Xero vs. Quickbooks Online – Päivitetty 2020

Jos olet pilvipohjaisten kirjanpito-ohjelmien markkinoilla, jotka tukevat kasvavaa yritystäsi, voi tuntua, että vaihtoehtoja on ylivoimainen. Tässä Cloudwards.net-sivustossa haluamme auttaa sinua valitsemaan yrityksellesi sopivan kirjanpito-ohjelmiston. Tässä artikkelissa vertaamme Xeroa ja QuickBooks Onlinea nähdäksemme, mikä erottuu kahdesta alan parhaasta tarjoajasta.


Jos olet lukenut henkilökohtaisen Xero- ja QuickBooks Online -katsauksen, tiedät, että he ovat vahvoja kilpailijoita ja että molemmat tekivät parhaiden kirjanpito-ohjelmien luettelomme. Xero ja QuickBooks Online suorittavat monia samoja toimintoja, kuten laskutuksen, laskujen maksamisen ja pankkien täsmäytykset, joten ero voi olla siinä, kuinka helppoa he tekevät nämä tehtävät.

1

laskutus

Yksi ensimmäisistä alueista tässä Xero vs. QuickBooks Online -vertailussa, jota tutkimme, on laskutus. Asiakkaiden laskuttaminen ja velan kerääminen loppujen lopuksi pitää sinut liiketoiminnassa. Alla on kaavio, jossa verrataan Xero- ja QuickBooks Onlinen laskutusvaihtoehtoja.

PalvelutQuickBooks Online: Xero:
Lähetä toistuvat laskutJooJoo
Lisää viivästysmaksut automaattisestiEiEi
Lähetä maksumuistutuksiaJooJoo
Integroi luetteloonKyllä (maksaa ylimääräistä)Kyllä (mukana)
Lasku työtunneistaKyllä (korkeimmalla suunnitelmalla)Kyllä (korkeimmalla suunnitelmalla)
Muokkaa laskujaKyllä (ohjelmiston sisällä)Kyllä (lähettämällä malleja)

Pinnalla nämä pilvipohjaiset kirjanpito-ohjelmat tarjoavat käyttäjille samanlaisia ​​ominaisuuksia. Kun kuitenkin syvemmälle tutustut, löydät tärkeimmät erot Xero- ja QuickBooks Online -sovellusten välillä.

Jos haluat mukauttaa laskun Xero-sovelluksessa, sinun on ladattava malli Asetukset-valikon kautta. Vaikka siitä on hyötyä, jos sinulla on jo Excel-laskulomake, jota haluat jatkaa, QuickBooks Online antaa sinun myös mukauttaa laskuja ohjelmistossaan. Sen avulla voit valita värejä, ladata logon ja järjestää myös laskun asettelun.

Joskus joudut lisäämään huomautuksia laskuun, joka viittaa työhön, ehtoihin tai sanoa vain “kiitos”. QuickBooks Online tarjoaa laatikot näille muistiinpanoille, jotka ilmestyvät, kun lasku lähetetään sähköpostitse tai tulostetaan, kun taas Xero ei koskaan näy. Xeroella ei myöskään ole tilaa tavanomaisissa laskuissaan ehtojen lisäämiseen. Jos yrityksesi tarjoaa usein ehtoja, se saattaa olla kaupan rikkoja ja haluat tutustua sen sijaan FreshBooks-arvosteluun.

Uusi-Lasku-Form

Sekä Xero että QuickBooks Online lähettävät automaattisen maksumuistutuksen erääntyneistä laskuista. Xero-sovelluksessa muistutusasetukset koskevat kuitenkin kaikkia asiakkaita. Jokaiselle asiakkaalle, joka ei ole maksanut laskuaan, lähetetään muistutus seitsemän päivän eräpäivästä. QuickBooks Online -palvelussa maksumuistutukset voidaan valita ja soveltaa erikseen.

Vaikka Xero ja QuickBooks Online integroituvat olemassa olevaan varastoon – päivittämällä käytettävissä olevat määrät, kun vedät esineitä laskuihin -, vain QuickBooks Online veloittaa lisävarastointitoiminnoistaan. Xero sisältää varastoseurannan jokaisella tilaustasolla (tutustu OneUp-arvosteluun myös toista palvelua varten, joka tekee sen).

Kaikkia kirjanpito-ohjelmistoja ei ole rakennettu yrityksille, jotka laskuttavat asiakkaitaan tunnissa. Projektinhallinta QuickBooks Online -palvelussa myös seuraa aikaa, mutta se on prosessi, jolla asetetaan ja lisätään laskuja.

Aikataulun seuraamiseksi Xeron avulla sinun on kirjauduttava johonkin useista käytettävissä olevista sovelluksista, mutta voit laskuttaa asiakkaita laskuillasi työskennellyistä tunneista (lue FreeAgent-arvostelu meidän palvelusta, joka todella tekee tähtitöitä tämän suhteen) ).

Laskun lähettäminen ei riitä, mutta sinun on myös kerättävä maksu. QuickBooks Online voittaa kätevästi Xeron tällä alueella. QuickBooks Online -palvelussa on maksulinkit ja maksujen käsittely integroitu laskutusjärjestelmäänsä. Asiakkaiden on vain napsautettava ja syötettävä luottokorttitietonsa, mutta joudut maksamaan kauppiaan käsittelymaksut.

Xeroon liittyvien maksujen käsittely vaatii ulkoisen palveluntarjoajan, kuten Stripe tai PayPal, rekisteröinnin. Vaikka se antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja ja voisi säästää rahaa maksuihin, asiakkaiden ei ole niin helppoa maksaa. Sovellusten kautta suoritetut maksut synkronoivat toiminnan Xeroon.

Hyvä kirjanpito-ohjelma ei tarkoita vain laskujen lähettämistä. Se auttaa myös seuraamaan saamiasi. Kun kirjaudut sisään Xeroon, näytön yläosassa näkyy ”sinulle velkaa olevat laskut”. Kokonaissummien alla on pylväskaavio summista, jotka olet velkaa, ryhmitettynä kuinka kauan ne ovat velkaa.

QuickBooks Online näyttää yksityiskohtaiset tiedot laskutusnäytössä, ja pääkojetaulu näyttää vain “tulot”.

Se sisältää raporteissa myös ”myyntisaamisten vanhenemista koskevan yhteenvedon”. Xero on laatinut vanhennettuja saamisia koskevan raportin.

Ikäinen-Saamiset-raportti

Laskutus ei ole monimutkaista kummankaan kirjanpitopalvelun kanssa, ja sekä Xero- että QuickBooks Online -palveluilla on monia edistyneitä ominaisuuksia. QuickBooks Online tarjoaa enemmän kuin Xero mukauttamalla kokemustasi ja antaa sinun suorittaa tehtäviä usein vähemmässä vaiheessa.

Kierros: QuickBooks Online -laskutuspiste

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

2

setelit

Rahan kerääminen on paljon hauskempaa kuin sen maksaminen, mutta vahvan kirjanpito-ohjelman avulla voit tehdä molemmat helposti. Suurimmassa osassa kirjanpito-ohjelmistoja laskujen maksaminen on yksinkertaisempaa kuin laskutus, mutta pidämme sitä olevan intuitiivisempaa Xerossa.

Uuden laskun maksaminen on Xero-palvelussa yksinkertaisempaa kuin QuickBooks Online -palvelussa. Sinun tarvitsee vain siirtyä kohtaan “kirjanpito” osiosta ”Valitse” uusi ”ja napsauta sitten” lasku ”. QuickBooks Online sisältää vielä muutaman vaiheen.

Xero-arvostelu

Molemmat kustannusmaksulomakkeet sisältävät vakiokentät, kuten maksunsaaja ja eräpäivä, ja laskevat erääntyvän määrän määristä ja yksikköhinnasta. Ostotilaukset voidaan muuntaa laskuiksi, kun ne on täytetty, mikä on hieno aikaa säästävä ominaisuus, jota kaksi kirjanpidon tarjoajaa tarjoaa.

Xero- ja QuickBooks Online -kulut voidaan automatisoida, mutta tämä tarjoaa vain korkeamman hinnoittelusuunnitelmansa. Säännöllisten kulujen, kuten vuokran, sähkön tai Internetin, maksaminen toistuvan laskun avulla säästää aikaa kuukaudessa.

Toistuvan laskun asettamiseen Xeroon on useita tapoja. Kohdassa ”tilit”, “ostot” ja “uusi” löydät “toistuva lasku”. Xero tallentaa syöttämäsi laskut automaattisesti toistuvina ja antaa sinun valita toistovaihtoehdot. Jos huomaat, että lasku toistuu usein sen syöttämisen ja tallentamisen jälkeen, napsauta laatikkoa, jotta se toistuu.

Toistuvien laskujen asettaminen QuickBooks Online -palvelussa on paljon tuskallisempaa. Se tapahtuu pankkirekisterin kautta, josta löydät viimeisen myyjälle suoritetun maksun ja napsautat sitä. Kun olet napsauttanut ”Muista”, valitset kuinka usein maksaa saman laskun ja kuinka monta maksua jäljellä.

Ongelmana on, että jo olet jo maksanut laskun myyjälle ja sen on oltava kulunut rekisterin läpi, jotta se voi toistua. Jos olet uusi ohjelmisto, et voi automatisoida kuukausimaksujasi get-go-tapaan kuten Xero-ohjelmassa..

Viimeinkin on tärkeää pysyä velkojen päällä. Xeron päähallintapaneelissa on “laskut maksettava” -osa näytön oikealla puolella. Kun siirryt “laskut” -näyttöön, kokonaismäärät näkyvät ruutujen yläosassa ja sen alla olevassa pylväskaaviossa.

Xero-Dashboard

QuickBooks Onlinen hallintapaneeli ei näytä tulevia laskuja, vaan vain maksetut kulut. Sillä on enemmän historiallista näkökulmaa kuin tulevaisuudennäkymiä.

Dashboard-Capture

Jos yrityksesi maksaa useita samoja kuluja kuukausittain, Xero voi olla parempi valinta. Maksujen automatisointi on yksinkertaisempaa, ja sen kojetaulu on helppo käyttää ja suunniteltu paremmin pysyäkseen nykyisten ja tulevien laskujen päällä..

Kierros: Laskutuskohta Xero-kirjanpitoon

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

3

raportit

Xero- ja QuickBooks Online -yritysten keskeiset tilinpäätökset – voitot ja tappiot, tase ja kassavirta – esittävät tietoja liiketoiminnan eri puolista ja ovat muokattavissa. Sarakkeiden lisääminen, tiliryhmien muuttaminen ja ajanjaksojen näyttäminen vierekkäin on helppoa.

Toisin kuin QuickBooks Online, Xero antaa sinulle myös oman pääoman laskelman, joka on hyödyllinen, jos yrityksessäsi on useita sijoittajia. Se näyttää omistajien sijoitukset ja oman pääoman nostukset sekä liiketoiminnan voitot tai tappiot. Jos olet huolissasi siitä, että yksi omistaja voi viedä liikaa yritystoimintaa, se määrittelee nämä huolet.

Omistajat-Equity

Keskeisten tilinpäätösten lisäksi saatavien perus- ja ostovelat-ikäraportit seuraavat, ketkä ovat sinulle velkaa ja mitä olette velkaa yleisillä erääntyneillä kauhoilla. QuickBooks Online kaivaa syvemmälle myyntisaamisia kuin Xero.

QuickBooks Online tarjoaa asiakasraportteja voitosta ja tappioista, vertailun asiakkaalle laadituista arvioista verrattuna myyntiin kyseiselle asiakkaalle ja kokoelmaraportteja. Tämä on arvokasta tietoa yrityksille, joilla on huomattava määrä myyntisaamisia kirjanpitoon.

Raportit-Kuka-Velkaa-You

Vaikka QuickBooks Online integroi palkanlaskennan, se tarjoaa vain raportit palkkojen kokonaismäärästä ja palkkaveroista, työntekijöiden korvauksista ja työntekijöiden tiedoista. Xerolla on paljon enemmän raportteja, ja heillä on sisäänrakennetut henkilöstötoiminnot, kuten aikakatkaisut saldot ja pyynnöt, palkkakoristeet ja muut.

Yksinkertaisemmat yritykset löytävät kaikki tarvitsemansa raportit Xerosta. Pidämme parempana, että pystymme käyttämään vetämällä ja pudottamalla raporttien muokkaamista palvelun kautta kuin QuickBooks Online -prosessissa, joka on enemmän mukana. QuickBooks Online voitti tässä kategoriassa sen raporttien moninaisuuden ja hyödyllisyyden vuoksi.

Kierros: Raporttikohta QuickBooks Online -palveluun

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

4

hinnoittelu

Ohjelmistoyritysten keskuudessa tasopohjainen hinnoittelu alkaa tyypillisesti alhaisemmilla hinnoilla vähemmän ominaisuuksia. Pinnalla QuickBooks Online ja Xero seuraavat mallia. Kaivaa kuitenkin syvemmälle, ja huomaat, että Xero rajoittaa tapahtumia alimmalla tasolla, kun taas QuickBooks Online lisää pääsyä ohjelmisto-ominaisuuksiin ja käyttäjiin yrityksesi kasvaessa.

Pienimmällä kuukausimaksulla Xero vs. QuickBooks Online -sovellusten välillä on suuri ero. Xeron varhainen suunnitelma on 9 dollaria kuukaudessa, kun taas QuickBooks Onlinen yksinkertainen aloitus -suunnitelma maksaa 20 dollaria kuukaudessa. Entinen rajoittaa ankarasti käyttäjien pääsyä kirjanpito-ohjelmistoon. Yritys voi lähettää vain viisi laskua ja tarjousta, kirjoittaa viisi laskua ja sovittaa yhteen 20 pankkitapahtumaa.

Sitä vastoin Simple Start -suunnitelma sisältää arviot, laskutuksen ja kulujen seurannan, perusraportit ja myyntiveron. Vaikka vain yksi työntekijä voi käyttää kirjanpito-ohjelmistoa verrattuna Xero-palvelun rajattomiin käyttäjiin, transaktiorajojen puute tekee siitä pienyrityksille paremman kaupan.

Xeron keskitasoinen suunnitelma, nimeltään Kasvava, maksaa 30 dollaria kuukaudessa ja poistaa kaikki käyttörajoitukset lisäämättä ominaisuuksia. QuickBooks Onlinen Essentials -suunnitelma on 30 dollaria kuukaudessa. Simple Start -suunnitelman kaiken lisäksi se antaa sinulle laskun maksun, ajan seurannan ja lisää käyttäjien määrää, joille sallitaan pääsy kolmeen.

Vahvistettu suunnitelma on Xeron kallein vaihtoehto, 60 dollaria kuukaudessa. Se lisää useita valuuttoja ja mahdollisuuden syöttää tai seurata kuluja. Jälkimmäinen on pariton puuttuminen alemmilla tasoilla. Xeron suunnitelmat rakentuvat selkeästi ajatukseen, että ne kasvavat yrityksesi kanssa, mutta pienimmänkin yrityksen on maksettava laskut.

QuickBooks Online tai Xero eivät pysty seuraamaan projektiin liittyvää aikaa ja kustannuksia, kunnes olet maksanut heidän kalleimman suunnitelmansa. QuickBooks Online Pluss -suunnitelma maksaa saman verran kuin Xeron ylin taso, 60 dollaria kuukaudessa, ja se lisää varaston seurannan ja jopa viisi käyttäjää.

Pienyritykset kamppailevat usein palkanlaskennan kanssa. Se on helpompaa ulkoistaa kuin laskea ja kerätä veroja itse. QuickBooks Onlinen palkanlaskentatoiminnot maksavat ylimääräisen 19 dollaria tai 49 dollaria kuukaudessa, riippuen tarvitsemastasi, plus 2 dollaria työntekijää kohti.

Xero ei sisällä sisäänrakennettua palkanlaskentaa. Sen sijaan ohjelmisto integroituu useiden sovellusten kanssa, jotka tarjoavat kirjanpitopalvelun. Palkkiot vaihtelevat, mutta ne veloittavat yleensä kuukausittaisen perustason ja työntekijää kohti sen jälkeen. Haluat ehkä erilaisia ​​vaihtoehtoja palkanlaskentaprosessorillesi, mutta käytät enemmän aikaa vaihtoehtojen ja palkkioiden vertaamiseen.

Alimman hinnasuunnitelman jälkeen sekä Xero- että QuickBooks Online -hinnoittelu on vertailukelpoista. QuickBooks Online tarjoaa kuitenkin palkanlaskennan, mikä antaa sille lievän edun.

Jos haluat yksinkertaisemman hinnoittelusuunnitelman, katso ehkä Sage-arvosteluamme. Jos haluat maksaa lainkaan mitään, Wave-arvosteluamme on tapa.

Kierros: QuickBooks Online -hinnoittelupaikka

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

5

Käyttäjäystävällisyys

QuickBooks Onlinen ja Xeron käyttäjäystävällisyyden vertaaminen on jonkin verran omenoista appelsiineihin liittyvää tilannetta.

Vaikka QuickBooks Online on suosittu, sitä ei tunneta helppokäyttöisyydestään. Kirjanpito-ohjelmistolle on oppimiskäyrä, mutta tämä johtuu osittain siitä, että sillä voidaan tehdä niin paljon. Lisäominaisuuksilla ja -vaihtoehdoilla vie vain kauemmin sen käytön oppiminen.

Xerolla on käyttäjäystävällisempi käyttöliittymä, selkeästi merkityt toiminnot ja yksinkertaisempi työnkulku. Jos et tarvitse QuickBooks Online -palvelun kehittyneempiä kirjanpitotoimintoja, suosimme Xeron kojetauluja ja laskujen lähettämiseen ja laskujen maksamiseen tarvittavia toimenpiteitä.

Kierros: Xero-kirjanpidon käyttäjäystävällisyyspiste

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

6

Lisätoiminnot

Nyt kun olemme käsittäneet jokaisen yrityksen tarvitsemat kirjanpitoominaisuudet, tarkastelemme muutamia edistyneitä kirjanpitotoimintoja, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan Xero vs. QuickBooks Online.

Käyttöomaisuuteen sisältyy yrityksesi omistama maa, rakennukset tai laitteet. Joillekin yrityksille ne voivat merkitä merkittäviä investointeja. Jos kirjanpito-ohjelmistosi ei seuraa poistoja ja poistoja, joudut ylläpitämään niitä erillisissä laskentataulukoissa ja syöttämään manuaalisia päiväkirjamerkintöjä.

Koska voit tuoda olemassa olevan laskentataulukon, Xeron kiinteän omaisuuden toiminnot säästävät aikaa niiden määrittämiseen. Sen ohjelmisto laskee poistot ja antaa sinulle mahdollisuuden käsitellä myyntiä. Sen raporteista löydät poisto- ja luovutusaikataulut sekä kiinteän omaisuuden täsmäytykset.

QuickBooks Online -palvelussa ei ole kirjanpito-ohjelmistoon sisäänrakennettua käyttöomaisuusmoduulia, joten kaikki on käsiteltävä manuaalisesti.

Käyttöomaisuusinvestointien-raportit

Xero käynnisti juuri projektimoduulin, joka sisältyy kaikkiin hinnasuunnitelmiin. Sen avulla voit seurata tarjouksia ja pyytää talletuksia projektille. Sen avulla voit myös seurata käytettyä aikaa ja rahaa ja laskea projektin kannattavuuden.

QuickBooks Online seuraa vain projekteja korkeimmalla hinnoittelusuunnitelmalla. Jos maksat Plus-suunnitelmasta, pystyt yhdistämään kulut, ajan ja laskut projektiin. Raportit laskevat kannattavuuden, häiriöttömän ajan ja kulut, joten voit pysyä projektin terveydenhuollon kärjessä.

Xero näyttää QuickBooks Online -yrityksessä vähäisen varastonhallinnan. QuickBooks Online -hakemiston seurantaa seurataan hinnoin, kuvin ja kategorioin. Molemmissa kirjanpito-ohjelmissa kädessä olevat määrät päivittyvät, kun varastossa oleva tuote valitaan laskusta. QuickBooks Online laskee tuotteen kustannukset FIFO: lla, kun taas Xero käyttää keskimääräisten kustannusten menetelmää.

Xero tarjoaa raportteja löytääkseen myös myydyimmät ja kannattavimmat tuotteet. Lisäksi saat jopa 4000 seurattua tuotetta ja rajoittamatonta jäljittämätöntä artikkelia jokaisesta suunnitelmasta. Jälleen kerran, QuickBooks Online -sovelluksella maksat kalleimmasta suunnitelmasta saada varastotoiminnot.

Kierros: Lisätoimintojen kohta Xero-kirjanpitoon

Xero kirjanpitotunnus
QuickBooks Online -logo

7

Tuomio

Jos olet uusi pilvipohjaisen kirjanpito-ohjelmiston käyttäjä, suosittelemme Xeroa. Helpon ja selkeän käyttöliittymän ansiosta voit aloittaa aloittamisen vähemmässä ajassa kuin QuickBooks Online -palvelun kanssa. Lisäksi Xero-kojelauta ja kunkin toiminnon aloitusnäytöt auttavat yrityksiä, jotka ovat keskittyneet päivittäiseen toimintaan, pitämään kaiken sujuvana.

Kaiken kaikkiaan Xero on erinomainen valinta vähemmän kokeneille kirjanpitäjille ja pienille yrityksille, jotka eivät aio kasvaa liian suuriksi.

Jos kuitenkin tarvitset jotain, jolla on vähän enemmän tietoa, QuickBooks Online on parempi valinta ja myös parempi valinta yleisesti ottaen, joten siitä tulee tämän artikkelin voittaja, vaikka vain hiukset. 

Jos tarvitset palkanlaskennan ja integroidun kauppiaskäsittelyn, QuickBooks Online vastaa ehdottomasti paremmin yrityksesi tarpeita. Asiakkaat mieluummin voivat napsauttaa laskussa olevaa linkkiä ja maksaa suoraan, mutta käytät enemmän aikaa toistuvien laskujen määrittämiseen. Yritykset, joiden on tehtävä päätöksiä jatkaa suhteita asiakkaisiin, arvostavat sen perusteellisia raportteja.

Voittaja: QuickBooks

Viime kädessä, jos pakko valita Xero vs. QuickBooks Online, suosittelemme Xeroa vasta aloittavalle pienyritykselle ja QuickBooks Online suuremmalle tai jos sitä käyttävät ihmiset, joilla on hieman enemmän kokemusta kirjanpito-ohjelmistoista.

Oletko yrittänyt käyttää kumpaa tahansa kirjanpitopalvelua? Mistä sinä pidät enemmän? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit tämän Xero vs. QuickBooks Online -vertailun.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map