A GanttProject áttekintése – Frissítve 2020

A GanttProject áttekintése

A GanttProject egy könnyen használható, nyílt forrású projektkezelő eszköz. Ha szeretne egy központosított, gantt alapú és nem felhő alapú megközelítést alkalmazni, érdemes megnézni a GanttProject teljes áttekintését.

legjobb projektmenedzsment-szoftver

A GanttProject egy asztali alkalmazás, amely a projektek kezelésére Gantt-szerű megközelítést igényel, amire gondoltam. Ebben a GanttProject áttekintésben részletesen megvizsgáljuk és megnézjük, hogy hasonlít a sok kiváló felhőalapú projektmenedzsment szoftver kínálatához..

Ez egy kicsi, nyílt forráskódú projekt, amely 2003 óta működik, tehát rengeteg munka megtörtént rajta. Hatékony eszköz, annak ellenére, hogy hiányzik a bonyodalom, és ha az alapvető feladatkezelési funkciókra kíván koncentrálni, akkor mindent megtehet, amire szüksége van.

A legjobb projektmenedzsment szoftver online kommunikációs eszközöket kínál, és lehetővé teszi az együttműködést. A GanttProject kiválóan alkalmas elosztott projektek kezelésére. Inkább egy irodai számítógépen való futtatáshoz, bár egy személy felelős a projekt kezeléséért, másoknak szükség szerint bejelentkezni.

Ez egyszerű, de feladatkezelést, függőségeket és részfeladatokat kínál. A legfontosabb projektmenedzsment funkciók ott vannak, de nincs más. A kiváló szolgáltatásokkal teli, kiváló minőségű platform példájáért nézze meg a Wrike áttekintésünket.

A GanttProjectnek azonban van néhány hasznos funkciója, és a projektek tárolhatók egy szerveren is, ha van ilyen. Jelentéseket és weboldalakat generálhat, tehát van mód arra, hogy a csapata naprakész legyen a terveivel.

Ha még egyszerűbbet akar kipróbálni, de még szórakoztatóbbá szeretné tenni, olvassa el az Asana-áttekintést. Asana a feladatkezelést szórakoztatóvá teszi, miközben továbbra is hasznos.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a GanttProject-hez

Jellemzők

Nem meglepő, hogy a GanttProject-felhasználók sok időt töltenek a Gantt-nézetben. Ez áttekintést nyújt arról, hogy a feladatok hogyan illeszkednek egymáshoz. Láthatja, mely feladatokat kell elvégezni mások, blokkolások és függőségek előtt.

ganttproject-gantt-chart

Ha egy Gantt-alapú eszköz piacán tartózkodik, tekintse meg a TeamGantt-áttekintésünket, amelyben egy felhőalapú alternatívát talál..

A GanttProject erőforrásdiagrammal rendelkezik az emberek hozzáadására a projekthez. Mindenkinek megadhat szerepet, és meghatározhat egyéni szerepeket. Alapértelmezés szerint az egyetlen a „projektmenedzser”, tehát mást kell felvennie, kivéve, ha egyedül dolgozik.

Az erőforrásdiagramban szereplő személyeket hozzá lehet rendelni a feladatokhoz. Miután kinevezték őket, színkóddal vannak ellátva, így láthatja, valakinek nincs-e túlterhelt vagy alulterhelt.

ganttproject-pert-chart

Van még egy PERT nézet. Ez egyfajta diagram, amely az egyes feladatok időtartamát mutatja értékként, nem pedig egy naptár sávjaként.

Alapértelmezés szerint nincs ott, és engedélyezni kell a „nézet” menüben. Mint a Gantt nézet, ez megmutatja a feladatok kapcsolatát, de ezt a naptártól függetlenül teszi, így átrendezheti az elemeket azáltal, hogy húzza és elhelyezi őket az Ön számára értelmes módon.

A függőségi menedzsment mellett a GanttProject megmutatja a kritikus utat, amely az az út, amely a lehető legrövidebb időt eredményezné a projekt befejezéséhez..

Az alkalmazás megjelenését megváltoztathatja úgy, hogy kiválaszt egy előre beállított preferenciát, bár nem fog nyerni díjakat a vizuális vonzerejért. Megváltoztathatja a diagram elemek színét is, és hozzáadhatja a saját logóját. Beállíthatja a szabadnapokat, és kihagyhatja azokat a naptárából is, ami rendben tarthatja a dolgokat.

A legtöbb legjobb projektmenedzsment eszközzel ellentétben a GanttProject asztali szoftver. Ez azt jelenti, hogy hiányzik a felhőalapú alternatívák közös jellemzői.

Az online platformokkal összehasonlítva a legnagyobb gyengesége a kommunikációs lehetőségek hiánya. E-mailt küldhet az erőforrás-listáján szereplő embereknek, feltéve, hogy megadta az e-mail címeket, de erre az alapértelmezett e-mail alkalmazáson keresztül kerül sor.

Ha olyan alkalmazást szeretne, amely rengeteg lehetőséget kínál a csapattársakkal való beszélgetésre, akkor nézze meg Podio áttekintésünket.

Alapértelmezés szerint helyben menti a fájlokat is, azaz nem kerülnek megosztásra. Ennek megfelelően menthet egy hálózati meghajtóra, vagy egy olyan szolgáltatással, mint például a Dropbox, megoszthatja a projekt fájljait. Lehetőség van arra is, hogy a szerverhez a WevDAV protokollon keresztül csatlakozzanak.

Ha érdekli, hogy tárolási szolgáltatást találjon a csapatának, olvassa el a legjobb online tárhely csapatoknak című cikket.

ganttproject-html-kimenet

A GanttProject kiváló jelentésgenerátorral rendelkezik, amely összefoglalókat készít a projektről több formátumban, beleértve .pdf és HTML formátumot is. A HTML exportálás különösen jó szolgáltatás, amely lehetővé teszi a projekt áttekintésének online közzétételét. Kapsz egy mini weboldalt, a linkeket a különböző szakaszokra, és választhat a választható témák közül. Alapvetőnek tűnik, de hasznos.

Importálhat és exportálhat a Microsoft Projectbe, valamint kezelheti a .csv fájlokat is.

A GanttProject szűk, célzott funkciókkal rendelkezik. Nincs óriási mennyiség megtanulni, és mit csinál, amit elvár.

A GanttProject egy Java-beépített asztali szoftver, amely Windows, Linux és MacOS rendszereken fut. Nem jellemző szolgáltatásban gazdag, de jó abban, amit csinál, és van néhány szép érintéssel. Ennek eredményeként tisztességes pontszámot kap. Ha olyan alkalmazásra van szüksége, amely több funkcióval és integrációval rendelkezik, tekintse meg az Airtable áttekintésünket.

A GanttProject funkcióinak áttekintése

GanttProject logówww.ganttproject.biz

Ingyenes

Kezelési szolgáltatások

feladatok

Résztevékenységek

Függőség menedzsment

Egyéni háttérrel

Egyéb testreszabási lehetőségek
Megjelenési beállítások, logó, egyedi színek

Csapat méret korlátozása
Korlátlan

Tárhely
Korlátlan GB

Tábornok

Fizetés
Nyílt forráskódú (ingyenes)

Cryptocurrency elfogad

Mobil operációs rendszer támogatása

Ingyenes próbaverzió
Mindenesetre ingyenes

Biztonság

Két tényezős hitelesítés

Titkosítás
Plugins elérhető

SOC tanúsítás

Támogatás

Élő chat

E-mail / kapcsolatfelvételi űrlap

Telefonos támogatás

Felhasználóbarátság

A GanttProject egy ingyenes alkalmazás, amelyet ön tölt le és futtat. Telepítővel érkezik, amely csak 18 MB a Windows rendszeren, így gyorsan letölthető és könnyen futtatható. Nem sok segítséget nyújt az induláshoz. Az alkalmazásban nincs oktatóprogram, és semmi sem hasonlít a kézikönyvre.

A legtöbb online platform áttekintést nyújt az első lépésekről vagy a bevezető funkciókról, de leginkább önmagában marad a GanttProject segítségével. Hasonló eszköz a Redmine, amely nyílt forráskódú, és amelyet a saját szerveren kell futtatni. Vessen egy pillantást a Redmine áttekintésünkre további információkért.

Szerencsére a GanttProject könnyen kitalálható, részben azért, mert nincs sok megérteni. A menüknek van néhány lehetősége, de alig vannak pakolva.

Mint valószínűleg kitaláltad, a GanttProject egy Gantt-központú eszköz. Fő nézete egy Gantt-diagram, melyben a feladatok listája található a bal oldalon, és egy naptár, amely megmutatja, mikor vannak a feladatok ütemezése a jobb oldalon.

A feladat hozzáadása egyszerű, és egy gomb vagy egy pár menübeállítás segítségével megtehető. Az új feladatok kezdési és befejezési dátumát úgy kell beállítani, hogy a nap melyik pillanatban legyen a diagram nézet bal szélén, ami furcsa, de megszokod.

ganttproject-feladat-tulajdonságok

A naptárban megváltoztathatja a feladatok kezdési és befejezési dátumát azáltal, hogy az egereken mozgatja és húzza. Hasonló módon megváltoztathatja a teljesített százalékos arányt, és függvényeket hozhat létre, húzva egy nyílot egyik feladatról a másikra.

Nincsenek nyilvánvaló fogantyúk, amelyek megmutatják, hogy ez lehetséges, és az egér pontosságát igényli, de elég intuitív, hogy kitalálhassa a kísérletezés során. Lehet, hogy csalódott, ha megpróbálja mozgatni a dolgokat gyorsan, mert még akkor is, ha tudja, mit lehet tenni, nem mindig találja meg a megfelelő fogantyút anélkül, hogy a mutatóval átfordulna.

Nem minden projekt menedzsment eszköz ad vezérelhető Gantt táblázatokat, de azokkal, amelyekkel általában könnyebb dolgozni, mint a GanttProject-nal. Az Smartsheet egy olyan online eszköz, amely nagyon sok funkcióval rendelkezik, és amelyet nem nehéz használni. Elolvashatja róla a Smartsheet áttekintésünkben.

A plusz oldalon a GanttProject automatikusan mozgatja a dolgokat az Ön számára, ha azok az éppen áthelyezett más feladatoktól függnek. Például, ha egy feladat befejezési dátumát március 10-ig állítja át, akkor az attól függő feladatok szükség esetén a dátum utáni kezdésre kerülnek, ha szükséges.

A GanttProject magas pontszámot kap a könnyű használat érdekében. Jellemzőinek nagy része könnyen kitalálható. Érdemes megnézni a YouTube oktatóvideóját, de nem sokkal többre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell használni. A feladatok Gantt-nézet körüli húzása könnyebb lehet, de ettől eltekintve, nem volt gondunk.

Költség

A GanttProject ingyenes, de lehetőséget ad fizetni, ha támogatni szeretné. Megnevezheti az árat, tehát ha megvan a készpénz, visszaadhat valamit a csapatának.

Hozzájárulhat a teszteléshez és a hibakereséshez, a forráskód kidolgozásához vagy új nyelvekre fordításához. Már elérhető 40 nyelven, de nem minden fordítás van naprakész.

Ennek ellenére nem szabad legyőzni, így a GanttProject itt tökéletes pontszámot kap. Ne feledje, hogy fizetnie kell a saját web szerverért vagy a tárolási szolgáltatásért, ha a projektet online üzemelteti. A webhely biztonsági cikkét érdemes elolvasni, ha saját kiszolgálót állít be, és a legjobb felhőalapú tárolási cikkünk akkor hasznos, ha csak egy projektfájlt akar feltölteni valahova..

Biztonság & Magánélet

Mivel a GanttProject általában helyileg fut, a magánélet sokkal kevésbé jelent problémát, mint felhőalapú eszközök esetében. A telepítő letöltéséhez nem kell megadnia e-mail címet vagy egyéb információt.

Webhelyének adatvédelmi politikája egy egyszerű nyilatkozat, amely szerint sütiket gyűjt, tárolja a webhely látogatói IP-címét, és elvégzi a webhely látogatásakor elvárt egyéb tevékenységeit is. Nincs itt aggodalmaink, de ha többet szeretne megtudni a témáról, olvassa el az adatvédelmi cikk című cikket.

Ha a saját szervert állítja be a WebDAV-on keresztül történő felhasználásra, akkor tekintse meg a legjobb webtárhely-útmutatónkat, amely segítséget nyújt a lehetőségek meghatározásában. A GanttProject online használatával Ön felelős a saját biztonságáért.

A projekt fájlok nem vannak titkosítva, és úgy néznek ki, mint .xml fájlok, amikor a szövegszerkesztőben megnyitják, de megvannak a saját kiterjesztésük. Ha meg akarja óvni a helyi fájlokat, olvassa el a merevlemez-darab titkosításának útmutatót, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni.

Magas pontszámot kaptunk a GanttProject számára, de ez inkább azért van, mert nem sokkal kell aggódni, mint azért, mert valami különlegeset csinál ezen a területen. A számítógépes bűnözés kevésbé foglalkozik az asztali eszközökkel.

Szolgáltatás & Támogatás

Annak ellenére, hogy ingyenes, van néhány módszer a GanttProjectben nyújtott segítségre.

Van egy támogatási portál, amelyhez fordulhat, ha segítségre van szüksége. Talál egy aktív közösséget, amelyben segítséget kaphat a fejlesztőktől és a többi felhasználótól. Szinte az összes megvizsgált kérdésre gyorsan válaszoltunk, gyakran a GanttProject menedzserét és programozóját, Dmitrij Bareševot. Más általunk használt eszköz nem nyújtott támogatást közvetlenül a főnöknél.

Arra biztatjuk Önt, hogy olvassa el a GYIK-ot és keressen meglévő kérdéseket, mielőtt felteszi a sajátját. A GYIK hasznos linkeket tartalmaz, beleértve a YouTube oktatóanyagokat és egy dokumentációs oldalt. A dokumentációban azonban csak néhány cikk található a felhasználók számára, és ezek elég konkrét témákról szólnak.

A YouTube link csak oktatóanyagok keresésére szolgál, de rengeteg van, köztük néhány a projekt fejlesztőitől. Különösen ez egy jó hely a kezdéshez.

Mivel ez egy nyílt forráskódú eszköz, a GanttProject segítségével megteheti a kívánt tevékenységeket, és a közösség ott van, hogy segítsen, ha elakad. Lehet, hogy jobb a dokumentáció, de vannak jó oktatóvideók. Az eszközt is egyszerű kitalálni, ami segít itt jó pontszámot szerezni.

Végső gondolatok

Ha biztonsági vagy adatvédelmi okokból mindent offline módon szeretne megtenni, a GanttProject remek választás. Ez lehetővé teszi a projektek helyi kezelését, valamint a feladatok kezelését részfeladatokkal és függőségekkel.

Van néhány online funkció, valamint hasznos HTML kimeneti lehetősége. Bár időszerűnek érzi magát, jó az, amit csinál. Ha valami modernabb hangulatot szeretne, a monday.com az Ön számára lehet. Olvassa el erről a monday.com áttekintésünkben.

A GanttProject alapvető szempontjából kínál, de a harangok és a sípok hiánya néhány ember számára a földre fog igazodni. Ha szüksége van a sajátos tulajdonságaira, és nem akarja, hogy a felhőplatform előnyeit élvezze, akkor az lehet, amire szüksége van.

Ha kipróbálta a GanttProject-ot, kérjük, ossza meg velünk, hogyan találta meg a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me