Aloittelijan opas WordPressin käyttämiseen

WordPress on voima, johon on otettava huomioon verkkosivustojen maailmassa. Suositut CMS-voimayhtiöt, kuten Sony, Time ja jopa Facebookin uutishuone. Tästä voimasta huolimatta jopa kaikkein nöyrämmät sivustot voivat tarttua alustaan. Henkilökohtaiset blogit, lehdet, hotellit, ravintolat ja muut voivat tuntea WordPressin voiman, ja tämä opas on tarkoitettu aloittamiseen.

Tässä aloittelijan oppaassa WordPressin käyttämiseksi käsittelemme kaikkea WordPressin varmuuskopiointiin tarvittavaa asennusta. Annamme sinulle muutamia vinkkejä ja vinkkejä liikkumiseen sekä heitämme pois joitain laajennuksia, jotka voit asentaa ja sekoittaa.

Verkkosivustot vaativat kuitenkin paljon enemmän kuin vain idean ja isännän. Täällä Cloudwards.net-sivustossa on kaikkea pilvien varastoinnista tietojen palauttamiseen, joten muista kysyä mitä tahansa erityisiä kysymyksiä. Erityisesti WordPressille verkkotunnuksen rekisteröinti ja online-tietosuojaoppaamme ovat hyödyllisiä.

Kun kaikki tämä on poissa käytöstä, paras idea on aloittaa WordPressin yläosasta ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä sivustosi rakentamiseen.

Mikä on WordPress?

Tämä nimi, kuten nimestä voi päätellä, on tarkoitettu aloittelijoille. Vaikka katamme melko vähän maata, aloitamme silti WordPress-ehdoton vähimmäistieto. Jos tunnet alustan, ohita tämä osio vapaasti. Kaikille aloittelijoille WordPressin määritteleminen on ensimmäinen askel.

WordPress on maailman suosituin CMS tai sisällönhallintajärjestelmä. Noin 30 prosenttia kaikista verkkosivustoista käyttää sitä joustavuutensa vuoksi. Se voi morph sopia melkein mihin tahansa tarpeeseen, joten se on loistava valinta riippumatta siitä, millaista sivustoa olet rakentamassa. Jotkin näkökulmasta yritykset, kuten eBay ja Disney, käyttävät WordPressiä sivun kanssa (lue Pagely-arvostelu) meidän sivustojensa rakentamiseen..


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Edellinen

Seuraava

Muutama suosittu WordPress-sivusto

Kaikki CMS on todella melko yksinkertainen. Nimi tarkoittaa vain sitä, että ohjelma käsittelee digitaalisen sisällön luomista, muokkaamista ja hallintaa. CMS käyttää taustaliittymää, kun taas Wixin kaltainen verkkosivustojen rakentaja (lue Wix-katsaus) käsittelee kaiken yhdellä muokkausliittymällä.

WordPress ei kuitenkaan ole kaikille sopiva. Järjestelmä rohkaisee kokeiluja, joka vaatii usein paljon jalkatyötä noustakseen ylös ja käyntiin. Sinulla on paljon joustavuutta, kun luot sivuston haluamaasi tarkoitukseen samalla kun etsit haluamallasi tavalla. Se tapahtuu kuitenkin ajan kustannuksella.

Jos haluat yksinkertaisemman reitin, verkkosivustojen rakentaja on todennäköisesti paras veto. Käytät yksinkertaista vetämällä ja pudottamalla -liittymää rakentaaksesi sivustosi, yleensä aloittamalla suunnittelijan teemalla. Hallintaa ei ole paljon, mutta käytön helppous on paljon parempi. Tutustu parhaisiin verkkosivustojen rakentajiimme suosituksia varten.

aloittelijoille-wordpress-gif-1

Valmistaudu pitkälle matkalle niille, jotka eivät ole pelänneet. WordPress on uskomattoman tiheä alusta, joka on yhtä haastava kuin se on palkitseva. Tämän oppaan tarkoituksena on aloittaa WordPress-ohjelmiston käyttö, joten tutustu muihin kahteen oppaaseemme, joissa on edistyneempiä opetusohjelmia..

 • Välivaihe WordPressin käyttöön
 • Tarkennettu opas WordPressin käyttöön

WebPalvelun hankkiminen WordPressille

Ennen kuin voit tehdä mitään WordPressillä, tarvitset web-hosting-palvelun. Web-hosting on pohjimmiltaan tallennus verkkosivustollesi. Palveluntarjoaja ottaa kaikki sivustoosi liittyvät tiedot, asettaa ne palvelimelle ja hoitaa kaikki verkot, jotka toimitetaan niiden toimittamiseksi käyttäjälle. Emme kuitenkaan tutki tässä web-hosting-palveluiden yksityiskohtia, joten muista tutustua parhaaseen web-hosting-oppaaseemme saadaksesi lisätietoja.

Jos koko web-hosting-maailma on sinulle uusi, muista lukea kuinka valita web-hosting-palvelujen tarjoaja perustana ennen jatkamista. Kun sinulla on joitain ehtoja, voimme muuttaa näitä ehtoja erityisesti WordPressille.

Ensinnäkin, haluatte hyvän määrän tallennustilaa. WordPress-sivustot ohjaavat yleensä sisältöä, mikä tarkoittaa paljon arkistoja ja kuvia. Koska tarkkuudet nousevat yhä korkeammalle näytöissä ja mobiililaitteissa, myös kuvakokojen on oltava valmiita. Enemmän tilaa tarvitaan, joten varmista, että sinulla on runsaasti rahaa verkkoisäntältäsi.

Sinun on myös etsittävä jotain nopeuden lisäämiseksi. SEO (hakukoneoptimointi) on merkittävä osa useimmissa WordPress-sivustoissa, ja sivujen latausajat ovat jotain hakukoneiden näkökulmasta. Se voi olla pienitiheyspalvelimia, CDN tai välimuistityökalu, vain varmista, että siellä on jonkin verran nopeutta. Tutustu HostGatoriin web-isännässä, joka sisältää kaikki kolme, (lue HostGator-arvostelu).

HostGator on yksi parhaiden WordPress-web-hosting-palveluiden tarjoajista. Tässä oppaassa on muutama suositus WordPressille.

Kuinka asentaa WordPress

Kun sinulla on web-isännöinti kääreiden alla, voit lopulta asentaa WordPressin. Joidenkin ihmisten ei tarvitse koskettaa mitään, koska monet WordPress-suunnitelmat tulevat yleensä esiasennetun CMS: n mukana. Esimerkiksi InMotionilla (lue InMotion Hosting-arvostelu) on WordPress jo asennettu verkkotunnukseesi kirjautumisen yhteydessä.

Saatat joutua kuitenkin käyttämään yhden napsautuksen asennusohjelmaa nousemaan ja ajamaan. Löydät tämän kirjautumalla sisään cPaneliin ja etsimällä WordPress-asennusohjelmaa. Suorita vain se, ja sinulla on hyvä mennä. SiteGround (lue SiteGround-arvostelu) näyttää jopa nykyisen WordPress-asennuksen laskutuspaneelistasi.

Se kattaa melkein kaikki ja on epätodennäköistä, että sinun on koskaan koskettava WordPressin manuaalista asennusta. Epätodennäköisessä tilanteessa, jota teet, voit kuitenkin purkaa tarvittavat tiedostot FTP-asiakasohjelman kautta. Tämä on hyvä työkalu oppimiseksi, vaikka et asenna WordPressiä sitä käyttämällä, sillä sen avulla voit käyttää sivustoasi, jos jokin menee pieleen..

FTP, tai File Transfer Protocol, on suora linja verkkosivustollesi, joka on tallennettu verkkoisäntäpalvelimen palvelimille. Kirjaudut palvelimeen ja katsot verkkosivustosi kansiohierarkiaa asiakkaan, kuten FileZilla, avulla. Tässä käyttämäsi käyttöoikeustiedot ovat kuitenkin erilaisia ​​kuin WordPress-kirjautumistunnuksesi. Löydät ne yleensä WordPress-asennuksen vierestä cPanelissa, mutta tavoita vain verkkoisäntäsi, jos sinulla on ongelmia.

Kun FileZilla on asennettu, mene WordPress.org (ei .com) ja lataa uusin versio. Kopioi arkisto ja aseta kansio helposti käsiksi. Avaa FTP-asiakas, kirjaudu sisään ja lisää WordPress-kansio juurihakemistoon (yleensä / public_html /). Voit lisätä sen myös alihakemistoon, jos sivustosi on jo aktiivinen, kuten ”/ public_html / esimerkki”.

Seuraavaksi sinun on luotava MySQL-tietokanta. Käytämme tätä cPanel-sovelluksen avulla, koska se on yleisin käyttöliittymä verkkoisäntäkoneiden keskuudessa. Jos verkkoisäntäsi ei käytä cPanel-palvelua, ota vain yhteys tukeen ja he voivat osoittaa sinut oikeaan suuntaan lisätäksesi yhden.

Mene cPaneliin ja löydä MySQL-tietokannat. Voit yleensä lisätä uuden sivun yläreunasta nimeämällä sen mitä haluat.

Tarvitset käyttäjänimen, jotta voit suorittaa kaikki toimet tietokantaan. Vieritä alas ja löydä alue lisätäksesi uusi käyttäjä. Luo käyttäjätunnus ja salasana lisätäksesi käyttäjän tiliisi.

Tämä ei kuitenkaan lisää käyttäjää tietokantaan. Juuri käyttäjän lisäämistä koskevan osion alapuolella on “lisää käyttäjä tietokantaan” -osa. Valitse juuri luomasi käyttäjä ja tietokanta, ja nämä kaksi sidotaan toisiinsa.

Kova osa on poissa tieltä, mutta WordPressiä ei ole vielä asennettu. Siirry verkkotunnukseen, johon olet asentanut WordPressin, ja sinua odottaa asennusnäyttö. Kun olet valinnut kielen ja lukenut joitain lyhyitä ohjeita, sinun on annettava tietokannan tiedot. Varmista, että sinulla on seuraavat asiat:

 • Tietokannan nimi
 • Käyttäjätunnus
 • Salasana
 • Tietokannan isäntä
 • Taulukon etuliite

Kaksi viimeksi mainittua ovat paljon yksinkertaisempia kuin miltä näyttää. Pidä tietokannan isäntä ”localhost” -kohdassa, ellei verkkoisäntäsi toisin sano, ja taulukon etuliite muotoon “wp_”. Niin kauan kuin sinulla on vain yksi WordPress-asennus sivustossasi, nämä asetukset toimivat hyvin.

Suorita asennus ja sinut tervehdit sivulla, jolla voit luoda järjestelmänvalvojan, kun tämä on valmis. On tärkeää muistaa järjestelmänvalvojan kirjautumistiedot. Jos aiot kirjoittaa sivustolle, henkilökohtaiset tietosi voivat olla erilaiset, mutta tällä järjestelmänvalvojan tilillä on silti täysi hallinta sivustoltasi.

Se siitä. Kuuluisan viiden minuutin asennus vie lukemisen kauemmin kuin mitä se tekee. On epätodennäköistä, että joudut koskaan asentamaan WordPressin tällä tavalla, mutta se on silti hyvä harjoitus FTP-asiakkaiden ja MySQL-tietokantojen tuntemiseen. Nyt kun WordPress on käynnissä ja käynnissä, on aika asettaa se.

Kuinka asentaa WordPress

Tämän oppaan osan aikana puretaan kaikki WordPressin mukana tulevat oletusasetukset. Aiomme käydä läpi teemoja, laajennuksia, käyttäjiä ja valikoita, joten sinulla on mukava perustasivusivusto, jossa voit mukauttaa.

Teeman valitseminen ja asentaminen

Kun WordPress on asennettu, oletusteema ladattu sivustoosi. Sinun tulisi useimmissa tapauksissa muuttaa tämä jotain hieman ainutlaatuisempaa. Eri teemoja on monia tapoja hankkia joko WordPressin kautta tai kolmannen osapuolen toimittajalta, kuten MOJO Marketplace. Ennen teeman lataamista tai ostamista on kuitenkin syytä harkita joitain asioita.

Yritä pitää teema mahdollisimman yksinkertaisena. On helppo kääntyä ylenmääräisten vaihtoehtojen hohtoon ja glamouriin, mutta ne aiheuttavat enemmän ongelmia tiellä. Teemasi tulisi ajaa sivustosi tavoitetta, ei vain näyttää kehittäjän kirjoittamaa hienoa ominaisuutta. Esimerkiksi mediasivusto todennäköisesti haluaa viedä sisältöä eturintamaan niin paljon kuin mahdollista aloitussivun sijasta.

Lisäksi verkkosivuston teemalla on merkitys hakukoneoptimoinnissa. Puhumme enemmän sivustosi optimoinnista hakukoneille WordPressin käyttöä koskevassa välioppaassa. Nyt sinun on kuitenkin tiedettävä, että valitsemalla teema, joka on optimoitu SEO: lle ja jolla on hyvät arvosanat, vaikuttaa sivustoosi.

Vaikka se ei olekaan niin tärkeä, se on silti hyvä idea tarkistaa, että myös valintasi reagoi. Tämä tarkoittaa, että teeman koko ja yleinen asettelu mukautuvat tablet-laitteisiin ja mobiililaitteisiin. Google hautaa hakutuloksiin vastaamattomat sivustot vahingoittaen vakavasti orgaanista liikennettäsi. Useimmat teemat ovat nykyään reagoivia, joten sen ei pitäisi olla liikaa huolta.

Pikaohjeita ovat seuraavat asiat, joita sinun tulisi etsiä teemasta:

 • Yksinkertainen
 • Puhdista koodi
 • herkkä

Teeman valinta on vaikein osa. Asenna se on melko yksinkertaista. Siirry WordPress-taustaohjelmassa kohtaan ”Ulkonäkö>Teemoja.” Sieltä löydät kaikki sivustollesi tällä hetkellä asennetut WordPress-teemat ja jos jokin toimii sinulle, voit yksinkertaisesti aktivoida sen. Jos ostit sen jostakin muualta, on yksi lisävaihe.

Lataa ostettu teema teille, jonne helppo käyttää, mutta älä pura sitä. Palaa takaisin WordPress-taustaohjelman teemaosaan ja napsauta yläosassa olevaa Lisää uusi -painiketta. Löydät luettelon käytettävissä olevista teemoista suoraan WordPressistä, joita voit ostaa tai ladata. Tässä tapauksessa valitset ylälähetyksen “Lataa teema”. Lataa .zip-tiedosto ja se tulee näkyviin teemat-osioon, kun olet valmis. Napsauta ”aktivoi” ja olet valmis.

Kuten WordPressin asennus, voit käsitellä teemoja FTP-asiakkaan kanssa. Jos häiritset teemakoodia ja jokin ei toimi, tämä on hieno tapa palauttaa sivustosi. Pura tiedosto, avaa FTP-asiakas ja kirjaudu sisään. Etsi polku ”/ wp-content / teemat /” ja vedä kansio sinne.

Teemat voivat sekoittaa paljon sivustosi eri elementteihin, joten on tärkeää kokeilla muutama ja pysyä mieleisesi. Jos et löydä tarpeitasi vastaavaa, voit kehittää aina oman teemaasi. Puhumme tästä lisää WordPressin käytön lisäoppaassa.

Laajennusten asentaminen WordPressiin

Yksi syy, miksi WordPress on niin suuri, johtuu siitä, että sillä on pääsy laajennuksiin. Tämä on WordPressin paras osa, jonka avulla voit laittaa melkein kaiken sivustollesi. Lisäosia on lomakkeiden rakentamisessa, aloitussivujen lisäämisessä, foorumin sijoittamisessa sivustollesi, WordPress-taustaohjelman muuttamisessa ja melkein kaikesta muusta, josta voitte haaveilla..

Joitakin esiasennettuja alusta alkaen, kuten ”Hello Dolly”, liitin, joka näyttää satunnaisesti sanoituksen kappaleesta WordPress-taustaohjelman sisällä. Uuden laajennuksen asentaminen on luultavasti helpoin tapa tehdä myös WordPressissä.

Siirry valikosta ”plugins” ja valitse “add new”. Sinut tuodaan sivulle, jolla on joitain suosituimpia laajennuksia, ja yläosassa on hakupalkki. Löydä etsimäsi ja napsauta “asenna”. Odota, että se tapahtuu, paina “aktivoi” ja sinulla on uusi laajennus valmiina.

Jotkin laajennukset on määritettävä käyttämään niitä. Yleensä löydät asetukset heti plugin-ikkunasta. Jos ei, laajennus luo oman valikon joko suoraan WordPress-työkaluriville tai ”Asetukset” -välilehdelle. Laajennuksillesi on ”toimittaja” -osa, joka näyttää koodin, mutta älä sekoita täällä, ellet tiedä mitä teet.

Kuten useimmissa WordPress-alueissa, on olemassa pari eri tapaa lisätä laajennus. Voit lähettää kehittämäsi lähteen tai lähteen, kuten GitHubin, lataussivun “Lataa laajennus” -painikkeella. Lisäksi voit lisätä laajennuksen FTP: n kautta lataamalla, purkamalla ja lisäämällä kansion ”wp-content / plugins” -kansioon. Jos siirryt tälle reitille, muista katsoa laajennuksen mukana toimitettua readme-tiedostoa varmistaaksesi, ettei siellä ole erityisiä ohjeita.

Tämä on mielenkiintoisin osa sivustosi käynnistämistä, ja siinä esitellään WordPressin todellinen teho. Kun olet tehnyt kaiken vakoilun järjestelmästäsi, on kuitenkin parasta poistaa vain tarvitsemasi välttämättömät laajennukset. Venekuorman lisääminen aiheuttaa latausaikojen piikkien nousun, joka ei ole jotain mitä haluat kerätä käyttäjille.

Jos et aio löytää uusia laajennuksia, tämä on todennäköisesti WordPressin pahin alue. Tässä on lyhyt luettelo tärkeimmistä laajennuksista, joita useimmat WordPress-sivustot haluavat lievittää joitain vaihtoehtojen halvaantumista:

 • Hiiva SEO
 • W3-välimuisti (tai muu välimuistin laajennus)
 • WP Smush
 • jetpack

Käyttäjien lisääminen ja hallinta WordPressissä

Kun asennat WordPressin, sinua kehotettiin luomaan järjestelmänvalvojan käyttäjä, ja niin kauan kuin olet käynyt läpi tämän oppaan aikajärjestyksessä, olet tehnyt kaikki muutokset tällä käyttäjällä. Ennen kuin siirrymme mukauttamaan sivustoasi viesteillä, on tärkeää luoda uusi käyttäjä erillään järjestelmänvalvojasta.

Siirry WordPress-taustaohjelmassa kohtaan “käyttäjät” ja sitten “lisää uusi”. Voit asettaa tässä uuden käyttäjän sähköpostin, nimen, salasanan ja roolin, ja WordPress lähettää tiedot automaattisesti syöttämään sähköpostiosoitteeseen. Löydät kunkin roolin yksityiskohdat WordPress Codex -sivustossa.

Jos uusi käyttäjä on henkilökohtainen, suosittelemme asettamaan roolisi “editoriin” tai “järjestelmänvalvojaan”. Toimittajalla on täysi hallinta sivuston sisällössä, mukaan lukien viestit, sivut ja taulukot, kun taas järjestelmänvalvoja voi käsitellä laajennuksen asennuksia, teemamuutoksia ja yleisiä asetuksia. Kun olet luonut uuden käyttäjän, voit siirtyä omaan verkkotunnukseen.com/wp-login.php kirjautuaksesi sivustoosi..

Tämä on kuitenkin yleinen URL-osoite kaikille WordPress-sivustoille ja jättää sinut hieman haavoittuvaiseksi. Roskapostin robotit indeksoivat todennäköisesti sivustollesi ja kirjaavat tilaajaroolin, vaikka et aio myös niitä. Siitä voi tulla myöhemmin melko sotku, joten on tärkeää, että poistat nämä kysymykset, jos et aio kerätä jäsenyyttä.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on poistaa jäsenrekisteröinti käytöstä. Siirry WordPress-taustaohjelman yleisiin asetuksiin ja poista valinta käytöstä valitsemalla ”kuka tahansa voi rekisteröidä”. Sen jälkeen vain lisäämäsi käyttäjät pääsevät sivustoosi. Jos sinulla on jo joukko roskapostitilejä, päästä eroon niistä Bulk Delete -laajennuksella.

Seuraavaksi voit muuttaa kirjautumis-URL-osoitteen. WPS Piilota kirjautuminen -laajennus toimii hyvin tässä, antamalla sinulle mahdollisuuden muuttaa kirjautumis-URL-osoitteen mille tahansa haluamallesi. Muista kuitenkin, että muistat tekemäsi, sillä unohtaminen sulkee sinut pois sivustosta. Jos näin tapahtuu, poista vain laajennus FTP: n kautta ja sinun pitäisi palauttaa käyttöoikeus.

Voit olla jäseniä, mutta sinun pitäisi luultavasti käyttää sitä laajennuksella. Ultimate Member on hyvä valinta, koska sen avulla voit lisätä reCAPTCHA-tiedoston roskien poistamiseksi. Voit myös käsitellä jäsenyyden rekisteröintiä foorumin laajennuksen avulla, mutta puhumme tästä oppaan myöhemmässä osassa.

valikot

Valikot vaikuttavat tarpeeksi yksinkertaiselta WordPress-ominaisuudelta, mutta aiheuttavat usein turhaa sekaannusta. Aiomme ylläpitää sitä, mikä voi mennä valikkoosi, kuinka voit määrittää ne ja mihin sinun pitäisi sijoittaa ne sivustollesi. Sinulla on oletuksena nämä kolme valikkoa:

 • Ylävalikko
 • Päävalikko
 • Alatunniste-valikko

Voit muokata näitä siirtymällä WordPress-taustaohjelmaan, napsauttamalla ”ulkonäkö” ja sitten ”valikot”. Täällä voit lisätä uusia valikoita, järjestää olemassa olevat, nimetä uudelleen ja poistaa nykyiset olemassa olevat. Aloitamme päävalikosta, koska se on yleensä se, jota käytetään päänavigointiin.

Voit lisätä valikkoon luokkia, sivuja tai mukautettuja linkkejä. Luokat ja sivut on jo luotava, ennen kuin lisäät ne tähän, mutta voit aina lisätä ruudun ”Lisää uudet ylimmän tason sivut automaattisesti” -ruutu lisätäksesi sivuja niitä luotaessa. Voit myös sekoittaa valikkosuunnitteluasi vetämällä ja pudottamalla eri kohteita. Jos kohde on sisennetty toisen alle, niin se on kyseisen luokan alaosa.

Teemasta riippuen, sinulla on myös muutama eri valikkokohta. Jokainen teema on erilainen, joten ei ole mitään keinoa tietää varmasti, mitkä sijainnit ovat käytettävissäsi. Ne ovat kuitenkin melko yksinkertaisia, joten sinulla ei pitäisi olla liikaa ongelmia.

Jos rakastat teemaasi, mutta vihaat sen valikoita, voit aina muokata CSS: ää. Tyylitaulukko vaatii jonkin verran koodaustietoa, joten se on tarkoitettu vain kokeneille käyttäjille. Voit kuitenkin käyttää CSS Hero -tyyppistä laajennusta, jossa on WYSISYG (mitä näet mitä saat) -editori sekoittaakseen ilman mitään koodaustietoa.

Sivustosi mukauttaminen

Seuraavaksi aiomme sukeltaa sivustosi räätälöintiin. Voit kehittää teema- ja laajennusvaihtoehtoja tällä alueella, mutta keskitymme enemmän verkkosivustosi sisältöön ja siihen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen, ei vain yleiseen estetiikkaan. Täällä opit WordPressin perusteista päivittäin ja kuinka voit käyttää CMS: ää sisällön toimittamiseen verkkosivustollasi.

Sivut VS-viestit

On kaksi päätapaa luoda sisältöä WordPressiin. Voit luoda joko sivun tai viestin, ja eron ymmärtäminen on iso osa alustan oppimisesta. Esimerkiksi, kun aloitin ensimmäisen kerran, käytin sivuja kaikessa, mukaan lukien normaalit blogiviestit. Niin luutonta kuin nyt näyttää, ei ole vaikea kuvitella hiukan sekaannusta näiden kahden välillä.

Aloitetaan sivuilla, koska ne yleensä perustetaan sivuston luomisen alussa ja vaivataan myöhemmin. Sivut ovat juuri sitä, verkkosivustosi sivut. Käytät rajoitettua määrää näitä lisätäksesi valikkoosi tai rakentaaksesi sivustosi erityisiä alueita. Joitakin esimerkkejä ovat kotisivusi ja yhteystietosi.

Oletuksena WordPress lataa viimeksi julkaistut viestit sivustosi kotisivuna. Koska useimmat sivustot etsivät jotain mielenkiintoista, sinun on määritettävä oma staattinen kotisivusi.

Siirry WordPress-taustaohjelmaan napsauttamalla ”sivut” ja ”lisää uusi”. Huomaat tavallisen WordPress-editorin, josta puuttuu muutama lisävaihtoehto, kuten kategoriat ja tunnisteet. Jos sinulla on asennettuna Yoast SEO -laajennus, voit silti antaa avainsanasi ja metakuvauksen.

Luo haluamasi sivu ja napsauta sitten mukauttaa ylätyökalurivillä. Napsauta sen jälkeen ”kotisivun asetukset” ja määritä juuri luomasi sivu staattiseksi kotisivuksi.

Jos teemallasi ei ole sellaista, suosittelemme asentamaan sivunmuodostajan laajennuksen etusivusi rakentamiseksi. Jotkut laajennukset myöntävät sinulle WYSISYG-editorin, kun taas toiset käyttävät WordPress-taustajärjestelmän lohkoja. Kuten laajennuksissa, tämä on mahdollisuus olla luova ja löytää sinulle sopiva työkalu. Tässä on muutama helppokäyttöinen sivunmuodostaja aloittamiseen:

 • Sivunrakentaja: SiteOrigin
 • Elementor Page Builder
 • Beaver Builder

Ennen siirtymistä viesteihin haluamme huomata ero sivujen ja luokkien välillä, koska se liittyy valikoihin. Sinun ei tarvitse luoda erillistä sivua jokaiselle sivustosi osiolle, ellet halua. Esimerkiksi ”uutiset” -luokka voidaan yksinkertaisesti lisätä valikkoosi, ja teemasi näyttää automaattisesti kyseisen luokan viimeisimmät viestit ilman erillistä sivua..

Viestejä on paljon enemmän meneillään, mutta ne ovat silti suoraviivaisia. Napsauta ”viestit” ja sitten “lisää uusi” luodaksesi uuden. Voit kirjoittaa viestisi tekstikenttään, lisätä mediaa, asettaa tunnisteesi ja suoraan editorissa.

Viestin tekemistä koskevalla opastuksella ei ole paljon vaikutusta. Luo vain sisältö, aseta luokka ja paina julkaisua. Anteeksiannon sijasta annamme sinulle hyödyllisiä vinkkejä tästä alueesta. Voit luoda luokkia suoraan postisivulta. Napsauta vain Lisää uusi luokka ja anna sille nimi. Voit valita myös vanhemmaluokan, jos haluat luoda jo olemassa olevan alajoukon.

Oletuksena WordPress-viestieditori ei näytä kaikkia käytettävissä olevia osioita. Esimerkiksi, et näe oletuksena osiota viestin kirjoittajalle. Napsauta editorin oikeassa yläkulmassa ruudun vaihtoehtoja. Voit tarkistaa haluamasi osiot ja ne, joita et halua, vaikka tämä on yksilöllinen jokaiselle sivustosi käyttäjälle.

Viimeiseksi, jos haluat upottaa videon YouTubesta tai musiikkileikkeen SoundCloudista, sinun on vaihdettava tekstieditoriin. Aivan tekstialueen yläpuolella näet kaksi välilehteä. Vaihda kohtaan, jossa on merkintä “teksti”, ja näet viestitietosi HTML-muodossa. Kopioi upotuskoodi haluamaasi kohtaan viestissäsi, siirry takaisin visuaaliseen muokkausohjelmaan ja olet valmis.

sidebars

Staattinen blogi, myös houkuttelevalla kotisivulla, tuntuu hedelmättömältä ilman sivupalkkeja. Se on pieni ominaisuus, joka voi helposti jäädä huomaamatta käydessäsi sivustolla, mutta ilman sitä ulkoasu ei tunnu täydelliseltä.

Pohjimmiltaan sivupalkki täyttää aukot, jotka jäävät sen jälkeen, kun pääsisältösi täyttää sivun. Vaikka perinteisesti sivupalkki menee pääsisällön kummallekin puolelle, joidenkin teemojen avulla voit sijoittaa yhden myös sisällön ylä- tai alapuolelle.

Useimmissa WordPress-teemoissa on ainakin yksi sivupalkki joko oikealla tai vasemmalla. Voit kuitenkin lisätä laajennuksen, kuten mukautetut sivupalkit, lisätä lähes ääretön määrä niitä. Jos haluat muokata jo olemassa olevaa, napsauta “mukauta” ja sitten “widgetit” WordPressin ylätyökalurivillä. Löydät samat asetukset WordPress-taustaohjelmasta siirtymällä ”ulkonäkö” ja sitten ”widgetit”.

WordPress näyttää luettelon nykyisistä sivupalkeistasi riippumatta menetelmästä. Aivan kuten valikot, voit vetää ja pudottaa erilaisia ​​sisältöjä sivupalkkisi haluamassasi järjestyksessä. Oletusasetukset sisältävät esimerkiksi kalenterin ja viestiluokat, mutta teemallasi voi olla ainutlaatuiset sivupalkkivalinnat.

Sijoitteluvaihtoehdot löydät teema-asetuksista, vaikka tarkkaa sijaintia varten ei ole erityistä opetusohjelmaa. Jokainen teema on erilainen, mukaan lukien WordPressin kehittämät, joten sinun on kaivauduttava hieman ympärille löytääksesi sijoitteluvaihtoehtoja.

Sivupalkeista tulee paljon hyödyllisempiä edetessäsi WordPress-tietämystäsi. Aiheestasi riippuen ne voivat mennä melkein minne tahansa ja antaa sinun rakentaa sivuja ja viestejä ainutlaatuisilla tavoilla. Seuraamme seuraavassa oppaassa joitain näistä tapauksista, kuten mainosten toteuttamisesta.

Foorumit WordPressissä

Foorumit ovat yksi niistä näkökohdista Internetissä, jotka eivät koskaan haalistu. He ovat olleet olemassa siitä lähtien, kun ihmiset ovat kokoontuneet verkossa, ja siitä lähtien he ovat menettäneet vain vähän tai ei ollenkaan suosiota. Jos haluat rakentaa verkkoyhteisöä, foorumi on loistava vaihtoehto, ja onneksi WordPressillä on runsaasti työkaluja, jotka auttavat sinua matkalla.

On olemassa runsaasti foorumeita varten rakennettuja laajennuksia. BuddyPress, bbPress, WP Symposium ja CM Answers ovat kaikki vaihtoehtoja. Tässä oppaan osassa aiomme kuitenkin käyttää yli bbPressiä, koska sillä on eniten aktiivisia käyttäjiä ja ominaisuuksiltaan melko vankka.

Lataa ensin laajennus joko WordPress-taustaohjelman tai FTP: n kautta. Kun se on asennettu, näet WordPress-sivupalkissa kolme uutta vaihtoehtoa: foorumit, aiheet ja vastaukset. Foorumien avulla voit perustaa kokonaan uuden foorumin. Esimerkiksi, sinulla voi olla ”yleinen keskustelu” ja “kysymykset” erillisinä foorumeina. Kaksi muuta tekevät tarkalleen, mitä he sanovat, antaa sinun tarkastella, muokata ja poistaa aiheita ja vastauksia.

Ennen kuin saat käyttäjiä foorumeillesi, sinun on testattava heidät. Siirry WordPress-taustaohjelmassa ”asetuksiin > foorumeilla.” Varmista, että kirjoitat ”foorumin juurin” -vaihtoehtoihin kaikki, mitä aiot olla foorumitunnisteesi. Tällöin parhaiten kannattaa pitää se nimeltään ”foorumit” sellaisena kuin se on oletuksena. Siirry seuraavaksi WordPress-valikon “foorumeihin” ja luo testi.

Suoritettuaan tämän, siirry sivuosi -osiossa ja lisää uusi, foorumeilla nimeltään. Voit muuttaa tämän myöhemmin, mutta on tärkeää, että pysyvä linkki on toistaiseksi sama kuin juuri. Kirjoita tälle sivulle vain ”[bbp-topic-index]”, julkaise ja foorumisi ilmestyvät. Tämä on yksi pitkästä luettelosta lyhyitä koodeja, joita bbPress hyödyntää, joten varmista, että merkitset ne pikamerkiksi.

Foorumi on nyt valmis lähtemään. Voit lisätä sivun valikkoosi ja säätää asetuksia, kuten aiheiden lukumäärää sivua kohden foorumin asetusvalikossa. Tarvitset kuitenkin tavan, jolla käyttäjät voivat rekisteröityä ja käyttää foorumeitasi.

Täältä Ultimate Member -tyyppinen laajennus on erityisen kätevä, koska sen avulla käyttäjät voivat rekisteröityä ja saada henkilökohtaisen profiilin. Aivan kuten tämä laajennus, bbPress ei ole kuitenkaan ainoa foorumin vaihtoehto sinulle. Kokeile erilaisia ​​laajennuksia löytääksesi parhaiten sopivan sinulle ja sivustosi käyttäjille.

Kuinka varmuuskopioida WordPress-verkkosivustoasi

Tapana sulkea tämä johtava opas WordPressiin näyttää siltä, ​​että se sopii vain kaikkien tähän mennessä sivustollesi sijoitettujen töiden suojaamiseen. WordPressin varmuuskopiointi on yksi CMS: n perustavanlaatuisista osista, ja on tärkeää ymmärtää, kuinka suuri irtisanomisesi pitäisi mennä, jotta et menetä kaikkea kovaa työtä.

Monet parhaista web-palveluntarjoajista sisältävät automaattiset varmuuskopiot WordPress-sivustoilla, kuten Bluehost (lue Bluehost-arvosteluamme). Nämä varmuuskopiot ovat isäntäohjattuja, mikä tarkoittaa, että ne vievät tietyn määrän tilaa palvelimella. Isäntäsi käsittelee nämä asiat automaattisesti useimmissa tapauksissa, joten voit olla varma, että jos isäntäsi tarjoaa sitä, olet suojattu.

Ei kuitenkaan täysin peitetty. Web-koneet pitävät tiedostossa vain tietyn määrän varmuuskopioita, ja jos sinulla on suuri sivusto, se voi pitää vain pienen kourallisen. Sinun tulisi myös varmuuskopioida sivustosi manuaalisesti käyttämällä yhtä parhaista online-varmuuskopiopalveluista, kuten Backblaze (lue Backblaze-arvosteluamme).

Voit käsitellä varmuuskopioita kahdella tavalla. Ensimmäinen on käyttää pluginia, kuten BackUpWordPress. Tämä työkalu ajoittaa varmuuskopiot ja tallentaa ne omassa tilassasi web-isäntällesi. Parasta on kuitenkin ladata nämä varmuuskopiot, laittaa ne online-säilytyslokeroon ja poistaa ne sitten Web-palvelimelta, jotta ne eivät vie tilaa sivustollasi.

On myös muita laajennuksia, kuten UpdraftPlus, joiden avulla voit tallentaa varmuuskopiot suoraan Dropboxiin (lue Dropbox-arvosteluomme) tai Google Driveen (lue Google Drive-arvosteluamme). On kuitenkin huomattava, että verkkosivustot voivat saada melko suuria, varsinkin jos sinulla on paljon sisältöä, joten varmista, että sinulla on riittävästi tallennustilaa ennen asentamista.

Vaikka monet varmuuskopioratkaisut mainostavat “aseta se ja unohda” -järjestelmää, on tärkeää seurata varmuuskopioita. Asiat häiriintyvät toisinaan, joten tarkista varmuuskopiosi säännöllisesti, vaikka kaikki sujuisi. Meillä on opas WordPressin varmuuskopioinnista, jos haluat tietää lisää.

Lopulliset ajatukset

WordPress on erittäin syvä alusta. Tämän CMS: n perustutkimuksen tulisi kuitenkin tarjota hyvä perusta eteenpäin. Jos olet täysin uusi, niin tämä on kaikki tarvitsemasi tiedot WordPressin käytön aloittamiseksi. Varmista, että tutustu muihin oppaihimme, joissa on edistyneempiä aiheita edetessäsi alustaa käytettäessä.

Käsittelemme aiheita, kuten mainoksia, hakukoneoptimointia, laajennuskehitystä ja lapsiteemoja. Vaikka ilmaisemme joillekin melko monimutkaisille alueille, emme voi kattaa WordPressin kaikkia alueita. Tätä varten on hyödyllistä lisätä kirjanmerkkeihin linkki WordPress Codex- ja WordPress TV -järjestelmiin oppiaksesi kaikista erityisistä ongelmista.

Missä olet WordPressin kanssa? Kerro meille tästä ja kaikista työohjelmaan liittyvistä kysymyksistä alla olevissa kommenteissa, jotta voimme käsitellä niitä tulevassa oppaassa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me