Välivaihe WordPressin käyttöön

WordPress on nykyään suosituin CMS (sisällönhallintajärjestelmä), joka toimii tällä hetkellä yli 30 prosenttia kaikista verkkosivustoista. Se on uskomattoman monipuolinen alusta, jonka avulla voit huolellisesti suunnitella sivuston tarpeitasi vastaavaksi.


Tässä välivaiheessa WordPressin käyttöön, siirrymme syvemmälle kanin reikään alustan käyttämisessä. Aiomme tarkastella hakukoneoptimointia, lyhentää sivustosi latausaikoja, käsitellä WordPressiä päivittäisessä ympäristössä ja ratkaista joitain yleisiä WordPress-ongelmia.

Opas voi olla hiukan liian yksinkertainen tai monimutkainen riippuen siitä, missä olet. Meillä on kaksi muuta WordPress-opasta, joten muista tarkistaa nämä opastettuasi tämän läpi:

 • Aloittelijan opas WordPressin käyttämiseen
 • Tarkennettu opas WordPressin käyttöön

WordPress ja hakukoneoptimointi

SEO (hakukoneoptimointi) ei ole erityinen WordPressille, mutta se on valtava osa CMS: n käyttöä. Kuten aloittelijan WordPress-oppaassa mainitaan, Yoast SEO -laajennus on tärkeä työkalu, jolla varmistetaan liikenteen orgaaninen kerääminen hakukoneista. Aiomme käydä läpi laajennuksen perusteet sekä joitain parhaita käytänteitä SEO: lle yleensä.

Hakukoneiden indeksointi

Ennen kuin voit suorittaa SEO, sinun on lähetettävä sivustosi indeksointia varten. Aiomme suorittaa etenkin Googlen indeksoinnin, mutta muille hakukoneille on olemassa erilliset vaiheet. Siirry ensin Google Search Consoleen ja kirjaudu sisään Google-tilillä.

Kun olet sisällä, napsauta “Lisää omaisuus” ja lähetä se indeksoitavaksi. Huomaa, että sinun on kirjoitettava koko sivustosi URL-osoite, mukaan lukien protokolla. Jos sinulla on esimerkiksi SSL-varmenne, sinun on lisättävä ”https: //” URL-osoitteen etuosaan.

Uusi ikkuna avautuu kahdella välilehdellä. Napsauta ”vaihtoehtoiset menetelmät” ja valitse ”HTML-tunniste”. Näet täydellisen komentosarjan, jonka haluat sijoittaa otsikkoosi, mutta et tarvitse sitä kaikkia Yoast SEO -sovellusta varten. Kopioi sen sijaan sulkeissa oleva koodi ”content =” jälkeen.

Kun koodi on edelleen leikepöydällä, siirry takaisin WordPressiin ja varmista, että Yoast SEO -laajennus on asennettu. Napsauta vasemmalla puolella olevalla työkalurivillä välilehteä, jonka otsikko on SEO. Napsauta seuraavassa näytössä ”verkkovastaavan työkalut”.

Liitä koodi kohtaan “Google-vahvistuskoodi” ja tallenna muutokset. Bing- ja Yandex-koodeille on myös paikkoja. Palaa takaisin Google Search Consoleen ja napsauta “vahvistaa”. Tämän jälkeen olet virallisesti todennut, että olet verkkotunnuksen omistaja, mutta et ole itse lähettänyt sivustoasi indeksointia varten. Tätä varten sinun on lähetettävä sivustokartta.

Yoast SEO luo automaattisesti sivukartan sinulle. Periaatteessa se on hakemisto kaikista verkkosivuistasi, jonka avulla Google-robotit voivat indeksoida verkkosivustosi ja löytää tietoja indeksointia varten.

Yhden lisääminen Google Search Consoleen on yhtä helppoa kuin koskaan. Palaa konsoliisi ja poista kaikki vanhentuneet tai virheelliset sivustokartat. Napsauta seuraavaksi “Lisää / testaa sivukartta” oikeassa yläkulmassa. Kirjoita ”sitemap_index.xml” ja lähetä se. Muutaman päivän kuluessa Google alkaa indeksoida sivustosi ja indeksoida sivuja ja viestejä hakutuloksiksi.

Yoastin luoma sivustokarttaindeksi sisältää kaiken sivustosi, mukaan lukien aiheet, luokat ja foorumit. Jos et halua kaiken näkyvän hakutuloksissa, voit määrittää sivustokarttasi WordPressissä.

Palaa takaisin Yoast SEO -välilehteen ja napsauta “haun ulkonäkö”. Napsauta seuraavaksi ”sisältötyypit” nähdäksesi kaikki hakemistosi eri sivustokartat. Voit sammuttaa minkä tahansa sivustokartan erikseen ja asettaa otsikko- ja metakyselymallin. Haluat piipata hiukan enemmän tämän alueen ympärillä, koska siinä on asetukset, jotka näkyvät hakutuloksissa ja RSS-syötteissä.

Hakukoneiden optimointi

Nyt kun olet indeksoitu, voit aloittaa viestien optimoinnin hakutulosten mukaan. Tämä on melko tiheä aihe, joten käsittelemme vain perusasiat siitä, kuinka voit käyttää Yoast SEO -laajennusta auttaaksesi hakusi rankingissa.

Jokaisen viestin ja sivun alla on laatikko hakukoneoptimointia varten. Välilehtiä on kaksi: avainsana ja luettavuus. Luettavuus on automaattinen analyysi siitä, kuinka yksinkertainen sisältösi on luettavissa, ja joitain suosituksia pisteet parantamiseksi. Sisällön laatua vaikuttavat tekijät Googlen sijoituksissa, joten kiinnitä erityistä huomiota tähän kohtaan.

Seuraava on avainsanasi. Tämä on kaiken SEO: n avainsana tai lause, joka kertoo hakukoneille, mistä sisältösi koskee. Haluat valita jotain, joka on aiheeseen liittyvää, mutta ei liian laajaa. Esimerkiksi, jos kirjoitat postia siitä, kuinka tehdä kotitekoista pizzaa, niin ”kotitekoinen pizza” olisi paljon parempi avainsana kuin vain “pizza” ja “miten tehdä kotitekoinen pizza” vieläkin paremmin.

Haluat käyttää avainsanaasi muutamalla alueella. Viestin otsikon, URL-osoitteen, sisällönkuvauksen ja todellisen sisällön tulisi sisältää kaikki avainsana. Älä kuitenkaan lisää sitä sisältöön yrittääksesi saada korkeamman haun, koska Google on ryhtynyt toimiin lieventääkseen tällaista käytäntöä.

välituote-opas-wordpress-6

Kun olet määrittänyt kaiken SEO: lle, saat pistemäärän, joko punaisen, oranssin tai vihreän. Sisältöalueen alla on joitain ehdotuksia siitä, kuinka voit parantaa tietyn aiheen hakukoneoptimointia, vaikka sinun tulisi ottaa joitain suolajyvällä.

Esimerkiksi uutissivusto, joka julkaisee alle 300 sanan artikkeleita, kiinnitetään todennäköisesti Yoast-pisteykseen, koska sen sisältö on liian lyhyt. Tässä tapauksessa ongelma, jonka Yoast toteaa, ei ole välttämättä ongelma, joten käytä parhainta arviointiasi lukeessasi näitä.

Se on perusta ymmärrystä SEO: sta, jonka voimme antaa tässä oppaassa. Googlen järjestelmä muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää, että pysyt ajan tasalla siitä, mitä Google-robotit etsivät, kun skannaat sivustosi sisältöä..

WordPressin optimointi

WordPressin kaikista voimista on yksi räikeä ongelma. Alusta voi helposti hidastua indeksointiin, kun liian monet laajennukset, ylenmääräiset teemat tai tarpeettomat sisustuselementit häiritsevät sitä. Tässä osassa autamme sinua leikkaamaan rasvaa, jotta WordPress toimii sujuvasti näyttämättä vanhentuneista.

Kuvan optimointi

Kuvat ovat pahin vihollisesi latausajan suhteen. Sinulla voisi olla vuosikymmenien arvoisia artikkeleita, jotka on varastossa sivustossasi, ja et silti aiheuta yhtä paljon esteitä kuin kuvasarja. Sinun on optimoitava kuvasi pienentääksesi tiedostokokoa mahdollisimman paljon tinkimättä laadusta.

Se alkaa kuvista, joita todella vangitset. Suosittelemme .png-tiedostoja kuvakaappauksille tai mille tahansa digitaalikuvalle. Nykyaikaisimpien näyttöjen korkea resoluutio turmelee .jpg-tiedoston pakkauksen alla, mikä johtaa sumeaan kuvaan, jota on vaikea lukea. Jos suunnittelet grafiikkaa, .jpg toimii, mutta suosittelemme .svg (vector)-tiedostoa.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Edellinen

Seuraava

Seuraava on tiedoston mitat. Mitat eivät kuitenkaan ole samaa kuin tarkkuus. Puhumme siitä lisää vähän. Teemasta riippuen tekstialueesi on enimmäisleveä. Suurimmalle osalle se on noin 600-800 pikseliä.

Teemasi tulisi muuttaa minkä tahansa suuren kuvan kokoa sopimaan sisältöalueen leveydelle. Silti koko tiedosto tallennetaan palvelimellesi. Pienennä tiedostokokoa niin paljon kuin mahdollista, pudota leveys vähintään 800 pikseliin. Voit tehdä sen missä tahansa kuvankäsittelyohjelmassa, jopa mukana toimitetussa Windowsissa.

Resoluutio ei kuitenkaan ole sama kuin mitat. Resoluutio viittaa kuvan pikselimäärään. Useimmassa verkkokäytössä 72 PPI (pikseliä tuumalla) toimii hyvin. On epätodennäköistä, että tiedostoasi tulostetaan koskaan, joten se ei tarvitse suurempaa resoluutiota. Suurempi resoluutio johtaa suurempaan tiedostoon ja pidempään latausaikaan, vaikka laatu ei heikentyisi ollenkaan.

Tähän asti olemme puhuneet erityisesti kaikista digitaalisista kuvista, olivatpa ne sitten kuvakaappauksia tai grafiikoita. Jos käytät valokuvia, mentaliteetti on kuitenkin hiukan erilainen. jpgs toimii paremmin valokuvien kanssa. Värit ovat paljon monimutkaisempia, joten JPEG: n laaja väriavaruus on ihanteellinen pakkaamiseen. Toisin kuin digitaalinen työ, et myöskään käsittele erittäin suoria viivoja ja tekstiä.

Ennen kuin edes lataat kuvaa, muista optimoida se etukäteen pienentämällä tiedoston kokoa tarkkuuden ja mittaleikkausten avulla. Nyrkkisääntönä kaikkien digitaalisten kuvien, joiden koko on 800 × 500 pikseliä, joiden resoluutio on 72 PPI, tallennettuna .png-tiedostona, tulee olla hienoja verkkokäyttöön. Jos tarvitset suuren ominaisuuskuvan, vedä mittoja ylöspäin, kunnes se näyttää hyvältä teemaasi.

Taistelu ei ole kuitenkaan ohi. WordPress-lopussa on vielä jonkin verran säästöjä. Kuvan optimointilaajennuksella voit pienentää kuvien tiedostokokoa, säästää yleensä vähintään 30 prosenttia. Tässä on muutama suositus:

 • WP Smush
 • ShortPixel Image Optimizer
 • reSmush.it

Tietokannan optimointi

Kuvat ovat suurin rikoksentekijä optimoinnissa, mutta on joitain muita asioita, joita voit tehdä nopeuttaaksesi sivustosi vielä enemmän. WP-Optimize -laajennus puhdistaa kaikki sivustosi jäämät, lyhentämällä kävijöiden latausaikoja ja nopeuttamalla WordPress-sovelluksen työnkulkua.

Pohjimmiltaan WordPress tallentaa kaiken sivustosi luoman. Se on hienoa, että et menetä mitään työtä, mutta se sumuttaa järjestelmän. Asiat, kuten jäljennökset, hyväksymättömät ja roskapostikommentit, pingbacks, trackback ja vanhentuneet ohimenevät vaihtoehdot, vievät kaikki tilaa tietokannassa.

WP-Optimize antaa sinun poistaa kaikki nämä automaattisesti yhdellä painikkeella. Voit tarkistaa, mitä haluat tallentaa ja mitä haluat mennä, ja antaa laajennuksen hoitaa loput.

Tärkeä asia tässä laajennuksessa on kuitenkin se, että se skannaa MySQL-tietokannan taulukot. Kun lisäät, poistat ja siirrät sivustosi sisältöä, pöydästäsi tulee enemmän sotkuinen ja vähemmän keskittynyt. WP-Optimize menee sisään ja puhdistaa kaikki roskat niin, että saat maksimaalisen tehokkuuden.

On kuitenkin mahdollista, että se poistaa jotain sivustosi kannalta oleellista. Vaikka plugin on erittäin epätodennäköinen, se on täysin automatisoitu ja virheitä tapahtuu joskus. Onneksi se sisältää ominaisuuden, jolla varmuuskopioidaan sivustosi UpdraftPlus -sovelluksen kautta ennen optimointia.

UpdraftPlus integroituu esimerkiksi Google Driven, Dropboxin ja Rackspace-alustojen kanssa, joten voit käyttää varmuuskopioita kätevästi, jos jotain menee outoon. Lisätietoja näistä pilvitallennuspalvelujen tarjoajista saat lukemalla Google Drive -katsauksen ja Dropbox-arvosteluamme.

Tietokannan optimoinnilla ei ole yhtä suuri vaikutus kuin kuvan optimoinnilla nopeuden suhteen. Se kuitenkin saa WordPress-taustajärjestelmän tuntemaan olonsa sujuvammaksi samalla kun avaat tilaa palvelimellesi.

Web-sivuston optimointi

Viimeinen vaihe sivustosi optimoinnissa on tarkastella kotia, jossa se asuu. Web-hosting on kriittinen osa WordPress-sivustojen sujuvuutta, suuri syy miksi on huono idea ylläpitää omaa verkkosivustoasi. Palvelinpuolen optimointi voi auttaa sinua nopeammilla latausaikoilla ja lisäämällä tietoturvaa.

Suurin osa WordPress-suunnitelmista, jotka ovat kalliiden Pagely-sivujen ulkopuolella (lue Pagely-arvostelu), käyttävät jaettua arkkitehtuuria, jossa useita käyttäjiä asuu samassa palvelimessa kuljettaen resursseja ympäri. Jos näin on, etsit pienitiheyspalvelinta, jolla on vähemmän käyttäjiä, jotta sinulla olisi paremmat mahdollisuudet käyttää resursseja. Esimerkiksi Bluehost (lue Bluehost-arvosteluamme) käyttää matalatiheisiä jaettuja palvelimia WordPress-suunnitelmiin.

Jotkut palveluntarjoajat, kuten DreamHost (lue DreamHost-arvostelu), tarjoavat sen sijaan VPS (virtuaalinen yksityinen palvelin) -suunnitelmia WordPressille. Se on kuin jaettu palvelin, mutta saat staattisen määrän resursseja sivustollesi, mikä lisää johdonmukaisuutta latausaikoissa.

Seuraavaksi sinun on jäljitettävä jonkinlainen välimuistion laajennus. Monet web-palveluntarjoajat sisällyttävät välimuistin laajennuksen WordPress-tilauksella, kuten SiteGround (lue SiteGround-arvostelu). Se tallentaa tietoja väliaikaisesti latausaikojen nopeuttamiseksi, etenkin kaukana palvelimesta.

Välimuisti on valtava osa sivustosi optimointia. Se palvelee pääosin staattista versiota sivustostasi, joten palvelimen ei tarvitse hakea sisältöä joka kerta, kun verkkotunnuksesi syötetään. Vaikka web-isäntälaitteiden kehittämät välimuistilaajennukset ovat paras veto, WordPress-laajennushakemistossa on joitain ilmaisia:

 • WP Super-välimuisti
 • W3-välimuisti
 • Kolibrin sivunopeuden optimointi

Täällä haluat käyttää WordPressin parasta web-hosting-palvelua kaikenlaisen suorituskyvyn parantamiseksi, vaikka se olisi pieni. Usein millisekunnin parranajoosat voivat auttaa hakutuloksissa ja saada verkkosivustosi tuntemaan sen olevan paljon reagoivampi.

WordPress-sivuston hallinta

WordPressin päivittäinen käyttö vaatii muutamia taitoja viestien muotoilun ja sisällön optimoinnin ulkopuolella. Tässä osassa tarkastellaan kuinka saada kaikki sivustosi tilastot, muokata ulkoasua lapsiteemoilla ja käsitellä kommentti roskapostia.

Google Analyticsin asentaminen

Google Analytics on kriittinen työkalu minkä tahansa verkkosivuston ylläpitämiseen. Analytics tuo kattavan kuvan sivustostasi ja tarjoaa syvällistä tietoa lukijakunnan rakenteesta. Palvelun hyödyntämiseksi suosittelemme ilmaisen Google Analytics -sertifikaatin hankkimista.

Google Analyticsin asentaminen sivustoosi oli aikaisin painajainen. MonsterInsights Google Analytics -laajennus tekee siitä kuitenkin paljon yksinkertaisemman. Ennen kuin asennat, sinun on kuitenkin ensin kirjauduttava Analytics-tiliin.

Siirry sivulle anayltics.google.com ja kirjaudu tilille, jos et vielä ole. Varmista, että syötit kaikki oikeat sivustosi tiedot ja aikavyöhykesi, koska sillä voi olla vaikutus tilastoihisi. Kun olet valmis, napsauta “hanki seurantatunnus”.

Jätä tämä osa nyt, mutta pidä välilehti auki. Palaa takaisin WordPress-kojelautaan ja asenna ja aktivoi MonsterInsights-laajennus. Kun se on valmis, mene sen asetuksiin ja napsauta “todenna Google-tilillä”. Varmista, että olet kirjautunut Analytics-tiliisi liitettyyn Google-tiliin.

Noudata ohjeita ja se näyttää kopioitavan koodin. Kopioi ja liitä se oikealle alueelle, ja Analytics sidotaan nyt WordPress-tiliisi. Sinun ei tarvitse seurantatunnustasi tähän menetelmään, mutta käskimme pitämään sen auki syystä.

Toinen tapa asentaa Analytics on Lisää ylätunnisteet ja alatunnisteet -laajennus. Tämä laajennus on erityisen hyödyllinen, koska sen avulla voit lisätä minkä tahansa komentosarjan otsikkoosi sekoittamatta teemaasi. Jos esimerkiksi haluat Analyticsin ja Facebook Pixel -seurannan, voit sijoittaa molemmat skriptit tähän.

Avaa Analytics-välilehti ja kopioi seurantakoodi. Seuraa WordPress-hallintapaneelissa seuraavia asetuksia > aseta ylä- ja alatunnisteet. ” Liitä koodi otsikkoosion yläosaan, odota muutama minuutti ja koodi alkaa ilmoittaa Googlelle.

Jos haluat tulevaisuudessa otsikoihin lisää skriptejä, aseta ne vain Analytics-koodin alle. Jätä tyhjä kuin “” jälkeen ja liitä se alle.

Lasten teemien käsittely

Jos olet päivittänyt kolmannen osapuolen teeman, olet todennäköisesti huomannut lauseen ”lasten teema”. Tämä johdannainen sivustosi päätyylistä mahdollistaa turvallisen ympäristön, joka muuttaa sivustosi yleisiä toimintoja ja tyyliä säilyttäen samalla turvahäiriön. Jos haluat tehdä minkäänlaista esteettistä muokkausta, suosittelemme, että teet siihen lapsiteeman.

Lapsiteeman idea on melko yksinkertainen. Pohjimmiltaan se on function.php- ja style.css-tiedostoille tarkoitettu erillinen alue, joka etsii komentosarjan vanhempaa teemaa. Sen avulla voit tehdä muutoksia sivustosi komentosarjoihin samalla kun perit edelleen kaiken muun vanhemmasta teemasta. Tämän avulla voit tehdä kaikki haluamasi muutokset sivustollesi samalla kun pystyt päivittämään ja palauttamaan pääteeman.

Lasteteeman luominen, jos se on melko suoraviivaista, vaikka se ei ole kaikille. Puhumme lisätietoja joihinkin haitoista vähän, joten muista lukea tämä osa läpi saadaksesi tietää, pitäisikö sinun luoda sellainen.

Lapsiteemaasi varten tarvitset vain style.css-tiedoston, joka osoittaa takaisin vanhempaan teemaan. Pääset WordPressiin FTP: n kautta ja luo uusi hakemisto kansioon public_html / wp_content / themes. Luo uusi hakemisto teemanimelläsi ja -lapsella. Tässä opetusohjelmassa käytämme WordPressin kaksikymmentä viisitoista-teemaa ja luomme hakemiston nimeltä kaksikymmentätoista lasta.

Avaa NotePad tai mikä tahansa tekstieditori ja liitä seuraava:

/ *

Teeman nimi: Kaksikymmentä viisitoista lasta

Teeman URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/

kuvaus: >-

 Kaksikymmentä viisitoista lasta teema

Kirjoittaja: John Doe

Kirjoittajan URI: http://example.com

Malline: kaksikymmentätoista

Versio: 1.0.0

Lisenssi: GNU General Public License v2 tai uudempi

Lisenssin URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Tunnisteet: vaalea, tumma, kaksisarakkeinen, oikea sivupalkki, reagoiva asettelu, saavutettavuusvalmis

Tekstialue: 25-vuotias

* /

Korvaa kaikki tietenkin aiheesi kannalta merkityksellisillä tiedoilla. Kaikkia täällä ei kuitenkaan vaadita. Lisenssi, lisenssin URI, tunnisteet, tekstialue ja Tekijän URI ovat kaikki rivit, jotka voit jättää tyylitiedostosta. Niitä käytetään vain teeman tietojen toimittamiseen WordPress-hallintapaneelissa.

Lapsi-teeman luomisessa on vain kuusi tärkeää tekijää, jotka ovat välttämättömiä sen toimimiseksi:

 • Teeman nimi: Tämä nimi näkyy teemaasi WordPress-hallintapaneelissa. Ei kriittinen, mutta tarvitset tavan löytää lapsesi teema.
 • Teeman URI: Tämä osoittaa kyseisen teeman esittelyn. Useimmissa tapauksissa teemapalveluntarjoajallasi tulisi olla testisivusto, johon voit kirjoittaa tähän. WordPress ei hyväksy teemaa, ellei tätä riviä ole läsnä.
 • Kuvaus: Kuten teeman nimi, tämä tarjoaa myös teeman tiedot, kun napsautat ”teeman yksityiskohdat” WordPress-hallintapaneelissa.
 • Kirjoittaja: Henkilö, joka loi tiimin, joka voi olla sinä tai kehyksesi kehittäjä.
 • Sapluuna: Tämä on tiedoston tärkein rivi. Tätä vanhemman teemaa lapsiteema suuntaa. Kirjoita käytettävän vanhemman teeman nimi sellaisena kuin se näkyy FTP: ssä. Tässä tapauksessa se ei ole “kaksikymmentä viisitoista”, vaan “kaksikymmentätoista”.
 • Versio: Vain osoitus siitä, minkä version teemasta olet WordPress-hallintapaneelissa.

Tallenna ja lähetä tämä tiedosto alateeman hakemistoon ja päivitä verkkosivusi, jotta muutos näkyy WordPressissä. Jos hyppäsit eteenpäin ja aktivoit teema, näet silti sivustosi, mutta se saattaa näyttää hieman rikki. Tämä johtuu siitä, että lapsesi teemakansio tarvitsee myös function.php-tiedoston.

Pohjimmiltaan tämä tiedosto muuttaa perusteellisesti miten WordPress-sivustosi näyttää ja käyttäytyy. Sinun on luotava erillinen lapsi-teemaasi, jotta saat kaikki sivustosi toiminnot takaisin. Vaikka kaikki näyttääkin hyvältä, on suositeltavaa tehdä tämä.

Avaa tekstieditori ja liitä seuraava komentosarja:

<?php

// * Koodi menee tähän

Se siitä. Tallenna se function.php-tiedostoon ja olet luonut tiedoston onnistuneesti. Sinun on kuitenkin lisättävä toiminto, jotta vanhemman ja lapsen teemat voidaan yhdistää. Liitä “koodi menee tänne” -osaan seuraava:

add_action (‘wp_enqueue_scripts’, ‘enqueue_parent_styles’);

toiminto enqueue_parent_styles () {

  wp_enqueue_style (‘parent-style’, get_template_directory_uri (). ‘/ style.css’);

}

Tallenna tiedosto ja kaiken pitäisi palata normaaliksi. Jos tämä ei auta, voit periä vanhempien tyylit style.css-tiedoston kautta, vaikka WordPress ei suosittele tätä menetelmää. Avaa style.css-tiedosto ja liitä seuraava ennen sulkemista:

@import-url (“../ kaksikymmentäviisi / tyyli.css”);

Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse laittaa täyttä hakemistohierarkiaa tähän. Korvaa vain “kaksikymmentätoista” vanhemman teeman hakemistolla, ja sinun pitäisi olla hyvä mennä. Tämä on vanha tapa edetä asioissa ja voi aiheuttaa joitain suorituskykyongelmia, mutta toimii silti, jos ensisijainen menetelmä ei ratkea.

Nämä ovat kaksi päätiedostoa, joita muokkaat lapsiteemaasi varten, mutta voit kopioida minkä tahansa muun tiedoston lapsiteeman kansioon muokataksesi. Esimerkiksi otsikko- ja alatunnistemuutokset edellyttävät erillistä tiedostoa lapsiteemakansiossa.

Kun sinun ei pitäisi käyttää lasten teemaa

Nyt lapsiteeman luominen ei ole paras vaihtoehto kaikille. Jos et todella halua muuttaa mitään sivustossasi niin pitkälle kuin teema, niin sen luomiseen ei ole syytä. Spektrin toisella puolella, jos haluat muuttaa liikaa, on parasta vain kehittää teema tyhjästä kehyksen avulla.

Kehys on perusta kaikille WordPress-teemoille, ja sinun on varmistettava, että omasi vahva on ennen syvälliseen kehitykseen lähtöä. Esimerkiksi Gloria-lehden teemassa käytetään Redux-kehystä, jolla on paljon mukauttamisvaihtoehtoja. Puhumme tarkemmin kehyksistä ja oman teemaasi kehittämisestä seuraavassa oppaassa.

Sinun on tiedettävä jokin CSS / HTML muokataksesi lapsiteemasi, ja valitettavasti emme voi täysin opettaa sinulle kieltä täällä. Haluamme kuitenkin tarjota lyhyen opetusohjelman lapsiteeman voimakkuuden osoittamiseksi. Korvaamme kojetaulun WordPress-oletuslogo millä tahansa haluamallasi logolla.

Luo ensin logosi ja tallenna se .png-tiedostona, jonka koko on 16 × 16 pikseliä. Tätä opetusohjelmaa nimitetään sille ”custom-logo.png”. Voit nimetä sen mitä haluat, muista päivittää skripti vastaavasti.

Yhdistä sivustosi FTP: n kautta ja pääset lapsiteemahakemistoon. Luo uusi kansio nimeltä ”images”. Avaa function.php-tiedosto muokataksesi sitä. Liitä seuraava jo olemassa olevien mukautettujen komentosarjojen alle:

toiminto custom_logo () {

kaiku ‘

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo > .ab-item .ab-icon: ennen {

taustakuva: url (‘. get_bloginfo (‘ styleheet_directory ‘).’ /images/custom-logo.png)! tärkeä;

tausta-asema: 0 0;

väri: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-icon {

tausta-asema: 0 0;

}

’;

}

// koukku hallinnollisen otsikon tuotokseen

add_action (‘wp_before_admin_bar_render’, ‘custom_logo’);

Päivitä WordPress-hallintapaneeli ja uuden mukautetun logon pitäisi näkyä oikeassa yläkulmassa.

Roskapostin määrittäminen

Kommenttivirhe on osa elämää millä tahansa WordPress-sivustolla. Et uskoisi numeroa, jonka saamme tänne Cloudwards.netissä joka päivä. On kuitenkin joitain tapoja suodattaa kommentteja niin, että sinulla on mahdollisimman vähän roskapostia näkymässä WordPress-hallintapaneelissa.

Yleensä kommentti roskapostit ovat seurausta yrittämisestä kerätä käänteisiä linkkejä. Roskapostirobotit menevät kaikkialle Internetiin kommentoidessaan viestejä, joihin sisältyy käänteisiä linkkejä, yrittäen parantaa hakujärjestystä. Google on jo tehnyt paljon varmistaakseen, että tällainen mustahattu-SEO ei paranna sijoitusta, mutta roskapostittajat edelleen roskapostiksi.

Jokaisen WordPress-version mukana tulee oletuksena Akismet Spam Filter – laajennus, joka käy läpi kaikki sivustosi kommentit ja roskaa kaikki sen mielestä epäilyttävät. Se käyttää koneoppimista, keräämällä tietoja kaikista laajennusta käyttävistä sivustoista tehdäkseen jatkuvasti havaitsemisen älykkäämmäksi.

Pohjimmiltaan se menee eteenpäin ja vie karanteeniin kaikki kommentit, jotka sen mielestä ovat roskapostia. Siksi on tärkeää, että käyt läpi ja merkitset jokaisen joko roskapostiksi tai ei roskapostiksi. Tällä tavoin järjestelmästä voi tulla älykkäämpi varmistamalla, että muut kuin roskapostikommentit pääsevät läpi ja roskapostikommentit jäävät tietä.

Akismetin ulkopuolella on joitain asioita, jotka voit tehdä päästäksesi eroon roskapostista ja yksinkertaistamaan oikeiden kommentaattoreiden prosessia. Ensimmäinen on kommenttisi musta lista. Tämä työkalu poistaa ja merkitsee kommentit automaattisesti roskapostiksi, jos ne sisältävät tiettyjä avainsanoja. Löydät mustan listan kohdasta “settings > keskustelua.”

Ole kuitenkin tässä yhteydessä erittäin varovainen, koska suodatin ei etsi vain avainsanaa, vaan myös avainsanan kaltaisia ​​sanoja. WordPress Codex -merkinnässä on esimerkki sanasta ”tramadoli”. Musta lista poistaa automaattisesti kaikki kommentit, jotka sisältävät tramadolia, tramadoleja, bigtamadolia jne. Jos kuitenkin lisäät mustalle listalle sanan “perse”, suodatin poistaa automaattisesti kommentit sanoilla, kuten apu, intohimoinen, olettamus jne..

Vaikka se voi viedä aikaa, se on myös hyvä ajattele kaikkia sivustosi kommentteja. Jokainen on hyväksyttävä manuaalisesti, mutta se varmistaa, ettei roskapostia pääse läpi. Seuraa polkua -asetusta > keskustelu ”WordPress-hallintapaneelissa ja valintaruutu” järjestelmänvalvojan on hyväksyttävä kommentti (riippumatta alla olevista vastaavuuksista) ”.

Samalla alueella voit sallia WordPressin hyväksyä automaattisesti aiemmin hyväksyttyjen kommentoijien kommentit. Valitse valintaruutu ”kommenttien kirjoittajalla on oltava aiemmin hyväksytty kommentti”, eikä kommentteja näytetä moderointipaneelissasi.

Jos sinulla ei ole Akismet-palvelua tai mitä kokeilla muiden liitännäisten kanssa roskapostin käsittelemiseksi, vaihtoehtoja on paljon. Tässä on joitain suosituksemme:

 • CleanTalk-roskapostisuojaus ja palomuuri
 • Akismet Roskapostin esto
 • WordFence-tietoturvapalomuuri, haittaohjelmat ja roskapostisuojaus

Yleiset WordPress-virheet

Vaikka haluaisimme kattaa kaikki WordPressin mahdolliset virheet, se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. On liian monia olosuhteita ja liian monia virheitä käydä läpi, että jopa tarvitsemasi löytäminen olisi painajainen. Sen sijaan aiomme kattaa joitain yleisimmistä WordPress-virheistä ja mitä voit tehdä niiden korjaamiseksi. Jos et löydä tarvitsemasi täältä, muista viitata WordPress Codex -merkintään aiheesta.

Sisäinen palvelinvirhe

Yleisin virhe, jonka törmäät on sisäinen palvelimen virhe. Kun yrität muodostaa yhteyden verkkotunnukseesi, näet sivun, jossa on joko “sisäinen palvelinvirhe” tai “500 sisäinen palvelinvirhe”. Hyvä uutinen on, että sivustosi ei ole poissa. Huono uutinen on, että tämä on yleinen virhe, koska WordPress ei pysty tunnistamaan ongelmaa.

On kuitenkin joitain asioita, joita voit tehdä vianetsinnässä. Ensimmäinen tarkistettava alue on .htaccess-tiedosto, koska se on todennäköisesti vioittunut. Kirjaudu sivustoosi FTP: n kautta ja löydä .htaccess-tiedostosi. Sen pitäisi olla sivustosi juurihakemistossa ”public_html”. Jos sitä puuttuu, lue ennen .htaccess-tiedostoja WordPress Codex -sovelluksessa.

Nimeä tiedosto uudelleen nimellä .htaccess_old ja yritä ladata sivustosi uudelleen. Jos se toimii, siirry asetuksiin > permalinks ”ja nollaa permalinks. Tämä luo uuden .htaccess-tiedoston ja korvaa vioittuneen. Jos se ei onnistunut, jatka.

Jos .htaccess-tiedostosi on kunnossa, yksi tai useampi laajennus on todennäköisesti ongelma. Kirjaudu sisään sivustollesi FTP: n kautta ja siirry ”wp-content” -kansioon. Etsi kansio nimeltä “plugins” ja nimeä se uudeksi “plugins.hold”.

Palaa takaisin selaimeesi ja siirry ”www.verkkotunnus.com/wp-admin.plugins.php”. Tämän tekeminen poistaa kaikki laajennukset käytöstä, mutta säilyttää niiden asennuksen ja asetukset. Palaa FTP-hallintaan ja nimeä ”plugins.hold” uudelleen ”plugins”. Sen jälkeen sinun pitäisi palauttaa käyttöoikeudet.

Aktivoi laajennukset uudelleen yksi kerrallaan ja katso missä virhe sijaitsee.

Jos haluat tehdä sen ilman FTP-pääsyä, mene verkkosivustollesi ja käytä phpMyAdmin. Etsi taulukko nimeltä “wp_options”. Etsi sarakkeesta ”vaihtoehto_nimi” rivi ”aktiiviset laajennukset”. Muuta ”option_value” -kenttä arvoon “a: 0: {}” ja yritä kirjautua sisään uudelleen.

Sama prosessi koskee teemoja. Etsi teemakansio tiedostohallinnasta ja yritä ladata oletusteksti Kaksikymmentäkuusi WordPress-teemaa poistamalla nykyinen.

Jos kaikki muu epäonnistuu, ota yhteyttä Web-isäntäsi tukeen ja he voivat auttaa sinua suorittamaan uuden WordPress-asennuksen tai lisäämään muistirajaa nähdäksesi, tuoko sivustosi takaisin verkkoon.

Yhteyden aikakatkaisu

Jos saat näytön, jossa on virhe tietokantayhteyden muodostamisessa, se tarkoittaa, että sivustollasi on vaikeuksia muodostaa yhteys siihen liitettyyn tietokantaan. Tähän on kolme pääasiallista syytä:

 • Verkkosivuston virhe
 • Virheelliset wp-config.php-tiedot
 • Hakkeroitu verkkosivusto

Useimmissa tapauksissa tämä virhe johtuu yksinkertaisesta web-hosting-ongelmasta. Jopa parhaimmilla verkkopalveluntarjoajilla on toisinaan ongelmia, ja todennäköisesti jotain tapahtui, jos näet tämän virheen. Yksi kahdesta asiasta tapahtuu: joko tietokanta on täyttänyt kiintiönsä ja Web-isäntä on sulkenut sen tai web-palvelin on pois käytöstä.

Kummassakin tapauksessa ota yhteyttä Web-isäntäsi tukeen ja katso, onko tunnetuita ongelmia. Jos tietokanta on suljettu, verkkoisäntä todennäköisesti palauttaa väliaikaisen pääsyn talon puhdistamiseen.

Toinen todennäköinen skenaario on, että wp-config.php-tiedostollasi on vääriä tietoja. Kirjaudu FTP-asiakasohjelmaan ja etsi tiedosto nimeltä “wp-config.php”. Sen pitäisi sijaita ”public_html” -hakemistossa.

Avaa tiedosto ja varmista, että seuraava on oikein:

 • Tietokannan nimi
 • Tietokannan käyttäjänimi
 • Tietokannan salasana
 • Tietokannan isäntä

Löydät nämä tiedot verkkoisäntäsi cPanelista. Palveluntarjoajille, jotka tekevät näistä tiedoista helposti saatavilla, tutustu parhaaseen web-hosting-palveluun cPanelilla. Tallenna tiedosto oikeilla tiedoilla ja sinun pitäisi olla hyvä mennä.

On epätodennäköistä, mutta mahdollista, että verkkosivustoosi on hakkeroitu, jos kumpikaan näistä kahdesta korjauksesta ei toimi. Varmista, että se on vaarantunut, etsi verkkotunnustasi Sucuri SiteCheck -sivustolta. Jos sivustosi on hakkeroitu, voit tehdä muutamia asioita.

Ensinnäkin on otettava yhteyttä Web-palveluntarjoajaan. Se voi tarjota siivouspalvelun, kyllä, mutta haluat antaa heille otteen, jos palvelin vaarantuu. Palattuasi sitten takaisin sivustollesi ja yritä vähentää mahdollisimman paljon vahinkoja.

Tämä tarkoittaa kaikkien tällä hetkellä kirjautuneiden käyttäjien lukitsemista ja salasanan pakottamista. Tässä on muutama laajennus, jotka auttavat sinua tässä:

 • Pakota vahvat salasanat
 • iThemes-suojaus

Lukittuasi kaiken alas, parasta mitä voit tehdä, on snoogata. Yritä löytää uusia laajennuksia tai äskettäisiä muutoksia sivustosi CSS: ään. Voit myös etsiä sivustosi tietoja Web-isäntäsi tiedostohallinnassa nähdäksesi, näyttääkö jokin oudolta.

Valitettavasti hakkeroidun sivuston puhdistamiseen ei ole yhtä ainoaa vastausta. Se on usein paljon kokeiluja ja virheitä, ja yhteisöltä pyydetään vastauksia. Sucurilla on hakkeroidun sivuston vianetsintäohje, jonka suosittelemme käydä läpi ennen puhdistuspalvelun maksamista.

Kun olet löytänyt hyökkäyksen ja puhdistanut sivustosi, muista vaihtaa salasanasi uudelleen. Tämä on suurin yksittäinen aihe verkkosivujen uusintahyökkäyksissä. Kun kaikki on tuoretta, luo varmuuskopio sivustoltasi ja harkitse oikeuslääketieteen suorittamista Splunkin kaltaisella työkalulla järjestelmän haavoittuvuuden korjaamiseksi.

Huoltovirhe

Viimeinen rivi luettelomme yleisistä WordPress-virheistä on oikeastaan ​​aika yksinkertainen. Päivitettyäsi WordPressin, saatat nähdä, että ”hetkessä ei ole käytettävissä ajoitetussa kunnossapidossa. Tarkista hetken kuluttua. ” Ensimmäinen askel on hyvin, kuuntele varoitus. Odota muutama minuutti ja tarkista uudelleen, onko verkkosivustosi normalisoitunut.

Jos sitä ei ole, WordPress unohti poistaa kaikki asennustiedostot päivityksen jälkeen. Kun WordPress päivittää, se asentaa .maintenance-tiedoston sivustoosi. Jos tämä virhe jatkuu, tiedostoa ei ole poistettu.

Ainoa mitä sinun on kirjauduttava sisään sivustollesi FTP-ohjelman kautta ja poistettava .maintenance-tiedosto. Sen pitäisi sijaita juuri juurihakemistossa.

Tiedosto on yksin vastuussa tämän virhesanoman näyttämisestä. On erittäin epätodennäköistä, että näet tämän virheen WordPress-päivityksen ulkopuolella, mutta outoja asioita on tapahtunut. Aina kun näet sen, muista tarkistaa tiedosto juurihakemistosta.

Lopulliset ajatukset

Toivomme, että tämä välivaihe WordPressin käyttöön on auttanut sinua matkalla CMS: n kanssa. Seuraavassa oppaassamme tarkastelemme aiheita, kuten laajennuksen ja teeman kehittämistä, sekä joitain edistyneitä optimointivaihtoehtoja, joiden avulla voidaan rajata vähän latausaikaasi.

Jos sinulla on joitain peruskysymyksiä, aloittelijamme opas (linkitetty tämän artikkelin yläosaan) on todennäköisesti paras sinulle. Annamme sinulle WordPressin asentamisen ja määrittämisen perusteet, jotta sinulla on vankka perusta jatkaa kyseisen alustan oppimista.

Jos sinulla on tiettyjä WordPress-kysymyksiä, ilmoita niistä alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map