Trello vs Jira: Sisaruskilpailun ratkaiseminen vuonna 2020

Jos haluat apua projektien järjestämisessä, siellä on runsaasti ohjelmistoja, jotka auttavat sinua. Monilla alustoilla on hyviä ja huonoja puolia, joten niiden välillä on vaikea valita. Tässä Trello vs. Jira -vertailussa tarkastelemme kahta niistä.


Trello ja Jira ovat Atlassianin omistuksessa, joten kyseessä on kilpailu vaimokavereiden välillä. Olemme tarkastelleet näitä työkaluja erikseen aiemmin. Jos haluat nähdä mitä ajattelimme, tutustu Trello- ja Jira-arvosteluihimme.

He ovat olleet esillä myös vertailuartikkeleissamme. Katso kuinka Trello meni Wrike vs. Trello ja Trello vs. Asana -taisteluissamme. Jira on ollut myös useissa päätä vastaan, kuten Asana vs. Jira ja monday.com vs. Jira.

Trellon helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus eroavat edistyneistä ominaisuuksista ja keskittyvät enemmän kehittäjille kuin tavallisille toimiston käyttäjille, joita Jira tarjoaa. Tämä on taistelu omenoiden ja appelsiinien välillä, ja meillä ei ole aavistustakaan siitä, kuka tulee esiin.

JIRA-kysymykset

Jira ja Trello eivät kuitenkaan ole ainoat käytettävissä olevat vaihtoehdot, joten katso lisää parhaiden projektinhallintaohjelmistojen luettelomme nähdäksesi lisää.

Taistelun aloittaminen: Trello vs. Jira

Vertaa Trelloa ja Jiraa neljällä kierroksella. Kumpi voittaa eniten voiton, kilpailun. Jos se on sidottu lopussa, katsotaan, mikä laskeutui raskaampiin lyönteihin ja voitti kierrokset vakuuttavammin.

Ensimmäisellä kierroksella tarkastellaan ominaisuuksia ja verrataan sitä, mitä kukin alusta tekee puolestasi sen rakenteen ja tarjoamien asioiden suhteen. Seuraavaksi tarkastelemme hintaa ja vertaa paitsi sitä, mitä ne maksavat, myös kuinka paljon arvoa ne tarjoavat.

Kolmannella kierroksella tarkastellaan helppokäyttöisyyttä, koska ohjelmistojen on ominaisuuksien tarjoamisen lisäksi oltava saatavissa ja ongelmattomia. Lopuksi arvioimme turvallisuutta ja yksityisyyttä varmistaaksemme, että voit luottaa alustoihin kriittisen yritystietosi kanssa.

1

ominaisuudet

Ensin vertaamme ominaisuuksien kilpailijoita. Haluamme nähdä erilaisia ​​tapoja tarkastella ja hallita tietojasi, samoin kuin tiedostojen tallennusta, viestintävaihtoehtoja ja integraatioita muihin alustoihin. Alkuperäiset ideat antavat myös pisteitä.

Yksi alusta, jolla on vaikuttava laajennussarja, on Airtable. Katso sen epätavalliset lisäominaisuudet Airtable-arvosteluamme.

Trello

Trello on kanban-levy, jonka avulla voit luoda sarakkeita ja vetää kohteita niiden välillä. Yksinkertaisuudesta huolimatta voit tehdä sen paljon. Katsaus sen “inspiraation” esimerkkeihin antaa sinulle kaikenlaisia ​​ideoita.

Trello-board

Voit kutsua muita jäseniä ja jakaa taulusi heidän kanssaan. Taulut voidaan julkistaa, joten Trello on loistava tapa jakaa tietoa asiakkaille.

Sillä on monia laajennuksia, joita se kutsuu “käynnistyksiksi”. Ne lisäävät erilaisia ​​näkymiä, mahdollistavat yhteyden muodostamisen muihin alustoihin ja paljon muuta.

Trello-Butler

Butler-käynnistys antaa sinun automatisoida tehtävät. Sen älykäs käyttö voi säästää paljon aikaa, etenkin jos sinulla on tehtäviä, jotka on luotava tai määritettävä säännöllisesti. “Butler” voi tehdä paljon kovaa työtä sinulle.

Voit liittää tiedostoja korteille. Liitteiden enimmäismäärä on rajoitettu 10 Mt ilmaiseen pakettiin, mutta se nousee 250 Mt maksamaan käyttäjille. Jos tarvitset lisää tilaa, lue paras pilvivarasto suurten tiedostojen artikkelille.

Trello-kortti-detail

Kortit voivat sisältää alitehtävien tarkistuslistoja, mutta vaniljaversiossa ei ole riippuvuuksia. Voit lisätä niitä kuitenkin käynnistyksen kautta. TeamGantt-laajennuksen avulla voit lisätä Gantt-näkymiä ja suhteita. Jos tarvitset kuitenkin sitä, tutustu todelliseen TeamGantt-arvosteluun.

Selainversion lisäksi Trellolla on työpöytäsovellukset Windowsille ja macOS: lle sekä mobiilisovellukset Androidille ja iOS: lle..

JIRA

Jira perustuu “asioihin” pikemminkin kuin tehtäviin, mutta kuten muutkin projektinhallintaohjelmat, ne ovat projektisi rakennuspalikoita.

JIRA-kanban

Kuten Trello, sillä on kanban-paneelinäkymä. Siellä on myös ”scrum” -näkymä, jonka avulla voit kohdistaa ongelmat loppuun ”sprintissä”.

Jos tarvitset luoda raportteja tai kaavioita, Jira on antanut sinulle. Voit luoda yli 20 tyyppiä, mukaan lukien ympyräkaaviot, pylväskaaviot ja aikaraportit.

JIRA-raportit

Voit lisätä alatehtäviä, ja se sisältää myös riippuvuuksia, mutta meillä oli vaikeuksia saada ne toimimaan.

Viestintää hoidetaan Atlassianin Confluence-ohjelmiston kautta. Jiralla on tapana ajaa sinut muihin Atlassian palveluihin, ja siirtyminen on usein kovaa. Trello tekee myös niin, kuten tukiyhteisönsä kanssa, mutta ei niin usein, joten se tuntuu vähemmän tunkeilevalta.

Jirassa on mobiilisovelluksia Androidille ja iOS: lle, joten voit käyttää niitä missä tahansa.

Pyöreä yksi ajatuksia

Trellon ydinominaisuudet ovat perustiedot. Sillä on monia käynnistyksiä ja on olemassa monia tapoja jatkaa sitä, mutta vakiomuodossaan se on melko rajallinen.

Jirassa on kaikenlaisia ​​kelloja ja pillejä, ja se tarjoaa paljon ominaisuuksia. Kaikki ei toimi täydellisesti, mutta voit määrittää ja virittää asiat sydämesi sisältöön. Sen raporttigeneraattori on myös hyödyllinen.

Ensimmäinen veri menee Jiraan, ja sen laajempi ominaisuus voitti. Trello on yksinkertaisempi, mutta sen lisäosat tarjoavat paljon lisäominaisuuksia. Jira tekee kuitenkin enemmän oletuskokoonpanossaan.

Jos etsit monipuolista työkalua, lue Wrike-arvostelu. Wrike on yksi suosikki alustoistamme. Se on liiketoimintakeskeisempi kuin Trello ja on viipaloiva tuote kuin Jira.

Kierros: Ominaisuuspiste Jiralle

Trello-logo
Jira-logo

2

Hinta

Tarkastelemme hintaa seuraavaksi. Halvempi on parempi, mutta etsimme myös joustavuutta, arvoa ja erilaisia ​​maksutapoja. Pitkät ilmaiset kokeilut, kuten jonkinlainen ilmainen suunnitelma, ovat hyviä.

Jos yrität hallita budjettiasi, lue lompakkoystävällisestä alustasta Freedcamp-arvosteluamme.

Trello

Trellolla on ilmainen suunnitelma, joka sisältää suurimman osan sen pääominaisuuksista ja jonka avulla voit käyttää yhtä virta-asennusta korttia kohti. Se on paljon niille, jotka haluavat nopean tehtävienhallintajärjestelmän tai tarvitsevat vain jotain perustiedot jaettavaksi joukkueelleen.

Tilaa maksettu suunnitelma ja saat enemmän lisävoimia per paneeli, ja liitteesi koko kasvaa 10 Mt: sta 250 MB: iin. Siellä on myös ensisijainen tuki.

Yksityishenkilöt voivat saada lisäominaisuuksia liittymällä Trello Gold -palveluun, joka maksaa 3,75 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohti ja laskuttaa vuosittain. Se tarjoaa sinulle parannettuja mukautusvaihtoehtoja, kuten tarroja, sekä lisää virrankäyttöä ja suurempia liitteitä.

Trello-tarroja

Jos kirjaudut yrityssuunnitelmaan, hinta on 20,83 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa, saat kaikenlaisia ​​parannettuja suojaus- ja hallintaominaisuuksia.

Maksu tapahtuu luottokortilla, ja muita vaihtoehtoja on käytettävissä, jos joukkue maksaa yli 5000 dollaria kuukaudessa.

JIRA

Jiralla on jaettu hinnoittelujärjestelmä: yksi niille, jotka käyttävät sitä tavallisena tilauspohjaisena palveluna, ja yksi henkilöille, jotka isännöivät sitä itse.

Itsenäinen isännöinti on monimutkaisempaa ja tarvitset vankkoja teknisiä taitoja sen tekemiseen. Kuukausittaisen maksamisen sijasta maksat kertaluonteisen maksun ohjelmiston käytöstä. Pienille joukkueille se on halpaa – vain 10 dollaria, jos sinua on 10 tai vähemmän. Tämän lisäksi se ilmapalloja hintaan 2500 dollaria. Se kuulostaa kalliilta, mutta se on kertaluonteinen hinta ja se toimii halvemmalla kuin maksaa 10 dollaria kuukaudessa 25 käyttäjälle yhden vuoden aikana.

Jos itse isännöit, sinun on maksettava omat palvelimen kustannukset ja annettava oma tallennustila. Paras pilvitallennusartikkelimme on hyödyllinen.

Pyöreä kaksi ajatusta

Trello on loistava valinta, jos etsit ilmaista työkalua. Muilla työkaluilla on ilmaisia ​​tarjouksia, mutta Trellon toiminto on yksi toimivimmista, ja jos olet tyytyväinen siihen, mitä se tekee, päivitystä ei tarvitse pakottaa..

Siihen on kuitenkin runsaasti syitä, koska sen hauskat mukautukset ja monenlaiset virrankatkaisut tekevät siitä paljon tehokkaamman työkalun kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä.

Jira on myös hyvä arvo. Sen tilauspohjainen tarjous on edullinen, mutta sillä ei ole ilmaista tasoa. Jos itse itse isännöit, sinun on maksettava etukäteen, mutta säästää rahaa keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä.

Muista kuitenkin itsestään ylläpidosta aiheutuvat ylimääräiset kustannukset. Oma palvelin maksaa sinulle rahaa, joten katsele halpaa web-hosting-artikkeliamme. Varastointi on myös sinun vastuullasi. Jos palvelimellasi ei ole tarpeeksi tilaa, lue artikkeli parhaasta online-tallennustilasta joukkueille.

Sinun on myös huolehdittava omasta turvallisuudestasi. Tutustu verkkosivustomme suojauskappaleeseen, josta löytyy neuvoja turvallisuudesta. Jos haluat seurata kulutustasi, lue myös paras kirjanpito-ohjelmistoartikkeli.

Tämä kierros on kova kutsu, koska Trello on yksi parhaista ilmaisista työkaluista, mutta Jira on upea arvo suurille joukkueille. Me kutsumme sitä tieksi, koska molemmilla alustoilla on etunsa.

Kierros: Hinta Ei selkeää voittajaa, pisteet molemmille

Trello-logo
Jira-logo

3

Helppokäyttöisyys

Tässä tarkastellaan helppokäyttöisyyttä ja pohditaan sitä, mikä käyttöjärjestelmä on paremmin saavutettavissa, antamalla asioiden hoitaa ilman ongelmia. Jos jotain on hankalaa käyttää, myös ohjaus ja tuki arvostetaan. Trello sai arvion tässä kategoriassa hyvin, mutta katsotaanpa kuinka sitä verrataan suoraan Jiraan. Lue työkalusta, joka toimii hyvin käytettävyydessä, ClickUp-arvosteluamme.

Trello

Trelloa on helppo ja intuitiivinen käyttää, eikä sen selvittäminen vie kauaa. Sen käyttöliittymä on puhdas ja suurin osa sen ohjaimista on itsestään selvä. Sen edistyneemmillä ominaisuuksilla ja lisäosilla on tyypillisesti selkeät ohjeet niiden käyttöön.

Suurimman osan ajasta vetämällä kortteja sarakkeiden välillä muuttaa niiden tilaa. Voit napsauttaa kortteja säätääksesi niitä koskevia tietoja, jättää kommentteja, antaa niitä käyttäjille, antaa heille etikettejä ja tehdä muita asioita.

Trello on niin suoraviivainen, että se voi johtaa sinut aliarvioimaan kuinka monta edistynyttä ominaisuutta sillä on. Selaa lisäyksiä ja voit kokeilla kaikenlaisia ​​laajennuksia, jotka tuovat sen perusominaisuudet lähemmäksi edistyneempien alustojen tarjoamista. Sen Butler-käynnistys on erityisen hyvä asioiden automatisointiin ja on helppo asentaa.

Yksi hieno paikka aloittaa käyttäessäsi sitä on Trello-aloittelijan opas. Se auttaa sinua oppimaan perusteet. Siinä on myös muutamia hyödyllisiä pikanäppäimiä, jotka auttavat työskentelemään nopeammin, kun olet asettunut.

Toinen työkalu, joka toimii hyvin käytettävyydessä, mutta tarjoaa laajemman joukon näkymiä ja ominaisuuksia, on monday.com. Lue siitä monday.com-arvosteluamme.

JIRA

Jira on monimutkainen työkalu, jossa on paljon vaihtoehtoja, näyttöjä ja näkymiä. On monia tapoja määrittää se ja asettaa asiat haluamallasi tavalla. Kaikki eivät ole kuitenkaan intuitiivisia, ja huomasimme, että konsultoimme tukea sellaisissa asioissa, joissa sitä ei tarvittu muilla alustoilla.

Sen navigointi oli hämmentävää samanlaisilla nimillä olevilla sivuilla, ja koimme pitkiä viiveitä napsauttaessamme ympäri, odottaen joskus yli 10 sekuntia sen lataamista. Siksi on vaikeaa tutkia ja nähdä mitä siellä on.

Löysimme useita muita pieniä ongelmia, kuten asetteluvirheitä ja asioita, jotka eivät ilmestyneet ensimmäistä kertaa kokeillessamme niitä.

JIRA-alitehtävät

Osatehtävät ja riippuvuudet tekivät meille myös ongelmia, toisin kuin useimmissa niitä sisältävissä alustoissa.

Tämä kierros ei ole Jiralle vahvuus. Löysimme useita ongelmia tarkistuksen aikana, mutta ollakseni rehellinen, että ne ovat saattaneet aiheuttaa ongelmia äskettäin lisättyjen ominaisuuksien kanssa. Olemme kiinnostuneita näkemään, kuinka se on parantunut seuraavan kerran, kun tarkastelemme sitä.

Kolme kierrosta

Tällä kierroksella oli vain yksi voittaja. Trelloa on helppo käyttää, ja Jiraa ei ole. Trellolla on esteettömyys naulattu alas. Sen käyttöliittymä on selkeä ja hallintalaitteet ovat intuitiivisia. Käytämme sitä itse täällä Cloudwards.net-sivustossa ja harvoin sillä on ongelmia.

Jiralla on melko vähän käytettävyysongelmia, mutta kuten mainitsimme, ne saattavat korjata, koska sen viimeaikaiset muutokset tasoittuvat. Kehittäjät, jotka muodostavat suuren osan yleisöstä, ovat myös vähemmän vaivautuneita helppokäyttöisyydestä kuin muut.

Tämä on silti Trellon pyöreä ja vetoaa siihen, jotta luodaan helppokäyttöinen ja erittäin toimiva alusta.

Kierros: Helppokäyttöinen kohta Trellolle

Trello-logo
Jira-logo

4

turvallisuus & yksityisyys

Tässä vertaillaan Trelloa ja Jiraa turvallisuudesta ja yksityisyydestä. Heillä on sama emoyhtiö, joten olemme uteliaita siitä, jakavatko he teknistä DNA: ta. Molemmat alustat, etenkin Jira, pakenevat sinut Atlassian-palveluihin, joten ihmettelemme, mitä muuta he jakavat konepellin alla.

Trello

Vaikka Trello on käyttäjien saatavilla, se ei ole niin mahdollinen rikoksentekijöille, ja se sisältää monia ominaisuuksia, jotka suojaavat sinua vaaroilta.

Jopa ilmaisessa suunnitelmassaan voit käyttää kaksifaktorista todennusta tilisi turvassa, jos salasanasi vaarantuu. Lue ohjeet vahvan salasanaartikkelin asettamisesta, jotta ensin vaikeampi arvata.

Trello käyttää Amazon Web Services -palvelua infrastruktuuriinsa ja sillä on vahva salaus pitääksesi tietosi vääristä käsistä. TLS 128-bittiä käytetään siirtotiedoissa ja AES 256-bittiä käytetään palvelimilleen tallennettuihin tietoihin.

Edistyneimmät ominaisuudet on varattu maksettuille ja yrityskäyttäjille. Verkkotunnuksilla on rajoitettu kutsu, jos et halua ryhmäsi jäsenten kutsuvan kaveria, jonka he tapasivat lomalla, katsomaan taulujasi.

Voit myös deaktivoida tiimitilit pitämällä heidän tietojaan, mikä on hyödyllistä, jos joku lähtee ja haluat siirtää heidän työnsä jollekin toiselle..

Voit rajoittaa käyttäjien lähettämiä liitetyyppejä, rajoittaa lisättäviä lisäyksiä ja hallita sitä, mitä joukkueesi saa tehdä. Tämä on loistava tapa estää ongelmien esiintyminen ja tuoda uusia käyttäjiä turvallisesti.

Trellolla on myös ulkoiset sertifikaatit, mukaan lukien SOC 2 Type 1 ja PCI DSS. Se ottaa myös yksityisyytesi vakavasti ja on EU-Yhdysvaltojen mukainen. ja Sveitsin yhdysvallat. yksityisyyden suojat. Se tarjoaa myös virheitä, joiden avulla yhteisö voi löytää ja korjata ongelmia.

JIRA

Jiralla on yksityiskohtainen verkkosivusto, joka on avoinna sen tietoturva- ja yksityisyyskäytännöistä. Kuten Trello, se täyttää EU: n vaatimukset. ja Sveitsin yhdysvallat. yksityisyyden suojat. Se käyttää TLS v1.2: ta salaamaan siirrettäviä tietoja. Emme kuitenkaan löytäneet tietoja tallennettujen tietojen salauksesta.

Kaksikerroinen todennus on käytettävissä, mutta se vaatii maksetun laajennuksen, joka maksaa 10 dollaria käyttäjää kohti. Lue lisätietoja ominaisuudesta lukemalla mikä on kaksifaktorinen todennusartikkeli.

Jälleen kuten Trello, sillä on SOC 2 Type 2 ja PCI DSS -sertifikaatit, samoin kuin ISO 27001 ja ISO 27018.

Se vastaa Trelloa jälleen kerran tukenaan bug bounty -ohjelmia. Se raportoi myös aiemmista tietoturvaloukkauksista, vaikka viimeisin niistä oli vuonna 2010, mikä ei ole liian huolestuttava.

Saavutimme sen tukihenkilöstön tarkastelemaan projektitietojamme, kun kysyimme heiltä rutiininomaisen kysymyksen, jota ei voida hyväksyä palveluun, joka hallinnoi yksityisiä tietojasi. Se on valitettavaa, koska sen lisäksi olimme tyytyväisiä Jiraan tällä alueella.

Jos haluat tietää enemmän tietosi turvasta, lue neuvoja tietosuoja-artikkelisi suojaamisesta.

Jotkut Jira-tietoturvakäytännöistä eivät välttämättä siirry, jos isännöit itseäsi, joten sinun on itse huolehdittava näistä asioista.

Pyöreä neljä ajatusta

Vaikka emme olleet tyytyväisiä Jiran tukitapahtumiin, emme ole varmoja kuinka merkityksellistä on saman yrityksen omistamien kahden työkalun vertailu. On mahdollista, että he jakavat tukihenkilöstöä.

Molemmilla alustoilla on vahva salaus, sertifikaatit ja paljon vaihtoehtoja siitä, kuinka käyttäjät voivat käyttää tietojasi.

Trellolla on kaksifaktorinen todennus kaikille ja se tekee edistyneistä ominaisuuksistaan ​​helpon käytön. Kun pohdimme tukijärjestelmäämme Jirassa, Trello menee pidemmälle eteenpäin ja voittaa viimeisen kierroksen.

Kierros: Turvallisuus & Trello: n tietosuojapiste

Trello-logo
Jira-logo

5

Tuomio

Neljän kierroksen aikana Jira voitti ominaisuuksissa, ja se on täynnä niitä. Trello on yksinkertaisempi, mutta sillä on runsaasti tapoja laajentaa sitä lisävarusteiden avulla. Molemmat ovat halpoja, mutta tarjoavat erilaisia ​​tapoja maksaa.

Turvallisuus ja yksityisyys ovat toinen läheinen alue, mutta Trellon kaksifaktorinen todennus on iso plussi ja Jira-tietosuojakysymys nostaa uudestaan ​​päähän, joten Trello voitti siellä. Helppokäyttöisyyden vuoksi Trello on kuitenkin kaduilla. Jiraa ajattelevat kehittäjät eivät kuitenkaan häiritse monimutkaisuutta ja saattavat jopa nauttia siitä.

Se tekee siitä kaksi kierrosta yhteen, yhdellä tiellä ja tekee Trello voittajaksi. Helppokäyttöisenä työkaluna et voi voittaa sitä, ja konepellin laadussa on yllättävän paljon. Myös sen laajentamiseksi on paljon tapoja, jos haluat panostaa. Kun olet perehtynyt perustoimintoihin, on syytä tutkia käynnistykset nähdäksesi mitä he voivat tarjota joukkueellesi.

Voittaja: Trello

Vaikka olemmekin tehneet Trello-voittajamme, molemmat työkalut ovat hyviä tekemisissään ja valitsemasi valitset enemmän tarpeitasi kuin mikään muu. Jos haluat jotain yksinkertaista, Trello on paras valinta. Jos tarvitset jotain edistyneempää, se on Jira.

Jiraa on vaikeampaa käyttää laatikosta, mutta se sisältää monia ominaisuuksia, joita kehittäjät rakastavat. Sen avulla voit hajottaa projektit osioiksi ja hallita tietoa projektiasioista. Sen itseisäntävaihtoehto sopii myös teknisesti kykeneville joukkueille. Jos haluat isännöidä itseäsi, lue Redmine-arvosteluistamme toinen harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Jos olet kokeillut Trelloa tai Jiraa tai sinulla on mielipiteesi heidän vertailustaan, kerro siitä meille kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map