kap, például a blokk-integrációkat és a testreszabási lehetőségeket, valamint a kiegészítő biztonsági funkciókat és az elsőbbségi támogatást..

A vállalati ügyfelek személyre szabott képzést és dedikált támogatást kapnak, valamint további funkciókat kapnak a nagy csapatok irányításához.

Az új felhasználók 14 napig kipróbálhatják a Pro tervet, mielőtt feliratkoznának vagy folytatnák az ingyenes verziót. Az Airtable 10 USD-os jóváírást kínál minden felhívott felhasználó számára, aki feliratkozik, így sok pénzt takaríthat meg, ha nagy csapatot hív meg.

airtable meghívás

Fizetés hitelkártyával történik, bár a vállalati ügyfelek fizethetnek megrendeléssel, banki átutalással vagy ellenőrizhetik, ha szeretnék.

A megvásárolható ár kedvező árú, mert ingyenes verziója sok indulást kínál, és a nagyobb csomagok jó ár-érték arányt kínálnak. Ha az Airtable használatára gondol, a költségnek nem szabad akadálynak lennie.

Ha kíváncsi, hogy hasonlít az árversenyhez, akkor tekintse meg a legjobb projektmenedzsment szoftver útmutatónkat.

Biztonság & Magánélet

Az Airtable erős titkosítást használ, a forgalom a TLS 256-bites, a tárolt adatok pedig az AES 256-bites. SOC 1, SOC 2 és ISO 27001 tanúsítvánnyal rendelkezik, így hitelesítési adatai ellenőrizték. Bug bounty programokat is vezet, hogy segítse a rendszerek integritásának biztosítását.

Két tényezős hitelesítés is rendelkezésre áll. Ha nem biztos benne, mi ez, akkor erről a kétfaktoros hitelesítésről szóló cikkben olvashat.

A vállalati ügyfelek a SAML-alapú egyszeri bejelentkezéshez használhatják a további biztonságot.

A magánélet vonatkozásában azt állítja, hogy nem ad el vagy bérbe az Ön által megadott részleteket vagy információkat. Adatvédelmi politikája tárgyal bizonyos információk felhasználásáról és megosztásáról, de ésszerűnek tűnik és az elfogadhatóság keretein belül.

Komolyan vesszük a magánélet védelmét itt, a Cloudwards.net webhelyen, és ha bármilyen aggályod van ezzel kapcsolatban, olvassa el az adatvédelmi útmutatónkban szereplő jó tanácsokat.

Az Ön adatai bármikor exportálhatók a platformon, akár .csv fájlba, akár az API-n keresztül, tehát nincs bekapcsolva, és szabadon átköltözhet egy másik szolgáltatásba. Azt is lehetővé teszi, hogy megtekintse a legutóbbi fióktevékenységeket, megadva információkat arról, hogy melyik IP-címre érkezett a fiókja. Ez akkor hasznos, ha gyanítja, hogy a jelszavát ellopták.

Ha aggódik a jelszó lopás vagy a kapcsolódó problémák miatt, olvassa el a számítógépes bűnözésről szóló cikket, hogy áttekintést kapjon.

Az Airtable a biztonság szempontjából mindent megtesz, erős titkosítással, két tényezős hitelesítéssel és hasznos lehetőségekkel a csapat irányításához. Ebben a kategóriában jól szerepel.

Szolgáltatás & Támogatás

Az Airtable több lehetőséggel rendelkező súgóval rendelkezik, ha elakad. Kiváló cikket tartalmaznak, amelyek jól megírtak és képekkel vannak megírva. Vannak videók is, amelyek segítenek az indulásban. Ha inkább az önsegítettséget szeretné elérni, akkor fedezetbe kerül.

airtable-cikkek

Vannak olyan webináriumok is, amelyek segítenek az alapok elsajátításában és a fejlett funkciók ismertetésében. Nincs sok közülük, de lehetővé teszik, hogy kapcsolatba léphessen az Airtable csapatával és más felhasználókkal. Megnézheti a többi felhasználó által feltett kérdéseket ugyanabban a webináriumban, és felteheti a sajátját is, így jó mennyiségű tudás szükséges megszerezni..

airtable-webinar

Aktív közösséggel rendelkezik, a legtöbb fórum kérdésére gyorsan válaszolnak, és rengeteg segítséget nyújtanak más felhasználók és az Airtable munkatársai. A legtöbb esetben segítséget találhat, ha azt kéri.

Az Airtable Universe egy remek funkció, amely lehetővé teszi a többi felhasználó által megosztott bázisok böngészését. Mivel az Airtable annyira sokoldalú, nagyszerű módja annak, hogy ötleteket kapjon a platform használatához. Ezenkívül van egy hasznos blogja, amely ismerteti, hogy a különféle emberek hogyan használják.

Ha mélyebbre szeretne menni, akkor API-t biztosít, így összekapcsolhatja adatait a webhelyével, vagy integrálhatja a saját alkalmazásaiba. A dokumentáció kitűnő, és lehetővé teszi az automatikus adatkód létrehozását az adatok eléréséhez és a különféle műveletek végrehajtásához.

Ha közvetlen kapcsolatba akar lépni, akkor egy e-mail címet kap a webhelyen, és az alkalmazás súgójában található egy kapcsolattartó varázsló. Nincs telefonos támogatás, de az Airtable tudatja vele, hogy nem ír fel egy számot, és hagyja, hogy vadászjon..

Felhívtuk az Airtable-t egy feladatfüggőségi kérdéssel, és körülbelül három napon belül megkaptuk a választ. Ez nem a leggyorsabb válaszidő, és ez az egyetlen valódi folt az Airtable szolgáltatásában és támogatásában. A drágább tervek esetén azonban gyorsabb támogatás érhető el.

Az Airtable jó eredményt kap itt, számos hasznos támogatási kínálata miatt, de néhány pontot elveszített a lassú reakcióidő miatt.

Végső gondolatok

Az Airtable sokkal szórakoztatóbb, mint amilyennek lennie kellene, és mindenféle módon megadja a hasznos projektek gyors felépítését. Fejlettnek érzi magát, minden jól működik, és a tesztelés során nem merültek fel nagyobb hibák vagy problémák.

Megállapítottuk azt is, hogy a blokkok szokatlan funkcionalitást kínálnak, és bárki, aki érdekes és fejlett módon kíván manipulálni az adatokat, alaposan megvizsgálja azokat. Lehetséges, hogy automatizálhatja vállalkozásának kritikus részét, és egy csomó készpénzt takaríthat meg a folyamat során.

Lenyűgöző sablonokat is kínál. Valójában az Airtable lehet a legjobb választás, amelyet a projektmenedzsment kategóriában láthattunk. Ez azt jelenti, hogy az indulóknak sok hasznos lehetőség áll rendelkezésére, hogy segítsen nekik.

Az érdemes megvizsgálni. Ez a szerény táblát veszi át, és hatékony eszközzé teszi mindenféle projekt és vállalkozás futtatásához. Jó az alapokon, de kiváló tulajdonságokkal rendelkezik az adatok kezelésére, ha mélyebben ássz és megismerkedsz a platformon. 

Ha Airtable-t használt, kérjük, ossza meg velünk, mit gondol erről az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map