Kuinka salata tekstiviestit vuonna 2020

Lyhytsanomapalvelu aloitti kaupallisen toiminnan 90-luvun alkupuolella ja käyttö lisääntyi. Nykyään toinen viestintämuoto vie osan käyttäjäkunnasta – älypuhelinsovelluksia käyttävät pikaviestit, kuten WhatsApp, jolla on 1,5 miljardia käyttäjää, ja Facebook Messenger, joka oli 1,3 miljardia.

Tällaiset luvut eivät ole yllättäviä. Viestisovellusten avulla voit tavoittaa jonkun puoliväliin ympäri maailmaa heti. Voit lähettää tekstejä sekä kuvia, ääntä ja videota. Niitä on helppo asentaa älypuhelinten käyttöjärjestelmiin ja jotkut ovat saatavissa tietokoneen käyttöjärjestelmiin.

Me kaikki tiedämme, että meidän on suojattava salasanamme, vältettävä epäilyttäviä verkkosivustoja ja käytettävä virustentorjunta- ja haittaohjelmien torjuntaohjelmistoja, mutta nykypäivän muuttuvassa maisemassa yksityisyyden suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Kun julkishallinnon ohjelmat, kuten PRISM ja Yhdysvaltain virastot, lukevat tietojasi, edes tekstisi eivät välttämättä ole turvallisia, joten aiomme näyttää sinulle, kuinka salata tekstiviestit.

Ei ole mitään pelättävää, jos et halua tehdä tarpeettomia ohjelmistoihin liittyviä töitä. Annamme sinulle luettelon sovelluksista, jotka salaavat jo viestit ennen lähettämistä tai vaativat vähän työtä. Seuraavaksi näytämme sinulle, kuinka salata tekstiviestisi, jos haluat tehdä niin. Vielä paremman mobiiliturvallisuuden saavuttamiseksi suosittelemme VPN: n käyttöä mobiililaitteille.

Parhaat suojatut viestit -sovellukset

Tarvitset sovelluksen, joka pystyy lähettämään salattuja viestejä. Luettelossamme olevat vastaavat lähestymistapoja turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Salausprotokollat ​​toimivat taustalla, joten voit keskittyä viesteihisi, joten se on periaatteessa sama kuin tavallisen tekstiviestin lähettäminen. Katsotaanpa heidät pois tieltä.

Signaali

Signaali Suojattu viestintä

Kuten muutkin tämän luettelon sovellukset, Signal on saatavana Android-, iOS-, Windows-, Mac- ja Debian-pohjaisiin Linux-järjestelmiin. Mukana on myös Chrome-laajennus. Koska se on avoimen lähdekoodin, kuka tahansa voi tarkastella sen lähdekoodia, mikä tarkoittaa, että tietoturva-asiantuntijat voivat analysoida sen haavoittuvuuksien varalta. Toimittajien ja muiden asiantuntijoiden, mukaan lukien Edward Snowden, mukaan se on paras valinta yksityisyydelle.

Open Whisper Systems selittää verkkosivustollaan: “Signaali on tehty sinulle. Apurahoilla ja lahjoituksilla tuettavana avoimen lähdekoodin projektina Signal voi asettaa käyttäjät etusijalle. Ei mainoksia, ei tytäryhtiömarkkinoijoita, ei kammottavaa seurantaa. Vain avoin tekniikka nopeaa, yksinkertaista ja turvallista viestintäkokemusta varten. Millaisen sen pitäisi olla. ”

Koska sitä rahoitetaan tällä tavoin, voit luottaa siihen enemmän kuin sovellusyritykset, jotka kuolevat saada tietosi myydäksesi sinulle mainoksia.

Signaalin yksityisyys varmistetaan päästä päähän -salauksella, mikä tarkoittaa, että keskustelun sisältö ei ole ketään muuta kuin keskustelun osapuolten näkyvissä. Puhelut ovat myös salattuja, joten kukaan ei voi kuunnella sisään. Sovellus käyttää Signal-protokollaa, jonka Open Whisper Systems kehitti vuonna 2013.

Ainoat tiedot, joita se voi tuottaa, ovat päivämäärä ja aika, jonka Signaliin rekisteröitynyt käyttäjä on, ja viimeinen päivä, jolloin käyttäjä on muodostanut yhteyden.

Voit myös asettaa salatut viestit katoamaan tietyn ajan kuluttua. Jos teet niin, he tekevät niin kaikille keskustelun osapuolille.

signaali-päättyy-viestit

Käytämme Signalia esimerkissämme sovelluksen asettamisesta yksityisviesteille:

Vaihe 1: Hanki Signal-sovellus Google Play Kaupasta tai iPhone App Storesta. Minkä tahansa käytätkin, menettely on samanlainen. Sinun on napautettava “hyväksy” antaaksesi Signaalille sen toiminnan edellyttämät oikeudet.

Vaikka jaat yhteystietojasi Signalin kanssa, sen palvelimet kaivovat vain sitä käyttävien yhteyshenkilöiden tietoja. Myöhemmin se poistaa tiedot, joten kukaan ei voi saada niitä.

Vaihe 2: Sovellus tarvitsee puhelinnumerosi tilisi rekisteröimiseksi ja vahvistamiseksi. Vahvistus tapahtuu automaattisesti, kun saat tekstiviestin koodilla.

signaali-vaihe-puhelin-numero

Voit antaa Signaalille pääsyn tekstiviesteihin lukeaksesi koodin ja antaa sen lähettää tekstiviestejä.

signaali-vaihe-mahdollistavat-tekstiviesti

Vaihe 3: Signaali kysyy sinulta, haluatko asettaa sen oletusviestintäsovellukseksi.

signaali-askel-default-sms

Voit lähettää tekstin kenelle tahansa, mutta jos he eivät käytä Signalia, se jää salaamattomaksi. Signaali kertoo, että kyseessä on “suojaamaton tekstiviesti”, kun se tapahtuu.

signaali-vaihe-suojaamattomia-tekstiviesti

Sinun on kutsuttava henkilö, johon haluat ottaa yhteyttä, käyttämään Signaalia, ennen kuin voit lähettää salatun viestin.

signaali-vaihe-kutsua signaali-

Vaihe 4: Lähetä salattu viesti napauttamalla kynää oikeassa alakulmassa ja valitsemalla Signaalin käyttäjä. Näet viestin “Lähetä signaali”, joka osoittaa, että se on salattu. Voilà, se on kaikki mitä tarvitaan salatun viestinnän käyttämiseen.

signaali-vaihe-suojatun-viesti

Olet ehkä huomannut, että yhteyshenkilöluettelo, jonka voit kutsua käyttämään Signaalia, on paljon pidempi kuin luettelo niistä, jotka sitä jo käyttävät. Tämä johtuu siitä, etteivät monet ihmiset tee niin, mikä on yksi sen suurimmista haitoista.

Käytettävyys on toinen tärkeä huomioitava tekijä, ja se on jotain seuraavasta luettelomme sovelluksesta.

WhatsApp

WhatsApp-suojattu viestit

Yli miljardi ihmistä käyttää WhatsAppia viestien lähettämiseen, mutta jotkut eivät ehkä tiedä, että Facebook osti sen vuonna 2014. Cambridge Analytican kanssa skandaalin vuoksi tietojen tarjoaminen sosiaalisen median jättiläiselle ei välttämättä ole sinun edun mukaista..

WhatsApp käyttää kuitenkin oletusarvoisesti päästä toiseen -salausta – tosiasiassa Signaalin protokollaa -, mutta ei salaa metatietoja sillä. Facebook ei myöskään istu, koska WhatsApp vei oikeaan aikaan korjaustiedoston, joka esti hyväksikäytön käytön.

Tämä metatieto osoittaa, kuinka käytät sovellusta. WhatsApp on saatavana Androidille, iPhonelle, Macille ja Windowsille.

sähke

Suorat viestit

Telegram on pilvipohjainen, eli voit käyttää viestejäsi eri laitteista ja pitää tietoja pilvessä. Sen avulla voit lähettää salattuja viestejä, tiedostoja ja osallistua reaaliaikaiseen keskusteluun jopa 100 000 jäsenen ryhmien kanssa. Sovellus on enimmäkseen avoimen lähdekoodin yritys ja yritys paljastaa sen salausten tärkeimmät osat, nimeltään mtProto.

Jotta voit käyttää päästä toiseen -salausta, sinun on käytettävä salaista keskustelua. “Salaiset keskustelut on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat enemmän salassapitovelvollisuutta kuin keskimääräinen kaveri”, sanotaan Telegramin verkkosivuston UKK: ssa. Salaiset keskustelut antavat myös asettaa viestisi tuhoamaan itsensä tietyn ajan kuluttua ja ovat laitekohtaisia, eli et voi käyttää niitä alkuperälaitteella.

Telegram on ilmainen ja saatavana monille järjestelmille ja laitteille, mukaan lukien Android, iOS, Windows ja Mac.

Threema

Threema suojattu viestintä

Threema ylittää vakioominaisuudet, kuten koodauksen, äänipuhelut ja viestit. Voit käyttää Threemaa nimettömästi, koska se ei edellytä puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi antamista. Sen sijaan saat satunnaisen, kahdeksan numeroisen Threema-tunnuksen, kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa.

Se on yksi osa henkilöllisyyttäsi. Toinen on avainpari – julkinen avain ja yksityinen avain, joka tarvitaan salausta varten. Kun joku lähettää sinulle viestin, hän salaa sen julkisella avaimellasi. Vain laitteeseesi jäävä yksityinen avain voi salata sen. Sinun ei tarvitse edes antaa sille pääsyä osoitekirjaasi käyttääksesi sovellusta.

Se auttaa, että Threema ja sen palvelimet sijaitsevat Sveitsissä, jossa on joitain parhaimmista tietosuojalakeista. Sovelluksen osat, mukaan lukien sen salauskirjasto, ovat avoimen lähdekoodin sovelluksia. Nauttiaksesi sen eduista, sinun täytyy ostaa Threema 2,99 dollarilla. Se on saatavana Androidille, iOS: lle ja Windows Phone: lle.

johdin

Langallinen suojattu viestintä

Snowdenin suosittelema vaihtoehto Signal, lanka, antaa rekisteröidä sähköpostitse puhelinnumerosi sijasta. Se tarjoaa myös päästä päähän -salauksen. Koska yritys sijaitsee Euroopassa – yritys on Sveitsissä, palvelimia Irlannissa ja Saksassa -, se on siellä olevien yksityisyydensuojalakien, erityisesti yleisen tietosuoja-asetuksen, lainkäyttövallan alainen..

Se on myös avoimen lähdekoodin.

Se toimii kaikilla tärkeimmillä alustoilla ja selaimilla, ja sen henkilökohtainen suunnitelma on ilmainen. Pro-tilaus on suunnattu yrityksille tarjoamalla ääni- ja videoneuvotteluja sekä täydelliset järjestelmänvalvojan ohjaukset. Se maksaa 4,60 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa.

Wickr

Wickrin suojattu viestintä

Wickr käyttää päästä päähän -salausta, et voi käyttää viestejäsi tai yhteystietoluetteloa eikä vaadi sähköposti- tai puhelinnumeroasi rekisteröitymistä varten. Sovellus ei edes tallenna viestintääsi liittyviä metatietoja.

Ainoa asia, jonka yritys voi antaa viranomaisille, on tilin luontipäivämäärä, viimeisen käytön päivämäärä, lähetettyjen tai vastaanotettujen viestien lukumäärä ja tilin luomiseen käytetty laitteen tyyppi.

Huomaa, että Wickr sijaitsee Yhdysvalloissa ja siellä hallitsevien lakien lainkäyttövallassa. Euroopassa asuvat käyttäjät voivat kuitenkin hylätä henkilötietojensa siirron, mikä on kätevää. Joitakin Wickrin ominaisuuksia ei ehkä välttämättä toimi, jos teet niin. Wickr on avoimen lähdekoodin, joten tutustu koodi itse GitHubissa.

Wickr Me on tarkoitettu henkilökohtaisille käyttäjille, eikä se maksa sinulle senttiäkään. Wickr pro maksaa 25 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa ja sopii joukkueille, koska siinä on monia yhteistyöominaisuuksia. Wickr Enterprise tekee tempun organisaatioille. Sinun on otettava yhteyttä yritykseen arviointia varten. Katso vertailukaavio nähdäksesi mikä sopii sinulle.

SMS-vaihtoehto

Salaa tekstiviestit

Olemme käyttäneet sovelluksia, jotka lähettävät viestejä Internetin kautta, mutta haluat ehkä lähettää viestin, kun sinulla ei ole suunnitelmasi tietoja tai et voi käyttää WiFi-yhteyttä. Pelkkä vanha tekstiviesti saa työn suoritettua, mutta sinun on ensin salattava se. Voit tehdä sen asianmukaisesti nimettyllä sovelluksella: Salattu tekstiviesti.

Sovellus käyttää ”huipputeknisiä algoritmeja” – ECDH-algoritmia avainsopimukseen ja AES / CBC / PKCS5P lisäämällä 256 bitin avainalgoritmia kaikkien viestien salaamiseen ja salauksen purkamiseen -, jotka takaavat viestien yksityisyyden ja turvallisuuden. Salausjärjestelmä pyörii julkisten ja yksityisten salausavaimien ympärillä, mikä on varma tapa käsitellä sitä.

Viestien lähettämistä varten henkilöllä, jota yrität lähettää tekstiviesteillä, on oltava asennettuna salatut tekstiviestit. Sitten sinun on vaihdettava julkiset avaimet asettaaksesi salatun tekstiviestikanavan.

Voit käyttää lisäominaisuuksia, vaikka sovellus ei määrittele, mitkä ne ovat, hintaan 1,87 dollaria.

Lopulliset ajatukset

Yksityisyyden suojaaminen ei ole vähäpätöinen asia, varsinkin jos et keskustele vain kissoista ja virusvideoista. Hallitukset yrittävät aina saada tietosi tietoturvan lisääntyessä. Se on hieno linja ja se on helppo ylittää. Mitä voit tehdä, on ottaa asiat omaan käsiisi ja suojata tietosi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mainitsemamme sovellukset auttavat sinua tekemään sen. Signaali on valokeilassa, mutta se vaatii puhelinnumeroasi ja sillä on vähän käyttäjiä. Tämä saattaa olla joidenkin kannalta mahdotonta hyväksyä, minkä vuoksi muut sovellukset, kuten Threema, Wickr ja Wire, ovat luettelossa. Jotkut sopivat myös useille käyttäjille. Jos haluat käyttää tekstiviestejä, meillä on suojattu salatut tekstiviestit.

Mitä mieltä olet yksityisyydestä? Aiotko siirtyä turvallisempaan tekstiviestisovellukseen vai pysytätkö WhatsAppilla, Facebook Messengerillä tai tavallisilla tekstiviesteillä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me