Paras 3D-grafiikkaohjelmisto: Tee unelmistasi eläviä

Monet meistä ovat haaveilleet omien pelien tekemisestä tai visioidemme muuten elämisestä. Tietokonekausi on helpottanut unelmien toteuttamista todellisuudessa yksinkertaisesti käyttämällä ohjelmistoja, jotka voit ladata ilmaiseksi (tai halvalla). Tämän vuoksi julkaisimme äskettäin parhaat pelien kehittämisen työkalut ja lisäämme nyt parhaan 3D-grafiikkaohjelmiston tähän luetteloon.


3D-grafiikkaan on monia sovelluksia. Peli-taiteilijat rakentavat maailmoja, joilla on omat maantieteelliset ja arkkitehtuurilliset asuntonsa, jotka vaihtelevat elämällisestä surrealistiseen, ja 3D-elokuvat ovat siirtyneet satunnaisesta uteliaisuudesta elokuvan tukikohtaan suositun ja kriittisen suosiotaan.

Viihteen ulkopuolella mallinnuksella on vakavia sovelluksia. Lääkärien tai palomiesten koulutus voidaan suorittaa 3D-simulaattorilla. Arkkitehdit voivat suunnitella suunnitelmia käytännössä ennen miljoonien sitoutumista. Toiset haluavat vain luoda omia tarkoituksiaan varten, ja 3D-grafiikkaohjelmisto tarjoaa heille mahdollisuuden herättää luomuksensa elämään tavalla, jota mikään muu taiteen muoto ei salli.

Ennen aloittamista: 3D-grafiikan laitteistovaatimukset

Korkealaatuisten 3D-kuvien rakentaminen ja renderointi on yksi monimutkaisimmista asioista, joita tietokoneesi voi tehdä, joten nopea, tehokas tietokone on hyödyllinen. Tarvitset myös paljon RAM-muistia, jos kohtauksissasi on paljon monikulmioita ja monia esineitä. Suorittimen ja mahdollisesti GPU: n nopeus on tärkeä myös kuvia toistettaessa.

Joidenkin testimaisemien tekeminen kesti noin minuutti-puoli tuntia. Jos haluat animoida, sinun on annettava 30 kehystä, jotta saat sekunnin animaatiota nopeudella 30 kuvaa sekunnissa, joten jopa nopealla tietokoneella aiot odottaa.

On syytä todeta, että pidemmät ajat koskevat kuitenkin vain lopullisia renderointeja, ja sinulla on mahdollisuus esikatsella työtäsi alhaisemmalla laadulla ja nopeudella. Renderöintiajat riippuvat yhtä paljon käytetystä moottorista kuin ohjelmisto, joten voit sekoittaa ja sovittaa, jos haluat. Kaikissa työkaluissa ei ole sisäänrakennettua renderointia.

Mikä tekee parhaat 3D-grafiikkatyökalut

Tarkastelemme työkaluja, jotka on suunniteltu 3D-esineiden luomiseen peleille ja animaatioille. Näiden ja 3D-tulostusta varten esineitä suunnittelevien työkalujen välillä voi olla jonkin verran ristikkäitä, mutta se ei ole tässä keskittymisemme (tutustu kappaleeseemme parhaimpaan 3D-mallinnusohjelmistoon).

Tarkastelemme tätä myös aloittelijan näkökulmasta, joten aloitamme helpoimmin käytettävillä työkaluilla ja siirrymme sitten niiden läpi oppimiskäyrän mukaisessa järjestyksessä..

Monet näistä työkaluista ovat monimutkaisia ​​ja niissä on paljon ominaisuuksia. Jotkut ovat helpompia, mutta vieläkin hienostuneempien ansiosta voit rakentaa esineitä yksinkertaisista primitiivistä ja manipuloida niitä.

Keskeiset työkalut ovat objektien luomista. Ne on valmistettu tasoista, jotka koostuvat huipoista tai pisteistä 3D-tilassa. Objekteja voidaan siirtää, kiertää ja skaalata, mikä toimii odotetulla tavalla. Lentokoneet ja huiput voidaan myös vetää ympäri, mikä mahdollistaa työskentelemäsi esineen veistämisen. Ne voidaan jakaa ja yhdistää myös niiden monimutkaisuuden lisäämiseksi.

Käyrät vaativat paljon huippuja ja koostuvat yleensä pienistä, litteistä pinnoista. Hius- ja hiukkasjärjestelmissä voi olla valtava määrä huippuja, ja ne on tyypillisesti rajoitettava, jotta saavutetaan sujuva suorituskyky pelissä tai realistinen aika elokuvan näyttämiseksi.

3D-kuvien teksturointi

3d-teksturointi
© BlenderNation

Tämän lisäksi 3D-objektit voidaan teksturoida, eli 2D-kuva voidaan kartoittaa jokaiselle pinnalle. Kamerat ja valot sijoitetaan sitten paikan näyttämiseksi realistiselta. Edistyneemmät työkalut tarjoavat kaikenlaisia ​​erikoistehosteita käsittelemään asioita, kuten nesteitä ja liekkejä, sekä valaistustekniikoita, kuten maanpinnan mallintamista, kuvanlaadun siirtämiseksi kohti fotorealismia.

Tämä on taiteen muoto, jonka voit omistaa eliniän hallitsemiseen. Jopa tuotantomme rajoittuneena väärin käsiteltyyn savituhkakuppiin huomasimme itsemme saavan enemmän ja enemmän irti siitä, kun vietimme aikaa siihen.

Itse asiassa 3D-grafiikan luominen on tietyllä tavalla parempi kuin savilla työskenteleminen. Todellisessa elämässä ei ole kumoavaa pikakuvaketta. Et voi kopioida ja liittää asioita tai ladata palavan apinan pään mallia lähtöpisteeksi. Kaikki tämä ja enemmän on mahdollista 3D-grafiikkaohjelmistolla.

Paras 3D-grafiikkaohjelmisto

Etsimme ohjelmia, joiden käyttö on nautinnollista ja hyödyllistä. Luovuuden ei pitäisi olla työtä, joten haluamme työkaluja, jotka eivät estä pääsemästä visioon ruudulle.

Otamme myös hinnan huomioon. Tarkastelemme sekä ilmaisia ​​että maksettuja työkaluja, mutta odotamme, että maksetut työkalut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja otamme huomioon niiden hinnat arvioinnissamme. Aloitamme ensin yksinkertaisimmalla ohjelmalla.

Wings 3D

Itse kuvaa itseään “edistyneenä alijako-mallinntajana”, Wings 3D on ilmainen ja avoin lähdekoodi. Se on keskittynyt yksinkertaisempien, matala-keskipisteen monikulmioobjektien mallintamiseen suurten kohtausten tai animatioiden sijaan. Wings 3D on aloittelijoille soveltuva ohjelma, jonka avulla voit viedä työsi muihin työkaluihin, kuten Blenderiin, jos haluat mennä pidemmälle sen kanssa.

WingsPrimitives

Käynnistyksen yhteydessä Wings 3D esittelee sinulle mukavan tyhjän alueen, johon voit lisätä objekteja napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla valitsemasi primitiivin valikosta. Niitä voidaan valita, siirtää ja kiertää helposti, ja pystyimme muokkaamaan niitä turvautumatta asiakirjoihin.

Wings 3D: llä on näytöllä dynaaminen luettelo ehdotetuista syötteistä, jotka kertovat, mitä napsautus tai painos tekee milloin tahansa, mikä on hieno oppimiseen mennessäsi. Siellä on myös teksti, joka selittää mitä valikon vaihtoehdot tekevät.

Voit nopeuttaa sitä muutamassa minuutissa. Esineitä voidaan venyttää, jakaa, yhdistää ja työntää helposti.

Wings 3D -dokumentaatio

On onnekas, että Wings 3D: tä on helppo käyttää, koska verkkokäsikirja on kierteetön. Useilla sisällysluettelossa luetelluilla aiheilla ei ole linkkejä kuvaukseen. Perusteet ovat katettu, mutta keskeneräisen käsikirjan näkeminen saattaa olla uutta tulijoille, mikä on sääli, koska ohjelma on ihanteellinen työkalu heille.

On kuitenkin runsaasti hyviä teksti- ja YouTube-oppaita, joiden avulla pääset läpi.

Välttämättä samanlaisten työkalujen tungosta käyttöliittymää, Wings 3D omistaa näyttötilansa työskentelyalueelle. Suurin osa asioista tehdään hiiren oikealla painikkeella. Oli outoa, että et löytänyt odotettua työkaluriviltä tai valikoista, mutta kun olemme tottuneet työnkulkuun, se oli huomattavasti yksinkertainen ja antoi meille mahdollisuuden keskittyä luomaan.

WingsTable

Renderöinnin yhteydessä saatat yllättyä siitä, että et voi asentamatta erillistä ohjelmaa tai laajennusta. Näkymä on yksinkertainen perspektiiviprojektio ja vaihtoehtona siirtyäksesi kehyskehykseen tai ortografiseen tilaan, mitä näet, on se mitä saat.

Ajatuksemme siipistä 3D

Vaikka Wings 3D: tä voidaan laajentaa laajennuksilla, se on suhteellisen yksinkertainen työkalu, jolla ei ole monia ominaisuuksia. Se, mitä siellä on, on erinomaista, ja kun olet hankkinut sen, se tuntuu kolmiulotteiselta vastaavalta kynällä ja tyhjällä paperiarkilla. Toisin sanoen edistyneet käyttäjät voivat saavuttaa rajansa nopeammin kuin me.

Se ei tue animaatiota, mutta voit luoda esineitä vietäviksi työkaluihin, jotka toimivat, joten sitä voidaan käyttää yhdessä muiden ohjelmistojen kanssa, jos haluat pitää mallinnuksen yksinkertaisena.

WingsDesktop

Jos haluat aloittaa 3D-grafiikan käytön, et voi mennä pieleen Wings 3D: n kanssa. Se on ilmainen, helppo käyttää ja hauskaa leikkiä. Lisäksi se on melko tehokas ja hieno tapa rakentaa yksinkertaisia ​​3D-objekteja peleihin tai taidetta varten.

Tehosekoitin

Blender on saavuttanut pitkän matkan viime vuosina. Valittu ilmainen työkalu oli aikoinaan melko yksinkertainen vaihtoehto lohkon suurille lapsille, mutta nyt siinä on liukas, intuitiivinen käyttöliittymä ja melkoisesti hienoja ominaisuuksia..

Suunnittelu on epätavallinen, ja yksi valikko istuu alapaneelin yläpuolella. Käyttöliittymä, vaikka se on täynnä, on mukava ja luettavissa. Päänäyttö on informatiivinen ja voit selvittää paljon pelin tekemällä.

BlenderObject

Esineiden sijoittaminen ja niiden liikuttaminen on melko yksinkertaista, mutta sinun on tarkasteltava dokumentaatiota kääntääksesi ja teksturoidaksesi niitä.

Opi käyttämään Blenderiä

Blenderissä ei ole sisäänrakennettua opetusohjelmaa, mutta siellä on pitkä verkko-opas. Se on kattava, vaikka nopea suorittaminen itse ohjelmiston perusteissa olisi ollut parempi aloitus. Kotisivulle on linkitetty oppaita, mutta ne ovat kaikki videoita. Jotkut ihmiset mieluummin tekstiä, joten olisi kiva saada molemmat. Videoliukusäätimen liikuttaminen edestakaisin voi olla turhauttava tapa oppia työkalusta.

YouTubessa on monia video-oppaita, mutta Blenderistä on paljon opittavaa ja vähän aloittelijoille, vain aloittelijoille..

Pätevyys ei tule tänne helposti, ja joudut työskentelemään vain aloittaaksesi. Vaikka paljon on mahdollista, se tuntuu vaikeammalta kuin se voisi olla, kun siirryt leikkimään yrittämällä saada se tekemään mitä haluat.

BlenderCat

Kun opit pikakuvakkeita ja temppuja, niistä tulee kuitenkin intuitiivisempaa, joten muokkaat pian esineitä vetämällä kasvoja ja kärkiä ympäri kuin lapsi, jolla on kertakäyttöinen taikina.

Blenderissä on melko vähän suodattimia ja valotehosteita. Tutkimuksessa on myös monia ominaisuuksia, ja vaikka emme väitä ymmärtävän niitä kaikkia, huomasimme, että käyttämämme toiminnot olivat miellyttävä kokemus ja toimivat hyvin.

BlenderOutput

Ajatuksemme Blenderistä

Blenderistä katsomistamme 3D-työkaluista on luultavasti paras ilmainen vaihtoehto edistyneemmille käyttäjille. Se sisältää runsaasti ominaisuuksia, joita NASA ja History Channel ovat tottuneet luomaan kaupallisen laadun tuotantoa. Useat elokuvat ja TV-ohjelmat, kuten Punainen kääpiö, ovat käyttäneet sitä myös tehosteisiin.

Siellä on myös sisäänrakennettu animaatiojärjestelmä. Emme tarkastelleet sitä perusteellisesti, mutta jotkut ihmiset käyttävät sitä huipputason animaation tekemiseen.

Renderöinti on saatavana sekä CPU: lle että GPU: lle, mutta se voi viedä aikaa. Yksi monimutkaisemmista demo-kohtauksista kesti yli puoli tuntia lopulliseen renderöintiin, syöden pari gigatavua ja jättäen tietokoneemme kamppailemaan prosessorinsa kanssa täysin varattuna, mutta et tarvitse korkealaatuista renderointia, ennen kuin tuot tuotannon . Olisi hienoa, jos sinulla olisi mahdollisuus keskeyttää renderointi puolivälissä.

BlenderMonkeyHead

Blender on ilmainen, joten hinta ei voi mennä pieleen. Blender Cloud -niminen palvelu on kuitenkin valinnainen, joka sisältää oppaita, kuvioita ja muita ekstroja 11,50 dollaria kuukaudessa. Nautimme ohjelman käytöstä, mutta se vaati enemmän työtä kuin Wings 3D. Jos haluat oppia työkalun, jolla voidaan tuottaa korkealaatuista tulosta, Blender antaa sinulle mahdollisuuden kuluttaa rahaa.

modo

Modo on toinen hyvin arvostettu työkalu, joka tarjoaa 3D-mallinnusta, renderointia ja animaatiota. Sen kehittäjillä on vahva historia animaatiotyökalujen rakentamisessa, mukaan lukien LightWave 3D, sovellus, jota käyttävät monet uraauurtavat näytökset, kuten Babylon 5. Modo on hyväksytty Industrial Light and Magic-, Pixar- ja id Software -sovelluksissa mainitsemalla muutama..

ModoWorkspace

Työkalun tunteminen vaatii työtä. Piti kaivaa löytääksemme tekstipohjaiset oppaat, kun olimme kärsimättömiä videoiden suhteen, jotka meille esitettiin käynnistyksen yhteydessä. Niissä on melko vähän lempeää ennen kuin pääset sisältöön, samoin kuin tietoja, jotka eivät vastaa työkalun uusinta versiota.

Olimme hiomalla hampaitamme sen jälkeen, kun 20 sekunnin selitys ohjelmiston avaamisesta seurasi kolmen minuutin johdanto-osaa. Huolimatta hiljaisesta tahdista, ne ovat kuitenkin selkeitä ja työtä on paljon.

Kun metsästimme tekstin oppaita dokumentaatioon, saimme halutut tiedot. Siellä oli paljon hyvää sisältöä, jonka olisi pitänyt esitellä meille aikaisemmin aloituspisteen, valikoiden tai näkyvän paikan kautta verkkosivustolla. Sen sijaan paljon parasta sisältöä oli helppo jättää väliin.

Modo-näyteobjektit

Jos Modo toimittaa näytekohteita, meillä oli vaikeuksia myös niiden löytämisessä. Yhteisön sivustolla oli ilmaista ladattavaa sisältöä, mutta se oli vaikea navigoida, sillä siinä oli useita sivuja työpöytiä ja huonekaluja sekä hankala hakujärjestelmä. Valitse kohtaus / projekti avattavasta valikosta ei tuottanut tuloksia, eikä useita muita käytettävissä olevia suodattimia.

Suosituimpia kohteita selaamalla saatiin parempia tuloksia, sillä mielenkiintoisia kohteita oli saatavilla useita sivuja. Jälleen kerran oli turhauttavaa jatkaa aihioiden piirtämistä ennen kuin pääset hyvään sisältöön.

ModoRendering

Valitettavasti meillä oli myös ongelmia ladattujen aineistojen lataamisessa kohtaukseemme. Saimme virhe ponnahdusikkunoita, koska meillä ei ollut “omaisuus “- tai” näyte “-kansioita juuri” asiakirjat “-kansiossa. Korjasimme, että luomalla kansiot, mutta lukuun ottamatta pakollista luoda niitä itse, näiden kansioiden olisi pitänyt sijoittaa erilliseen Modo-kansioon.

Käyttöliittymä, kuten edistyneimpiä työkaluja, on täynnä painikkeita ja valikoita, mutta kaikki on selvästi merkitty ja kuvakkeet ovat suuret ja toimivat hyvin niiden toiminnassa. Kuvan arvo on 1000 sanaa, ja se ei ole koskaan totuudenmukaisempaa kuin silloin, kun sanat ovat ”luoda yksipuolinen pintaliuska subtraktiivisella fuusiona”.

Fysiikka ja animaatiojärjestelmät ovat erittäin kykeneviä. Tavallisten esineiden ja valojen lisäksi voit lisätä kohtauksia voimiin, jotka vaikuttavat dynaamisten esineiden liikkeeseen. Voit lisätä myös hiukkaspilviä ja menettelytapojen kautta muodostettuja esineitä, kuten kiviä.

Ajatuksemme Modosta

Vaikka pidimme työkalujen käytöstä, emme löytäneet oppaitamme makujemme mukaan ja olisimme mieluummin, että joukko näytekohteita ja kohtauksia olisi käytettävissä leikkiä varten. Opetusvideoiden rento tahti saattaa kuitenkin vedota joihinkin. 1799 dollaria varten sinun pitäisi kuitenkin vaatia enemmän. Karkeat reunat eivät ole mitä haluat nähdä tässä hintaluokassa.

ModoAnimation

Modon ikuinen lisenssi on kallis, mutta siinä on kuukauden mittainen ilmainen kokeilu, jos haluat tarkistaa sen. Se on saatavana Windowsille, Macille ja Linuxille.

Tässä on paljon pidättävyyttä käytettävyyden ja ominaisuuksien suhteen, etenkin kokeneille käyttäjille, mutta suosittelemme etsimään muualle, jos olet aloittamassa. Se on liian kallis kaikille, jotka eivät tarvitse sen lisäominaisuuksia.

ZBrush

ZBrush on digitaalinen kuvanveistotyökalu, jonka avulla voit manipuloida ja hallita 3D-objekteja. Se tuntuu paljon monimutkaisemmalta versiosta Wings 3D: stä ja pystyy käsittelemään korkearesoluutioisia objekteja, joissa monikulmion lukumäärä on yli 40 miljoonaa.

Pixologic-verkkosivuston tekstiopetus antaa sinulle hyvän tunteen perusasioista. Sen jälkeen on aloittelijoille ja ylöspäin luokiteltuja video-oppaita, joten voit vain valita yhden ja hypätä sisään.

ZBrushHead

Mukana on myös paljon esittelyobjekteja. Laadukkaiden mallien käyttäminen lähtökohtana on hauskaa aloittelijoille ja haluamme jotain kaikille tarjottaville 3D-grafiikkaohjelmistoille.

Vaihtaminen 2D: n ja 3D: n välillä ZBrushissa

3D-tilassa työskentelyn lisäksi voit siirtyä 2D-tilaan ja manipuloida kuvaasi kuin olisit tavallisessa maalauspakkauksessa. 2D-kuvan ja 3D-grafiikan yhdistelmä tuntuu epätavalliselta, mutta tarjoaa taiteilijoille alkuperäisen tavan sekoittaa taitojaan.

ZBrushDogsHeads

Käyttöliittymä tuntuu kuitenkin kiusalliselta. Objektien siirtäminen ja käsitteleminen on tarpeeksi intuitiivista, mutta siirry valikoihin ja huomaat, että vaellat ponnahdusikkunoiden ja lisälaitteiden labyrintissa. Kaikkien näiden asioiden selvittäminen vie käyttäjiltä hetken, ZBrush voi tehdä paljon.

ZBrushMaterials

Esineiden käsittely tuntuu tuntuvalta ja voimakkaalta. Pixologic kutsuu työnkulkuaan “Sculptris Pro”, mikä tarkoittaa, että napsauttamalla esineitä voit lisätä ja vähentää äänenvoimakkuutta, mikä on kuin savilla työskenteleminen käsillä. Objektit eivät aina vastaa miten haluat, etenkin aluksi, mutta tunnet, että voit tehdä muutoksia helposti ja taitoa voidaan kehittää.

ZBrushInsectPainting

Voit myös maalata värejä 3D-malleihin, jolloin ne tulevat käsintehtyinä. Tuloksissamme saattaa olla vähän toivomisen varaa, mutta mahdollisuudet on saavuttaa paljon näillä työkaluilla. Voit myös lisätä asioita, kuten pintamelua ja objektin geometrian käsittelyä myös alhaisella tasolla. Voit jopa lisätä kuituja malleihin turkistehosteen saamiseksi, joka voidaan harjata ja puhalttaa.

Ajatuksemme ZBrushista

Kehittäjille, jotka haluavat luoda 3D-objekteja peleihinsä ja ylläpitää suorituskykyä, ZBrushilla on työkalut vähentää monikulmion lukumäärää ja minimoida samalla vaikutus mallisi. Sen avulla voit myös rakentaa malleja 3D-tulostusta varten, jos se olisi sinun juttusi.

ZBrushMech

Havaitsimme, että ZBrush oli aluksi vaikea kääriä päätämme, mutta nautimme siitä enemmän kun pääsimme siihen. Aloittelijoille Wings 3D on selkeämpi, mutta ominaisuuksiltaan rajoitettu. Toisin sanoen, hinnan lisäksi, ei ole mitään syytä, jonka vuoksi et voisi aloittaa ZBrushilla ja pysyä yksinkertaisempien työkalujen parissa, kun opit ohjelmasta.

895 dollarilla ZBrush on ainakin halvempi kuin Maya. Sillä on 45 päivän ilmainen kokeiluversio, jos sinulla ei ole sellaista rahaa makaamassa, vaikka sen asettaminen ei ole helppoa. Kaiken kaikkiaan ZBrush on hyvä työkalu, jolla on joitain epätavallisia, mutta tehokkaita ominaisuuksia.

maya

Maya on yksi 3D-liiketoiminnan suurimmista nimistä ja sitä käytetään laajasti peli- ja elokuvateollisuudessa. Yksi sen vahvuuksista on muokattavuus, mutta se ei kuulu tämän artikkelin piiriin, koska tarkastelemme sen vaniljamuotoa. Jos haluat kuitenkin muokata työnkulkuasi, Maja on hyvä veto. Sen avulla voit luoda mukautetun AI: n ja tukee Pythonia ja Meliä.

MayaHair

Mel on Majaan voimakas skriptikieli, ja se voi auttaa sinua hallitsemaan putkilinjaasi runsaasti vaihtoehtoja tehtävien automatisoimiseksi. Kaikki tavalliset käyttöliittymätoiminnot näytetään sen käyttöliittymässä ikään kuin ne olisi tehty koodilla, joten sen jälkeen kun olet tehnyt asioita hiirellä ja näppäimistöllä, voit siirtyä Melin ikkunaan ja nähdä, kuinka ne kääntävät koodiksi oppiaksesi kun menet..

Maya-käytön oppiminen

Majaan dokumentaatio on kattava, mutta se on helppo eksyä. Yksi havaitsemme ongelma oli, että ohjelmistosta oli niin paljon vanhoja versioita, online-ohjeet olivat usein vanhentuneita. Emoyhtiön Autodeskin dokumentaatio näytti myös vanhentuneelta.

Opetusohjelmat koostuvat YouTubesta ja kummallista kyllä, flash-videoista, mikä on ärsyttävää niille, jotka mieluummin lukevat oppiessaan uutta työkalua. Videot ovat kuitenkin hyviä, eivätkä ne pakota sinua istumaan liian paljon pehmusteita päästäksesi sisältöön. Mukana on myös runsaasti esineitä, joiden kanssa voi pelata, mutta ne ovat piilotettu sisältöselaimeen.

MayaPlane

Lisää sisältöä, kuten 3D-objekteja ja kuvioita, on saatavana Autodeskiltä, ​​mutta sinun on maksettava noin 125 dollaria kuukaudessa.

Käyttöliittymä on täynnä ja tiheää, mutta hallittavissa, vaikka sisältää paljon tietoa. Valikot ovat täynnä houkuttelevia äänivaihtoehtoja ja ne ovat riittävän luettavissa löytääksesi ymmärrettävät asiat oppiessasi.

Kameran siirtäminen oikeaan asentoon ja sen asettaminen voi olla vaikeaa kaikissa 3D-grafiikkatyökaluissa, mutta Maya antaa sinulle mahdollisuuden merkitä kameran sijainnit kirjanmerkkeihin ja välkkyä niiden välillä.

Maja ja animaatio

Animoimiseksi on myös paljon vaihtoehtoja. Maya pystyy tuottamaan täysimittaisia ​​3D-elokuvia. Siellä on kattava takilajärjestelmä, jonka avulla voit antaa kohteille luurankoa, jota voidaan manipuloida. Hyvän tekeminen on itsessään taidetta, mutta voit löytää ilmaisia ​​korkealaatuisia, esipaistettuja latauksia, jos katsot ympärillesi.

Kohtausnäkymän siirtäminen edellyttää Alt- tai Optio-näppäimen pitämistä alhaalla, mikä on vähemmän intuitiivista kuin muut työkalut. Pidä hiiren oikealla painikkeella painettuna vaihtaaksesi muun muassa esineiden, kärkien tai kasvojen manipuloinnin välillä, jotka kaikki voidaan vetää sydämesi sisältöön.

MayaScripting

Maya mukana tulee oma renderator nimeltään Arnold. Se on valinnainen asennus, joten voit valita uuden, jos haluat. Arnoldilla on oma Majasa-valikko, jonka avulla voit lisätä valoja – et näe paljon, ellet tee niin – ja on suoraviivainen luoda peruskuva kohtauksestasi. Asioiden näyttäminen hyvältä oikeilla valoilla ja virityksellä vie kuitenkin enemmän työtä.

Arnold korvaa mielenterveyden, joka oli pitkään hammassa. Varo kuitenkin, että jotkut vanhemmat sisällöt saattavat olla riippuvaisia ​​vanhemmasta renderatorista, kuten löysimme näytteitä metsästettäessä.

Arnold on CPU-pohjainen eikä GPU-pohjainen. Vaikka se tekee siitä sopivan suurten ja monimutkaisten kohtausten esittämiseen, jotka vaativat valtavia määriä RAM-muistia, se voi olla hitaampi kuin GPU-pohjainen renderöinti. Saatat löytää sen hitaammin kuin esimerkiksi Blenderin renderoija.

Ajatuksemme Majaasta

Negatiivisina puolina – ja tämä on isoäiti – Maya maksaa silmiinpistävän 1500 dollaria vuodessa. Se on kuitenkin halvempaa, jos olet opiskelija. Itse asiassa voi olla halvempaa rekisteröityä yhdeksi kuin ostaa se suoraan.

MayaWater

Tällä hinnalla sinulla on täysi oikeus odottaa paljon Majaalta, ja se ei petä. Siinä on enemmän ominaisuuksia kuin voit ravistaa keppiä. Esimerkiksi ne, jotka haluavat käyttää Mayaa pelien kehittämiseen, josta voit lukea lisää parhaimmista pelinkehitystyökaluja käsittelevästä artikkelistamme, ovat ilo löytää, että voit viedä esineitä Unityyn tai Unrealiin.

Jos haluat mallintaa esimerkiksi vettä, hiuksia tai tulta, Maya tarjoaa sinulle paljon vaihtoehtoja, joten realistisia kohtauksia luomalla on paljon työkaluja sen tekemiseen. Hiusten lisäksi voit simuloida kangasta ja nesteitä. Myös liikkeen sieppaus tukee.

Maya on kallista, mutta mukana on ilmainen kokeilu, jonka pystyimme saamaan aikaan jonkin kokeilun ja virheen jälkeen. Tämä saattaa johtua Windows Defenderin viimeaikaisista liiallisesta suojaamisesta, mutta olisi ollut hienoa, jos Majaan asennusohjelma epäonnistuisi sulavasti, kun Microsoft heitti jakoavaimia teoksiin.

Kaiken kaikkiaan Maya on luultavasti kattavin työkalu, jota katselimme, ja räjähdys käytettäväksi. Vaikka se on haastava, se on liukas ja intuitiivinen, ja jos sinulla on varaa siihen, se on erittäin kykenevä.

Lopulliset ajatukset

Niillä, jotka haluavat päästä 3D-grafiikkaan, on käytettävissään monia työkaluja, jotka vaihtelevat hinnasta vapaasta kalliin. Kuten olemme nähneet, jopa ilmaisilla vaihtoehdoilla on paljon tarjottavaa. Kalliimmissa työkaluissa on enemmän ominaisuuksia ja ne voivat tuottaa ammattimaisia ​​tuloksia, mutta kaikki tässä olevat vaihtoehdot ovat tehokkaita työkaluja, jotka voivat luoda laadukkaita 3D-kuvia.

Wings 3D on loistava lähtökohta, jonka käyttö on helppoa. Blender on toinen ilmainen ja hauska vaihtoehto, joka tarjoaa monia muita ominaisuuksia. Asiat muuttuvat vakavammiksi kalliimpien työkalujen avulla, mutta ne tarjoavat ilmaisia ​​kokeita, joten voit upottaa varvassi ennen sitoutumista.

ZBrush tuntuu voimakkaalta ja antaa vaikutelman, että voit lopulta tehdä sen, mitä haluat. Maya on poikkeuksellinen ohjelmisto, mutta sen mojova hintamerkki tarkoittaa sitä, että se on rajoittamaton, ellet ole tosissasi 3D-mallinnuksessa.

Työn laajuus on tärkeä työkalua poimittaessa. Perus 3D-objekteille Wings 3D on riittävä, mutta se ei ole hyvä, jos haluat animoida. Jos olet luomassa jotain pelin käyttöön, renderöinti hoidetaan puolestasi, mutta leikkauskohtaiseksi haluat ohjelmiston, joka pystyy toimimaan hyvin.

Jopa yksinkertaisimmat näistä työkaluista tarjoavat paljon mahdollisuuksia ilmaista luovuutta ja voit odottaa laittavan niihin pitkiä aikoja, jos haluat saada hyvää.

Rajoitetusta taiteellisesta kyvystä huolimatta meillä onkin ollut paljon iloa näistä työkaluista. Jos sinulla on silmä tällaisille asioille, mikään ei estä sinua lukemasta yhtä hyvää grafiikkaa kuin ammattilaiset. Kun olet hallinnut esineiden manipuloinnin perusteet, olet hankkinut tehokkaan taiton, jota voit parantaa näiden ohjelmistopakettien edistyneemmillä työkaluilla.

Muita harkitsemisen arvoisia työkaluja, jotka eivät aivan tehneet leikkausta, ovat Cinema 4D ja SketchUp, joista emme pitäneet yhtä paljon kuin muut, ja Autodesk 3ds Max, jotka eivät anna meidän kirjautua ilmaiseksi kokeiluversioon ilman luottoa kortti. Halusimme kattaa työkalujen levinneisyyden ja Maya oli meidän suositeltava vaihtoehto raskaansarjan joukossa.

Kerro meille, jos olet käyttänyt jotakin yllä olevista työkaluista, ja kerro meille, onko alla olevissa kommentteissa muita suosituksia. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map