Mikä on Hyper-V ja miten sitä käytetään? Aloittelijan opas

Microsoft julkaisi Hyper-V: n vuonna 2016, ja sitä pidetään kuumana kilpailijana VMwaren Fusionille ja Oraclen VM VirtualBoxille. Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle, kuinka asentaa ja käyttää sitä.


Vaikka monia sen tuotteista pidetään oletuksena huonosti kehittyneinä tai ei ole käyttäjäystävällisiä, yleisesti ottaen Microsofttia ei voida syyttää sen huonosta maineesta. Yrityksenä, joka toimii niin monilla liiketoiminta-alueilla, sen on vaikea kilpailla erikoistuneiden kilpailijoiden kanssa.

Microsoft ei ole kuitenkaan ohittanut pilvipalvelun trendiä. Vain murto-osa sen ohjelmistosta on asennettu suoraan asiakkaisiin tai palvelimiin, kuten Azure (lue Azure-arvostelu), OneDrive for Business (lue OneDrive-arvostelu) ja SharePoint.

Pilvipalvelu- ja asiakassovellusten lisäksi Microsoft on vakiinnuttanut asemansa Linuxin rinnalla palvelimien maailmassa ohjelmistoratkaisulla. Toisin kuin palvelimen varmuuskopiointipalvelut, Windows Server sisältää Hyper-V-nimisen virtualisointisovelluksen.

Mikä on Hyper-V?

Hyper-V-logo
© Zion IT-konsultointi

Hyper-V on virtualisointiohjelma, joka hyvin virtualisoi ohjelmistot. Se ei voi vain virtualisoida käyttöjärjestelmiä, vaan myös kokonaisia ​​laitteistokomponentteja, kuten kiintolevyjä ja verkkokytkimiä. Toisin kuin Fusion ja Virtualbox, Hyper-V ei ole rajoitettu käyttäjän laitteeseen. Voit käyttää sitä myös palvelimen virtualisointiin.

Hyper-V on saatavana kolmessa versiossa.

 • Hyper-V Windows-palvelimille
 • Hyper-V-palvelimet
 • Hyper-V Windows 10: ssä

Windows-palvelimien Hyper-V on lisäosa Windows Server -käyttöjärjestelmään. Toisaalta Hyper-V-palvelimet ovat itsenäinen ratkaisu, jota voidaan käyttää virtuaalisten ja omistettujen palvelinohjelmien hallintaan, aivan kuten Hyper-V Windows-palvelimille..

Hyper-V Windows 10: ssä on kannettavalla tietokoneella toimiva versio ja tämän artikkelin aihe.

Hyper-V: n käyttöönottamiseksi Windows-laitteessa tarvitaan 64-bittinen käyttöjärjestelmä. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla Windows 10. Myös Windows 8.1 toimii.

Ennen kuin aloitat, sinun on testattava kannettavan tietokoneen laitteistoominaisuudet varmistaaksesi, että virtuaalikoneesi toimii sujuvasti. Vaikka Microsoftin mukaan 4 Gt RAM-muistia riittää, sinulla pitäisi olla 8–16 Gt. “Ohjelmisto toimii” ja “ohjelmisto on käyttökelpoinen” välillä on ero.

Sinun tulisi myös varmistaa, että kiintolevyllä on riittävästi tilaa ylimääräiselle käyttöjärjestelmälle.

Miksi käyttää virtuaalikonetta?

Virtuaalikoneen käyttöön on monia syitä. Useimmissa tapauksissa niitä käytetään sellaisten ohjelmien ajamiseen, jotka eivät toimi käyttöjärjestelmässäsi. Käytätkö Windows-, Mac- tai Linux-käyttöjärjestelmää, VM poistaa rajoitukset. Jos sinulla on esimerkiksi Windows-kone ja haluat asentaa sovelluksen, joka on saatavana vain Macille, voit suorittaa MacOS-ilmentymän Windows-kannettavalle tietokoneelle asentaaksesi sen..

Ei tarvitse olla edes tapausta, että ohjelmisto ei toimi Windowsissa. Ehkä työskentelet nopeammin Linux- tai Mac-versiossa, koska tunnet paremmin sen pikakuvakkeet ja käytettävyyden.

Suurin osa ohjelmistokehittäjistä haluaa työskennellä päätelaitteissa, joten he mieluummin Linuxia. Koska monet meistä olivat Windowsin mukana koulupäivinä, teemme paperityötä nopeammin.

Toinen huomioitava asia on, että Windows-ohjelmat poistetaan harvoin ilman jälkiä. Löydät vanhoja asetuksia, rekisterimerkintöjä tai muita esineitä, jotka hidastavat käyttöjärjestelmääsi. Jos haluat käyttää sovellusta väliaikaisesti, aseta VM, käytä ohjelmaa ja poista VM, kun olet valmis. Tällä tavalla sinun ei tarvitse puhdistaa kannettavaa tietokonetta jälkeenpäin.

Virtuaalikoneen käyttö on myös järkevää suojaamiseksi. Virtualisoidun käyttöjärjestelmän avulla saat ylimääräisen suojaustason peliin. Jos et ole aivan varma, että sinun pitäisi suorittaa produktiivisessa käyttöjärjestelmässäsi epäluotetusta lähteestä lataamasi tiedosto, käytä VM: tä.

VM antaa sinulle pääsyn myös tumman verkon läpi turvallisemmin. Tässä vaiheessa sinun on tiedettävä, että VM on erittäin hidas. Se estää aktiivisen käyttöjärjestelmän ja virtuaalisen käyttöjärjestelmän. Sinun tulisi miettiä kahdesti, haluatko käyttää hidasta Tor-selainta hitaassa VM: ssä surffata pimeässä verkossa.

Kuinka käyttää Hyper-V: tä

Hyper-V on esiasennettu Windows 10: een. Sinun ei tarvitse ladata mitään, mutta se täytyy aktivoida ennen kuin voit käyttää sitä.

Tässä opetusohjelmassa keskustellaan Hyper-V Manager for Windows 10: stä. Hyvät ohjeet palvelinpuolen Hyper-V: lle löytyvät täältä.

Avaa ensin ohjauspaneeli ja napsauta ”poista ohjelma”.

Windows 10 Hyper V -asennus

Valitse sitten vasemmalla puolella vaihtoehto “Ota Windows-ominaisuudet käyttöön tai pois käytöstä”.

Hyper V: n kytkeminen päälle ja pois

Vahvista aktivointi.

Ota Hyper V käyttöön Windows 10: ssä

Kun tietokoneesi on valmis, näet seuraavan näytön.

Hyoer V -asetukset

Voit ottaa Hyper-V: n käyttöön myös päätteestä. Avaa komentorivi järjestelmänvalvojan tilassa ja suorita seuraava komento:

DISM / Online / Ota ominaisuus käyttöön / Kaikki / FeatureName: Microsoft-Hyper-V

Ota Hyper V käyttöön komentorivillä

Kummassakin tapauksessa sinun on käynnistettävä tietokone uudelleen.

Voit ladata Microsoftilta vaihtoehtoisen oppaan, joka selittää, kuinka Hyper-V aktivoidaan Windows 10: ssä täältä.

Hyper-V: n käyttö

Onnistuneen aktivoinnin jälkeen voit käynnistää Hyper-V Manager -sovelluksen.

Hyper V-käynnistys

Se vaatii oletuksena yhteyden Hyper-V-palvelimeen. Napsauta “yhdistä palvelimeen” ja valitse ”paikallinen tietokone”.

Hyper V Manager

Näet sitten seuraavan näytön.

Hyper V Manager -hallintapaneeli

Vasemmalla puolella tietokoneesi nimi näkyy paikallisena palvelimena. Keskustassa saat yleiskuvan laitteen olemassa olevista virtuaalikoneista. Yleiskatsauksen muotoilu voi olla sinulle liian suuri, mutta jos muodostat yhteyden verkkoon, jossa on parisataa palvelinta, se on järkevää. Oikealla puolella näet komennot, jotka voit suorittaa kohdassa ”toiminnot”.

Voit luoda uuden VM: n napsauttamalla ”nopeasti luoda”. Uusi ikkuna avautuu kahdella ennalta määritellyllä asennusvaihtoehdolla. Se on hienoa, koska sinun ei tarvitse toimittaa .iso-tiedostoa kuten Oraclen tai VMwaren kanssa.

Hyper V: n nopea luominen

Valitse sopiva käyttöjärjestelmä, napsauta “luo virtuaalikone” ja odota sen lataamista.

Hyper V Lataa Manager

Jos haluat tehdä yksityiskohtaisempia määrityksiä, valitse päävalikossa ”uusi” luomisen virtuaalikoneen sijaan.

Lopulliset ajatukset

Jos haluat lisätä tuottavuutta, käyttää vaihtoehtoisia ohjelmistoja tai vain kokeilla uusia käyttöjärjestelmiä, VM on sinulle työkalu.

Hyper-V: n avulla Microsoft on luonut tehokkaan ratkaisun, joka voi helposti kilpailla VM VirtualBoxin ja Fusionin kanssa. Sovellus on hieno, koska Windows-käyttäjänä sinun ei tarvitse ladata tai ostaa sitä erikseen, sinun on vain aktivoitava se. Se toimii kuitenkin vain Windows-laitteissa, minkä vuoksi Mac- ja Linux-käyttäjät tyhjenevät.

Oletko koskaan käyttänyt Hyper-V: tä aiemmin? Kuinka pidit siitä? Kerro meille kommenteissa ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map