Asana Review – Frissítve 2020

Asana Review

Az Asana egy szilárd, felhasználóbarát projektmenedzsment eszköz, amely kielégíti a legtöbb felhasználó igényét. Annak ellenére, hogy nem annyira erős, mint néhány versenytárs, felülete hatalmas értékesítési pont az emberek számára, akik újak az ilyen típusú szoftverek használatában. Olvassa el a teljes Asana-áttekintést, hogy többet megtudjon.


legjobb projektmenedzsment-szoftver

A csapatok bevonása kulcsfontosságú eleme az online munka sikerének. Szerencsére az Asana olyan szoftver, amely nemcsak segíti a projektek irányítását, hanem a szórakozás is elegendő ahhoz, hogy mindenki a fedélzeten legyen. Ebben az Asana-beszámolóban meglátjuk, hogy az élvezetes használat miként javíthatja a jó szoftvereket.

Asana nagy szerepet játszik a projektmenedzsmentben és 900 millió dollárra becsülhető, annak ellenére, hogy csak 2012-ben indították el. Több nagy ügyfelével büszkélkedhet, köztük a NASA, a Red Bull és a New York Times..

Kiváló hírneve van, de a lépésről lépésre át kell nézni, hogy összehasonlítsuk a legjobb projektmenedzsment szoftverrel..

Alternatívák Asana-ra

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Mint minden projektmenedzsment szoftver, az Asana alapvető munkafolyamata a projektek feladatokra és részfeladatokra építése. Ezután részekre oszthatók és az emberekhez rendelhetők, lehetővé téve, hogy nyomon kövesse a folyamatot. A csapat tagjai összpontosíthatnak arra, ami számukra fontos, miközben láthatják a nagyobb képet is.

Ez az online csapatok számára hasznos, ahol a vízhűtéses beszélgetés hiánya azt jelenti, hogy az információ nem áramlik olyan könnyen, mint az egyébként lehetséges. Még ha a hagyományos módon is dolgozik, közös irodában, akkor hasznos, ha egyértelműen áttekintjük mindenki szerepét és azt, amit csinál..

A létrehozott feladatokat és részfeladatokat különféle személyekhez lehet rendelni. Kommentálhatsz mindegyiket, azaz egy helyen tarthatsz hasznos vitát a projekt minden részéről.

Feltölthet fájlokat minden feladathoz, és megoszthatja azokat a csapat tagjaival. Legfeljebb 100 MB méretűek lehetnek, és annyit csatolhat, amennyit csak akar. így Asana kiváló módja a fájlok online megosztásának.

A mellékletekkel az Asana egyszerű felhőalapú tárolási szolgáltatásként használható, de ha 100 MB-nál nagyobb fájlokat kell tárolnia, tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolásról szóló cikkünket. Amellett, hogy több helyet biztosít, egy dedikált szolgáltatás lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását a számítógéppel, és más funkciókat is kínál.

ászana-függőségek

A függőség kezelése, ahogy a neve is sugallja, lehetővé teszi, hogy a feladatokat másoktól függővé tegye. Ily módon észlelheti a projekt szűk keresztmetszeteit, és győződjön meg arról, hogy nincsenek olyan emberek, akik ülnek körül, akik mások befejezését várják, mielőtt elkezdenek dolgozni.

ászana-naptár

Az Asana számos lehetőséget kínál a projekthez hozzáadott feladatok megtekintésére. Ezek tartalmazzák a naptár és az idővonal nézeteit. A naptár nézet akkor hasznos, ha látnia kell, mit kell tennie az elkövetkező napokban, vagy meg kell terveznie nyaralását. Az idővonal nézet megmutatja, hogy a feladatok hogyan folynak egymással, és megérti, hol tartózkodik a projektben.

Az Asana számos integrációt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az adatok megosztását más szolgáltatásokkal. Az adatokat kívülről is importálhatja, így gyorsan felállhat és futhat. Ez különösen akkor hasznos, ha sok munkát végzett egy másik platformon. Van egy .csv importőr, amely lehetővé teszi egy táblázat használatát egy Asana projekt beállításához a már meglévő feladatokkal.

A Zapier szolgáltatás még több hozzáférést biztosít, többek között a Trello, a Salesforce és a JIRA számára, így nem lesz hiánya a lehetőségekről más online platformok Asana-val együtt történő használatához..

Mivel ennyi történik, jó tudni, hogy Asanának számos módja van mindent áttekintni. Az állapotnézetben láthatja, hogy mit kell tennie, és jelentéseket hozhat létre, amelyek megmutatják, mi történik a projektben hozzárendelt feladatokkal.

ászana-státusz

Beállíthat egy projekt státusát is, így ha azt szeretné értesíteni a csapatnak, hogy a dolgok rendben vannak, akkor zöldre állíthatja. Ha a dolgok nem mennek jól, akkor a sárga, sőt a vörös állapot azt jelenti, hogy mindenki tudja, hogy jobban kell tennie.

A böngésző verzióján kívül vannak Android és iOS alkalmazások is, így csapata nyomon tudja követni, hogy a dolgok megyek bárhol is.

Asana szolgáltatások áttekintése

Asana logóasana.com

Kezdődik: $ 999 / hónapMinden terv

Kezelési szolgáltatások

feladatok

Résztevékenységek

Függőség menedzsment

Egyéni háttérrel

Egyéb testreszabási lehetőségek

Csapat méret korlátozása
Korlátlan

Tárhely
Korlátlan GB

Tábornok

Fizetés
Hitelkártya, Paypal, banki átutalás

Cryptocurrency elfogad

Mobil operációs rendszer támogatása
iOS, Android

Ingyenes próbaverzió

Biztonság

Két tényezős hitelesítés

Titkosítás
TLS 1.2 (tranzit)

SOC tanúsítás
1. típus

Támogatás

Élő chat

E-mail / kapcsolatfelvételi űrlap

Telefonos támogatás

Felhasználóbarátság

Amikor elkezdi használni az Asana alkalmazást, áttekinthető, könnyen követhető bemutatóra mutat, amely bemutatja a szoftver használatának alapjait. Rengeteg magyarázó szöveg szolgál arra, hogy megtanítsa az új funkciók használatát, amikor felfedezi a kínálatot.

ászana-new-projekt

Az Asana használata gyerekjáték. A felhasználói felület intuitív és vonzó. Általában megtalálja azt, amire szüksége van, amikor akar. A képernyő részekre van osztva, egyértelmű kezelőszervekkel és könnyen olvasható betűtípusokkal.

A színt jól használják a projektek kiemelésére és a hasznos gombok és szöveg kiválasztására. A részletesség elég magas ahhoz, hogy rengeteg információt kapjon a képernyőn anélkül, hogy túl zsúfolttá válna.

Sokat lehet elérni anélkül, hogy fel kellene vennie a súgó részét, és amely az Asanát más eszközökkel, például a Wrike-rel emeli ki, amikor az akadálymentességről szól (olvassa el a Wrike-áttekintésünket).

Amikor új projektet állít fel, nem kell a nulláról kezdenie. Amellett, hogy adatokat is importálhat külső szolgáltatásból vagy fájlból, számos projektsablon is felhasználható kiindulási pontként.

ászana-projekt sablonok

Az egyik kedvenc funkciónk az ünnepségek. Aranyos animációk, amelyek néha történnek, amikor dolgokat készítenek. Nem mindig aktiválódnak, és nem is tudjuk a pontos szabályokat, de ez a szórakozás része. A kedves narwhalon kívül számos más lény is szerepel. Minél többet csinálsz Asanában, annál többet fog látni.

ászana-ünnepség

Ezek a kis érintések teszik a szoftvert tetszetősé, és örömöt jelentenek egy olyan szoftverkategóriához, amely időnként szürkének érezheti magát.

Bár intuitív a használata, ha elakad az Asanával, rengeteg lehetőség van segítségre. Ha először használja, olvassa el az Asana kezdő útmutatóját, amely tippeket ad a szoftver használatához..

A felhasználóbarátság Asana egyik erőssége. Az extra mérföld megkönnyíti a használatát, és megkönnyíti a dolgok elvégzését. Nem visszatart téged, sőt időről időre még szórakoztat. A kiváló súgórendszer mellett az Asana nagyszerű választást jelent a kevésbé technikailag gondolkodók és mindenki számára, aki élvezi a minőségi, jól megtervezett szoftver használatát.

Költség

Az Asana jó minőségű ingyenes ajánlatot kínál, és rengeteg okot kínál arra, hogy frissítse a fizetett terveit. Havonta 9,99 dolláron, a prémium verzió a legtöbb vállalkozás és online csapat számára megfizethető.

A fizetett ajánlatok eltávolítják a 15 felhasználói csapatkorlátot. Néhány szolgáltatás, például az idővonal és a feladatfüggőségek, szintén megköveteli a fizetett terveket.

Frissítsen vállalkozásra, amelynek költsége 19,99 USD, és hozzáférést biztosít portfóliókhoz, lehetővé téve, hogy szemmel tartsa a projekt legfontosabb részeit. Emellett ügyfél-sikermenedzsert is kap, aki segít a projektek felállításában és finomhangolásában, hogy a legtöbbet hozza ki belőle..

Keresse meg a teljes vállalati csomagot, és prioritási támogatást kap, valamint azt a lehetőséget, hogy a SAML-et extra biztonság érdekében használja. Ezenkívül az adatok törlését is kínálja, bár úgy gondoljuk, hogy ennek minden oldatnak elérhetőnek kell lennie, amint ezt a következőkben az adatvédelmi szakaszban tárgyaljuk.

Amikor feliratkozik az Asanára, felkérést kell adnia hitelkártya megadására, de lehetősége van kihagyni azt, amelyet akkor talál, ha alaposan megnézi.

Az Asana kedvező árú, és tisztességes ingyenes kínálatával is rendelkezik, így a költség szempontjából nincs panaszunk.

Biztonság & Magánélet

Asana komolyan veszi a biztonságot és az adatvédelmet, számos biztonsági funkciójával és a legújabb adatvédelmi törvények betartásával.

Adatvédelmi irányelveinek megtekintéséhez kattintson a képernyő jobb felső sarkában található kérdőjelre, majd kattintson a linkre. Olvasása után meglepődve láttuk, hogy egy külön részt látunk az ingyenes felhasználók számára. Nem találtunk semmit különösen kifogásolhatónak.

Megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek és az EU-USA-nak. Adatvédelmi pajzs keretrendszer, amely jogokat biztosít Önnek arra vonatkozóan, hogy mi történik a tárolt adatokkal. A teljes adatok törlése azonban csak az üzleti terv részeként szerepel, tehát úgy tűnik, hogy az EU lakosai ingyenesen megkapják a szolgáltatást, mert a GDPR olyan jogokat ad nekik, amelyek más helyeken nem rendelkeznek.

A TLS 1.1 titkosítást használja az adatátvitelhez, és elvégezte az SOC 2 1. típusú ellenőrzését is, úton a 2. típusú ellenőrzéssel, tehát a biztonsági követeléseinek súlya van..

Asana részt vesz a bug bounty programokban, tehát nem veszi magától értetődőnek a biztonságot, és a platform biztonsági réseinek felkutatására és javítására törekszik. Vessen egy pillantást a penetrációs tesztelő cikkre, ahol további információt találhat a biztonságról és a hibajavításokról. A társaság rendkívüli rekordokkal rendelkezik, amennyire tudomásunk szerint nincs története a biztonság megsértéséről.

Amellett, hogy gondoskodik arról, hogy biztonságát és magánéletét még mindig karcolja, az Asana felajánlja a felhasználók számára, hogy maguk is kezeljék a dolgokat.

A tárolt adatokat bármikor exportálhatja .json vagy .csv fájlként. Ez azt jelenti, hogy ha el akarja hagyni a szolgáltatást, magával viheti adatait, amit jó tudni.

Ezenkívül információkat nyújt az üzemidőről. Ha megnézi az állapotlapját, megismerheti a közelmúltban jelentkező problémákat vagy kimaradásokat. Ez akkor hasznos, ha megpróbálja kitalálni, van-e probléma a hálózattal vagy az Asana-val.

Összességében a szolgáltatás biztonsági nyilvántartása rendben van. Szeretnénk, ha minden felhasználónak joga van adatainak törléséhez, nemcsak az EU lakosainak, hanem a vállalkozási tervben szereplőknek is.

Szolgáltatás & Támogatás

Asanának rengeteg oktatója van, amelyek jól vannak elrendezve és megmutatják, hogyan kell vele dolgozni. Soha nem volt okunk felvenni a kapcsolatot a támogatással, miközben azt oktatóanyagokként és a súgó oldalai elegendő információval szolgálták.

Noha nagyon sok erőforrás áll rendelkezésre, nem találtunk módot arra, hogy az ingyenes terv alapján közvetlenül beszéljünk egy támogató személlyel. Néhány kérdésünk merült fel a szolgáltatással kapcsolatban, amelyeket inkább az értékesítési csapatnak tettünk fel.

Az élő értékesítési csevegő képviselői nem tudták megmondani, hogy az Asana milyen típusú titkosítást használt, ami elég ésszerű volt, mivel az eladások számára bonyolult kérdés volt a válasz. Öt perc múlva viszont mutattak egy linket egy támogatási kapcsolatfelvételi oldalra, és tisztességes játékkal fogadták el nekik, hogy beismerjék, hogy nem tudnak válaszolni, ahelyett, hogy körülnéznének minket.

A támogatási űrlapon keresztül elutasítottuk a vizsgálatot, és hét óra múlva visszaküldték hozzánk egy linket a biztonsági nyilatkozatuk oldalára, amely tartalmazza a kért információkat. A hét óra nem a leggyorsabb válasz, amit megkaptunk, de ez elfogadható idő.

ászana értékesítés

Számos súgóoldal található, változatosak és szellemesek a navigáláshoz. Van egy kiváló fórum is, ahol a kérdésekre gyorsan válaszolnak, és rengeteg információ található meg. Ha alaposabban szeretne eljutni a platformon, ott van egy fejlesztői útmutató, amely elmagyarázza, hogyan kell kezelni az API-t.

Az Asana szolgáltatása és támogatása jó, bár nem az egyik legerősebb területe. Természetesen a felhasználóbarát kiválóság azt jelenti, hogy kevésbé lesz oka kapcsolatba lépni a támogatással, mint például a Wrike felhasználóknak.

Végső gondolatok

Asana képes arra, hogy megtegye azt, amit soha nem is hittünk volna lehetségesnek: szórakoztatóvá teszi a projektmenedzsmentet. Kellemes használni, és rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik a projekt elrendezését. Ez lehetővé teszi, hogy a csapat tagjait naprakészen tartsa, minimális zavarral is.

A bonyolultság szempontjából Asana valahol a Trello egyszerűsége és az erőteljes, de nehezen megfogható Wrike között helyezkedik el. Mindenkinek ajánljuk, akinek fejlett projektmenedzsment szolgáltatásokra van szüksége.

Az Asana a legjobb az osztályban a könnyű használat és a felhasználóbarát szempontból, és erős tulajdonságokkal rendelkezik. Biztonsága és magánélete több mint elfogadható, és rengeteg támogatási lehetőség van.

Legjobb tulajdonságai, ahogy várták, a fizetett tervekre korlátozódnak, de van egy ingyenes próbaverzió, és érdemes kipróbálni, ha a szervezeti eszköz piacán van..

Reméljük, hogy elképzelést kaptunk neked arról, hogy Asana mit tud tenni, és hogy megfelel-e az Ön igényeinek. Ha már használta, kérjük, ossza meg tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map