Onko Jolidrive hyödyllinen työpöydän korvaaminen?

Voisiko pilvitallennushallinta todella korvata työpöydän? Kun tutkin muutama viikko sitten pilvitallennuspäälliköitä, minua kiinnosti Jolidriven idea. Se on yksi kahdesta Jolicloud-tuotteesta. Toinen on JoliOS, kehittäjien yritys tarjota ilmainen pilvipohjainen käyttöjärjestelmä, joka toimii verkossa ja tietokoneissa.


Perustajien mukaan järjestelmä tukee nyt yli 2 miljoonaa tietokonetta maailmanlaajuisesti. Siinä on HTML5-käyttöliittymä, 1 500 ilmaista sovellusta, se on aina ajan tasalla ja toimii myös offline-tilassa. Koska voit ottaa web-version koeajolle – se toimii kaikissa tärkeimmissä selaimissa – juuri sen päätin tehdä. Tässä on tilini Jolidriven käytöstä yhden päivän ajan.

Käyttöönotto Jolidriven kanssa

Vaikka ero Jolidriven eri iteraatioiden välillä pysyi hämmentävänä, asennus oli kaikkea muuta. Kuten tiedät, olin jo lisännyt useita Jolidrive-laitteisiin käyttämiäni pilvitallennuspalveluita, joita käytän Box, Dropbox, Google ja OneDrive, Flickr, YouTube, SoundCloud ja Pocket..

Prosessi oli yksinkertainen, ja se sisälsi napsauttamalla kuvaketta, laittamalla sisään käyttöoikeustiedot ja odottamalla pilvikäyttöjärjestelmän toimivan taikuutensa. Ajattelin, että tililläni olevat palvelut tarjoavat hyvän lähtökohdan oikeudenkäynnille. Mutta yksi ensimmäisistä asioista, jotka löysin kirjautuessani takaisin sisään, oli se, että se ei ollut pitänyt näiden tiedostojen tilaa ajan tasalla, ainakaan ei Google Drivessa.

Sen sijaan minun piti synkronoida nämä tiedostot manuaalisesti. Myönnetty, se kesti vain muutaman sekunnin, mutta jos käyttäisin sitä käyttöjärjestelmänä, haluaisin, että sillä olisi aina uusimmat tiedostot.

Uusien palvelujen lisääminen

Jolidrive toimii kokonaisen joukon online-palveluiden kanssa, vaikka joudut lähettämään twiitin tai sosiaalisen median jaon avataksesi joitain niistä. Yksi kysymys oli turvallisuudesta. Anat kirjautumistietosi kirjautuaksesi palveluihisi, mutta Jolidrive sanoo, että se ei tallenna mitään niistä. Ihmettelen, mutta toistaiseksi lisäämäni tilit näyttävät pysyvän turvassa.

Pidin todella tavasta, jolla se käsitteli YouTubea, joten minun on helpompi löytää haluamani kuin videosivuston omasta verkkokäyttöliittymästä. Se myös teki Pocketista tallennetut kohteesi erittäin helpoksi navigoida. Koska pystyin myös pääsemään Slideshare-tiliini ja tarkastelemaan kaikkea sisäisessä muodossa, voin nähdä, kuinka siitä voisi tulla hyödyllinen keskitetty palvelupiste mediasisällön löytämiseen ja online-esineiden etsimiseen..

Huomasin kuitenkin, että vaikka Jolidrive käsitteli mediatiedostoja hyvin, aina kun halusin käyttää tekstitiedostoa, se vei minut pilvisäilön sivustoon, jossa tiedosto tallennettiin. Tämä vaikutti intuitiiviselta.

Sisällä JoliOs

Kun olin lisännyt palveluideni lisäämisen, oli aika ottaa Web-käyttöjärjestelmä asianmukaisen suorituksen suorittamiseksi. Tätä varten minun piti käydä tilini asetuksissa ja ottaa sovellukset käyttöön.

Se antoi minulle pääsyn tabletin kaltaiseen käyttöliittymään (jopa kykyyn vaihtaa taustakuvaa) useilla sisäänrakennetuilla sovelluksilla. Näitä olivat tärkeimmät sosiaaliset sovellukset, Wikipedia, jotkut muut tutkimuslähteet, Office Online, sekä Space Invaders -peli ja paljon muuta. Sovellusten kokoelma näytti hiukan eklektiseltä, mutta merkityksettömien poistaminen oli helppoa viemällä hiiri kuvakkeen päälle.

Sovellusten lisääminen

Näytön oikeassa alakulmassa oli pieni vihreä kuvake plusmerkillä, joka vei minut sovelluskeskukseen. Siellä voit selata yli 1 500 sovellusta luokittelun mukaan.

Pystyin helposti lisäämään suosikkilähteeni (BBC News) ja tarkastelemaan joitain käytettävissä olevista vaihtoehdoista viestinnän, koulutuksen, pelien, median, toimiston, julkaisujen, sosiaalisen median, matka- ja elämäntapojen, kehittäjien, yritystoiminnan, grafiikkaa, musiikkia, tuottavuutta, hakutallennusta ja videota, useilla vaihtoehdoilla jokaisessa luokassa.

Jolidrive työssä

Joten miten käyttöjärjestelmä toimi käytännössä? Onko siinä kaikki toiminnot sisäänrakennettu käyttöjärjestelmään? En ole koskaan käyttänyt sitä netbookissa, mutta verkkoversio osoittautui hieman pettyväiseksi. Monet sovelluksista veivät sinut verkko- tai pilvisovellukseen itse, kun napsautit linkkiä, jolloin Jolidrive oli enemmän aloitussivu..

Nyt verkkotutkimus osoittaa, että jotkut sovellukset toimivat verkossa, kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, ja kehittäjät ovat vahvistaneet, että on olemassa tekstinkäsittelysovellus, Write, joka toimii alkuperäisesti JoliOs-järjestelmässä, mutta tämä ei ollut selvä testissäni.

Tuomio

Kaiken kaikkiaan uskon, että Jolidrive / JoliOs voisi toimia hyvin antaa hitaille netbookille nopean pääsyn pilvipalveluihin. Se on myös loistava paikka löytää pilvisovelluksia ja luoda aloitussivu pilvipohjaisille palveluille.

Tämä vastaa enemmän sitä, mitä perustaja ja kehittäjä Tariq Kim pitää palvelun tulevaisuutena: “Jolidriven kanssa haluamme todella keksiä keksintömme digitaalisen elämämme käyttämiseen, hallitsemiseen ja nauttimiseen.” Toistaiseksi niin hyvä, vaikka en muutakaan vielä tietokoneeni käyttöjärjestelmää.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map