Asanan arvostelu – Päivitetty 2020

Asana arvostelu

Asana on vankka, käyttäjäystävällinen projektinhallintatyökalu, joka vastaa useimpien käyttäjien tarpeisiin. Vaikka sen käyttöliittymä ei olekaan niin tehokas kuin jotkut kilpailijat, se on massiivinen myyntipiste ihmisille, jotka ovat uudenlaisia ​​käyttämään tämän tyyppisiä ohjelmistoja. Lue koko Asana-arvostelumme saadaksesi lisätietoja.

Paras-hankkeiden hallinnointiin ohjelmisto

Tiimien sitoutuminen on avainasemassa online-työn onnistumisessa. Onneksi Asana on ohjelmisto, joka ei vain auta hallitsemaan projektejasi, vaan pitää asiatkin viihdyttävinä saadakseen kaikki mukaan. Tässä Asana-katsauksessa näemme, kuinka nautinnollinen käyttö voi parantaa hyviä ohjelmistoja.

Asana on iso toimija projektinhallinnassa, ja sen arvo on 900 miljoonaa dollaria huolimatta siitä, että se aloitettiin vasta vuonna 2012. Se tarjoaa useita suuria asiakkaita, kuten NASA, Red Bull ja The New York Times..

Sillä on suuri maine, mutta aiomme tutkia sitä nopeammin nähdäksemme, kuinka sitä verrataan parhaaseen projektinhallintaohjelmistoon.

Vaihtoehtoja Asanalle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Kuten kaikki projektinhallintaohjelmistot, myös Asanan ydin työnkulku on rakentaa projekteja tehtävien ja osatehtävien ympärille. Ne voidaan sitten järjestää osiin ja osoittaa ihmisille, jotta voit seurata mitä tapahtuu. Tiimin jäsenet voivat keskittyä siihen, mikä heille on tärkeää, ja nähdä samalla suuremman kuvan.

Tästä on hyötyä verkkoryhmille, joissa vesijäähdyttimen puhumisen puute tarkoittaa sitä, että tieto ei kulje niin helposti kuin muuten voisi. Vaikka työskentelisitkin perinteisesti, jaetussa toimistossa, on hyödyllistä saada selkeä kuvaus kaikkien roolista ja heidän tekemästään.

Luomasi tehtävät ja alatehtävät voidaan osoittaa eri ihmisille. Voit kommentoida kutakin, mikä tarkoittaa, että voit pitää hyödyllistä keskustelua projektin jokaisesta osasta yhdessä paikassa.

Voit myös lähettää tiedostoja jokaisessa tehtävässä ja jakaa ne ryhmän jäsenten kanssa. Ne voivat olla kooltaan jopa 100 Mt ja voit liittää niin monta kuin haluat. mikä tekee Asanasta erinomaisen tavan jakaa tiedostoja verkossa.

Liitejärjestelmä tekee Asanasta hyödyllisen yksinkertaisena pilvitallennuspalveluna, mutta jos sinun on tallennettava yli 100 Mt tiedostoja, katso artikkeli parhaasta pilvitallennuksesta. Sen lisäksi, että se tarjoaa enemmän tilaa, omistettu palvelu antaa sinun synkronoida tiedostoja tietokoneellesi ja tarjota muita ominaisuuksia.

asana-riippuvuudet

Riippuvuuden hallinta, kuten nimestä voi päätellä, antaa sinun tehdä tehtävistä riippuvaisia ​​muista. Tällä tavoin voit havaita projektin pullonkaulat ja varmistaa, että sinulla ei ole ihmisiä, jotka odottavat, että muut odottavat muiden valmistumista ennen työn aloittamista.

asana-kalenteri

Asana tarjoaa useita tapoja tarkastella projektiisi lisäämiäsi tehtäviä. Ne sisältävät sen kalenteri- ja aikajananäkymät. Kalenterinäkymä on hyödyllinen, kun sinun täytyy nähdä, mitä sinun on tehtävä tulevina päivinä tai suunnitella lomaasi. Aikataulu näyttää, kuinka tehtävät sujuvat toisiinsa ja antaa sinulle käsityksen siitä, missä olet projektissa.

Asana sisältää monia integraatioita, joiden avulla voit jakaa tietoja muiden palveluiden kanssa. Voit tuoda tietoja myös ulkopuolelta, jotta voit nousta ja ajaa nopeasti. Se on erityisen hyödyllistä, jos olet tehnyt paljon työtä toisen alustan perustamisessa. On myös .csv-maahantuoja, jonka avulla voit asettaa Asana-projektin laskentataulukon avulla jo suoritettujen tehtävien kanssa.

Zapier-palvelun avulla pääset käyttämään entistä enemmän, mukaan lukien Trello, Salesforce ja JIRA, joten sinulla ei ole puutetta vaihtoehdoista käyttää muita online-alustoja yhdessä Asanan kanssa..

Koska paljon tapahtuu, on hyvä tietää, että Asanalla on useita tapoja saada yleiskuva kaikesta. Voit nähdä tilanäkymässä tehtävät asiat ja luoda raportteja, jotka osoittavat, mitä projektissa määritettyjen tehtävien kanssa tapahtuu.

asana-asema

Voit myös asettaa projektin tilan, joten jos haluat kertoa joukkueelle, että asiat menee hyvin, voit asettaa sen vihreäksi. Jos asiat eivät suju hyvin, keltainen tai jopa punainen tila antaa kaikille tietää, että heidän on tehtävä paremmin.

Selainversion lisäksi on Android- ja iOS-sovelluksia, joten tiimisi voi seurata asioiden kulkua missä he ovat.

Asanan ominaisuuksien yleiskatsaus

Asana-logoasana.com

Alkaa 999 dollarista kuukaudessaKaikki suunnitelmat

Hallintaominaisuudet

tehtävät

alitehtävät

Riippuvuuden hallinta

Muokatut taustat

Muut mukautusvaihtoehdot

Joukkueen kokorajoitus
Rajoittamaton

Varastotila
Rajoittamaton Gt

yleinen

maksu
Luottokortti, Paypal, pankkisiirto

Hyväksyy salauksen valuutan

Mobiili käyttöjärjestelmän tuki
iOS, Android

Ilmainen kokeilu

turvallisuus

Kaksitekijäinen todennus

salaus
TLS 1.2 (kauttakulku)

SOC-sertifiointi
Tyyppi 1

Tuki

Live chat

Sähköposti / Yhteydenottolomake

Puhelintuki

Käyttäjäystävällisyys

Kun aloitat Asanan käytön, saat kiertueen, joka on selkeä, helppo seurata ja näyttää sinulle perustiedot ohjelmiston käytöstä. Siellä on paljon selittävää tekstiä, joka opettaa käyttämään uusia ominaisuuksia tutkiessasi tarjontaa.

asana-new-projekti

Asanan käyttö on helppoa. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja houkutteleva. Voit yleensä löytää tarvitsemasi, kun haluat. Näyttö on jaettu osioihin, joissa on selkeät säätimet ja helposti luettavat fontit.

Väriä käytetään hyvin projektien korostamiseen ja hyödyllisten painikkeiden ja tekstin valintaan. Yksityiskohdat ovat riittävän korkeat, jotta ruudulle saadaan paljon tietoa ilman, että niistä tulee liian tungosta.

Voit saada paljon aikaan ilman, että sinun tarvitsee tutustua ohjeosastoon, joka nostaa Asanan muiden saavutettavuuteen liittyvien työkalujen, kuten Wrike, yläpuolelle (lue Wrike-arvostelu).

Kun perustat uuden projektin, sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Sen lisäksi, että voidaan tuoda tietoja ulkopuolisesta palvelusta tai tiedostosta, on olemassa useita projektimalleja, joita voit käyttää lähtökohtana.

asana-hanke-malleja

Yksi suosikkiominaisuuksistamme on juhlat. Ne ovat söpöjä animaatioita, joita joskus tapahtuu, kun asiat tehdään. Ne eivät aina laukaise, emmekä tiedä tarkkoja sääntöjä, mutta se on osa hauskaa. Rakastaman narvalin lisäksi mukana on myös useita muita olentoja. Mitä enemmän teet Asanassa, sitä enemmän näet.

asana-juhla

Nämä pienet kosketukset tekevät ohjelmistosta miellyttävän ja tuovat iloa luokkaan ohjelmistoja, jotka voivat tuntea olonsa harmaiksi.

Vaikka aseman käyttö on intuitiivista, jos sinulla on jumissa Asana, on paljon vaihtoehtoja avuksi. Jos käytät sitä ensimmäistä kertaa, lue Asanan aloittelijamme opas, joka antaa sinulle vinkkejä ohjelmiston käyttämiseen.

Käyttäjäystävällisyys on yksi Asanan vahvuuksista. Se vie ylimääräisen mailin helpottaaksesi käyttöä ja helpottaa asioiden tekemistä. Se ei pidä sinua ja pystyy jopa viihdyttämään sinut ajoittain. Erinomaisen ohjejärjestelmänsä ansiosta Asana on loistava valinta vähemmän teknisesti ajaville ja kaikille, jotka nauttivat laadukkaiden, hyvin suunniteltujen ohjelmistojen käytöstä.

Kustannus

Asanalla on laadukas ilmainen tarjonta ja se tarjoaa runsaasti syitä päivittää maksettuihin suunnitelmiin. Sen premium-versio on 9,99 dollaria kuukaudessa ja se on edullinen useimmille yrityksille ja online-tiimeille.

Maksetut tarjoukset poistavat 15 käyttäjän tiimirajan. Jotkut ominaisuudet, kuten aikajana ja tehtäväriippuvuudet, vaativat myös maksetut suunnitelmat.

Päivitä liiketoimintaan, joka maksaa 19,99 dollaria, ja saat pääsyn salkkuihin, jolloin voit seurata projektin tärkeimpiä osia. Saat myös asiakasmenestyspäällikön, joka voi auttaa sinua asettamaan projektisi ja hienosäätämään niitä hyödyntämään niitä parhaiten.

Mene koko Enterprise-pakettiin ja saat ensisijaisen tuen sekä mahdollisuuden käyttää SAML: ää ylimääräisen turvallisuuden varmistamiseksi. Se tarjoaa myös tietojen poistamisen, vaikka mielestämme tämän pitäisi olla saatavilla kaikissa paketeissa, kuten keskustelemme seuraavaksi yksityisyyden suojaa koskevassa osiossa.

Kun kirjaudut Asanaan, sinua pyydetään antamaan luottokortti, mutta voit ohittaa sen, jonka löydät, jos tarkastat tarkkaan.

Asana on kohtuuhintainen, ja sillä on myös kunnollinen ilmainen tarjous, joten meillä ei ole valitusta siitä kustannusten suhteen.

turvallisuus & yksityisyys

Asana suhtautuu turvallisuuteen ja yksityisyyteen vakavasti monilla turvaominaisuuksillaan ja viimeaikaisten tietosuojalakien noudattamisella.

Voit tarkastella sen tietosuojakäytäntöä napsauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkiä ja napsauttamalla sitten linkkiä. Lukeessamme sitä, olimme yllättyneitä näkeessämme erillisen osion ilmaisille käyttäjille. Emme kuitenkaan löytäneet mitään erityisen syyllistä.

Se on yleisen tietosuoja-asetuksen ja EU: n Yhdysvaltojen mukainen. Privacy Shield -kehys, joka antaa sinulle oikeudet mitä tapahtuu tallennetulle tiedollesi. Täydellinen tietojen poisto sisältyy kuitenkin vain osaan yrityssuunnitelmaa, joten vaikuttaa siltä, ​​että EU: n asukkaat saavat ominaisuuden ilmaiseksi, koska GDPR antaa heille oikeuksia, joita muilla alueilla olevilla ei ole.

Se käyttää tiedonsiirtoon TLS 1.1 -salausta ja on myös suorittanut SOC 2 -tyyppisen 1 auditoinnin, jonka tyypin 2 auditointi on tulossa, joten sen turvallisuusvaatimukset kantavat painoarvoa..

Asana osallistuu bug bounty -ohjelmiin, joten se ei ota tietoturvaa itsestäänselvyyteen pyrkiessään löytämään ja korjaamaan haavoittuvuuksia alustallaan. Tutustu levinneisyystestausartikkeliimme saadaksesi lisätietoja turvallisuudesta ja virheiden määristä. Yrityksellä on vahva ennätys, eikä sillä ole aiemmin ollut tietoturvarikkomuksia.

Sen lisäksi, että Asana varmistaa, että sen turvallisuus ja yksityisyys ovat tyhjästä, se tarjoaa käyttäjille tapoja hallita asioita itse.

Voit viedä tallennetut tiedot milloin tahansa .json- tai .csv-tiedostoina. Tämä tarkoittaa, että jos haluat poistua palvelusta, voit ottaa tietosi mukaasi, mikä on mukava tietää.

Se antaa sinulle myös tietoja käyttöaikaa. Jos tarkistat sen tilasivun, voit oppia viimeaikaisista ongelmista tai katkoksista. Tästä on hyötyä yritettäessä selvittää, onko verkossa tai Asanassa ongelmia.

Kaiken palvelun turvatiedot ovat hienot. Toivomme, että kaikilla käyttäjillä on oikeus poistaa tietonsa, ei pelkästään EU: n asukkaiden ja sen yrityssuunnitelmassa olevien tietojen sijasta.

palvelu & Tuki

Asanalla on runsaasti ohjeita, jotka on järjestetty hyvin ja jotka osoittavat sinulle, kuinka sen kanssa työskennellä. Meillä ei ole koskaan ollut syytä ottaa yhteyttä tukeen, kun käytimme sitä oppaina ja sen ohje-sivut tarjosivat tarpeeksi tietoa.

Vaikka resursseja on paljon, emme löytäneet tapaa puhua suoraan tukihenkilölle ilmaisella suunnitelmalla. Meillä oli pari palvelua koskevaa kysymystä, jotka lähetimme sen sijaan myyntitiimille.

Live-chat-edustajat eivät voineet kertoa millaista salausta Asana käytti, mikä oli aivan kohtuullista, kun otetaan huomioon, että myyntiin oli vaikea vastata. He antoivat meille kuitenkin linkin tukisivustosivulle viiden minuutin kuluttua, ja reilun pelaamisen heille myöntäessään, että he eivät pystyneet vastaamaan sen sijaan, että he kiusaavat meitä.

Poistimme kyselyn tukilomakkeella ja seitsemän tunnin kuluttua he palauttivat meille linkin heidän tietosuojatietosivulleen, joka sisälsi pyydetyt tiedot. Seitsemän tuntia ei ole nopein vastaus, jonka olemme saaneet, mutta se on hyväksyttävä aika.

asana-myynti

Niitä on monia ohjesivuja ja ne ovat monipuolisia ja hoikkaita navigoimaan. Myös erinomainen foorumi, jossa kysymyksiin vastataan nopeasti ja sisältää paljon tietoa. Jos haluat päästä syvälle alustalle, siellä on myös kehittäjäopas, joka selittää, kuinka työskennellä sovellusliittymän kanssa.

Asanan palvelu ja tuki ovat hyviä, vaikka eivät olekaan sen vahveimpia alueita. Tietysti sen erinomaisuus käyttäjäystävällisyydessä tarkoittaa, että sinulla on vähemmän syytä ottaa yhteyttä tukeen kuin esimerkiksi Wrike-käyttäjillä.

Lopulliset ajatukset

Asana onnistuu tekemään sen, mitä emme olisi koskaan uskoneet mahdolliseksi: tehdä projektinhallinnasta hauskaa. Se on miellyttävä käyttää ja siinä on runsaasti ominaisuuksia, jotka tekevät projektin järjestämisestä helppoa. Sen avulla voit pitää joukkueesi jäsenet ajan tasalla myös vähällä vaivalla.

Monimutkaisuuden kannalta Asana istuu jossain Trello-yksinkertaisuuden ja voimakkaan, mutta vaikeasti ymmärrettävän Wriken välissä. Suosittelemme sitä kaikille, jotka tarvitsevat edistyneitä projektinhallintaominaisuuksia.

Asana on luokan paras helppokäyttöisyyden ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi, ja sillä on vahva ominaisuusjoukko. Sen turvallisuus ja yksityisyys ovat enemmän kuin hyväksyttäviä, ja tukipalveluita on paljon.

Sen parhaat ominaisuudet rajoittuvat, kuten luulet, maksettuihin suunnitelmiin, mutta tarjolla on ilmainen kokeiluversio, ja on syytä testata, jos olet organisaation työkalun markkinoilla.

Toivomme, että olemme antaneet sinulle kuvan siitä, mitä Asana voi tehdä ja pystyykö vastaamaan tarpeisiisi. Jos olet käyttänyt sitä, jaa kokemuksesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me