Podcastin aloittaminen vuonna 2020: lähettäkää äänesi

Podcastien suosio on noussut dramaattisesti viimeisen vuosikymmenen aikana, ja joskus voi näyttää siltä, ​​että kaikilla ja heidän äidillään on oma podcast.


Olet todennäköisesti ajatellut aloittaa itse itsesi kiinnostavasta aiheesta, mutta tietää, mistä aloittaa, ei ole aina helppoa, minkä vuoksi olemme laatineet tämän oppaan, kuinka aloittaa podcast, joka auttaa sinua yhdessä.

Mikä on podcast?

Jos olet poissa silmukasta ja et ole koskaan ennen kuullut podcast-lähetyksistä, yksinkertaisin tapa selittää ne olisi Internet-tilausradio. Podcast-lähetyksiä on kaikenlaisissa aiheissa, mukaan lukien ajankohtaiset tapahtumat, historia, videopelit, komedia ja melkein kaikki muu, mitä voit ajatella. Jos on jokin aihe, siellä on todennäköisesti ainakin yksi podcast, joka kattaa sen perusteellisesti.

iTunes-Podcast-lajityypit

Podcast-muodot voivat olla niin monipuolisia kuin niiden kattamat aiheet. Olipa kyse yksittäisestä isännästä, joka haastattelee tarinaa, haastattelijasta uuden vieraan kanssa joka viikko tai kahdesta ystävästä vaihtamalla paukuttajaa, podcastin tekeminen ei todellakaan ole väärin.

iTunes-Suosittu-Podcastit

Kuinka aloittaa podcast

Joten mistä aloitat? Ensinnäkin tarvitset aihetta, ja jos se on suosittu, haluat todennäköisesti ideoita siitä, kuinka tehdä näytöksesi erotumaan siitä, mikä voi helposti olla melko tungosta kenttää. Vaikka emme voi todellakaan auttaa sinua tässä osassa, voimme valaista seuraavaa tulevaa: podcastin tuottamisen ja tallentamisen käytännön todellisuudet.

Podcasting-laitteet

Ennen kuin aloitat komentosarjojen kirjoittamisen ja sosiaalisen median tilien perustamisen, sinun kannattaa tutkia millaisia ​​laitteita tarvitset. Tallennat ääntä, joten tarvitset tietysti jonkinlaista mikrofonia tai tallennuslaitetta sekä ohjelmistoa äänen muokkaamiseksi tiukempaan ja johdonmukaisempaan pakettiin.

Podcast-mikrofoni

Podcast-mikrofonit vaihtelevat laadun ja budjetin suhteen, peruslaitteista, jotka käyttävät alle 50 dollaria, ammattikäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin, jotka maksavat satoja dollareita. 

Jos olet vasta aloittamassa, todennäköisesti et halua pudottaa useita viikkoja palkasta vain mikrofonille, joten haluat todennäköisesti aloittaa asialla budjettipuolella ja päivittää sitten podcastisi jälkeen on vakiinnuttanut asemansa.

Erinomainen aloitusvalinta, joka ei riko pankkia, mutta tarjoaa silti runsaasti laatua aloittelevana podcasterina, on Samson Q2U USB / XLR dynaaminen mikrofoni.

Paras mikrofoni podcasteille

Samson Q2U

Hintahinnalla, jota ei ole saatavana, Samson Q2U on laadukkaiden mikrofonien halvemmassa päässä, ja sen mukana tulee jopa laajennettava pöytäteline. Sitä on myös uskomattoman helppokäyttöinen, sillä kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on kytkeä se sisään, avata ääniohjelmisto ja aloittaa äänitys.$ Näytä arvostelutOsta Amazonissa

Paras kannettava mikrofoni podcasteihin

Samson Go Mic

Jos haluat mennä vielä halvemmaksi, Samsonilla on toinen vaihtoehto, jonka voit harkita: Samson Go Mic. Tämä erinomainen kannettava mikrofoni maksaa sinulle 29,97 dollaria ja on täydellinen valinta, jos aiot käydä useissa paikoissa nauhoittamaan tai haastattelemaan ihmisiä podcastisi varten.89,99 dollaria 29.97Säästä 60,02 dollaria (67%) Näytä arvostelutOsta Amazonissa

❸ Matala taustamelu

Audio Technica ATR2100-USB

Kolme valintaamme on ATR2100-USB, jonka on toimittanut Audio-Technica. Tämä erinomainen kannettava mikrofoni maksaa sinulle Hinta ei ole saatavana. Se on täydellinen valinta, jos aiot käydä useissa paikoissa nauhoittamaan tai haastattelemaan ihmisiä podcastisi varten.$ Näytä arvostelutOsta Amazonissa

Samankaltaisella hinnalla kuin Samson Q2U, ATR2100 on erinomainen tekemällä erinomaista työtä taustaäänien poistamiseksi. 

Valitettavasti mikrofoni on kannettava (mutta ei oikein kannettava), eikä siinä ole jalustaa, mikä tarkoittaa, että sinun on joko luotava oma tai ostettava erikseen.

Podcast-tallennusohjelmisto

Aivan kuten mikrofonien kanssa, siellä on laaja valikoima tallennusohjelmistoja, joita voit käyttää podcastien nauhoittamiseen. 

Vaikka vakiintuneet podcasterit, joilla on enemmän raskaita tarpeita, saattavat haluta valita jotain ammattimaisempaa, kuten Adobe Audition, tämä on todennäköisesti ylikilpailu jollekin vasta aloittamassa podcasting-maailmassa, varsinkin kun siinä on mojova hintamerkki 20,99 dollaria kuukaudessa.

Onneksi on joitain erinomaisia ​​(ja täysin ilmaisia) vaihtoehtoja käytettäväksi. Jos haluat tallentaa ja muokata Windows-koneella, paras veto on Audacity. Ohjelmisto on ollut olemassa jo kauan ja siinä on vaikuttava toiminnallisuus huolimatta siitä, että se ei maksa sinulle senttiäkään.

rohkeus

Toisaalta, jos pidät Macista, voit silti käyttää Audacityä, mutta et voi myöskään mennä pieleen GarageBandin kanssa. Vaikka nimi ehdottaa, että se on tarkoitettu musiikin nauhoittamiseen ja muokkaamiseen, se toimii yhtä hyvin puhutun sanan kanssa.

Kuinka äänittää podcast

Kun olet kirjoittanut komentosarjan (tai vain joitain muistiinpanoja, koska kaikkia podcasteja ei tarvitse kirjoittaa), asentanut kaikki laitteesi ja asentanut tallennusohjelmistosi, on aika aloittaa liiketoiminta. Päivän lopussa itse podcastin tallennus on helppoa, varsinkin jos käytät tässä oppaassa suositeltuja laitteita ja ohjelmistoja..

Kaikki edellä mainitut mikrofonit ovat kytkettäviä ja toistavia, mikä tarkoittaa, että ne eivät vaadi minkäänlaista asennusta sen lisäksi, että ne vain liitetään ja tarkistetaan, että he noutavat ääntä. Kun se on valmis, sinun täytyy vain käynnistää Audacity tai GarageBand, tallentaa levy ja aloittaa puhuminen.

Audacity-tallennus

Sisällön muokkaaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempi tehtävä, ja se voi viedä vuosia käytäntöä saadaksesi todella hyvät tulokset. Pääasiassa haluat kuitenkin poistaa tai lyhentää taukoja, jotka piti tehdä puhuessasi, samalla kun yrität eristää ja leikata taustameluja, jotka ovat saattaneet vaikuttaa äänitykseen..

Audacity-muokkaus

Viimeinkin, jos olet juuri tallentanut ensimmäisen jakson, siellä tulee todennäköisesti melko vähän ääntämisvirheitä, paikkoja, joissa et tiedä asianmukaisesti, ja muita yleisiä virheitä, joista haluat päästä eroon. Älä anna tämän häiritä sinua, koska jopa menestyneimmät podcasterit tekevät nämä virheet pitkään urallaan..

Podcast-nauhoitus

 1. Kytke mikrofoni ja testaa, että se toimii
 2. Käynnistä valitsemasi tallennusohjelmisto
 3. Tulosta levylle ja ala puhua
 4. Muokkaa nauhoitustasi poistaaksesi pitkät tauot, taustamelut ja mahdolliset virheet

Podcast-hosting

Joten, olet saanut kaikki laitteet ja käyttänyt niitä ensimmäisen jakson tallentamiseen. Mitä nyt? Kuinka jaat työsi yleisölle?

Ensinnäkin sinun on löydettävä palvelu podcastisi isännöimiseksi. Tämä on samanlainen prosessi kuin verkkosivuston perustaminen, mikä sinun pitäisi myös tehdä, joten tutustu luetteloon parhaista web-palveluntarjoajista. 

Monilla web-palveluntarjoajilla ja verkkosivustojen rakentajilla on erityiset toiminnot podcastien jakeluun. Jos et ole varma, kuinka valita se, noudata tämän artikkelin vinkkejä web-palveluntarjoajan valitsemiseen.

WordPress-Podcast-liitännäiset

WordPress on suosittu ja erinomainen valinta sekä verkkosivustollesi että podcast-jaksoille (lue WordPress-arvostelu) ja jos haluat lisätietoja palvelun asettamisesta ja käytöstä, tutustu aloittelijamme oppaaseen WordPressin käyttämiseen.. 

Tarvitset silti Web-isäntä, joten jos päätät siirtyä tähän suuntaan, katso meidän luettelo WordPressin parhaista web-hosting-palveluista.

Kun verkkosivustosi on valmis ja podcastisi audiotiedostot on ylläpidetty jollakin sivulla, sinun on lähetettävä se eri podcast-alustoille siellä. 

Näitä on koko joukko näitä, mutta kaksi suosituinta ovat iTunes ja Spotify. Älä kuitenkaan rajoitu vain näihin kahteen, koska voit lähettää podcastisi nopeasti muihin suosittuihin sovelluksiin, kuten Stitcher, Overcast ja SoundCloud.

Pilvinen

Onneksi sinulle Applen varhainen määräävä asema näillä markkinoilla on luonut eräänlaisen toimialastandardin jaksojesi lähettämisessä, mikä tekee siitä paljon vähemmän vaivalloista prosessia, kuin se voisi olla..

Periaatteessa sinun on määritettävä RSS-syöte podcastillesi (ja voit seurata oppaamme RSS-syötteen määrittämiseksi saadaksesi lisätietoja tästä) Applen tarjoamien ohjeiden mukaisesti. Kun tämä on tehty, sinun on vain rekisteröidyttävä eri alustoille, joissa haluat jakaa, ja toimitettava linkki mainittuun RSS-syötteeseen.

Apple-RSS-esimerkki

Jos kaikki on niin kuin syötteessäsi pitäisi olla, podcastisi hyväksytään ja muutaman päivän tai muutaman viikon kuluessa (käyttöjärjestelmästä riippuen) työsi on kaikkien saatavilla..

Podcastin jakelu

 1.  Luo verkkosivusto, jossa voit isännöidä todellisia äänitiedostoja
 2. Luo jaksoisi RSS-syöte Applen ohjeiden mukaisesti
 3. Rekisteröi podcaster-tili kaikissa palveluissa, joissa haluat showsi olevan saatavana (iTunes, Spotify, Overcast jne.)
 4. Lähetä linkki RSS-syötteeseen, joka sisältää podcast-jaksosi
 5. Odota hyväksyntää

Vinkkejä podcastin käynnistämiseen

Nyt kun olemme käsittäneet podcast-tallennuksen käytännön näkökohdat, katsotaanpa joitain yleisiä vinkkejä ja temppuja varmistaaksesi, että podcastisi resonoi kohdeyleisösi kanssa.

Kun olet valinnut aiheesi ja aiheesi, haluat varmistaa, ettet eksy liian kaukana siitä. Jos esimerkiksi rakennat seuraavan historian podcastin ympärille, kuuntelijoitasi ei todennäköisesti kiinnosta erityinen jakso, joka kattaa Stranger Things -kauden viimeisen kauden..

Haluat myös varmistaa, että lataat uuden jakson mahdollisimman usein, ainakin alussa. 

Jos podcastisi luonne tekee viikoittaisista tai jopa kuukausittaisista jaksoista mahdotonta, niin ainakin yritä pitää aikataulusi yhdenmukaisena. Muutoin saatat huomata, että kuuntelijat menettävät kiinnostuksensa ja unohtavat pysyä ajan tasalla syötteesi kanssa, koska heillä ei ole mitään keinoa tietää kuinka kauan heidän on odotettava seuraavaa jaksoa.

Kuten jo aiemmin mainitsimme tässä artikkelissa, sosiaalinen media on toinen tärkeä osa podcastingia. Loppujen lopuksi kukaan ei aio kuunnella näyttelyäsi, jos he eivät edes tiedä, että se on olemassa.

Kun olet saanut kaikki laitteet ja ohjelmistot yhteen ja aloittanut ensimmäisten jaksojesi tallentamisen, sinun olisi pitänyt myös perustaa tilejä ja kanavia erilaisille sosiaalisen median alustoille, kuten Twitter, Facebook, Reddit ja muut, ja käyttää näitä myyntipisteitä tavoittaa laajemman yleisön.

Hardcore-historia-Twitter

Hyvä paikka aloittaa olisi löytää podcastien sosiaalisessa mediassa läsnäolo samassa genressä kuin sinä ja osallistua aiheen keskusteluihin. 

Ihmiset, jotka jo seuraavat ja kuuntelevat näitä podcasteja, nauttivat todennäköisemmin omistasi, ja jos he näkevät sinut keskustelemasta aiheestasi podcastien kanssa, joista he jo nauttivat ja luottavat, heillä saattaa olla houkutus antaa sinulle myös mennä..

Lopulliset ajatukset

Älä tee virheitä, podcastin – etenkin onnistuneen – käynnistäminen ei ole helppoa, mutta hyvällä idealla, luovuudella ja ajamalla kuka tahansa voi levittää sanansa lukemattomille kuuntelijoille ympäri maailmaa.. 

Vaikka et päätyisi seuraavaksi Dan Carliniksi tai Joe Roganiksi, se voi olla uskomaton lähtökohta luovuudellesi, antaa sinulle mahdollisuuden tutkia ja keskustella sinua kiinnostavasta aiheesta.

Mitä mieltä olet oppaastamme podcastin aloittamiseen? Kaipaisimmeko jotakin laitteistoa tai äänitysohjelmistoa, joka mielestäsi on erinomaista? Onko aloittamisen kannalta tärkeä vinkki, jota emme maininneet? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map