RSS-syötteen perustaminen vuonna 2020: Ajatuksia varten tarkoitettu ruoka

Jos toimitat kaikenlaista sisältöä joukkoille, olivatpa ne sitten podcasteja, artikkeleita, videoita, musiikkia tai jotain niiden välistä, sinulla on mahdollisuus hyötyä RSS-syötteen perustamisesta auttamaan kyseisen sisällön toimittamisessa yleisöllesi..

Jos sinulla ei ole aavistustakaan, mitä tämä tarkoittaa, tai jos haluat oppia yksityiskohtaisesti RSS-syötteen määrittämisen, olet oikeassa paikassa.

Mikä on RSS-syöte?

”RSS” on lyhenne ”todella yksinkertaisesta syndikaatiosta”, ja se on muoto, jonka avulla sisältö toimitetaan automaattisesti käyttäjille ilman, että heidän on tarkistettava päivityksesi verkkosivustostasi tai blogistasi manuaalisesti.. 

RSS on ollut olemassa jo pitkään, ja vaikka se ei ole niin yleinen kuin se oli aikaisemmin, se on silti yksi ensisijaisista tavoista, joilla voit varmistaa, että mitä tahansa online-asemaasi tavoittaa sen kohdeyleisö.

Se on myös melkein ainoa tapa julkaista podcasteja luotettavasti, koska kaikki podcast-asiakasohjelmat vaativat RSS-rakenteen ennen kuin he hyväksyvät sinut niiden käyttöympäristöille..

Kun olet määrittänyt RSS-syötteesi sisältöllesi, yleisösi voi kytkeä tämän omiin RSS-lukijoihinsa, jotka sitten toimittavat heille automaattiset päivitykset aina, kun lähetät jotain uutta. Tämä varmistaa, että viestisi eivät lennä tutkan alla, ja säästää käyttäjille vaivaa, että joudut tarkistamaan verkkosivustosi manuaalisesti joka päivä uuden sisällön suhteen.

RSS-syötteen luominen

Jos haluat asettaa RSS-syötteen manuaalisesti, se vaatii jonkin verran koodausta. RSS-syötteet koostuvat XML-koodista ja jaotellaan erillisiin solmuihin, joista jokaisessa on yksi kohde (esimerkiksi podcast tai artikkeli), jonka haluat toimittaa tilaajillesi.

RSS-XML

Onneksi on paljon generaattoreita, jotka tekevät suurimman osan raskaasta nostamisesta sinulle koodiosan suhteen, joten sinun ei tarvitse välttämättä opettaa itsellesi, kuinka koodata, vaan asettaa syötteesi.

Vaikka voit valita minkä tahansa näistä generaattoreista, keskitymme tässä opetusohjelmassa FetchRSS.com-palvelun tarjoamaan, koska sen mukana tulee erittäin helppokäyttöinen visuaalinen käyttöliittymä, joka ei edellytä koodin tuntemusta. 

Työkalun käyttäminen edellyttää rekisteröintiä, mutta ilmainen suunnitelma antaa sinun luoda viisi erillistä syötettä, jotka pysyvät aktiivisina niin kauan kuin joku käyttää niitä seitsemän päivän välein..

Nouda-RSS-Main-sivu

Siirry ensin FetchRSS.com-sivustoon ja napsauta sivun yläosassa olevaa ”manuaalinen RSS-rakennusohjelma” -painiketta. Tämä vie generaattoriin, jossa sinun on annettava verkkosivun URL-osoite, jolle haluat luoda syötteen. 

Nyt näet verkkosivustosi esikatselun, ja seuraavaksi sinun on valittava ”uutinen”. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa elementtejä, jotka haluat syötteesi jakeluun.

Nouda-RSS-Builder

Kun olet valinnut verkkosivustuselementin tyypin, johon haluat siirtyä syötteessäsi, sinun on valittava otsikko (napsauta vain esimerkiksi blogikirjoituksesi otsikkoa) ja yhteenveto (esimerkiksi artikkelisi esikatseluteksti) tai blogin viesti). 

Kun tämä on tehty, sinulle tulisi tuoda esikatselu syötteestäsi näytön oikealla puolella. Jos haluat vain perussyötteen, voit napsauttaa ”luoda RSS” ja olet valmis.

Nouda-RSS-esikatselu

Jos haluat lisätä lisätietoja syötteesi elementteihin, voit tehdä sen. Generaattorin avulla voit lisätä kuvan, päivämäärän, kirjoittajan ja linkin itse sivulle. 

Voit lisätä ne käymällä läpi vasemmalla puolella olevan luettelon ja napsauttamalla sitten niitä sellaisena kuin ne ilmestyvät verkkosivustollasi tai määrittelemällä tietyt HTML-tunnisteet (esimerkiksi kuville), jos tunnet verkkosivuston peruskoodit.

Nouda-RSS-Additional-tagit

Kun olet napsauttanut ”Luo ​​RSS” -painiketta, saat hyperlinkin XML-sivulle. Lisää tämä linkki vain jonnekin verkkosivustollesi, ja käyttäjille, joiden laitteeseen on asennettu RSS-lukija, annetaan mahdollisuus tilata syöte napsauttamalla sitä. Lisää haluamasi linkki tavalliseen RSS-kuvakkeeseen, jotta lukijoillesi selviää, mikä se on.

Nouda-RSS-luoman-Link

RSS-syötteen määrittäminen

 1. Avaa selaimesi ja siirry FetchRSS.com-sivustoon
 2. Rekisteröidy ilmaiseksi tilille
 3. Napsauta “manuaalinen RSS-rakentaja”
 4. Kirjoita verkkosivustosi URL-osoite
 5. Valitse uutinen, jonka haluat levittää
 6. Valitse uutisotsikon otsikko
 7. Valitse kuvaus tai yhteenveto uutisesta
 8. Lisää valinnaiset parametrit, kuten piirrokset ja tekijä, jos ne ovat sivustollasi
 9. Napsauta ”Luo ​​RSS”
 10. Kopioi toimitettu XML-linkki ja lisää se verkkosivustollesi

WordPress RSS-syöte

WordPress on yksi verkkosivustojen suosituimmista hosting-ratkaisuista. Jos et vielä käytä sitä, voit tutustua WordPress-arvosteluamme saadaksesi lisätietoja. Jos luulet sen olevan sinulle hyödyllistä, muista lukea WordPressin parhaiden web-hosting-luetteloomme aloittaaksesi verkkosivustosi.

Vaikka täydellinen erittely palvelun käytöstä on kaukana tämän artikkelin soveltamisalasta, voit tutustua aloittelijamme oppaaseen käyttää WordPressiä, jos olet uusi se. 

Vaihtoehtoisesti voit tutustua välioppaamme WordPressin käyttöön, jos olet jo jonkin verran perehtynyt palveluun. Jos kokemustasosi on jo melko korkea, WordPressin käytön lisäoppaamme on todennäköisesti enemmän sinun tielläsi.

Jos verkkosivustosi on jo WordPress-isäntänä, RSS-syötteen asetusprosessi on huomattavasti vähemmän vaivalloista kuin jos teet sen vain manuaalisesti, koska se ei vaadi rekisteröintiä erillisellä palvelulla tai koodaustaitoja suorittamiseksi..

Kuinka lisätä RSS-syöte WordPress-verkkosivustoosi

WordPress luo automaattisesti monentyyppisiä syötteitä verkkosivustoltasi, mikä säästää vaivaa tekemällä itse. Löydät syötteen ottamalla vain verkkosivustosi URL-osoitteen ja lisäämällä lopuksi ”/ feed /”. Esimerkiksi: “https://exampleurl.com/feed/.”

Ainoa mitä sinun on nyt tehtävä, on ottaa kyseinen URL ja laittaa se jonnekin verkkosivustollesi, mieluiten RSS-syötekuvakkeen avulla, jotta lukijat tietävät mitä se on. Tämä sijoitetaan perinteisesti verkkosivuston alaosaan, samoin kuin mahdolliset sosiaalisen median linkit.

Verkkosivu-RSS-kuvake

Toisaalta, jos haluat WordPress-verkkosivustosi näyttävän RSS-syötteen sisällön, voit käyttää sisäänrakennettua RSS-widgettiä. Mene vain mukautusosaan, valitse ”widgetit”, napsauta “Lisää widget”, valitse RSS ja kirjoita URL, josta puhumme aiemmin. Voit myös lisätä otsikon ja joitain sääntöjä siitä, mitä kohteita näytetään, mutta ne ovat valinnaisia.

Word-Press-RSS-widget

RSS-syötteen lisääminen WordPress-verkkosivustoosi

 1. Luo RSS-URL-osoitteesi lisäämällä “/ feed /” loppuun
 2. Lisää RSS-URL-osoite jonnekin verkkosivustoosi, jotta käyttäjät voivat klikata

Jos haluat näyttää syötteen sisällön suoraan sivustollasi, toimi seuraavasti:

 1. Kirjoita WordPress-sivustosi järjestelmänvalvojan alue
 2. Siirry mukautukseen ja sitten widgetit
 3. Napsauta “Lisää widget” ja sitten “RSS”
 4. Lisää syötteen URL-osoite sekä valinnaiset parametrit, kuten otsikko- ja näyttösäännöt

Podcast RSS-syöte

RSS-syötteen luominen podcasteille vaatii muutamaa ylimääräistä tietoa. Tämä johtuu siitä, että podcast-asiakkaat vaativat tiettyjä XML-koodin tunnisteita podcastien jakelua varten. 

Siten, et voi vain ottaa verkkosivustosi RSS: tä ja lähettää sitä iTunesille, koska todennäköisesti puuttuu vaaditut tiedot, ja syöte sisältää todennäköisesti kaikenlaisia ​​juttuja podcastien lisäksi, mikä johtaa asiakkaita hylkää syötteesi.

iTunes-Podcastit

Jos verkkosivustosi (ja podcast) isännöidään palvelussa, kuten WordPress tai Squarespace, siinä on lisäosat ja sisäänrakennetut toiminnot, joiden avulla voit helposti luoda iTunes-yhteensopivan RSS-syötteen podcasteillesi. Voit esimerkiksi asentaa WordPressiin PowerPress-laajennuksen, jonka avulla voit lähettää podcastin kuten mitä tahansa muuta WordPress-viestiä.

Voit sitten napsauttaa ”lähetä podcast iTunesiin ja muihin podcast-hakemistoihin”, ja PowerPress antaa sinulle URL-osoitteen, joka sisältää kaikki vaadittavat tiedot, jonka voit lähettää sitten missä haluat.

Jos et isännöi verkkosivustoasi ja podcastia jollain WordPressin kaltaisella, sinun on määritettävä RSS-syötteesi manuaalisesti. Apple tarjoaa hyödyllisesti tätä varten näytesyötteen, joka löytyy täältä.

Omena-esimerkki-Feed

Voit kopioida kaiken tämän ja muuttaa vain tunnisteiden tietoja. Suurin osa tunnisteista on melko itsestään selviä, kuten tekijä- ja omistajatunnisteet (sinä olet sinä), kuvatunniste (podcast-sovelluksessa näkyvä logo), luokka, johon podcastisi sopii ja sisältääkö sisältö vai ei selkeä kieli.

Kun pääset koodin osaan, jonka otsikkona on ”kohde”, tässä kohtaa yksittäiset jaksosi sijaitsevat. Jokaisen ”kohteen” on sisällettävä jakson otsikko, kuvaus, julkaisupäivämäärä, äänitiedoston pituus ja tyyppi sekä suora linkki siihen. 

Tämän jälkeen sinun on tallennettava tämä kaikki XML-tiedostoon ja ylläpidettävä sitä verkkosivustollasi. Linkki tähän tiedostoon on se, minkä haluat lähettää iTunesille, ylenmääräiselle tai Spotifylle. Aina kun julkaiset uuden jakson, sinun on päivitettävä tiedosto ja lisättävä uusi ”kohde” uutta jaksoa varten.

Kuinka perustaa Podcast RSS-syöte

 1. Lisää PowerPress-laajennus WordPress-sivustoosi
 2. Julkaise podcastisi postituksena PowerPress-laajennuksen kautta
 3. Napsauta “lähetä podcast iTunesiin ja muihin podcast-hakemistoihin”
 4. Kopioi sinulle annettu URL ja lähetä se valitsemillesi podcast-asiakkaille

Toisaalta, jos teet kaiken tämän käsin, sinun kannattaa noudattaa näitä vaiheita:

 1. Kopioi Applen toimittama podcast-syötteen esimerkki
 2. Täytä podcast-tiedot, kuten otsikko, kirjoittaja jne.
 3. Lisää ”kohteet” jokaiselle jaksolle, joka sisältää linkin äänitiedostoon, ja täytä asianmukaisissa kentissä tiedot, kuten jakson otsikko, kuvaus ja julkaisupäivä.
 4. Isännöi luomasi XML-tiedosto jossain verkkosivustolla
 5. Lähetä XML-tiedoston URL-osoite useille podcast-asiakkaille

Lopulliset ajatukset

Noudata näitä ohjeita, sinun pitäisi pystyä määrittämään oma RSS-syöte minkä tahansa tyyppiselle jaetulle sisällölle. Vaikka RSS-muoto ei todellakaan ole niin suosittu tai laaja kuin aiemmin, se on edelleen uskomattoman hyödyllinen tapa varmistaa, että yleisösi eivät menetä mitään sisältöäsi, mikä lisää liikennettä ja näkymiä huomattavasti.

Erityisesti podcastien tapauksessa RSS-syöte on ehdottoman tärkeä, koska tällä tavalla jaat tallenteesi yleensä podcast-palveluille, kuten Applen iTunes, Overcast tai Spotify. 

Mitä mieltä olit oppaastamme RSS-syötteen perustamiseen? Ohitimmeko tärkeän vaiheen tai suosikki RSS-generaattorisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me