Mikä on NAS? Käytännöllinen opas

Verkkoon liitetty tallennuslaite (NAS) on loistava tapa tallentaa suuria määriä tietoja samalla kun se on myös saatavissa mistä tahansa. Täällä Cloudwards.net suosittelemme, että NAS on osa kaikkea perusteellista varmuuskopiointistrategiaa, ja tässä artikkelissa käydään läpi mikä on NAS ja tarkemmin mitä NAS ei ole.


Tarkastelemme nopeasti sitä, mitä NAS voi ja ei voi tehdä, samoin kuin miten voit käyttää sitä henkilökohtaisessa kokoonpanossasi tallennustilan suurentamiseksi, samalla kun pidämme tiedot turvassa mahdollisten pienten ongelmien varalta. Älä kuitenkaan usko, että verkkoon liitetty tallennus on itsessään varmuuskopioratkaisu: jos haluat pitää tietosi turvassa, tutustu parhaisiin online-varmuuskopiointipalveluihimme tai parhaaseen NAS-artikkelin pilvivarmuuskopioon.

Kuinka NAS toimii

Pohjimmiltaan NAS on minipalvelin, joka istuu pöydälläsi. Voit kytkeä sen suoraan tietokoneeseen USB-kaapelin kautta, mutta se menettäisi sen pääedun: verkon. NAS luo oman pienen verkon, jota kaikki oikeilla käyttöoikeustiedoilla (käyttäjätunnuksella ja salasanalla) olevat laitteet voivat käyttää. NAS on askel kohti yksinkertaisen ulkoisen kiintolevyn käyttöä ja askel kohti oman henkilökohtaisen pilvitallennuksen luomista.

Jos haluat tietää enemmän ulkoisten kiintolevyjen ja NAS: ien eroista ja kuinka ne toimivat pilvivarmistuksen ratkaisujen kanssa, meillä on vertailuartikkeli, joka selittää tarkalleen sen.

NAS vs Cloud Storage

Jos olet määrittänyt NAS: n, voit tallentaa tietoja siihen ja käyttää sitä sitten mistä tahansa muusta laitteestasi, aivan kuten pilvitallennuspalveluiden tarjoajan kanssa. Niille teistä, jotka ihmettelevät, miksi et vain saa palvelua, jonka maksat 5 dollaria kuukaudessa sen sijaan, että ostaisit 300 dollarin laatikon, tärkeimmät hyödyt ovat nopeus ja kolmannen osapuolen puute.

NAS on nopeampi kuin etäpalvelin: vaikka päivitys- ja latausnopeutesi etäpalvelimeen saattavat olla riippuvaisia ​​useista tekijöistä – Internet-yhteydestä, palvelimen laiteohjelmaan jne. -, yhteysnopeutta NAS: ään rajoittaa vain verkon nopeus ja NAS-laitteisto. Jos mistä tahansa syystä verkkoosi ei ole tarpeeksi nopea, voit kytkeä tietokoneesi NAS-laitteeseen suoraan USB: n avulla ja siirtää tietoja kiintolevyn lukemis- / kirjoitusnopeudella.

Toinen NAS: n tärkein etu on, että isännöit tiedostoja itse, ilman että kolmannella osapuolella on mitään tekemistä sen kanssa. Aivan kuten mikään parhaimmista nolla-tietämyksen tarjoajistamme, vain sinä pidät tietojen avaimia, etkä koskaan tarvitse huolehtia valtion oikeuksista tai yritysten tunkeutumisesta. Tietosuoja taataan käytettäessä NAS: ia, kunhan pysyt tietoturvakäytännöissä (lisää siitä myöhemmin).

NAS Office-asennuksessa

Kuten voitte kuvitella, NAS on täydellinen jokaiselle, joka käsittelee suuria määriä dataa: audio- ja videoharrastajat, yksityiset yrittäjät, jopa pienet ja keskisuuret yritykset voivat hyötyä NAS: n pitämisestä toimistossa. Jokainen kanssasi työskentelevä voi käyttää NAS: ää ja jättää tiedostoja tai noutaa niitä ja oikealla ohjelmistolla jopa muokata ja käsitellä tiedostoja samanaikaisesti.

Yhteistyönä NAS: n omistaminen organisaatiossa tekee siitä todella houkuttelevan, varsinkin jos NAS on kytketty lähiverkkoon. Ilman pilviyhteistyöohjelmistoon liittyvää viivettä voit saada työsi nopeammin kuin koskaan ryhmässäsi ja investoimalla vankkaan NAS-järjestelmään pitäisi tarkoittaa, että näet tuottavuuden lisääntyvän nousussa..

NAS ja varastointi

Ei niin, että NAS: n saaminen tarkoittaa, että voit peruuttaa pilvitallennustilauksesi: useimmat NAS saavuttivat raja-arvonsa 10TB-merkinnällä ja vaikka voisit perustaa jonkin verran verkotettua RAID-ryhmää enemmän tilaa varten, voi olla parempi tallentaa arkistosi mille tahansa sen sijaan parhaat pilvitallennuspalveluiden tarjoajat. NAS sopii erinomaisesti nykyisten projektien säilyttämiseen, jotka sinun on käytettävä hatun pudotessa, vanhemmat ovat todennäköisesti paremmin varastoitavissa halvempaan paikkaan.

Huomaa, että tallennustilan korkki on yksi NAS: n rajoituksista: jos tarvitset valtavasti tilaa, voit harkita tiedostopalvelimen perustamista (lue artikkeli pienyritysten edullisimmista edullisista palvelimista, jos haluat tietää enemmän). Vaikka tiedostopalvelimet ja NAS toimivat hyvin samalla tavalla, palvelin on paljon tehokkaampi ja antaa sinulle entistä paremman hallinnan sisälle ja ulos tapahtuvasta. Kustannukset nousevat, samoin kuin tarvitset tarkempaa laitteistoa, joudut maksamaan jollekin sen ylläpidosta..

Jos liitettävyys ei ole tärkein huolenaihe, RAID-taulukon asettaminen saattaa olla myös vaihtoehto, jos sinun on tallennettava valtavia määriä tietoja. Se on todennäköisesti paljon halvempaa kuin tiedostopalvelimen tai NAS: n perustaminen ja antaa sinulle suuren nopeuden, koska se on periaatteessa vain valtava kiintolevy. Lisätietoja saat RAID-artikkelista.

NAS ja turvallisuus

Kuten kaikki verkon kautta kytketyt, NAS ovat alttiita verkkorikollisten ulkopuolisille hyökkäyksille tai NSA: n kaltaisten tiedustelupalveluiden vakoilulle. Yleensä NAS: n mukana toimitetut turvatoimenpiteet ovat täysin riittävät, mutta ostajien tulisi olla tietoisia siitä, että näin ei aina ole. Täydellinen esimerkki on Europolin edustaja, joka vei luottamukselliset tiedostot kotiin ja tallensi ne NAS: iin, johon ei automaattisesti sisältynyt salasanasuojausta..

Byrokraattinen idiokkuus sivuun, tämä tarina osoittaa, että kannattaa varmistaa, että olet noudattanut kaikkia ohjeita NAS: n perustamisessa. Pilviturvallisuus ei ole vitsi, ja se kannattaa tarkistaa ja tarkistaa, että olet tehnyt kaiken kirjan mukaan. Lisätietoja on NAS-tietoturvaoppaassa.

Synologia ja QNAP

Vaikka siellä on runsaasti valmistajia ja myyjiä, jotka tarjoavat verkkoon kytkettyä tallennustilaa, yleinen yksimielisyys näyttää olevan, että QNAP-järjestelmät ja Synology tarjoavat parhaan potkun hintaan. Vaikka kumpikaan ei ole erityisen halpaa (hinnat alkavat 200 dollarista ja nousevat jyrkästi sieltä), molemmat tarjoavat runsaasti kelloja ja pillejä sekä parannettuja turvatoimenpiteitä.

Halvimmissa NAS-laitteissa on yleensä noin 1 Tt tallennustilaa ja ne ovat täydellisiä ihmisille, jotka eivät tarvitse paljon tilaa, mutta haluavat pääsyn pieneen, henkilökohtaiseen, etäpalvelimeen. Muutaman askeleen päässä siitä tulevat suuret lahdet, jotka mahtuvat 10 kt: iin ja ovat erinomaisia ​​keskisuurille organisaatioille. Mikä tahansa suurempi ja harrastatte teknistä aluetta, jossa kiintolevyt voidaan vaihtaa haluttaessa yhä suuremmiksi ryhmiksi..

Täällä Cloudwards.net olemme erityisen suuria Synologian faneja (siksi meillä on artikkeli, joka on omistettu Synologian parhaalle pilvivarmuuskopiolle) ja olemme koonneet videon viidellä tärkeällä vinkillä, jotka sinun tulee tietää käytettäessä Synology DiskStation -sovelluksesi.

NAS-ohjelmisto

Molemmissa tapauksissa tärkein vetonaula on kuitenkin NAS: n mukana tuleva ohjelmisto. Synology ja QNAP tarjoavat huippuluokan, käyttäjäystävällisiä ohjelmistoja, jotka tekevät NAS: n perustamisesta helppoa ja sen käyttöä entistäkin helpompaa. Tämän lisäksi kokeneemmat käyttäjät voivat määrittää NAS: nsä käyttämällä tätä omaa ohjelmistoa tehdäkseen pienen laatikon omaan henkilökohtaiseen pilvivarastoon.

Huomaa kuitenkin, että jos henkilökohtainen pilvitallennus on perimmäinen tavoite, kannattaa ehkä harkita CloudBerry Backup -sovelluksen käyttöä. Tämä on pitkälle kehitetty ohjelmisto, jonka avulla voit asentaa NAS: n, integroida sen olemassa olevaan pilvitallennustilaan ja myös määrittää varmuuskopion koko shebangille. Tarkempia tietoja palvelusta on CloudBerry Backup -katsauksessa.

NAS ja varmuuskopio

Varmuuskopioinnista puhutaan, että tämä tuo meille täyden ympyrän artikkelin alkuun: NAS ovat hienoja ja loistava vaihtoehto pilvitallennukselle, mutta varmuuskopioratkaisu he eivät ole. Jos jotain tapahtuu fyysisesti NAS: llesi (tulipalo, tulva, sähkövirta), tiedot poistuvat hyvältä.

NAS voi kuitenkin korvata pilvitallennuksen perusteellisessa hybridi-varmuusstrategiassa, ja ihmisille, jotka haluavat varmuuskopioida NAS: n, on siellä paljon hyviä vaihtoehtoja. Kaikkien parhaimpien online-varmuuskopioidemme käyttäminen NAS-palveluihin antaa sinun levätä helposti tietäen, että tietosi, mahdollisesti tulevat, on turvallisesti varmuuskopioitu jossain etä- ja suojatulla palvelimella. 

johtopäätös

NAS ovat ihania koneita, jotka ovat täydellisiä jokaiselle, joka haluaa tallentaa suuria määriä dataa, mutta haluaa pystyä käyttämään sitä mistä tahansa. Jos et ole kotitietokoneesi mukana ja käytät vain sieltä tiedostoja, sinun kannattaa ehkä harkita RAID-taulukon asettamista NAS: n sijaan, mutta pieniä ja keskisuuria organisaatioita sekä ihmisiä, jotka ovat usein liikkua työskennellessäsi rakastaa NAS: n tarjoamaa joustavuutta ja nopeutta.

Haittapuolia NAS: lle ovat se, että kunnolliset mallit eivät ole halpoja ja että turvallisuuden on oltava huolenaihe, jonka muistat aina. Suosittelemme, että ihmiset, jotka eivät ole käyttäneet tekniikkaa, tekevät NAS-järjestelmän perustamisessa aikaa, jotta ne eivät päätyisi kuten aiemmin mainittiin Europolin edustajamme. Hyvä varmuuskopiointisuunnitelma ei myöskään koskaan satuta.

Oletko NAS-käyttäjä? Jaa kokemuksesi alla kommentteissa, haluaisimme kuulla mielestänne kaiken tämän. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map