Online-tietosuojaohje toimittajille

Yksityisten asioidesi pitäminen yksityisenä on kaikille 2000-luvulla, riippumatta siitä, kuka olet. Ei ole kenenkään asia, mitä teet verkossa tai mitä olet tekemässä. Jotkut ihmiset ovat kuitenkin tarkemman valvonnan alaisia ​​kuin toiset, enempää kuin toimittajat. Täällä Cloudwards.net päätimme jakaa muutamia vinkkejä muille kirjoittajille tämän online-tietosuojaoppaan toimittajille.


Säännölliset lukijat huomaavat, että tämän kappaleen ja online-tietosuojaoppaamme välillä on jonkin verran päällekkäisyyttä, mutta syynä on, että tietyllä tavalla tämä vie sinne, mihin tämä alkoi. Olemme kaikki kyberrikollisten ja markkinoijien mahdollisia uhreja, ehkä jopa hallituksen valvonnassa, mutta kenen tahansa edes haastamalla status quo -painon on oltava enemmän varovainen kuin tavallisten ihmisten.

Tämä johtuu siitä, että jotain jatkavaa toimittajaa vastaan ​​käytetyt menetelmät ovat suurempia kuin jotkut matalan tason salakuuntelut. Offline-tilassa toimittajia on häiritty, kidutettu, jopa murhattu ja kun tiedotusvälineet ovat siirtyneet Internetiin, joten kiusaajat ovat kehittäneet tapoja varmistaa, että he voivat viedä myös menetelmiään.

Paras viimeaikainen esimerkki ovat ukrainalaisten toimittajien kyberhyökkäykset, jotka ovat todennäköisesti heidän kaikkiensa suurimman verkkokiusaamisen, Venäjän, toiseksi tärkeimmän Internet-sensuurin (ensisijainen tietenkin Kiinan) työ, samoin kuin Ukrainan hallituksen työ. Ei siitä, että se on aina niin räikeää, tässä raportissa kerrotaan kuinka maat ympäri maailmaa salakuuntelevat toimittajia itsestään selvänä..

Joten jos kriittisten toimittajien estäminen Valkoisen talon lehdistötilaisuuksista ei riittänyt, verkko ei ole myöskään turvallisin paikka ympärillä. Onneksi suojellaksesi itseäsi joko yksityishenkilönä tai muinaisena voit tehdä täydellisesti, sinun tarvitsee vain tietää miten. Joten riippumatta siitä, oletko vanhan koulun kynä- ja paperi-hakkeri tai lonkkaa tutkittava bloggaaja, katsotaan mitä voit tehdä pitääksesi itsesi ja lähteesi turvassa.

Kouluta lähteitäsi

Ensinnäkin mikään alla oleva ei ole mitään hyötyä, jos ihmiset, joiden kanssa keskustelet, eivät seuraa esimerkkiä. Jos käytät lentokoneella varustettua, salattua, turvallisesti käynnistynyttä kannettavaa tietokonetta, kun lähteesi rokkaa iPhonea, olet ruuvi. No, ne ovat pääosin, mutta tarinasi on paahtoleipää, vaikka vältätkin ketään, joka on perässäsi.

Jos luet tätä opasta, koska aiot puhua jonkun kanssa, jolla on elintärkeää tietoa, varmista, että hän lukee myös sen. Yksikään alla olevista vinkkeistä ei vaadi erityistä tietotaitoa tai maksaa sinulle yhden pennin – no, paitsi VPN: t, mutta voit myydä tämän keinona kiertää myös Netflix VPN -kieltoa sen lisäksi, että säästät itsesi luodista. pää.

Käytä VPN: tä

Puhuttaen luoteista, pureskelkaamme tämä heti lepakon päältä: kaiken tietosuojastrategian ensimmäinen askel on rekisteröityminen virtuaaliseen yksityiseen verkkoon. Vaikka meillä on valikoima parhaita ilmaisten VPN-palveluntarjoajia, yksikään niistä ei tarjoa toimittajan tarvitsemaa suojaa, mikä tarkoittaa, että joudut käyttämään maksettuja vaihtoehtoja, joista puhumme artikkelissamme parhaista VPN-palveluista.

Itse asiassa menemme askeleen pidemmälle ja suosittelemme, että käytät yhtä parhaista Kiinan VPN-suosituksistamme, kuin jos Kiinan salainen poliisi ei voi murtautua heihin, kukaan ei voi. Kaikki kyseisen artikkelin tarjoajat tarjoavat edistynyttä salausta, mikä tarkoittaa, että voit käyttää Internetiä nimettömästi ilman, että kukaan seuraa liikkeitäsi.

Syy, jonka vuoksi haluat käyttää VPN: ää, on hyvin yksinkertainen: se piilottaa läsnäolosi verkossa, koska et käytä Internetiä omasta sijainnistasi, se tapahtuu kolmannen osapuolen palvelimen kautta muualla maailmassa. Hienoa, jos yrität kiertää geoblokkeja, upea, jos et halua kenenkään pystyvän jäljittämään sinua.

On erittäin tärkeää, että pidät VPN: n jatkuvasti päällä, haluat ehkä antaa sen käynnistyä yhdessä tietokoneesi kanssa. Tämä johtuu siitä, että jos olet edes sekunnin ajan näkyvissä verkossa, voit jäljittää sijaintisi. Toinen tärkeä ominaisuus on killswitch, joka katkaisee yhteyden, jos palvelimesi lakkaa toimimasta jostakin syystä.

Käytä TOR

Toinen toimenpide, jonka voit tehdä selaamisen suojaamiseksi, on käyttää TOR-erityiselainta, joka voi useimmissa tapauksissa korvata Chromen, Safarin tai minkä tahansa muun, jota käytät Internetin käyttämiseen..

Meillä on artikkeli, jossa keskustelemme VPN: n ja välityspalvelimien vs. TOR: n eduista ja haitoista, mutta miettiä on se, että VPN: n ja TOR: n käyttö samanaikaisesti, etenkin sellaisen palveluntarjoajan käyttö, joka sallii VPN: n TOR: n yli, kuten NordVPN, tarkoittaa, että olet kaksinkertaisesti turvallinen.

TOR: n käyttö vie jonkin verran totutusta, mutta sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa olet huolissasi siitä, että VPN voi vaarantua, tai koska haluat keskustella lähteen kanssa syvällä Web-chat-sivustolla, koska et pääse näihin tummempiin syvennyksiin. Internetistä ilman TOR: ta.

Salaa tietosi

Katsomme myös, että selaat turvallisena selaimesi turvallisena. Loppujen lopuksi, jos hakkeri onnistuu pääsemään tietokoneeseesi tai vain varastaa kannettavan tietokoneesi hotellihuoneesta, kaikki muut tekemäsi toimenpiteet ovat turhia..

Yksinkertaisin asia, jonka voit tehdä, on salata kiintolevy. Yksinkertaisin tapa tehdä tämä on joko käyttää Linuxia, useimmissa distrossa voit asettaa tämän vaihtoehdon asennuksen yhteydessä tai käyttää TrueCrypt-vaihtoehtoa, kuten VeraCrypt tai FileVault. Kaikki nämä ovat helppokäyttöisiä ja ovat myös enimmäkseen ilmaisia.

Voit joko salata koko kiintolevyn, tietyt kansiot tai molemmat. Molempien tekeminen tuntuu ylenmääräiseltä, eikä se ole kovin käytännöllistä, jos sinulla ei ole päätä salasanojen muistamiseen, joten tämä ei ehkä ole paras vaihtoehto.

Salausten lisäksi, kannattaa ehkä harkita myös yhden tietokoneesi lentosuuntaamista, mikä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että se pidetään aina irti Internetistä. Tämä vähentää niin kutsuttua hyökkäyspintaasi, mikä tarkoittaa, että ellei hyökkääjä pääse fyysisesti laitteeseen, he eivät pääse siihen – olisi hyvä idea myös lukita se turvalliseksi, kun et käytä sitä..

Lentokoneella varustettu kannettava tietokone ei ole kovin hyödyllinen asia, mutta sitä voidaan käyttää vain erittäin arkaluontoisten tietojen säilyttämiseen, jotka siirrät sitten peukaloasemalla, kun tarvitset sitä. Ollakseen todella tehokas, lentokoneessa olevaa tietokonetta ei kuitenkaan voi koskaan yhdistää Internetiin koskaan, ellet halua riskiä avata se vahingossa hyökkäykselle..

Salaa viestit

Kun tietosi ovat lukittu salausseinän taakse, meidän on tehtävä sama viesteilläsi, varsinkin jos sinä ja lähdesi lähetät tiedostoja toisillesi. Meillä on artikkeli sähköpostien salaamisesta, vaikka välitätkin ilmaisia ​​palveluita, kuten Gmail, Hotmail ja kaikki muut, vaikka mitä teetkin. Jos joudut jakamaan tiedostoja turvallisesti, käytä joko suojattua palvelua, kuten Thunderbird, tai siirry tiedostojenjako-osioon, alaspäin.

Säännöllisessä viestinnässä kannattaa todennäköisesti välttää puhelin- tai VoIP-puhelut, koska niitä valvotaan helposti. Haluat luottaa sen sijaan tekstiviesteihin, vaikka taaskin on parempia vaihtoehtoja kuin mikä tahansa, joka toimitetaan älypuhelimen mukana.

Paras niistä on WhatsApp, hulluin suosittu viestintäsovellus, jota miljoonat käyttävät ympäri maailmaa. Siinä on päästä päähän -salaus, mikä tarkoittaa, että heti kun osut lähettämään tekstiä, se on koodattu eikä sitä pureta, ennen kuin se osuu vastaanottajaasi. Se on hieno järjestelmä ja jälleen kerran ilmainen.

WhatsApp on kuitenkin painostunut asentamaan takaoven, jotta turvallisuuspalvelut voivat torjua ympäriinsä terroristien kiinniotosta, mikä on todella huono puhe “jokaiselle, joka on eri mieltä kanssamme”. Vaikka yritys on toistaiseksi vastustanut, lopulta heidän on luolattava, mikä tarkoittaa, että sinun on käännyttävä DIY-tekstin salaukseen. Kuten linkitetty artikkeli osoittaa, täällä on paljon vaihtoehtoja, joten sinun pitäisi olla hyvä.

Toinen asia, josta sinun tulee olla varovainen, on käyttää palveluita kuten Slack, Google Hangouts jne. Vaikka emme aio väittää kuinka hyödyllisiä ne ovat – Cloudwards.net käyttää Slackia kommunikoidakseen kaukaisen joukkueemme kanssa – turvallisen viestinnän kannalta hyödytön.

Mukauta älypuhelimia

Mikä vie meidät toiseen pisteeseen: älypuhelimet, jotka ovat käteviä sellaisenaan, ovat periaatteessa loistava tapa ripustaa iso sijaintipaikkaasi osoittava iso merkki. GPS on hieno, jos kadotat vieraassa kaupungissa, mutta suorastaan ​​haitta, jos et halua paikallisen salaispoliisin löytävän sinut. Vaikka VPN: n käytön ja osakeviestintäsovellusten ja vastaavien poistamisen pitäisi auttaa, paras tapa välttää ongelmia on joko käyttää älypuhelinta lainkaan tai käyttää polttimia.

Polttimet, kuten The Wire -fanit tietävät, ovat periaatteessa heitettäviä, ennakkomaksuja käyttäviä puhelimia. Ostat ne, käytät hyvityksen ja jätät ne. Nämä puhelimet eivät yleensä pysty käyttämään Internetiä ja sallivat yleensä vain soittamisen ja tekstiviestien lähettämisen, mikä kieltää toistaiseksi antamasi neuvot. Halpa-likaisena älypuhelimien myötä voit kuitenkin tehdä enemmän tai vähemmän omia polttimia.

Temppu on löytää sellainen, jonka voit helposti mukauttaa ROM-levyllä, ja asentaa sitten suojatut vaihtoehdot tavallisille sovelluksillesi. Tätä poltinta voitaisiin sitten käyttää kommunikoimaan yksinomaan lähteiden kanssa, kun taas tavallista puhelinta käytetään hyvin, säännöllisesti.

Ainoa tapa, jolla voit edelleen seurata poltinta, on SIM-kortti (vältetään tilaamalla postia SIM-kortista maasta, joka ei vaadi henkilötodistusta, kuten Irlanti tai Iso-Britannia) ja IMEI. Viimeksi mainittua on vaikeampaa välttää, minkä vuoksi korosimme aikaisemmin ”halpaa” kulmaa: jos luulet jonkun olevan sinua lähellä, ojenna puhelin ja hanki uusi.

Vaikka se kaikki onkin hieman työlästä, se vie haastatteluistunnon miesten kanssa mustilla kaivoksilla. Mitä tahansa teetkin, älä kuitenkaan käytä osakesovelluksia viestien lähettämiseen, koska jokainen niistä vie sinut pakettiauton takaosaan pussin kanssa päässäsi, ennen kuin voit sanoa “todennäköinen syy”.

Jaa tiedostoja pilvitallennuksen avulla

Katsotaanpa parasta tapaa jakaa tiedostoja, kun viestintä on katettu. Vaikka voisit vain lähettää heille sähköpostia, salaus voi olla ongelma ja harvat palvelut vievät yli 25 Mt suuria tiedostoja. Jos lähde toimittaa täydellisen tuloraportin tai jotain, ne .pdf-tiedostot voivat törmätä satoihin megatavuihin, kun taas videot pääsevät helposti keikkaan.

Vaikka suurin osa parhaista pilvitallennuspalveluistamme pystyy käsittelemään näitä määriä, turvallisuus on yleensä ongelma. Mitä todella haluat, on yksi parhaimmista nolla-tietopalveluistamme, jossa edes yrityksen työntekijät eivät voi tarkastella tiedostojasi, puhumattakaan jostakin NSA-edustajasta, jolla on optio-oikeus. Zero-tiedolla on kuitenkin haittapuoli, että sinun on varmistettava, että et voi unohtaa salasanaasi, joten kirjoita se muistiin turvallisessa paikassa.

Tässä tapauksessa siirrymme eteenpäin ja suosittelemme Sync.com-sivustoa. Kuten voitte lukea arvosteluomme, tällä palvelulla ei ole vain suurta turvallisuutta, mutta se tarjoaa myös jopa 2 Gt tallennustilaa ilmaiseksi, mikä tarkoittaa, että se on täydellinen toimittajille, jotka pitävät blogiaan halvalla. Se tekee myös tiedostojen jakamisen melko helpoksi, ja rekisteröityminen vie ehkä kaksi minuuttia. Jos lähteelläsi on tiedostoja jaettavaksi, tämä on todennäköisesti tapa edetä.

Vahvat salasanat

Viimeinen huomautus, jonka haluamme tuoda esiin tässä artikkelissa, on, että kaikki yllä olevat vinkit ja tempput perustuvat salasanaturvallisuuteen, mikä tarkoittaa, että haluat ehkä tutustua oppaaseemme vahvojen salasanojen luomiseksi.

Lyhyesti sanottuna hyvä salasana on satunnainen (mieluummin valmistettu salasanan luontitoiminnolla), pitkä eikä sanakirjasana. Vaikka nämä vinkit tekevät heistä vaikeaa muistaa, salasanapalvelun käyttö voi auttaa tässä, vaikka sinun on pidettävä tietoturvariskit mielessä.

Toinen tapa edetä on käyttää heikompia salasanoja, mutta käyttää kaksifaktorista todennusta palveluihin pääsyyn. Tämä tarkoittaa, että jokaisella, joka haluaa käyttää tiliäsi, on oltava myös puhelimesi tai toinen laitteesi voidaksesi käyttää sitä. Vaikka se ei olekaan ihanteellinen – joku voisi yksinkertaisesti lyödä sinua pään päälle ja käyttää sitten pilvitallennettasi puhelimellasi ja heikolla salasanalla – se voi olla ratkaisu ihmisille, joilla on vaikeuksia muistaa koodiaan..

johtopäätös

Ja siellä se on se: muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden pitäisi pitää toimittajat, bloggaajat ja kaikki muut tyypit turvassa elektroniselta snoopingilta. Huomaat, että emme todella kosketa vastavalvontaa ja muun tyyppisiä vakoiluohjelmia, mutta se johtuu vain siitä, että Cloudwards.net on kokonaan online-asu; emme tee lihatilaa.

Toivottavasti neuvomme osoittautuvat hyödyllisiksi henkilöille, jotka yrittävät paljastaa totuuden yrityksen väärinkäytöksistä, hallituksen epäpätevyydestä tai poliisin raakuudesta. Jos sinulla on muita vinkkejä, jotka haluat jakaa, haluaisimme kuulla sinusta alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit ja pysy turvassa siellä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map