GanttProject -katsaus – päivitetty 2020

GanttProject-arvostelu

GanttProject on helppokäyttöinen avoimen lähdekoodin projektihallintatyökalu. Jos haluat käyttää keskitettyä, gantt- ja pilvipohjaista lähestymistapaa, kannattaa tutustua GanttProject-koko arvosteluomme.


Paras-hankkeiden hallinnointiin ohjelmisto

GanttProject on työpöytäsovellus, joka vie, arvasit sen, Gantt-kaltaisen lähestymistavan projektien hallintaan. Tässä GanttProject-katsauksessa tarkastelemme sitä yksityiskohtaisesti ja näemme kuinka sitä verrataan moniin erinomaisiin pilvipohjaisten projektihallintaohjelmistojen tarjouksiin.

Se on pieni avoimen lähdekoodin projekti, joka on ollut olemassa jo vuodesta 2003, joten sille on tehty paljon työtä. Se on tehokas työkalu huolimatta siitä, että puutteista puuttuu, ja jos haluat keskittyä sen perustoimintojen hallintaominaisuuksiin, se saattaa tehdä kaiken tarvittavan.

Paras projektinhallintaohjelmisto tarjoaa verkkoviestintävälineitä ja antaa sinun työskennellä yhteistyössä. GanttProject on erinomainen hajautettujen projektien hallintaan. Se sopii paremmin juoksemiseen toimistotietokoneella, vaikka yhden henkilön vastuulla on projektin käsittely, toisten kirjautuessa sisään tarvittaessa.

Se on yksinkertainen, mutta tarjoaa tehtävien hallintaa, riippuvuuksia ja alitehtäviä. Tärkeimmät projektinhallintaominaisuudet ovat siellä, mutta muita ei ole. Tutustu Wrike-arvosteluomme esimerkiksi esimerkki korkealaatuisesta alustasta, joka on täynnä erinomaisia ​​ominaisuuksia.

GanttProjectissa on kuitenkin muutamia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja projekteja voidaan tallentaa palvelimelle, jos sinulla on sopiva. Se voi luoda raportteja ja verkkosivuja, joten on olemassa tapoja pitää tiimisi ajan tasalla suunnitelmien kanssa.

Jos haluat kokeilla jotain vielä yksinkertaisempaa, mutta enemmän hauskaa, lue Asana-arvostelu. Asana tekee tehtävähallinnasta viihdyttävän ja on silti hyödyllinen.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot GanttProjectille

ominaisuudet

Ei ole yllättävää, että GanttProject-käyttäjät viettävät paljon aikaa sen Gantt-näkymässä. Tämä antaa sinulle yleiskuvan siitä, kuinka tehtävät sopivat yhteen. Voit nähdä, mitkä tehtävät on tehtävä ennen muita, tukkeumia ja riippuvuuksia.

GanttProject-Gantt-kaavio

Jos olet Gantt-pohjaisen työkalun markkinoilla, katso pilvipohjaista vaihtoehtoa TeamGantt-arvosteluista.

GanttProjectilla on resurssikaavio ihmisten lisäämiseksi projektiisi. Voit antaa jokaiselle roolin ja määritellä mukautetut roolit. Ainoa siellä oletuksena on ”projektipäällikkö”, joten joudut lisäämään muita, ellet työskentele yksin.

Resurssikaavion ihmiset voidaan määrittää tehtäviin. Kun heidät on määritetty, ne on värikoodattu, joten voit nähdä, onko joku ylikuormitettu vai aliladattu.

GanttProject-pert-kaavion

Siellä on myös PERT-näkymä. Tämä on eräänlainen kaavio, joka näyttää kunkin tehtävän keston arvona, ei kalenterin palkin sijaan.

Sitä ei ole oletusarvoisesti olemassa, ja se on otettava käyttöön Näytä-valikossa. Kuten Gantt-näkymässä, se näyttää tehtävien välisen suhteen, mutta tekee sen kalenterista riippumatta, joten voit järjestää kohteita vetämällä ja sijoittamalla ne sinulle järkevällä tavalla.

Riippuvuudenhallinnan tarjoamisen lisäksi GanttProject näyttää kriittisen reitin, joka on reitti, joka johtaisi mahdollisimman lyhyeen aikaan projektin loppuun saattamiseen.

Voit muuttaa sovelluksen ulkonäköä valitsemalla esiasetuksista, vaikka se ei aio voittaa palkintoja visuaalisesta vetoomuksesta. Voit myös muuttaa kaavion elementtien värejä ja lisätä oman logon. Voit asettaa vapaapäiviä ja jättää ne myös kalenteristasi, mikä voi pitää asiat siistinä.

Toisin kuin useimmat parhaista projektinhallintatyökaluista, GanttProject on työpöytäohjelmisto. Tämä tarkoittaa, että siitä puuttuu pilvipohjaisille vaihtoehdoille yhteisiä ominaisuuksia.

Verrattuna verkkoalustoihin sen suurin heikkous on viestintävaihtoehtojen puute. Voit lähettää sähköpostia henkilöstölle resurssiluettelossa edellyttäen, että olet lisännyt heidän sähköpostiosoitteensa, mutta se tehdään oletussähköpostiohjelmasi kautta.

Jos haluat sovelluksen, joka tarjoaa runsaasti tapoja puhua joukkuetovereidesi kanssa, katso Podio-arvosteluamme.

Se tallentaa tiedostot myös oletuksena paikallisesti, mikä tarkoittaa, että niitä ei jaeta. Voit kuitenkin tallentaa verkkoasemaan tai käyttää palvelua, kuten Dropbox, projektitiedostojen jakamiseen. On myös mahdollisuus muodostaa yhteys palvelimeen WevDAV-protokollan kautta.

Jos haluat löytää säilytyspalvelun joukkueellesi, lue paras online-tallennustiimi joukkueille -artikkeliin.

GanttProject-html-ulostulo

GanttProjectilla on erinomainen raporttigeneraattori, joka luo yhteenvetoja projektistasi monissa muodoissa, mukaan lukien .pdf ja HTML. HTML-vienti on erityisen hyvä ominaisuus, jonka avulla voit laittaa yleiskatsauksen projektistasi helposti verkkoon. Saat mini-verkkosivuston, jolla on linkit eri osioihin, ja siellä on valikoima teemoja, joista valita. Se näyttää yksinkertaiselta, mutta se on hyödyllinen.

Voit myös tuoda ja viedä Microsoft Projectiin sekä käsitellä .csv-tiedostoja.

GanttProjectilla on kapea, keskittynyt ominaisuusjoukko. Ei ole paljon opittavaa, ja mitä siellä tapahtuu, mitä odotit.

GanttProject on Java-sovellukseen rakennettu työpöytäohjelmisto, joka toimii Windowsissa, Linuxissa ja macOS: issa. Se ei ole monipuolinen, mutta se on hyvä siinä, mitä se tekee, ja siinä on pari mukavaa kosketusta. Tuloksena on täällä kohtuullinen pistemäärä. Jos tarvitset sovellusta, jossa on enemmän ominaisuuksia ja integrointeja, katso Airtable-arvosteluamme.

GanttProject-ominaisuuksien yleiskatsaus

GanttProject-logowww.ganttproject.biz

Vapaa

Hallintaominaisuudet

tehtävät

alitehtävät

Riippuvuuden hallinta

Muokatut taustat

Muut mukautusvaihtoehdot
Ulkonäköasetukset, logo, mukautetut värit

Joukkueen kokorajoitus
Rajoittamaton

Varastotila
Rajoittamaton Gt

yleinen

maksu
Avoin lähdekoodi (ilmainen)

Hyväksyy salauksen valuutan

Mobiili käyttöjärjestelmän tuki

Ilmainen kokeilu
Ilmainen joka tapauksessa

turvallisuus

Kaksitekijäinen todennus

salaus
Plugins saatavilla

SOC-sertifiointi

Tuki

Live chat

Sähköposti / Yhteydenottolomake

Puhelintuki

Käyttäjäystävällisyys

GanttProject on ilmainen sovellus, jonka lataat ja suoritat itse. Sen mukana tulee asennusohjelma, joka on vain 18 Mt Windowsissa, joten se on nopea ladata ja helppo käyttää. Aloittelussa ei ole paljon apua. Sovelluksessa ei ole opetusohjelmaa, eikä mikään muistuta opasta.

Useimmissa online-alustoissa on esittely aloittaessasi tai esittelyominaisuuksia, mutta olet yleensä GanttProjectin kanssa yksin. Samanlainen työkalu on Redmine, joka on avoimen lähdekoodin ja suunniteltu toimimaan omalla palvelimellasi. Katso lisää Redmine-arvosteluistamme.

Onneksi GanttProject on helppo selvittää osittain siksi, että ymmärtämistä ei ole paljon. Sen valikoissa on muutama vaihtoehto, mutta ne ovat tuskin hillopakattuja.

Kuten olet todennäköisesti arvata, GanttProject on Gantt-keskittynyt työkalu. Sen pääkuva on Gantt-kaavio, jossa vasemmalla on luettelo tehtävistä ja kalenteri, joka näyttää, milloin tehtävät on suunniteltu oikealle.

Tehtävän lisääminen on yksinkertaista, ja se voidaan tehdä painikkeella tai muutamalla valikon vaihtoehdolla. Uusien tehtävien aloitus- ja lopetuspäivämäärät on asetettu mihin tahansa päivään, joka on tällä hetkellä kaavion näkymän vasemmassa reunassa, mikä on outoa, mutta totut siihen.

GanttProject-tehtävä-ominaisuudet

Kalenterissa voit muuttaa tehtävien aloitus- ja lopetuspäiviä siirtämällä hiiren niiden reunojen yli ja vetämällä. Voit muuttaa suoritettua prosenttia prosentuaalisesti ja luoda riippuvuuksia vetämällä nuolet tehtävästä toiseen.

Ei ole mitään selkeitä kahvoja, jotka osoittaisivat sinulle mahdollisuuden, ja se vaatii tarkkuutta hiirellä, mutta se on riittävän intuitiivinen selvittääkseen kokeilun kautta. Saatat turhautua yrittäessäsi liikuttaa asioita nopeasti nopeasti, koska vaikka tiedätkin, mitä voidaan tehdä, et aina löydä oikeaa kahvaa kääntämättä osoittimen kanssa.

Kaikilla projektinhallintatyökaluilla ei ole hallittavissa olevia Gantt-kaavioita, mutta niiden kanssa on yleensä helpompi työskennellä kuin GanttProject -sovelluksella. Yksi verkkotyökalu, joka sisältää paljon ominaisuuksia ja jota ei ole vaikea käyttää, on Smartsheet. Voit lukea siitä Smartsheet-arvosteluamme.

Plussapuolella, GanttProject siirtää asiat automaattisesti puolestasi, jos ne riippuvat muista juuri siirretyistä tehtävistä. Esimerkiksi, jos siirrät tehtävän päättymispäivän 10. maaliskuuta, siitä riippuvat tehtävät siirretään tarvittaessa aloittamaan kyseisen päivämäärän jälkeen.

GanttProject saa korkeat arvosanat käytön helpottamiseksi. Suurin osa sen ominaisuuksista on helppo selvittää. Kannattaa katsoa sen YouTube-opetusvideota, mutta sinun ei tarvitse tarvita paljon muuta kuin sitä oppiaksesi käyttämään sitä. Tehtävien vetäminen Gantt-näkymän ympärille voisi olla helpompaa, mutta lukuun ottamatta meillä ei ollut vaikeuksia.

Kustannus

GanttProject on ilmainen, mutta antaa sinulle mahdollisuuden maksaa, jos haluat auttaa sitä tukemaan. Voit nimetä hinnan, joten jos sinulla on käteistä, voit antaa jotain takaisin sen joukkueelle.

Voit myös antaa panoksen testaamalla ja etsimällä vikoja, työskentelemällä lähdekoodin kanssa tai kääntämällä se uusille kielille. Se on saatavana jo 40 kielellä, mutta kaikki käännökset eivät ole ajan tasalla.

Et voi kuitenkaan voittaa ilmaiseksi, joten GanttProject saa täällä täydellisen pisteet. Muista, että joudut maksamaan omasta verkkopalvelimesta tai tallennuspalvelusta, jos isännöit projektiasi verkossa. Verkkosivumme tietoturvaartikkeli on lukemisen arvoinen, jos olet määrittämässä omaa palvelinta, ja paras pilvitallennusartikkelimme on hyödyllinen, jos haluat vain ladata projektitiedoston jonnekin.

turvallisuus & yksityisyys

Koska GanttProject toimii yleensä paikallisesti, yksityisyys on paljon vähemmän ongelma kuin pilvipohjaisilla työkaluilla. Sinun ei tarvitse antaa sähköpostiosoitetta tai muita tietoja ladataksesi asennusohjelman.

Sen verkkosivuston tietosuojakäytäntö on yksinkertainen lausunto, jossa sanotaan, että se kerää evästeitä, tallentaa verkkosivustojen kävijöiden IP-osoitteet ja tekee muita asioita, joita voit odottaa käydessäsi verkkosivustolla. Meillä ei ole täällä huolenaiheita, mutta jos haluat lisätietoja aiheesta yleensä, lue artikkeli yksityisyyden suojaamiseksi.

Jos olet määrittämässä omaa palvelinta käytettäväksi WebDAV: n kautta, tutustu parhaaseen web-hosting-oppaaseemme saadaksesi lisätietoja vaihtoehtosi selvittämiseksi. Olet vastuussa omasta turvallisuudestasi, jos käytät GanttProjectia verkossa.

Projektitiedostot eivät ole salattuja ja näyttävät .xml-tiedostoilta, kun ne avataan tekstieditorissa, mutta niillä on oma laajennus. Jos haluat suojata paikalliset tiedostosi, lue ohjeet kiintolevyn salaamisesta ohjeiden tekemiseksi.

Olemme antaneet täällä GanttProjectille korkean arvosanan, mutta se johtuu enemmän siitä, että siitä ei ole paljon huolta, kuin koska se tekee tällä alueella jotain erityistä. Tietoverkkorikollisuus on vähemmän huolestuttava työpöydän työkaluista.

palvelu & Tuki

Vapaudesta huolimatta on olemassa muutamia tapoja saada apua GanttProjectissa.

Sillä on tukiportaali, johon voit kääntyä, jos tarvitset apua. Löydät aktiivisen yhteisön, josta voit saada apua kehittäjiltä ja muilta käyttäjiltä. Melkein kaikkiin tarkastelemiimme kysymyksiin vastattiin nopeasti, usein GanttProjectin johtaja ja ohjelmoija, Dmitry Barashev. Mikään muu työkalu, jota olemme käyttäneet, ei tarjonnut tukea suoraan pomolta.

Sinua kannustetaan lukemaan UKK ja etsimään olemassa olevia kysymyksiä ennen kuin kysyät omia. UKK sisältää hyödyllisiä linkkejä, mukaan lukien YouTube-oppaisiin ja dokumentaatiosivulle. Asiakirja-aineistossa on kuitenkin vain pari käyttäjille osoitettua artikkelia, ja ne käsittelevät melko tiettyjä aiheita.

YouTube-linkki on vain haku opetusohjelmiin, mutta niitä on siellä paljon, mukaan lukien joitakin projektin kehittäjiltä. Erityisesti tämä on hyvä paikka aloittaa.

Koska se on avoimen lähdekoodin työkalu, voit tehdä haluamasi GanttProject-ohjelmalla, ja yhteisö on siellä auttamassa sinua jumiutuessa. Dokumentaatio voisi olla parempi, mutta siellä on hyviä opetusvideoita. Työkalu on myös helppo selvittää, mikä auttaa sitä saamaan täällä hyvät pisteet.

Lopulliset ajatukset

Jos haluat tehdä kaiken offline-tilassa turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvistä syistä, GanttProject on loistava valinta. Sen avulla voit hallita projekteja paikallisesti ja suorittaa tehtävien hallintaa alatehtävien ja riippuvuuksien avulla.

Siinä on joitain online-ominaisuuksia, samoin kuin hyödyllinen HTML-lähtövaihtoehto. Vaikka se tuntuu päivätyltä, se on hyvä siinä, mitä se tekee. Jos haluat jotain nykyaikaisempaa, monday.com saattaa olla sinua varten. Lue siitä monday.com-arvosteluamme.

GanttProject on tarjoamansa perustana, mutta kellojen ja pillien puuttuminen sopii joillekin ihmisille maassa. Jos tarvitset sillä olevia erityisominaisuuksia etkä halua pilvialustan hyötyä, se voi olla juuri tarvitsemasi.

Jos olet kokeillut GanttProjectia, kerro meille, kuinka löysit sen kommenteista. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map