Trello vs Asana: Tehtävien ja hankkeiden hallinta vuonna 2020

Jos haluat työskennellä pilvessä, niin ei ole koskaan ollut laajempaa ohjelmistoa, joka auttaisi sinua tekemään niin. Kaikkikokoiset joukkueet kukoistavat verkossa. Asioiden organisoinnin tehtävä kasvaa heidän kasvaessaan. Jos olet miettinyt, minkä ohjelmiston avulla voit hallita projektejasi, tarkastelemme kahta tämän artikkelin suosikkiamme: Asana ja Trello.

Palvelut ovat jättiläisiä tehtävänhallintaohjelmissa. Verrataan Trello vs. Asanaa nähdäksemme, mitä heillä on tarjottavanaan ja mikä niistä tulee päälle.

Trello on digitaalinen kanban-kortti, jonka avulla voit seurata tehtäviä helposti (lue Trello-arvostelu). Asana tarjoaa myös tehtävänhallintaa, mutta menee pidemmälle projektinhallintaominaisuuksien kanssa. Kysymykseen, vastaammeko Asanan monipuolinen lähestymistapa paremmin kuin Trellon virtaviivaistettu muotoilu.

Kriteerit

Tarkastelemme useita alueita alustojen vertailuun. Ensin tulee ominaisuuksia, joista näemme kuinka hyvin he käsittelevät tehtävien hallintaa ja mitä muuta ne tarjoavat. Aiomme myös pohtia, kuinka hyvin ne helpottavat jakamista ja tiimityötä.

Onko tärkeätä käyttää ohjelmistoa, on tärkeää. Jos sitä on miellyttävä käyttää, niin joukkue työskentelee onnellisemmin sen kanssa. Onneksi molemmat sovellukset ovat helppoja. Heillä on hyvin suunnitellut käyttöliittymät, jotka esittävät tiedot selvästi.

Trellolla on suoraviivaisempi ulkoasu, mutta Asanalla on myös mukavia käyttöliittymäkohtaisia ​​kosketuksia.

Koska työskentelet todennäköisesti useiden online-sovellusten kanssa, tarkastelemme, kuinka ne integroituvat muiden ympäristöjen tietoihin. Tarkistamme myös hinnan, tosin kumpikaan ei ole erityisen kallista.

Kuinka Asana ja Trello vertailevat

Trellolla ja Asanalla on paljon yhteistä. Niiden avulla voit luoda tehtäviä ja järjestää ne luetteloihin. Voit myös luokitella tehtävät, jolloin niiden hallinta on helpompaa. Niiden avulla voit seurata, kenelle mille on osoitettu, ja luoda alitehtäviä. Voit kutsua käyttäjiä joukkueeseesi ja saada kaikki myös automaattisesti päivityksiin heidän kannalta merkityksellisillä muutoksilla.

Trello on työnhallintajärjestelmä, jonka avulla voit seurata työnkulkua sen liikkuessa vasemmalta oikealle. Se on helppo ja helppo päästä sisään, suurin osa sen käyttöliittymästä on itsestään selvää.

Asana on yksi parhaista projektinhallintaohjelmistoista ja antaa sinun tarkistaa riippuvuudet. Se toimii paremmin suurempien projektien kanssa, joissa tehtävien väliset suhteet ovat monimutkaisempia.

Trello on selkeämpi ja helppo aloittaa, mutta Asanalla on enemmän ominaisuuksia. Jos Trello tekee kaiken mitä tarvitset, sen saavutettavuus tekee siitä hyvän valinnan, mutta jos alkaa lyödä sen rajoituksia, Asanasta tulee houkuttelevampi.

Vaikka et löydä Trelloa rajoittavasta, voi olla syytä kannattaa tarkistaa Asana nähdäksesi, helpottavatko sen ominaisuudet työpäiväsi.

ominaisuudet

Trellon ydin työnkulku on vetämällä ja pudottamalla tehtäviä sarakkeesta toiseen osoittaakseen missä vaiheessa kukin on. Se on pohjimmiltaan kanbanlauta ja se on hyvä siinä, mitä se tekee. Voit mukauttaa sitä omilla sarakkeilla ja tarroilla ja saada ilmoituksia, kun tapahtuu sinulle merkityksellisiä asioita.

Molemmat alustat antavat sinun kommentoida tiettyjä tehtäviä, joten keskustelut voidaan pitää yhdessä paikassa. Tämän avulla voit seurata helposti ja tarkoittaa, että voit pulautua keskusteluihin tai poistua niistä, kun olet mukana jokaisessa tehtävässä. Voit myös nähdä, mitä kaikki ovat sanoneet siitä, jos liittyt osaan läpi.

Asanan avulla voit järjestää tehtäviä ja ryhmitellä ne samalla tavalla kuin Trello tekee. Yksi ero on se, miten osiot on ryhmitelty, on helpompaa seurata sijaintiasi suurissa projekteissa. Trello: n kanssa, jos taululla on paljon sarakkeita, voi olla vaikeampaa suodattaa pois mikä ei koske sinua.

Asanan avulla voit myös katsella kaikkea kalenteri- ja aikajanamuodossa. Jokainen on hyödyllinen omalla tavallaan saadaksesi yleiskuvan tapahtuvasta. Kalenterin avulla voit suunnitella aikasi ja nähdä, mitä on tehtävä milloin. Aikataulu antaa sinulle paremman kuvan projektin jäljellä olevasta tehtäväjärjestyksestä ja kuinka kaikki sopii yhteen.

Voittaja: Asana

Riippuvuuden hallinta

Yksi alue, jolla Asanalla on parempi kuin Trello, on riippuvuushallinta. Tämä tarkoittaa, että voit määrittää, mitkä tehtävät on tehtävä, ennen kuin muut voivat aloittaa. Näin voit havaita mahdolliset pullonkaulat ja välttää tilanteita, joissa ihmiset odottavat muiden päättävän ennen kuin he voivat tehdä mitään.

Asanan avulla voit manipuloida näitä suhteita aikajanalla ja nähdä kuinka ne sopivat yhteen.

asana-riippuvuudet

Trellon versio riippuvuudenhallinnasta tulee “Hello Epics” -korttisuhteiden virran kautta. Sen avulla voit lisätä vanhempien ja lasten suhteita tehtäviin ja nähdä, kuinka moni lapsen tehtävistä on suoritettu katsomalla vanhempaa.

Trello-riippuvuudet

Asanan lähestymistapa on tehokkaampi, samoin kuin oletuksen mukaan saatavissa, joten se on voittajamme tässä kategoriassa.

Voittaja: Asana

Jakaminen ja tiimityö

Trellon ilmaisen version avulla sinulla voi olla niin monta ihmistä kuin haluat joukkueessasi. Asana rajoittaa sinut 15 joukkueen jäseneen ilmaisessa versiossaan, vaikka maksavilla asiakkailla ei ole tällaisia ​​rajoituksia.

Trello antaa sinun jakaa liitetiedostoja muiden ihmisten kanssa, rajoituksilla 10MB tai 250MB riippuen suunnitelmassasi. Asanan raja on 100 Mt, joten Trello saa pisteet täällä.

Molempien palveluiden avulla voit liittää niin monta tiedostoa kuin haluat, mikä tekee niistä loistavia tapoja jakaa tiedostoja verkossa.

Voittaja: Trello

Helppokäyttöisyys

Molemmat sovellukset on suunniteltu hyvin, käyttöliittymän avulla on selvää, kuinka useimmat asiat tehdään. Katsomme, että Asanan hienostunut lähestymistapa on houkuttelevampi kuin Trellon suuret väripaikat, mutta saatat tuntea erilaisuuden. Katsele kuvakaappauksia ja päätä itse.

Asanan juhlat tuovat aina hymyn kasvoihin ja, joka tietää, saattaa antaa joukkueen jäsenille lisämotivaatiota asioiden tekemiseen. Se ei koskaan satuta tekemään organisaation hummer-liiketoiminnasta hauskempaa.

asana-juhla

Trellon muotoilu on intuitiivinen. Suuri osa käyttöliittymästä on itsestään selvää, ja selvästi merkityt painikkeet toimivat odotetulla tavalla. Tehtävien vetäminen ja pudottaminen toimii hyvin. Kuten Trello-aloittelijaoppaassamme mainitaan, käytämme sitä täällä Cloudwards.net-sivustossa, eikä useimpien meistä ole tarvinnut tutustua käyttöoppaaseen.

Trello-pylväät

Projektin koon kasvaessa Trellon yksinkertainen asettelu voi olla vaikeampi työskennellä. Saatat joutua vierittämään ympäri löytääksesi tarvitsemasi sarakkeen ja vetämään tehtäviä useiden toisiinsa liittymättömien sarakkeiden yli haluamaasi paikkaan..

Asanan osiopohjainen lähestymistapa on tässä suhteessa parempi, jolloin voit löytää kiinnostavan alueen helposti, vaikka projekti on jaettu useisiin vaiheisiin.

asana-agenda-template

Annamme Trellolle nyökkäyksen käytön helpottamiseksi, tosin kumpikaan alustaa ei ole vaikea selvittää. Asana on suosikkimme suunnittelussa. Näyttävän leikkurin lisäksi se tarjoaa runsaasti selvästi merkittyjä painikkeita ja säätimiä, jotka antavat sinulle paljon vaihtoehtoja ilman että on vaikea navigoida.

Molemmat alustat ovat helppokäyttöiset, mutta jos tarvitset tukea, sinut hoidetaan hyvin. Trellolla on satoja artikkeleita ohjejärjestelmässään ja foorumi, joka on täynnä muita käyttäjiä auttamaan sinua. Siellä on myös yhteyslomake, jos tarvitset lisäapua.

Asana antaa sinulle erinomaisen kiertueen sen ominaisuuksista, kun käytät sitä ensimmäistä kertaa, mikä saa sinut nopeasti vauhtiin. Ohjevalikko tarjoaa monia hyviä oppaita tekstissä ja videossa. Siellä on kätevä opas myös pikanäppäimiin. Kuten Trello, myös Asanalla on aktiivinen foorumi, jossa kysymyksiin vastataan nopeasti.

asana-help

Vaikka tuki on molemmissa tapauksissa hyvää, äänestämme Asanalle, koska sen ohjepainike on helpompi löytää ja sen edistyneemmät vinkit ovat helpommin saatavissa. Löysimme myös sen ohjesivut kireämmiksi ja selaamiseksi nopeammin.

Voittaja: Asana

Hinta

Jokainen alusta antaa sinun aloittaa ilmaiseksi, ja sillä on paljon tarjottavaa käyttäjille, jotka eivät maksa. Asana pyytää sinua antamaan luottokorttitiedot kirjautumisen yhteydessä, mutta on mahdollista ohittaa tämä vaihe, jos tarkastellaan tarkkaan.

Jos kirjaudut maksulliseen pakettiin, molemmat tarjoavat monia lisäominaisuuksia.

Trellon kultapaketti on 45 dollaria vuodessa, mikä on kohtuullista. Tätä varten saat lisääntyneen kiinnitysrajan, 250 Mt. Voit myös käyttää kaikkia Trello-virrankatkaisuja, jotka ovat välttämättömiä, jos haluat käyttää tietojasi muiden alustojen kanssa.

Lautoillesi on myös kosmeettisia bonuksia, kuten ylimääräisiä tarroja ja räätälöityjä taustoja. He antavat sinun räätälöidä Trelloa omalla tuotemerkilläsi, joka voi auttaa ryhmääsi tuntemaan olosi kotoisaksi ja tarjoamaan identiteetin tunteen.

Trello-tarroja

Asanan premium-hinta on 9,99 dollaria kuukaudessa, mutta se ei riko pankkia. Se antaa sinulle lisäominaisuuksia, kuten aikajanan ja tehtäväriippuvuudet.

Se poistaa myös joukkueen kokorajoituksen, joka on 15 käyttäjää, jolloin voit kutsua projektiisi niin monta ihmistä kuin haluat. Suuret joukkueet johtavat ymmärtävät myös suunnitelman ensisijaisen asiakastuen.

Asanan premium-hinta on 9,99 dollaria kuukaudessa, mutta se ei riko pankkia. Se antaa sinulle lisäominaisuuksia, kuten aikajanan ja tehtäväriippuvuudet.

Se poistaa myös joukkueen kokorajoituksen, joka on 15 käyttäjää, jolloin voit kutsua projektiisi niin monta ihmistä kuin haluat. Suuret joukkueet johtavat ymmärtävät myös suunnitelman ensisijaisen asiakastuen.

Voittaja: Asana

Kolmannen osapuolen sovellusintegraatiot

Asana ja Trello tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja, jos haluat työskennellä muiden palveluiden ja sovellusten kanssa. Niiden avulla voit jakaa tietoja sekä tehdä erilaisia ​​asioita ohjelmiston kanssa. Kyky työskennellä sellaisten olemassa olevien tietojen kanssa voi säästää paljon aikaa, kun aloitat jommankumman palvelun käytön.

Sen avulla voit myös hyödyntää monien pilvipalvelujen ominaisuuksia ja nauttia niiden vahvuuksista.

Trellon lähestymistapa integraatioon on sen lisäykset. Käytettävissä on yli 30 ja niiden avulla voit työskennellä suoraan tietojen kanssa, jotka olet tallentanut palveluihin, jotka ulottuvat Twitteristä Jiraan. Jos haluat hyödyntää niitä täysimääräisesti, sinun on tilattava. Niitä on saatavana käyttäjille, jotka eivät maksa, mutta vain yhtä voi käyttää kerralla, mikä on melko rajoittavaa.

Asana tarjoaa myös runsaasti vaihtoehtoja. Sen integroinnin avulla voit muodostaa yhteyden moniin sovelluksiin. Jotkut heistä käyttävät välittäjinä palveluita, kuten Zapier ja Dossier. Toiset on rakennettu Asanaan, kuten tuki Dropboxille ja Google Drivelle. Mukana on myös Chrome-laajennus, jonka avulla voit lisätä URL-osoitteita tehtäviksi.

Jos sinulla on vaikea valita Asanan ja Trellon välillä, entisen Zapier-integraation ansiosta voit työskennellä heidän molempiensa kanssa ja saada parhaat puolet molemmista maailmoista. Jos asetat Asanan käyttöön ensimmäistä kertaa, lue Asanan aloittelija -oppaastamme vinkkejä aloittamiseen.

Täällä ei ole selkeää voittajaa. Molemmat työkalut tukevat monia kolmansien osapuolien sovelluksia, joten suosittelemasi riippuvat todennäköisesti palveluista, joita haluat käyttää sen kanssa. Useimmissa tapauksissa löydät ne saatavana.

Voittaja: Tie

Tuomio

Trello ja Asana ovat hienoja työkaluja. Jos aiot käyttää yhtä näistä, kumpikaan ei ole huono valinta. Voit jopa käyttää niitä yhdessä, jos haluat (vaikka haluat käyttää Zapieria tai IFTTT: tä, kun teet niin). Käytön helpottamiseksi Trello on suositeltava vaihtoehto. Suosittelemme sitä, jos tarvitset vain perusasiat.

Jos tarvitset kuitenkin enemmän ominaisuuksia, Asana on tie. On joitain asioita, joita Trello ei tee. Jos tarvitset yhtä heistä, Asana on selvä valinta. Mielestämme se on parempi myös isoissa projekteissa.

Asana on yleinen voittajamme, koska pidämme sen estetiikasta ja nautimme siitä työskentelystä enemmän. Sen lisäominaisuudet tekevät siitä myös monipuolisemman.

Kummatkin työkalut ovat kokeilun arvoisia, jos järjestät projektia verkossa. Jos perustat virtuaalisen joukkueen tai sinulla on jo sellainen ja haluat parantaa sitä, tutustu parhaimpiin virtuaalitiimiohjelmistotyökaluihimme. Sovellukset, joista puhumme, saattavat auttaa sinua.

Toivomme, että olemme antaneet sinulle hyvän käsityksen siitä, mikä alusta sopii parhaiten tarpeisiisi. Jos olet käyttänyt jompaakumpaa, haluaisimme kuulla kokemuksistasi. Jos olet kokeillut molempia, kerro meille, mitkä haluat ja miksi. Jos he ovat vaikuttaneet positiivisesti työnkulkuun tai tunnet, että heillä on asioita, joita he voisivat tehdä paremmin, kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map